Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 20:49   #4771
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Dobry wieczór. Czy Wam te dni też tak uciekają? Przecież to już znowu połowa tygodnia za nami, wierzyć się nie chce.

Zapomniałam pochwalić się wczoraj, że umówiłam się na 3d na 11 lipca, więc mam nadzieję, że za miesiąc już napewno poznam płeć naszego maluszka.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
tak, dość nisko czuje bo maluch przeważnie mnie kopie wysoko nad pępkiem, a te wibracje czuje poniżej pępka i najczęściej z prawej strony.
Nawet nie pamiętam teraz czy z lewej miałam też
Myślałam że może jakiś nerw mi skacze czy coś w tym stylu ale no nie wiem
Ja również czuję po prawej stronie, ale bardzo, bardzo nisko... wręcz powiedziałabym, że niemalże w pochwie, a nie w macicy. Tak sobie gdybam, że może rzeczywiście maluchy naciskają nam na jakiś nerw?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
O kurka siwa!a u nas nie widziałam kombinezonów,ale taka cena.Ale rozmiar 74(72nie spotkałam nigdy)to dzidziuś będzie nosił chyba już latem???tak mi się wydaje...
Przepraszam, zupełnie gubię się jeszcze w tych rozmiarach. Zapamiętałam tylko, że był to ten rozmiar, który jest po 68 i tak właśnie myślałam, że taki rozmiar to nasze maluchy będą miały jak już kombinezon będzie zbędny, dlatego powstrzymałam się przed zakupem.

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Konczi a te próby nerkowe to z krwi się robi?
Dearlie ja też mam takie jakby 'wibracje" w brzuchu od początku jak tylko zaczęłam czuć malenstwo i to też tak nisko czuje. i też nie wiem co to może być a czkawki jeszcze nigdy nie czułam.

zastanawia mnie dlaczego najczęściej czuje sie dziecko jak lezy sie na plecach? ja zawsze myślę że jest mu niewygodnie i dlatego sie wierci, dlatego staram sie unikać tej pozycji. no chyba ze długo nie czuję ruchów to wtedy się specjalnie kładę

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

A wibracje też mam, tylko ja dużo niżej, bo mi "wibrują" wargi sromowe, lewa szczególnie i też muszę o to doktorka podpytać.
O widzę, że kolejne mamcie z wibratorem. Dziewczyny jak tylko któraś się dowie, co to takiego to dajcie proszę znać.
Stary 2012-06-13, 20:54   #4772
muminek88
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

z domkiem dupa,20 tys za drogi i nie daja nam kredytu,wozek super,dostalam do niego dwa mega cieple spiworki i caly karton ciuszkow wielkosci piekanika do rozm 68!!!!!!!!!!!!!
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:54   #4773
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Z maluszkiem ok, prawdopodobnie dziewuszka
Colds mogłabyś dopisać do pierwszego postu: prawdopodobnie dziewczynka?

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to znaczy, że łożysko jest przodujące? JA nie zapytałam, bo nie sądziłam, że ma to jakieś znaczenie.... Ale ktoś mnie nastraszył, że to nie dobrze.... Nie wiem po co....

Co sądzicie o imionach: Adrianna, Maja, Amelka??? My na razie mieliśmy Majkę, ale jak sie dowiedziałam, że chyba dziewczynka to poszperałam i te mi się też podobają.

A po za tym płakać mi się chce, bo nie chce mi się uczyć.... nie potrafię się zmusić
Gratuluję córci!!! Mi wszystkie trzy imiona podobają się. Najbardziej chyba Ada, choć pozostałe 2 równie ładne.

My dla dziewczynki mamy na 100% wybraną Gabrysię, a z chłopcem nadal mamy wielki problem. Na tego Aleksandra to się chyba jednak nie zgodzę. Coś tam ostatnio ja przebąkuję o Marcinie, ale TŻ kręci znowu głową. Antoś chyba odpadł już na dobre, bo sporo tych Antków wszędzie. Oj będziemy mieć wielki problem z imieniem jak okaże się, że dzidzia ma ptaszka.
Stary 2012-06-13, 21:02   #4774
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
z domkiem dupa,20 tys za drogi i nie daja nam kredytu,wozek super,dostalam do niego dwa mega cieple spiworki i caly karton ciuszkow wielkosci piekanika do rozm 68!!!!!!!!!!!!!
o kurcze ... szkoda że z domkiem nie wypaliło ... ale za to masz wózek i ciuszki tak na pocieszenie kochana

colds ja również proszę abyś dopisała nam do Adrianny Bożena bo Niunia będzie miała dwa imiona .. chociaż ta Adrianna ostatnio mi nie po nosie

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Iwcia widzę że masz Alana na Damianka zmienionego ... heh kwestia wyboru trudna nie ?

i watek się nam kończy - mamy tytuł kolejnego ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:06   #4775
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Co sądzicie o imionach: Adrianna, Maja, Amelka??? My na razie mieliśmy Majkę, ale jak sie dowiedziałam, że chyba dziewczynka to poszperałam i te mi się też podobają.
gratuluję córeczki
najbardziej podoba mi się Adrianna; ja bardzo chciałam Adę właśnie, ale mąż nosem kręcił i stanęło na Zuzi. Może następnym razem?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:16   #4776
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczęta Dopiero wróciłam.
Padam dosłownie, więc nie nadrabiam.... Byłam u kardiologa, ortodonty i gina.

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to znaczy, że łożysko jest przodujące? JA nie zapytałam, bo nie sądziłam, że ma to jakieś znaczenie.... Ale ktoś mnie nastraszył, że to nie dobrze.... Nie wiem po co....

A po za tym płakać mi się chce, bo nie chce mi się uczyć.... nie potrafię się zmusić

gratuluję córeczki .... Mąż wybrał Adriannę ale nie jestem pewna czy zostanie Adunią amelka odpada u nas a Maja ładne .. Majulka

musisz się uczyć aby wszystko pozaliczać .... ja podzieliłam sobie materiał do obrony i muszę minimum 5 pytań dziennie obryć .. no trzeba ! dzisiaj naumiałam się 7 - nie jest źle

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
gratuluję córeczki
najbardziej podoba mi się Adrianna; ja bardzo chciałam Adę właśnie, ale mąż nosem kręcił i stanęło na Zuzi. Może następnym razem?

a ja chciałabym Zuzię a mąż nosem kręci i stanęło na Adriannie
Stary 2012-06-13, 21:20   #4777
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

A ile kosztuje takie cudo?Bluzeczka przepięknaja zwariuje,bo też bym chciała takie kupować,ale może jeszcze będę miała i córeczkę

Zapomniałam zapytać,nie wiecie czy taki rogal do spania do dobra inwestycja?http://allegro.pl/poduszka-motherhoo...390265332.html ,bo się zastanawiam.Ostatnio okropnie sypiam...
na allegro widziałam za 1450zl, ale sa tez uzywane, teraz nawet babka sprzedaje po 840. ja na uzywane bede raczej polowac, ale to juz jak to co najwazniejsze na liscie ebdzie odchaczone

taa poduszka podobno ze rewelacja, ja na razie problemow ze spaniem nie ma, wiec nie kupuje.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
j

miękki na komode 24,99zł są też twarde takie wyprofilowane na łóżeczko za 69,99 zł jakoś. Ja taki twardy dostanę w "spadku" a chcieliśmy taki miękki na komode, bo mamy taką z miejscem na przewijak

dziekii !! ja kubusia musze taki miec

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Odebrałam dziecko z przedszkola i trzeba było jechać do lekarza. Ospa. Matko dwa tygodnie uziemienia A w sobotę miał być grill

o matko, zdrówka dla Pauli

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Iwoncia fajna ta pościel. Droga? Jak możesz to zapodaj linka

Angel a możesz opisać jak te kocyki wyglądają tak mniej więcej? Ewentualnie jakbyś widziała na all takie, to podeślij linka, żebym zobaczyła. Całę gładkie są, czy mają jakieś misie czy cosik? Ja szukam takiego, który cały będzie w misiach albo innych obrazkach, a nie z maleńkim na górze, a reszta gładka, a niestety tylko takie spotykam
za gruby kocyk trzeba dac od 60-100 zlotych, ja juz od dawna patrze, szukam i niestety tyle trzeba dac zeby byl gruby na zime. te wszystkie po 20, 35 zl to cienkie sa. dzis widziałam w smyku śliczny, gruby taki miekkie ale no 89,90, mam nadzieje ze go przecenia bo juz wyprzedaże zaczeli. od piatku pogoda ma byc lepsza wiec bierz tz i wpadaj do krk
ja chyba bede w weekend w pepco to popatrze na te kocyki i dam ci znac jak cos

anesh wstępnie gratuluje dziewczynki imie bierz Adrianna, sliczne jest

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 21:26   #4778
kraven
Zakorzenienie

Cześc. Dzisiaj cały dzień byłam poza domem. Najpierw w pracy a później u koleżanki.

Kombinezon kupiłam rozmiar 68. Myślę, że na zimę starczy.

Muminku szkoda, że z domkiem nie wyszło

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:27   #4779
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja również czuję po prawej stronie, ale bardzo, bardzo nisko... wręcz powiedziałabym, że niemalże w pochwie, a nie w macicy. Tak sobie gdybam, że może rzeczywiście maluchy naciskają nam na jakiś nerw?

O widzę, że kolejne mamcie z wibratorem. Dziewczyny jak tylko któraś się dowie, co to takiego to dajcie proszę znać.

jutro mam wizyte to sie dowiem mam nadzieje. Teraz leże na lewym boku i znowu to czuje

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

[/COLOR]Iwcia widzę że masz Alana na Damianka zmienionego ... heh kwestia wyboru trudna nie ?

i watek się nam kończy - mamy tytuł kolejnego ?
Ah z tymi imionami to w życiu bym nie pomyślała że taki problem będzie
W sumie z chłopskimi imionami to zawsze miałam problem bo nic mi sie nie podobało za to dla dziewczynki miałam imie wybrane jak skończyłam podstawówke
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:32   #4780
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześc. Dzisiaj cały dzień byłam poza domem. Najpierw w pracy a później u koleżanki.

Kombinezon kupiłam rozmiar 68. Myślę, że na zimę starczy.

Muminku szkoda, że z domkiem nie wyszło
myslisz, że on na zime bedzie wystarczajaco gruby? bo ja kupilam tez z takiego materialu różowy, ale z mysla o jesienie a na zime juz cos puchowego

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:35   #4781
kraven
Zakorzenienie

Jak go dostanę to ocenie. Ale jak zima bedzie taka jak w tym roku to wystarczy. Jak nie to trzeba będzie kupić puchowy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 21:38   #4782
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Ah z tymi imionami to w życiu bym nie pomyślała że taki problem będzie
W sumie z chłopskimi imionami to zawsze miałam problem bo nic mi sie nie podobało za to dla dziewczynki miałam imie wybrane jak skończyłam podstawówke

my dla chłopca wybraliśmy po debacie Filip bądź Dominik .. bo nie przypuszczałam że jednak córcia .. zresztą Lucia mi wróżyła syna nie ?

http://allegro.pl/butelka-antykolkow...393012825.html Iwcia Ty masz tę buteleczkę nie ??? nie za duża ona jest ???
Stary 2012-06-13, 21:39   #4783
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witam sie wieczorkiem

U Nas sie blyskalo i grzmialo okropnie,ale nna tym sie skonczylonawet kropla nie spadla z nieba hehe.

To mieszkanko o którym Wam wczoraj pisalam,że nie wiem jak sie maz z cena dogada to dzisiaj podpisal umowe najmu.

nie jest ono jakies super po remoncie,ale czyste,zadbane i utargowal odstepne z babka no i kaucji nie chce,a najlepsze,że duze i rozkladowe. Ma osobne trzy pokoje,kuchnie,toalete,la zienke i duzy balkon nie zabudowany. Mam nadzieje,że spokojnie Nam sie beedzie mieszkalo w Nim i dlugoa w weekend przeprowadzka.
teraz najgorsze to pakowanie i wozenie gratow. Alee jakos pojdzie

Dziewczyny wszystkie zakpu sliczne i ciuszki i wozeczek.

Bafi ciesze sie,że jestes z Nami znowu.

gratuluje wizyt i poznania plci dziewczyny

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:41   #4784
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

my dla chłopca wybraliśmy po debacie Filip bądź Dominik .. bo nie przypuszczałam że jednak córcia .. zresztą Lucia mi wróżyła syna nie ?

http://allegro.pl/butelka-antykolkow...393012825.html Iwcia Ty masz tę buteleczkę nie ??? nie za duża ona jest ???
Nie jest duża wcale - wygląda jak bombka troszeczke wydłużona
Bardzo fajnie sie ją trzyma, a kupie jeszcze jedną z tej firmy ale mniejszą na herbatke
Stary 2012-06-13, 21:46   #4785
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja w koncu bede mogla sie wziasc za konkretne zakupy jak sie przeprowadzimy do nowego mieszkanka:-D.

bo maly bedzie mial swoj pokoik,malenstwo na razie bedzie mialo z Nami w sypialni to juz bede mogla meblowac i ustawiac.
ciesze sie nie zmiernie.

jutro juz bedziemy mieli kolejna czescale ten czas leci

ja na dziisiaj zdalam relacje to zmykam myju myju i spac

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:48   #4786
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witam sie wieczorkiem

U Nas sie blyskalo i grzmialo okropnie,ale nna tym sie skonczylonawet kropla nie spadla z nieba hehe.

To mieszkanko o którym Wam wczoraj pisalam,że nie wiem jak sie maz z cena dogada to dzisiaj podpisal umowe najmu.

nie jest ono jakies super po remoncie,ale czyste,zadbane i utargowal odstepne z babka no i kaucji nie chce,a najlepsze,że duze i rozkladowe. Ma osobne trzy pokoje,kuchnie,toalete,la zienke i duzy balkon nie zabudowany. Mam nadzieje,że spokojnie Nam sie beedzie mieszkalo w Nim i dlugoa w weekend przeprowadzka.
teraz najgorsze to pakowanie i wozenie gratow. Alee jakos pojdzie

Aniu super!!! najważniejsze że finansowo dogadaliście się i Wam odpowiada i że macie 3 pokoje i balkon 0- bardzo się cieszę że tak się poukładało )
a Ty jak się czujesz ???

Cytat:
Nie jest duża wcale - wygląda jak bombka troszeczke wydłużona
Bardzo fajnie sie ją trzyma, a kupie jeszcze jedną z tej firmy ale mniejszą na herbatke

czyli mam sobie zamówić ?
Stary 2012-06-13, 21:49   #4787
Sojka1990
Zadomowienie

Anesh co do łożyska przodującego to mogę powiedzieć tylko tyle że jeśli takowe u Ciebie występuje to dzidziuś urodzi się przez cc.
Przodujące łozysko mogło by grozić niedotlenieniem i poważniejszymi sprawami podczas porodu sn (poniewaz w takim wypadku łożysko może wyjść jako pierwsze- przed dzieckiem)

a ja jestem załamana, w☠☠☠☠iona, czy jakoś tak.
Nie mam nic dla małej, oprócz kilku ubranek, nic kompletnie nic i z tego co widze podejście co niektórych nie będę mieć nic aż do porodu.
Stary 2012-06-13, 21:50   #4788
Iwoncia81
Zakorzenienie

A ja chyba już też na dzisiaj sie zmyje bo patrzałki ledwo widzą
Już dawno po burzy to spokojnie zasne, i oby nie trza było z pęcherzem biegać
Dobranoc
Stary 2012-06-13, 21:51   #4789
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

czyli mam sobie zamówić ?
Pewnie, fajowa jest
Stary 2012-06-13, 21:52   #4790
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Świetny ten komplet, szczególnie urzekły mnie śpioszki w serduszka.
Chciałabym kupować ciuszki, ale muszę się wstrzymać dopóki nie przywiozę od szwagierki, wtedy zobaczymy czego mi brakuje, ale już w sobotę jadę po paczkę
Dziękuje. Mnie niestety nikt niczego nie daje, sama wszystko kompletuje

Cytat:

oglądałam ten zestawik super że Ci się udało ....!!!!! ja zawsze zostaję przelicytowana hehe ... ale może kiedyś coś się uda tylko w większym rozmiarze
licytuj kochana w ostatnich 30 sek., to wygrasz
bardzo wygodne i szybkie są takie zakupy, jedna licytacja i ma się wszystkie ubranka. ale miałam fuksiora to fakt, bo jednak przy dużej paczce może się trafić jakiś bubel

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
piękne ciuszki
dzięki!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

śliczne te ciuszki....
ja mam jakąś awersje do kupowania czegokolwiek z ubrań, czy to dla siebie, czy malucha przez neta... nie ma to jak pomacanie
moim zdaniem to kwestia wprawy...ja już ładnych kilka lat robię zakupy na all. nie miałam czasu chodzić po sklepach, więc zaczęłam robić zakupy przez internet... a żałowałam zakupu może z 2 razy.

Cytat:

a ja wygrałam sobie ładny ciuuuuszek na all za 5zł no, z przesyłką 14 a jakoś nie wierzyłam że sie to uda bo mi zależało
pochwal się

Cytat:

gratuluję córeczki .... Mąż wybrał Adriannę ale nie jestem pewna czy zostanie Adunią amelka odpada u nas a Maja ładne .. Majulka
prawda?
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:55   #4791
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Anesh co do łożyska przodującego to mogę powiedzieć tylko tyle że jeśli takowe u Ciebie występuje to dzidziuś urodzi się przez cc.
Przodujące łozysko mogło by grozić niedotlenieniem i poważniejszymi sprawami podczas porodu sn (poniewaz w takim wypadku łożysko może wyjść jako pierwsze- przed dzieckiem)

Nie mam nic dla małej, oprócz kilku ubranek, nic kompletnie nic i z tego co widze podejście co niektórych nie będę mieć nic aż do porodu.

uu Sojka kochana widzę że u Cię cieżkawo ... ja też dla niuni wiele nie mam ciuszki póki co ... jutro zamówię butelki i jakieś drobiazgi dla niej na all .. od rodzyneczki czy jakoś tak ... główka do góry ...

Cytat:
Pewnie, fajowa jest
dobra jak mi nie wpadnie w gust będę Cię ścigać

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
licytuj kochana w ostatnich 30 sek., to wygrasz
bardzo wygodne i szybkie są takie zakupy, jedna licytacja i ma się wszystkie ubranka. ale miałam fuksiora to fakt, bo jednak przy dużej paczce może się trafić jakiś bubel

ehh ale jak wyczekać do ostatniej chwili hehee ....
Stary 2012-06-13, 22:02   #4792
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Własnie poczytałam sobie o tym przodującym łożysku..... niepotrzebnie. Zaraz będę ryczeć, nie ma co.
Lekarz powiedział mi tylko,że absolutnie nie mam nic dźwigać.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:09   #4793
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie poczytałam sobie o tym przodującym łożysku..... niepotrzebnie. Zaraz będę ryczeć, nie ma co.

kochana spokojnie .... wszystko będzie dobrze ... tylko będziesz miała planową cc nie smutaj się

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

dziewczynki a szczotki do włosków wybrałyście z naturalnym, cienkim czy grubym włosiem ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 22:15   #4794
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
nie, nie, nie żadnego ryku !!!!!!!

Kochana, nie masz co się wczytywać bo w życiu jest zupełnie inaczej
Na patologii leżała ze mną dziewczyna z przodującym łożyskiem, spkojnie donosiła do 38tc tyle że fakt- miala się oszczędzać i zgłaszać każdy niepokojący objaw, częściej bywała na kontrolach lekarskich, a tak poza tym przechodziła ciążę jak każda inna kobieta
Urodziła ślicznego dużeeggoo chłopczyka!

Będziesz miała po prostu cc i to wszystko, pomyśl o pozytywach- szwy będziesz miała nad spojeniem łonowym a nie między nogami

Będzie dobrze- zobaczysz
Stary 2012-06-13, 22:19   #4795
kraven
Zakorzenienie

Zmykam do łóżeczka bo TŻ wybywa mi od jutra na 4 dni i chciałam jeszcze troche
Dobranoc

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-06-13, 22:22   #4796
Konczita
Zakorzenienie

mamcie ile mega podpasek trzeba ?? tych poporodowych ??? 30?

też idę lulu ...
dobrej nocy
Stary 2012-06-13, 22:26   #4797
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
mamcie ile mega podpasek trzeba ?? tych poporodowych ??? 30?

też idę lulu ...
dobrej nocy
ja po cc tych wielkich podkładów podpaskowych potrzebowałam tak na 1 dobę w sumie, potem przerzuciłam się na duże podpaski belli te takie grube ze skrzydełkami i używałam ich długoo długoo bo 5tygodni, potem jeszcze 3 tygodnie jechałam nazwykłych podpaskach, bo krwawienie robiło się coraz bardziej przypominające zwykłe okresowe.
u Mnie połóg trwał 8 tygodni więc bardzoo długoo.. 2 miechy non stop się ze mnie lało jak z zarżniętej świni
Stary 2012-06-13, 22:27   #4798
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie, nie żadnego ryku !!!!!!!

Kochana, nie masz co się wczytywać bo w życiu jest zupełnie inaczej
Na patologii leżała ze mną dziewczyna z przodującym łożyskiem, spkojnie donosiła do 38tc tyle że fakt- miala się oszczędzać i zgłaszać każdy niepokojący objaw, częściej bywała na kontrolach lekarskich, a tak poza tym przechodziła ciążę jak każda inna kobieta
Urodziła ślicznego dużeeggoo chłopczyka!

Będziesz miała po prostu cc i to wszystko, pomyśl o pozytywach- szwy będziesz miała nad spojeniem łonowym a nie między nogami

Będzie dobrze- zobaczysz
Masz rację, muszę się uspokoić, bo na maleńką też to wpływa. Oby tylko wszystko dobrze było, jak trzeba będzie leżeć cy cós to bede leżeć, byle mała zdrowa była.
Stary 2012-06-13, 22:29   #4799
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Masz rację, muszę się uspokoić, bo na maleńką też to wpływa. Oby tylko wszystko dobrze było, jak trzeba będzie leżeć cy cós to bede leżeć, byle mała zdrowa była.
No i takie nastawienie mi się podoba
a cc jest fajne

Pamiętaj- przodujące łożysko to nie koniec świata, a jedynie przesłanka do tego żebyś bardziej na siebie uważała
Stary 2012-06-13, 22:33   #4800
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
No i takie nastawienie mi się podoba
a cc jest fajne

Pamiętaj- przodujące łożysko to nie koniec świata, a jedynie przesłanka do tego żebyś bardziej na siebie uważała

A słyszałaś coś tym jeszcze, czy tylko o tym, że prawdopodobnie cc, bo sn może być niebezpieczny?

Dlaczego trzeba się bardziej oszczędzać? Chcę jak najwięcej wiedzieć...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości