Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 00:18   #64381
pipson
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Witam
Chcialabym bardzo Was poprosic o poradę, jako, że od jakiegoś miesiaca podczytuje zakrecone watki i jestescie dla mnie guru dziewczyny
Jako mała dziewczynka mialam sliczne loczki, ale niestety w gimnazjum pojawiła się prostownica, której uległam aż do 1 klasy liceum. Potem z kolei uległam lokówce, bo moje wlasnie wlosy wydawały mi sie ni w te, n i we wte (czy jak to się tam pisze) jeszcze kilka miesięcy temu nie miałam pojęcia co się znajduje w szamponach, "pielęgnowałam" je oczywiscie jakimiś różnymi typu pantene, raczej nie uzywałam odżywek. Około pol roku temu bardzo zaczeły wypadac mi wlosy, zaczelam wiec kurację seboradinem, odstawilam szampony drogeryjne na rzecz aptecznych, cudowalam z roznymi radicalami i tym podobnymi :P
W koncu, zupelnym przypadkiem trafilam gdzieś na skrot CG, muszę przyznać, że wsiąkam w to na dobre
Od jakiegos czasu olejuję włosy, mozna powiedziec, ze od 2 tygodni myję je zgodnie z metodami opisanymi w watkach na zakreconym forum.
Dziś pierwszy raz wyprobowałałam plunking.

Proszę powiedzcie mi, czy z moich wlosow da się coś wyciągnąć, czy mam szansę na np taki : http://1.bp.blogspot.com/-eAfcOO84mZ...0/a819_1-d.jpg skręt?
Bo poki co srednio mi się to podoba, to znaczy boki są ok, ale dolna wartswa w ogole się nie kręci, no i jak widac na zalaczonyh zdjeciach robi mi się puch.

Proszę o pomoc

ps. nie wiem czy przypadkiem nie "przestylizowałam - bo czuję jakos po godzinie od zrobienia fotek, że są jakby obciążone włoski, albo to cos nie tak z plunkingiem, bo oklapły

umyłam skalp szamponem Joanny z apteczki babunia,
odzywka d/s - joanna z aptezki babuni jajeczna
potem lekko odcisnelam wloski w recznik
odzywka b/s joanna naturia
plunking w bawelniana koszulke
żel (chyba za duzo?) suszenie juz podeschnietych z glowa w dol
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy 1.jpg (27,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy 2.jpg (29,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy 3.jpg (23,9 KB, 61 załadowań)

Edytowane przez pipson
Czas edycji: 2012-06-13 o 00:30
pipson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 00:22   #64382
szmyglo
Zakorzenienie

Pytałam dwukrotnie na wątku rossmana, niestety nikt nie odpisuje. Może któraś z was miała już okazję wypróbować żel w sprayu toni&guy do loków i mogłaby co nieco o nim napisać?
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:33   #64383
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pipson Pokaż wiadomość
Proszę powiedzcie mi, czy z moich wlosow da się coś wyciągnąć, czy mam szansę na np taki : http://1.bp.blogspot.com/-eAfcOO84mZ...0/a819_1-d.jpg skręt?
Bo poki co srednio mi się to podoba, to znaczy boki są ok, ale dolna wartswa w ogole się nie kręci, no i jak widac na zalaczonyh zdjeciach robi mi się puch.
Identycznie pewnie nie będzie :P Ale jest o co powalczyć
Cytat:
ps. nie wiem czy przypadkiem nie "przestylizowałam - bo czuję jakos po godzinie od zrobienia fotek, że są jakby obciążone włoski, albo to cos nie tak z plunkingiem, bo oklapły
Odgniotłaś żel?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:59   #64384
lulaluna
Rozeznanie

Ajrisz! Twoje włoski rosną jak na drożdżach! (pijesz?;-) Jeszcze niedawno wydawało mi się że moje są jednak dłuższe, a patrzę na fotki które wstawiłaś w drugim wątku i widzę że lada dzień mnie przerośniesz;-) Aż mnie zatkało!
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:22   #64385
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
suszenie juz podeschnietych z glowa w dol
Hej, coś mi się wydaje, że problem tkwi w tym punkcie używałaś dyfuzora?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:23   #64386
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
Ajrisz! Twoje włoski rosną jak na drożdżach! (pijesz?;-) Jeszcze niedawno wydawało mi się że moje są jednak dłuższe, a patrzę na fotki które wstawiłaś w drugim wątku i widzę że lada dzień mnie przerośniesz;-) Aż mnie zatkało!
Nic nie biorę w tej chwili I nic nie piję I żadnych ziół i wcierek nie używam ;] CP wezmę raz na sto lat, tak to w sumie też nic :P
Zawsze rosły szybko ale teraz to faktycznie szaleją Nie mierzę bo nie umiem :P
Fakt też że owszem znowu muszę z końcami do podcięcia iść :P

Stary 2012-06-13, 09:42   #64387
agatron77
Raczkowanie

Heloł Lokaski

Cytat:
Witam
Chcialabym bardzo Was poprosic o poradę, jako, że od jakiegoś miesiaca podczytuje zakrecone watki i jestescie dla mnie guru dziewczyny
Jako mała dziewczynka mialam sliczne loczki, ale niestety w gimnazjum pojawiła się prostownica, której uległam aż do 1 klasy liceum. Potem z kolei uległam lokówce, bo moje wlasnie wlosy wydawały mi sie ni w te, n i we wte (czy jak to się tam pisze) jeszcze kilka miesięcy temu nie miałam pojęcia co się znajduje w szamponach, "pielęgnowałam" je oczywiscie jakimiś różnymi typu pantene, raczej nie uzywałam odżywek. Około pol roku temu bardzo zaczeły wypadac mi wlosy, zaczelam wiec kurację seboradinem, odstawilam szampony drogeryjne na rzecz aptecznych, cudowalam z roznymi radicalami i tym podobnymi :P
W koncu, zupelnym przypadkiem trafilam gdzieś na skrot CG, muszę przyznać, że wsiąkam w to na dobre
Od jakiegos czasu olejuję włosy, mozna powiedziec, ze od 2 tygodni myję je zgodnie z metodami opisanymi w watkach na zakreconym forum.
Dziś pierwszy raz wyprobowałałam plunking.

Proszę o pomoc
Cześć, staraj się i pracuj nad włoskami, a zobaczysz, że się odwdzięczą. Moja historia jest podobna do Twojej - kilka lat prostującej suszary plus rozgrzana do czerwoności prostownica i farbowanie, z którego juz nie może zrezygnować. Efekt - włosy suche, sztywne, matowe, generalnie mop na głowie do tego w wielu miejscach zupełnie pozbawiony skrętu. Od 1,5 roku stosuję się do zasad CG choć nie restrykcyjnie, bo mój skalp nie chce zrezygnować z SLS. Nie moge powiedzieć, że jest idealnie, ale jest o niebo lepiej niż było przed CG. Zachęcam Cię wiec do poczytania, poeksperymentowania, a zobaczysz jak wiele się zmieni.

Wpadłam tu do Was napisać, że wczoraj po tym jak się okazało, że mój żel lniany się zepsuł, a włosy już umyte, musiałam ciut pokombinować ze stylizatorem. Zamiast lnianego użyłam kremu z biedry wymieszanego na dłoni z lotionem do loków Marca Anthoniego, który solo dla mnie jest do bani. Efekt super - prawie wcale puchu, połysk i świetny skręt. Po nocy nadal doskonały skręt i bardzo mało puchu, więc gorąco polecam

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:49   #64388
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość

Wpadłam tu do Was napisać, że wczoraj po tym jak się okazało, że mój żel lniany się zepsuł, a włosy już umyte, musiałam ciut pokombinować ze stylizatorem. Zamiast lnianego użyłam kremu z biedry wymieszanego na dłoni z lotionem do loków Marca Anthoniego, który solo dla mnie jest do bani. Efekt super - prawie wcale puchu, połysk i świetny skręt. Po nocy nadal doskonały skręt i bardzo mało puchu, więc gorąco polecam
Kiedyś używałam tych kosmetyków Marca Anthony'ego do loków i pamiętam, że solo nigdy się nie sprawdzały. Za to pomieszane z jakąś odżywką - tak Tyle że one silikony mają. Spray również?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:13   #64389
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Kiedyś używałam tych kosmetyków Marca Anthony'ego do loków i pamiętam, że solo nigdy się nie sprawdzały. Za to pomieszane z jakąś odżywką - tak Tyle że one silikony mają. Spray również?
Chodzi Ci o żel w spreju? On ma sylikony.
Stary 2012-06-13, 10:43   #64390
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...szczajace.html

może ktoś skomentować skład tego serum? z CG niezgodny, ale jak bardzo szkodliwe?
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:45   #64391
AjriszMarta
Zakorzenienie

bardzo - denat

Stary 2012-06-13, 11:06   #64392
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

no to do kosza.. ;d;d 50 zł
tak serio to kosztuje około 35, na kwc ktoś przesadził z tą ceną.. ;d no i mam końcówkę, dam pewnie siostrze, która nie ma tyle siły, żeby walczyć ze swoim puszem tylko prostuje (pomimo, że się na fryzjerkę uczy)

dzięki temu serum moje włosy miesiąc temu jakoś wyglądały jeśli ich nie prostowałam lub nie wiązałam..

od tygodnia próbuję pozbierać wszystkie informacje do kupy i zrobić listę zakupów, stwierdziłam, że przeznaczę na zmianę asortymentu każde pieniądze, lista zrobiona, ale chyba do ani jednego kosmetyku nie jestem 100% przekonana..
może ktoś mi doradzi co mi jest niezbędne?
błyskawiczna charakterystyka moich włosów: długie, niezniszczone, aczkolwiek przesuszone na końcach, w dotyku nic z miękkością nie mają wspólnego, strasznie się puszą (pisałam we wcześniejszych postach o aureoli wokół głowy- doszłam do wniosku, że to babyhair- chyba nic z tym nie zrobię, ponadto myłam w poniedziałek, wczoraj było z nimi źle - puch, dzisiaj jest masakra- zwiążę), no i nie przetłuszczają się skubane w ogóle, czasami mam wrażenie, że mogłabym dwa tygodnie ich nie myć (wyjątek stanowi grzywka, która chciałaby być myta co drugi dzień, często ją dotykam także może to jest powód)
Stary 2012-06-13, 11:16   #64393
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
no to do kosza.. ;d;d 50 zł
tak serio to kosztuje około 35, na kwc ktoś przesadził z tą ceną.. ;d no i mam końcówkę, dam pewnie siostrze, która nie ma tyle siły, żeby walczyć ze swoim puszem tylko prostuje (pomimo, że się na fryzjerkę uczy)

dzięki temu serum moje włosy miesiąc temu jakoś wyglądały jeśli ich nie prostowałam lub nie wiązałam..

od tygodnia próbuję pozbierać wszystkie informacje do kupy i zrobić listę zakupów, stwierdziłam, że przeznaczę na zmianę asortymentu każde pieniądze, lista zrobiona, ale chyba do ani jednego kosmetyku nie jestem 100% przekonana..
błyskawiczna charakterystyka moich włosów: długie, niezniszczone, aczkolwiek przesuszone na końcach, w dotyku nic z miękkością nie mają wspólnego, strasznie się puszą (pisałam we wcześniejszych postach o aureoli wokół głowy- doszłam do wniosku, że to babyhair- chyba nic z tym nie zrobię, ponadto myłam w poniedziałek, wczoraj było z nimi źle - puch, dzisiaj jest masakra- zwiążę), no i nie przetłuszczają się skubane w ogóle, czasami mam wrażenie, że mogłabym dwa tygodnie ich nie myć (wyjątek stanowi grzywka, która chciałaby być myta co drugi dzień, często ją dotykam także może to jest powód)
Od siebie polecam - siemię lniane, oliwkę dla mam z rossa, jedwab chi i biovax do ciemnych; mnie ten zestaw pomógł dojść do stanu względnego okiełznania. Zawiera zarówno humekanty, jak i emolienty oraz zabezpieczenie
edit- i jakiś stylizator, np. Joanna mrożąca
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:18   #64394
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o żel w spreju? On ma sylikony.
Dzięki, czyli cała seria do loków ma.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:32   #64395
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
Od siebie polecam - siemię lniane, oliwkę dla mam z rossa, jedwab chi i biovax do ciemnych; mnie ten zestaw pomógł dojść do stanu względnego okiełznania. Zawiera zarówno humekanty, jak i emolienty oraz zabezpieczenie
edit- i jakiś stylizator, np. Joanna mrożąca
dzięki za odzew
siemię lniane mam, stosuję, puch jest, no i mrożącą też mam tylko, że ja mam wrażenie, że mi żele nie służą.. ale jeszcze testuję, póki co nie skreślam.
Stary 2012-06-13, 12:13   #64396
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
dzięki za odzew
siemię lniane mam, stosuję, puch jest, no i mrożącą też mam tylko, że ja mam wrażenie, że mi żele nie służą.. ale jeszcze testuję, póki co nie skreślam.
Jakiś prosty szampon z SLS do oczyszczannia (np. Joanna Rzepa).
Skoro nie masz problemu z przetłuszczaniem spróbuj myć odżywką (Isana Babassu, Potters - podpaCZ w codzienniku z czego dziewczyny korzystają). Ewentualnie delikatny szampod - Babydream, Hipp, Płyn do higirny intymnej Facelle
Jakaś d/s - Isana z Babassu, Garnier z awokado i karite, Alterra Morelowa.
b/s - Coś z Joasiek Naturii, krem z biedry zielony..
stylizator - lniany (płukanka, albo na ociekające, albo na wiligotne, suche - eksperymentuj) i jakiś drogeryjny - Joaśka Mrożąca, Isana męska pomarańczowa ( na lniany, albo bez niego..testuj . pamiętaj żeby odgnieść po wyschnięciu), albo pianka - chociażby Isana Locken z Rossmana.
Do tego jakieś oleje - na początek słonecznikowy, oliwa z oliwek, winogronowy itp..
To wszystko to tylko przykłady, może się przydadzą
Stary 2012-06-13, 12:20   #64397
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
Na KWC nie widzę składu, sprawdź czy ma w składzie alkohol denat albo isopropyl alkohol - te składniki wysuszają włosy i lepiej, żeby ich tam nie było
Przepisuję cały skład, może się komuś przyda.

