|
|
#3781 | |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#3782 | ||||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Ja odchudzałam mojego Majla poprzez podawanie karmy light raz dziennie wieczorem. Dodatkowo wprowadziłam 2 razy dziennie dłuższe spacery. Majlo również biegał po podwórku i ogródku, żeby nie było, że brałam na spacery, żeby tylko schudł I po jakimś czasie zaczęłam się zastanawiać, jak to było: czy Majlo schudł z 10 kg na 7 dzięki karmie light, czy można było tylko wprowadzić ograniczenie karmy (dodaję, że miał ciągle w misce, ale nie wyjadał usilnie) i spacery? Czy może jednak te 3 rzeczy połączone dały taki efekt? Ja wkurzałam się tak odnośnie kolb dla papug. Podejrzewam, że to dzieci miały takie stwierdzenia, że kolby dla papug są szkodliwe, bo ptaki po nich zdychają. Momento, kolby najczęściej spajane są miodem, którego nadmiar powoduje otłuszczenie wątroby/serca . Jeśli ktoś codziennie podawał papugom kolby + inne przysmaki, to co się dziwić Problemem też jest niewiedza sprzedających karmy. Pamiętam, jak trzymając koszatniczki chciałam w zoologu podstawowego pokarmu dla nich. Sprzedawczyni przyniosła taki pokarm jak dla chomika, świnek. Dopiero po długim czasie, tu na wizażu dowiedziałam się, że podstawowym pokarmem dla nich jest... siano ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Ale sama mówiła, jak jeszcze była dzieckiem, że koty , niestety, w większości przypadkach jak sobie coś upolowały to wtedy zjadły, słowa 'kastracja' nikt nie słyszał, dostawały mleko krowie, nie wspominając o wielu innych rzeczach. O, np. niewypuszczaniu kota z domu, szczepieniu, prowadzeniu na smyczy . ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Co do ostatniego zdania- może lepiej nie wiedzieć...
|
|
#3783 |
|
KOTerator
|
Milka jest bardzo mała, trzy kilo nawet jak na kotkę bez łapki to mało chyba
Być może to przez niedożywienie przez pierwsze pół roku, jej matka też pewnie była niedożywiona i skutki jakieś muszą być
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Niestety na minimalnym ustawieniu jest za duża, założyłam mu tylko do zdjęć. Trochę był zdezorientowany dzwoneczkiem, więc cyknęłam szybko parę i zdjęłam. Cytat:
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3786 | |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
![]() Swoją drogą - super obróżka. Co do sierści i odkłaczania - mój za nic w świecie nie daje się czesać. Zużyłam już z tysiąc rolek, może rzeczywiście spróbuję wrzucić to do pralki zdejmując trochę mokrą rękawicą. (niby takie oczywiste, a na to nie wpadłam) Nimfa20 - Twój makrelą 'pogardził', Blancik (tak, Luby nadał imię kotu Blancik
|
|
|
#3787 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
, to dobrze, że jej nie kupiłaś bo byś ładnie żałowała .---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Trzeba było wcześniej mówić, to bym się nie produkowała z tymi karmami dla nerkowców i uropetem. |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/szczotka-do-zbiera...397560502.html
|
|
|
#3790 |
|
KOTerator
|
Panna Milka bawi się Milka a Sonia chce już spać, więc się żegnamy.
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc
|
|
|
|
|
#3792 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Mój je wszystko. Ostatnio nawet Ziwi Peak zjada bez gadania. Tak, dzisiaj przeczytałam parę pyskówek na najbardziej znanym kocim forum. Skrajność.
|
|
|
#3793 |
|
BAN stały
|
Hej, mam siedmiomiesięcznego kocura, bardzo często jeździmy, ładujemy więc do do transportera (inaczej chodziłby nam po głowach), ale kot jest bardzo nerwowy, potrafi przez 5 godzin (!!!) miauczeć, prychać, rzucać się... Myśleliśmy, że z czasem mu przejdzie, ale mimo, iż od pięciu miesięcy jeździ z nami co najmniej 60 km tygodniowo (a zdarza się, że jedziemy z nim po 300 km w jedną stronę), kot nie uspokaja się. Na postojach nie je, nie pije, wsadzany do kuwety nie załatwia się, jedynie na smyczy ciągnie z ciekawością by wszystko obwąchać. Wsadzamy go z trudnością znowu do transportera i włącza się syrena, wyje całą drogę.
Ponieważ pod koniec czerwca znowu czeka nas podróż na Mazury, szukałam czegoś co pomogłoby nam znieść podróż, znalazłam coś takiego: http://www.psiaki.pl/sklep/product_i...oducts_id/1517 Miałyście z tym styczność? Sprawdziło się? |
|
|
|
#3794 |
|
Nie depcze krokusów
|
Hej, nie mam szelek, bo jeżdżę ze swoim kociskiem pociągiem, ale również podróż wynosi ponad 5 godzin (5 w samym pociągu, a jeszcze dojazd na dworzec i do domu).
Nie wymuszam na nim kuwetkowania, bo jest zestresowany, a podróż planuję na godziny, w których zwykle śpi. Czekam, aż się załatwi przed podróżą albo próbuję to na nim wymusić. Trzymam go na kolanach, z palcami włożonymi przez kratki drzwiczek do transportera - to chyba ważne dla niego, bo zasypia przytulony do moich palców. Połowę czasu przesypia, połowę miauczy. A w domu zachowuje się, jakby nic się nie stało.
|
|
#3795 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miziam na dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
od tego bym zaczęła- żeby polubił to miejsce i poczuł się tam bezpieczny. Teoretyzuję, bo z moimi jeszcze przez to nie przechodziłam.
|
|
|
#3796 |
|
Raczkowanie
|
Mój maluch dzisiaj zrobił sobie wycieczkę po dworze, wystarczyło zostawić otwarte drzwi na chwilę i wyczaił, złapałam go umorusanego i przeżył pierwszą kąpiel. Nie wiedziałam, że małe koty są takie silne ! Całą rękę mam podrapaną :/
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My już też się kładziemy
|
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
Ja ^?*/@>&~ !! Zostałam dzisiaj obudzona zamaszystym baranem w nos
![]() dzięki, Srajtku ![]() Idę spać dalej.
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Raczkowanie
|
Witam, u nas w końcu skończyły się choroby, starszy poszedł do przedszkola. Młodszy właśnie ogląda baje.
Dodaje kilka zdjęć naszej gwiazdy, która uwielbia budzić nas koło 6 na myzianie. |
|
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Transporter na pewno jest bezpieczniejszy ale on krzyczy i w nim i bez niego. Jest Feliway w sprayu do samochodów - może to trochę uspokoić kota. Można tak jak pisały dziewczyny przyzwyczajać powoli do transporterka. Można chyba taką klatkę do samochodu też mieć. Ale gwarancji że kot polubi podróże to chyba nie ma.
|
|
|
#3802 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Może przynajmniej odwidzi mu się wagarowanie...
|
|
|
#3803 | |||
|
KOTerator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Próbowała któraś już może? Działa? ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
, że daje Pańci pospać do 6, nie każdy ma takie szczęście .
|
|||
|
|
|
#3804 |
|
Nie depcze krokusów
|
...i że budzi na mizianie, a nie walki z niewidzialnymi potworami na kołdrze...
|
|
#3805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3806 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie że wole myzianie od walki z potworami łóżkowymi. najlepsze w tym jest że mruczeć zaczyna z połowy pokoju nim któreś z nas zdąży ją pogłaskać, jakby dawała znak : uwaga chce być myziana
Teraz bawi się kartonem po starym krzesełku od młodszego , który po dłuższej przewie wyciągłam spowrotem na salony
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3808 |
|
Raczkowanie
|
tak przed kąpielą Mam taką nadzieję, że się oduczy, bo potrafi nawet wyskoczyć jak ktoś popchnie drzwi, żeby się zamknęły. Nie wiem skąd u niego wtedy tylko szybkości ![]() u mnie też dzisiaj pobudka po 6
|
|
|
|
#3809 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Czasem jak się zjeży patrząc gdzieś w przestrzeń pokoju, to aż mam ciary... Może niewidzialne tylko dla mnie?
Cytat:
Odpowiednio zmotywowany człowiek też może znaleźć w sobie nieznane pokłady siły. U mnie była pobudka o 4:40, ale na szczęście na mizianie.
|
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sprawdz co masz pod podłogą ![]() Mi dziś kochany kotek dał pospać do 6.30 Ale wczoraj pobudka o 4 - skakanie po nas, drapanie żaluzji i krzyki a nawet próby gryzienia. Nie wiem czy był głodny czy znudzony?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

Być może to przez niedożywienie przez pierwsze pół roku, jej matka też pewnie była niedożywiona i skutki jakieś muszą być
.
się razem od
....
, to dobrze, że jej nie kupiłaś bo byś ładnie żałowała 

, że daje Pańci pospać do 6, nie każdy ma takie szczęście