|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#64381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Witam
![]() Chcialabym bardzo Was poprosic o poradę, jako, że od jakiegoś miesiaca podczytuje zakrecone watki i jestescie dla mnie guru dziewczyny Jako mała dziewczynka mialam sliczne loczki, ale niestety w gimnazjum pojawiła się prostownica, której uległam aż do 1 klasy liceum. Potem z kolei uległam lokówce, bo moje wlasnie wlosy wydawały mi sie ni w te, n i we wte (czy jak to się tam pisze ) jeszcze kilka miesięcy temu nie miałam pojęcia co się znajduje w szamponach, "pielęgnowałam" je oczywiscie jakimiś różnymi typu pantene, raczej nie uzywałam odżywek. Około pol roku temu bardzo zaczeły wypadac mi wlosy, zaczelam wiec kurację seboradinem, odstawilam szampony drogeryjne na rzecz aptecznych, cudowalam z roznymi radicalami i tym podobnymi :PW koncu, zupelnym przypadkiem trafilam gdzieś na skrot CG, muszę przyznać, że wsiąkam w to na dobre ![]() Od jakiegos czasu olejuję włosy, mozna powiedziec, ze od 2 tygodni myję je zgodnie z metodami opisanymi w watkach na zakreconym forum. Dziś pierwszy raz wyprobowałałam plunking. Proszę powiedzcie mi, czy z moich wlosow da się coś wyciągnąć, czy mam szansę na np taki : http://1.bp.blogspot.com/-eAfcOO84mZ...0/a819_1-d.jpg skręt? Bo poki co srednio mi się to podoba, to znaczy boki są ok, ale dolna wartswa w ogole się nie kręci, no i jak widac na zalaczonyh zdjeciach robi mi się puch. Proszę o pomoc ![]() ps. nie wiem czy przypadkiem nie "przestylizowałam - bo czuję jakos po godzinie od zrobienia fotek, że są jakby obciążone włoski, albo to cos nie tak z plunkingiem, bo oklapły ![]() umyłam skalp szamponem Joanny z apteczki babunia, odzywka d/s - joanna z aptezki babuni jajeczna potem lekko odcisnelam wloski w recznik odzywka b/s joanna naturia plunking w bawelniana koszulke żel (chyba za duzo?) suszenie juz podeschnietych z glowa w dol
![]() Edytowane przez pipson Czas edycji: 2012-06-13 o 00:30 |
|
|
|
#64382 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam dwukrotnie na wątku rossmana, niestety nikt nie odpisuje. Może któraś z was miała już okazję wypróbować żel w sprayu toni&guy do loków i mogłaby co nieco o nim napisać?
|
|
|
|
#64383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#64384 |
|
Rozeznanie
|
Ajrisz! Twoje włoski rosną jak na drożdżach! (pijesz?;-) Jeszcze niedawno wydawało mi się że moje są jednak dłuższe, a patrzę na fotki które wstawiłaś w drugim wątku i widzę że lada dzień mnie przerośniesz;-) Aż mnie zatkało!
|
|
|
|
#64385 |
|
Strażnik Wizażu
|
Hej, coś mi się wydaje, że problem tkwi w tym punkcie
używałaś dyfuzora?
|
|
|
|
#64386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nic nie piję I żadnych ziół i wcierek nie używam ;] CP wezmę raz na sto lat, tak to w sumie też nic :PZawsze rosły szybko ale teraz to faktycznie szaleją Nie mierzę bo nie umiem :PFakt też że owszem znowu muszę z końcami do podcięcia iść :P |
|
|
|
|
#64387 | |
|
Raczkowanie
|
Heloł Lokaski
Cytat:
Wpadłam tu do Was napisać, że wczoraj po tym jak się okazało, że mój żel lniany się zepsuł, a włosy już umyte, musiałam ciut pokombinować ze stylizatorem. Zamiast lnianego użyłam kremu z biedry wymieszanego na dłoni z lotionem do loków Marca Anthoniego, który solo dla mnie jest do bani. Efekt super - prawie wcale puchu, połysk i świetny skręt. Po nocy nadal doskonały skręt i bardzo mało puchu, więc gorąco polecam
|
|
#64388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#64389 |
|
ma zielone pojęcie
|
Chodzi Ci o żel w spreju? On ma sylikony.
|
#64390 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...szczajace.html
może ktoś skomentować skład tego serum? z CG niezgodny, ale jak bardzo szkodliwe? |
|
|
|
#64391 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo - denat
|
|
|
|
#64392 |
|
Raczkowanie
|
no to do kosza.. ;d;d 50 zł
tak serio to kosztuje około 35, na kwc ktoś przesadził z tą ceną.. ;d no i mam końcówkę, dam pewnie siostrze, która nie ma tyle siły, żeby walczyć ze swoim puszem tylko prostuje (pomimo, że się na fryzjerkę uczy) ![]() dzięki temu serum moje włosy miesiąc temu jakoś wyglądały jeśli ich nie prostowałam lub nie wiązałam.. od tygodnia próbuję pozbierać wszystkie informacje do kupy i zrobić listę zakupów, stwierdziłam, że przeznaczę na zmianę asortymentu każde pieniądze, lista zrobiona, ale chyba do ani jednego kosmetyku nie jestem 100% przekonana.. może ktoś mi doradzi co mi jest niezbędne? błyskawiczna charakterystyka moich włosów: długie, niezniszczone, aczkolwiek przesuszone na końcach, w dotyku nic z miękkością nie mają wspólnego, strasznie się puszą (pisałam we wcześniejszych postach o aureoli wokół głowy- doszłam do wniosku, że to babyhair- chyba nic z tym nie zrobię, ponadto myłam w poniedziałek, wczoraj było z nimi źle - puch, dzisiaj jest masakra- zwiążę), no i nie przetłuszczają się skubane w ogóle, czasami mam wrażenie, że mogłabym dwa tygodnie ich nie myć (wyjątek stanowi grzywka, która chciałaby być myta co drugi dzień, często ją dotykam także może to jest powód) |
|
|
|
#64393 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
edit- i jakiś stylizator, np. Joanna mrożąca |
|
|
|
|
#64394 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, czyli cała seria do loków ma.
|
#64395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() siemię lniane mam, stosuję, puch jest, no i mrożącą też mam tylko, że ja mam wrażenie, że mi żele nie służą.. ale jeszcze testuję, póki co nie skreślam. |
|
|
|
|
#64396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro nie masz problemu z przetłuszczaniem spróbuj myć odżywką (Isana Babassu, Potters - podpaCZ w codzienniku z czego dziewczyny korzystają). Ewentualnie delikatny szampod - Babydream, Hipp, Płyn do higirny intymnej Facelle Jakaś d/s - Isana z Babassu, Garnier z awokado i karite, Alterra Morelowa. b/s - Coś z Joasiek Naturii, krem z biedry zielony.. stylizator - lniany (płukanka, albo na ociekające, albo na wiligotne, suche - eksperymentuj) i jakiś drogeryjny - Joaśka Mrożąca, Isana męska pomarańczowa ( na lniany, albo bez niego..testuj . pamiętaj żeby odgnieść po wyschnięciu), albo pianka - chociażby Isana Locken z Rossmana.Do tego jakieś oleje - na początek słonecznikowy, oliwa z oliwek, winogronowy itp.. To wszystko to tylko przykłady, może się przydadzą
|
|
#64397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joanna - Brylantyna w wosku Petrolatum, paraffinum liquidum, parfum, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, citronellol, geraniol, hexyl cinnamal, linalool, limonene, cera alba, ethylhexyl methoxycinnamate, prunus amygdalus dulcis oil, mica, CI:77891, CI:75470, CI:16035, Hydrogenated polyisobutene, palmitic acis. Chciałam się też pożalić przy okazji. Biorę udział w spektaklu i charakteryzatorka mi wczoraj natapirowała włosy(!) i wbiła w niej 20 wsuwek, spięła w ciasnego koka, udekorowała jarzębiną i spryskała toną lakieru! Myślałam, że się rozpłaczę! Tyle dbania, a potem przyjdzie taka baba
|
|
|
#64398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64400 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie niezbędna jest maska BIOVAX do suchych i zniszczonych i GARNIER A&K. Moje włosy uwielbiają też olej rycynowy, ale skalp krzyczy NIEEEE. Cytat:
|
|
#64401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może faktycznie jednokrotna zbrodnia ich nie zniszczy![]() Zamieszczam swoje straszne włosy z przed dbania o nie. Kilogram pianki i suszenie na wietrze Niestety bez pianki wyglądałam zawsze jak snopek siana. Jak widać włosy coś chcą, ale nie wiedzą same czego Zobaczymy jakie będą efekty nowej pielęgnacji![]() (na głowie z przodu mam opaskę)
|
|
|
#64402 |
|
Zakorzenienie
|
A to są moje włosy robione przed chwilą. Niestety siano
Ale jeszcze nie zdążyłam kupić siemienia lnianego, ani odżywki bez spłukiwania.Na włosach tylko Isana Babassu i żel mrożący Joanny.
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-06-13 o 14:04 |
|
|
|
#64403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na zakupy marsz!
|
|
|
#64404 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
odgniotłam. uzywam tego graffiti bielendy z rzepą. Ale zatsanawiam się, czy nie nalozylam go czasemza duzo
|
|
|
#64405 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj użyłam żelu mrożącego
włosy mają większą objętość, podoba mi się bardzo. Ale troszkę przesuszone teraz... Wstawiam zdjęcia
|
|
|
|
#64406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#64407 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Ale fajnie, codziennie tyle pięknych włosów |
|
|
|
|
#64408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#64409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, mam takie masło do ciała z Organique z masłem shea i się tak zastanawiam, czy mogłabym go użyć w jakiś sposób na włosy? Poradźcie ![]() Skład: Shea Butter, Avokado Oil (and) Glycine Soja (Soybean) Oil (and) Grape Seed Oil, Beeswax, Catearyl Alcohol, Essential Oil, Fragrance Oil, PEG - 8, Toccphenol, Ascobryl Palmitate, Ascorbic Acid (and) Citric Acid (przepraszam za ewentualne literówki, ale bardzo małe te literki na opakowaniu )
|
|
|
|
|
#64410 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Nie bierz, poza tym drogo. Dziewczyny pisały o żelu Bielendy Trysk i Błysk. On jest właśnie w sprayu. Dziś go kupiłam. Zdaje się, że Eloe go ma.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

) jeszcze kilka miesięcy temu nie miałam pojęcia co się znajduje w szamponach, "pielęgnowałam" je oczywiscie jakimiś różnymi typu pantene, raczej nie uzywałam odżywek. Około pol roku temu bardzo zaczeły wypadac mi wlosy, zaczelam wiec kurację seboradinem, odstawilam szampony drogeryjne na rzecz aptecznych, cudowalam z roznymi radicalami i tym podobnymi :P

używałaś dyfuzora?

może faktycznie jednokrotna zbrodnia ich nie zniszczy