|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
Cytat:
Ksiu sliczne imie Madzius dziekuje za info
|
|
|
|
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja jakis czas temu myslalam ze czulam maluszka, ale sie okazalo ze to falszywy alarm, bo od tamtego czasu nic nie czuje na ruchy Tomka czekalam do 22 tc, takze nic mnie juz nie zdziwi
|
||
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki worcilam z zakupow pozniej nadrobie kupilismy w kocu kuchenke mamy indukcyjna i nowy piekarnik do tego kamien na sciane w sypialni wanne i prysznic
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka super ze czujesz ruchy
![]() a wiecie co zjadlam?? kg zielonego groszku w straczkach
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do garow do indukcyjnej, to my akurat nie mielismy pieniedzy i kupilismy zestaw garnkow w biedronce, bylo napisane na spodzie ze tez sa do indukcji i sie okazalo ze jak najbardziej sa oki |
|
|
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czuję w dole brzucha kopniaczki Cytat:
za zakupy!![]() Idę pooglądać drugi mecz, położę się troszkę, bo już mnie ![]() Do jutra Mamusie |
||
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to zrobie sobie zaraz kakao |
|
|
|
|
#1718 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za ruchy maluszka ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
MasakraIdę spać kochane mamcie. Jeszcze chwilę pooglądam mecz, ale muszę się położyć, bo to był dzień pełen wrażeń Odbyłam chyba milion rozmów przez telefon.. Emocji nie brakowało. Cieszę się, że same pozytywneDo rana, pewnie będę pierwsza (jak codziennie ).
|
|
#1719 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki gratuluję udanych wizyt
i dobrych wyników badań. Chrzest chcielibyśmy w wakacje ze ślubem zrobić,ale pożyjemy -zobaczymy. Ja kiedyś robiłam blok,więc mogę odszukać przepis jeśli aktualne zapotrzebowanie. Pisałyście o arachnofobii,a ja mam ornitofobię i panicznie boję się ptaków. Mój Tż ma bzika na punkcie zwierząt,więc węża już mieliśmy i nawet fajny był,a teraz mamy od 3 lat legwana zielonego+dwa psy i akwarium rybek. Misz masz ta wiadomość,ale tyle tematów w niecałe 3 godziny,że chciałobysie na wszystko odpisać :P
|
|
#1720 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MDlosci popoludniowe nadal sa, ale juz nie takie duze jak byly. 22 czerwca lecimy do polski to pojde do gina. Ale sie martwie bo tak dlugo nie widzialam maluszka, plamien brak, caly czas biore duphaston. Mielismy jechac w sierpniu do polski samochodem, ale chyba zmienimy plany na samolot bo do mojego Lublina to bedzie z 25-27h zalezy od korkow w polsce. Cytat:
GRATULUJE STRASZNIE SIE CIESZE NARESZCIE POZYTYWNE WIESCI DZISIAJ Cytat:
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brakuje mi tylko mleka w proszku od jutra rozpoczne poszukiwania po okolicznych sklepikach ![]() Cytat:
no ale juz niedlugo zobaczyc swoja dzidzie |
||
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
No, u mnie praktycznie po burzy. Jeszcze leje, ale już nie grzmi
![]() My chrzciny chcemy zrobić w Boże Narodzenie. Zobaczymy, bo jak urodzę w grudniu to raczej się nie wyrobimy ![]() Mnie mój Kuba chyba skopał w miednicę, nie czułam nic, ale miednica boli strasznie wogóle jakoś mnie kłuje dziś znowu brzuchol, a ruchów nie czuję znowu. Wcześniej to co chwilę czułam, a od kilku dni słabiutko... 3-4 ruchy na dzień, to wszystko. Dziś raz czułam szkraba, a tak kocham te jego kopniaki ![]() Jutro wizyta, więc podpytam lekarza czy jest możliwość posłuchania serduszka bez USG u niego. Jak nie, to chyba szybciutko pobiegnę prywatnie do jakiegoś doktorka, bo mam jakieś dziwne przeczucia, że coś jest nie tak. Tzn wiem że dzidzia żyje, ale mam wrażenie jakby jednak była jakaś "awaria"
|
|
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1724 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Immortal jest na wczasach- uprzedziła o nieobecności, nie wiem co z mojito i neseczką? Dziewczyny odezwijcie się!
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepis na blok zaraz będzie, mama już szuka, bo okazało się,że jest u niej
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie ja tez mialam tylko raz badanie moczu i chyba sama se pojde jak mi nie wypisze na kolejnej wizycie bo jednak wole wiedziec, a nigdy nei zaszkodzi ![]() ja wlasnie zjadlam kapuste mloda smazona ![]() i was nadrabiam b o bylam w galerii handlowej |
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
a co do badania moczu to ja mam co 2 tygodnie
ale to może dlatego, że mam leukocyty w moczu i bakterie
|
|
|
|
#1728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mojito chyba sie przeprowadzila do nowego mieszkania wiec moze nie ma internetu jeszcze |
||
|
|
|
#1729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a to moje dzisiejsze zakupy kupilam dzinsy ze streczu takie zwyklaki-moja bratowa ma takie same i cala ciaze w nih przechodzila-sa tak uciagliwe ze masakra(w zyciu bym nie poomyslala-lepiej jak dresy ) i biodrowki pod brzuchem wiec napewno w nich polatam a i cena 6ozl (i tak przeplacilam 20zl bo ona w bezclowym kupowala ale w olsztynie a w ostrodzie nie ma) i tunika za 9,90 i moj brak brzucha w 18 tc tzn w porownaniu do plaszczaka sprzed to jest i ja to widze ale w porownaniu do Was to mikro jest zaraz porodowka |
||
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
jem arbuza
![]() obejrzyę sobie dzis dzien świra dawno nei widzialam a humor mi poprawia wlasnie sie sciagnelo---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
wogole fajna tuniczka na ostatnim ![]() Kasiu bardzo fajne imię znalam dziewczynę o takim imieniu na studiach no i fajne zdrobnienia Nelka, Nelcia---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- tez odstawilam stopniowo duphaston tez , luteine mialam co prawda raz na noc ale i tak na koncu dzielilam na pol i stopniowo , duphaston etz najpierw bralam 2 razy potem sobie sama zmniejszylam dawke |
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z filmów,które zawsze poprawiają mi humor,to uwielbiam Czas serferów,starą polską komedię, na której wyje ze śmiechu,a na doła Bridget Jones :P blok: 1 margaryna 1/2 szkl.wody 2 czubate łyżki kakao szkl. cukru zagotować i przestudzić dosypywac powoli ,stale mieszajac 3 szkl. mleka w proszku dodac 2 paczki pokruszonych herbatników,ewentualnie posiekane orzechy lub garsc rodzynek, co kto lubi włozyc do formy wyłozonej folia, puknac formą kilka razy,zeby wierzch sie wyrównał i wstawić do lodówki na około 3h. Mleko nie moze byc granulowane To jest spora porcja,można na małą blaszke,taką keksówkę zrobić z połowy
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-06-13 o 21:45 |
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez
i fasolke i ogladam porodowke
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() peperonik - za każdym razem jak widzę twojego nicka to mam ochotę na pizzę
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-06-13 o 21:49 |
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Judkama poszukaj w necie ten przepis z maslem i melkiem plynnym to masa pierwsza klasa-jadlam najrozniejsze ale ta bije na glowe!! mleko w proszku, mleko plynne, maslo, cuker, i kakao ale nie wiem jakie proporcje-tez chyba zrobie blok jak bede miala dla kogo
|
|
|
|
#1737 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pieniadze z kredytu,wozek za psie poieniadze,maxicosi da mi znajoma a dzis do wozka dostalam karton ciuszkow wielkosci piekarnika za darmo do pol roku!!!!!!!!!! auto bylo by latwiej kupic jakbysmy cos mieli na oku a w miedzyczasdie te volvo sprzedali ale chyba az tyle szczescia nie mam :P Cytat:
Cytat:
A ja znow wymiotuje,wudac taka cena za moje upragnione córcie :P |
||||
|
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
Witam!!
ja już w domku u rodziców więc trochę więcej czasu mam..... za 2 dni ślub!! sukienka jest, buty są, tż też wszystko ma więc gotowe obrączki już ja mam na miejscu więc nie będę się martwić że tż zapomni tak się śmiałam ze stresu nie ma, ze luzik.... a jak zobaczylam tż w garniaku!! maaaaatko powazna sprawa! wychodze za maz!! ale sie ciesze !! ![]() ok wracam do nadrabiania Was bo jak zwykle duzo tego
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy z Mikosiem
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

ale wierze ze to byl moj skarb i sie rozkreci
)
wezcie Mu wpieprzcie!
teraz juz mi troche przeszlo, ale dalej zla jestem troche;/

Masakra
4.9.10 Nasze malenstwo

tzn w porownaniu do plaszczaka sprzed to jest i ja to widze ale w porownaniu do Was to mikro jest