Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 21:15   #1441
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Gaabbi - co do pocenia, przez pierwsze dwa do trzech tygodni tak jest bo wszystka woda i pozostałości po ciąży schodzą i wychodzą wszystkimi możliwymi porami. Przejdzie niebawem

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ciężko jest brać na siebie poprawkę, jak takie myśli przychodzą do głowy. Ja wiem, że to wina hormonów i minie, ale te myśli są przeokropne...jak tu nie płakać

za dobre wyniki krwi.

eeee tam jesteś dzielna i zobaczysz że u Ciebie minie to o wiele szybicej - ja już myśłam że mam depresję jak zaczęłam ryczeć to nie mogłam skończyć przez trzy tygodnie. A u mnie doszło jeszcze brak akceptacji dziecka i zawalenie się całego planu na życie... doszły kolki i było naprawdę nieciekawie a przeszło z dnia na dzień. Zatem ja wierzę, że u Ciebie będzie to tylko chiwla i zaraz znowu będziesz się śmiać

dziękuję za kciuki
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:16   #1442
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Wiadomość od Stokroteczki:

"Nadaję ze szpitala. Jestem po ktg. Skurcze co 5-6 minut. Położna powiedziała "po co Pani przyszła z takimi skurczami jak ma Pani tak blisko" Mam chodzić no to chodzę, Mogę być dostępna na wizazu bo udało mi się złapać jakieś wifi. Niestety pisać nie mogę. Pozdrowienia dla Was".

Trzymamy mocno kciuki!!!

Wiadomość od Diablicy poprzez Stokroteczkę:

"Urodziłam przez cc ok. 16 wody odeszły o 2. CC bo córka źle wychodziła i szyjka opuchnięta. Waży 2950 długa 50 i ma czarne włosy. Paweł był przy nas do 6cm kiedy się okazało, że lepiej dla nas zrobić cc."

GRATULUJĘ!!!
Stary 2012-06-13, 21:25   #1443
niunia32
Zakorzenienie

za dobre wyniki Adasia

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:28   #1444
Tacca
Zakorzenienie

Stokroteczka pisze, że powiedzieli jej, że sobie poleży długo, bo rozwarcie tylko na jeden palec... Dziewczyny trzymajmy kciuki, żeby poszło szybko!!!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Kapukat i ja mocno ściskam kciuki za wyniki!!! Buziaki!
Stary 2012-06-13, 21:37   #1445
rinco
Wtajemniczenie

Millena: odnośnie karmienia to mój Seba pewnie też by tak robił, ale oszukuję go smoczkiem Przeważnie działa...

Gaabbi odnośnie pocenia w nocy to ja nie czuję, że się pocę (w sensie, że mi mokro), ale za to piżama po dwóch nocach nadaje się do prania, bo zabija zapachem I jeszcze okropnie śmierdzą mi skarpetki jak tylko wyjdę gdzieś na chwilę w pełnych butach i je potem ściągnę po powrocie do domu Mam nadzieję, że to minie, bo trochę to niefajne...

Dziewczyny dopiero co rozpakowanie i te w trakcie - gratulacje i trzymam kciuki
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:37   #1446
Efijy
Rozeznanie

Witam!

No jasne ze trzymamy kciuki oby stokroteczka jak najszybciej mogła się przywitać ze swoja córcia

Miałam Wam powiedzieć że mój Stasiu dziś już po pierwszym szczepieniu dzielny chłopak z niego matka mniej dzielna waży już 5360g.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:55   #1447
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Stokroteczka pisze, że powiedzieli jej, że sobie poleży długo, bo rozwarcie tylko na jeden palec... Dziewczyny trzymajmy kciuki, żeby poszło szybko!!!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Kapukat i ja mocno ściskam kciuki za wyniki!!! Buziaki!
No faktycznie może potrwać u mnie 2 cm a mnie wypisali ale zobaczymy jak będzie postępować to się uda
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:05   #1448
clauudik
Rozeznanie

Na poprawę humoru http://www.youtube.com/watch?v=j4tjl...feature=relmfu

mały się wierci... pewnie zaraz się syrena włączy

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:10   #1449
_Maya_
Zakorzenienie

Stokrotko powodzenia w takim razie...niech się samo rozkręca chociaż znając życie pewnie kroplówkę podłączą....

a właśnie...czy Wy się orientujecie czy można odmówić podłączenia oksytocyny, żeby przyspieszyć skurcze??
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:12   #1450
ania_85
Rozeznanie

Boze tyle te Wasze pociechy waza,ze moj chyba tyle bedzie mial w przedszkolu

tesciowa tylko popilnowala malca jak poszlam do sklepu,jak wrocilam,to musiala isc..wiec sobie nie pospalam,ale obiecala,ze zabierze go w sobote i jest szansa,ze wyspie sie szybciej niz dopiero w grobie

polecam kladzenie maluchow na udach brzuchem do ud, moj bardzo to polubil,do tego masuje mu plecki i chyba jest w 7 niebie-chociaz na poczatku srednio mus sie podobalo...,no i brzuszek przez uda sie masuje,mozna wlozyc miedzy brzuszek i noge termofor
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:23   #1451
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Boze tyle te Wasze pociechy waza,ze moj chyba tyle bedzie mial w przedszkolu

tesciowa tylko popilnowala malca jak poszlam do sklepu,jak wrocilam,to musiala isc..wiec sobie nie pospalam,ale obiecala,ze zabierze go w sobote i jest szansa,ze wyspie sie szybciej niz dopiero w grobie

polecam kladzenie maluchow na udach brzuchem do ud, moj bardzo to polubil,do tego masuje mu plecki i chyba jest w 7 niebie-chociaz na poczatku srednio mus sie podobalo...,no i brzuszek przez uda sie masuje,mozna wlozyc miedzy brzuszek i noge termofor

zgadzam się z Tobą, położenie dziecka na udach - uratowało mi ręcę, jak już nie był w stanie leżeć na brzuchu moim albo R. Z jakiś dziwnych powodów - to wtedy kładłam go na uda. Obie metody w kolce są naprawdę super! podpisuję się pod tym co pisał Szmaragdowykotek i co pisze Ania
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:27   #1452
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Gaabbi - co do pocenia, przez pierwsze dwa do trzech tygodni tak jest bo wszystka woda i pozostałości po ciąży schodzą i wychodzą wszystkimi możliwymi porami. Przejdzie niebawem

eeee tam jesteś dzielna i zobaczysz że u Ciebie minie to o wiele szybicej - ja już myśłam że mam depresję jak zaczęłam ryczeć to nie mogłam skończyć przez trzy tygodnie. A u mnie doszło jeszcze brak akceptacji dziecka i zawalenie się całego planu na życie... doszły kolki i było naprawdę nieciekawie a przeszło z dnia na dzień. Zatem ja wierzę, że u Ciebie będzie to tylko chiwla i zaraz znowu będziesz się śmiać

dziękuję za kciuki
Budzę się w nocy mokrusieńka. Jakby ktoś na mnie wylał wiadro wody- dosłownie. Mam mokre włosy, nogi, wszystko.
Dzięki za wyjaśnienie co i jak. Czekam wobec tego, aż to też minie.
Pewnie moja anemia też ma na to wpływ.

Zakładam, że będzie coraz lepiej, ale kto wie co jeszcze przed nami...
Chcę się znowu cieszyć pełną parą z macierzyństwa.
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Stokrotko powodzenia w takim razie...niech się samo rozkręca chociaż znając życie pewnie kroplówkę podłączą....

a właśnie...czy Wy się orientujecie czy można odmówić podłączenia oksytocyny, żeby przyspieszyć skurcze??
Możesz odmówić przyjmowania wszystkiego. Powinni Cię informować o wszystkim, co chcą Ci podać, a Ty zawsze możesz powiedzieć "nie".

Stokroteczko, życzę szybkiego rozwoju akcji. A pisałam, żebyś się nie spieszyła do szpitala. Mogłaś w domu jeszcze trochę wytrzymać.

Diablica, gratuluję!

Jesteśmy po kąpaniu Hani. Wstyd się przyznać, ale w wanience kąpaliśmy Ją pierwszy raz. Tak, to było codziennie na przewijaku obmywanie całego ciałka.
Nawet dobrze nam poszło, ale pod koniec Mała zaczęła marudzić o jedzonko.
Kąpiecie dzieciaczki w wodzie z kranu, czy przegotowanej?
Długo siedzicie po kąpieli w tym nagrzanym pomieszczeniu?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:38   #1453
Timii
Rozeznanie

gratulacje dla nowych mam! dziewczyny przepraszam ze nie po imieniu do kazdej z osobna ale nie wyrabiam.
stokroteczko - powodzenia! pewnie bedzie po wszystkim szybciej niz sie spodziewasz. obysmy rano mialy dobre wiesci od ciebie

gabi - ja tez sie poce w nocy mimo ze od porodu minely juz ponad 4 tyg. mam nadzieje ze waga troche sie przez to ruszy bo poki co to polecialo mi 12kg a ost 5 nie chce sie nawet ruszyc. czasem pozwalalam sobie na male co nieco w ciazy i teraz chyba musze to odpokutowac. nie wiem jak i kiedy schudne ale narazie trzymam diete i jestem zdesperowana bo chodze wkolko w dresie albo w spodniach ciazowych. w tych sprzed ciazy sie nie mieszcze

jesli chodzi o samopoczucie to ja to samo przechodzilam. pojawialo sie i wracalo ale wkoncu jest lepiej. baby blues cie dopadl. jestes dzielna! trzymaj sie! to minie

millena - my kapiemy marusie codziennie. budzimy ja jesli spi dosc dlugo bo pewnie i tak niedlugo sama by sie obudzila a nie chce jej kapac zbyt pozno wiec nie czekam. no ale wiadomo - kazdy robi jak uwaza

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

my kapiemy w wodzie z kranu, nie przegotowanej. w przegotowanej myje tylko buzke.
pokoju nie podgrzewamy juz do kapieli. podgrzewalismy tylko przez pierwszy tydzien. trudno to zorganizowac bo codziennie kapiel wypada o innych porze a grzanie troche zajmuje czasu... zreszta jest 21st wiec nie ma tragedii

ja juz spadam. odpoczne troszke bo pobudki w nocy nieuniknione
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 22:38   #1454
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Na poprawę humoru http://www.youtube.com/watch?v=j4tjl...feature=relmfu

mały się wierci... pewnie zaraz się syrena włączy
Ha ha rypłam ach te dzieci

Jam miałam ramę z tego http://www.youtube.com/watch?v=csl28...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=csl28...eature=related

Edytowane przez sailormaary
Czas edycji: 2012-06-13 o 22:49
Stary 2012-06-13, 22:40   #1455
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam!

No jasne ze trzymamy kciuki oby stokroteczka jak najszybciej mogła się przywitać ze swoja córcia

Miałam Wam powiedzieć że mój Stasiu dziś już po pierwszym szczepieniu dzielny chłopak z niego matka mniej dzielna waży już 5360g.
Kawał Stasia już!!! Ale Wasze maluchy szybko rosną...
Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
No faktycznie może potrwać u mnie 2 cm a mnie wypisali ale zobaczymy jak będzie postępować to się uda
Stokroteczka ma termin na dzisiaj, więc może dlatego kazali jej zostać.

U mnie 5 skurcz co 10 minut. Taki sobie niebolesny, troszkę więcej śluzu na wkładce i lekki ból w kręgosłupie. Powoli się kładę, zobaczymy co się będzie działo. Może znowu nic.

Dobrej nocki!
Stary 2012-06-13, 23:21   #1456
kism
Wtajemniczenie

Info od justys1358:

Oto Maja,przyszla na swiat o17.30 przez cc,56 cm i 3500 g. Jest slodka i ma dosc mocny placz. Pozdrawiamy ciocie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie001.jpg (16,8 KB, 56 załadowań)

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-06-14 o 07:30
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 23:26   #1457
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Stokroteczka ma termin na dzisiaj, więc może dlatego kazali jej zostać.

U mnie 5 skurcz co 10 minut. Taki sobie niebolesny, troszkę więcej śluzu na wkładce i lekki ból w kręgosłupie. Powoli się kładę, zobaczymy co się będzie działo. Może znowu nic.

Dobrej nocki!
To pewnie dlatego może jej wywołają jak nie będzie postępować... dobranoc ja też idę spać
Stary 2012-06-13, 23:44   #1458
kism
Wtajemniczenie

stokroteczko, moc kciuków Zwłaszcza jak malutka wyskoczy po północy, to szczególny buziak ode mnie, bo jutro moje urodziny Ech, trzeba wysłać pw do andzyi, żeby na liście wiek zmieniła

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jak to u was jest z tz/mezemu? spi z wami czy przeniosl sie do osobnego pokoju? moj jest twardy i spi z nami choc spaniem ciezko to nazwac. szkoda mi go bo o 6 wstaje do pracy a my mozemy dalej kimac moze wkrotce zmieknie
no i czy ktoras z was ma czarny pepek? bo ja tak nie wiem o co kaman
My śpimy razem. Nie widzę powodu, że tż tak bardzo oszczędzać W końcu w tygodniu to ja potem przez cały dzień skaczę przy dziecku Tż zwykle przynajmniej raz w nocy czy nad ranem wstaje przewinąć Kaja. A w weekend czy jak ja jestem jakoś mocno zmęczona, to np. umawiamy się, że on wstaje przez całą noc i mi podstawia pod pierś Kaja Zrobi co ma zrobić i usypia z powrotem. Współczuję osobom, które jak już raz w nocy się obudzą, to nie potrafią zasnąć. Ja nie znam takiego problemu
Czarny może nie, ale taki ciemny Ja myślę, że to po prostu skóra która była mocno rozciągnięta teraz nagle się tak ścieśniła i stąd jest ciemniejsza. Po Maksie też tak miałam i wróciło do normy. Tak samo jak i kreska - zniknie na pewno

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Tarnowianki składałyście już wnioski o becikowe??
Tak, złożyliśmy. Po paru dniach przyszło pismo do domu z łaskawą wieścią, że dostaniemy Wypłaty są raz w miesiącu 20-ego. Może jakbyście jutro złożyli wniosek, to jeszcze by się udało w czerwcu To może sam tż załatwić.
Stary 2012-06-14, 01:32   #1459
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem dlaczego....hormony??? P już nie wie co robić. Przytula, tłumaczy, a ja ciągle płaczę. Nachodzą mnie takie myśli, że wstyd się przyznać. Mało tego, że się martwię o Hanię, to jeszcze przed chwilą naszły mnie myśli, że kiedyś umrę i Hania zostanie sama tzn. beze mnie
Jeszcze ta operacja przede mną....
Jest mi źle.............
Mam nadzieję, że to stan przejściowy i szybko minie, bo się wykończę.

U nas jest tak samo i położna mówi, że to normalne.
kochana jeszcze tylko kilka tygodni połogu i będzie gites w takim razie. ja mam inne myśli, aż wstyd się przyznać więc się nie przyznam, ale też upsrawiedliwiam je hormonami i O! PANIE ! też mam nadzieję, że się ich wyzbędę!!
raz z tego wszystkiego krzyknełam też do siebie "cholera jasna", mały się co prawda uspokoił na chwilkę, ale tak mi się głupio zrobiło i chyba oblał mnie czerwony rumieniec, bo poty mnie oblały
staram sie trzymać jakoś bo wszędzie trąbią , że jesli ja nie bede radosna to moje dziecko też złapie depreche.
poza tym baby blues to nic wstydliwego, jesli masz ochote sie wygadać, pisz do woli!! może Ci wtedy ulży, nikt nie będzie Cie tutaj oceniał, pamiętaj !! nikt też chyba nie zrozumie Cie tak jak my
zapomnialam zapytać ! Jak Diego zareagował na Hanię !? Zaprzyjaznili sie juz?

co do tego spania i jedzenia.... moj usypia dopiero jak mu dam np 30ml butli. smoczkiem nie da się goscia oszukać, bo jak nie leci nic ze smoczka, to sie dosc szybko orientuje i jest jeszcze wiekszy lament.

moj nie chce leżeć na brzuchach. denerwuje sie....
myslalam, ze moze u mnie nie chce, przez moje cycowate gory i doliny i mu niewygodnie, ale u tz te nie lubi ....

jednak bedziemy go kąpać codziennie, spi jak zabity. mnie się już mleko leje po cycach za przeproszeniem a on śpi i śpi i śpi ..... zastanawiam się czy odciągać ale chyba nie... ( tak tego nie lubię , blee)
wyróbowaliśmy dzisiaj metodę na nurka. czyli zanurzonego w wodzie (wiadomo, w granicach rozsądku), z pieluszką na brzuszku. i tak mu się podobało, że się przestał drzeć. gorzej było jak wyjmowaliśmy , do ostatniej napki darł japkę, ale generalnie potem błoga ciszo trwaj wiecznie !!!

stokrotko moje nie promieniował do odbytu. moje w ogole były jakieś dziwne, trwały co 3-4 minuty, ale nie bolały. mogłam spokojnie jeszcze poczekać w domu. tyle ze ja przeczekałam jakieś 7 godzin w domu , od 12 w nocy do 7 rano i wydawało mi się, że już koniecznie muszę jechać, bo zaraz urodzę

ok widzę, że się wybrałaś do szpitala , to trzymam kciuki !!!

MAMO MAI gratulujemy !!!

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:

Jesteśmy po kąpaniu Hani. Wstyd się przyznać, ale w wanience kąpaliśmy Ją pierwszy raz. Tak, to było codziennie na przewijaku obmywanie całego ciałka.
Gabi ty wyrodna matko!!!
oczywiscie zarcik.
my kapiemy w wodzie z kranu, najpierw kąpalismy sie w lazience, dzisiaj w sypialni bo nie chcielismy sasiadom fundować koncertu podczas meczu
nagrzewamy tylko troszke, nie wiem ile, bo nie mamy termometru.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:29   #1460
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

"Urodziłam przez cc ok. 16 wody odeszły o 2. CC bo córka źle wychodziła i szyjka opuchnięta. Waży 2950 długa 50 i ma czarne włosy. Paweł był przy nas do 6cm kiedy się okazało, że lepiej dla nas zrobić cc."

GRATULUJĘ!!!
Gratulacje
Cytat:
Witam!

kawał chłopa już.
Cytat:
Budzę się w nocy mokrusieńka. Jakby ktoś na mnie wylał wiadro wody- dosłownie. Mam mokre włosy, nogi, wszystko.
Dzięki za wyjaśnienie co i jak. Czekam wobec tego, aż to też minie.
Pewnie moja anemia też ma na to wpływ.

Zakładam, że będzie coraz lepiej, ale kto wie co jeszcze przed nami...
Chcę się znowu cieszyć pełną parą z macierzyństwa.

Możesz odmówić przyjmowania wszystkiego. Powinni Cię informować o wszystkim, co chcą Ci podać, a Ty zawsze możesz powiedzieć "nie".

Stokroteczko, życzę szybkiego rozwoju akcji. A pisałam, żebyś się nie spieszyła do szpitala. Mogłaś w domu jeszcze trochę wytrzymać.

Diablica, gratuluję!

Ja też się pociłam w nocy,wstawałam mokra jak szczurale mi już przeszło,choć ja czasami pociłam się od gorączki gdy miałam zapalenie piersi.
Ja kąpie w wodzie z kranu,nie nagrzewam pomieszczenia,po kąpieli kładę Szymon na trochę pod kołderkę
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Dostałam smsa z wiadomością o narodzinach Mai, ale bez podpisu Obstawiam, że to od justys1358. Odpisałam z zapytaniem, ale nie dostałam na razie odpowiedzi. Patrząc na listę to tam jeszcze ladybird (nie pamiętam, jak jej córcia ma mieć na imię) pojechała rodzić, ale miała pisać do anulki

Tak więc info:
Oto Maja,przyszla na swiat o17.30 przez cc,56 cm i 3500 g. Jest slodka i ma dosc mocny placz. Pozdrawiamy ciocie
Gratulacje dla mamy Maji

Ladybird miała pisać do mnie ale się nie odezwała jeszcze.

Mój M tez śpi ze mną w pokoju i w łóżku.Niech chociaż w weekend odczuje że ma dziecko i słyszy kwękanie

Wstałam o 5.40 nakarmić Szymona,najadł się,kupa i gada do siebieTakże dupa ze spania,zresztą postanowiłam się już nie kłaść,bo znowu przysne a będę musiała wstać

Stokroteczko powodzenia,mam nadzieję że już jest po.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:02   #1461
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

"Nadaję ze szpitala. Jestem po ktg. Skurcze co 5-6 minut. Położna powiedziała "po co Pani przyszła z takimi skurczami jak ma Pani tak blisko" Mam chodzić no to chodzę, Mogę być dostępna na wizazu bo udało mi się złapać jakieś wifi. Niestety pisać nie mogę. Pozdrowienia dla Was".

Trzymamy mocno kciuki!!!

GRATULUJĘ!!!
Stokrotko powodzenia
Diablica Gratulacje!!!

Cytat:
Dziewczyny! Dostałam smsa z wiadomością o narodzinach Mai, ale bez podpisu Obstawiam, że to od justys1358. Odpisałam z zapytaniem, ale nie dostałam na razie odpowiedzi. Patrząc na listę to tam jeszcze ladybird (nie pamiętam, jak jej córcia ma mieć na imię) pojechała rodzić, ale miała pisać do anulki

Tak więc info:
Gratulacje! słodki aniołek

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

my też śpimy razem. czasem nawet w trójkę (a tak się zapierałam, że mała nie będzie spała w łóżku :P ) Do małej wstajemy na zmianę. Chyba, ze się męzowi bardzo mocno śpi i nie słyszy to nie wstaje.

dzisiaj ponoć się Malwina obudziła o 0:30 a zasnęłyśmy dopiero po 3. pojadła, z czystą pieluchą. zasnęła nam w łóżku a w łóżeczku co chwile jakieś stęki, kwiki, wypluwanie i szukanie smoczka.

no ja się już wybierałam po taśmę klejącą.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:34   #1462
kism
Wtajemniczenie

Nowe info od justys1358:

Poki co jest ok.ze mna,troche szwy ciagna,a malutka to cudo,ale daje popalic placzem jak jej cos nie podpasuje,no i nie za bardzo cyca chce,pa
Stary 2012-06-14, 07:41   #1463
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Stokrotko powodzenia

my też śpimy razem. czasem nawet w trójkę (a tak się zapierałam, że mała nie będzie spała w łóżku :P ) Do małej wstajemy na zmianę. Chyba, ze się męzowi bardzo mocno śpi i nie słyszy to nie wstaje.

dzisiaj ponoć się Malwina obudziła o 0:30 a zasnęłyśmy dopiero po 3. pojadła, z czystą pieluchą. zasnęła nam w łóżku a w łóżeczku co chwile jakieś stęki, kwiki, wypluwanie i szukanie smoczka.

hehe to tak jak u nas, w naszym łóżku nie jęczy a u siebie w łóżeczku stęka ja dziś na girach od 4, za bardzo mu się nie chciało jeść, w dzień dospał to w nocy buszowanko zamiast lulu. Teraz śpi jak na razie

gratki dla rozpakowanych mamuś

tak sobie patrze ile dziewczyn będzie jeszcze rodzić i cieszę się, że już jestem po

pogoda typowo jesienna, deszcz stuka o parapet, głowa mnie 3 dzień boli

tacca widze miejsce dla dzidzi już jest, nic tylko iść rodzić
Stary 2012-06-14, 07:55   #1464
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

nasz tez lubi spac w lozku ale staram sie go nie klasc, bo mam wrazenie ze jrst taki pokrzywiony na tym naszym materacu...
moj maz w ogole nie slyszy jak maly ryczy, ale mamy umowe ze od 4 to on ma dyzur,wiec go budze. w zasadzie sie nie narobi bo tylko mi go przewija i daje do cyca. ale zawsze to cos.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

tak sobie patrze ile dziewczyn będzie jeszcze rodzić i cieszę się, że już jestem po

pogoda typowo jesienna, deszcz stuka o parapet, głowa mnie 3 dzień boli

tacca widze miejsce dla dzidzi już jest, nic tylko iść rodzić
ja tez jestem szczesliwa ze juz po. porod to tak jak najciezszy egzamin w zyciu, przygotowac sie, urodzic i zapomniec zostawic w pamieci tylko te najpiekniejsze chwile .
wszystkim nierozpakowanym mamom zycze powodzenia!!!

pogoda do dupy... szkoda, bo chcialam mlodego chociaz na taras wystawic na 15 min....nie mowiac o spacerze....

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:39   #1465
begie13
Zadomowienie

witam

od 5 nie śpię ale noc spokojna była, Antosia spała 8 godzin!!! chyba lubi burzę i to nie mogłam jej dobudzić na cyca, trochę pomamlała i śpi....a nie...właśnie zaczyna stękać ....

chyba wykończyła się wczorajszym dniem bo w ogóle nie spała

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
kurcze a mozliwe zebym mials wszystkie szwy rozpuszczalne??? bo nic nie mowili o sciagnieciu szwow. jak zapytalam ile ich w ogole mam to mi lekarz powiedzial ze rozpuszczalnych sie nie liczy ;/
tak możliwe
chociaż mi też powiedzieli, że mam wszystkie rozpuszczalne a parę dziadów zesztywniało i zaczęło wrastać mi w skórę zamiast się rozpuścić

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Wiecie co... he he Tż polał mi kielicha ...i musze przyznać że po 1 czuję się pijana :brzyda l:masakra
hehe a karmisz piersią?

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
no dobra drogie mamy mam pytanie:
karmie młodego cycem, powiedzmy ze trwa to jakies 30 minut lub dłużej. młody się odsysa i usypia, wiec jak sądze jest najedzony, bo pobudzanie nic juz nie daje. odstawiam goscia na ramię do odbeknięcia, trzymam przez 5-10 minut, nic... kładę go więc na boczku i jest ryk. biore na rece - spokój. odkładam - ryk i szukanie cyca.. biorę wiec z powrotem, daje drugiego cyca, ssie przez 15 minut , zabawa od nowa, bekanie, nic, lozeczko i boczek ryk. CO ROBIE ZLE ????? potrafi tak przez 3 godziny zanim uśnie....
u mnie jest to samo....

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Kurcze chyba jedziemy, mam niektóre nawet co 2-3-4minuty to już nie będe ryzykować.
powodzenia kochana trzymam kciuki

Cytat:
Wrzucam zdjęcia łóżeczka... Teraz w naszej sypialni, bo jeszcze pusta i myślę, że dopóki mąż nie skończy pokoiku Piotrusia to tak zostanie. Zobaczymy... Mam nadzieję, że te meble przywiozą w przyszłym tygodniu... Kwiatki na podłodze tymczasowe... Nie ma mebli i nie ma gdzie upchnąć... Trochę babsko to teraz wygląda...
ładniutkie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

1. tak, dziecko które ma kolkę odnosi wielką ulgę ssąc, dlatego tak bardzo chce cyca i nic się z tym nie da zrobić - do tego łączenie mm z piersią też może powodować bóle brzuszka

2. u mnie wyglądało to tak, że doktor zajrzał, sprawdził szwy, obmacał brzuch i powiedział ok

3 nie jestem Millena - ale z dobrego źródła wiem, że żelazo łykane przez mamę powodować może u dziecka zmniejszoną ilość kup, zatwardzenie albo bóle brzucha

my dzisiaj byliśmy w szpitalu - Adaś waży 6.1900 mierzy 60 cm. Miał robione badania krwi bo w ostanich wyszło zamało neutrocytów, jeśli te padania to potwierdzą będziemy skierowani do hematologa... zatem czekam na telefon ze szpitala, który pewnie będzie jutro rano i siedzę jak na szpilkach
1. oo a ja myślałam, że jak przy piersi się uspokaja to znaczy, że nic takiego jej nie dolega... ale w sumie noce przesypia spokojnie... chyba, że to już ze zmęczenia

2. jeśli tak będzie wyglądać wizyta to fajnie, ja się boję, że będzie TAM grzebać i oglądać szyjkę np

3. buuu... a ja będę to żelazo brać dłuuugo

Cytat:

Trzymamy mocno kciuki!!!

stokroteczko kciuki zaciśnięte

diablica gratulacje

Cytat:
Witam!

to należą się brawa

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

nie wiem, ale może trzeba napisać o tym w planie porodu
ja się zdziwiłam, że położna dokładnie przeczytała mój plan

Cytat:
Info od justys1358:

kochana gratuluję

powiedzcie mi:

1. jakie ryby można jeść karmiąc piersią i jak przykładowo przyrządzać bo zapomniałam położnej spytać

2. czy kremem na słońce smaruje się dziecku też buzię ( czy na buzię coś innego jest?) i pod ubrankiem?

ale okropna pogoda, leje bez opamiętania, ale przynajmniej jest sennie więc może Tosia nie będzie tak dawała czadu
no i P. miał myć okna w tym tygodniu, już to widzę....

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

co do spania to my też śpimy z małą ( a łóżeczko z fajniusią pościelą stoi nieużywane praktycznie), dobrze jej się z nami śpi, a jak odkładam ją do łóżeczka to stęka i się wierci aż zaczyna nawoływać i wrzeszczy

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:24   #1466
anulka4771
Wtajemniczenie

Ogarnęłam mieszkanie,wypiłam kawke muszę jeszcze odkurzyć ale to pózniej bo Szymoniula się obudził bardzo głodny

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

na okna nadal nie patrzę

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Kism kochana Wszystkiego co najlepsze,pociechy z dzieci i męża

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-14, 09:25   #1467
fonn
Rozeznanie

Dzień dobry, śnił mi się mój poród
obudziłam sie z całkowicie rozrywającym bólem miednicy, jakby mnie na pal nadziewano. Wczoraj wieczorem też było boleśnie i chyba skurczowo (chociaż w sumie to cholera wie, ale coś tam bolało i to międy kopnięciami małego) i ja już nie wiem, szykuje się ten poród czy nie

planowałam próbować rodzić bez znieczulenia, ale skoro tylko na początku można się na to zdecydować, to chyba strzelę sobie zop-a

Gratulacje dla Justyś! i mam nadzieję, że już dla Stokrotki też

Kism, stoo lat, stooo lat!!!
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:42   #1468
pola_m
Wtajemniczenie

Diablica, Justyś, gratuluję!!

Cytat:
B

gratki
My kąpiemy w zwykłej kranówie, tylko buźka w przegotowanej.
I z łazienki wychodzimy dosyć szybko, bo młody chce jeść przeważnie po kąpaniu. Okrywam go tylko podczas karmienia cienkim kocykiem bawełnianym

Cytat:

My śpimy razem. Nie widzę powodu, że tż tak bardzo oszczędzać W końcu w tygodniu to ja potem przez cały dzień skaczę przy dziecku Tż zwykle przynajmniej raz w nocy czy nad ranem wstaje przewinąć Kaja. A w weekend czy jak ja jestem jakoś mocno zmęczona, to np. umawiamy się, że on wstaje przez całą noc i mi podstawia pod pierś Kaja Zrobi co ma zrobić i usypia z powrotem. Współczuję osobom, które jak już raz w nocy się obudzą, to nie potrafią zasnąć. Ja nie znam takiego problemu
Kism, wszystkiego najlepszego urodzinowo!!
Ja też nie mam problemu z zasypianiem Czasem nawet kimnę sobie podczas karmienia...

A co do spania, my planowaliśmy (pamiętam jeszcze tę dyskusję na wątku ) spać we 3 w łóżku naszym. Ale jednak wygodniej nam jest, jak Antoś śpi w kołysce przysuniętej do łóżka.

Fonn, to pewnie lada dzień

A mi się ostatnio śniło, że urodziłam drugiego chłopca. I się strasznie dziwiliśmy jak to możliwe, miesiąc po pierwszym... Poza tym ten młodszy miał już ząbki. I nie miał imienia, nazywaliśmy go "drugi"
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:43   #1469
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Kism - Wszystkiego naj, naj, najlepszego!!! samych radości i spełnienia marzeń!!!

Cytat:

Gratulacje!!!

Stokroteczko - mocno trzymam kciuki!!!

Cytat:
Info od justys1358:

Witamy na świecie!!!

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-14 o 09:44
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:47   #1470
anulka4771
Wtajemniczenie

"Hej tu Ladybird.Hania jest z nami od wczoraj 13.06 od 21.45.Warzy 2900 i mierzy 53cm.poród naturalny.Było bardzo ciężko ale jesteśmy szczęśliwi.Póki co jest grzeczna.Pozdrawiam rozpakowane i oczekujące"

Gratulacje

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Czy wasze dzieci też uważają że lepiej sra się w czystego pampersa?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości