|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
więc chyba potrafią On to stwierdził na postawie ciałka żółtego, grubości czegoś tam i że było to 3fazowe. Kurde muszę sprawdzić na usg, a nie mam przy sobie, bo już w pracy jestem Cytat:
ja właśnie chucham i dmucham i zdaje sobie sprawę, że to że kijaneczka jest nie oznacza pełni szczęścia i trzeba teraz utrzymać ją aby była cały czas zdrowa
|
|
#2822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w sytuacji kiedy chcę mieć pewność, że owu będzie, musiałam zacząć brać clo. No i biorę... też już tę chyba największą dawkę - 2 tabl dziennie![]() Cytat:
|
|
#2823 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też tu od niedawna. Staramy się dopiero pierwszy cykl. Właśnie czekam na @, a raczej jej brak, choć nie łudzę się, bo zaczynam się czuć właśnie jak na @ niestety. Ja też widząc mamy z maluchami i przyszłe mamy z brzuszkami to mnie się jeszcze bardziej zachciewa. Wokoło mnie pełno małych dzieci, i w rodzinie i wśród znajomych. Mój TŻ bardzo długo zwlekał z decyzją o potomku, ale ostatnio powiedziałam mu, że zegar tyka i oznajmiłam, że przed 30 chcę być mamą a czasu już mało nie zostało, bo w grudniu kończę 29 lat. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero się obudziłam pisałam do Was raniutko z łóżeczko i jakoś tak mnie sen zmozył że przyłożyłam głowę do poduszki i spię. Mam tak już od poniedziałku chyba ta pogoda tak na mnie działa
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Latam dziś jak głupia do kibelka i sprawdzam czy @ nie przyszła. Trochę mnie podbrzusze pobolewa i w krzyżu. Zwariować idzie... |
|
|
|
|
#2828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry Ale mamy w Pń pogodę od rana... deszcz, szaro i zimnoo... ja niedługo do pracy wychodzę,na szczęście jutro wolne ![]() Jak czytam o tych wszystkich poronieniach,plamieniach, krwawieniach, nie bijących serduszkach... to ogarnia mnie straszny strach przed ciążą, i się zastanawiam dlaczego tak często to się zdarza? Miłego dnia kochane
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
no to u mnie dziś pierwszy dzień cyklu
Ale się cieszę, już drugi cykl dostaję @ niecałe 2 doby po odstawieniu luteiny. Kiedyś to nawet 4-5 dni trwało zanim się @ pojawiała po odstawieniu. W każdym razie - nowy cykl - nowe możliwości to przy dobrych wiatrach ok. 29-30 czerwca będą staranka
|
#2830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-super, oczywiście 3mam kciuki za owocne staranka My tak za dobry tydzień zaczynamy działać
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Mokka no to powodzenia w kolejnym cyklu. Oby był to ostatni
![]() A mnie dziś jajniki ciągną jak cholera i w krzyżu łupie. Będzie @ jak nic. |
|
|
|
#2832 | |
|
Wtajemniczenie
|
ostatni, to nie - bo potem chcę jeszcze jednego bejbika
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Ja za Was również trzymam kciuki
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Heh
Maksika, przykro mi.Dziewczyny, martwi mnie to, że tak wielu z Wam to się przydarza takie czasy jakieś niesprzyjające, czy co?Ja dziś ledwo siedzę, zaraz zasnę w pracy i będzie obciach .. a robota się sama nie zrobi ![]() Eh do tego ciągle pulsują mi jajniki, pewnie torbiele się porobiły ...chociaż wiadomo, wolałabym coś innego po cichu liczę, że to na fasolę, ale już tyle razy się rozczarowałam, że nawet nie chcę myśleć za wiele .. tym bardziej, że coś sucho u mnie. Zwykle miałam białego śluzu trochę więcej, a teraz jakaś lipa. Pewnie pęcherz nie pękł, zrobiła się torbiel, a tempka rośnie od zluteinizowanego pęcherzyka (bo jakoś tak powoli)
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty się nie łam kochana i nie martw na zapas bo to Ci tak na prawdę nic nie da tylko nerwy zszarga i zdrowie popsuje bądx dobrej myśli a ja Wam cos opowiem na dodanie otuchy ![]() Otóż dzwoniła do mnie koleżanka która w sierpniu wychodzi za mąż. Dwa lata wcześniej brali ślub cywilny a teraz kościelny. A dzwoniła po pierwsze z prośbą o adres bo nie ma czasu przyjechać do nas osobiście żeby dać nam zaproszenie bo pracuje i z dobrą nowiną że jest w ciąży. Starali się już rok czasu i nic i w końcu się wkurzyli i dali sobie spokój i co udało im się mówi mi że psychika też potrafi sobie z nas płatac figle. Byli taki naciśnieniowani na dzidziusia i nic i nic. I w koncu mówią że dają sobie spokój jak ja lubię takie historie Ciekawe jak nasza Kejthx na urlopiku
|
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam że tak to jest z tą luteiną Dzięki za oświecenie. To teraz tylko oby jak najszybciej zaczęła się @ , włączam do leczenia clo i działamy ostro
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
No ja to w ogóle jakaś dziwna jestem bo do tego od 5 lat leczę hiperprolaktynemię, w tym cyklu mam piękną prolaktynę ale niestety nie przełożyło się to na to co się dzieje w organiźmie
Najgorsza jest ta świadomość, że 90% moich znajomych zaszła w ciążę bez problemu, w I cyklu starań, jak tylko zadecydowały że chcą mieć dziecko, a ja muszę walczyć o fasolkę, planować, stymulować owulację żeby w ogóle się udało. No ale nic, trzeba walczyć o swoje. Najważniejsze że dziecko będzie wyczekane i jak najbardziej chciane
|
|
|
|
#2839 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Jestem wykończona... Zdałam, ale nasz przekręt nie mial szans przejsc wiec trzeba było sobie jakos radzić najgorsze za mną, teraz już tylko 3 pisemne egzaminy ale przynajmniej sie nimi nie stresuje.. naprawde mi ulżyło.. Od 5 rano nie spałam i z nerwów mnie tak brzuch bolał że dramat, ale juz jeste dobrze ![]() Dziś spotykam się z przyjaciólką, to jedyna przyjaciółka od wielu lat taka z którą nie spotykam się codziennie tylko raz na jakiś czas ale za to pijemy piwko placzemy, smiejemy sie i opowiadamy sobie o wszystkim. Kolezanek to ja raczej nie mam bo straszna ze mna chłopaczara, jakoś od zawsze lepiej sie dogaduje z chlopakami. Dlatego mam ją jedną, a co najlepsze nie powiedzialam jej o ciazy po chciałam żeby mogla sie chwalic wszystkim i dlatego miała sie dowiedzieć wtedy co wszyscy.. a dziś musze jej opowiedzieć wszystko.. nie potrafiłam jej smsem napisać że BYŁAM w ciąży także nic nie wie ale dziś wszystko jej opowiem... Chyba zaraz pojde spac bo taka wykonczona jestem, pewnie dlatego ze dopiero zszedl ten stres no i dlatego ze wstałam o 5. Wyczytałam że na odbudowe andometrium bardzo dobry jest codziennie kieliszek wina, wiec od wczoraj to stosuje Na moje nieszczęście nienawidze wina i po kazdym łyku przez minute sie krzywie heh ale czego się nie robi, dlatego Dmoc zioła przy tym to słodki likierek. narazie pije winko ![]() Ps. Jak wy (co niektóre) możecie się delektować czerwonym winem?! ![]() Witaj Każda z nas ma tak chyba jak zobaczy wózek itp. a te po # to już wogóle dość że zazdrość to jeszcze smutek. No ale my także kiedyś tego doświadczymy ![]() Cytat:
Jakbyś chciała pogadać to pisz na priv ![]() Jedyne co Ci moge powiedzieć, to wiem co czujesz... Musisz to przeżyć, my będziemy Cie wspierać jak tylko się da, ale to Twoje życie i musisz teraz niestety przez to przejść Nie sugeruj się nami, jeśli nie masz ochoty się starać a nawet o tym myśleć to nic na siłe. Każdy jest inny, możliwe że jak troche ochłoniesz to pomyślisz inaczej, ale nawet jeśli nie to zostań z nami Cytat:
Potrzeba dziecka jest tak silna że ciężko ją złamać, a niestety nie ma ciąży pewnej bez ryzyka.Jeśli chodzi o sparwiedliwość to na każdym kroku widać że jej nie ma.. Boje sie bardzo ale musze to zwyciezyc, bo nie moge stersem zaszkodzic kiedys nowej fasolce.. K***a wlasnie baba powiedziala w jakims glupim programie TVNu ze jest w ciazy.. teraz akurat jak do was pisze. No i jej maz oczywiscie nie jest zadowolony Cytat:
Trzymam kciuki---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Przeciez moja fasolka miałaby najlepszych rodziców na świecie!
|
||||
|
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za miłe słowa
Ja mam już syna, więc wydaje mi się że jakoś łatwiej - mogę się przytulić do mojego dziecka i wszytko odchodzi ![]() I na razie zawieszam starania - mam 25 lat więc jeszcze jest czas. Powiem wam że to trochę dziwne ale jakoś pare dni przed tym co się stało snił mi się taki tunel ze światłem i tam była taka malutka dziewczynka (widziałam cień ale nie wiem skąd wiem ze to dziewczynka) i ona trzymała starszą osobę za rękę i to czyję ze to była moja babcia (zmarła 2 mc temu 10 kwietnia ). i jakoś tak czuję że to nie był taki zwykły sen. Wiecie o co chodzi i jak o tym pamiętam to jakoś tak mi lepiej
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wierze w takie sny.. przynajmniej wiesz ze Twoje dzieciątko jest w dobrych rękach
Tez czasami sobie myśle że moja ukochana babcia zajeła się moim dzidziusiem..a mi po zabiegu w nocy, jak sie wypisałam sama ze szpitala, snił się maluszek, taki na pare centymetrów którego urodziłam.. i mimo ze wiedziałam że jest brzydki i nierozwiniety, dla mnie byl najpiekniejszy i tak mocno go kochałam! I mimo ze wszyscy mnie wysmiewali karmilam go piersią nosiłam w dłoni i byłam pewna że urośnie.. ehh w sumie to piękny sen.. tak bardzo czułam tę miłość.. to chyba była namiastka matczynej miłości, takie pożegnanie
|
|
|
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem wam szczerze, że większość dni jest oki, myślę pozytywnie ale nie jestem w stanie sobie na 100% odpuścić tak jak niektóre pary poprostu nie potrafie .Najgorsze jest to, że nie mam bliższej znajomej w moim mieście ( w ogóle nie mam żadnej) , która bym mnie zrozumiała... z którą bym się spotkała, pogadała a już w ogole gdyby miała taki sam problem jak my...Zawsze powtarzam wszystkim, którzy mnie pocieszają: Ty nie czujesz tego co ja. Możesz sobie wyobrazić ale nigdy nie będziesz wiedział/a co ja wewnętrznie przeżywam tylko osoba, która ma taki sam problem będzie w stanie mnie zrozumieć |
|
|
|
|
#2843 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sierpniu skończę 29 Czuję się jak babcia przy Was![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja >30, więc wiecie ...
|
|
#2845 |
|
Raczkowanie
|
BABCIA TO JA
33 lata w sierpniu![]() Ale był tu ktos jeszcze lepszy niż ja
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam was dziewczyny
Ohh jakie z was staruszki, to może wy jestescie normalne a ja gówniara hm? a tak szczerze mówiąc to właśnie dlatego forum jest fajne że tu nie ma różnicy wieku Chyba że ktoś pisałby kompletne bzdury, ale to też nie koniecznie od wieku zalezy.Tak sobie wczoraj myślalam że jakbyście zobaczyły moje zdjęcie, czarne długie włosy, makijaż, pazury to mogłybyście stwierdzić że zwykła młoda dziewczyna której tylko imprezy w głowie ale to są właśnie pozory, bo w głowie w tym momencie to ja jedno mam ![]() Ide zaraz na cytologie i wymaz ![]() I nie spie znowu od 6 bo tak mnie gardlo piekło, wiec pije mleko z czosnkiem i miodem, zaraz sie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasia jak sie czujesz?
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja młoda jeszcze
26 lat ![]() Wpadam na chwilkę obadać co napisałyście ale widzę że nie wiele. Ja zaraz zbieram się i szykuję do wyjazdu tradycyjnie wiecie gdzie Tż zostawiam bo wracam jutro bo idziemy na grilla do znajomych mam nadzieję że pogoda dopisze.A ja tak z innej beczki. Śpimy z Tż sobie z najlepsze nagle ja się budzę i ciś mi śmierdzi budze Tż on wącha wącha no jakaś spalenizna. I wpada teściu do nas ( jak zwykle bez pukania jakbyśmy drzwi w pokoju nie posiadali) żeby sobie okna pootwierać bo wstawił kaszę do gotowania dla psa ale usnął i się spaliła i wszędzie śmierdzi. Później to już zasnacnei moglam bo tak waliło ze szok i tak sobie myśle kto o tak poxniej porze gotuje jedzenie dla psa tym bardziej że miał cały dzien to latał po znajomych eh szkoda słów no ale wygadałam sie A tak w ogole to testuje któraś teraz jakoś na dniach czy jak bo jakoś tak to ucichło ostatnimi dniami tylko mi nie mówcie że wszytskie mamy @ w jednakowym czasie
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
monini, skąd ja to znam... Mój teściu też lubi przypalić kaszę dla psa, a ze mieszkamy na gorze to wszystko leci do nas. Ostatnio wkurzam się na niego bo od kiedy jest euro siedzi u nas od 18 do 23 i ogląda mecze, bo mówi ze samemu mu sie zle oglada... A ze moj maz wraca o 17.30 z pracy to zbyt wiele prywatnosci nie mamy
![]() Ja tez mam 26 lat Przed 30tka to chce miec dwojke
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej ja bym sie bała zasnąć żeby mnie w nocy nie spalił
![]() Dlatego ja zaczełam od 22 lat bo do 30 spokojnie sobie z dwójką zdąże Wtedy 40 na karku i mozna szalec bo dzieci duże ![]() I tak jak mowiłam to nie wy stare tylko ja jakas małolata :
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-06-15 o 08:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

On to stwierdził na postawie ciałka żółtego, grubości czegoś tam i że było to 3fazowe. Kurde muszę sprawdzić na usg, a nie mam przy sobie, bo już w pracy jestem
ja właśnie chucham i dmucham i zdaje sobie sprawę, że to że kijaneczka jest nie oznacza pełni szczęścia i trzeba teraz utrzymać ją aby była cały czas zdrowa 

Maksika, przykro mi.
po cichu liczę, że to na fasolę, ale już tyle razy się rozczarowałam, że nawet nie chcę myśleć za wiele .. tym bardziej, że coś sucho u mnie. Zwykle miałam białego śluzu trochę więcej, a teraz jakaś lipa. Pewnie pęcherz nie pękł, zrobiła się torbiel, a tempka rośnie od zluteinizowanego pęcherzyka (bo jakoś tak powoli)

W sierpniu skończę 29