|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Pamietam jak ja pierwsze pigulki zaczelam brac majac 17 czy 18 lat (jak mojego mena poznalam to mnie matka odrazu zaciagnela do gina coby wpadki nie bylo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- a i ja na chrzcie Juliski bede czarno biala ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emigra nie wiem czy to dobrze wszystko tak wyparzać, znam przypadek że mama tak wszystko czyściła , że dziecko potem miało kłopoty właśnie, bo nie było przyzwyczajone do bakterii ![]() Jak to się mawia "częste mycie skraca życie " ![]() Więc wiesz...może ta koleżanka źle robi, a nie Ty ![]() Ja jak nie znajdę czerwonych dodatków też będę czarno-biała ![]() Gosia zdjęcia dam , ino się muszę dobrze umalować i sprytnie ustawić ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-13 o 14:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Wtajemniczenie
|
sie wkurzylam po spotkaniu z dyrektorem, potraktowal mnie tak dosc olewczo...ze chyba zaczne od jesieni wysylac cv zamiast tutaj wracac.
a najlepsze bylo to - ze powiedzial, przeciez moge Hanie ze soba do biura brac i robic swoje rzeczy, wiec powiedzialam ze nie za bardzo - moglam tak robic jak ona miala miesiac czy dwa ale nie jak ma kilka miesiecy, to sa rzeczy ksiegowe - trzeba byc skupionym. a druga rzecza jaka sie popisal to to ze Hania moze sobie byc sama w domu a ja w biurze i miec nianke elektroniczna...chyba go pogielo!!! i w przyszlym tygodniu maja mi dac znac ile mi zaplaca, bo troche moje obowiazki sie zmienia, powiedzial ze tego nie musze robic i tego i tego (chodzi o niektore obowiazki), a pozniej bedzie problem ze to jest niezrobione.beznadziejnie , czuje sie strasznie niedoceniona za to wszystko ile dla nich pracowalam. bo jesli zaplaca mi tyle samo a Hania pojdzie na 6-7h do zlobka i jeszcze paliwo,to zostanie mi tygodniowo tyle co innych wynosi niecala dniowka...wiec szczerze mowiac srednio to motywujace ![]() wiec Tz mi znow gada o jego mamie aby przyjechala i zajmowala sie Hania...a ja nie chce, bo jestesmy dorosli i powinnismy sami sobie radzic i nie wytrzymalabym z tesciowa pod jednym dachem, zwlaszcza ze dom nie jest duzy ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-06-13 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny znalazłam fajne ćwiczenia dla niemowląt :klik
my ćwiczymy już około 2-3 tyg. i Filip bardzo ładnie się rozwija ruchowo, ciągnie główkę do siadu a nawet sam się ciągnie do siadania |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
Monia to nieciekawie z tym szefem
![]() ![]() Ja na chrzest mam fioletową tunikę i czarne legginsy. Wczoraj kupowałam mężowi koszulę i spodnie "na oko", bo ten to nie ma nawet czasu jechać do sklepu, żeby coś sobie kupić...a poza tym znając jego to kupiłby sobie spodnie zawijające się na dole i 4 razy za szerokie, bo patrzyłby na wygląd a nie na rozmiar (bo mierzyć mu się nie chce). Takie to wszystko wąziutkie, ale pasuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | ||
Zakorzenienie
|
Ja tez nie sterylizuje, nawet nie gotuje juz ani smoczkow, ani butelek, od czasu do czasu tylko wrzatkiem wyparzam.
Cytat:
![]() ![]() Co do bajek, masz racje, ja tez nie mam traumy i lubialam te bajki, pewnie teraz wiedzac jaki okrutny jest swiat inaczej, bardziej wrazliwie na to patrze. Ale np dzis przegladam z Filipem taka ksiazeczke z bajkami czytanymi (dostal w prezencie) i tam jest m.in. czerwony kapturek i na koncu lesniczy tnie brzuch nozyczkami bo uwalniał babcie no i taki obrazek we mnie budzi przerażenie, w dziecku mysle ze nie bo ono nie zdaje sobie sprawy z tego co widzi chociaz jak tak sobie pomyslalam, to przeciez dzieckomoze potem chciec nozyczkami zrobic cos, nawet nie chce myslec co, chociaz nozyczkami bawi sie tylko pod moim nadzorem ale jednak nie daje mi ten obrazek spokoju ![]() Ostatnio nagralam Filipowi Alicje w krainie czarow (uwielbialam ta bajke i jemu tez przypadla do gustu) ale jest tam watek krolowej ktora mowi o alicji: ściąć jej glowe! Mysle ze dzieci nie znaja jeszcze zlej strony tego swiata i dlatego nie rozumieja pewnych rzeczy, nie maja skojarzeń tak jak my i masz racje z tym, ze dziecko trzeba i ze złem delikatnie oswajac, bo chocbysmy nie wiem jak bardzo chciały, nie uchronimy ich przed nim, takie juz zycie jest. Kurcze dla mnie to trudny temat bo ja z tych bardzo wrazliwych ![]() Zbior wierszykow mamy typu: zosia samosia, abecadło, idzie grzes, ptasie radio, w aeroplanie, lokomotywa, okulary, kaczka dziwaczka itp...bardzo lubie te wierszyki i Filip zna juz wiekszosc fragmentami na pamiec ![]() Cytat:
Ja tez mam chcice na slodycze przeogromna ![]() ![]()
![]() |
#1538 |
Rozeznanie
|
no i znalazłam przyczynę mojego kryzysu laktacyjnego... pękła mi uszczelka w laktatorze i nie ssał porządnie
![]() co do bajek to ja Filipowi głównie śpiewam Kaczkę Dziwaczkę i Na wyspach Bergamutach, a Tż opowiada mu Na straganie i Pan Kotek był chory |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Jasne,ze jestes twarda. ![]() Ja bym chyba nie wytrzymala,bo niecierpie odciagac!Chociaz z drugiej strony czego sie nie robi dla dziecka... Cytat:
Ja wcale nie sterylizuje i nic Erykowi nie jest. Cytat:
![]()
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-06-13 o 16:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zadomowienie
|
czytam tak trzy po trzy ,ale zawsze cos
![]() co do butelek i smoczków , to ja nie wygotowywuje tylko przelewam wrzatkiem, ubranka juz w tej chwili piore w tym samym proszku co nasze i tez nie przesadzam z myciem, bo to wdg mnie taka syzyfowa praca.Mateusz wciaz pcha łapska do buzi, a na nich przeciez ma pełno baklterii, przed ktorymi i tak go nie uchronie.Niech sie udoparnia. Co do chrzcin to my mamy 12 sierpnia, co do ubrania to ja w tej chwili mieszcze sie juz we wszystkie ubrania z przed ciazy, więc kupie jakas sukienke w spokojnym kolorze ,w miare skromna, czekam tylko na wyprzedaze. Musze tez uzupełnic szafe Mateuszka, bo powyrastał z wszystkiego prawie. Gosia racja ze karmiąc piersią łatwiej znalezc czas na komputer, u mnie nawet jak małego karmiłam piersia to nie dało rady robic nic innego, bo moje brodawki sa tak płaskie ze bez podtrzymywania mu cyca , nie dałby rady ssac, wiec niezle sie musialam nagimastykowac zeby doił tego cycka, pewnie dlatego nie dalam rady. Nikki mój TZ tez czasami jak walnie tekstem ,to ryczec mi sie chce, raz w nocy na poczatku jak mały ciagle plakal dniami i nocami, mówie mu wez go potrzymaj ,bo ja juz nie mam sily i zaraz sie przewróce, a on ze oddamy do domu dziecka, myslalam ze go zabije..dzis mi powiedzial, chyab w zartach ze ja robie bałagan w łazience, w kuchni, wszedzie, to go sie pytam czy kiedykolwiek wyczyscil toalete albo wanne, czy pamieta kiedy ostatnio myl gary, to juz nic nie mówil, ale czasami rece opadaja . Mag ja juz sie pogodziłam z tym ze na sile z cyców nie wycisne mleka,dobre i to co maly zdążył wypic, pewnie gdyby nie moje ściagnie to szybciej bysmy przeszli na mm, bo rzadko sie zdarzalo ze Mateusz chcial ssac piers, najczesciej byl wrzask, odpychanie sie od piersi i ogolnie szał, w efekcie piersi nie opróżnione, laktator to byla moja jedyna bron ![]() Monia my z TZ to juz sie zastanawialismy czy nie poprosic gina o naciecie lekkie, bo makm wrazenie tak mocnego zszycia, ze zanim do czegokolwiek dojdzie to naprawde bardzo sie stresuje, moze z czasem jak te szwy sie rozpuszcza to wszystko wroci do normy. Mój TZ tez za pilka nie przepada, choc mecze w ktorych grala Polska ogladamy .TZ moze za to godzinami ogladac setki okrązen Formuły 1 , ogolnie auta go interesuja. Dziewczyny jeszcze co do tej mojej ospy, to dziekuje Bogu ze nie zlapalam w ciazy, bo roznie mogloby byc. Ciekawa jestem kiedy zaczne miesiaczkowac, bo narazie gin stwierdzil ze jescze nic sie nie dzieje hormonalnie, ja tez to czuje, bo nawet zadnego śluzu nie ma. mam pytanie: czy zniknela wam juz kreska ciazowa z brzucha?? bo u mnie twardo sie trzyma.
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-06-13 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Ale wczoraj było kibicowanie... Aż ochrypnęłam z tego wszystkiego ![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj cały dzień śpi.. Aż się boję co będzie w nocy. Coś czuję,że mu się przeziębienie ode mnie udzieliło i dlatego taki słabiutki jest... Co do bajek to jestem tego samego zdania,co Konia. Nam one krzywdy nie zrobiły,to naszym dzieciom też nic się nie stanie jeśli dowiedzą się jak skonczył ów wilk czy Baba Jaga.. Pamiętam,że miałam amerykanską wersję Śnieżki i Pokahontas na VHS i tam były niezłe teksty i sceny i jakoś mnie to nie przerażało. Wręcz przeciwnie-to były moje ulubione bajki.. Teraz niedawno zrobila się nagonka na bajki pisane 100 czy 200lat temu. Czytałam o tym w jakimś kobiecym magazynie. Wielka psycholożka z jakiegośtam uniwersytetu wymyśliła,że takie bajki krzywdzą i ukazują stereotypowe myślenie (chodziło głownie o relacje damsko-męskie w bajkach. Że kobiety były podporządkowane. A wiadomo feministce się to nie spodoba) W swoim "poważnym" elaboracie stwierdziła,że czytanie takich bajek sprawia,że przyszła kobieta od samego początku czuje że musi być służacą męża. A przyszły mężczyzna,że on jest panem i władcą świata,a kobieta ma się mu podporządkować... A powiedzcie mi proszę,który 5-cio czy 6-cio latek rozmyśla o takich dyrdymałach? Dla dzieciaka jest ważne,że książe zabił smoka,ożenił się z piękną ksieżniczką i para żyła długo i szczęsliwie,a nie to,że królewna była nikim innym niż nagrodą, którą dostanie morderca ."myślicielka" posunęla się nawet do tego,że stwierdziła,że księżniczka może skończyć tak samo ![]() ![]() ![]() No to koniec mojego wywodu... Oczywiście wiem,że nie wszyscy myślą tak samo. Ja po prostu wyrazilam tylko swoje zdanie na ten temat..
#1542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do F1 to mi się super przy tym śpi - odpływa przy 3 okrążeniu ![]() z miesiączką u mnie to samo, gin stwierdził jakiś czas temu, że ani widu ani słychu a krechę dalej mam (już ponad 3 m-ce) ale powoli się wyciera, bo ona podobno musi się zetrzeć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Zakorzenienie
|
Tynka ja też nadal mam krechę na brzuchu. Okresu niet
![]() Monia szef rzeczywiście przesadził z tą propozycją żeby Hanię w domu zostawic i przyjsc do pracy! ![]() Ja też mam zamiar szukac pracy,więc jak coś to będziemy się wspierac ![]() Dziewczyny załączam zdjęcie Kai krosteczek, bo już nie wiem co to może byc, troszkę może zniknęło, ale nie mogę się pozbyc na dobre. Czy Wasze dzieciaczki coś takiego miały? Mam nadzieję że cos widac, bo one sa małe, ale jest ich sporo, czuc pod palcami, ale z daleka w sumie nie widac. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-13 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie sterylizuję butelek, nawet ich nie wygotowuję szczerze mówiąc :P Od czasu do czasu wrzątkiem przelewam jedynie, na razie z GAbi wszystko ok :P Jedynie co to piorę jej ubrania cały czas w proszku dla niemowląt no i prasuję je też cały czas :P No ale to również ze wzgędu na to że te bawełniane ciuchy wyglądają koszmarnie jak się ich nie wyprasuje, zresztą nie tylko bawełniane :P
Mag faktycznie fajny zestawik ćwiczeń, większość z nich już wykonywałam ale tak jakoś osobno :P A tu to tak zebrane do kupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Zadomowienie
|
lenka a to nie sa zwykle potówki?
mój maly raczej nie ma problemów ze skóra, chyba ze posiedzimy dłuzej na dworze jak jest gorąco i swieci slonce , wtedy czasem mu jakies plamki wyskakuja , albo drobne krostki na buźce. szukam własnie na all pajacyków rozpinanych, bo w sumie w to nam sie najlepiej ubiera Mateuszka, bez zbednych wygibasów i denerwowania go ![]() Mateusz tez najchetniej to by juz chyba gdzies pobiegl, nie cierpi lezec jak nie spi, calym ciałem podnosi sie jakby do siadania.Próżniak jeden nie chce na brzuchu za bardzo lezec, wytrzymuje moze dwie minuty, po czym jest ryk. Dajemu mu grzechotke ,zeby sobie potrzymał, ale chyba robi to jeszcze nieświadomie. http://allegro.pl/h-m-pajac-garnitur...356604421.html co myslicie dziewczyny o takim ubranku na przebranie dla chłopca , po ubranku kościelnym , oczywiscie chodzi o chrzciny.Nie za ciemne , nie za powazne?
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-06-13 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kreskę ciążową też jeszcze mam ![]() Masz rację że dobrze że teraz sie rozchorowałaś a nie w ciąży. ![]() Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-06-13 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ona często tam się ślini i ulewa.. Staram się osuszac i smarowac kremem, ale nie bardzo działa.. Zaczęłąm się zastanawiac czy to nie od truskawek.. Ale w sumie już dawno nie jadłam, więc powinno zniknąc.. Ten pajacyk śmiechowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zadomowienie
|
nowaken, dziecko codziennie czesc nocy przesypia z nami w lozku, codziennie go do siebie przytulam,wiec ma stycznosc z wszystkimi proszkami i plynami ,ktorych ja uzywam, dlatego piore wszystko razem, mateuszkowi nic sie nie dzieje, ale pewnie niktorym dzieciom z wrazliwsza skórka moglaby jakas wysypka wyskoczyc.
Lena, pewnie Kaja ma podrazniona skórke od mleczka i wycierania, ciezko w tym miejscu czyms smarowac zeby nie trafilo do buźki. WYdaje mi sie ze ten pajac bawelniany, podoba mi sie ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-06-13 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
lenka wyglada mi to na wysypke uczuleniowa
![]() tynka ja bym nie ubrala takiego stroju. Ta czerń jest przytlaczajaca. Mnie dziecko podoba sie w bieli ![]()
#1551 |
Zakorzenienie
|
Aguśka to co z tym robic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zadomowienie
|
własnie Aguska, troche ten kolor mnie zastanawia, ze na chrzest takie ciemne nie bardzo, sama juz nie wiem.
lece , bo Mateusz mnie woła, ciekawe czego chce ![]()
#1553 | |
Wtajemniczenie
|
Lena u nas krostki byly ale troszke inaczej wygladaly jeadnak...zniknely same.
co do pracy to wszystko sobie przemyslalam...i jednak wroce do pracy i nawet jesli beda mi grosze zostawac, to wroce bo: 1- nie stane w miejscu, 2- bede miec nowe bardziej odpowiedzialne obowiazki - czyt. ksiegowosc - mam nadzieje ze dotrzymaja slowa, 3- angielski mi sie nie cofnie, 4- po np. 2-3 latach w domu byloby trudniej znalezc prace, 5- Hania bedzie miala kontakt z innymi dziecmi, tylko chorob w zlobku sie obawiam ![]() 6- skoro Hania bedzie oplacana za caly dzien w zlobku to bede wysylac cv, bo jesli skoncze prace o 3:30 to bede mogla jezdzic na rozmowy kwalifikacyjne, jesli juz ktos bedzie chcial mnie zaprosic. ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() Hanka spi 4h w hustawce....nie wiem czy do dla niej dobre tyle godzin (??) Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-06-13 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam jeszcze slady po kresie ciazowej - juz schodzi ![]() ![]() Dziewczyny ja od samego poczatku piore w normalnym proszku (najpierw persil zwykly a od jakiegos czasu w proszku lenor) ubranka malej ![]() ![]() Czyli nie swirowac ze zbytnim sterylizowaniem? Ja sie obawiam bo ponoc bakterie z mleka moga byc bardzo niebezpieczne dla dziecka, a ja czasami umyje butelke zaraz po zjedzeniu a czasami dopiero przed nastepnym karmieniem, z mm jest inaczej jak z mlekiem cyckowym, bo tam po h wytwarzaja sie jakies bakterie... sama nie wiem. No ale sterylizator zakupiony to bede go uzywac, choc moze jednak nie po kazdym karmieniu ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- przeszlysmy z Julka na pampki trojki ![]() ![]() ![]() nie moge sie doczekac az moj braciszek przyjedzie i przywiezie mi wszystko co od miesiaca zamawialam Julisi z netu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- no i on jest taki welurkowy to chyba za ciepło już? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
lenka jesli to uczuleniowe to powinno po jakims czasie zejsc( jesli przypuszczasz ze to po truskawkach i jakis czas juz ich nie jesz), ale ja sie moge mylic
![]() A na polikach tez ma plamki takie rozlane płaskie czerwone czy tylko na brodce, bo nie wiem czy dobrze widze?
#1558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zdjęciu wyszło jakby były czewone plamy, ale to chyba cieplo wtedy było i po karmieniu była, więc zaczerwieniła się i to dlatego (Kaja ma naczynka na wierzchu, pewnie po mnie odziedziczyła). Ale mi chodzi o te krosteczki. Prosaczki to nie są na pewno, bo je miała na nosku i to inaczej wyglądało. Z daleka to tak tego nie widac (na pocztę wrzucę zaraz fotkę i tam w sumie nic nie widac). Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-13 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zakorzenienie
|
lena u ciebie jaka metoda byla rehabilitacja??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
nadrabiam jakos na raty i caly czas nie udaje mi sie byc na biezaca. U nas ostatnio sporo sie dzieje, wiec nawet nie mam za bardzo czasu zjesc;/. Robson przez moment przestawil sobie i uznal,ze jesc to On bedzie w nocy,bo w ciagu dnia nie bedzie tracil czasu na lezenie przy cycu,bo przeciez jest tyle fascynujacych rzeczy dookola ![]() Jutro mamy druga ture szczepienia ,a potem jedziemy na konsultacje chirurga..ze mna. Od tyg tak mnie boli brzuch,ze bylam u internisty na wizycie,zalecil pilna konsultacje u chirurga,bo jest podejrzenie przepukliny brzusznej ![]() ![]() Pocieszajace jest to,ze Rob wrocil do normalnosci...zasypia znowu normalnie sam i nie zrzedzi jak opetany pol dnia. Widze,ze zyjecie Euro ![]() ![]() Co do bajek...to tj pisala Tikki Andersen jest dla mnie tak samo zbyt smutny. My mamy "Poczytaj mi mamo" taki tomik "składanek", najcczesciej jednak sama wymyslam jakies glupoty na poczekaniu ![]() ![]() Monia niefajnie Twoj Szef sie zachowal. Szkoda,ze nie rozumie w jakiej Cie stawia sytuacji. Masz jednak racje,bo trzeba przemyslec wszystkie za i przeciw i jesli jest wiecej korzysci to warto zostac. Prawda jest taka,ze zmienic prace zawsze mozesz. Zobaczysz jak Hani bedzie w zlobku. CO do tesciowej i Jej zamieszkania to nie dziwie Ci sie ,bo ja tez jestem anty ![]() Mnie moj Szef znowu zaskoczyl, bo dzwonil ostatnio,ze przyznal mi podwyzke ![]() Emigra daj znac jak Ci sie ubranka spodobaja ![]() Co do sterylizowania to ja tez tego nie robie, tzn raz na jakis czas, a tak to wrzatkiem przelewam. Nie uchronimy dzieci przed wszystkim,bo zarazki sa wszedzie. Mysle wiec,ze nie ma sie co spinac ![]() mag Ty mi chyba kiedys pisalas o rozmiarowce Ewy Klucze jesli dobrze pamietam.W koncu nie zamowilam nic- jakos sie nie zlozylo, ale dziekuje za info ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytrynka ,a co dokladnie powiedzial Neurolog? bo gdzies mi sie rzucilo w oczy,ze jestes przed wizyta. Ja mam fajna pania rehabilitantke do polecenia jakbys chciala cos wczesniej zadzialac. U nas byla raz i pokazala co mamy robic...powiedziala,ze nie ma potrzeby aby sie spotykac wczesniej. Ona dojezdza tez do domu,badz mozna dojechac na zajecia na Wiertniczą do Med-Max'a . Niestety jest to płatne,ale jesli bedziesz zainteresowana mogę podać namiary na prv.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.