Joanna - Brylantyna w wosku
Petrolatum, paraffinum liquidum, parfum, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, citronellol, geraniol, hexyl cinnamal, linalool, limonene, cera alba, ethylhexyl methoxycinnamate, prunus amygdalus dulcis oil, mica, CI:77891, CI:75470, CI:16035, Hydrogenated polyisobutene, palmitic acis.

Chciałam się też pożalić przy okazji. Biorę udział w spektaklu i charakteryzatorka mi wczoraj natapirowała włosy(!) i wbiła w niej 20 wsuwek, spięła w ciasnego koka, udekorowała jarzębiną i spryskała toną lakieru! Myślałam, że się rozpłaczę! Tyle dbania, a potem przyjdzie taka baba
Stary 2012-06-13, 12:31   #64398
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Chciałam się też pożalić przy okazji. Biorę udział w spektaklu i charakteryzatorka mi wczoraj natapirowała włosy(!) i wbiła w niej 20 wsuwek, spięła w ciasnego koka, udekorowała jarzębiną i spryskała toną lakieru! Myślałam, że się rozpłaczę! Tyle dbania, a potem przyjdzie taka baba
Nie płakaj - po to dbasz, żeby taki jeden raz nie zaszkodził

Stary 2012-06-13, 13:18   #64399
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jakiś prosty szampon z SLS do oczyszczannia (np. Joanna Rzepa).
Skoro nie masz problemu z przetłuszczaniem spróbuj myć odżywką (Isana Babassu, Potters - podpaCZ w codzienniku z czego dziewczyny korzystają). Ewentualnie delikatny szampod - Babydream, Hipp, Płyn do higirny intymnej Facelle
Jakaś d/s - Isana z Babassu, Garnier z awokado i karite, Alterra Morelowa.
b/s - Coś z Joasiek Naturii, krem z biedry zielony..
stylizator - lniany (płukanka, albo na ociekające, albo na wiligotne, suche - eksperymentuj) i jakiś drogeryjny - Joaśka Mrożąca, Isana męska pomarańczowa ( na lniany, albo bez niego..testuj . pamiętaj żeby odgnieść po wyschnięciu), albo pianka - chociażby Isana Locken z Rossmana.
Do tego jakieś oleje - na początek słonecznikowy, oliwa z oliwek, winogronowy itp..
To wszystko to tylko przykłady, może się przydadzą
dzięki wielkie zaraz idę na zakupy.. portfel się skurczy i to bardzo, coś czuję.. ;p
Stary 2012-06-13, 13:24   #64400
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Kiedyś używałam tych kosmetyków Marca Anthony'ego do loków i pamiętam, że solo nigdy się nie sprawdzały. Za to pomieszane z jakąś odżywką - tak Tyle że one silikony mają.
Tak, wiem, ten lotion ma coś niezgodnego z CG, ale jak juz mam to stopniowo zużyję. Poza tym i tak używam SLS, bo inaczej mój skalp płacze.

Cytat:

Dla mnie niezbędna jest maska BIOVAX do suchych i zniszczonych i GARNIER A&K. Moje włosy uwielbiają też olej rycynowy, ale skalp krzyczy NIEEEE.

Cytat:

Spoko, Ajrisz ma rację, raz na jakiś czas taka akcja ich nie zabije, ale rozumiem Twoją wściekłość

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:35   #64401
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nie płakaj - po to dbasz, żeby taki jeden raz nie zaszkodził
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Spoko, Ajrisz ma rację, raz na jakiś czas taka akcja ich nie zabije, ale rozumiem Twoją wściekłość
dzięki, pocieszyłyście mnie może faktycznie jednokrotna zbrodnia ich nie zniszczy

Zamieszczam swoje straszne włosy z przed dbania o nie. Kilogram pianki i suszenie na wietrze Niestety bez pianki wyglądałam zawsze jak snopek siana. Jak widać włosy coś chcą, ale nie wiedzą same czego Zobaczymy jakie będą efekty nowej pielęgnacji

(na głowie z przodu mam opaskę)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy1.jpg (86,9 KB, 73 załadowań)
Stary 2012-06-13, 14:03   #64402
margitta
Zakorzenienie

A to są moje włosy robione przed chwilą. Niestety siano Ale jeszcze nie zdążyłam kupić siemienia lnianego, ani odżywki bez spłukiwania.

Na włosach tylko Isana Babassu i żel mrożący Joanny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy2.jpg (86,6 KB, 81 załadowań)

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-06-13 o 14:04
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:06   #64403
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, pocieszyłyście mnie może faktycznie jednokrotna zbrodnia ich nie zniszczy
na pewno nie
Cytat:
A to są moje włosy robione przed chwilą. Niestety siano Ale jeszcze nie zdążyłam kupić siemienia lnianego, ani odżywki bez spłukiwania.

Na włosach tylko Isana Babassu i żel mrożący Joanny.
delikatne włoski
na zakupy marsz!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:09   #64404
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Hej, coś mi się wydaje, że problem tkwi w tym punkcie używałaś dyfuzora?
wlasnie nie uzywalam, a podsuszylam chlodnym nawiewem ugniatając wlosy. Trochę zaluje ze suszylam, dzis zostawie je do naturalnego wyschniecia chyba

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Identycznie pewnie nie będzie :P Ale jest o co powalczyć
Odgniotłaś żel?

odgniotłam. uzywam tego graffiti bielendy z rzepą. Ale zatsanawiam się, czy nie nalozylam go czasemza duzo
pipson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 17:40   #64405
Evita_
Raczkowanie

Wczoraj użyłam żelu mrożącego włosy mają większą objętość, podoba mi się bardzo. Ale troszkę przesuszone teraz... Wstawiam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 120612_100545m.jpg (54,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 120612_100608m.jpg (52,2 KB, 69 załadowań)
Evita_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:53   #64406
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evita_ Pokaż wiadomość
Wczoraj użyłam żelu mrożącego włosy mają większą objętość, podoba mi się bardzo. Ale troszkę przesuszone teraz... Wstawiam zdjęcia
piękne zazdroszczę! Ale czyjeś piękne loki to też motywacja i nauka cierpliwości
Stary 2012-06-13, 19:05   #64407
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Pytałam dwukrotnie na wątku rossmana, niestety nikt nie odpisuje. Może któraś z was miała już okazję wypróbować żel w sprayu toni&guy do loków i mogłaby co nieco o nim napisać?
Ja dziś na niego patrzyłam, był chyba w promocji i zdaje się, że miał denat w składzie.

Ale fajnie, codziennie tyle pięknych włosów

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:08   #64408
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ja dziś na niego patrzyłam, był chyba w promocji i zdaje się, że miał denat w składzie.

Ale fajnie, codziennie tyle pięknych włosów
Czyli wysuszy i lepiej nie brać? Kurczę... Chciałabym właśnie mieć takie coś do loków w sprayu.
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:25   #64409
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evita_ Pokaż wiadomość
Piękne

Dziewczyny, mam takie masło do ciała z Organique z masłem shea i się tak zastanawiam, czy mogłabym go użyć w jakiś sposób na włosy? Poradźcie

Skład: Shea Butter, Avokado Oil (and) Glycine Soja (Soybean) Oil (and) Grape Seed Oil, Beeswax, Catearyl Alcohol, Essential Oil, Fragrance Oil, PEG - 8, Toccphenol, Ascobryl Palmitate, Ascorbic Acid (and) Citric Acid (przepraszam za ewentualne literówki, ale bardzo małe te literki na opakowaniu )

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:27   #64410
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Czyli wysuszy i lepiej nie brać? Kurczę... Chciałabym właśnie mieć takie coś do loków w sprayu.
Nie bierz, poza tym drogo. Dziewczyny pisały o żelu Bielendy Trysk i Błysk. On jest właśnie w sprayu. Dziś go kupiłam. Zdaje się, że Eloe go ma.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 12 (0 użytkowników i 12 gości)

Zasady wysyłania wiadomości