XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 11:22   #3481
marylka80
Zadomowienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

No to kilka fotek, mam nadzieje ze sie zaladuja.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2499.jpg (92,7 KB, 408 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2667.jpg (155,4 KB, 306 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2708.jpg (139,1 KB, 254 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2732.jpg (106,4 KB, 309 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2788.jpg (110,1 KB, 263 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2816.jpg (146,9 KB, 298 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2824.jpg (120,5 KB, 346 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2895.jpg (147,3 KB, 315 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2914.jpg (166,0 KB, 263 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3120.jpg (143,7 KB, 331 załadowań)
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:29   #3482
ladystar
Zakorzenienie

Dzien dobry

Piekny mecz byl wczoraj a mnie az gardlo boli i wuwuzela mi sie zlamala przy golu musze na najblizszy mecz zakupic kilka zebym miala zapasowe

Nie mam czasu wszystkiego czytac, ale relacji Marylki nie odpuscilam, oczyma wyobrazni juz widzialam to idealne wesele, z przemyslanym kazdym drobiazgiem, podziwiam, ze sama postanowilas ubierac kosciol. A kto pozniej pozbieral te elementy dekoracji? Bo mnie to techniczne pytanie zastanawia. Tez kiedys myslalam o samodzielnym ubieraniu, ale nie mialam osoby, ktora po mszy zgodzilaby sie pozbierac graty

Ciesze sie ze wszystko sie udalo i ze bylo pieknie i ponownie gratuluje

Ja juz czuje cisnienie zwiazane z weselem, mamy jeszcze tyle rzeczy do zalatwienia. Fotoksiazka spedza mi sen z powiek, bo ciagle nie jest zrobiona, a mam taki nawal pracy w biurze, ze nie wiem kiedy ja ogarne i czy zdazy przyjsc przed slubem

Pamietacie bransoletke z moich snow?
Wczoraj kliknelam ja podczas pierwszych wyprzedazy online w top secret Bede miala trzecia bransoletke slubna Moze zrobie sie na Dode i zaloze wszystkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BRANSOLETKA_DAMSKA_TBS0044.jpg (52,7 KB, 22 załadowań)

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:31   #3483
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

Wiecie smutno mi ..... bo jakoś zabrałam się za rozmowę z TŻ .... nie wiem no może i przesadzam ale może jednak nie.... bo TŻ wogóle nie angazuje sie w przygotowania.. w sumie sama sobie jestem winna bo mówiłam, że lubię organizować wszystko itd i dał mi wolną rękę.. ale w sumie nie w tym rzecz.... wszystko co do tej pory mamy zrobione to dzięki mnie i mamie. No on tylko kase wykłada jak na coś potrzebuję. Sam sobie jedynie garniak kupił Ale chodzi mi o to, żeby chociaż to docenił ... nie wiem coś w stylu "dziękuję kochanie, że się wszystkim zajmujesz, fajnie, że to robisz, super, że jedziesz do domu na cały lipiec ogarniać sprawy weselne, bez Ciebie bym sobie nue poradził" .. no ale po co .... i czuję się tak.. dziwnie... taka niedoceniona.... on to tylko skwitował "a co ty masz do roboty? nie pracujesz to chyba możesz sie tym zająć" ... przykro mi bardzo ale on tego nie rozumie

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

!!
ja bym na Twoim miejscu powiedziała TZ że czuje się nie doceniana a co do zaangarzowania w sprawy weselne faceci po prostu tak mają

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadam tylko prosić o wielkie kciuki: dziś gastrolog, rezonans, EEG głowy i egzamin z ruskiego....

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
tak wyglądają mecze w stolicy

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
U

A póki co Nasze obrączki (miałam pokazać wczoraj ale byłam jak zombie - zmęczona po nieprzespanej nocy i w ogóle bleee). Obrączki kosztowały nas 320 zł. Robiliśmy u złotnika z mojego złota. Dostałam je później w takim niezbyt ciekawym czerwonym pudełeczku więc przełożyłam do pudełeczka po moim pierścionku zaręczynowym. W środku mamy grawer z naszymi imionami i z datą ślubu. Ogólnie chciałam aby obrączki były ciut grubsze ale im dłużej na nie patrzę tym coraz bardziej mi się podobają i stwierdzam że może być nawet taka grubość
]

śliczne

Marylko cudowna relacja

a ja jestem od 5 na nogach bo moja babcia zadzwoniła że się źle czuje... pojechaliśmy z mamą bo tata w pracy jakieś 70 km po to żeby jej pogotowie wezwać (zaznaczam że była u niej jakaś kuzynka czy sąsiadka i nei ona nie mogła wezwać pogotowia a my byśmy dojechały za jakiś czas tylko na łeb na szyje jechać) no nic babka z pogotowia powiedziała ze jej nic nie jest (zrobili takie najważniejsze badania i nic nie wyszło) a wkurza mnie to wszystko bo prosiliśmy babcie żeby nie chodziła zbyt dużo mój tata i jego brat przyjeżdżają co tydzień wyszystko jej robią a ona nic dalej chodzi grządki pie po strychu chodzi jak jej nie wolno i choć nie może a potem dzwoni w nocy że umiera wiem wiem to starsza osoba ale na prawdę jej nie lubię pomimo że to moja babcia ale przegina na każdym kroku mówiąc że mój tata traktuje ją jak śmiecia bo czegos jej tam nie powiedział że ja to tylko na ojca kase lecę (tak się składa że kase na moje potrzeby dostaję ew od mamy z jej pieniędzy ) no i ogólnie skończyło się tym że jest u nas i już narzeka że jej źle (tylko przyszła) a śniadanie podane pod nos obiad też no i co i dalej źle

a do egzaminu jestem dopuszczona
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:35   #3484
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość

kocham Wasze wesele, kocham te dekoracje kwiatowe i w ogole... bylo przepieknie, idealnie i perfekcyjnie i w tym wszystkim WY piekni, zakochani i usmiechnieci jestem pod ogromnym wrazeniem

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:35   #3485
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

cudowne ślicznie wyglądaliście
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:39   #3486
melod_y
Zakorzenienie

Marylko!!!!!! PIEKNIE!
Cudowny bukiet, Ty i Twoj Maz!!

Wszystko niesamowicie!

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

i jak w koncu bylo z makijażem? Malowala Cie ta dziewczyna/ byla dziewczyna Twojego brata?

a tak wogole na prawde jestem zachwycona Waszym weselem!

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:40   #3487
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dzień Dobry!!!

Basketa Piękna relacja!!!!! A pomocnica do odganiania chmur- pierwsza klasa I jak tu się potem stresować
Ciesze się, że wszystko się udało!!!

Marylka jaka fajna długaśna relacja Kościół przepięknie udekorowany- super to wyglądało, a Wy jacy szczęśliwi!!!!
Wyglądałaś bardzo ładnie!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:42   #3488
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Śliczne wyglądałaś. Sukienka zniewalająca, fryzura świetna (szkoda że nie wytrzymała). Piękny kościół i dekoracje. I w ogóle wszystko piękne.
Stary 2012-06-13, 11:44   #3489
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny!

Wiecie co, ale miałam dzisiaj sen. Może nie był to koszmar ślubny, ale dotyczył wesela. A mianowicie okazało się, że ślub i wesele minęły tak szybko, że nic z tego wszystkiego nie pamiętałam i w ogóle obudziłam się dopiero kilka dni po I potem z niecierpliwością czekałam aż kamerzysta odda nam film i chciałam koniecznie zobaczyć jak to wszystko wyglądało, bo normalnie amnezję miałam Mam nadzieję, że jednak w rzeczywistości coś tam zapamiętam z całej imprezy... :P

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Super
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ślicznie ale z Ciebie zdolniacha
Dziękuję i bardzo się cieszę, że Wam się podobają serwetniki Mam już 60 zrobionych, jeszcze ok. 80 i będzie komplet

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Tak wogóle to ile płacicie za zespół\DJ??
My mamy duet: DJ + wodzirej. Płacimy chłopakom 3000zł za pierwszy dzień i 1000zł za poprawiny.

Cytat:
Wiecie smutno mi ..... bo jakoś zabrałam się za rozmowę z TŻ .... nie wiem no może i przesadzam ale może jednak nie.... bo TŻ wogóle nie angazuje sie w przygotowania.. w sumie sama sobie jestem winna bo mówiłam, że lubię organizować wszystko itd i dał mi wolną rękę.. ale w sumie nie w tym rzecz.... wszystko co do tej pory mamy zrobione to dzięki mnie i mamie. No on tylko kase wykłada jak na coś potrzebuję. Sam sobie jedynie garniak kupił Ale chodzi mi o to, żeby chociaż to docenił ... nie wiem coś w stylu "dziękuję kochanie, że się wszystkim zajmujesz, fajnie, że to robisz, super, że jedziesz do domu na cały lipiec ogarniać sprawy weselne, bez Ciebie bym sobie nue poradził" .. no ale po co .... i czuję się tak.. dziwnie... taka niedoceniona.... on to tylko skwitował "a co ty masz do roboty? nie pracujesz to chyba możesz sie tym zająć" ... przykro mi bardzo ale on tego nie rozumie
Może pokaż mu listę, ile jeszcze zostało do zrobienia, opowiadaj co załatwiłaś danego dnia itd. Faceci nie zdają sobie sprawy z tego ile to wszystko pochłania czasu i energii. Tylko terapia szokowa może im to uświadomić. Może wtedy doceni.

Cytat:
Napisane przez smerf_etka13 Pokaż wiadomość
Hej hej

Wpadłam tylko na chwilę przywitać się z Wami ostatni raz jako PANNA następnym razem zawitam już jako ŻONA
Niestety od jutra zaczyna się młynek przedweselny, ponieważ placki i te wszystkie fazy robimy sami, więc pewnie już nie będę miała kiedy siąść na kompie. Trzymajcie kciuki żeby może nie wszystko ale większość na tym ślubie i weselu mi się udała
Witaj, trzymam kciuki, żeby wszystko było tak, jak sobie wymarzyłaś!

A teraz idę czytać relację Marylki i oglądać fotki
Stary 2012-06-13, 11:49   #3490
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dużo kwiatów Świetne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:50   #3491
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Marylko cudownie!! Kościółek sam w sobie urokliwy i jeszcze te kwiaty wyszło przepięknie
Suknia wygląda bosko, długość idealna, gdybym drugi raz stała przed wyborem swojej suknie to nie wiem czy bym się na nią nie zdecydowała
Stary 2012-06-13, 11:53   #3492
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Nie mam na nic czasu ratuuuuuunku! Dzis zawiezlismy wszystko na sale dzisiaj sprzatanie domu i od nocy gosci mamy!
1 taniec ulozony przecwiczony na sali beda niezle jaja dzis bylam na paznokciach pol dnia, na wieczor na mecz a jutro pakowanie na podroz poslubna (wylot w sobote) radze robic wszystko z wyprzedzeniem! Zdecydowanie... wczoraj do 2 w nocy pakowalismy prezenty dla rodzciow dziadkow jeszcze nie mamy kompletu dla siadkow. Do tego wymyslilismy nagrody za zabawy i rekwizyty wiec wszystko to robilismy i wczoraj i w niedziele np. szylam spodniczki z firanek(zabawa taniec z gwiazdami) i "rekawiczki" dla koni (zabawa kareta)
nic sie nie stresuje bo nie mam czasu!!!
Widze ze Kicia o mnie pisala, dziekuje za pamiec niestety nie mam czasu nadrabiac! 3majcie kciuki zebym sie wyrobila ze wszystkim

Oczywiście, że ze wszystkim się wyrobisz, a ten dzień będzie cudowny! Życzę Ci tego oraz aby całe dalsze życie z mężem było wspaniałe

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Trzymamy! Mocne, najmocniejsze dla Ciebie. Powodzenia ze wszystkim!
Aż mnie zmotywowałaś i może jeszcze przed meczem trochę winietek powycinam Dzisiaj cały dzień robię rzeczy weselne. Właśnie skończyłam wycinać kółka na serwetniki, które też robię sama. Chyba Wam jeszcze nie pokazywałam. Przy każdy nakryciu materiałowa serwetka będzie "spięta" takim pierścieniem z różą i położona na ukos przez środek talerza.
ładne ale się musisz przy tym napracować...

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:54   #3493
chocolate muffin
Rozeznanie

Producenci stoperanu chyba czytają nasze posty.. a szczególnie czarnej kawy
Taka oto reklama mi się wyświetliła:

stop.jpg
Stary 2012-06-13, 11:54   #3494
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Mój mąż jak mu przypomniałam że będzie musiał mnie ubrać w suknię zaczął przeklinać na moje guziczki. Rozpinał je spinką do koszuli, a potem przez tydzień na to marudził, że tak ciężko było dostać się do żony w noc poślubną.

Tak więc dziewczyny, jak któraś z was ma guziczki na plecach to polecam zaopatrzyć męża w szydełko. Moja jedna przyjaciółka przyniosła je dla mojego TŻa, ale zapomniała mu dać.

moja suknia jest na zamek i na wiązanie, wiec ze zdejmowaniem nie było większych problemów za to ubieranie to był nie lada wyczyn. Panie w salonie robiły to sprawnie, ale mają wprawę, amatorzy sobie radzą średnio

No w każdym razie ostatecznie dziś robimy z TŻem próbę czy uda mu się mnie ubrać a jak nie to ściągnę siostrę żeby nam pomogła
Cytat:
piękne cudnie wyglądaliście, relacja świetna
Byłam w tej karczmie gdzie mieliście wesele na romantycznym weekendzie w pierwszą rocznice bycia razem z TŻem, więc dobrze mi się czytało relację bo mogłam sobie bardzo dobrze wyobrazić jak wszystko wyglądało

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:58   #3495
olajakzam
Raczkowanie

TU olaa_22 zmieniłam nick bo zupełnie zapomniałam hasła do tamtego, tak ciagle cos podpatruje Was ale sie nie udzielałam bo praca 18 g na dobe mozna powiedziec a teraz jestem bezrobotna to troche tu poczytam!!!

na poczatek:

http://www.ak-bizuteria.pl/obraczki-...ak1,id914.html

Co o nich myślicie??:!

Slub juz 11.08 !
olajakzam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 11:59   #3496
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej

Wpadłam tylko na chwilę przywitać się z Wami ostatni raz jako PANNA następnym razem zawitam już jako ŻONA
Niestety od jutra zaczyna się młynek przedweselny, ponieważ placki i te wszystkie fazy robimy sami, więc pewnie już nie będę miała kiedy siąść na kompie. Trzymajcie kciuki żeby może nie wszystko ale większość na tym ślubie i weselu mi się udała

Trzymajcie się kobietki, ciao
Będzie pięknie Wszystkiego dobrego

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:04   #3497
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Cudne wyglądaliście bajecznie!
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:06   #3498
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Marylko cudowne zdjęcia! Wyglądałaś pięknie a cała stylizacja pasowała do Ciebie. Jestem pod wrażeniem dekoracji. Śliczny kościółek a z tymi dekoracjami to już w ogóle bomba.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:10   #3499
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Marylko CUDOWNIE
Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość

Załącznik 4724174
o matko zrobilas mi dzien

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:30   #3500
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość

Załącznik 4724174
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Marylko CUDOWNIE

o matko zrobilas mi dzien
mi teeeeeeeeeeeeez
Stary 2012-06-13, 12:31   #3501
Madziuniusia
Zakorzenienie

Marylko
Stary 2012-06-13, 12:33   #3502
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
mi teeeeeeeeeeeeez
czy ja naprawde ciagle gadam o kupie ???

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:37   #3503
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
wyglądałaś obłędnie!!!:l ove:

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:38   #3504
magdalennne
Wtajemniczenie

Witajcie

Cytat:
Ciekawe co nasz zespół wymyśli....powiedzieli nam ze to oni wymyślają rózne rozrywki dla gości....jak pojedziemy ustalić szczegóły to się dowiemy
Tak wogóle to ile płacicie za zespół\DJ??
My 2900 zł za jeden dzień.....grają naprawde rewelacyjnie....grali u mnie na studniówce i tak sobie powiedziałam że jezeli kiedykolwiek wyjde za mąż to chce ich na weselu mieć-no i będe mieć
Super, że się tak udało To my chyba jeden z droższych mamy za jeden dzień płacimy 4000... To chyba najdroższy, jaki był brany pod uwagę. Mam nadzieję, że chociaż super się sprawdzą

Cytat:
Hej hej

Będzie cudnie zobaczysz Trzymam

Cytat:
RELACJA 09.06.2012 MARYLKA&MARCEL
Piękna relacja Widziałam już też zdjęcia - wyglądaliście cudownie

Cytat:
Dziewczyny wpadam tylko prosić o wielkie kciuki: dziś gastrolog, rezonans, EEG głowy i egzamin z ruskiego....

Cytat:

Porozmawiaj z nim na spokojnie, powiedz ile to wymaga czasu i na pewno doceni

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
my bylismy u mojej kumpeli, ma kota, jak polacy strzelili gola tego na poczatku co spalony byl to tak wrzasnelismy ze kot wyskoczyl z pod sofy i takim pedem w podskokach uciekl do kuchni

i nie chcial wylezc juz
Mój siedział na pudełku, jak zaczęliśmy krzyczeć to się tak wystraszył, że resztę meczu siedział za kwiatkiem

Cytat:
A póki co Nasze obrączki (miałam pokazać wczoraj ale byłam jak zombie - zmęczona po nieprzespanej nocy i w ogóle bleee). Obrączki kosztowały nas 320 zł. Robiliśmy u złotnika z mojego złota. Dostałam je później w takim niezbyt ciekawym czerwonym pudełeczku więc przełożyłam do pudełeczka po moim pierścionku zaręczynowym. W środku mamy grawer z naszymi imionami i z datą ślubu. Ogólnie chciałam aby obrączki były ciut grubsze ale im dłużej na nie patrzę tym coraz bardziej mi się podobają i stwierdzam że może być nawet taka grubość
Bardzo ładne Osobiście szukaliśmy węższych, bo mam krótkie palce, ale każdemu to samo pasuje

Cytat:
ja jestem od 5 na nogach bo moja babcia zadzwoniła że się źle czuje... pojechaliśmy z mamą bo tata w pracy jakieś 70 km po to żeby jej pogotowie wezwać (zaznaczam że była u niej jakaś kuzynka czy sąsiadka i nei ona nie mogła wezwać pogotowia a my byśmy dojechały za jakiś czas tylko na łeb na szyje jechać) no nic babka z pogotowia powiedziała ze jej nic nie jest (zrobili takie najważniejsze badania i nic nie wyszło) a wkurza mnie to wszystko bo prosiliśmy babcie żeby nie chodziła zbyt dużo mój tata i jego brat przyjeżdżają co tydzień wyszystko jej robią a ona nic dalej chodzi grządki pie po strychu chodzi jak jej nie wolno i choć nie może a potem dzwoni w nocy że umiera wiem wiem to starsza osoba ale na prawdę jej nie lubię pomimo że to moja babcia ale przegina na każdym kroku mówiąc że mój tata traktuje ją jak śmiecia bo czegos jej tam nie powiedział że ja to tylko na ojca kase lecę (tak się składa że kase na moje potrzeby dostaję ew od mamy z jej pieniędzy ) no i ogólnie skończyło się tym że jest u nas i już narzeka że jej źle (tylko przyszła) a śniadanie podane pod nos obiad też no i co i dalej źle

Dobrze, że z tym egzaminem się udał0 A babcie niektóre tak mają, moja też wiecznie umiera, a do Kościoła zaleci szybciej niż my samochodem dojedziemy
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:43   #3505
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
RELACJA 09.06.2012 MARYLKA&MARCEL
Marylko, dziękujemy za szczegółową relację - super mi się ją czytało. Zazdraszczam kapeli góralskiej, musiał być świetny klimat w kościele i przy obiadku. Dziękuję też za radę odnośnie win, chyba też większość postawimy na osobnym stoliku, a na stołach tylko po jednej butelce co 10 osób.
Zdjęcia rewelacyjne, czekam na więcej! To z owieczkami wymiata

Cytat:
Mocne for you

Cytat:
Kochana faceci juz tacy sąMój Tż też zostawił wszystko na mojej głowie....wszystkie nauki...poradnie....nawet termin u księdza załatwiałam samaA on tylko sie stawiał o umówionej godzinie no bo przeciez on PRACUJE....Ja doceniam że jako kierowca cięzko mu ale ja tez pracuje i tez mam cięzko
Damy rade....kobiety są silne i zawsze daja rade
My też oboje pracujemy, ja co prawda w domu, ale często o wiele dłużej niż TŻ. Zdarza się, że on wychodzi o 7.30, a ja już siedzę przy kompie, on wraca o 17.00, a ja dalej siedzę, często do 22.00-23.00 z małą przerwą na obiad czy czasami tańce. I nie ma między nami licytacji kto więcej robi, pomimo że jestem to ja. W styczniu zrobiliśmy sobie podział kto się czym zajmuje - wiadomo, że część rzeczy trzeba razem, a część może jedna osoba załatwić. Czasami irytuje mnie tylko, że on dopytuje się mnie o różne ustalenia z usługodawcami, bo to ja prowadzę z nimi korespondencję mailową, ale przesyłam mu wszystkie maile, a on ich nie czyta albo czyta i nie rejestruje co i jak było dogadane... Ale cóż, cierpliwie tłumaczę mu co i jak, często po raz n-ty. Zdarza mi się przywoływać go do porządku tekstami: Czy to tylko mój ślub czy NASZ? Czy Ci zależy czy nie?
I wtedy odpowiada mi, że mu bardzo zależy, jest mi wdzięczny za wszystko, co ogarniam na tą imprezę i że sam musi bardziej aktywnie działać. Zresztą teraz to nie ma wyjścia, bo zostało 38 dni do ślubu i w zasadzie jedyny wolny weekend będziemy mieć tydzień przed Dlatego po prostu MUSIMY na tygodniu po pracy codziennie coś odhaczać w związku z weselem, żeby się wyrobić i on zdaje sobie z tego sprawę.

Cytat:
Gratuluję obrączek i pozostałych załatwień ślubnych
Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecywałam, plan na 10 dni przed!!!
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
ładne ale się musisz przy tym napracować...
Dzięki Wiesz, w sumie zrobienie jednego nie zajmuje długo, max. 10 min. Różyczki są gotowe, więc tylko robię dziurkę w tekturze i przekładam łodyżkę, a tekturowe pierścienie oklejam taśmą dwustronną i potem oplatam tasiemką - dzięki temu rewelacyjnie się trzyma i nie przesuwa. Mam tylko nadzieję, że nie robię ich na darmo i właściciel sali da na nasze wesele materiałowe serwetki. Zazwyczaj daje tylko papierowe, a wg mnie muszą być też materiałowe, żeby sobie na kolana położyć itp. Mówił, że ma takie, ale są niepraktyczne, bo żeby je ładnie ułożyć np. w wachlarz czy inną kompozycję, to trzeba materiał porządnie wykrochmalić, a wykrochmalone nie wchłaniają wilgoci i w związku z tym nie spełniają swojej funkcji ochrony przed piciem/jedzeniem, które nieopatrznie znajdzie się na naszym ubranku. Dlatego wymyśliłam, żeby ich nie krochmalił i zwinie się je tylko w rulon przytrzymywany serwetnikiem i będzie OK. Muszę je wydębić od niego, w końcu zostawimy w lokalu jakieś 20k, więc mamy prawo, a wręcz obowiązek wymagać, c'nie?

Kiciu, gratuluję dopuszczenia do egzaminu! I życzę zaliczenia na 5
Stary 2012-06-13, 12:50   #3506
magdalennne
Wtajemniczenie

Zauważyłam teraz, że nie zacytowało mi relacji baskety Fajnie się czytało Twoją relację, a fragment o siostrzenicy cudowny Dzieciaki dodają tyle radości Czekam na jakieś zdjęcia
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:51   #3507
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Super, że się tak udało To my chyba jeden z droższych mamy za jeden dzień płacimy 4000... To chyba najdroższy, jaki był brany pod uwagę. Mam nadzieję, że chociaż super się sprawdzą
My mamy jeszcze droższy bo też za jeden dzień płacimy 4100zł. Ale grają na żywo, nic z płyty i naprawdę bardzo ich chwalą

Marylko
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:52   #3508
tenebrosa
Wtajemniczenie

Marylko, dobrze też, że wspomniałaś o tubach. Rady PMek, które są "już po" są nieocenione! Ja właśnie planuję zamówić 6 x 80 cm, czyli może to dać już jakiś porządny efekt.
Stary 2012-06-13, 12:54   #3509
melod_y
Zakorzenienie

Dziewczyny jest mi slabo na mysl u slubie...
Niesamowicie sie stresuje :/

a na dodatek wyszla nieprzyjemna sprawa z moja fryzjerka odnosnie godziny...
Mam do wyboru 8 ran, albo 10:30...
stawiam na 10:30 tylko ze wtedy musiałabym czesac sie w makijazu...
bo na 12 bylabym w domu i nie wiem czy wyrobiłabym sie z makijażem i ubiorem plus błogosławieństwem w 2 godziny :/

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:57   #3510
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest mi slabo na mysl u slubie...
Niesamowicie sie stresuje :/

a na dodatek wyszla nieprzyjemna sprawa z moja fryzjerka odnosnie godziny...
Mam do wyboru 8 ran, albo 10:30...
stawiam na 10:30 tylko ze wtedy musiałabym czesac sie w makijazu...
bo na 12 bylabym w domu i nie wiem czy wyrobiłabym sie z makijażem i ubiorem plus błogosławieństwem w 2 godziny :/
U mnie tak będzie ale kawa mówi, że tak się da

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości