|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych
Cytat:
To dziwny efekt, bo Kalpi nie ma nic farbującego na rudo, a wręcz przeciwnie - ma tendencję do robienie szarości. Jeśli zrobiły ci się rude refleksy, to prawdopodobnie maska "wyciągneła" coś, co było tam wcześniej. U mnie np. był po niej taki efekt, że naturalna szara część włosów zrobiła sie jeszcze bardziej szara (jak popiół dosłownie), a częśc hennowana na rudo zrobiła się czerwona. Potem wszystko się zmyło. |
|
|
|
|
#4172 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie sprzątałam z myślą, że w końcu urodzę Tak się nasprzątałam, że już sobie pomyślałam, że jak nie pojadę na porodówkę, to już nie wiem co robić ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za chęci Zobaczę jeszcze w takich dwóch drogeriach i jak nie dostanę, to zgłoszę się do którejś z Was ![]() Cytat:
![]() Ja u siebie już nie kombinuję, bo mi dobrze w ciemnych włoskach, a grzywki jak mi się kilka razy zachciało, to po kilku dniach mi się odmieniało i męczyłam się z zapuszczaniem ![]() Witam ![]() Cytat:
|
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co mi tam, wrzucę Wam moją ugly face - co myślicie o tym rudym?
Edytowane przez Patryka Czas edycji: 2012-06-12 o 21:29 |
|
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak dla mnie rudy pasuje ![]() Anula - jakie włosy!
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-06-11 o 16:43 |
||
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurczą, mogłam się wstrzymac z tą schaumą ![]() dziękuję kolor wyszedł ciemno - foto bez lampy, godzina coś koło 19, pochmurno...dzięki zdrowe, czy ja wiem. Tragedii może nie ma,a le te krótsze mam niektóre porozdwajane staram się je wycinac, ale to jakieś błędne koło fajnie ![]() nawijałam sama, dosłownie kilka minut, kilka papilotów ![]() czasem tak robiłam, ale wychodzą różnie nigdy identycznie. W sumie z tego efektu jestem zadowolona, może bedę częściej kręcić, tylko lakier mnie trochę przeraża.
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może spróbuj je utrwalać glutkiem z siemienia lnianego?
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydeje mi się ze trzeba ugorowac glutka i jak już rozpleciesz papiloty to wtedy nim jakos 'stylizowac' ![]() ja tez psikałam chyba kilka razy, i z przodu tam gdzie miałam prostowane najbardziej włosy złapało, ale własnie jak juz później z tyłu psikałam to tez nie bardzo widziałam zmianę ale z przodu miałam bardzo ładny kolorek
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm wydaje mi się że jakbym zaczęła tego gluta na taki dawać to za chwilę byłyby proste ;/ na naturalne kręcioły to inna sprawa... jak najbardziej. Chyba że dać na proste, niech wyschną i potem kręcić, to coś powinno usztywnic i może utrwalić? kiedyś spróbuję
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm zawze mozesz spróbowac dac przed, napewno nie zaszkodzi
|
|
#4182 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() AnulaPPP, fajnie Ci się zakręciły włosy, wyglądają tak naturalnie, a nie "papilotowo" Jakie masz papiloty? Takie okrągłe w przekroju, z drucikiem, czy te piankowe kwadratowate? ![]() Moje od czasu intensywnej pielęgnacji niestety straciły podatność na układanie - kiedyś łatwo mi się zakręcały, teraz po całej nocy w warkoczu po godzinie mam proste ![]() Karmazynko, zerknęłam do Twojego albumu i jestem pod wrażeniem, masz po prostu NIESAMOWITE włosy
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Patryka - dziękuję
papiloty takie zwykłe okrągłe z drucikiem, staaare mam kilka takich grubszych i je wybierałam, ciekawe jakie by na tych cieńszych wyszły. Moje też w sumie wracają do czasów dzieciństwa kiedy włosy miałam nie do zakręcenia podobnie mi się po warkoczu prostują. Choć to też zalezy jakich kosmetyków użyję. Nieraz jak pójdę w niby suchych ale nie 100% i mi się coś zagnie, to potem jak na złość sie nie chce wyprostować ![]() a miałam czas (zniszczone włosy, pocieniowane) że ugniatałam na piance i lakierze (wiem, mądre ) i robiły mi się takie połamane falki, które czasem w sumie nieźle wyglądały. Teraz im zdrowsze tym znowu mniej podatne.
|
|
|
|
#4184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie rudy by Ci pasował, mimo że nie jestem fanką tego koloru, ale bardziej u siebie ![]() I na Twoim miejscu, jeżeli mogę coś zasugerować, zapuściłabym troszkę grzywkę, tak bardziej do brwi i zrobiła ją na prosto Mi też nic się nie chcą kręcić, po chwili są proste ![]() Cytat:
![]() Zresztą i tak moje nożyczki się stępiły, więc nie mam czym
|
|
#4185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam sobie olejek dla mam bd w celu na ciało, hipp się skończył (trochę boję się te kosmetyki dla mam kupować ) olejek wylądował na włosach na AiK. Zmyłam isaną - jeszcze nie doschły, ale raczej są fajne. Tam jest olej sojowy - on jest wysychający?? Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co z tym chodzi ![]() *** jednak są z lekka przeciążone - ale chyba dam im spokój - jednak nie mogłam na nie patrzeć, ale nie chciałam całych myć, wiec umyłam nazwijmy to grzywkę - największy problem mam zawsze z tymi włosami z przodu co są okropnie przerzedzone (ok 10cm długości) Waham się czy by z tego jakiejś grzywki nie wykombinować, a potem ją zapuszczać, wtedy ściekłabym te przerzedzenie - co myślicie? Da się jakoś fajną grzywkę do nosa ściąć - czy to nie będzie wyglądało głupio?
zagęścić włosy ![]() od 11 listopada - drożdże od 7 listopada - skalpel Edytowane przez kuleczkka Czas edycji: 2012-06-12 o 10:10 |
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje też się przytępiły - mam czuje że tną inaczej, ale końcówki które były podcinany są tak samo w porządku jak były wcześniej podcinane "nówkami". Myślę nad jakimiś lepszymi, ale nie znam się, a nie chcę utopić większej kasy... |
|
|
|
|
#4188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w dłuższej i prostej gorzej się czuję (choć miewam czasem), nie wiem, jakoś tak bardziej ciężka jest i wydaje mi się, że bardziej rzuca się wtedy w oczy jaka mam nieproporcjonalną twarz... ale przemyślę to i dzięki za sugestię
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak zasugerowałam, bo bardzo mi się podobają takie grzywki, a widzę, że masz wysokie czoło i ładnie by Ci było ![]() Sama miałam taką, coś jak Kleopatra ![]() Myślałam, żeby sobie znowu zrobić, bo mam mnóstwo bejbików i z nich w sumie by wyszła całkiem ładna, ale wiem, że latem będzie mnie denerwować
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak naturalnyno własnie, ale co zrobić , jak juz pisałam kiedys na komuni mi sie totalnie nie trzymały ;p Cytat:
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i wiem, że można podpiąć, ale pewnie latem bym cały czas tak chodziła, więc może pomyślę tak na koniec lata/jesień
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Za 2 h zmywam masło kakaowe z shea, ciekawa jestem efektów
Trzymam je 24 h i tak się zaczęłam zastanawiać, przecież na włosach naturalnie jest sporo bakterii, a czy tak długie trzymanie czegoś na nich nie sprzyja ich namnożeniu?Btw dzisiaj też pierwszy raz z mleczkiem pszczelim, zapach wcale nie najgorszy
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam surowe maslo shea Doszly tez inne cuda Maslo babassu nierafinowane(kupilam po zachwycie shea), cysteina (uzywala ktoras prostowlosa?).Nie moge sie doczekac testow, na pierwszy ogien idzie cysteina
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez nie skusiłam się na inne masła, teraz testuję kakaowe, czeka jeszcze babassu i mango (idą do mnie ). Co do konsystencji shea to mi ona w ogóle nie przeszkadza, szybko się nakłada, 'czuć' ile się nałożyło, zdecydowanie wolę taka formę niż płynne oleje.Co do cysteiny to ja się nie suszę, bo opinie o jej zapachu nie zachęcają, a ja mam niestety trochę nadwrażliwy węch
|
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uzywalam tylko surowego. Do twarzy rowniez polecam
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do twarzy używam zimą, wiosną jest dla mnie trochę zbyt natłuszczające. |
|
|
|
|
#4197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Też nie mogę się doczekać testów, ale jeszcze nie zdecydowałam, do czego zacząć. Polecacie coś?
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Konto usunięte
|
Jaką konsystencję mają Wasze masła shea?
Moje jest tak twarde, że nie ma mowy o nałożeniu go na włosy bez uprzedniego rozpuszczenia w mikrofali. W rękach się nie topi. Mam takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...utter-100.html |
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34688063]Jaką konsystencję mają Wasze masła shea?
Moje jest tak twarde, że nie ma mowy o nałożeniu go na włosy bez uprzedniego rozpuszczenia w mikrofali. W rękach się nie topi. Mam takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...utter-100.html[/QUOTE] Moje jest twarde, jak stoi w łazience trochę mniej, ale bez problemu daje się rozpuścić w rękach ![]() Gorsze dla mnie było masło kakaowe, można je nożem kroić
|
|
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Surowe w sensie nierafinowane, nie wiem czy to to samo, z naturalisa mialam nierafinowane, a z zsk jest surowe(druga opcja bylo rafinowane).
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

bo zrobiły mi się rude refleksy i nie wiem co mam z tym zrobić

staram się je wycinac, ale to jakieś błędne koło 

) i robiły mi się takie połamane falki, które czasem w sumie nieźle wyglądały. Teraz im zdrowsze tym znowu mniej podatne.

tak naturalny