|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Agnieszka o jakiej kuracji piszesz, bo chyba nie wiem o co chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3693 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na zaparcia śliwka z jabłkiem gerbera
![]() |
#3694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja dziś dostała różyczke do łapki- wiem ze za duza, ale chcialam zeby spróbowała samego brokuła, wiec pociućkała, pociućkała i jakoś niespecjalnie poszlo,bo sie krzywiła strasznie... ale za to jak ona na ziemniaki się rzuca... już osobno ma talerzyk bo nie idzie zjesc... ja rozwalam w łakach ziemniaka i młoda sama sie karmi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3695 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja uważam,ze jeżeli lekarz nie widzi niczego niepokojacego i Córa dobrze się rozwija to moze faktycznie taka Jej uroda.Koleżanki córka ma prawie 10 m-cy a 7 kg nie dobija,ale rozwija sie dobrze,zdrowa i nikt sie temu nie dziwi. [QUOTE=[B]joamic1[/B];34688706]Moja olivka już śpi nie spała od 14.30 zawsze usypiała jeszcze w drodze po tatę do pracy a teraz już gdzieś od tygodnia nie śpi. Mamy tylko 2 drzemki w ciągu dnia. A przy kolacji płacz bo jest zmęczona śpiąca i nie chce jeść. Ale usnęła w ciągu minuty. TŻ w pracy do 22. Mój też już tylko 2 drzemki w dzień, z ostatniej budzi się ok 14.30-15 i potem juz do kąpieli zabawa. Cytat:
Wywal tego kwiata! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Zadomowienie
|
kurde ja nie blenduję ale takk kawałków to jeszcze nie daję, boję że mi się zadławi
wejdziecie do klubu ? ![]()
#3697 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja nic nie pisze bo dopadł mnie dól...
ominełam 10 str, bo .... załamka- tyle produkujecie.... powiem tylko ze z młoda byłam dzis na szczepieniu... wazy 7200g i ma 69 cm ![]() wg siatki spadła z 50 na 25 centyl,a od poprzedniego ważenia - 6 tyg. przytyła tylko 300g ... nie wiem czy powinnam sie martwic, choc ja to chudzina... lekarka kazała z żółtkiem zaczekac az skonczy 7 mcy, i zaleciła morfologie- że niby kontrolnie... ale cos czuje czy to czasem nie z tą wagą albo co :/ nie wiem... mówiła że wszystkie dzieci po pół roku musza mieć... ??????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Zakorzenienie
|
Elf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to najgorszy rodzaj robala, reaguje na nie odruchem rzygowym!!!!!!!!!!!!!!! na szczescie to nie we mnie wpelznie w nocy sesese
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | |
Zadomowienie
|
basiula te butki 2
![]() ![]() elfik bleee ten robal mi obrzydzil kolacje,wywal to w cholere cos mnie zab boli eh,ide chyba w kimono,tz stal sie fanem euro wiec co wieczor usypia mala przy wyciszonym tv,bo mecz musi chociazby widziec ![]() milego wieczoru ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
na ostatnim wazeniu babeczka ja na siatke centylowa wrzucic chciala,to z waga nawet do tego 3 ledwo ledwo siegala,ale za to wrzostem na 5o centylu sie kwalifikuje tak ze dalio nie martw sie,bo moze okazac sie ze wszystko bedzie dobrze,a jak to lekki niedobor czegos to chyba lepiej za wczasu uzupelniac,takie przynajmniej jest moje zdanie ![]()
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-06-13 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Zakorzenienie
|
Baha ja też te pomarańczowe lubie najbardziej i chusteczki tez te
![]() pokszyfka super, chyba nie było trudno trafić? ![]() Tż niech nie stroi min, kiedy kobieta musi sobie co kupić ![]() ![]() Mój Tz jest akurat z tych, co co chwie się pytają co mi trzeba i zebym poszła sobie coś kupić ![]() Ja na kolacyjke robie pomidory z mozarellą, bo jestesmy uzależnieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3702 |
Wtajemniczenie
|
dzieki... moja ponad 50 centyl wzrostowo
![]() jasne ze lepiej wczesniej... ale ona na widok igły to zaczyna juz plakac ![]() ![]() ![]() elf... mnie sie podobaja 1 ![]() Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-06-13 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | |
Zadomowienie
|
spox
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
śliczne ![]()
![]() |
#3704 |
Zadomowienie
|
Basiula poszalałaś
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz nie zamierzam używać. My dziś 7 mcy kończymy. Elfik współczuję że maluch nie może takich pyszności jeść ![]() Olka mój synek miał ospę w wieku 3 tygodni ![]() Joamic a jak z ząbkami u Oliv, pisałaś że nie ma, ale te dwa urodzeniowe to ma? |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Rozeznanie
|
wariateczka88- piszę z woj. lubelskiego
saaraa_lub- niestety nie karmię już piersią ale karmiłam jeszcze miesiąc temu, miała wtedy 4 zęby i potrafiła mnie nieźle pogryźć, oczywiście śmiała się przy tym ![]() Ala dziękuje za komplementy ![]() Odnośnie pamiątek po ciąży w postaci rozstępów to o dziwo na brzuchu nie mam ani jednego , za to mam trochę na udach chociaż to nie do końca pamiątka po ciąży bo miałam je już wcześniej, teraz jest ich po prostu więcej. Moją zmorą jest za to straszny cellulit ![]() ![]() Typowej diety też nie stosuję bo nie lubię jeść ściśle określonych posiłków. Za to od czasu ciąży unikam takich bardzo przetworzonych produktów, wręcz odrzuca mnie od takiego chemicznego jedzenia. No i staram się też ograniczać wieczorne podjadanie bo to niestety moja zmora, potrafiłam nieraz jeść nawet po 22, masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieci bawia sie tymi miekkimi ksiazeczkami z Rossmana? Firmy Babydream.
Martwie sie bo nagle zostaly szybko wycofane ze sklepow, ponoc sklepy dostaly pismo zeby szybko zdjac je z regalow bez podania konkretnej przyczyny. Boje sie, ze moga byc w jakis sposob niebezpieczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale teraz jak by jej mieli pobierac to nie wiem jak,chyba normalnie? ![]() mialam isc i co,jestescie uzalezniajace ![]() ale jednak bol zeba wygrywa ![]() tak ze dobranoc
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-06-13 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Zadomowienie
|
Elf nr 1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Zadomowienie
|
sara to ja mam taką samą malutką stópke jak ty
![]() niewiem czy wygodne te 1 są niższe pewnie z 5 cm mają te wysokie wygodne tak jak chwile ubrałam i nawet stabilne(do czasu aż sie nie wy******e w nich tfu tfu odpukać....) Mikołaj jadł surowe truskawki i tez nic mu nie było.... Tak Elu dobrze widzisz ale Mikunio siedzi w nim max 10 minut dłużej niechce.....
#3710 |
Rozeznanie
|
Ela
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Zadomowienie
|
link do domków w miedzyzdrojach ponownie
![]() http://www.sloncebaltyku.pl/4202,start.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Zadomowienie
|
#3713 | |
Zakorzenienie
|
Goldi pisałam odnośnie Twojej wypowiedzi:
Cytat:
![]() ![]() Dalia co to za dołek? ![]() ![]() ![]() Uciekam na meczyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
Raczkowanie
|
My dzisiaj odwiedziliśmy neurologa. Dostaliśmy przekaz prze małego zanoszenie, które okazało się nieszkodliwe (chociaż do skonsultowania z kardiologiem), a wyszło coś całkiem innego, problemy z przewracaniem, araczej z jego brakiem jest winne złe noszenie dziecka i sadzanie. Absolutnie zabroniła nam sadzac dziecko, póki nie siadzie samo i jak najwiecej zabaw na dywanie. Już widze, jak J, będzie nam marudził, że nie chceeeee............
![]() Co do podawania mieska z gołebia - dawałam głównie z piersi, bo to mi wystarczało, a nie obierałam ze skrzydełek. Dzisiaj się dowiedziałam, że mój żłobek nie dostał jakiegoś pozwolenia i przenieśli nas do innej filii, który nie jest mi po drodze do pracy, a głównie ze względu a to sie tam zdecydowaliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
no to mnie tylko przekonalas do tej sukienki ![]() ![]() wariateczka mi si epodoba ta sukienka w kazdej wersji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=wariateczka88;34689 710]Baha te pieluchy dla was naprawde takie dobre?my z nich bylismy bardzo niezadowoleni,przynajmnie j ja,bo tz malej wczesniej nie przebieral,dostalismy duuzo paczek od znajomych,i porazka,wszystko bylo przesikane,wszystko wiecznie gdzies boczkiem uciekalo,i po wielu probach dla nas o dziwo najlepsze dady,te babydream nam tez nie podeszly,jakies takie sztywne i grube strasznie
Co do wagi malej jedna lekarka nic nie mowila,druga stwierdzila ze mala przybiera wiec jest dobrze,jedna tylko zalamala rece i kazala wprowadzac kaszki ale mala miala wtedy 3 miesiace i alergolog po skonsultowaniu zalecila mm a z kaszkami prosila zeby zaczekac,ale jak wdala sie we mnie nie ma po kim byc gruba,tylko ze moja mama z kolei mowi ze ja normalnie przybieralam na wadze QUOTE] Dla mnie są N0.1 No to masz odp, na wagę córci. A możesz przypomnieć ile waży? ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- o żesz w mordę o co kaman ![]() jakie robaki ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
Zadomowienie
|
ostatnio wazyła 5900,było to hmm 3 tygodnie temu,a ma 5,5miesiaca
![]() |
#3718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam u mnie w sklepie na zadupiu za 99zł. Mam beżową, tylko, że s tyłu nie ma zamka tylko jest na guziczki, a do tego kupiłam śliczny brązowy paseczek z kokardką, dopełnia całość. Z tym, że moja jest strasznie krótka, bo ja wielka jestem. Tzn niby długość jest ok, bo lubię mini, ale jest rozkloszowana i jak zawieje sie dzieje sesese ![]() Kasia, sukienka super ![]() Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-06-13 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to jak ktos za Toba idzie to ma niezle widoki ![]() kurde ktora tu pisala o tych obrotach i noszeniu?ja moja mala tez nosze w pozycji takiej czasem siedzacej,ale koniec od teraz,mata dywan i juz ![]() ![]()
![]() |
#3720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fiu, fiu, szalejesz Kochana. Zakup jak najbardziej trafiony ![]() ![]() sama mam 40 ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Jest nas dwie ![]() A chusteczki pomarańczowe dzisiaj kupiłam pierwszy raz bo w NETTO 2op są za 9,99 PLN ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.