|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Beti będzie dobrze. Po cichutku Ci zazdroszczę... Ja teraz będę chodziła po knajpach, pytała się, czy nie potrzebują kogoś do obługi, na wesela itp...ehhh.
Moja sprzątaczkowa fucha właśnie się skończyła już . Wakacje, dzieci w szkołach nie ma.Pamiętasz, jak nam słoneczko mówiła, żeby ściągać obrączki przy rozmowach kwalifikacyjnych? że to zawsze działa na minus? ona ściągnęła ![]() Czy to Ty byłaś wtedy, czy zapałeczka...Chyba zapałeczka. Jutro mam egz. Czemu nie mogę zebrać dupska w troki i się pouczyć trochę ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- a dzieć do żłoba od stycznia jeśli już...ehhh . Dzwoniła chrzestna igora.dziwne, to o egz. nie zaznaczałam na inny kolor.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-13 o 14:26 |
|
|
|
#2942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
dobry
![]() Cytat:
no to super ![]() no nie? ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:pod kocykiem, ale chwilę, bo się odkopuje i śpi bez niczego no to ![]() ![]() klask i:za brawo!śliczny! Cytat:
!beata, trzymam kciuki za rozmowę, oby oddzwonili! A dyr nie miał prawa zadać takiego pytania, baran jeden. Adaś chodzi trzymając się łóżka, bądź czegokolwiek
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Odświeżam i odświeżam a tu nie ma co czytać.
Bu!
|
#2944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W śpiworku My dalej chorzy... Do lekarza mamy na 19-stego czerwca. Może do tego czasu uda się wyzdrowieć.
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
wowow WItam sie kochane, wczoraj mialam gosci na meczu ![]() Nie czytam, bo nie mam poki co czasu - wybaczcie. Bylam dzis 2 h u taty. Pogadalismy. Tzn ja mowilam on pisal. Wesolo bylo. Marysia dopiero wstala zpopoludniowej drzemki, wiec dzis tez mecz ogladam bo nie usnie. W zalaczeniu kibic(ka)
|
|
#2946 |
|
Zadomowienie
|
a więc na czechy jeszcze mówią Czesko a na meczach ryczą "kluci do teho"
|
#2947 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ewci ![]() no własnie mam taką nadzieję ![]() Cytat:
dla Adasia ![]() wiem że nie powinien ale cóż.. rzeczywistość... Marinko - chyba byłam wtedy kiedy Słoneczko o tym mówiła. Ale raz że zapomniałam o tym ![]() a dwa że w CV i tak miałam wpisany stan cywilny więc w sumie zdjęcie obrączki by wiele nie zmieniło. Cytat:
powariowali.. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() i kciuki za jutrzejszy egzamin ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Marinko - widziałam na "Hej" że nosidełko 0-13kg chcesz opchnąć powodzenia w udanym handelku
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
nie upycham nic Beatko na hej...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
hej
Moje dziecko ma 11 miesięcy ![]() Tradycyjnie Ida Crazy buziaki Dziekujemy cioteczki za pamięć bo mało nas ostatnio ... A u nas burza ... |
|
|
|
#2950 |
|
Rozeznanie
|
U Nas też przeszła burza...grzmiało, błyskało, huczało
Zasiałam dzisiaj maciejke wokół tarasu...troszke pozno...mam nadzieje, ze urosnie na roczek i bedziemy siezachwycac zapachem jedzac grillka![]() Ewcia znowu zrobiła 3 kupki, troszeczke rzadsze ale nie wodniste-i wyskoczyło pare czerwonych punkcików na buzi. Podejrzewam,że to od żółtego sera-wyeliminuje białko na pare dni-oby to nie była alergia
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Witam was. U nas dzien pelen wrazen.
Mialam strasznego dola, jestem troche zmeczona, krzycze na Szymka jak jakas furiatka. Dzisiaj jszcze po raz pierwszy bylismy u dentysty. Maly ukruszyl sobie zabek i pojechalam sprawdzic. Strasznie mu sie podobalo, zwlaszcza gumowe rekawiczki pana dentysty. Na szczescie z z abkiem ok. Ale nie nadązam za swoim szkrabem. musze miec oczy w okol glowy, on ma takie pomysly, ze boje sie co bedzie dalej. A slowo "nie wolno" to jakby magiczne slowo: "dotknij to, wez to". Brumku Szymek chyba wazy juz 8 kg.
|
|
#2953 |
|
Rozeznanie
|
Leci Notting Hill...
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool a co się Szymkowi stało że ząbek wykruszył? przewrócił się gdzieś?
Mi Sara też daje czau ostatnio, tylko eee yyy sama nie wie czego chce. O 3 dni nie chce jeść kaszy wylewam, i robię samo mleko.
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
![]() i mecz dziecko uśpiłam i oglądam
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Walnął buźką o wannę ![]() Trzymajcie kciuki w sprawie pracy.....do końca tygodnia mają się odezwać jeśli tak. Siedzę jak na szpilkch
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie cioteczki wizażowe, dziękujemy wszystkim pięknie za pamięć
Wszystkiego najlepszego dla Krystka Czytałam, że u Lenki Zanki dwójka wyszła ( ) to mi się przypomniało, że Idzie w ciągu miesiąca 4 zęby wyszły ekspresem. Obie górne jedynki i dwójki. Ma dziewczyna tempo.
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
patik mój już miesiąc nie je kaszek. Odstawił i tyle...a szkoda, bo mam jeszcze kilka. Co zrobiłam, to wylewałam. I też robię czyste mleko.
Oglądałam mecz Portugalii. Ma coś w sobie ten Ronaldo, nie? Cholera, chyba mi chłopa trzeba, bo się co rusz oglądam za facetami ( oczywiście nie za moim ). A mój jak na złość nie ma ochoty na nic, ma w dupie wszystko, obraca się bokiem i idzie spać W ogóle nie ma temperamentu... EhhhLili nie ma szkoda, lubię jej posty...Agadus też nie ma... ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- zmalowana trzymam kciuki. A zdradzisz, co to za praca? albo chociaż czym będziesz się zajmowała?
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-13 o 21:23 |
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko hehhee ja też pamiętam ta sytuację z obrączką hehhee
Beatko a po co piszesz w cv stan cywilny? taka informacja nie jest wymagana a jak masz jedno nazwisko to przecież nikt się nie skapczy .... może się mylę ale u mnie to obrączka chyba aż raziła przyszłych pracodawców i gdzie poszłam z nią na rozmowę to mnie nie przyjeli, jak tylko ściągnęłam to od razu praca sie znalazła ..... a dyrektor nie powinien się pytać o dzieci .... nie ładnie ... co to za firma? jak to nie tajemnica napisz na pw
|
|
|
|
#2961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zamłówiłam własnie prezent urodzinowy i troche balonów do ozdobienia pokoju
![]() Jutro roczek Igorka, rannyyy teraz nam sie roczki posypią ![]() Marinka o której Igi się urodził? Cytat:
Cytat:
Żaneta faktycznie przedpokój już nie interesuje Sarenki jak założyliśmy bramke, ale jeśli tylko zostawimy otwarta odrazu nawiewa |
||
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy zgadza się. Kilka razy już miałam taką sytuację. Kobity ciągnęły za łańcuszek od smoka. "po co ci ten cumel", "pokaż jaką masz buzke". Serio.
Nie mówiąc już o mamie i teściowej Carmelko o 17.30... cholera, wiecie, wszystko mi się przypomina dziś rok temu byłam z moim małym bratem nieopodal nad stawem i objadałam się gumami rozpuszczalnymi a na drugi dzień już akcja porodowa.
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-13 o 21:29 |
|
|
|
#2963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki???? |
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Marina1 w sklepie odzieżowym na 1/2 etatu
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Co to kogo obchodzi malego smoczek???!!! jak ja nie lubie takiego prostactwa. nie moje dziecko nie moja sprawa. A ponadto, skoro dziecko ma smoczek to widocznie go potrzebuje. Jezu ja nie wiem - niech spojrza ci ludzie na siebie najpierw, czy oni tacy cacy ze wszystkim. Moja smoczek ma, ale go nienawidzi, obgryza teraz tylko ten plastki, a jak chce jej dla zartu wlozyc, to udaje ze sie dlawi i pluje.
carmela rozowa fura?? super. Moja dostala samochodzik rozowy, taki co to sie na nim odpychasz. Mielismy jej kupic auto na pilot, ale zrezygnowalismy, zbedny bubel. A pogoda tera ztaka, ze tylko takim jezdzic. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- zmalowana trzymam kciuki, za prace ![]()
|
#2969 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kaszki, tez kaszka jest fuj od trzech dni. Cytat:
I dobrze, ze jestes ![]() Cytat:
|
|
|
#2970 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz poczekajmy co napisze ellika Niedaleko rynku jest bajkolandia- taki płac zabaw z kulkami itd choć nie wiem czy nasze dzieciaczki już się nadają A w samym rynku jest fajna cukiernia z pysznymi lodami ![]() Cytat:
Gdy zjada nasze jedzenie to tam małe ilości soli są i zioła bez ostrych rzypraw, natomiast nie używam żadnych kostek, fixów, pomysłów na.., itd bez niczego Ma kocyk w łóżeczko ale rozkopuje się i śpi w rampersie albo cienkiej piżamce Cytat:
Ale z doswiadczeńia wiem ze z czystej ciekawości można zapytać U mnie w biurze pracują mamy i niemamy I nie widzę żadnych zasadniczych różnic na niekorzyść mam Osobiście bardziej przychylnie patrzę na mamy ![]() Ale torba jestem ![]() 2 dni życzeń nie składałem solenizatom Więc choć teraz buziak grupowy Mamolinki kochane Mam problem z usyppianiem mojego Milkiego Od kiedy zaczął stać To każdym razie kiedy go odkładam do łóżeczko on wstaje, Robi akrobacje w łózeczku, przez co rozbudza się i nie ma mowy o spaniu potem zaczyna płakać Więc przychodze głaskam i odkładam a potem Cyrk na nowo W końcu dokarmiam rozżalonego Jaśka Aż w końcu zasypia przy piersi Już nie wiem co mam robić Nad ranem po którymś tam karmieni już go zostawiam z nami włóżku więc może on przyzwyczaił się spać z nami?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

. Wakacje, dzieci w szkołach nie ma.
. Dzwoniła chrzestna igora.

klask i:
!
12.06.2010

wylewam, i robię samo mleko.

szkoda, lubię jej posty...
.... może się mylę ale u mnie to obrączka chyba aż raziła przyszłych pracodawców i gdzie poszłam z nią na rozmowę to mnie nie przyjeli, jak tylko ściągnęłam to od razu praca sie znalazła
zębole
[COLOR="Silver"]
potem zaczyna płakać