Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 23:55   #2371
ilkas
BAN stały

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

anyway, ciekawa jestem czy Szczęsny wróci na mecz w sobotę..
jak długo taka czerwona kartka obowiązuje hmm
kartka obowiązuje tylko na jeden mecz. ale czy zagra w następnym meczu zadecyduje Smuda
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:12   #2372
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
tu Wam wysyłam zakupione dzisiaj i w zeszłym tygodniu jeszcze mam w szafie, ale nie chce mi się teraz wyciągać
i brzusio
Super ciuszki

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Czesc kobietki ale gonicie z tymi tematami chcialam was tylko powiadomić że z załatwienien ślubu poszlo łatwiej niz myslalam datę mamy na 11 sierpnia. Dzis Bylismy ubrać mojego przyszłego męża. Jestem padnieta tym bieganiem. A to dopiero sie zaczyna. Przygotować ślub,wesele i jeszcze lekarze lekarze i jeszcze raz lekarze. Skad brac czas na ogarniecie tego wszystkiego?:/

Na dodatek znów opuścił mnie apetyt
A widzisz, nie taki diabeł straszny...

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Przepraszam że nie nadrabiam...
chciałam Wam tylko napisać jak u mnie po wizycie i ide się położyć

fasolka malutka ma dopiero 3,5 mm ale serduszko bijace widzialam
prawdopodobnie 4 lub 5 tydzien dopiero, termin mi Pani wyliczyla na 06.02
Natomiast jeśli chodzi o moje bóle brzucha to niestety muszę przystopować trochę i codziennie brać nospe kurde no wiec troche mi smutno
No i super że serducho było

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Ja pospałam sobie 2 godzinki.
Jutro jadę z pieskiem do weterynarza na szczepienie i odrobaczenie.
Jak będzie Dzidziusia to pewnie będzie Ją po nóżkach liział i pewnie zabawki zabierał będzie.
Jak wspominałam na czas nieobecności męża mieszka u mnie Mama z siostrą, (siostra ma 11 lat) i tak mój piesio jest grzeczny nic nie ruszy jak mu się nie pozwoli, czasami jakiś przysmaczek jego jak mi wypadnie to nie weźmie tylko czeka na pozwolenie, ale ostatnio moja siostra będąc sama w domku grzała sobie cienkie paróweczki i zaniosła do jadalni na stół (ja mam salon z jadalnią i na przeciwko jest kuchnia pół otwarta) po czym poszła do kuchni po keczup wróciła i parówek już nie było bo piesi0 zjadł.
Skubaniec

Ale paskudna pogoda. Jak wreszcie zaczęłam się czuć jak człowiek, mam ochotę gdzieś się wybrać, to leje. Kto to widział taki paskudny zimny czerwiec. Oby się wreszcie ociepliło i rozpogodziło bo jakaś deprecha mnie już zbiera.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:31   #2373
eff8
Zakorzenienie

Dzień dobry [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34668105]Eff8, ale czemu smutno? Nospa to nie koniec świata
.[/QUOTE]

Wiem że nie koniec świata chodzi mi raczej o taką niemoc, nienawidzę tego, nie mogę odkurzyć, jakiś cięższych rzeczy robić w domu, córci na ręce brać...

no ale zaraz lecę po to nospę i zacznę łykać

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Super, że jest serduszko Nospą sie nie smutaj, to nic strasznego, będziesz się lepiej czuła.
dzięki

Lekarka mi trochę inaczej wyliczyła tydzień ciąży.. czyli nie od ostatniego dnia miesiączki tylko od zapłodnienia... Wy też tak macie???

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:59   #2374
suzi31
Raczkowanie

Maaamaa22
Suzi jak sie czujesz po Duphostonie??? bo ja też musze brac:/

Hej
Po Duphastonie czuję się ok, ale wydaje mi się że mam większe mdłości. Biorę sporo progesteronu: 3 x dziennie Duphaston i 2x2 Luteinę. Niestety plamienie na razie nie ustępuje.

U mnie nic nie wiadomo, nie było jeszcze widać serduszka, więc tym trudniejsze jest to czekanie.

Dziś wydelegowałam córunię do babci, bo leżąc plakiem nie mogę jej zapewnić żadnych atrakcji Ma 1,5 roku i mnóstwo energii. Jest moim największym pocieszeniem w tej sytuacji.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:12   #2375
gochaa_p
Zakorzenienie

hej
powiedzcie mi jak u Was jest z przytulankami??
Mój mąż dziś przylatuje i na pewno się bez nich nie obędzie :P i troche sie boję bo to dopiero 9 tydz :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:24   #2376
Delicjanka
Zakorzenienie

Hey Wam

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Super ciuszki

Ale paskudna pogoda. Jak wreszcie zaczęłam się czuć jak człowiek, mam ochotę gdzieś się wybrać, to leje. Kto to widział taki paskudny zimny czerwiec. Oby się wreszcie ociepliło i rozpogodziło bo jakaś deprecha mnie już zbiera.
No pogoda beznadziejna, słońca nie ma, nie jest w sumie zimno, ale raz leje raz nie.. i tak co chwila;/

Ja właśnie wróciłam z badań, 110zł poszło no ale cóż... wyniki w piątunio.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hej
Mój mąż dziś przylatuje i na pewno się bez nich nie obędzie :P i troche sie boję bo to dopiero 9 tydz :/

U mnie jest ciężko, moje libido spadło do 0 niech już powróci!!!!!!!! (mam nadzieje że powróci w ciągu tych 9 miesięcy ) ale nie bój się, jeśli wszystko jest ok to przeciwwskazań nie ma

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:40   #2377
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
hej
Gosia, u mnie po przytulankach (bez seksu) wystąpiło plamienie 1-dniowe i lekarz nam zabronił, ale ja coś widzę że w tej ciąży jakaś słabsza jestem...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:43   #2378
ilkas
BAN stały

Cytat:
hej
Odkąd jestem w ciąży przytulaliśmy się 2 razy Troszkę też się boję, ale bez sensu też tak panikować bezpodstawnie. Troszkę bardziej uważamy po prostu, tzn nie stosujemy żadnych tam wygibasów hahaha Jutro idę do lekarza, więc będę spokojniejsza jak on mi powie, że mogę

dzień dobry dziewczynki u mnie też leje... i jest szaro buro
Stary 2012-06-13, 09:43   #2379
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
hej
Jak ciąża przebiega prawidłowo, to jak najbardziej można. Nasze libido w tym czasie to inna sprawa, wydaje mi się że spada, bo już czujemy się bardziej jak mama niż jak ,,kochanka" i seks odchodzi na dalszy plan. Z drugiej strony facet ma swoje potrzeby i trzeba o tym pamiętać
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:45   #2380
e_vel
Wtajemniczenie

HEJ starałam się Was nadrobić, ale tylko Was przeleciałam... Kurcze, słabo się czuję - a dziś jeszcze brzuch mnie pobolewa ;( Martwię się, na szczęście jutro wizyta i zobaczymy co u Kruszynki...

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

co z Nadią bo nie znalazłam??? ;/
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:52   #2381
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Jak ciąża przebiega prawidłowo, to jak najbardziej można. Nasze libido w tym czasie to inna sprawa, wydaje mi się że spada, bo już czujemy się bardziej jak mama niż jak ,,kochanka" i seks odchodzi na dalszy plan. Z drugiej strony facet ma swoje potrzeby i trzeba o tym pamiętać
Przed ciążą mogłam o każdej porze dnia i nocy, teraz w ogóle nie mam ochoty. Na szczęście mąż nie nalega, wie, że musi przeczekać

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:03   #2382
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przed ciążą mogłam o każdej porze dnia i nocy, teraz w ogóle nie mam ochoty. Na szczęście mąż nie nalega, wie, że musi przeczekać
Hej, ja się ubieram i jadę na praktyki

libido u mnie wariuje, a TŻta nie ma!!! Jeszcze z miesiąc!

Miłego dnia

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:19   #2383
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej, ja się ubieram i jadę na praktyki

libido u mnie wariuje, a TŻta nie ma!!! Jeszcze z miesiąc!

Miłego dnia
u mnie libido też maksymalnie spadło...ale męża nie ma do sierpnia, to się cieszę, bo go nie krzywdzę
Stary 2012-06-13, 10:38   #2384
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiaczek89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki czy przyjmiecie mnie do waszego grona??Obecnie jestem w 7tc i narazie wstępny termin to 30styczniachoc teraz troche się boję bo brązowy śluz sie pojawił i po pracy jadę na pogotowie bo troche sie naczytałam i boję sie
ja też mam termin 30 lub 1 luty z roznych zrodel rozne terminy... mialam tez male plamienie ale przeszło więc leż (przepisala ci luteine albo duphastron?) i nie martw sie wszystko bedzie dobrze\1

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak sobie Was podczytuje, czyta się miło i jakoś lżej na duszy
Nadal nie wiem czy dołącze do Waszego grona. Bardzo bym chciała, ale na pewne rzeczy nie mam już wpływu...
Jakiś czas temu wypowiedziałam się na forum, że obawiam się ciąży pozamacicznej i napiszę Wam w skrócicie co mnie spotkało:
dwa tygodnie temu zrobiłam betę (po dwóch negatywnych testach domowych) i wyszedł 4 tydzień ciąży, jednak na usg nic jeszcze nie było widać.
Tydzień temu poszłam ponownie na usg (beta ładnie rosła) ale lekarz nie miał dobrych wiadomości dla mnie - ciążą pozamaciczna, pilnie do usunięcia cały jajowód. Tego samego dnia byłam już w szpitalu, a następnego dnia miałam wykonaną laparoskopię. Pogodzona z kolejną stratą, w czwartek dowiedziałam się, że nic nie miałam zrobione, gdyż lekarze nie poszukali tej ciąży pozamacicznej (oczywiście musieli zajrzeć do brzucha, więc mam cztery nacięcia). Miałam czekać do następnego dnia na badanie bety i usg - w piątek okazało się, że ciąża jest, zagnieżdżona dobrze, z tym że to ok. 5 tydzień, więc nie widać jeszcze echa zarodka.
Jestem w domu. Biorę leki: Luteinę i Duphaston. Od soboty plamię, a w pon. miałam malutkie krwawienie. Zaraz udałam się do lekarza, na razie twierdzi, że wszystko ok, pęcherzyk ładnie rośnie, pojawił się jakiś zarys zarodka.
Teraz mam leżeć plackiem i czekać. Co też robię, ale nie jest lekko, bo byłam w ciąży, później nie byłam, a teraz jestem, ale nie wiadomo czy będę Masakra jakaś.
aż mnie zmroziło jak to przeczytałam:/ najważniejsze że coś już widać. Niestety trzeba czekać takie czekanie jest najgorsze bo już by sie chciało wiedzieć a jednak trzeba cierpliwie czekać.... dasz rade trzymam za \was kciuki

Dziś bąbel i ja zaczynamy 8 tydzień za tydzień mam wizyte mam nadzieję że już zobaczę cos więcej....

mój tż wczoraj wrócił z pracy o 15 pogadalismy sobie i juz wszystko ok dzis tez powinien wrocic wczesniej.. jak dobrze miec znów dobry humor.

Byłam wczoraj w h&m są różne przeceny na dzieciece tez ale co z tego skoro nie wiem jaka płeć.... a fajnie by było kupic tera letnie rzeczy taniej i już by sie miało potem na ciepłe dni a na przecenach grudniowych kupić zimowe ciuszki :P

Ja mam przeczucie że to dziewczynka bo jakaś taka brzydka sie zrobiłam...;(

A mdłości mnie takie męczą od rana że szok....! nie wiem czy lepiej zjesc cos? ale jak mysle o jedzeniu to jeszcze gorzej mi...
Stary 2012-06-13, 10:39   #2385
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
Dzień dobry

Wiem że nie koniec świata chodzi mi raczej o taką niemoc, nienawidzę tego, nie mogę odkurzyć, jakiś cięższych rzeczy robić w domu, córci na ręce brać...
witaj
ja tez nic nie moge, a tu przeprowadzka w tym miesicu a chlop w pracy od rana do wieczora
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:41   #2386
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A mdłości mnie takie męczą od rana że szok....! nie wiem czy lepiej zjesc cos? ale jak mysle o jedzeniu to jeszcze gorzej mi...
Spróbuj zjeść kromkę chleba bez niczego - skub małe kawałki i przeżuwaj powoli.

Instagram

Stary 2012-06-13, 10:47   #2387
ilkas
BAN stały

Cytat:

Lekarka mi trochę inaczej wyliczyła tydzień ciąży.. czyli nie od ostatniego dnia miesiączki tylko od zapłodnienia... Wy też tak macie???
W ogóle chyba na usg też jak jest podany tydzień ciązy to jest od zapłodnienia, a nie od ostatniej miesiączki. Ja tam liczę od ostatniej @ i tyle
Stary 2012-06-13, 10:57   #2388
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Ja mam przeczucie że to dziewczynka bo jakaś taka brzydka sie zrobiłam...;(
W ciąży z córą wyglądałam zarąbiście ładnie, a córa była
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:58   #2389
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
hej
nam lekarza totalnie zabronił do końca Iszego trymestru, a mi, tak jak hope, tak libido szaleje, że koszmar, w życiu tak wysokiego nie miałam, a tutaj nici

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Gosia, u mnie po przytulankach (bez seksu) wystąpiło plamienie 1-dniowe i lekarz nam zabronił, ale ja coś widzę że w tej ciąży jakaś słabsza jestem...
dokładnie, u mnie też były po przytulankach bez seksu..... No i teraz całkowity zakaz w jakiejkolwiek formie, ehhh

wstałam przed chwilą, ale jestem jakaś taka śpiąca dalej..... Ostatnio bez dodatkowej drzemki w ciągu dnia się nie obejdzie.....

Wczoraj wyczaiłam śliczne dwa poncza na allegro i dzisiaj chyba sobie je sprawię

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:00   #2390
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A nie lepiej zrobić?

Dzięki za komplementy mojego bloga a jak potrafisz robić cokolwiek szydełkiem to zrobienie poncho jest idiotycznie proste
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:01   #2391
ilkas
BAN stały

Ja dzisiaj zaprosiłam do siebie kumpelę na farbowanko
odrost mam taki, że nie mogę w lustro patrzeć - no kto to widział
teraz muszę tylko wybrać kolor i kompletnie nie wiem na jaki się zdecydować
Stary 2012-06-13, 11:02   #2392
lukinia
Raczkowanie

hej u mnie libido szalalo pierwszy tydzien teraz nie mam na nic sily wiec i to bym pewnie odpuscila, ale sie smieje ze oboje z malym potrzebujemy endorfin i jak juz TZ zacznie dzialac to potem jest calkiem sympatycznie
co do jedzenia to tez mi sie wydaje, ze patrzec na nie nie moge, ale sie naczytalam ze wiekszosc mdlosci to wlasnie z ciaglych spadkow glukozy wiec sie zmuszam i rzeczywiscie z pelnym zoladkiem jest troche lepiej
lukinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:03   #2393
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Wczoraj wyczaiłam śliczne dwa poncza na allegro i dzisiaj chyba sobie je sprawię
pokażesz ?
Stary 2012-06-13, 11:07   #2394
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Spróbuj zjeść kromkę chleba bez niczego - skub małe kawałki i przeżuwaj powoli.
oo chyba cos pomaga uff dzieki

Ja wlasnie ogladam sukienki na cywilny na necie, mimo że mój luby jeszcze mi sie nie oswiadczyl, swoja droga to takie gluie ze dziecko i slub, z drugiej strony na poczatku roku gadalismy se czy by nie wziac w tym roku slubu, tż stwierdzil ze to przyspiesza po prostu decyzje ktora juz dawno podjął, troche mnie to pociesza... ale na razie takie tylko pitu pitu a tu by trzeba cos dzialac skoro mielibysmy brac ten slub, a ja nie bede wychodzic przed szereg
Stary 2012-06-13, 11:08   #2395
LadyWhisper
Zakorzenienie

szajajaba kiedyś coś tam szydełkowałam, ale to było w gimnazjum...? Kurczę, wiem, jaką bym miała satysfakcję z tego, nosić coś zrobionego przez siebie, ale jakoś tak..... Jestem strasznie niecierpliwa i jakby mi nie wychodziło raz drugi trzeci to wiem, że bym walnęła w kąt i więcej do tego nie wróciła ale sweterki, mitenki, buciczki dla dzieciaczków, CU DO WNE!!! Naprawdę zazdroszczę talentu i cierpliwości

Stary 2012-06-13, 11:09   #2396
Debrah
Zakorzenienie

Szaja - ale masz fajną córkę!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:14   #2397
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
pokażesz ?
pokażesz
http://allegro.pl/wyprzedaz-ostatni-...395553964.html
http://allegro.pl/at04-kord9-ponczo-...400315108.html to to w sumie taki sweterko płaszczyk.

Uwieeeelbiam takie rzeczy

Stary 2012-06-13, 11:17   #2398
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
oo chyba cos pomaga uff dzieki

Ja wlasnie ogladam sukienki na cywilny na necie, mimo że mój luby jeszcze mi sie nie oswiadczyl, swoja droga to takie gluie ze dziecko i slub, z drugiej strony na poczatku roku gadalismy se czy by nie wziac w tym roku slubu, tż stwierdzil ze to przyspiesza po prostu decyzje ktora juz dawno podjął, troche mnie to pociesza... ale na razie takie tylko pitu pitu a tu by trzeba cos dzialac skoro mielibysmy brac ten slub, a ja nie bede wychodzic przed szereg

Dla mnie ślub z uwagi na ciążę jest głupotą .... Nie lepiej zaczekać aż dziecko się urodzi? Jest tyle lataniny, załatwień, ustaleń, nerwów, później w przypadku wesela zmęczenie, że ciąża tego nie ułatwia.

Instagram

Stary 2012-06-13, 11:17   #2399
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
pokażesz
http://allegro.pl/wyprzedaz-ostatni-...395553964.html
http://allegro.pl/at04-kord9-ponczo-...400315108.html to to w sumie taki sweterko płaszczyk.

Uwieeeelbiam takie rzeczy
ooo super szczególnie ten sweterko płaszczyk
Stary 2012-06-13, 11:20   #2400
LadyWhisper
Zakorzenienie

chyba się skuszę, chyba na pewno tym bardziej jak będę brzuchata się przyda

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości