Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 20:37   #1711
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
kurcze te ruchy co czulam rano dzidziusia to sie jeszcze nie powtorzyly ale wierze ze to byl moj skarb i sie rozkreci)

ale dzis mnie TZ wkurzyl;/ wiecie co mi powiedzial, ze moj brzuszek wyglada jak u "zapuszczonej" dziewczyny ktora ciagle je;/ ze nie widac ze to ciazowy;( glupek On jest;/ powiem Wam ze mi sie przykro zrobilo jak powiedzialam ze Go juz nie lubie i ze ma isc jutro do pracy bo mnie wkurza to mowil ze zartuje;/ wezcie Mu wpieprzcie! teraz juz mi troche przeszlo, ale dalej zla jestem troche;/
dawaj mi go tutaj pewnie palnac od glupiego nie przemyslajac!!a teraz mu glupio-nie przejmuje sie!!masz piekny ciazowy brzuszek!!

Ksiu sliczne imie

Madzius dziekuje za info

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:39   #1712
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
dobra ja ide do mojego TZ bo w sumie wreszcie jest wieczorem w domu to moge mu podokuczac i Go pobic! powiem Wam ze mam ochote Mu wpierd***c;p tak z milosc;p
do jutra slodkich snow
dobranoc

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić, że chyba czuje ruchy mojego maluszka!!!! Pierwsze poczułam na meczu Ukrainy po bramce Szewczenki, wczoraj na naszym wspaniałym meczu znowu czułam a dzisiaj to już co jakąś chwilę w pracy czułam. Ja to odczuwam jako takie delikatne puk puk a w samym dole brzucha - Wy też czujecie w dole czy niekoniecznie?
gratki ruchow
ja jakis czas temu myslalam ze czulam maluszka, ale sie okazalo ze to falszywy alarm, bo od tamtego czasu nic nie czuje
na ruchy Tomka czekalam do 22 tc, takze nic mnie juz nie zdziwi

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:40   #1713
weronika23
Zakorzenienie

dziewczynki worcilam z zakupow pozniej nadrobie kupilismy w kocu kuchenke mamy indukcyjna i nowy piekarnik do tego kamien na sciane w sypialni wanne i prysznic
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:41   #1714
marti86
Zakorzenienie

Natalka super ze czujesz ruchy

a wiecie co zjadlam?? kg zielonego groszku w straczkach

Stary 2012-06-13, 20:45   #1715
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
dziewczynki worcilam z zakupow pozniej nadrobie kupilismy w kocu kuchenke mamy indukcyjna i nowy piekarnik do tego kamien na sciane w sypialni wanne i prysznic
o widze ze udane zakupy a co do garow do indukcyjnej, to my akurat nie mielismy pieniedzy i kupilismy zestaw garnkow w biedronce, bylo napisane na spodzie ze tez sa do indukcji i sie okazalo ze jak najbardziej sa oki uzywamy ich od dwoch lat i wszystko szybciutko sie gotuje

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-06-13, 20:46   #1716
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się Wam pochwalić, że chyba czuje ruchy mojego maluszka!!!! Pierwsze poczułam na meczu Ukrainy po bramce Szewczenki, wczoraj na naszym wspaniałym meczu znowu czułam a dzisiaj to już co jakąś chwilę w pracy czułam. Ja to odczuwam jako takie delikatne puk puk a w samym dole brzucha - Wy też czujecie w dole czy niekoniecznie?
Super
Ja czuję w dole brzucha kopniaczki

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
za zakupy!

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

Idę pooglądać drugi mecz, położę się troszkę, bo już mnie boli od siedzenia
Do jutra Mamusie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:47   #1717
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

pycha tez bym zjadla
za to zrobie sobie zaraz kakao

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-06-13, 20:50   #1718
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Kasiu za całego serca gratuluje córeczki
bardzo ładne imię

jeśli chodzi o chrzest to myślę, że my również zaplanujemy na wiosnę - okolice kwietnia będą ok.

za ruchy maluszka

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
pewnie, musi mieć męską podporę wasza córeczka w przyszłości

każda z nas tego chce, żeby donosić i urodzić zdrowego maluszka
Oczywiście, że najważniejsze jest zdrowie To tak oczywiste, że większość nawet o tym nie pisze

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Nela - jakie piekne imie
Dziękuję

Cytat:

Ja kilogram truskawek, ale tak około 17, a teraz 6 białych Michałków Masakra

Idę spać kochane mamcie. Jeszcze chwilę pooglądam mecz, ale muszę się położyć, bo to był dzień pełen wrażeń Odbyłam chyba milion rozmów przez telefon.. Emocji nie brakowało. Cieszę się, że same pozytywne
Do rana, pewnie będę pierwsza (jak codziennie).

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:50   #1719
peperonik
Zadomowienie

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt i dobrych wyników badań.
Chrzest chcielibyśmy w wakacje ze ślubem zrobić,ale pożyjemy -zobaczymy.

Ja kiedyś robiłam blok,więc mogę odszukać przepis jeśli aktualne zapotrzebowanie.
Pisałyście o arachnofobii,a ja mam ornitofobię i panicznie boję się ptaków.
Mój Tż ma bzika na punkcie zwierząt,więc węża już mieliśmy i nawet fajny był,a teraz mamy od 3 lat legwana zielonego+dwa psy i akwarium rybek.
Misz masz ta wiadomość,ale tyle tematów w niecałe 3 godziny,że chciałobysie na wszystko odpisać :P
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:51   #1720
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Tai sliczna kobieta z Ciebie

MiciaKicia wyslaalm zaproszenie, jakby co bede usuwac z klubu

AniaMotylek a jak Ty czujesz

MDlosci popoludniowe nadal sa, ale juz nie takie duze jak byly. 22 czerwca lecimy do polski to pojde do gina. Ale sie martwie bo tak dlugo nie widzialam maluszka, plamien brak, caly czas biore duphaston. Mielismy jechac w sierpniu do polski samochodem, ale chyba zmienimy plany na samolot bo do mojego Lublina to bedzie z 25-27h zalezy od korkow w polsce.

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Kochane dziękuję za kciuki Jesteście kochane!!
Wracam do was z super wiadomościami
Będziemy mieli córeczkę
Jestem w szoku, ale cieszę się najmocniej na świecie. Moja malutka rozwija się super!! Serduszko biło jak szalone- 4 komory, wszystkie parametry w normie, dwie rączki, nóżki
Tak słodko drapała się po główce, nawet ziewała, kopała nóżkami.
Poza tym wyniki mam wzorowe, nie zlecił mi żadnych badań, bo niema potrzeby, szyjka długa, zamknięta. W sumie wszystkie wieści mega pozytywne
Następna wizyta za miesiąc - 13 lipca. Na wakuję mogę śmiało jechać, lecieć samolotem też. No i najważniejsze - kończę to opakowanie Duphastonu i KONIEC Teraz tylko witaminy
Mąż oszalał ze szczęścia, teściowie, rodzice i rodzeństwo też!!

Jestem prze szczęśliwa i kocham swoją małą, słodką córeczkę

GRATULUJE STRASZNIE SIE CIESZE NARESZCIE POZYTYWNE WIESCI DZISIAJ

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Kasiunia gratuluję Ci z całego serca córeczki i cieszę się że wszystko w porządku

Ja jestem zawiedziona- nie miałam dziś usg. Także nie widziałam mojego maluszka, nie wiem jakiej jest płci.
Wiem najważniejsze- że wszystko z nim w porządku , posłuchałam serduszka i tyle.
Szyjka u mnie też zamknięta, wszystko w porządku. Dostałam skierowanie na morfologię i mocz. Przytyłam 5 kg od początku ciąży.
Tańczyć w ciąży można śmiało, tak jak pisałam, bez żadnych podkoków i szaleństw
Ze względu na te moje plamienia po zmniejszeniu dawki luteiny mamy szlaban na seks, mam brać luteinę tak jak do tej pory, za parę dni spróbować zmniejszyć dawkę i jak nie będzie plamień to mam odstawić w ogóle.
Kolejną wizytę mam 11 lipca i wtedy będzie usg połówkowe.

Smutno mi, że nie widziałam dziś mojego dziecka teraz trzeba czekać kolejne 4 tygodnie, aż je zobaczę. No, ale cieszę się, że serduszko bije.
Fajnie ze wszystko ok, najwazniejsze ze maluszek zdrowy,
Stary 2012-06-13, 20:57   #1721
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

Ja kiedyś robiłam blok,więc mogę odszukać przepis jeśli aktualne zapotrzebowanie.
zapotrzebowanie jak najbardziej aktualne
brakuje mi tylko mleka w proszku od jutra rozpoczne poszukiwania po okolicznych sklepikach

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
MDlosci popoludniowe nadal sa, ale juz nie takie duze jak byly. 22 czerwca lecimy do polski to pojde do gina. Ale sie martwie bo tak dlugo nie widzialam maluszka, plamien brak, caly czas biore duphaston. Mielismy jechac w sierpniu do polski samochodem, ale chyba zmienimy plany na samolot bo do mojego Lublina to bedzie z 25-27h zalezy od korkow w polsce.
to faktycznie samolotem bedzie Ci wygodniej w sierpniu
no ale juz niedlugo zobaczyc swoja dzidzie, na pewno wszystko jest w porzadku

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-06-13, 21:03   #1722
landi0909
Zakorzenienie

No, u mnie praktycznie po burzy. Jeszcze leje, ale już nie grzmi

My chrzciny chcemy zrobić w Boże Narodzenie. Zobaczymy, bo jak urodzę w grudniu to raczej się nie wyrobimy

Mnie mój Kuba chyba skopał w miednicę, nie czułam nic, ale miednica boli strasznie wogóle jakoś mnie kłuje dziś znowu brzuchol, a ruchów nie czuję znowu. Wcześniej to co chwilę czułam, a od kilku dni słabiutko... 3-4 ruchy na dzień, to wszystko. Dziś raz czułam szkraba, a tak kocham te jego kopniaki

Jutro wizyta, więc podpytam lekarza czy jest możliwość posłuchania serduszka bez USG u niego. Jak nie, to chyba szybciutko pobiegnę prywatnie do jakiegoś doktorka, bo mam jakieś dziwne przeczucia, że coś jest nie tak. Tzn wiem że dzidzia żyje, ale mam wrażenie jakby jednak była jakaś "awaria"
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:07   #1723
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja wcinam pół ananasa - byłam dzisiaj w biedronce i akurat był jakiś przekrojony - taaaaaaaaaak pięknie pachniał, że musiałam kupić - same rozumiecie prawda??
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:12   #1724
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ooo moj maluch zaczal sie ruszac wreszcie znowu wieczorem nei wiem czemu on wieczorewm chyba caly dzien spi no leniuch juz sie martwilam bo caly dzien cisza
Ale Ci dobrze... Mój jakiś taki leniwy... Co jest?

Cytat:
kurcze te ruchy co czulam rano dzidziusia to sie jeszcze nie powtorzyly ale wierze ze to byl moj skarb i sie rozkreci)

ale dzis mnie TZ wkurzyl;/ wiecie co mi powiedzial, ze moj brzuszek wyglada jak u "zapuszczonej" dziewczyny ktora ciagle je;/ ze nie widac ze to ciazowy;( glupek On jest;/ powiem Wam ze mi sie przykro zrobilo jak powiedzialam ze Go juz nie lubie i ze ma isc jutro do pracy bo mnie wkurza to mowil ze zartuje;/ wezcie Mu wpieprzcie! teraz juz mi troche przeszlo, ale dalej zla jestem troche;/
Poczujesz jeszcze. Na razie sie rozkręca. A to dla TŻ
Cytat:

Zapomniałam o najważniejszym! Mogę wam oficjancie przedstawić moją córcię - będzie miała na imię NELA
Imię mamy wybrane od dawna, ale jak wiecie ja bardziej angażowałam się poszukiwania imienia męskiego Dla córci wybrał mąż, ale bardzo mi się podoba i niech już tak zostanie
Bardzo mi przypadło do gustu imię Twojej córeczki. Super

Cytat:

No to wspaniale Tak ruchy czuję na dole bo jeszcze tam sobie siedzi mały człowieczek

Immortal jest na wczasach- uprzedziła o nieobecności, nie wiem co z mojito i neseczką?
Dziewczyny odezwijcie się!

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:12   #1725
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość

My chrzciny chcemy zrobić w Boże Narodzenie. Zobaczymy, bo jak urodzę w grudniu to raczej się nie wyrobimy

Mnie mój Kuba chyba skopał w miednicę, nie czułam nic, ale miednica boli strasznie wogóle jakoś mnie kłuje dziś znowu brzuchol, a ruchów nie czuję znowu. Wcześniej to co chwilę czułam, a od kilku dni słabiutko... 3-4 ruchy na dzień, to wszystko. Dziś raz czułam szkraba, a tak kocham te jego kopniaki

Jutro wizyta, więc podpytam lekarza czy jest możliwość posłuchania serduszka bez USG u niego. Jak nie, to chyba szybciutko pobiegnę prywatnie do jakiegoś doktorka, bo mam jakieś dziwne przeczucia, że coś jest nie tak. Tzn wiem że dzidzia żyje, ale mam wrażenie jakby jednak była jakaś "awaria"
hej głowa do góry, to jeszcze wcześnie,żeby maluszka tak bardzo dobrze czuć cały czas, na pewno wszystko jest dobrze

przepis na blok zaraz będzie, mama już szuka, bo okazało się,że jest u niej
Stary 2012-06-13, 21:16   #1726
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
KAsiu, Madzius super ze wszystko ok po wizytach!!
Kasiu gratluluje corci
Madzius szkoda ze nie mialas usg ale najwazniejsze ze serducho bije!!

za duzo nacytowalam i mi pourywalo(((

Judkama najlepsze sa przepisy na czekolade te gdzie sie rozpuszcza maslo, mleko plynne i dodaje sie do tego mleko w proszku(tylko nie kupuj granulowanego bo inaczej smakuje!!) i kakao(tylko proporcji niestety nie pamietam)

To moze zmien co??albo daj mu ostatnia szanse, powiedz ze juz nie wyrabiasz zeby Ci pomogl do cholery

kurde to nie fajnie ale wykombinuj cos!!taka okazja sie juz nie powtorzy no!!

super

no to bedzie rodzinna ksiezniczka

ja to samo nawet z TŻ nie chce sie dzielic ale mi wybacza

Kochana takie sytuacje sa przykre jak juz masz swoj dzieckowiem po sobie.Laura byla naj w rodzinie exa dopoki druga wnuczka sie nie urodzila.dzis nawet nie pamietaja o dniu dziecka czy urodzinach a tamta pod niebiosa wynosza-moja Laura juz kumata i widzi i jest jej pprzykro.tzn juz teraz odpuscila bo od roku praktycznie zero kontaktu ale wczesniej byly pytania typu-mamo a dlaczego babcia tylko Maje do siebie na noc zabiera/na spacery, dlaczego tylko dla maji kupuje zabawki etc-i wez wytlumacz 4 letniemu dziecku wyc mi sie chcialo :/ nawet do szpitala nie przyszli jak lezala dwukrotnie a mieszkaja naprzeciwko-3 min drogi piechota....mysla ze jak w swieta BN mala wroci z fura zabawek to wszytsko jest ok a poszli oni w piz....u. Ona wielka Pani pedagod przedszkolny....

zastanawia to ze mialam poki co tylko raz badanie moczuteraz tez powiedzial ze mam nie robic bo musimy dac czas dla oranizmu dojsc do siebie i dopiero za dwa meisiace.chyba sama sobie pojde przed wizyta i zrobie dla swojego swietego spokoju.

Dziewczyny dalej nie ma Mojitoo i ImmortalWoman(ona miala badania
genetyczne) kurde martiwe sie (((

TodayTommorow ja bym chcala zobaczyc Was koniecznie wiec rowniez poprosze o zaproszenie

ide zrzucic zdjecia i zaraz cos Wam pokaze
no wlasnie musze go zmusic ..niech mi da jakis antybiotyk cos bo ile mozna..jakby go tak swędzialo to ciekawe

no wlasnie ja tez mialam tylko raz badanie moczu i chyba sama se pojde jak mi nie wypisze na kolejnej wizycie bo jednak wole wiedziec, a nigdy nei zaszkodzi

ja wlasnie zjadlam kapuste mloda smazona a teraz się szykuje na sałatke z pomidorow ze smietanka
i was nadrabiam b o bylam w galerii handlowej
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:18   #1727
landi0909
Zakorzenienie

a co do badania moczu to ja mam co 2 tygodnie ale to może dlatego, że mam leukocyty w moczu i bakterie
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:18   #1728
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
hej głowa do góry, to jeszcze wcześnie,żeby maluszka tak bardzo dobrze czuć cały czas, na pewno wszystko jest dobrze

przepis na blok zaraz będzie, mama już szuka, bo okazało się,że jest u niej
wielkie dzieki

Cytat:
a ja wcinam pół ananasa - byłam dzisiaj w biedronce i akurat był jakiś przekrojony - taaaaaaaaaak pięknie pachniał, że musiałam kupić - same rozumiecie prawda??
oczywiscie ze rozumiemy

mojito chyba sie przeprowadzila do nowego mieszkania wiec moze nie ma internetu jeszcze

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-06-13, 21:18   #1729
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość

nie ma zadnej awarii!!jest napewno wszytsko ok!!

Cytat:
no jasne

a to moje dzisiejsze zakupy kupilam dzinsy ze streczu takie zwyklaki-moja bratowa ma takie same i cala ciaze w nih przechodzila-sa tak uciagliwe ze masakra(w zyciu bym nie poomyslala-lepiej jak dresy ) i biodrowki pod brzuchem wiec napewno w nich polatam a i cena 6ozl (i tak przeplacilam 20zl bo ona w bezclowym kupowala ale w olsztynie a w ostrodzie nie ma) i tunika za 9,90 i moj brak brzucha w 18 tc tzn w porownaniu do plaszczaka sprzed to jest i ja to widze ale w porownaniu do Was to mikro jest ale widze jak sie zmienilo moje cialo poszly jelita w gore, talia widocznie sie zmniejszyla maly kpie wiec luzik.na wadze 56,8 od tygodna niezmiennie.

zaraz porodowka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02125.jpg (35,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02126.jpg (33,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02128.jpg (38,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02133.jpg (91,2 KB, 40 załadowań)

Stary 2012-06-13, 21:29   #1730
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

jem arbuza
obejrzyę sobie dzis dzien świra dawno nei widzialam a humor mi poprawia wlasnie sie sciagnelo

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
nie ma zadnej awarii!!jest napewno wszytsko ok!!

no jasne

a to moje dzisiejsze zakupy kupilam dzinsy ze streczu takie zwyklaki-moja bratowa ma takie same i cala ciaze w nih przechodzila-sa tak uciagliwe ze masakra(w zyciu bym nie poomyslala-lepiej jak dresy ) i biodrowki pod brzuchem wiec napewno w nich polatam a i cena 6ozl (i tak przeplacilam 20zl bo ona w bezclowym kupowala ale w olsztynie a w ostrodzie nie ma) i tunika za 9,90 i moj brak brzucha w 18 tc tzn w porownaniu do plaszczaka sprzed to jest i ja to widze ale w porownaniu do Was to mikro jest ale widze jak sie zmienilo moje cialo poszly jelita w gore, talia widocznie sie zmniejszyla maly kpie wiec luzik.na wadze 56,8 od tygodna niezmiennie.

zaraz porodowka
super spodnie zazdroszcez a brzuszek fajniusi widac widac
wogole fajna tuniczka na ostatnim
Kasiu bardzo fajne imię znalam dziewczynę o takim imieniu na studiachno i fajne zdrobnienia Nelka, Nelcia

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja mam tą samą sytuację
Też biorę luteinę dopochwowo 2x2
I gin mi mówiła, że mam ją odstawiać stopniowo, nie nagle
tez odstawilam stopniowo duphaston tez , luteine mialam co prawda raz na noc ale i tak na koncu dzielilam na pol i stopniowo , duphaston etz najpierw bralam 2 razy potem sobie sama zmniejszylam dawke
Stary 2012-06-13, 21:32   #1731
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
i moj brak brzucha w 18 tc tzn w porownaniu do plaszczaka sprzed to jest i ja to widze ale w porownaniu do Was to mikro jest ale widze jak sie zmienilo moje cialo poszly jelita w gore, talia widocznie sie zmniejszyla maly kpie wiec luzik.na wadze 56,8 od tygodna niezmiennie.
zaraz porodowka
brzuszek elegancki bez zbednego tluszczyku

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-06-13, 21:35   #1732
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
jem arbuza
obejrzyę sobie dzis dzien świra dawno nei widzialam a humor mi poprawia wlasnie sie sciagnelo[COLOR="Silver"]
tez wcinam arbuza
a z filmów,które zawsze poprawiają mi humor,to uwielbiam Czas serferów,starą polską komedię, na której wyje ze śmiechu,a na doła Bridget Jones :P

blok:
1 margaryna
1/2 szkl.wody
2 czubate łyżki kakao
szkl. cukru

zagotować i przestudzić
dosypywac powoli ,stale mieszajac 3 szkl. mleka w proszku
dodac 2 paczki pokruszonych herbatników,ewentualnie posiekane orzechy lub garsc rodzynek, co kto lubi
włozyc do formy wyłozonej folia, puknac formą kilka razy,zeby wierzch sie wyrównał i wstawić do lodówki na około 3h.
Mleko nie moze byc granulowane

To jest spora porcja,można na małą blaszke,taką keksówkę zrobić z połowy

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-06-13 o 21:45
Stary 2012-06-13, 21:46   #1733
judkama
Zakorzenienie

peperonik dziekuje

a ja pozeram czeresnie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-06-13, 21:47   #1734
marti86
Zakorzenienie

ja tez i fasolke i ogladam porodowke

Stary 2012-06-13, 21:48   #1735
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

zaraz porodowka
Fajne zakupy, zwłaszcza te dżinsy ze streczu. A brzuszek bardzo zgrabny

peperonik - za każdym razem jak widzę twojego nicka to mam ochotę na pizzę

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2012-06-13 o 21:49
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:48   #1736
marti86
Zakorzenienie

Judkama poszukaj w necie ten przepis z maslem i melkiem plynnym to masa pierwsza klasa-jadlam najrozniejsze ale ta bije na glowe!! mleko w proszku, mleko plynne, maslo, cuker, i kakao ale nie wiem jakie proporcje-tez chyba zrobie blok jak bede miala dla kogo

Stary 2012-06-13, 21:49   #1737
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Hey
Współczuję cesarki, bo też wolę (mimo wszystko) poród naturalny.

Boże jaki piękny domek A raczej domisko Cudowny. Ciekawe jaki jest w środku? Wykończony? Chciałabym zobaczyć, wszczególności ten pokój na górze, gdzie jest tyle okien
Zrób jakieś foty i wstaw
A wózek super.
dom gotowy ale jednak troszke by tam trzebabylo zrobic bo klinkier odpada,dwa okna maja szyby do wymiany,łazienki stare,plytki w kuchni tez,plotu nie ma a do przedszkola 1 km bym musiala pieszo chodzic...ale miejsca masa,wynajelibysmy gore na poczatek a my scisnalibysmy sie w 2 sypialniach a salon z jadalnia jest taki mega ze na jednej scianie byla by czesc bawialna....ale nie daja nam tyle kredytu,20 tys za drogo ale jak do porody nie sprzedadzą go to wtedy jak bliźniaki będą na 6 osob kredyt nam dają

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
No ładnie, to duże koszta Was czekają teraz...nie dość, że podwójna wyprawka, nowe auto tak jak mówiłaś (dobrze pamiętam? któraś z bliźniakowych Mam auto większe kupuje ), to jeszcze domek.
My podobnie - samochód, mieszkanie...Tylko skąd te pieniądze brać

Świetnie, że po tych kroplówkach czujesz się dobrze!
no te kroplowki to naprawde jak jakis eliksir!!

pieniadze z kredytu,wozek za psie poieniadze,maxicosi da mi znajoma a dzis do wozka dostalam karton ciuszkow wielkosci piekarnika za darmo do pol roku!!!!!!!!!! auto bylo by latwiej kupic jakbysmy cos mieli na oku a w miedzyczasdie te volvo sprzedali ale chyba az tyle szczescia nie mam :P
Cytat:
dobrze dobrze DeKajka wstawie nie krzycz

Muminek zazdroszcze domku u nas problemy sie zaczely Moj maz siedzi za granica juz 4 lata mielismy plany ktore powolutku realizowalismy.,.......eh h szkoda gadac.troche sie martiwe ta sytuacja
to sie wyzalilam-sorki za smety:/
nam tez w pl szlo ciezko,moj jezdzil za granice czasem to jakos szlo ale normalnie to nie mialam na pampersy czasem tak trafilo i uzywalam pieluch,maly czesto chorowal i pojechalismy...niby na chwile a teraz zostajemy.Czego sie nie zrobi dla dzieci,ja tesknie,nie podoba mi sie tu chociaz tu z wszystkim łatwiej ale cos za cos....

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Perełko, ja też współczuję Twojej kuzynce, wiem, przez co przechodzi.
Mimo wszystko proszę Was dziewczyny o odsuwanie czarnych myśli - poronienia są i będą, teraz szczególnie zwracamy na to uwagę i dlatego może wydaje nam się to tak powszechne, ale nic na to nie poradzimy. Nie mamy wpływu na to...
Dopóki wszystko przebiega prawidłowo, proszę o pozytywne myślenie. Nie możemy się wzajemnie dołować, bo to nie pomaga naszym Maluszkom w rozwoju. Większość z nas jest po pierwszym trymestrze, najgorsze już za nami!
Moja znajoma cala ciaze przechodzila ok a potem nagla znaleźli jakąś wade i w 8 msc dziecko jej w brzuchu umarlo ale trzeba sie modlic i bym pozytywnych mysli.Nie wiadomo co nas czeka w zyciu wiec trzeba brac je takie jakie przychodzi ....

A ja znow wymiotuje,wudac taka cena za moje upragnione córcie :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:49   #1738
justa86
Zadomowienie

Witam!! ja już w domku u rodziców więc trochę więcej czasu mam..... za 2 dni ślub!! sukienka jest, buty są, tż też wszystko ma więc gotowe obrączki już ja mam na miejscu więc nie będę się martwić że tż zapomni tak się śmiałam ze stresu nie ma, ze luzik.... a jak zobaczylam tż w garniaku!! maaaaatko powazna sprawa! wychodze za maz!! ale sie ciesze !!
ok wracam do nadrabiania Was bo jak zwykle duzo tego
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:49   #1739
marti86
Zakorzenienie

Dziekujemy z Mikosiem

Stary 2012-06-13, 21:54   #1740
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

A ja znow wymiotuje,wudac taka cena za moje upragnione córcie :P
a ktory to tydzien?ja jestem w 18tym i tez nadal wymiotuje chociaz juz nie co dzien na szcescie

super ze macie taka pomoc te ciuszki achhh fajnie zawsze cos
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości