|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
A Kaja wczoraj i dziś w nocy była kochana! W dzien wczoraj jadła co trzy godzinki (czyli jednak nie jest tal źle.. wcześniej przez parę dni może miała jakiś skok, czy kryzysik), mecz dała obejrzec, w nocy tez pięknie spała, (poszła spac o 20.30 potem karmienie o 2 i o 6!). No tak Ją dziś wychwaliłam, że hoho
![]() Koniakonia trzymam kciuki za chrzest ![]() Też bym chciała już ochrzcic Kajulę, ale na razie nici z tego.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-13 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |||||
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Dzien dobry!
U nas 5 godz przespane jednym ciagiem,a potem jeszcze 3 ![]() Ale po tych pieciu jak Mlody rozdarl jape to chyba na dworze go slychac bylo,taki byl glodny ![]() Cytat:
Oby w sobote dali rade! Straszna tragedie przezyl Kuba,nie ogarniam tego.Moze faktycznie,to jest jakies zadoscuczynienie za to co przezyl. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co myslisz mama,nie ma po kosztach u cioci,elegant ci rosnie,to musi isc do prawdziwego fryzjera ![]() Cytat:
Chyba,ze dodasz jakies kolorowe dodatki.Ja mialam czarna sukienke kiedys na weselu i turkusowe dodatki: torebke,korale,bransoletk e. Cytat:
![]()
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Niikki no nie ładnie ze strony Tż...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Radek tez czasem ma glupie teksty,ale nie az takie i stara sie hamowac,bo wie ze ja zaraz na niego moge pojsc z walkiem do ciasta np,bo sobie nie dam.
![]() |
#1505 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jakoś tak bardzo lubię Błaszczykowskiego...taki skromny i fajny chłopak ![]() Cytat:
![]() U nas nocka całkiem całkiem ![]() Piotruś zasnął o 21...obudził się jakoś dziwnie wcześnie, bo o 00.30 ale odziwo zassał smoczek i zasnął ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Noc okropna u nas, od rana mała płaczliwa. A dziś padłam ze zmeczenia.... dobrze że mama się chwilę mała zajęła to pospałam....... mam dość.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Lena dlaczego na razie nie możecie ochrzcić??
Gosia to jest wygoda z cycem ze wyciągasz i juz ![]() Nikki dla tz ![]() u nas chrzest na wrzesien sie przesunie bo babcia meza zlamala kosc łonowa i lezy 2 miesiace, moze sie zrosnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | ||
Rozeznanie
|
Gosica WIELKIE GRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nikki - ten Twój TŻ zasługuje na baty. Niech sam spróbuje dziecko uśpić jak jest taki mądry a Ty sobie meczyk obejrzysz następnym razem. ![]() Wczoraj mój też się wydzierał z radości i mnie wnerwiał bo Eliza już spała (ale się nie obudziła naszczęscie) i do tego jeszcze było piwko do meczu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za pięć minut człapie się TŻ i z wyrzutem - mogłabyś być ciszej? A ja mu - "To co mam teraz chodzić na paluszkach po domu bo Ty śpisz? Nawet mi się nie dasz córką nacieszyć." ![]() ![]() ![]() ------------------------ Kończymy dziś 3 miesiące ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2012-06-13 o 11:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie mam tego problemu na szczescie bo maz rozumie ze jak dziecko spi to raczej bez krzykow i hulanek, wypije zawsze piwko lub dwa i jest cichutko jesli mala spi ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiesz co u mnie TŻ jakoś nie garnie się zbytnio do przewijania, przebierania czy usypiania bądź spacerów. On tylko weźmie go jak jest grzeczny (może to się zmieni jak Oskar będzie już siedział, chodził, interesował się bardziej zabawkami itp.) Czasami mam wrażenie że ja sobie sama to dziecko zrobiłam. Oskar płacze to już do mamy, trzeba przewinąć to mama zrobi, uspać- mama uśpi. Godz 18 przychodzi zaczynają się mecze - ja chcę w domu coś porobić mówię zajmij się Oskarem a on że na mecz patrzy , a co to za problem mieć go na rękach i patrzeć na mecz?? ![]() Normalnie tak mnie czasem wkurza że mam ochotę wziąść spakować rzeczy i się wynieść!! Dziś rano napisał eska "dobry żoneczko itp." wielce miłe słówka jeszcze w sms pytania czy wyspani, czy Oskar jest marudny i czy w sobotę znajomych zapraszamy. Mój sms to : "niewyspana.lekko marudny.co do soboty nie wiem!!" niech nie liczy na miłe słówka ode mnie. I co zaprosimy znajomych i ja będę biegała i usługiwała, zajmowała się dzieckiem a potem jeszcze po nocy sprzątała i zmywała. Fakt on pomoże tylko w "usługiwaniu" ale ile przy tym się nagada ile to on zrobił. Obiadu dziś nie robię stwierdziłam że nie mam dziś czasu śniadania sobie zrobić bo od 6 rano próbuję Oskara uśpić gdzie przysypia na 5-20min i wrzask a łaskawemu panu będę obiad robić- marzenie!! Dzisiaj mam nastrój "bez kija nie podchodź" wybaczcie że Wam się żale ale nie mam komu ![]() TŻ potrafi był kochany, romantyczny ale jak czasem jakiś diabeł w niego wstąpi to potem mówi przykre rzeczy itp. a najgorsze jest to że potem przez gardło nawet "przepraszam" mu nie przejdzie ![]() dobra kończę bo Was zanudzę Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-06-13 o 12:23 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Zakorzenienie
|
organizacyjnie na razie się nie składa.. No i mamy problem z chrzestnym (nie ma bierzmowania) i nie wiem jak i co teraz robic.. i tak się cały czas odkłada w czasie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja tez mam wrazenie ,ze moje dziecko doroslo ![]() ![]() ![]() Ja dziewczyny nie wiem kiedy psychicznie dojde do siebie, ale uwierzcie mi ze przez ta chorobe przeplakalam wiele godzin.Caly czas sie boje, ze te slady i blizny zostana juz na zawsze, masakra, jak sobie o tym pomysle to mi sie ryczec chce i dobrze ze jest MAteuszek ,bo nie wiem jak by sie to skonczylo. Bylismy na USG bioderek i na szczescie wszystko jest w porzadku. JA w tej chwili odciagam max 250 ml mleczka dziennie , reszta niestety jest juz mm, na mm MAteusz ma przerwe 4-4,5 godziny pomiedzy karmieniami. podziwiam dziewczyny, ze macie czas na forum, ja nie daje rady, sprzatanie, gotowanie i opieka nad Mateuszkiem i czasu brak. ja dzis bylam u gina tego swojego drogiego z czasow ciazy, bo chcialam wczesniej zaoszczedzic i poszlam na NFZ i ten ginekolog powiedzial ze mam nadzerke i ze za 400 zl mi ja usunie, a ze nie do konca ufalam temu doktorkowi to poszlam do swojego ,ktory stwierdzil ze nic nie ma ![]() całujemy ![]()
#1515 |
Zakorzenienie
|
Karo_z super by było jakby jednak w sobotę wygrali, wtedy na pewno wyjdą z grupy!
![]() Zariah brawa z okazji 3 miesięcy! Ale czas leci, szok! ![]() Jeszcze niedawno z brzuszkami chodziłyśmy! ![]() Choc w sumie to mi się to wydaje strasznie odległe.. ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Nikki współczuję humorku i życzę żeby jak najszybciej się poprawił! I Tż też ![]() Tynka, ale Ty sie z tym choróbskiem namęczysz Biedulko ![]() Dobrze, że możesz na Tż liczyc! No i super że z Mateuszkiem wszystko fajnie się układa ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-13 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nikii straszny ten Twój Tż ja bym mu kabel od TV zabrała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Fajnie,ze sie odezwalas ![]() Fajnie juz ci synek przesypia w nocy. Jednak jak sie piersia karmi jest ten komfort,ze jedna reka mozna pisac na wizazu ![]()
![]() |
#1519 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzis pogoda do bani, wiec siedzimy w domku ![]() tajemnica ![]() Cytat:
![]() Zgadzam sie z Toba i odnosnie bajek i podejscia do takich sytuacji w ktorych dziecko raczej nie czuje sie bezpiecznie i trzeba je chronic przed takimi ludzmi. Co do bajek, uwielbialam np Czerwonego Kapturka, Jasia i Małgosie itp. ale ostatnio jakos sie rozczarowalam. Bo zamowilam 3 ksiazeczki takie proste z obrazkami i z mała iloscia tekstu do czytania Filipkowi. Jednak np w bajce: Jaś i Małgosia pisze o tym jak Baba Jaga karmi Jasia zeby go potem zjesc, a dalej Małgosia wrzuca do pieca Babe Jage(i przedstawione to jest dosc wyraznie na obrazku) ![]() ![]() Co do uszanowania dziecka i jego przestrzeni, mysle tak samo. Oczywiscie wychowujemy dzieci dla świata, jednak wszystko w granicach rozsądku. Dziecko tez moze nie miec ochoty byc całowane i tulone przez nachalną babcie, ktora nie rozumie, ze w danej chwili dziecko nie ma na to ochoty. Ja mialam takie sytuacje w domu i wiem o czym pisze. Bo niestety nie wszyscy ludzie sa delikatni, nie wszyscy maja wyczucie. I nie musimy sie zgadzac za kazdym razem kiedy tylko babcia chce potulic malenstwo bo ma taka w danej chwili potrzebe ![]() ![]() ![]() Cytat:
A męzowi bym zostawila kiedys malucha i niech sobie radzi z usypianiem z karmieniem sam i wrocilabym i powiedziala mu to samo! Jak tak mozna ![]() Z moim tez chodzimy do fryzjera ale z poczatku nie dał sie nawet mamie podciąć
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-13 o 13:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1521 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a gina zmień bo jak widać po prostu kasę chce wyciągnąć ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- hmmm... Filip śpi już od 11 na balkonie, byliśmy na spacerze a potem jeszcze zasnął, miał kilka przebudzeń ale teraz twardo ciśnie, ale będzie zadyma jak się obudzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Wtajemniczenie
|
gosica moje gratulacje pani mgr
![]() ![]() my mamy kolejną fatalna nocke, młody sobie dzień już od 5 rano urządził i całe dopołudnie marudził ![]() Teraz śpi na balkonie a na osiedlu frezują drogę, hałas taki że tv nie słysze ale Sebie to nie przeszkadza aż się dziwie bo czasem w domu stukne ciut głośniej garnkiem i słysze że sie przebudza ![]()
#1523 |
Zakorzenienie
|
Alegna, widocznie te frezowanie to taki jednostajny halas, a jak trzasnie garnkiem to jednak dziecko sie tego nie spodziewa i pewnie dlatego sie przebudza
![]() a ja poki co gnije w domu, bo czekam na kuriera - zamowilam pampki i nowy sterylizator bo w niedziele czy poniedzialek caly dzien ten co mamy nie chcial sie wlaczyc wiec zamowilam nowy a wczoraj nagle sterylizator zaczal dzialac ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
Nikki ale ten Twoj tż
![]() ![]() ![]() ![]() Aguśka no Aguśka powiedz co robisz przez sen ![]() Ja też Ci powiem ![]() Co do bajek to moim zdaniem może trzeba wybierać takie gdzie się zbytnio nie skupiają na "mordowaniu " albo opisane jest to łagodnie, ale element zła musi być, wilk musi zginąc, smoka musi rozsadzić itd. wg mnie nie można dziecku fundować słodkich bajeczek , bo niestety życie jest też takie ,że jest dobra i zło, zauważcie ,że zawsze dobro zwycięża ![]() ![]() Przymierzyłam kieckę,chyba dokupię dodatki czerwone i będzie ok. PLacory i tort zamówiony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Nom, Koniakonia masz racje, wierszyki są fajne, my mamy sporo takich książeczek, Kaja zainteresowana jak czytam
![]() Ale lachonek będziesz w tej kiecce! ![]() ![]() Aguśka to co opisałaś mnie też by z równowagi wyprowadziło, myślę, że w wychowywaniu dziecko bardzo ważna jest konsekwencja.. No i teściowie powinni brac pod uwagę to o co ich prosisz.. ![]() Eh ja się też dziś wnerwiłam, ale nie ma co pisac nawet.. Idę zjeśc ciastka z czekoladą ![]() ![]() Kurna chyba mi sie skończyły.. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Konia masz fotkę tortu? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
Hej! Ostatnio coś mało się udzielam.
Co do meczy to mój siedział wczoraj w salonie i cieszył się meczem z psem, a ja z mamą oglądałam mecz w innym pokoju przy Andrei. Powiedziałam mu, że ma być cicho i o dziwo był cicho. Jak odniosłam Andreę na łóżko to przyszedł w przerwie zapytać się gdzie Andrea bo jej nie widział już ze 2 dni <- nie moja wina, że dziecko już śpi jak on przychodzi z pracy i nie ma jak się z nią pobawić. Powiedział, żebym powiedziała mu jak będę ją karmić o 0.00 to przyjdzie z salonu (gdzie śpi bo przecież przy dziecku nie da się wyspać). Andrea miała w nocy jakąś bezsenność o nie spała od 0.00-2.00 więc zaniosłam ją M. i on z nią chodził po mieszkaniu. O dziwo nic nie marudził <- ale to pewnie dlatego, że za tydzień wyjeżdżamy i chce pokazać jaki on jest wspaniały tatuś. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Co do bajek. Dla mnie Baśnie Andersena były zawsze za smutne i jakoś nie chce Andrei ich czytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Wtajemniczenie
|
doberek
![]() Gosica zdolniacha z Ciebie..ja to nie wiem jak dziecko urodzic i jeszcze sie obronic...SZACUN!!! Tynka widzisz jaki synek dobry...tak sie biedna wymeczylas choroba, ze syncio teraz Ciebie oszczedza, brawo dla Mateuszka!!! to u mnie moze tez jeszcze szwy w srodku sie nie rozpuscily, chociaz nie wiem czy takie w srodku mialam (??), bo dyskomfort czulam straszny ![]() co do ogladania sportu to mam spokoj, bo moj pilki noznej nie lubi, wiec nie ogladamy, tzn jak Polska gra to jestesmy ciekawi jaki wynik, ale sprawdzamy sobie w necie. moj Tz z kolei lubi sztuki walki i ogladamy tego typu programy. ja bylam ciekawa jak sie prezentuje druzyna Hiszpanii na tle druzyny z Wloch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malutka usypialam i tak by mi slicznie i szybko wyjatkowo zasnela w lozeczku ze az bylam w szoku...ale zeby za pieknie nie bylo, to dyrektor zapukal do drzwi bo spotkanie mamy odnosnie mojego powrotu do pracy, a ze nie powiedzial o ktorej godzinie bo nie wiedzial o ktorej przyjedzie, to normalnie usypialam Hanie, wiec aby na dluzej zasnela musialam ja przeniesc do hustawki bo ja ide na to spotkanie za 15min do biura i Tz przyjdzie do Hani. a wlasnie mialam Wam powiedziec, ze pojechalam w poniedzialek na srebro, a tam rana zagojona, wiec nie bylo na co tego azotanu aplikowac. mam tylko cos tam twardego jeszcze, pielegniarka powiedziala aby E45 balsamem sobie tam smarowac (??). Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-06-13 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Ja wcale tego nie robie,tylko wrzatkiem przelewam.Bo w sumie tak sobie mysle,ze piers tez nie jest wysterylizowana,to po co mam robic to z butelkami ![]() Cytat:
![]() Na pewno ladnie ci bedzie z czerwonymi dodatkami,bo ty masz ciemne wloski.Mam nadzieje,ze zdjecie dasz! ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym chyba tego nie robila,przeciez to ma zupelnie inne przeznaczenie! Ja zaczelam dzis brac tabletki anty,tych jeszcze nigdy nie bralam,mam nadzieje,ze nie bede miec skutkow ubocznych.
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Gosiu myślałam ostatnio, żeby na próbę przyjechać w październiku na 2tyg. Przy okazji na szczepienie. Ale chcę, żeby M. wtedy miał wolne i te 2 tyg. spędził z nami i zobaczył co to jest zajmowanie się dzieckiem. Jak mu to powiedziałam to coś kręcił, że nie wie, że może wcześniej będzie przychodził z pracy itp....coś chyba nie uśmiecha mu się zajmowanie dzieckiem 24/7
![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Idę robić drugie danie ![]() ![]() A na dokładkę zdjęcie Andrei ![]() ![]() ![]() P1020940.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i karmię już go tak ponad miesiąc, więc wydaje mi się, że jestem twarda ![]() ja też tylko wyparzam butelki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.