Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 18:10   #1411
_millena
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

no dobra drogie mamy mam pytanie:
karmie młodego cycem, powiedzmy ze trwa to jakies 30 minut lub dłużej. młody się odsysa i usypia, wiec jak sądze jest najedzony, bo pobudzanie nic juz nie daje. odstawiam goscia na ramię do odbeknięcia, trzymam przez 5-10 minut, nic... kładę go więc na boczku i jest ryk. biore na rece - spokój. odkładam - ryk i szukanie cyca.. biorę wiec z powrotem, daje drugiego cyca, ssie przez 15 minut , zabawa od nowa, bekanie, nic, lozeczko i boczek ryk. CO ROBIE ZLE ????? potrafi tak przez 3 godziny zanim uśnie....

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
A czy te skurcze porodowe muszą być bardzo regularne?? Jak będą takie co 4-5-6-7minut albo 7-8-9-10 to co?? Mam uznać że jeszcze za wcześnie na wycieczkę do szpitala? Wiecie co? Chciałabym żeby mi odeszły wody, wtedy wszystko było by jasne
mnie odeszly przed samym porodem wiec wiesz... a dzwonilas do leakrza?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:15   #1412
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
karmie młodego cycem, powiedzmy ze trwa to jakies 30 minut lub dłużej. młody się odsysa i usypia, wiec jak sądze jest najedzony, bo pobudzanie nic juz nie daje. odstawiam goscia na ramię do odbeknięcia, trzymam przez 5-10 minut, nic... kładę go więc na boczku i jest ryk. biore na rece - spokój. odkładam - ryk i szukanie cyca.. biorę wiec z powrotem, daje drugiego cyca, ssie przez 15 minut , zabawa od nowa, bekanie, nic, lozeczko i boczek ryk. CO ROBIE ZLE ????? potrafi tak przez 3 godziny zanim uśnie....

Moge sobie dzwonić...ale na IP...nie mam szans sie z nim skontaktować

moge jechać do gabinetu ale zapłace 120zł za wizyte

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-06-13 o 18:20
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:23   #1413
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
kurcze a mozliwe zebym mials wszystkie szwy rozpuszczalne??? bo nic nie mowili o sciagnieciu szwow. jak zapytalam ile ich w ogole mam to mi lekarz powiedzial ze rozpuszczalnych sie nie liczy ;/
Możliwe
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:26   #1414
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam do dupka nr. Zmieniam lekarza po porodzie, bo to jest kpina, żeby tyle dupkowi płacić a w razie W nie móc się z nim skonsultować!!! Mogę zadzwonić, fakt, ale odbiera pani która zapisuje wizyty i tyle.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Aha, czyli Ty nie widzisz tylko na jedno oko a drugie masz zdrowe ?? Ale zapytaj gina o to czy możesz rodzić sn, bo jakby coś się stało, to możesz całkowicie stracić wzrok.
tak drugie oko mam zdrowe. No zapytam o to ...
No moja też nie wiem czy by tak po godzinach odbierała,,,
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:27   #1415
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
tak drugie oko mam zdrowe. No zapytam o to ...
No moja też nie wiem czy by tak po godzinach odbierała,,,
Koleżanka do swojego gina zawsze może zadzwonić,już nie raz dzwoniła, a nie płaci tyle co ja, a mój tylko na kasę leci.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-13, 18:34   #1416
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
oj dlaczego... masz grzeczne dziecko, przecież sobie radzisz... głowa do góry, luz w ramionka, wszystko będzie dobrze!!!!

przez 8 dni pępuszek pielęgnowany był w szpitalu , w domu robiłam tak jak mnie tam nauczyli, czyli octenisept na gazik, czyściłam od gory, od dołu, a potem pryskałam płynem na pępek. nic więcej nie robiłam, nie wietrzyłam jakoś specjalnie, nie suszyłam, tylko ten octenisept.
Nie wiem dlaczego....hormony??? P już nie wie co robić. Przytula, tłumaczy, a ja ciągle płaczę. Nachodzą mnie takie myśli, że wstyd się przyznać. Mało tego, że się martwię o Hanię, to jeszcze przed chwilą naszły mnie myśli, że kiedyś umrę i Hania zostanie sama tzn. beze mnie
Jeszcze ta operacja przede mną....
Jest mi źle.............
Mam nadzieję, że to stan przejściowy i szybko minie, bo się wykończę.

Cytat:
U nas jest tak samo i położna mówi, że to normalne.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Koleżanka do swojego gina zawsze może zadzwonić,już nie raz dzwoniła, a nie płaci tyle co ja, a mój tylko na kasę leci.
Ja też nie miałam możliwości skontaktowania się bezpośrednio z moją ginką.

Nie panikuj, masz nas.
Skurcze nie muszą być idealnie co 5 min. Ja miałam pięć co 5 min, a jeden np. za 7min. Jeśli czujesz, że to skurcze porodowe, to na pewno to jest to. Teraz spróbuj jak najdłużej wytrzymać w domu, a później rachu ciachu i dzieciaczek będzie z Wami.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:36   #1417
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego....hormony??? P już nie wie co robić. Przytula, tłumaczy, a ja ciągle płaczę. Nachodzą mnie takie myśli, że wstyd się przyznać. Mało tego, że się martwię o Hanię, to jeszcze przed chwilą naszły mnie myśli, że kiedyś umrę i Hania zostanie sama tzn. beze mnie
Jest mi źle.............

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Ja też nie miałam możliwości skontaktowania się bezpośrednio z moją ginką.

Nie panikuj, masz nas.
Skurcze nie muszą być idealnie co 5 min. Ja miałam pięć co 5 min, a jeden np. za 7min. Jeśli czujesz, że to skurcze porodowe, to na pewno to jest to. Teraz spróbuj jak najdłużej wytrzymać w domu, a później rachu ciachu i dzieciaczek będzie z Wami.
Pisze jakie miałam ostatnio co 7-7-17-8-8

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Czy te skurcze promieniują też do odbytu??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 18:39   #1418
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Bywa, u mnie trochę inna sprawa, babka ma dużo pacjentek i często ma zajęty numer a pewnie po godzinach chce odpocząć i dzwoniła bym tylko w jakichś wyjątkowych sytuacjach...
Stary 2012-06-13, 18:41   #1419
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Kurcze chyba jedziemy, mam niektóre nawet co 2-3-4minuty to już nie będe ryzykować.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 18:49   #1420
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze chyba jedziemy, mam niektóre nawet co 2-3-4minuty to już nie będe ryzykować.
Powodzenia!
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:49   #1421
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
No to jak takie częste to ja już bym jechała, Powodzenia!
Stary 2012-06-13, 18:49   #1422
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Powodzenia!
Dzięki. Najwyżej mnie odeślą.
Pa, pa

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-13, 18:52   #1423
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

stokroteczka powodzenia?!
ja tez mialam wsyztkie szwy rozpuszczalne.
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:56   #1424
ania_85
Rozeznanie

Gabi niestety dopadly Cie hormony, trzymam kciuki,zeby wszystko szybko sie unormowalo, ja dopiero od wczoraj sie dobrze czuje..dobrze,ze masz wsparcie-bo to jest teraz najwazniejsze, trzymaj sie

Ale jestem mega zmeczona, ten skok rozwojowy 5 tygodnia dal mi sie we znaki, zaraz przyjdzie tesciowa a ja ide sie przewietrzyc,moze jeszcze dluzej zostanie i pospalabym chociaz z godzinke...

idzie..uciekam
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:14   #1425
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Chcecie kolejny poród na żywo ?
Wprawdzie skurcze mam nieregularne, ale kurde takie dość paskudne do tego bolą mnie plecy...bólem ciągłym...bez przerw...chyba że położę się na płasko. Trzęsę się cała...chyba ze strachu
Nie bój się, zaczynaj, nie będę miała już skrupułów, żeby sama zacząć...
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
U mnie wpisywali podczas wywiadu, jak byłam przyjmowana na oddział.
No to u mnie pewnie też zapytają...
Cytat:
A tak zapytam, bo mówicie o soczewkach i porodzie w nich,,, to ja tak zapytam, bo słyszałam, że np wada wzroku czy operacje oczu są przeciw wskazaniem do porodu i wykonuje się CC, Czy to prawda?? Ja miałam operacje na oczach i mam przerwany nerw wzrokowy więc nie widzę na jedno oko, czy to może być powodem do CC?? Jak myślicie? Mi nic nie powiedzieli na ten temat w szpitalu a mówiłam, że miałam operacje...
Sama duża wada nie wystarczy. Musi być podobno ponad 10 dioptrii i astygmatyzm albo ciśnienie w oczach złe. Jeżeli masz przerwany nerw wzrokowy, to że tak brzydko powiem: od porodu nic Ci nie grozi, bo zagrożeniem w przypadku sn jest utrata wzroku bądź jego znaczne pogorszenie.
Ale przy przyjmowaniu na oddział zdecydowanie zgłoś sprawę, bo może mieć to jakieś istotne znaczenie.
Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość

Ja rodziłam. Okulistka zabroniła, ale jak dojechałam do szpitala była już II faza porodu i nawet nie myślałam o soczewkach. Nikt się o nie nie pytał, ani nic takiego
Hm...
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość

Kurka, to ja mam też dziś coś podobnego, tylko też właśnie nijak nie mogę wyczuć regularności. Ale opisałabym to tak samo, nawet czasem jest boleśnie, a więc jakiś postęp, bo do niedawna nic nie bolało i liczyłam na to, że i poród taki będzie lajtowy O 6 rano tak mnie walnęło, że myślałam, którędy z łózka wyskakiwać żeby torbę szybciej złapać. Ale klops, po tym jednym razie przeszło- i już aż taki mocny skurcz drugi raz nie przylazł. To co mam teraz w różnych odstępach czasu też trochę pobolewa, ale już nie próbuję nawet liczyć, tak na oko to raz co 5-10 minut, raz co pół godziny

No to dobry znak, od weekendu mają być podobno upały, więc może się zdecyduje Piotruś przed tym 24-tym
My w temacie daty liczyliśmy na 11.06, ja jestem z 9, mąż z 10 dnia miesiąca i gdyby mały się urodził 11.06, to nie dość, że fajny dzień, to i bylibyśmy urodzeni w kolejnych parzystych miesiącach

U mnie też morfologia wyszła ostatnio super, po kiepskiej poprzedniej, więc też zachodzę w głowę o co chodzi z tymi fikołkami w głowie. To mi się coraz częściej zdarza, mam nadzieję, że już tak mi nie zostanie

Alkoholu to mi się w ogóle chce, jak przed ciążą nie byłam za specjalnym pijakiem (tzn. lubię alkohol, ale nie przesadzałam nigdy z ilościami), tak teraz myślę - to o piwku, to o wiśnióweczce, o winku...

No to może teraz jeszcze warto pójść do okulisty?
No to tak jak u mnie z tą morfologią... Okaże się w trakcie porodu na ile jesteśmy zdrowe...
U mnie też skurcze są, ale jakieś takie trudne do zliczenia... Nawet jak byłam u gina miałam... No zobaczymy. Niech się dzieje wola nieba.
Ja też nigdy nie piłam dużo, ale dla smaku jedno piwko albo lampeczkę wina. Mocniejszych trunków typu wódeczka nie lubię. Wczoraj jak mąż pił piwko do meczu to normalnie prawie czułam ten smak w ustach...
Ja się już do okulisty nie wybieram. W szpitalu podobno i tak do zaświadczenia od okulisty przysyłają swojego, żeby potwierdził, że rzeczywiście są przeciwskazania. Więc może mi zapewnią konsultację jak zdążą. Teraz pewnie musiałabym iść prywatnie a szkoda mi kasy, bo oczywiście już się spłukałam z wypłaty...
Cytat:
Skurcze mam co 13-14 minut ale niektóre co 23-26. Plecy nie przestają mnie boleć.
Myślę, że z tymi skurczami mogą być wyjątki. Patrz, ja miałam regularne co 10 minut i to przez kilka dni i nic się nie działo. Także jak mąż wróci to leććie na Izbę. Przynajmniej Cię zbadają.
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Oj, Stokroteczko, jeśli chodzi o mnie to ja lecę rodzić chętnie
Ale coś ten mały się nie może zdecydować. A 3,5kg wagi i 55cm to naprawdę dobry moment do opuszczenia bezpiecznego schronienia

Mój termin dopiero za tydzień, ale to jest tylko termin z usg, bo z o.m. sie u mnie nie dało zatem nie znamy dnia ani godziny.

Powodzenia i jeśli to faktycznie już teraz, to niech Ci poród łatwym będzie
No i może pojedź już na ip, hę?
No u mnie też termin z OM był na 24, z usg połówkowego na 2 07 nawet, chyba mój gin w ogóle nie zakładał, że może być coś wcześniej, bo jak dziś stwierdził, że szyjka zgładzona, to był ewidentnie zdziwiony. Tylko ja teraz nawet nie wiem jak duże jest moje małe, bo ostatnio mi go nie mierzył. A i dziś bez usg tylko puls dziecka czymś takim małym zmierzył.
Cytat:
Ja też mam taką nadzieję. Nie biorę nic poza żelazem i burakiem. U lekarza nie byłam, a ten w szpitalu przepisał właśnie tylko te tabletki.

Hania znowu pojadła i śpi.
Ten Jej katarek doprowadza mnie do łez. Najchętniej zabrałabym Jej go Będziemy dzisiaj próbowali inhalacji z wody i soli. Może pomoże
W ogóle czuję, że dopada mnie jakiś dół. Wszystko jest dla mnie trudniejsze niż do tej pory i jakoś tak mało optymistycznie myślę o przyszłości...
buuuuu
Niby żelazo to podstawa... Moja siostra jeszcze jakieś witaminy brała po porodzie, bo anemii strasznej dostała i też z nią źle było. Ale nie pamiętam co to było. Może te, które brała w ciąży... I pielęgniarki jeszcze w szpitalu kazały jej czekoladę gorzką jeść.
Biedna Hanusia, mam nadzieję, że inhalacje pomogą...
Pewnie fizyczne samopoczucie też wpływa na postrzeganie wszystkiego... Trzymajcie się dzielnie obie z malutką... Nie mogę nic więcej, więc trochę pozytywnej energii Wam podsyłam.

Cytat:
A czy te skurcze porodowe muszą być bardzo regularne?? Jak będą takie co 4-5-6-7minut albo 7-8-9-10 to co?? Mam uznać że jeszcze za wcześnie na wycieczkę do szpitala? Wiecie co? Chciałabym żeby mi odeszły wody, wtedy wszystko było by jasne
No właśnie, żeby wody odeszły... A przecież mogą w ogóle nie odejść... Trudno to wszystko wyczuć.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Pisze jakie miałam ostatnio co 7-7-17-8-8

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Czy te skurcze promieniują też do odbytu??
Cytat:
Kciuki trzymam!
Ciekawe kto do pary, bo zauważyłam, że nie rodzimy w osamotnieniu...

Justynka miała mieć dziś wywoływany, jakby wczoraj nie poszło i się coś nie odzywa...

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Ja mam straszną zgagę znowu...
Stary 2012-06-13, 19:23   #1426
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Stokroteczko, trzymam kciuki!!!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:29   #1427
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Gabbi - nabial odstawilam po rozmowie z lekarzem, ktory stwierdzil ze wyglad tradziku niemoweceko u Adasia wskazuje na nietolerancje nabialu i kazal odstawic, odstawilam i buzia sliczna, potem zaczelamm testy - pomidory w salatce - tego samego dnia Adas w krostah, nie jadlam - znikaly, to samo zrobilam z czekolada a na koniec herbaTniki.... wiec nie jem - i buzia ladna
Ja też tak mam, że Mikołaj po pomidorach, nabiale i herbatnikach ma wysypkę.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
hej, jestem duzoooo z tylu za Wami.
Nie wiem co sie dzieje, bo mialam ostatnio mega trudny okres.
maly spi tak po 2-3 h na dobe, reszte plakal od kolki.
masakra, nic nie pomagalo
dzis wezwalismy do domu az lekarza, bo cala noc jak placze bardzo malo je bo z bolu nie moze ciagnac
i kazal lekarz kupic mleko dla alergikow, przepisal czopki uspokajajace, zobaczymy czy to pomoze
ja spie po 2-3 h na dobe takze nawet nie chc emowic jak sie czuje...naprawde oby Wasze dzieci nie mialy takich kolek bo mozna naprawde oszalec
baki nie chca mu wychodzic, brzuch jak balon i tak cala dobe ;[ wsadzam mu do tylka te rurki, pije drogie syropy na brzuch, kropelki, i NICCCCC nie pomaga;[
szkoda mi go, ale w nocy mam takie chwile jak jestem zmeczona i nie spie do 4 rano ani minuty ze mam go bardzo dosc i delikatnie mowiac mam ochote zeby spowrotem siedzial w brzuchu:P....
moze jak go dokarmie pospi jakis czas
teraz akurat usnal po calym dniu darcia sie,
a usnal na lezaczku tym z lwem z fisher price, bo dzis nam przyszedl zamowiony z allegro, Polecam naprawde
mlody sobie lezy tak ze pleckow nie ma wygietych, wibracje dzialaja, moze baki szybciej beda wychodzic...

nie wiem kto sie rozpakowal, co u Was takze wsyztkiego najlepszego dla nowych rozpakowanych no i wytrwalosci hmmm nooo i czego sobie tam zyczycieP)
ps, tak woglole to mam malo mleka, caly dzien nie karmilam jedna piersia i nawet nie mam twardej, nic nie boli....
aha jeszcze jedna sprawa- moj hemoroid zrobil sie 3x wiekszy, wyszedl masakrycznie!;[ swedzi tak ze mam ochote go wydrzec;[ dzis pojechalam do gina, ale zostalam informacje ze ejst na urlopie wiec czekam do czwarku az wroci,.
ktos mowil o jakis czopkach? napiszcie jeszcze raz ta nazwe
aha i jeszcze jakas infekcja mi sie zrobila w mojej zabie;/ spoko;/ tez swedzi
zyc nie umierac:P....
Spokojnie nie jesteś jedyna. Ja mia;lam ochotę dzisiaj w nocy wyjśc i trzasnąć drzwiami i nie słyszeć tego wrzasku. Więc głowa do góry.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
na chwilę na brzuchu to ja rozumiem. ale spać teraz? przecież mi ona leżąc na plecach obraca głowę. niech mi tak na brzuchu zrobi przez sen...
nie potrafiłabym zasnąć.

czasem mam ochotę przykleić smoczek taśmą klejącą. bierze smoka, cycka, potem go wyrzuci i kwiczy bo chce smoka
Ja też.

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Wiesz co, mnie się Wojtek przejadł w szpitalu, przez calutką noc bolał go brzuszek, twardy, prężący się itp. - bite 8 godzin. Jedyne, co pomagało, to jak położyłam się na plecach i położyłam go sobie na brzuch - tzn. jego brzuszek do mojego. Własciwie to klatka piersiowa bardziej, niż brzuch. Jak oddychasz, to Twoje ciało ogrzewa jego brzuszek, poza tym mały leży na brzuszku, więc pracują te mięśnie brzucha, które pomagają w masowaniu jakby jelit i usuwaniu gazu, no i słyszy Twoje serce i jest poodgrzewany jednocześnie. Jak są mega kolki to niestety nic nie pomoże raczej, ale spróbować możesz. Dzieci powinny leżeć trochę na brzuchu, ale nie wszystkie lubią - Michał np. nienawidził i był gigantyczny wrzask, ale u mamy na ciepłym brzuchu, okryty jakimś kocykiem i jak słyszy bicie serca, to generalnie każdy maluch lubi któraś z dziewczyn pisała, że kłądzie termofor na kolana i na nim malucha na brzuszku - to taka odmiana ale tu też niektóre dzieci sie szarpią, a na leżenie na brzuchu u mamy albo taty to generalnie zażaleń nie ma musisz tylko uważać, zeby miał łepek tak, żeby mógł swobodnie oddychać!
Kurczę u mnie nie sprawdza się metoda leżenia na brzuszku, bo maly wtedy się drze.
Stary 2012-06-13, 19:29   #1428
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Sama duża wada nie wystarczy. Musi być podobno ponad 10 dioptrii i astygmatyzm albo ciśnienie w oczach złe. Jeżeli masz przerwany nerw wzrokowy, to że tak brzydko powiem: od porodu nic Ci nie grozi, bo zagrożeniem w przypadku sn jest utrata wzroku bądź jego znaczne pogorszenie.
Ale przy przyjmowaniu na oddział zdecydowanie zgłoś sprawę, bo może mieć to jakieś istotne znaczenie.
ok powiem na pewno...
Stary 2012-06-13, 20:02   #1429
niunia32
Zakorzenienie

Stokrotko powodzenia

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:06   #1430
Tacca
Zakorzenienie

No ciekawe jak Stokroteczka...

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Siedzę i jakoś w głowie mi się kręci... Zapomniałam karuzelę przypiąć do łóżeczka..

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Ale mąż musi jeszcze łóżeczko potem przenieść, więc chyba nie będę jeszcze jej zakładać... Już sama nie wiem co i jak.
Stary 2012-06-13, 20:11   #1431
anulka4771
Wtajemniczenie

Zabrali mi moje dziecko Znowu mi płacze cały czas i się pręży tzn od 19 po kąpaniu,trzymam go cały czas na ramieniu.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:21   #1432
cate_
Zadomowienie

Powodzenia Stokroteczko

Ale mam dziś zawroty głowy.

Mam pytanie, tydzień temu rodziłam, zastanawiałam die czy nie kupić hula~hop i zacząć ćwiczyć. czy to nie za szybko i czy jest szansa że rozbije w ten sposób cellulit zgromadzony w ciąży.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:25   #1433
pola_m
Wtajemniczenie

Stokroteczko, powodzenia!!

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Mój wielgus waży już 5400g i zastanawiam się czy nie za późno na chustę mój kręgosłup i ręce wołają o pomoc. Wczoraj jak go karmiłam u teściowej i wisiał mi w sumie na ręce, to nie miałam później siły go tą ręką klepać po pleckach

Spoko spoko, mój tez ma już dobrze ponad 5kg i chusta się sprawdza idealnie. Zresztą, można nosić do 2 lat.

Cytat:
A tak zapytam, bo mówicie o soczewkach i porodzie w nich,,, to ja tak zapytam, bo słyszałam, że np wada wzroku czy operacje oczu są przeciw wskazaniem do porodu i wykonuje się CC, Czy to prawda?? Ja miałam operacje na oczach i mam przerwany nerw wzrokowy więc nie widzę na jedno oko, czy to może być powodem do CC?? Jak myślicie? Mi nic nie powiedzieli na ten temat w szpitalu a mówiłam, że miałam operacje...
moja bratowa miała dwa razy CC ze względu na wzrok. Miała b. dużą wadę w obu oczach (jakoś pod 10 dioptrii) i była po operacji. No i to podobno wykluczało sn.

Cytat:
Jest mi źle.............
trzymaj się ciepło i wypłacz się, a mąż niech przytula
To zupełnie normalne i mija.

Swoją drogą, co te hormony z nami robią...

I zastanawiam się nad brzuszkami - chcę zacząć 6 weidera, albo coś w tym stylu. Myślicie, że już mogę - w piątek mija 7tyg. od cesarki? Ćwiczę sobie tak "normalnie", tańczę, jeżdżę na rowerze, jest ok i chciałam się skupić trochę na brzuchu bardziej, bo została taka wisząca skóra trochę.

Edytowane przez pola_m
Czas edycji: 2012-06-13 o 20:28
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:35   #1434
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
agatka-jeszcze cie ponudze długo się uczyłaś wiazać chuste?wiążesz ją razem już z dzieckiem?
Rzuć okiem na YT jak sie wiąże kieszonkę. W zasadzie to razem z dzieckiem ale nie taki diabeł straszny
Czy długo... przyszła chusta to zaczęłam. Na pewno jeszzcze nie robię tego idealnie, ale idzie coraz lepiej

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 20:50   #1435
Tacca
Zakorzenienie

Wrzucam zdjęcia łóżeczka... Teraz w naszej sypialni, bo jeszcze pusta i myślę, że dopóki mąż nie skończy pokoiku Piotrusia to tak zostanie. Zobaczymy... Mam nadzieję, że te meble przywiozą w przyszłym tygodniu... Kwiatki na podłodze tymczasowe... Nie ma mebli i nie ma gdzie upchnąć... Trochę babsko to teraz wygląda...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ł1.jpg (39,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ł2.jpg (48,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ł3.jpg (34,3 KB, 41 załadowań)
Stary 2012-06-13, 20:53   #1436
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze te moje skurcze jakieś dziwne...parę regularnych a za chwile nieregularne i tak w kółko, ale bolą jak nie wiem co...

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A silne masz te bóle??
miałąm tak samo plecy vbolaly tak ze hej na pewno do jutra urodzisz mnie sie zrobily regularne po 6 godzinach bólu pleców
Stary 2012-06-13, 20:57   #1437
Gaabbi
Wtajemniczenie

stokroteczka777, trzymaj się!
A parcie na odbyt ja miałam do końca porodu.
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Niby żelazo to podstawa... Moja siostra jeszcze jakieś witaminy brała po porodzie, bo anemii strasznej dostała i też z nią źle było. Ale nie pamiętam co to było. Może te, które brała w ciąży... I pielęgniarki jeszcze w szpitalu kazały jej czekoladę gorzką jeść.
Biedna Hanusia, mam nadzieję, że inhalacje pomogą...
Pewnie fizyczne samopoczucie też wpływa na postrzeganie wszystkiego... Trzymajcie się dzielnie obie z malutką... Nie mogę nic więcej, więc trochę pozytywnej energii Wam podsyłam.

Ja mam straszną zgagę znowu...
Może faktycznie powinnam zacząć brać jakieś witaminy
Dziękuję za dobre słowo i pozytywną energię

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
trzymaj się ciepło i wypłacz się, a mąż niech przytula
To zupełnie normalne i mija.

Swoją drogą, co te hormony z nami robią...
Niech minie jak najszybciej, bo sama siebie wykończę tymi myślami. A i Hania pewnie odczuwa moje "super" nastawienie do życia. Ona jest taka kochaniutka...

Dzisiaj położna trochę mi opowiadała o okresie połogu i się załamałam. Te zmiany poporodowe i pociążowe dają we znaki w okresie połogu...ja już je odczuwam.

Dzięki za pocieszenie

Dziewczyny, czy Wy też się tak pocicie w nocy???
Stary 2012-06-13, 20:59   #1438
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

ja odciagam laktatorem bo tak samo robiła moja i sobie nie pojadała teraz widze ile jest w stanie zjesc żeby sie najesc i spac z 2 godz
Stary 2012-06-13, 21:05   #1439
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

nic nie robisz źle - mój Adaś ma dokładnie to samo, czasami albo codziennie wieczorem - je na raty, usypia, kładę drze się i chce jeść - już do tego przywykłam, u mnie związane jest to z kolkami

Cytat:
Jest mi źle.............

-------.
Gaabbi to na pewno hormony - najpóźniej przejdą po 6 tygodniu od porodu, więc bierz na siebie poprawkę i wytrzymaj

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Zabrali mi moje dziecko Znowu mi płacze cały czas i się pręży tzn od 19 po kąpaniu,trzymam go cały czas na ramieniu.
oj, czy to znaczy że powitamy Cię w gronie Kolkowych dzieci? nie życzę i współczuję

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
1. czy dziecko mające kolkę drące się, uspokaja się przy piersi? bo ja już nie wiem o co chodzi z Antosią, od rana nie śpi, wcześniej się darła cały czas i cały czas przy cycu by chciała, myślałam, że nie najada się moim mlekiem, dałam jej trochę mm a ona dalej leży i oczy jak 5złotówki

2. jak wygląda pierwsza wizyta u gina po porodzie? ogląda szyjkę? wsadza ten okropny wziernik czy jak? mamusie będące już po takiej wizycie - nie bolało Was to? mnie to normalnie zawsze bolało jak wsadzał wziernik i jak teraz sobie myślę, że po tych szwach i w ogóle ...to mnie aż boli na samą myśl...

3. pyt do millena- pisałaś, że też bierzesz żelazo... czy to nie ma jakiegoś wpływu na kupki Borysa? czy nie ma zatwardzeń?
1. tak, dziecko które ma kolkę odnosi wielką ulgę ssąc, dlatego tak bardzo chce cyca i nic się z tym nie da zrobić - do tego łączenie mm z piersią też może powodować bóle brzuszka

2. u mnie wyglądało to tak, że doktor zajrzał, sprawdził szwy, obmacał brzuch i powiedział ok

3 nie jestem Millena - ale z dobrego źródła wiem, że żelazo łykane przez mamę powodować może u dziecka zmniejszoną ilość kup, zatwardzenie albo bóle brzucha

Wszystkim rodzącym - POWODZENIA
Wszystkim nowym mamą - Gratulacje

my dzisiaj byliśmy w szpitalu - Adaś waży 6.1900 mierzy 60 cm. Miał robione badania krwi bo w ostanich wyszło zamało neutrocytów, jeśli te padania to potwierdzą będziemy skierowani do hematologa... zatem czekam na telefon ze szpitala, który pewnie będzie jutro rano i siedzę jak na szpilkach
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 21:10   #1440
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

Gaabbi to na pewno hormony - najpóźniej przejdą po 6 tygodniu od porodu, więc bierz na siebie poprawkę i wytrzymaj

my dzisiaj byliśmy w szpitalu - Adaś waży 6.1900 mierzy 60 cm. Miał robione badania krwi bo w ostanich wyszło zamało neutrocytów, jeśli te padania to potwierdzą będziemy skierowani do hematologa... zatem czekam na telefon ze szpitala, który pewnie będzie jutro rano i siedzę jak na szpilkach
Ciężko jest brać na siebie poprawkę, jak takie myśli przychodzą do głowy. Ja wiem, że to wina hormonów i minie, ale te myśli są przeokropne...jak tu nie płakać

za dobre wyniki krwi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości