Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 21:31   #3721
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

nie moge nadrobic w dzien latam za Filipem, ma motorek w tylku chyba udaje mu sie stac chwile bez trzymania i juz calkiem fajnie kuca po zabawki

rzucilo mi sie w oczy: szpilko strasznie mi przykro, ze tak cie zalatwili, najpierw na psyche siadali, czy wracasz, a teraz takie swinstwo

PYTANIE uzywalyscie pampkow Aktive Fit? Jak wrazenia?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

seona-na wzw b szczepilisiie sie?
bo to bolsena szczepionka;/ tez jej sie boje;/
Filip przeszedl ja najlzej ze wszystkich do tej pory, nawet sladu nie bylo, zero marudzenia, obylo sie bezparacetamolu, po wyjsciu z gabinetu juz nawet nie plakal, glowa do gory, nie musi byc tak zle

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:32   #3722
elf27
Zadomowienie

dzięki dziewczyny

na razie poluję z pensetą do kubeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg robale_2.jpg (15,6 KB, 21 załadowań)
Stary 2012-06-13, 21:37   #3723
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

Fuuuuuj jak tż nie pozwoli Ci wywalić kwiatka to wysyp mu te robale na poduszkę!
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:39   #3724
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
udała nie nazwałabym tego imprezą - bardziej przyjęcie, bo było tylko 11 osób - bylo sympatycznie a jedzenia tyle, że obdzieliłam gości i jeszcze przez kilka dni bedziemy dojadać
w zał. fotka tortu
Piekny ile za kg?

elfie pytalas o drzemki? u nas po 2h od pobudki juz spi, jakos 1h do 1,5. On w ogole duzo w dzien spi, 3 drzemki zawsze musza byc, jedna dwugodzinna zwykle, ostatnio tylko strasznie wierci sie orzezsen i musze do niego chodzic utulic

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Hej lasencje
Melduje sie hirol abdykuje z tytulu samotnej matki- slomianej wdowy
Zul nam zrobil niespodzianke, mowil ze przyjedzie 17 go bo bilety podrozaly a tu nagle wczoraj zawital do drzwi
Wiec sie dzis rodzinnie integrujemy w piatke
A na dodatek zezarlam kilo czeresni i nieco mnie goni
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:ju pi:

i jak? watpliwosci minely?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-13, 21:40   #3725
janeczka7891
Zadomowienie

Dobry wieczór
Poprosiłam o krótkie streszczenie ale chyba nikt nie zauważył ;p nie mam szans nadrobić 1,5 tyg

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
siedze przed kompem,tz przed tv,mala sie bawi na macie
i tz sie smieje ze mnie a ja nie wiem o co chodzi,i mi mowi ze od chwili trzymam jego pusty kubek(obok stal moj z woda)i przykladam do buzi jak bym pila i odkladam
jak sobie to wyobraziłam to tak się zaczęłam śmiać, że obłed.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Seona dziękuję za info

Dziewczyny poszukuję jakiejś fajnej skienki na wesele, teraz modne są takie z lekka dopasowane, a ja bym chciała coś lekkiego, zwiewnego, w kolanko, hm, szukam i nic nie ma.
Potrzebuję na wesele, macie jakieś pomysły? Rozmiar 42-44.

Mój Miłosz jadł tru, nie gotowane: , i poziomki też.
Nic mu nie jest.

Ciągle nie mam czasu bo u mamy siedzę, ale czytam wszystko.

Chciałabym się poodchudzać i zgubić ok 12 kg, ale też kocham słodkie.
12kg?? to witaj w klubie moja wymarzona waga to 60kg a i biust miseczka b niestety narazie D nawet przy małe
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a może za 33 kupiłam już niewiem ale w TESCO kupowałam.....daje zdjecia moich bucików nie patrzcie na rozmiar bo łape mam jak Fiona z Shrekaże tak powiem mało kobiecą heheh
śliczne, ale nie dałabym rady chodzić. Wyglądam potem jak pokraka i mam wrażenie, że wszyscy na mnie patrzą :/
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Baha ja też te pomarańczowe lubie najbardziej i chusteczki tez te

pokszyfka super, chyba nie było trudno trafić?
Tż niech nie stroi min, kiedy kobieta musi sobie co kupić

Mój Tz jest akurat z tych, co co chwie się pytają co mi trzeba i zebym poszła sobie coś kupić

Ja na kolacyjke robie pomidory z mozarellą, bo jestesmy uzależnieni
pożycz go na trochę, mój to ino pyta a po co ci to ? serio teraz to już potrzebujesz ? wymiana zdań i tak kupuje potem co chce ale z fochem

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieci bawia sie tymi miekkimi ksiazeczkami z Rossmana? Firmy Babydream.
Martwie sie bo nagle zostaly szybko wycofane ze sklepow, ponoc sklepy dostaly pismo zeby szybko zdjac je z regalow bez podania konkretnej przyczyny. Boje sie, ze moga byc w jakis sposob niebezpieczne
a jakie to książeczki? materiałowe czy taki jakby żelowe do wody ?
Stary 2012-06-13, 21:42   #3726
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
----------

Jest nas dwie
A chusteczki pomarańczowe dzisiaj kupiłam pierwszy raz bo w NETTO 2op są za 9,99 PLN
nie ma netta u mnie buuu
ale powiem szczerze, że ta pomaranczowa seria jest naszą najbardziej ulubioną i się dziwie, że co niektórzy tak krytykują

Basiulka super, że zaszalałaś a kiecy jakie wylicytowałaś?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:43   #3727
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
nietoperze i pajaki przepedzone
:d :d :d

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 21:44   #3728
elf27
Zadomowienie

MUFF ja pytałam jak usypiacie maluszki w dzień o drzemki inna mama

a tak poza tym włosy mi nie wypadają
dercos daje radę
Stary 2012-06-13, 21:48   #3729
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Poprosiłam o krótkie streszczenie ale chyba nikt nie zauważył ;p nie mam szans nadrobić 1,5 tyg
Przyjechał Tż Glam
Parę osób zaginęło.
Ela będzie się przeprowadzała do innego domu, bez teściowej
Muffinki Filipcio latajuż jakby "miał motorek" w doopce
Pokszyfka się urządza
Princ już zrobiła pokaz bodystockingu przed Tż - podobno zadowolony
saara_lub zamówiła dużo kosmetyków naturalnych
Goldika odkryła jazdę konno na nowo i szasta kasą na necie
mszpilka jest nad morzem
mola się podobno codziennie tiru riruje, więc czasu nie ma na wizaż
Oliviera79 ogląda mecze
Baha ściaga Tz. żeby auto jej sprzątał :P

chyba tyle z ciekawostek :P

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-06-13 o 21:49
Stary 2012-06-13, 22:02   #3730
OlusiaS
Wtajemniczenie

konca nie widac...nie wiem,ile stron przeczytalam,duzo

Goldi niestety ja tez walcze z zaparciami u malej .Juz Ci pisze,co pomaga:
duuuzo pic!,gruszka i morele,nie dawaj jablka,marchewki,banana,r yzowych kaszek,a jesli juz,to duzo niech popije.
masaze stop (od srodstopia,przez piete,do kostki po "rancie" stopy) i udek (od kolanka w gore) oraz pygostylu
mozesz rozwiesic np wilgotne reczniki w poblizu malego

elf jak tak duzo tych robali jest,to raczej wywal kwiatka.Ewentualnie idz do sklepu ogrodniczego po paleczki.Na pewno sa jakies domowe sposoby,ale niestety ich nie znam .

Witam nowa mame

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2012-06-13 o 22:08
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:10   #3731
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
Witam
Mam na imię Olka, mam 23 lata i 2 listopada urodziłam córeczkę. Podczytuję Was od jakiegoś czasu, właściwie od początku ale jakoś tak nigdy nie mogłam się wbić w wątek. Bardzo chciałabym się do Was przyłączyć, mogę ?
witaj

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Moje dziecko już od pół godziny nie śpi... Na szczęście bawi się sama na podłodze więc mam trochę czasu żeby napisać coś więcej o sobie, tylko nie bardzo wiem co ?

Jak już pisałam 02.11.2011 urodziłam pierwsze dziecko, córeczka- Ala. Odpukać zdrowo się chowa ( nie licząc ospy w wieku 3 miesięcy), jest pogodnym dzieckiem. Mniej więcej dwa tygodnie temu zaczęła sprawnie raczkować więc nie można jej nawet na chwilę spuścić z oka. Najlepsza zabawa w tej chwili to podchodzenie do komputera i wyciąganie modemu i przy tym taki zadziorny uśmieszek .
Wiem że kilkoro dzieciaczków na wątku miało zdiagnozowane wzmożone napięcie mięśniowe- moja Ala też. Chodzimy na rehabilitacje, na szczęście jeszcze tylko trzy razy i koniec, chociaż Ala właściwie polubiła te ćwiczenia ale na początku był ryk straszny.
Zębów ma osiem

A o sobie to już kompletnie nie wiem co napisać...
Mam 23 lata, na razie siedzę na urlopie wychowawczym do 2015roku heh kiedy to będzie, ale pewnie przerwę wcześniej.

Z tego co wiem to macie jakiś klub tu na wizazu i na facebooku ale kompletnie nie wiem o co chodzi i jak to działa więc gdyby któraś była tak miła i mnie uświadomiła . Wrzuciłabym zdjęcia małej bo u na forum jakoś mam troszkę opory.
wow, pobila wszystkie maluchy na glowe
wpisac cie na liste?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-13, 23:27   #3732
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
truskawki sa silnie alergizujace i zaleca sie je po 12 mesiacu ale swieze. ugotowane truskawki juz tak nie alrgizuja i dlatego wiele gotowych dan dla dzieciaczkow zawiera truskawki i sa juz od 6 miesiaca. swiezej nie dostal, ugotowalam ja, zmiazdzylam i dalam do jaglanki. zobacze co z tego wyniknie, w koncu Tygrys juz prawie 8miesiecy ma.
świeże są pryskane

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
GOLDI te robaki nocą wychodzą z doniczki i wchodzą w odbyt
w twój czy tż?:cojes t:

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
goldika tak o te chodzi,dziekuje bardzo
ja szukalam zabudowanej z racji ze matka karmiaca i mam jeden biustonosz i co by na wesele sie nadawal i z kazdej mi sukienki wystawal
a poza tym mi wiecznie zimno,brak sadelka co by mnie grzalo
a przewijal sie temat kubkow niekapkow,kupawala ktoras z was niedawno?ten doidy czy jak on sie tam nazywal jakos nie przypadl mi do gustu,a sie zastanawiam czy by malej nie zakupic

Ja mam z Avent-a i natomiast z Nuk-a jest ok nawet coś z niego pije

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a może za 33 kupiłam już niewiem ale w TESCO kupowałam.....daje zdjecia moich bucików nie patrzcie na rozmiar bo łape mam jak Fiona z Shrekaże tak powiem mało kobiecą heheh
buciki śliczne

zakupy w 100% się tobie należały

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
dziewczyny ja nic nie pisze bo dopadł mnie dól...

ominełam 10 str, bo .... załamka- tyle produkujecie....

powiem tylko ze z młoda byłam dzis na szczepieniu... wazy 7200g i ma 69 cm

wg siatki spadła z 50 na 25 centyl,a od poprzedniego ważenia - 6 tyg. przytyła tylko 300g ... nie wiem czy powinnam sie martwic, choc ja to chudzina... lekarka kazała z żółtkiem zaczekac az skonczy 7 mcy, i zaleciła morfologie- że niby kontrolnie... ale cos czuje czy to czasem nie z tą wagą albo co :/ nie wiem... mówiła że wszystkie dzieci po pół roku musza mieć... ???????????

nasze maluchy już nie będą tak szybko przybierały na wadze jak dotychczas....ładna waga

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:

My dziś 7 mcy kończymy.

klask i:kla ski::ro za:

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
wariateczka88- piszę z woj. lubelskiego
saaraa_lub- niestety nie karmię już piersią ale karmiłam jeszcze miesiąc temu, miała wtedy 4 zęby i potrafiła mnie nieźle pogryźć, oczywiście śmiała się przy tym

Ala dziękuje za komplementy
Odnośnie pamiątek po ciąży w postaci rozstępów to o dziwo na brzuchu nie mam ani jednego , za to mam trochę na udach chociaż to nie do końca pamiątka po ciąży bo miałam je już wcześniej, teraz jest ich po prostu więcej. Moją zmorą jest za to straszny cellulit. Od kilku dni masuję się bańką chińską tzn. tż mnie masuje więc i on zadowolony i ja . Podobno te bańki dają dobre efekty, zobaczymy.
Typowej diety też nie stosuję bo nie lubię jeść ściśle określonych posiłków. Za to od czasu ciąży unikam takich bardzo przetworzonych produktów, wręcz odrzuca mnie od takiego chemicznego jedzenia. No i staram się też ograniczać wieczorne podjadanie bo to niestety moja zmora, potrafiłam nieraz jeść nawet po 22, masakra.

ja też się nimi masuje i widzę efekty

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:25   #3733
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
My dziś 7 mcy kończymy.
zdróweczka

DOBRY

Nie wiem co mi sie wczoraj stało, ale wieczorem głowa mnie rozbolała i jakoś ok 20 senna się zrobiłam. Nie miałam siły na nic, a po 21 już spałam.
Mała chyba wyczuła, że mamusia potrzebuje duzo snu i wstała 6:40 Kochane dziecko

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Dalia co to za dołek? Poza tym też nie ma dobrych wieści - widziałaś, że nasze ciacho z fb (R. Lewandowski) hajta się buuu
Nie dobijaj jej

Dalia główka do góry A kysz dołki!!!
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:45   #3734
nikaa2
Wtajemniczenie

hey hey

mały troche m arudny przez katarek... ale jest go mniej niz wczoraj-tego katarku
wiecej sie poci,wiec dopajam go... goraczki niet....
dzwoniłam do lekarza kazał podawac 2xdzcebion 5 kr i calcium w płynie wg ulotki

ide was poczytac

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

hey princ

owieczko
jak ksiaze sie czuje? mniejszy katarek?

aaaa miałam napisac ze w superpharm sa promo.... pisała chyba pokszyfka o MF 2000kalorie- od dzis za 9,99 a drugi za 1gr jak zakupy przekrocza 30zl- wysłaŁAM TŻTA Z PRZYKAZANIEM KUPNA PERFUM DLA MNIE
jest sporo promo- persil, perfumy własnie, avene woda termalna itp. itd. gazetke tżt zabrał

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:

ominełam 10 str, bo .... załamka- tyle produkujecie....

powiem tylko ze z młoda byłam dzis na szczepieniu... wazy 7200g i ma 69 cm

wg siatki spadła z 50 na 25 centyl,a od poprzedniego ważenia - 6 tyg. przytyła tylko 300g ... nie wiem czy powinnam sie martwic, choc ja to chudzina... lekarka kazała z żółtkiem zaczekac az skonczy 7 mcy, i zaleciła morfologie- że niby kontrolnie... ale cos czuje czy to czasem nie z tą wagą albo co :/ nie wiem... mówiła że wszystkie dzieci po pół roku musza mieć... ???????????
nie mam pojecia.. na szczepienie ide za tydzien to sie dowiem czy kazdy ma morfo....

terraz mniej przybiera sie na wadze... moj tez 25 centyl... z tamtego m-cA
w biszkoptach jest jajko?

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
OLI takie jak Oliwka JOAMIC tylko kolorek ten z załącznika
i jak krzesełko? powiedz mi czym się różni od tych "standardowych"? bo dziadkowie chca mi kupić ale wiesz takie zwyklejsze "na oko"- to mi ise podoba- mam dużą kuchnię nie musze go składac za każdym razem tylko moze spokojnie stać..... a trudno się go czyśći? przynajmniej na takie wygląda
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:51   #3735
Oliveira79
Zadomowienie

witam

młoda od 6ej urzęduje a ja oczy na zapalki

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Piekny ile za kg?
45 zł

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:53   #3736
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
konca nie widac...nie wiem,ile stron przeczytalam,duzo

Goldi niestety ja tez walcze z zaparciami u malej .Juz Ci pisze,co pomaga:
duuuzo pic!,gruszka i morele,nie dawaj jablka,marchewki,banana,r yzowych kaszek,a jesli juz,to duzo niech popije.
masaze stop (od srodstopia,przez piete,do kostki po "rancie" stopy) i udek (od kolanka w gore) oraz pygostylu
mozesz rozwiesic np wilgotne reczniki w poblizu malego

elf jak tak duzo tych robali jest,to raczej wywal kwiatka.Ewentualnie idz do sklepu ogrodniczego po paleczki.Na pewno sa jakies domowe sposoby,ale niestety ich nie znam .

Witam nowa mame
my jemy zaparciowe rzeczy ale daje troszke śliwki gerbera i idzie jak po maśle

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
hey hey

mały troche m arudny przez katarek... ale jest go mniej niz wczoraj-tego katarku
dzwoniłam do lekarza kazał podawac 2xdzcebion 5 kr i calcium w płynie wg ulotki

ide was poczytac

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

hey princ

owieczko
jak ksiaze sie czuje? mniejszy katarek?

aaaa miałam napisac ze w superpharm sa promo.... pisała chyba pokszyfka o MF 2000kalorie- od dzis za 9,99 a drugi za 1gr jak zakupy przekrocza 30zl- wysłaŁAM TŻTA Z PRZYKAZANIEM KUPNA PERFUM DLA MNIE
jest sporo promo- persil, perfumy własnie, avene woda termalna itp. itd. gazetke tżt zabrał

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

nie mam pojecia.. na szczepienie ide za tydzien to sie dowiem czy kazdy ma morfo....

terraz mniej przybiera sie na wadze... moj tez 25 centyl... z tamtego m-cA
w biszkoptach jest jajko?

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

i jak krzesełko? powiedz mi czym się różni od tych "standardowych"? bo dziadkowie chca mi kupić ale wiesz takie zwyklejsze "na oko"- to mi ise podoba- mam dużą kuchnię nie musze go składac za każdym razem tylko moze spokojnie stać..... a trudno się go czyśći? przynajmniej na takie wygląda
jest stabilne, czyści się normalnie, plus to że można później zrobić stolik i krzesełko do zabawy, kolorowania itp., minus że nie można go złożyć by zajmowało malo miejsca

kwiat nocował na balkonie ale obawiam się to nie koniec imprezy, bo z donicy wyjęłam przedszkole młodych kumpli a rano 2 starych jełopów zapier*lało po panelach - podejrzewam, że są pod podłogą (zeszłego roku mieliśmy wilgoć), i pewnie jakas spragniona uciech para dostała się do donicy i spłodziła młode wojsko
nowiutkie mieszkanie, szok

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-06-14 o 06:55
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:57   #3737
nettka_
Zadomowienie

hej

Paulinka już buszuje od 7

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:

kwiat nocował na balkonie ale obawiam się to nie koniec imprezy, bo z donicy wyjęłam przedszkole młodych kumpli a rano 2 starych jełopów zapier*lało po panelach - podejrzewam, że są pod podłogą (zeszłego roku mieliśmy wilgoć), i pewnie jakas spragniona uciech para dostała się do donicy i spłodziła młode wojsko
obrzydzasz mnie od samego rana

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:05   #3738
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

hey princ
hejka

Baha
ja też jestem z tych wielkokopytnych - 39/40

Ja książeczek tych miękkich akurat nie mam, więc nie orientuje się co z nimi nie tak. Może coś toksycznego mają w składzie????

Kupiłam kasze manną, bo mam dawać małej jako glut. Ale jak ja mam to zrobić?? Zrobić mm i do tego dodać kaszke i na gazie mieszać??

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:

zdróweczka dla malucha. Dobrze, że nie gorączkuje

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Princ już zrobiła pokaz bodystockingu przed Tż - podobno zadowolony
Zadowolony to mało powiedziane On oszalał Napstrykał zdjęć na pamiątkę

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

A czy któraś mama jako wprowadzenie gluta podawała kaszkę manną nestle czy bobovity? Bo ja kupiłam taką zwykłą manną.. A może lepsza taka insza?
Stary 2012-06-14, 07:12   #3739
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
nie ma netta u mnie buuu
ale powiem szczerze, że ta pomaranczowa seria jest naszą najbardziej ulubioną i się dziwie, że co niektórzy tak krytykują
domi ja nie krytykuje,tylko moje zdanie wyrazam uzywalismy ich dlugo,bo co mialam je wyrzucic?i u nas nie sprawdzily sie zupelnie,zawsze w nocy byly przesikane,testowalismy bardzo duzo pieluch,najlepsze okazaly sie niebieskie pampersy i dady,a co do tych rumiankowych chusteczek to owszem sa swietne
Witamy sie z rana
mała coś bardzo wczesnie wstala,teraz jekoli ehh tak ze trzeba sie nia zajac,kurcze pogoda znow do kitu,ale moze tak jak wczoraj sie przejsani
my po rozszerzaniu diety przez chwile tez mielismy problem z zaparciami,ale jakos samo minelo,duzo mala dopajalam

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
elf a co to za kwiatek?zebym czasem takiego nie kupila
a tak serio ktos Ci dobrze poradzil,jak tz nie chce sie go pozbyc to mu zostaw te robale na poduszcze albo w kuchni do sniadanka

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 07:14   #3740
agulan82
Rozeznanie

Hej hej my już pobudk o 6 także kawka już w użyciu

Cytat:

Współczuje, obrzydliwe to to, ale idź może do jakiejś kwiaciarni albo ogrodniczego sklepu i popytaj może cosik zaradzą

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Kupiłam kasze manną, bo mam dawać małej jako glut. Ale jak ja mam to zrobić?? Zrobić mm i do tego dodać kaszke i na gazie mieszać??
Ja robiłam tak, że gotowałam około dwóch płaskich lyżeczek na wodzie i przekładałam do miseczki z pokrywką i codziennie dodawałam małej do obiadku - nie gotowałam codziennie po pół łyżeczki

A miałam pytać dziewczyny, które karmią piersią jeśli dopajacie wodą, herbatką czy czym tam można to ile wasze dzieciaczki wypijają?? Bo u nas to wygląda tak, że ja daję do picia wodę po obiadku i tak z kubka nie bardzo jej idzie tzn, gryzie aż się trzęsie jak go zobaczy ale jeszcze za szybko jej z niego leci z butelki to w ogóle nie wie co z tym smoczkiem robić więc daję jej łyżeczką i tak ja wiem może z 10 łyżeczek tych dziecięcych miękkich wypija.

Edytowane przez agulan82
Czas edycji: 2012-06-14 o 07:19
agulan82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:21   #3741
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

A kysz dole
Od jutra poprawa pogody, więcej słonka będzie, więc na pewno uśmich się pojawi na Twojej bużce

za wizyte.

DOBRY

pijemy kawcię ?
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:22   #3742
saaraa_lub
Rozeznanie

Ahoj!

Cytat:

[/COLOR]A czy któraś mama jako wprowadzenie gluta podawała kaszkę manną nestle czy bobovity? Bo ja kupiłam taką zwykłą manną.. A może lepsza taka insza?
Taka zwykła manna jest ok.Masz błyskawiczną czy taką zwykłą?

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

A miałam pytać dziewczyny, które karmią piersią jeśli dopajacie wodą, herbatką czy czym tam można to ile wasze dzieciaczki wypijają?? Bo u nas to wygląda tak, że ja daję do picia wodę po obiadku i tak z kubka nie bardzo jej idzie tzn, gryzie aż się trzęsie jak go zobaczy ale jeszcze za szybko jej z niego leci z butelki to w ogóle nie wie co z tym smoczkiem robić więc daję jej łyżeczką i tak ja wiem może z 10 łyżeczek tych dziecięcych miękkich wypija.
Mój przez ostatnie kilka dni wypija dziennie 200 ml wody/rozcieńczonej herbatki.Wcześniej ok 100ml.
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:23   #3743
nikaa2
Wtajemniczenie

princ
thx
ja zwykłą kaszke manne gotowałam na wodzie ale podawałam z owocami... a nie na mm... chyba by trzeba było gotować ja oddzielnie- ja gotowałam po pół łyżeczki na 100ml wody codziennie

wiem że bobovita ma kaszkę mannę bezmleczna instant, któa tylko dorzuciłabys do mm-tak robi moja koleżanka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 07:28   #3744
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

a ja przed snioadaniem jestem

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Fuuuuuj jak tż nie pozwoli Ci wywalić kwiatka to wysyp mu te robale na poduszkę!
to jest jakis pomysl
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:28   #3745
nikaa2
Wtajemniczenie

agulan
pytałam pediatre to powiedziała, że ile dziecko wypije tyle dać
ja daję wodę przegotowaną lub wodę+sok z hippa
podaję w doidzie i jakoś leci tzn. i tak śliniak mokry ale słychać ze coś tam pije , bo przełyka .... nie wiem ile ml bo on przedziałki nie ma...pediatra pow. ze skoro on tylko na cycu był i bezsmokowy to po co rpzyzwyczajać do smoka a niekapki że niezdrowe....
Stary 2012-06-14, 07:29   #3746
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ja robiłam tak, że gotowałam około dwóch płaskich lyżeczek na wodzie i przekładałam do miseczki z pokrywką i codziennie dodawałam małej do obiadku - nie gotowałam codziennie po pół łyżeczki
thenkju
Stary 2012-06-14, 07:29   #3747
domi7ks
Zakorzenienie

hej Mamcie

Mój synek gada przez sen normlanie taka wiązanka idzie, że szok. Stalismy z Tz wczoraj koło północy zanim poslzismy spac i sie nie moglismy nadziwic
Cytat:
A
DOBRY

pijemy kawcię ?
pijemy
Cytat:

Zadowolony to mało powiedziane On oszalał Napstrykał zdjęć na pamiątkę

?
Mój zwariował tak, że ciągle przez nasępne dni o tym słyszałam jak wyglądam itp i ostatnio znów w to wskoczyłam- ale moje już mi się znudziło

Stary 2012-06-14, 07:30   #3748
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
pijemy kawcię ?
Un momento

MAMUSIE PROSZĘ O GŁOSY 5 RAZY DZIENNIE W IMIENIU ROKSANKI
http://www.bebiklub.pl/home/konkursy...eria/entry/422
Stary 2012-06-14, 07:30   #3749
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

a jakie to książeczki? materiałowe czy taki jakby żelowe do wody ?
taka http://www.bangla.babyonline.pl/opin...kka-ksiazeczka

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Goldi pisałam odnośnie Twojej wypowiedzi:

Oli to czekam na kuriera

Dalia co to za dołek? Poza tym też nie ma dobrych wieści - widziałaś, że nasze ciacho z fb (R. Lewandowski) hajta się buuu

Uciekam na meczyk
no 400zl to same koktajle ktopre zastepuja 2posilkio z 3 dziennie. Ale trzeba zjesc solidny obiad do tego wiec koszty sie podnosza. To wersja minimum bo skuteczniej jest jak bierze sie jeszcze witaminy i blonnil.
Bylam na tej diecie, sporo schudlam ale ciagle glodna bylam
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:30   #3750
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Taka zwykła manna jest ok.Masz błyskawiczną czy taką zwykłą?

Zwykłą mam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości