Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 12:38   #361
Alexandraaa88
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiłam dziś rano proszek Lovela 2,8 kg (i do koloru i do białego)w pierdonce, za 25,90, czy to dobra cena tego proszku? Bo jakoś nie bardzo orientuję się w cenach proszków.
Chyba z 2 tygodnie temu kupiłam Lovelę 2,8kg w biedronce za 26zł.

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No to super Tam jest bardzo fajnie Tak, przedporodową też mam u Kawulok I zaraz po niej mam wizytę u anestezjologa ale nie mam pojęcia jak ma na imię Biernacki też bardzo fajny jest, jak tam ostatnio trafiłam z tymi bólami to się mną zajął bo akurat ten lekarz do którego idziesz skończył dyżur. Już też się nie mogę doczekać tej wizyty Nabrałam do nich zaufania i myślę, że to bardzo dobry wybór

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mam już wyniki posiewów, czyściutko

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
znów mi strzelilo w brzuchu
Cytat:
to dźwięk jak strzelanie kości, a przy tym akurat ejst uczucie bo mały wtedy cos wypycha, chyba nogę
Mi bardzo często strzela w brzuchu już od jakiegoś czasu... Nie wiem czy to małemu kości strzelają czy jak?
Stary 2012-06-13, 12:39   #362
Linka25
Zakorzenienie

Pumas tak, ja "w oczekiwaniu.." nie odebrałam jakoś negatywnie, w porównaniu do stron mamuśkowych w internecie to ona jest jeszcze lajtowa czytałam fragmentami

a o porodzie nic w niej ani zadnej innej nie czytałam i chyba nie będę

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-06-13 o 12:40
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:42   #363
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Któras z was prosiła o zdjęcie pokoju z białymi meblami, proszę bardzo.
Pokażę wam również, co dzisiaj kupiłam, nie mogłam się oprzeć
No i moje nowe włosy - rozjaśniłam je znacznie.

No niestety wizaż mi w ogóle nie hula dzisiaj, ciągle pojawia się błąd podczas załączania zdjęć, więc może później.
Pokoik jest świetny!!! ubranka też, a włosy... rewelacja
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja tez mam za tydzien we wtorek
Ja też Z tego co pamiętam, to Hania ma w ten dzień urodziny

Wreszcie udało mi się Was nadrobić Witam się w nowej części, w nowym, 8 miesiącu

Aaaa i wczoraj przyszedł mi wózek Właśnie wietrzy się na ogródku...

www.NiciutKa.pl

Edytowane przez nitka_88
Czas edycji: 2012-06-13 o 12:43
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:44   #364
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ja też Z tego co pamiętam, to Hania ma w ten dzień urodziny
Dobrze pamiętasz
Usłyszenie serduszka naszego dzieciątka to będzie najlepszy prezent urodzinowy
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:52   #365
pumas
Zakorzenienie

Nitka, pokaż wózek I dziękuję za komplement
Linka, nie czytaj, ja też już nigdzie nie będę czytać, bo moje pozytywne podejście zamienia się powoli w strach, przerażenie i brak wiary w pomyślny koniec
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:55   #366
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ja po obiadku , tz do pracy wyprawiony,

mowi do mnie tak: pokaze Ci cos co sprawi ze poczujesz sie lepiej i rozpina spodnie no to mysle ha ha ale z niego dowcipnis, a on na biodrze mi pokazuje moze z 3 malutkie rozstepy ale juz jasniutkie stare, mowi : widzisz ja tez mam, teraz we dwojke bedziemy chodzic z rozstepami

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 12:56   #367
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy z Dominos, bo akurat we wtorki jest promocja "buy one get one free"
tez wczoraj ją jedlismy

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
No... a ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u ginekologa i moja córcia uparta po mamusi i po tatusiu i odwrócić kopytkami do góry się nie chce... mam skierowanie na cc na 10 lipca jeśli nie zaczne rodzić wcześniej... Rozmawiałam z moją gin, że może jeszcze się przekręci itd. że mąż dwa tygodnie przed porodem się ustawił dopiero, ale ona nie dała mi nadziei, mówiła że bardziej możliwe jest to w 2 ciąży,ale oczywiście przed usg bede miała jakby co... Nie ukrywam że trochę rozczarowana jestem, bo już miałam takie wyobrażenie że będę rodzić z mężem, później dwa dni i do domu... a tu takie zmiany. Boje się też o pokarm że nie będę przez to miała, o to że będzie źle z raną i będę musiała liczyć na czyjąś pomoc, a ja taka Zosia-samosia jestem...no nic ale jest jak jest... lepiej niż żeby faktycznie mi pupcią się pchała bo duża kobita już z niej jest ma 2800
Prócz tego dzisiaj mi robili ten wymas z pochwy i odbytu i muszę powtórzyć morfologię bo coś za wysokie płytki mam...
trzymam kciuki aby mala sie jeszcze odwrocila

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
J
A więc maluszek nasz waży już 1600g! Franio pozostał chłopcem-jajca jak malowane Wszystko rozwija się bardzo dobrze i żadnych oznak cukrzycy ciążowej-serducho bije jak dzwon! Ponadto szyjka w środku długa i trzyma i lekarz stwierdził, że spokojnie dociągniemy do 37 tyg. Bardzo mnie tym uspokoił a moja ginka nieco przesadziła Także same dobre wiadomości i jeszcze piękny mecz. Szkoda, że tylko 1:1

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 12:58   #368
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Wreszcie udało mi się Was nadrobić Witam się w nowej części, w nowym, 8 miesiącu

Aaaa i wczoraj przyszedł mi wózek Właśnie wietrzy się na ogródku...

pokaż wózek!

Ja też właściwie w ogóle nie czytam opisów porodów i nie oglądam porodówek. I tak każdy poród przebiega inaczej, a ja wolę sobie wizualizować, że wszystko pójdzie sprawnie i w miarę szybko. Nie chcę się negatywnie nakręcać

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:01   #369
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

mowi do mnie tak: pokaze Ci cos co sprawi ze poczujesz sie lepiej i rozpina spodnie no to mysle ha ha ale z niego dowcipnis, a on na biodrze mi pokazuje moze z 3 malutkie rozstepy ale juz jasniutkie stare, mowi : widzisz ja tez mam, teraz we dwojke bedziemy chodzic z rozstepami
a Ty od razu o jednym

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:06   #370
depoison
Zadomowienie

Dziewczyny, jeszcze raz wam dziękuję za wszystkie słowa pocieszenia - bardzo mi pomogłyście, naprawdę. Dziś już jakoś optymistycznej na to patrzę, szczególnie, że rozmawiałam właśnie z moją matką (tak, tą samą, z którą nie miałam kontaktu 3 lata - teraz kontakt jest, na szczęście niezbyt częsty ale dość poprawny). I co się okazuje? że nie tylko ja urodziłam się raczej chuda (nawet nie 3150, a 3100 pod koniec 41 tc - przy czym byłam dość długa, bodajże 57cm), ale przede wszystkim ona: przyszła na świat w 40 tc ciąży ważąc 2800g. Czyli wygląda na to, że to u nas taka tradycja rodzinna w linii żeńskiej

Cytat:
Dziewczyny, kupiłam dziś rano proszek Lovela 2,8 kg (i do koloru i do białego)w pierdonce, za 25,90, czy to dobra cena tego proszku? Bo jakoś nie bardzo orientuję się w cenach proszków.
cena na pewno ok, ja dałam dokładnie tyle samo za 1,8 kg (w ogóle nie znałam wtedy cen, byliśmy na zakupach w Szczecinie, myślałam, że to ok) - w Super Pharm tak zdarli

Cytat:
Depoison-nie martw się! Malutka jest po prostu malutka A może też ją przenosisz i spokojnie dobije do 3500kg Ona sama zdecyduje kiedy jest gotowa żeby wyjść Masz ubranka na 50 cm w razie czego?
gratulacje
mam Nieszczególnie dużo, ale mam. Chyba 3-4 bodziaki, ze 2 pajacyki i coś tam na wierzch (ni to bluza ni kaftanik)

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
depoison dziękujęa czy Ty na ten pokój rodzinny się decydujesz??zgłaszałaś to teraz też??ile on u Was kosztuje-przypomnij proszę??
tak, decydujemy się, i to też zostało wpisane w moją kartę. Oczywiście zdążyłam zapomnieć, ile to dokładnie kosztuje, ale coś mi się kołacze, że w tym szpitalu 48€/doba bez wyżywienia (wyżywienia męża, rzecz jasna), 60€ - all inclusive

aha - posiłki nie są donoszone do pokoju (chyba że ktoś się zupełnie ruszyć nie może), tylko na oddziale działa salka restauracyjna ze szwedzkim bufetem. I po to mamy mieć szlafrok, by nie świecić tam cycem i tyłkiem (bo przecież stołują się tam nie tylko mamuśki, ale i pomieszkujący w pokojach rodzinnych tatusiowie)

Cytat:
Wczoraj na noc naczytałam się tej głupiej książki "w oczekiwaniu na dziecko" o porodach itd. tak się zdenerwowałam, że uznałam, że to nie dla mnie, nie przeżyję porodu i w ogóle same najgorsze myśli przechodziły mi przez głowę. Grunt to się pozytywnie nastawić. Rzuciłam książką w kąt i obiecałam sobie, że już nigdy jej nie otworzę, bo dla mnie jest BEZNADZIEJNA, archaiczna i pesymistycznie mówiąca o tym wszystkim.
ha! już pół roku temu o tym pisałam!
(że książka wzbudziła u mnie taki opad szczęki i odruch wymiotny, że ją w podskokach oddałam koleżance - na szczęście pożyczona była). Obłęd, dawno nie miałam w rękach tak idiotycznej lektury

Cytat:
Czy wy kupujecie takie staniki tylko do karmienia, czyli do chodzenia po domu, czy w takim samym będziecie wychodzić do ludzi? Bo ja szczerze sobie tego nie wyobrażam. Ja jednak muszę mieć jakiekolwiek usztywnienie, żeby czuć się komfortowo.
mi się te stricte do karmienia też nie podobają, ale dwa sobie strzeliłam właśnie takie, bo przecież muszę w tym i sypiać, więc może lepiej, by nie było super sztywne.
Natomiast "na wyjścia" dokupię albo 2-3 tygodnie po porodzie (bo teraz nie wiadomo, jak mi ten biust urośnie) albo będę wychodzić w moich normalnych, bo raz, że nie mam parcia na karmienie na ulicy, dwa, że przecież i z normalnego stanika da się od biedy tę pierś wyłuskać.

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
DepoisonKobieto przecież ty drobna jesteś i co ty chcesz żeby mrówka słonia urodziła? a gin powinien lanie dostać za taką panikę

a lekarz faktycznie mógł sobie trochę darować. Już wczoraj gadałam z mężem, że gdybym poszła do "starego" (moją ciążę prowadzi właściwie dwóch lekarzy - ojciec i syn. Ojciec wyedukowany w Polsce, lekarz-położnik z 35letnim doświadczeniem, jajcarz i luzak, syn - całkiem już zgermanizowany, poważny, przejęty, doświadczenie dłuższe w edukacji (bo jeszcze się zdążył doktoryzować) niż w praktyce) to "stary" pewnie by rzucił tekstem "mała dziewuszka, drobniutka laleczka-modeleczka będzie, cieszyć się trzeba, bo przynajmniej krocza nie zdemoluje" (to jego styl wypowiedzi, ehem...), podczas gdy syn: "a co to dziecko takie małe? pani jest naprawdę w 37+2? no to sprawdzamy.. przepływy ok, pępowina ok, łożysko ok, HISTORIA CAŁEJ ciąży ok, badania - łącznie z testami Pappa były, no niby wszystko pieknie - więc czemu ona taka mała?! NA KONTROLĘ!!"

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
zapraszam do mnie - właśnie się zabieram za gotowanie ogórkowej

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
- i najważniejsze: kazała nam koniecznie pakować torbę wspólnie z mężem (czy inną osobą, z którą będzie się rodzić), bo tata koniecznie musi wiedzieć co jest czym i być w stanie to w tej torbie odnaleźć! Nie wiadomo jak się będziemy czuły, może trafi się cc, i facet musi się w zawartości torby orientować tak samo jak my, a nie że po każdą pierdołę musi podawać torbę obolałej żonie czy wybebeszać całą zawartość i pytać co jest co.
o - to jest ciekawe info. Pewnie i tak połowa informacji do niego nie dotrze, ale coś tam może w głowie zostanie

No to pokażę wam moją maleńką wiercipiętkę. Zdjęcie z wczoraj:
(na pyszczku zagościł jakiś grymas. Chyba niezadowolenia )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zosia 38tc] [50%].jpg (11,3 KB, 59 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:08   #371
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
jaka słodka!!!!!!!!!!!!

ide zjesc pierogi i bede sie pakowac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-13, 13:08   #372
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co, mam zagwostkę w związku z biustonoszem do karmienia - żadne mi się nie podobają, są okropne, babcine, beznadziejne, zero usztywnienia - już widzę mój mikro biust w czymś takim.... Jak rozwiązać ten problem? Czy wy kupujecie takie staniki tylko do karmienia, czyli do chodzenia po domu, czy w takim samym będziecie wychodzić do ludzi? Bo ja szczerze sobie tego nie wyobrażam. Ja jednak muszę mieć jakiekolwiek usztywnienie, żeby czuć się komfortowo.
Ja polecam sklep intymna.pl. Zamawiałam już tam parę razy. Ale stanika do karmienia jeszcze nie, ale zamierzam, bo przede wszystkim mają moje wielkie rozmiary i ładne są te biustonosze.

Cytat:
no mokre tutaj gdzie pipi nie ma tam zadnego koloru i wychodzi poza te miejsce w kroku, zobaczymy czy nowe tez beda mokre
Wody płodowe mają specyficzny, słodkawy zapach.
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dobra. Niewykluczone, że Soleilka znalałaby gdzieś jeszcze lepszą.
Ja jakiś czas temu kupiłam Lovelę bez promocji, ale w Rossmannie i w dużym, więc teoretycznie ekonomicznym opakowaniu, a teraz ciągle czytam, że gdzieś jest o wiele taniej. Wtedy nie znałam cen, ale już znam i przed kupowaniem następnego opakowania przyjmę, że opłacalny jest zakup w cenie 10 zł/1 kg lub niższej.
No właśnie Soleilka by wiedziała. Ale i tak jest dobrze.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:12   #373
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Wody płodowe mają specyficzny, słodkawy zapach.

.
no to pieknie, bo miałam pisac ze mi capi slodko

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-13, 13:13   #374
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mam już wyniki posiewów, czyściutko
super

Cytat:
widzisz nie masz czym sie przejmowac

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:20   #375
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
ł
Wiecie co, mam zagwostkę w związku z biustonoszem do karmienia - żadne mi się nie podobają, są okropne, babcine, beznadziejne, zero usztywnienia - już widzę mój mikro biust w czymś takim.... Jak rozwiązać ten problem? Czy wy kupujecie takie staniki tylko do karmienia, czyli do chodzenia po domu, czy w takim samym będziecie wychodzić do ludzi? Bo ja szczerze sobie tego nie wyobrażam. Ja jednak muszę mieć jakiekolwiek usztywnienie, żeby czuć się komfortowo.
Z tymi biustonoszami to ja kupiłam dwa w H&M ale one dają się tylko do domu. Porażka. Cycki w nich mam jak małpa....... chcę kupic usztywniane ale to po porodzie bo nie wiem jak jeszcze mi się zmienią! i to chyba w stacjonarnym sklepie bo nigdy nie potrafię trafic z rozmiarem jak kupuję online.

Cytat:
dzieczyny ile pieluch tetrowych i flanelowych kupiłyscie???
ja mam 20 tetrowych - 10 mniejszych i 10 większych i 5 flanelowych.
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
.

anna za udaną wizytę i jaja jak malowane
:

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
mi się ten niesamowicie podoba....tylko czy rozmiar dobiorę na odległość??
http://allegro.pl/caffe-latte-usztyw...351908221.html
Bardzo ładny.
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

To supcio

Cytat:
nie obrzydzaj mi ja mam kokos pianka
ehh ja dostałam gratis do łożeczka gryka-pianka-kokos ale możliwe, że zamówię jeszcze lateksowy w takim razie a ten np. zostawię do łóżeczka turystycznego... wystraszyłyscie mnie tymi robakami

Cytat:

Słodko

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Cytat:

mam Nieszczególnie dużo, ale mam. Chyba 3-4 bodziaki, ze 2 pajacyki i coś tam na wierzch (ni to bluza ni kaftanik)

Najwyżej będzie w 56 rękawki podwijac Śliczna ta Twoja córunia. nam wczoraj nie udalo się zobaczyc Franka w 3D. Trudno muszę się wstrzymac jeszcze te dwa miesiące Ale lekarz oglądał go z profila na 2D i mówi: no bo to teraz jeszcze taka małpeczka jest. Bardzo śmieszne...

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

A właśnie zamówiłam łózeczko i komodę przed chwilą.
Proszę: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...385139088.html
Ale z tym wzorem z wypranym misiem

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
czytałam gdzieś, że to może capic jak nasienie
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:22   #376
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]A właśnie zamówiłam łózeczko i komodę przed chwilą.
Proszę: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...385139088.html
Ale z tym wzorem z wypranym misiem

czytałam gdzieś, że to może capic jak nasienie
boskie lzoeczko, takie z tztem chcielismy. Ale bez komody bo niemamy jak an jednym pokoju, Z tym ze stwierdzilismy z ejak ktos ma pokoik to ładnie bedzie pasowac, ale my w jednym to odpuscilismy......tym bardziej ze trafilo sie uzywanie w super cenie.
Ale naprawde boskie, zwlaszcza z tym misiem....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-13, 13:22   #377
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
No to się obserwuj. Jakby coś jeszcze ciekło to do gina lub na IP, ale o tym wiesz.
Stary 2012-06-13, 13:24   #378
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Ja na codzień nosze tylko usztywniane biustonosze.
Teraz zakupiłam 2 do karmienia, jeden taki:
http://www.anita.com/de-en/Products,..._Nursing%20bra
a drugi taki, nieusztywniany:
http://www.glori.pl/bielizna-dla-mam...FUZd3wod807CXg

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Mamy środe a ten r_77 nadal nie napisał nic o wysyłce paczki . . . chyba napisze dzisiaj do niego maila czy forsa doszła.
Napisz do niego, ja zamówiłam w poniedziałek , we wtorek mi odpisał że dziękuje za maila z kolorami itd i że wysyła i w czwartek już miałam paczkę.
Stary 2012-06-13, 13:26   #379
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
No to się obserwuj. Jakby coś jeszcze ciekło to do gina lub na IP, ale o tym wiesz.
ale jak by sie saczyly to by ciągle bylo mokro nie???

bo 2 godz temu zmeiniłam bielizne i mam sucho narazie..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 13:29   #380
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Z tymi biustonoszami to ja kupiłam dwa w H&M ale one dają się tylko do domu. Porażka. Cycki w nich mam jak małpa.......

Najwyżej będzie w 56 rękawki podwijac Śliczna ta Twoja córunia.

nam wczoraj nie udalo się zobaczyc Franka w 3D. Trudno muszę się wstrzymac jeszcze te dwa miesiące Ale lekarz oglądał go z profila na 2D i mówi: no bo to teraz jeszcze taka małpeczka jest. Bardzo śmieszne...
Ad 1 - w sensie, że takie włochate, tak?
Ad 2 - dzięki
Ad 3 - w obliczu powyższej rewelacji co się dziwisz?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:30   #381
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Napisz do niego, ja zamówiłam w poniedziałek , we wtorek mi odpisał że dziękuje za maila z kolorami itd i że wysyła i w czwartek już miałam paczkę.
Ja też miałam od niego szybko wysyłkę

Cytat:

Wiesz co, nie wiem, bo ja czegoś takiego nie miałam. Nie wiem, czy jak się wody sączą, to cały czas, czy z przerwami.
Stary 2012-06-13, 13:33   #382
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
my jesteśmy zapisani dopiero na 16.07
z 10 spotkań może nam się uda być na 6
Ja nie wiem, czy te spotkania są raz w tygodniu. Wiem tylko, ze mam się stawić 19 o 16.30 o reszcie dowiem się na miejscu ale jestem podekscytowana
Cytat:
ja tez chodze pomalutku. Bo mnie meczy juz chodzenie nie wspominając o wchodzeniu na 2 pietro.... A jak wchodze z tztem to on mnie wciąga

moje dziecko dzis wypielo jakąs czesc ciała pod zebrami az
skąd ja to znam ja na szczęście mieszkam na pierwszym piętrze to jeszcze ujdzie, ale wczoraj byliśmy na meczu u kolegi, który mieszka na 3 piętrze...to była masakra
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dzisiaj kupiłam ananasa, będę próbować naturalnych sposobów wywoływania porodu
Kurde, nie mogę uwierzyć że to już 39 tydzień i że to tak blisko do spotkania z córeczką ...
Ale na chwilę obecną zajadam się lays'ami zielona cebulka. Mam nadzieję że zalicze jeszcze kebaba przed porodem
jakie marzenia
ja to bym na Twoim miejscu marzyła o szybkim i bezbolesnym porodzie, a nie o kebabie
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:35   #383
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Ad 1 - w sensie, że takie włochate, tak?
Ad 2 - dzięki
Ad 3 - w obliczu powyższej rewelacji co się dziwisz?
no tak...
A jemu chodziło, że taki profil ma. POwiedział później: dopiero za kilka tygodni będzie bardziej człekokształtny. whaaat?????

Cytat:
boskie lzoeczko, takie z tztem chcielismy. Ale bez komody bo niemamy jak an jednym pokoju, Z tym ze stwierdzilismy z ejak ktos ma pokoik to ładnie bedzie pasowac, ale my w jednym to odpuscilismy......tym bardziej ze trafilo sie uzywanie w super cenie.
Ale naprawde boskie, zwlaszcza z tym misiem....
Dziekuję też bardzo się cieszę. tylko kurcze ściany w pokoju Franka wyszły takie delikatnie żółte a kolor miał byc śmietanowy no trudno juz nie chce mi się kombinowac. może za rok czy dwa mu zmienię
Cytat:

yy jak ja miałam ryskę w pęcherzu to miałam kilka par majtek zupełnie mokrych przez jakieś 2 dni a to była rysa. jakby to były wody to zaraz od razu byś miała mokre.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 13:35   #384
Norniczka
Rozeznanie

Idę na obiadek... ja już nie chce tyć.... ale jeść chce
Stary 2012-06-13, 13:36   #385
anna99302
Zadomowienie

Prince-a niech ci mąż kupi papierki lakmusowe jak będzie wracał z pracy!
Stary 2012-06-13, 13:36   #386
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki Też kupię chyba dwa szmaciaki, tylko jaki rozmiar? Myślicie, że już mozna mniej więcej przewidzieć, jak będą piersi wyglądać za jakieś 2-3 tygodnie?
Wszyscy mówią, że miseczka o rozmiar większa niż miałabyś teraz. Obwód zaokrąglasz w dół do pełnej piątki/dziesiątki i odejmujesz jeszcze 5 cm.
Choć ja mam teraz pod biustem 10 cm więcej niż wcześniej! A tłuszcz to nie jest i nie wiem, czy i obwód się nie zmniejszy

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że się sprawdzą!
grunt, ze nie kokosy i gryki - gość w sklepie mi powiedział ze zdarza sie ze ludzie przywożą robaki w nich
Ostatnio, jak kupowaliśmy wanienkę w sklepie, to babka tak zachwalała grykę, że miałam wielką ochotę się wtrącić.

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
ja ostatnio prałam dzieciowe ubranka. I tak się złożyło że na pierwszy rzut poszedł róż. Mój tż chyba z pół godziny patrzył się na suszarkę i pytał czy ona ma tez w innych kolorach ubranka :P
Mój mógłby tylko w różu małą ubierać...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:38   #387
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Prince-a niech ci mąż kupi papierki lakmusowe jak będzie wracał z pracy!
jak bede miala znowu mokre to sama pojade potem po te papierki, on itak nie kupi albo kupie co innego

narazie mam sucho, tylko mnie kłuje w pochwie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-13, 13:40   #388
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Idę na obiadek... ja już nie chce tyć.... ale jeść chce
A ile masz już na +?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:43   #389
chce_byc_mama
Zakorzenienie

suszarka peka w szwach
Boze ile ja tych ciuszkow mam
Przeciez ona nawet polowy tego nie wynosi.
Bodziakow mam chyba ze sto

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:43   #390
anna99302
Zadomowienie

Depoison- a gdzie oddajecie krew pępowinową? Do banku?
My też się zdecydowaliśmy. Już mam zestaw pobraniowy w domu

A w ogole dla zainteresowanych: są dwa szpitale w Warszawie, gdzie pobierają krew za darmo na ratunek dla chorych. Jeżeli zamierzacie rodzić w Wawie może warto się zastanowić? Krew pobierana jest z łozyska po jego wyciągnięciu więc jest to nieszkodliwy zabieg ani dla matki ani dla dziecka. Ponadto z 200ml krwi można wyleczyć chorego do 50kg! Nie mówiąc o możliwości klonowania komórek. Warto się zastanowić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości