|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
super !!! takie zakupy pakowe są najlepsze ![]() ![]()
![]() |
#4742 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() Wczoraj kupowaliśmy całe agd do kuchni, jeszcze tylko pralka została ![]() Oto link: http://allegro.pl/dziewczynka-60szt-...392821501.html
![]() |
#4743 |
Zadomowienie
|
Hej Hej!!!
Kilka dni się do was nie odzywałam, ale cały czas podczytuję, choć jeszcze troszkę mi do nadrobienia zostało ![]() Konczi u Rodzyneczek możesz zamówić 20 rzeczy, ale różnych, jak chcesz 25 pieluszek to to jest jedna rzecz + np. 4 butelki to to jest druga rzecz itd. a za przesyłkę tylko raz płacisz. Mam nadzieję, że jasno się wyraziłam, bo ostatnio mam z tym problemy. Nie odzywałam się, bo pojechaliśmy do mojego domku rodzinnego pomóc rodzicom w remoncie no i przez to nie miałam czasu popisać i konkretnie was poczytać, bo jak nie z mamą w kuchni pogaduchy, to na plac zabaw z siostrą lub przyjaciółkę odwiedzić, która ma śliczną czteromiesięczną córeczkę i tak dnie mijały, ale stęskniłam się za wami bardzo i teraz sumiennie nadrabiam, żeby być na bieżąco. Cieszę się bardzo, że nam nasze szpitalne mamy powracały i sytuacje mają opanowane ![]() Pojechałam też do domku, bo ja tam ciągle zameldowana byłam i tata mi uświadomił, że jak urodzę maluszka, to tam będę musiała z dokumentami śmigać i wszystkie rzeczy załatwiać, więc w końcu czas nadszedł załatwić te urzędowe sprawy i się wymeldować. Teraz muszę się udać do nowego urzędu i wpisać się do mojego mieszkania. Jutro idę do laboratorium robić krzywą cukrową, mama mi przyniosła tą glukozę z pracy i jak zobaczyłam ile tego jest w tej torebce to się przeraziłam. Poza tym pojawiła mi się nowa dolegliwość ciążowa, bo bolą mnie pachwiny. Czy któraś z was też to ma?czytałam, że to normalne jak się biodra rozchodzą, ale nieprzyjemne jest strasznie, bo boli dość mocno i najgorzej, jak posiedzę dłużej w jednej pozycji, później ciężko mi się ruszyć. Witam nową mamusię w naszym wątku ![]() Pewnie pominęłam ze sto innych rzeczy, które mnie zainteresowały w trakcie czytania, ale dziś mega odmużdżona się czuję i myśli mi same ulatują z głowy. I jeszcze polecałyście podkłady poporodowe takie do majtek dla nas i nie zapisałam, które miały być dobre, więc jak pamiętacie, to przypomnijcie koleżance - sklerozie ![]() No i zakupków troszkę porobiłam w rodzinnym mieście: kupiłam gatki dla siebie, bo te co mam jakieś za krótkie w stanie mi się porobiły i ledwo nad pipkę sięgają ![]() Na razie tyle mi do głowy przyszło Wracam do nadrabiania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym kupować ciuszki, ale muszę się wstrzymać dopóki nie przywiozę od szwagierki, wtedy zobaczymy czego mi brakuje, ale już w sobotę jadę po paczkę ![]()
![]() |
#4745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądałam ten zestawik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Lidka super że pobyt się udał i że już do nas wróciłaś ![]() dziewczyny już wyjaśniły mi o co chodzi z tymi 20 rzeczami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie tak jak większość z Was miałam ciche dni z małżem, ma gorsze humory niż ja - a to chyba ja zem w ciazy nie łon ale dałam sobie na wstrzymanie i stwierdziłam, że odpuszczam. ![]() Wczoraj byłam na wizycie, wyniki mi się poprawiły dzięki witaminom za ta mam metalmanię w ustach, z racji żelaza które w tym prenatalu siedzi i znów gumy zawitały w moim menu bo nie cierpię tego posmaku. ![]() Kończę Was nadrabiać - ale żeście napłodziły o mamo ![]()
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- oo witaj Bafi nasza zgubo ![]()
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że wyniki sie poprawiły ![]() A tak w ogóle jakbyśmy nie napłodzili to by nas tu nie było heheheh ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zadomowienie
|
Iwoncia dziękuję,też miałam Cię prosić o linka,ale fajnie,że już zapodałaś
![]() m_moni super zestaw,naprawdę b.ładne rzeczy ![]() tamlin fajna huśtawka.Biedna Paula,pewnie ją swędzi. Ja nie pamiętam,czy miałam ospe w dzieciństwie,mama też nie wie,ale w pierwszej ciąży dzieci szwagierki przechodziły i ja od nich nie złapałam,choć po jednym dojadłam loda a dopiero mu się wykluwały te krosty ![]() Bafi witaj.A jakie witaminy bierzesz?
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-06-13 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Katee nie ma ochraniacza ale to są tylko poszewki na poduszke i kołderke.
A jaki materiał jest to powiem jak przesyłka przyjdzie bo ja to dzisiaj dopiero zamówiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zadomowienie
|
Wyleciało mi z głowy
![]()
#4752 |
Zakorzenienie
|
Cały czas kochane Was nadrabiam jestem na 152 stronie
![]() Iwoncia no ba! Cieszę się że dziołszki wyszłyście w dwupakach i proszę nóżki zaciskać i macicom pogrozić palcem, żeby się nie buntowały zołzy jedne. Pisałyście o tych szczepionkach na tego HPV czy jak go zwą, jeśli to ma pomóc na pewno wolę córkę zaszczepić przeciwko temu badziewiu, po co ma mieć jakieś nieprzyjemności w przyszłości. Szkoda że głośno o tym zrobiło się od niedawna - ja prawie 36latka - na razie odpukać cytologii mam piękną jedyneczkę. ![]() U nas przewala się i grzmi.
#4753 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gratuluję zakupów
![]() Colds ale super brzuch! Dziewczyna z piłką, jakby napisała E.Giffin ![]() U mnie dalej wyraźnie widać, gdzie jest żołądek,a gdzie dziecko ![]() Mówię Wam jaką mam fajną lekarkę pierwszego kontaktu ![]() A poza tym nastrój mi siada :/ z pracy wydzwaniają, nie ma to jak zwolnienie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
Laski uciekam, wrzuce sie na komorke, bo ładują błyskawice jak głupie.
#4755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A chłop na noc do pracy i założe sie że sama w domu będe w burze czego nienawidze ![]() O jasny gwint niech mi nie wali bo za pół godziny licytacja sie kończy i musze wygrać więc musze być wtedy na kompie. Coś kiepsko to widze ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Wtajemniczenie
|
a ja lubie burzae
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
ja też sie strasznie boje, za dużo programów oglądałam z trąbami powietrznymi i takimi innymi i mam stracha.
Jak siedze sama to wszystko z prądu wyłączam i siedze po ciemku jak mysz pod miotłą. Już sobie telefon ładuje żeby mi nie zdechła bateria bo musze na czymś cykać jak bedzie burza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
Jejku jeszcze chwila i nowy wątek trzeba będzie zakładać.
A mnie tu teraz tak mało ![]() Iwoncia ta pościel jest super. Napisz koniecznie jaki jest materiał to też zamówie. Podoba mi się różowa z dinozaurami ![]() A ja Wam mojego wielkiego brzuchola nie pokaże bo nie chceta mi podać nowego hasła do maila... To już 28 tydzień. Dzisiaj po raz pierwszy ktoś chciał mi ustąpić miejsca w tramwaju. To było całkiem miłe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zdecydowałam się kupić i tą huśtawkę i tą matę. niezniszczone, a w sklepie za jedną z tych rzeczy więcej bym zapłaciła w lumpku dziś upolowałam sweterek, bluzę i 2 bluzeczki dla malucha. wszystko po 1zł ![]() ![]() Cytat:
ja mam jakąś awersje do kupowania czegokolwiek z ubrań, czy to dla siebie, czy malucha przez neta... nie ma to jak pomacanie ![]()
![]() |
#4762 |
Rozeznanie
|
Konczi a te próby nerkowe to z krwi się robi?
Dearlie ja też mam takie jakby 'wibracje" w brzuchu od początku jak tylko zaczęłam czuć malenstwo i to też tak nisko czuje. i też nie wiem co to może być
![]() zastanawia mnie dlaczego najczęściej czuje sie dziecko jak lezy sie na plecach? ja zawsze myślę że jest mu niewygodnie i dlatego sie wierci, dlatego staram sie unikać tej pozycji. no chyba ze długo nie czuję ruchów to wtedy się specjalnie kładę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to siedzenie w pracy mi nie słóży. Od siebie polecam troche ruchu, żeby limfę rozruszać w nogach. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętamy tu o Tobie i nawet Cię kiedyś poszukiwałyśmy, boś zniknęła nagle, ale najważniejsze, że u Was wszystko dobrze i super, że parkę będziecie mieli!!! ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Ja to nawet nie wchodzę do sklepów, bo mam pełno rzeczy po siostrze i jeszcze bratowa męża po córeczce już ma naszykowane dla nas wory, więc nie wchodzę, bo na bank bym coś kupiła a to bez sensu pieniądze wydawać. Kupuję tylko inne gadżety typu pościel, butelki itd. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ale piękne te Wasze brzuchy ![]() Muszę Wam przyznać, że mi się kompletnie nie podobają te dziecięce rzeczy... Wszystko takie naćkane wzorkami i kolory takie jakieś dziwne... Już Wam wspominałam, że lubię prostotę w kształtach i kolorach, a dla dzieci ciężko takie rzeczy znaleźć... ![]() Dzisiaj się wściekłam strasznie! Zrobiłam zamówienie na bobo wózki w weekend i oni potem dzwonią, żeby potwierdzić zamówienie. Zadzwonili RAZ w poniedziałek, ja nie mogłam akurat rozmawiać, więc nie odebrałam. Potem próbowałam się dodzwonić przez 2 dni i nikt oczywiście nie odbierał... Dziś W KOŃCU ktoś odebrał i pani mi nagle mówi, że dystrybutor ze względu na niższą cenę i sprzedaż internetową, nie dostarcza im już od jakiegoś czasu tych wózków, więc wózka nie będzie! NO TO PO CO MAJĄ JE NADAL WYSTAWIONE, JAKBY BYŁY DOSTĘPNE???? Nie rozumiem tego... Także zamówiliśmy z oficjalnej strony Bugaboo i wyjdzie nas to z 800-1000 zł drożej (bo jeszcze adapter do fotelika, fotelik i baza isofix...) ECH! |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam ostatnio spore problemy rodzinne. Na szczęście wszystko idzie małymi kroczkami ku lepszemu. W poniedziałek idę na tą nieszczęsną glukozę ![]() Dziewczyny wystaje wam już pępek, bo mi juz tak ![]() Dobranoc! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zadomowienie
|
A co do puchnięcia, to ja też zaczęłam mieć stopy jak Fiona Shrekowa, tylko nie zielone
![]() Jutro idę siuśki i krew oddać i glukozę wypić a w poniedziałek na wizytę, więc na razie niczym się nie martwię, zacznę jeśli lekarz stwierdzi, że mam się czym martwić a tak to myślę sobie, że puchnięcie w ciąży jest niestety w pakiecie różnych dolegliwości i tyle. Doczytałam już, że niektóre z was też mają bóle w pachwinach i biodrach, więc to też chyba taki ciążowy "dodatek" i trzeba to przetrwać, choć czasem łatwo nie jest. A wibracje też mam, tylko ja dużo niżej, bo mi "wibrują" wargi sromowe, lewa szczególnie i też muszę o to doktorka podpytać. No i co do mokrych gaci, to również mnie to męczy, ale już się przyzwyczaiłam i jakoś mi to mocno nie doskwiera, szczególnie, że ja i przed ciążą miałam często "basenik" w majtkach jak to mój mąż mówił ![]() ![]() ![]() Dziewczyny piękne zdobycze macie i lumpkowe i prezentowe i ogólnie wszystkie inne ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Ja również dobranockam. Nadrobiłam was a jutro mąż mnie opuszcza na dwa dni i jedzie z tatą moim dalej mieszkanko remontować, więc będziecie moimi jedynymi towarzyszkami wieczornymi no i moja córcia jeszcze oczywiście, ale na razie ona nie gada ![]() Do jutra! |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh mąż narozrabiał mówisz .. humorki się na niego przeniosły ... ja mojemu odpuściłam bo chyba to moje humory wpływały na to że widziałam jego humorzaste dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() martusia tak kochana z krwi robi się ogólnie jakieś 4 badania ale nie pamiętam jak chcesz mogę sprawdzić co miałam zrobić ![]() Cytat:
o cholera ale numer .. ehhhh ![]() Ja też nie przepadam za wzorkami wolę gładsze pościele ale ciuszki lubię kolorowe jak są ![]() burza jest ... straszne to .. nie cierpię burzy .... skończyłam dzisiaj się uczyć - naumiałam się 7 pytań do obrony ![]()
![]() |
#4769 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi nie wystaje, ale wygląda inaczej, nie mam też żadnej linii od pępka w dół, bimbały takie same jak przed ciążą - jedyne co świadczy o ciąży to brzuch i brak okresu ![]() a ja wygrałam sobie ładny ciuuuuszek na all za 5zł ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczęta
![]() Padam dosłownie, więc nie nadrabiam.... Byłam u kardiologa, ortodonty i gina. Z maluszkiem ok, prawdopodobnie dziewuszka ![]() Colds mogłabyś dopisać do pierwszego postu: prawdopodobnie dziewczynka? Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to znaczy, że łożysko jest przodujące? JA nie zapytałam, bo nie sądziłam, że ma to jakieś znaczenie.... Ale ktoś mnie nastraszył, że to nie dobrze.... Nie wiem po co.... Co sądzicie o imionach: Adrianna, Maja, Amelka??? My na razie mieliśmy Majkę, ale jak sie dowiedziałam, że chyba dziewczynka to poszperałam i te mi się też podobają. A po za tym płakać mi się chce, bo nie chce mi się uczyć.... nie potrafię się zmusić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.