|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Hej
![]() Zmokliśmy dziś porządnie, w środku spaceru nas dopadło Skryłam się na pocztę i przez pół godziny nie mogłam wyjść![]() Tymico nauczył się pokazywać oko. Wcześniej mu się zdarzało i tylko u niektórych zabawek, a teraz u każdej, nawet pierwszy raz widzianej, bezbłędnie wskazuje to, co trzeba ![]() Pewnie to nic przyjemnego, ale może pomoże raz na zawsze... Brawa dla Adasia ![]() Kibicka widzę, ze całkiem zadowolona z wyniku Taką ma wesołą minkę ![]() Cytat:
Posiusiałabym się ze śmiechu, jakbym to na stadionie usłyszała ![]() To możesz pewnie już z tymi pieluchami spróbować... Ja kupiłam je pierwszy raz, jak Tymek nie miał jeszcze 8,5 i były dobre. Nigdy nam nie przeciekły ![]() uwielbiam ten film ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2972 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() Mam nadzieje że alergia Was ominie Cytat:
![]() Fajnie że wróciłaś ![]() Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was troche wcześniej zmieniła dziecku mleko z 2 na 3 ???????????????
|
||
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lila to taki czort, wszędzie wlezie, od paru dni ma fazę na włażenia na krzesła, wchodzi na krzesełko Filipa i staje na nim i się cieszy ![]() Bez problemu wspina się na zjeżdżalnię którą mamy na podwórku, wchodzi po takiej ściance z zamocowanymi drewnianymi klockami. Jak wchodzimy po schodach to musze ją położyć na schodach i ona musi sama wejśc na górę
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że Jaśkowi to minie, jak się już trochę oswoi z nową umiejętnością W sumie całkiem prawdopodobne by to było, bo Tymek jak nauczył się przemieszczać i obracać, to też takie cyrki wyczyniał i kilka nocy miałam gorszych, i też się bałam że tak już zostanie, ale po tygodniu-dwóch wszystko wróciło do normy Czego i Tobie życzę ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Aaa, zapomniała się pochwalić Kupiłam dziś w Ikei krzesełko do karmienia, żeby było na działkę. Bo teraz jak tam jedziemy, to siedzę przy stole z nim na kolanach, więc sporo zabawy kosztuje mnie uważanie, żeby z tego stołu "nie posprzątał" ![]() A jutro może kupimy mi "nowy" samochód
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
telik moja tez tak ma od miesiaca, ze jak sie nauczyla stac, to kladniecie jej na noc to dramat, caly czas wstaje, wykonczona slania sie na nogach, ale dalej stoi i pada i tak w kolko. Az sie zmeczy i juz nie wstanie tylko jak padnie tak spi, wiec czasem dziwne te jej pozy. Jak usnie kamiennym snem, to ja ukladam do snu.
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Moja kibicka wlasnie padla przy piciu ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- brumku jakie autko?? ja samochodziara
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marina, ma coś w sobie, przystojny - to fakt. Ale taki niby super-zawodnik a za wiele nie pokazał
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Takie samo, jak mam teraz (tylko młodsze) i jak mam mój mąż (tylko starsze
![]() Już postanowione, zaklepane, tylko nie wiem, czy już jutro zapłacimy i odbierzemy, czy jeszcze nie. Dziś byłam się nim przejechać, z Tymciem rzecz jasna, i klamka zapadła
|
#2978 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mały czort nauczył się dzisiaj:
- przewracać krzesełko do karmienia - stało w pokoju, ale przestawiłam je już dzisiaj do kuchni, a w kuchni mam bramkę także koniec zabawy ![]() - otwierać taki spory rattanowy kosz na pranie, który ma ciężką tą pokrywę, jeszcze ciekawsko wkładał tam głowę i raz puścił rączką tą pokrywę i uderzyła mu w główkę Ogólnie w dużym pokoju zostało tylko łóżko, mały kawowy stolik z ikei pod, który mały wchodzi i podnosi go głową, bo jest taki lekki i regalik
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się Ronaldo w ogóle nie podoba, taki laluś
brumek zobaczysz że jeszcze dokupisz drugie krzesełko z Ikei do swojego mieszkania Co do zasypiania to Lila ostatnio usypia z butelką.... Ubieram ją, kładę do łóżka, daję butelkę z mlekiem, gaszę światło i wychodzę... A ona sobie pije mleczko, za parę minut wracam i zabieram pustą butelkę a ona śpi ![]() może to trochę niepedagogiczne żeby usypiać z butlą, ale jeszcze trochę i wyeliminuję jej butlę po kąpaniu, więc wtedy będę się martwić teraz mi wygodnie ![]()
|
#2980 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() We wszystkich książkach o niemowlaach upadnie jest bajecznie proste
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
teliczku
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-06-13 o 22:51 |
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
w realu jest bebilon po 38,65
brumek, tez mam mondeo, od wieeeeelu lat, kombi, po moim tacie przejęłam, on miał je od nowości uwielbiam to auto za rozmar i jak na masę - za niezłą moc to auto sprawiło że nie znam ograniczeń w pakowaniu, zawsze i wszędzie zabiorę co chcę ![]() lubię duże wygodne auta i nigdy nie miałam problemów z parkowaniem, jak to wielu uważa że małe w mieście lepsze pewnie mogłabym miec młodsze, ale przez sentyment nie czuję potrzeby zmiany na razie telik, ja usypiam małgo u nas w łóżku... lubi zasypiać tyłem do mnie przyklejony jak u nas po wizycie? usg ok, kobieta dość enigmatycznie powiedziała "wynk dobry, ślad po niedotlenieniu jest, nie powiększa się, jak pediatra zaleci to w okolicach września, października można jeszcze skontrolować" u neurologa: "rozwój w normie, postępuje, więc nie ma się co martwić, wizyta terminowa nie jest potrzebna, chyba że będzie mnie coś niepokoiło" dodała że radosny chłopczyk z niego - podskakiwał mi na rękach jak to zwykle robi słysząc muzykę ![]() więc wynik wizyt chyba dobry raz jesczcze dziękuję za kciuki Marina, pamiętam o Twoim egzaminie jutro - trzymam
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina to super, że wieści z wizyty pozytywne!
Czuję niedosyt, mało mnie ostatnio ![]() Jutro jadę podciąć włosy. Może w niedzielę powstawiam zdjęcia z chrzcin i urodzin
|
|
#2984 | |
|
Zadomowienie
|
kurde już północ
idę robić butelkę i lulu strasznie mi dni uciekają od kilku dni zabieram się za pranie ręcznie, prawie już przepadam przez miskę - bo zostawiłam na widoku, żeby "nie zapomnieć" że mam to wyprać ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
czekam na zdjęcia ![]() apropos.... kupiłam albumy z wyprzedaży po 5 i 9zl, z ekspozycji niby ale wyglądają super jeden czy dwa mają jakeś przybrudzenia ale mało widoczneto albumy tradycyjne na wklejane zdjęcia, pergaminem przedzielane - uwielbiam takie albumy, szeleszczenie przy przewracaniu kart..... nie sa duże mają po 40 i 60 stron, zrobie babciom albumy z chrztu i obiadu po nim, moja mama na pewno ucieszy się z takiej pamiątki
|
|
#2985 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie z tego naszego jestem bardzo zadowolona, ale nigdy nie mówię nie... ![]() Cytat:
No i właśnie kolor jest jego jedyną wadą... Bo ja samochody to lubię czarne i srebrne. I na tym koniec A ten jest ... chyba perłowy bym to określiła. W papierach ma dumną nazwę "platinum" Jest jasny, metaliczny. Nowego, z salonu, bym takiego nie wybrała, no ale brzydki tez nie jest.Cytat:
Cytat:
I uwielbiam je. To świetne auto, zrywne i nie do zdarcia. Dlatego ufam temu modelowi Tylko dotąd miałam sedana, a ten będzie kombi. Nie przepadałam nigdy za kombiakami, ale teraz z rozsądku właśnie takie chcę. Dla rodziny to chyba najlepsza opcja ![]() No a co do wielkości, to ja tez lubię duże samochody ![]() 2. Pewnie że dobre wieści! Bardzo się cieszę No i że za każdym razem możesz się upewnić że wszystko jest w porządku
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
IGORKU, roczniaku kochany, wszystkiego najlepszego!!!!!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
IGOR URWISIE STO LAT!!!
![]() : dziekuje-kwiatek:Jestem dziś na maxa pociągająca. I to nie z tytułu mojej urody (której też nie można mi odmówić ![]() Po pracy idziemy z Domkiem do dermatologa. Mam nadzieje, że przepisze jakąś maść, ale zapewne czeka Nas też kolejna wizyta u pediatry, albo alergolog bo podejrzewam skazę białkową jednak. Wszystko poprane, odstawione, a skóra brzydka. Wczoraj oprócz standardowej porcji mleka dostał jogurt i wysypało go jeszcze bardziej.
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
jacieee a może faktycznie po takim czasie skazy bialkowej dostał?
mam nadzieję, że lekarz pomoże i znowu leje i to jak
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2012-06-14 o 07:54 |
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Rogi
![]() Wszystkiego co najlepsze w życiu! |
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Igorzasty Sto Lat Sto Lat Duży Chłop z Ciebie
![]() Marinka no co Ty, Twój tż bez chęci na ten tegez? Taka laska z boku leży i jemu też leży? Kiedy robisz poczęstunek? dzisiaj?Sara już mi dzsiaj zjadła kasze. Wiem dlaczego nie chciała. Smak jej nie opowiadał. Dzisiaj dostała bananową i opyliła. Carmela pochwal się furą wstrzymuję się, bo jednak trochę kosztuje ta zabawka...Brumek pozbywasz sie starego mondziaka. Pochwal się nowym, daj linka Kolina tak myślałam że będzie ok, super. ![]() Zmalowana kciuki za pracę, ![]() Jaciee to jednak chyba wygląda na skazę.. Ale mam wenę do długiego posta dzisiaj. U nas 1 pobudka I pogoda jak u większości, noż kur!!
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Igorku wszystkiego najlepszego. Rośnij zdrowo i szczęśliwie.
Trzymam kciuki za wszystkich potrzebujących teliku moja sama nie uśnie. Wtula się że mnie i usypia. Ale ja uwielbiam to nasze wieczorne usypianie. Ale może mu przejdzie jak się oswoi z nowa umiejętnością, jestem zła na męża miał prosić na urodziny dziadka i tak wyszło że zamiast 3 osób zaprosił 7 bo inaczej głupio by wyszło i się zrobiło 20 osób. I jestem w kropce kasy na imprezę brak, czasu brak bo weekend szkoła. Tort 2 ciasta sałatka wędlina paluszki co jeszcze podać na stół żeby było tanio? |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dajcie linka do krzesełka z Ikei
![]() Nie mogę znaleźć. Jacieee ciekawe co jest Domelowi.. Radek ze skazy wyrasta a u Was by się zaczynała? Oby nie. Radek ma katar. Będę pleć dzisiaj wianki do kościoła. ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Patik co za krzesełko uczydełko? ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Scio może strogonowa ugotuj? Na ciepło będzie + chleb to tego. Albo barszcz z krokietami? |
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, i co to znaczy?
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Igorku nasz roczniaku STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam krzesełko w Ikei
Kupowałyście od razu z tą tacką? |
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Piszęż telefonu więc nie mam jak cytować.
|
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
Dziś obiadku nie gotuję, więc chociaz troszkę tu nadrobię.
Rogi sto lat! ![]() Patryk "tylko" siada w łózeczku na śpiocha. Jedno z jego ulubionych miejsc do zabawy to łazienka i pralka automatyczna ![]() Ostatnio furorę robi drewniana huśtawka zawieszona w drzwiach. Jest tylko jeden warunek - trzeba huśtać wysoko, żeby był wiatr we włosach I zwykle pada na mnie, bo ja się nie boję w przeciwieństwie do babci, która ucieka ze strachu, żeby na to nie patrzeć. Wczoraj do mojego męża powiedziała (do mnie nie ma śmiałości?), że nie można go tak wysoko huśtać, bo on jest za mały. Szukałam trochę w internecie na ten temat (tak z ciekawości), ale znalazłam tylko to, że nie huśtać, jeśli dziecko się boi, a nasz dopiero przy pewnej wysokości zaczyna się cieszyć![]() Patik u nas trochę lepiej. Może bez jakichś rewelacji, ale jednak. Fakt, że mam wrażenie, że za kogoś innego za mąż wychodziłam, ale idzie się przyzwyczaić. Za długo nigdzie nie byliśmy, więc pora wypocząć i nabrać trochę energii. Zobaczymy - może namówię go na jakiś wyjazd w weekend (np. do moich rodziców - chyba mi też się coś należy? Przed ślubem ta trasa nie była taka uciążliwa dla niego - jeśli tylko ja nie miałam szkoły, to on był u mnie, a dla porównania w tym roku byliśmy tak dwa razy A odkąd urodził się Patryk - cztery razy. Ciekawe, czy teściowie tak bardzo by się cieszyli, gdyby własne dziecko i wnuka mieli z wizytą 4-5 razy na rok I możecie mi nie wierzyć, ale ja tu nie mam nic do powiedzenia )
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Igorek Sto lat urwisie ![]() tak od razu z tacką..
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad nie podoba mi się zachowanie Twojego ślubnego
![]() ![]() 100 km to nie jest długa trasa, a na pewno nie na tyle żeby tak rzadko bywać u Twoich rodziców. Też masz prawo się z nimi widywać. Mąż mógłby się postawić w Twojej sytuacji. A może weź się postaw i jedź sama z Patrykiem, masz prawko? Tak mi Ciebie szkoda ![]() Człowiek z żelaza z Ciebie. Ze wsparciem męża inaczej by to wyglądało...bo pewnie mieszkalbyście sami.
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
IGOREK 100LAT WSZYSTKIEGO DOBREGO
NAJWIEKSZE BUZIAKI PRZESYŁA SARENKA Autko takie: http://allegro.pl/little-tikes-auto-...391927283.html Jak jestśmy w Castoramie to jeździ nim i pęka z dumy, mam nadzieje że różówy i nie zakurzony też jej się spodoba Baloniki i świczki u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=21551805 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Skryłam się na pocztę i przez pół godziny nie mogłam wyjść

Taką ma wesołą minkę 

potem zaczyna płakać
W sumie całkiem prawdopodobne by to było, bo Tymek jak nauczył się przemieszczać i obracać, to też takie cyrki wyczyniał i kilka nocy miałam gorszych, i też się bałam że tak już zostanie, ale po tygodniu-dwóch wszystko wróciło do normy 
12.06.2010

: dziekuje-kwiatek:

zębole