|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
|
|
|
|
#1502 |
|
kosmitka
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
No tak, tak. Co to ja miałam??
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- A Archi kurde, a to rtęciowy termometr? Bo podobno teraz jakieś bezrtęciowe są??
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pore sie zorientowalam i nie zrobilam tego koktajlu ale gdzie ja mialam glowe powiedz Ty mi?![]() Cytat:
![]() trzymam mocnoooooo!!!!!!
|
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Misia jest na nutramigenie i podaję jej od czasu do czasu nabiał, i jak narazie wsio ok...pedi mi dala wolną rękę w tym, że mam próbować i obserwowaćmłoda mi sie przebudziła, zasnęła mi n ałóżku wiec musze do łóżeczka wsadzić na nowo i modlić sie, zeby mi sie dała w spokoju wykąpać...
|
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
All the time ![]() kurcze no probujemy tez mnostwo roznych rzeczy, nowosci i sama bylam zdziwiona ze nie bylo zadnego uczulenia po niczym, hmm..dalas mi do myslenia teraz
|
|
|
#1508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a do buzi jakos nie trafila Mnie lekarka powiedziala ze jak maluch zje troszke obiadku to zeby doladowac go jogurtem, takim tez ze sloiczka. Jesli chodzi o mleko to szkoda , ze u mnie nie ma takiego. Widzialam z hippa z kleikiem na noc ale my pijemy inne wiec chyba nie bardzo moge jej dac... ![]() Cytat:
za licytacjetaaakkkk u nas tez.... fajna robie mine jak go nie moze wziac do raczki ![]() Agus serio chcesz szelki malej kupic ???
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, z tym jogurtem to dobry patent. Kiedyś spróbuje jak będzie mieć dzień na bakier z obiadem.
a co do szelek, ja bym nie kupiła osobiście, bo jakoś to mi się źle kojarzy. |
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopaki me śpiuchnają sobie słodziarsko a ja siedze jak pawian przy lapku (no bo ten modem nieszczesny
) i slucham limp bizkit oj czas za chiwle isc spac czy cus
|
|
#1511 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie, teraz to byl żart ...ale są takie specjalne dla dzieci i dobre to jest, jeśli dziecko duzo biega i jest się w dużym skupisku, wtedy przynajmniej je kontrolujesz...jesli Misia będzie takim żywym sreberkiem to pewnie przyjdzie mi to na myślCytat:
![]() to ja mykam bo rano Michasia idzie na zajęcia.. Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-06-13 o 23:02 |
|||
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Moja cudowna córka obudziła się prawie dwie godziny temu i spać jak na razie się nie wybiera
już półtorej godziny obgryza smoczek i mruczy pod nosem w leżaczku, bo w łóżeczku czy na rękach był ryk i histeria. Także siedzimy sobie obie i czekamy na cud
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
Cytat:
---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- ma boskie oczy =) |
|
|
|
|
#1514 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry, wpadam bez cytowania, bo od 2 dni mam slabego neta i mnie szlag juz trafia
jak w sobote nie dam rady obejrzec meczu to chyba kogos ![]() ![]() ![]() Ancia - Ty pisalas kiedys, ze chcesz Frankowi przesunac pobudke na pozniejsza i ja Ci wtedy odpowiedzialam, ze moja sie budzi zawsze kolo 6 niezaleznie od tego o ktorej pojdzie spac i ze chyba nie z glodu, bo grzecznie czeka na sniadanko. No to dzisiaj zrobilam eksperyment - zwloklam sie z lozka jak tylko sie obudzila, zrobilam kaszke, zjadla i znowu zasnela na godzine. Poszla spac wczoraj o 21, wiec moze budzi sie o 6 z przyzwyczajenia Moze sprobuj dac nad ranem mleko i sprawdzisz czy Franek jeszcze pospi.
|
|
#1515 | ||||
|
Raczkowanie
|
Haj gerls
Modelka mała! Cytat:
![]() Cytat:
i gratuluję pozytywnych zmian menu Cytat:
Cytat:
MamoZo no ta Twoja córka ostatnio myli dzień z nocą :P jak zasypia na noc to pewnie myśli, że to drzemka ![]() Sharifa wbijaj! co za patafiany Ci net popsuły? mam nadzieję, że to tylko 2-dniowe było
Edytowane przez Wuwka Czas edycji: 2012-06-14 o 09:23 |
||||
|
|
|
#1516 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję że szybko sie wszystko uspokoiCytat:
Cytat:
![]() Dzi ękuję za kciuki w sprawie przelicytowania ![]() ostro licytują
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
poszłam dziś spać o 4! Zośka stwierdziła że po co spać jak można się bawić.
a pewnie jeszcze byśmy spały, gdyby nie telefon kuriera, czy ktoś będzie w domu ![]() jestem ledwo żywa, ale trzymam się myśli, że niedługo przyjdzie Zośki krzesełko i choć przez chwilę będziemy mieć radochę. Klion, Ty tu pisz i nie przejmuj się że z doskoku Sharifa, Zośka też dłużej śpi głównie dlatego, że jak się przebudzi o 6-7 to dostaje cycka i dalej śpi, często i do 10. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Irmith, kiedy kończy się licytacja? |
|
|
|
#1518 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zacytowało mi się ale pytałaś jeszcze czy podaję chrupki lub biszkopty. Chrupki kukurydziane mały uwielbia (choć ostatnio głównie łamać i kruszyć) a biszkopcików nie podaję ze względu na skazę małego Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Miałam jeszcze coś napisać ... wczoraj Tż był cały dzień w pracy i ja chyba po raz pierwszy spędziłam cały dzień sam na sam z małym. I tu chciałabym paść na kolana przed wszystkimi dziewczynami które wychowują dzieci same. Ja byłam pod koniec dnia tak umęczona, że myślałam że padnę. Mój Tż jakoś szczególnie nie poświęca się dziecku, ale przynajmniej coś poda, przyniesie, zabawi gdy chcę iść siku, itp. A tu wszystko sama, co jest tym trudniejsze, że mój synek nie może być sam dłużej niż 5 sekund bo ryczy w niebogłosy.
|
|
|
#1519 |
|
Raczkowanie
|
Klion suchość w buźce? a nie ma on czasami stanu podgorączkowego?
bo wtedy może wysychać w ustach. Pije więcej w ciągu dnia? A może suche powietrze? Moja córka często popija i w nocy niestety też budzi się i chce popić wody przegotowanej, pomimo nawilżacza włączonego całą noc i wietrzenia |
|
|
|
#1520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Licytacja jest do jutra do 22 ale widze że już ktoś licytuje na wysokości mojej kwoty maks ![]() Cytat:
2. Zdaniem mojego dermatologa skaza występuje u bardzo małej liczby dzieci, poprostu lekarze wrzucają wszystko do jednego wora. Moja malucha miała bardzo brzydką skórkę na łydkach, taką suchą, łuskowatą, pedi stwierdziła że to skaza zaleciła mi dietę i dała maść pośladkową do smarowania małej, nic to nie dało. Pojechałam sie skonsultować z dermatologiem i on dał jakąś inną maść robioną na zamówienie i pomogło, teraz tylko nawilżam kremem HUD SALVA i jest ok w ogóle dla mnie ten krem to kosmetyk wieku ![]() 3. Nocki współczuję - czyżby dziś pełnia była może nawilżacz by się przydał ![]() 4. Też znam niestety, jestem z małą większość dnia sama a jak mąż wraca z pracy to też pomaga symbolicznie zresztą wkurza mnie ta reklama w TV "tata ma urlopy i zwolnienia lekarskie" bo to 100% prawdy niestety. my tak naprawde mamy na głowie wszystko, dziecko pranie gotowanie sprzątanie, zakupy a chłop tylko zarabia Czy wasze pociechy odkryły że mają włoski na głowie?? moja już tak
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Klion, bycie samemu to kwestia wprawy i innej organizacji po prostu. Wierz mi, że jak byś musiała to byś dała radę! Choć nie ukrywam, ze po takich nocach lekko nie jest, choć zdążyłam już podłogi umyć, pranie wstawić, pozmywać i obrać marchewkę do zupy, a potem pewnie padnę z nią przy pierwszej jej drzemce. I tak dzień za dniem leci.
Irmith, Zośce też od razu wmawiała lekarka skazę, dała maść ze sterydami, kazała dietę zmienić, ale za namową położnej nie stosowałam się do tych zaleceń, smarowałam kremem przez nią poleconym i od wielu miesięcy po wysypce nie ma śladu. No Zośka bardzo często głaszcze się po włosach, trzyma się za te dłuższe kosmyki, ale w naszym przypadku to zrozumiałe, bo my już warkocze zaraz będziemy zaplatać
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle mojemu dziecka przeszkadza od paru dni wszystko co jest zapinane na zamek - ciągnie to masakrycznie i drze się żeby ściągnąć
|
|
|
|
|
#1523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 1. Nic sie nie wcinasz, dołączylas do nas wiec uwazam ze jestes tak samo "naszym czlowkiem" wiesz o co mi chodzi. Kazda z nas byla kiedys nowa, wiec naprawde przestan myslec w ten sposob tylko pisz jak najczesciej![]() 2.Mikul ma alergie na mleko a i tak mu podaje biszkopty, plus ostatnimi czasy duzo truskawek po ktorych alleluja-nie wyszlo zadne uczulenie, moze sprobuj troszeczke tego biszkopcika i zobaczysz czy sa jakies zmiany na skorce? 3. Temat kaszki w naszym wypadku jest wieczorem z racji tego ze jest to syte papu 4. Ja chyba za jakies czas sprobuje jednak troszke koktajlu; pedi mowi ze MIkul ma byc na pepti do roku ale tak mysle ze skoro ladnie przyswaja wszystkie inne rzeczy to mozna chyba troszke sprobowac i obserwowac? 5. Sprobuj nawilżyc powietrze, wstaw miske z woda do pokoju na przyklad ![]() 6. Dalabys rade mamy ktore pracuja sa podziwiane przez mamy ktore sa w domu i na odwrot, kazda z mam odwala kawal ciezkiej pracyCytat:
![]() Moj smyk jakis czasu temu odkryl pisiorka ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
ostatnio Mikul sie dorwal do mojej bluzki ktora miala kieszonke na suwak, siedzial obok mnie i sie tym bawil
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-06-14 o 10:57 |
||||
|
|
|
#1524 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj te warkoczyki to bedzie coś cudownegoCytat:
wiem wiem to okropne tak sie podśmiewać ale jakoś nie mogę przestać
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogole dzien dobry wszytskim
|
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry
mi mi
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
i ja sie podepne bo właśnie w pracy popijam i podczytuje
![]() aha, sorry, że tak z a są mniam, nawet na wodzie moja jada z dodatkiem owoców
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Jest i krzesełko
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie robie kaszke na tym obrzydliwym pepti ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

jak w sobote nie dam rady obejrzec meczu to chyba kogos 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
może nawilżacz by się przydał 
dzielę słoiczek na 3 wieczory i jeden mamy już zjedzony, jak narazie nic sie nie dzieje
wiem wiem to okropne tak sie podśmiewać ale jakoś nie mogę przestać