|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Skakanka VS tłuszcz cz. 3
Dziewczyny a mam do Was pytanie, zwlaszcza do tych skaczacych po 2000
Wy to skaczecie za jednym razem bez zadnego odpoczynku?? bo ja jak skacze kolo 100 to tzw ''kusze'' ale nie czekam tylko zaczynam po prostu od nowa I jakim style skaczecie? żabką czy tzw lajkonikiem??
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skacze żabką. |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wlasnie zauwazylam, ze jak skoncze zabka to idzie mi to lepiej niz lajkonikiem
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie wyglądało to u mnie tak, że zaczynałam od bardzo małej ilości skoków (z których nota bene była baaaardzo dumna, choć jak teraz pomyślę, że w kwietniu dawałam radę uskoczyć tylko 300, to chce mi się śmiać ). Jednak każdego dnia starałam się zwiększyć liczbę skoków, początkowo o jakieś małe ilości, później już o 100.Zaczęłam też korzystać ze stopera w telefonie i dzięki niemu wydłużałam ilość skoków za jednym razem. Kondycja się w ten sposób znacznie u mnie poprawiła, a ja też nie wymęczyłam organizmu za bardzo za jednym razem Teraz skaczę 1000 za jednym razem, robię krótką przerwę ok. 2 minutek i skaczę dalej. Z "kuszeniem" u mnie bywa różnie. Przeważnie "pierwszą turę" skoków wykonuję bezbłędnie (choć oczywiście nie jest to regułą ), jednak w drugiej turze, kiedy nogi są już zmęczone zdarza mi się zaplątać w skakankę Jednak nie traktuję tego jako przerwy, bo od razu zaczynam skakać dalej ![]() A co do sposobu skakania, to skaczę różnie. Teraz jest to lajkonik, ale niedługo będzie to żabka. Raz szybciej, raz wolniej. Jakbym skakała non stop jednym sposobem myślę, że mogłoby mi się to znudzić
|
|
|
#185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle, że żabką bardziej obciąża się stawy. Trzeba uważać żeby nie nabawić się kontuzji.
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakos lajkonikiem nie idzie mi za bardzo :Ppewnie macie racje z zabka ze obciaza, ale tym mi sie najlepiej skacze i nic mnie nie boli wiec licze ze bedzie dobrze. poza tym nie skacze zawrotnych ilosci skokow tylko 1000-1100-1200 dziennie
|
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Matko kochana, jestes dla mnie prawdziwa motywacja! Dla mnie skoczyc 1000 skokow za jednym razem to w ogole cos tak bardzo dalekiego, ze ledwo sobie moge to wyobrazic Gratuluje, mam nadzieje, ze i kiedys ja bede mogla to napisac
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zaczynałam od małej ilości skoków, byłam po nich mega zmęczona i nie wyobrażałam sobie, że mogę skakać więcej Teraz wiem, że przy regularnym skakaniu wszystko jest możliwe
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
Magbes a zauważyłaś jakieś zmiany jeśli chodzi o nogi? nie rozbudowały się łydki? bo słyszałam różne opinie..
przepraszam dziewczyny, że tak się wcinam Wam w wątek, ale naszła mnie dziś ochota na skakankę i znalazłam tu Waszą akcje czterdziestodniową i z chęcią bym spróbowała bo lubię skakać, przynajmniej kiedyś to robiłam ale od czasu do czasu jednak boję się czy nie rozbudowałyby mi się właśnie uda i łydki, bo zależy mi bardziej na spaleniu odrobiny tkanki tłuszczowej z tych partii ciała niż takie duuuże mięśnie miałyby się zrobić
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2012-06-13 o 19:05 |
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelkaa, witamy na wątku
Im nas więcej tym lepiej ![]() Co do rozbudowywania łydek, to ja u siebie niczego takiego nie zauważyłam. Natomiast tłuszczyku coraz mniej
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Witamy nowa skaczaca
coraz nas wiecej
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dziś postęp
750 razy ![]() mam tylko nadzieje, że wytrwam do końca ![]() 3/40
|
|
#193 |
|
Wtajemniczenie
|
miło mi
![]() więc zaczęłam i mam nadzieję, że się nie rozbudują, tak jak mówicie a czeka mnie wf a Wy widzę, że już ładnie dużo sobie skaczecie
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
a ja dziś powinnam mieć 3 dzień, a już sobie odpoczynek zrobiłam
![]() ale od jutra dalej skacze ![]() ja próbowałam również żabką, ale jak na razie za bardzo męczy mnie, może kiedyś ![]() Witam EwelkaaS
Edytowane przez Micky_ Czas edycji: 2012-06-13 o 23:48 |
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj 800 skoków. Przyznam się, że jak wzięłam skakankę do ręki to pomyślałam, że mi się nie chce, no ale jak już buty ubrane, skakanka przygotowana to trzeba poskakać. Jak zaczęłam skakać to po 200 skokach zapomniałam, że wcześniej mi się nie chciało i całkiem szybko doskikałam do tych 800.
Mogłabym więcej, ale doszłam do wniosku, że będę zwiększać stopniowo. Dzisiaj planuję również 800, a 1000 chyba od soboty. W piątek robię sobie jednodniową przerwę regeneracyjną.
|
|
#196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz już wiem, że ilość skoków trzeba zwiększać stopniowo, żeby mięśnie się przyzwyczaiły do takiej formy wysiłku Cytat:
A taki jeden dzień przerwy może poprawić też kondycję
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wczoraj 1500 skoków i brzuszki oczywiście itp wymachy
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W niedziele ledwo dociągnęłam do 900, w poniedziałek zrobiłam przerwę z powodu bólu kolana, a we wtorek dałam radę skoczyć 1200 i nie byłam tak zmęczona jak po tych 900 skokach. Tak więc różnica jest i to duża ![]() Wczoraj znowu nie skakałam, znowu ból w kolanie a raczej w dwóch i w nadgarstkach, przynajmniej teraz wiem, że to nie przez skakankę, tylko przez tą okropną pogodę znowu mnie bóle reumatyczne naszły
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Hej, jeszcze wczoraj narzekalam, ze skacze tylko po 700 skoków. Chyba Wy dałyście mi siłę, bo o dziwo właśnie uskoczylam 1000 skoków
Leje sie ze mnie ale jestem szczesliwa, tylko, ze zamiast butów, założylam grube skarpetki takie zimowe, i chyba to byl blad, bo bardzo mnie bola stopy mam nadzieje, ze do jutra przejdzie
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś 2100
![]() Cytat:
![]() Na boso nie skacz
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe kiedy ja dobije do 2000
tylko dzisiaj bez butów, jutro już zakładam
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.
|
|
|
#203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam również
![]() Cytat:
ale zawsze normalnie ćwiczyłam mając zakwasy, więc dziś nie popuszczę też A macie dziewczyny skakanki z licznikami? bo Ja zwykłą i myślę, że gdybym chciała liczyć ilość to bym się trochę pogubiła.. ![]() Cytat:
) a skaczę na boso i tak.. przyzwyczaiłam się do tego bólu chyba, bo zawsze normalnie staram się ćwiczyc nie przejmując się tym..
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Wszystkim! Moze do Was dolacze
A wiec od poniedzialku zaczynam diete. Chce dodac tabletki Asystor Slim + czerwona herbata, zdrowsze jedzenie no i jakies cwiczenia. Powiedzcie mi... Sama skakanka duzo mi pomoze czy potrzeba duzo wiecej innych cwiczen? Nie mam duzej nadwagi (moze z 3kg) ale w ciagu 5 miesiecy przytylam 10kg musze to w koncu zrzucic..Pozdrawiam ;** |
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Heja dziewczyny, zastanawiam się, coby nie dołączyć , ale nurtuja mnie 2 rzeczy
![]() -w jakich butach ćwiczycie? Nie mam żadnych sportowych, myślicie, że jakieś trampki mogłyby być? mam jeszcze tylko luźne tenisówki >.>'-mierzyłyście sobie skakankę przed kupnem? Czy to prawda, że musi sięgać do pach gdy stanie się na jej środku, i nie może się ocierać o podłogę ? o.o Bo właśnie oglądałam taką najtańszą w sklepie, i niestety mi nie sięgała.. |
|
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A długość - do pach to chyba nie... Ja mam taką skórzaną ze Spokey, nie mogłam jej odpakować w sklepie, mogłam tylko zobaczyć długość wypisaną na opakowaniu i kupiłam na oko, okazało się, że jest za długa i musiałam powiązać przy rączkach supełki, żeby ją skrócić. Wydaje mi się, że tak do talii to max. Mogę się pochwalić, że kondycja zdobyta na skakance okazała się realnym sukcesem - po dzisiejszym otwarciu sezonu pływackiego stwierdzam, że a) zrobiłam więcej basenów niż zwykle (bez skakanki) b) wolniej się męczę i nie muszę odpoczywać co 2 długości. Jeee
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
regularkate- gratuluje efektó !
![]() mnie nadal ogranicza choróbstko -.- sapie jak wchodze po schodach do domu.. aj moze po weekendzie ;( |
|
|
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja dziś 7 minut, cały dzień chodzę jak kaleka jakaś dosłownie tak bolą mnie nogi, a skakało się przyjemnie ciekawe jak jutro będę zbierać się z łóżka.. ![]()
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
super że jest nas coraz więcej
więcej dziewczyn większa motywacja niestety ja dziś pas cały dzień zabiegana... ale moge się pochwalić mam zaliczone wszystkie egzaminy za to jutro nadrobie skakanie
|
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech, no to musze się porozglądać. O robienie hałasu na szczęście nie muszę się martwić, ale nie chciałabym sobie zrobić krzywdy przez złe buty, czy coś.. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Wy to skaczecie za jednym razem bez zadnego odpoczynku?? bo ja jak skacze kolo 100 to tzw ''kusze'' ale nie czekam tylko zaczynam po prostu od nowa 

Teraz wiem, że przy regularnym skakaniu wszystko jest możliwe
jednak boję się czy nie rozbudowałyby mi się właśnie uda i łydki, bo zależy mi bardziej na spaleniu odrobiny tkanki tłuszczowej z tych partii ciała niż takie duuuże mięśnie miałyby się zrobić 

a czeka mnie wf
mam nadzieje, ze do jutra przejdzie
.
ale zawsze normalnie ćwiczyłam mając zakwasy, więc dziś nie popuszczę też