|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Gaabbi - co do pocenia, przez pierwsze dwa do trzech tygodni tak jest bo wszystka woda i pozostałości po ciąży schodzą i wychodzą wszystkimi możliwymi porami. Przejdzie niebawem
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
eeee tam jesteś dzielna i zobaczysz że u Ciebie minie to o wiele szybicej - ja już myśłam że mam depresję jak zaczęłam ryczeć to nie mogłam skończyć przez trzy tygodnie. A u mnie doszło jeszcze brak akceptacji dziecka i zawalenie się całego planu na życie... doszły kolki i było naprawdę nieciekawie a przeszło z dnia na dzień. Zatem ja wierzę, że u Ciebie będzie to tylko chiwla i zaraz znowu będziesz się śmiać dziękuję za kciuki |
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Wiadomość od Stokroteczki:
"Nadaję ze szpitala. Jestem po ktg. Skurcze co 5-6 minut. Położna powiedziała "po co Pani przyszła z takimi skurczami jak ma Pani tak blisko" Mam chodzić no to chodzę, Mogę być dostępna na wizazu bo udało mi się złapać jakieś wifi. Niestety pisać nie mogę. Pozdrowienia dla Was".Trzymamy mocno kciuki!!! Wiadomość od Diablicy poprzez Stokroteczkę: ![]() "Urodziłam przez cc ok. 16 wody odeszły o 2. CC bo córka źle wychodziła i szyjka opuchnięta. Waży 2950 długa 50 i ma czarne włosy. Paweł był przy nas do 6cm kiedy się okazało, że lepiej dla nas zrobić cc." GRATULUJĘ!!! |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Stokroteczka pisze, że powiedzieli jej, że sobie poleży długo, bo rozwarcie tylko na jeden palec... Dziewczyny trzymajmy kciuki, żeby poszło szybko!!!
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Kapukat i ja mocno ściskam kciuki za wyniki!!! Buziaki! |
|
|
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
Millena: odnośnie karmienia to mój Seba pewnie też by tak robił, ale oszukuję go smoczkiem
Przeważnie działa... Gaabbi odnośnie pocenia w nocy to ja nie czuję, że się pocę (w sensie, że mi mokro), ale za to piżama po dwóch nocach nadaje się do prania, bo zabija zapachem I jeszcze okropnie śmierdzą mi skarpetki jak tylko wyjdę gdzieś na chwilę w pełnych butach i je potem ściągnę po powrocie do domu Mam nadzieję, że to minie, bo trochę to niefajne...Dziewczyny dopiero co rozpakowanie i te w trakcie - gratulacje i trzymam kciuki |
|
|
|
#1446 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
No jasne ze trzymamy kciuki ![]() oby stokroteczka jak najszybciej mogła się przywitać ze swoja córcia Miałam Wam powiedzieć że mój Stasiu dziś już po pierwszym szczepieniu dzielny chłopak z niego matka mniej dzielna waży już 5360g.
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie 2 cm a mnie wypisali![]() ale zobaczymy jak będzie postępować to się uda
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Rozeznanie
|
Na poprawę humoru http://www.youtube.com/watch?v=j4tjl...feature=relmfu
mały się wierci... pewnie zaraz się syrena włączy
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko powodzenia w takim razie...niech się samo rozkręca
chociaż znając życie pewnie kroplówkę podłączą....a właśnie...czy Wy się orientujecie czy można odmówić podłączenia oksytocyny, żeby przyspieszyć skurcze?? |
|
|
|
#1450 |
|
Rozeznanie
|
Boze tyle te Wasze pociechy waza,ze moj chyba tyle bedzie mial w przedszkolu
![]() tesciowa tylko popilnowala malca jak poszlam do sklepu,jak wrocilam,to musiala isc..wiec sobie nie pospalam,ale obiecala,ze zabierze go w sobote i jest szansa,ze wyspie sie szybciej niz dopiero w grobie ![]() polecam kladzenie maluchow na udach brzuchem do ud, moj bardzo to polubil,do tego masuje mu plecki i chyba jest w 7 niebie-chociaz na poczatku srednio mus sie podobalo...,no i brzuszek przez uda sie masuje,mozna wlozyc miedzy brzuszek i noge termofor |
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą, położenie dziecka na udach - uratowało mi ręcę, jak już nie był w stanie leżeć na brzuchu moim albo R. Z jakiś dziwnych powodów - to wtedy kładłam go na uda. Obie metody w kolce są naprawdę super! podpisuję się pod tym co pisał Szmaragdowykotek i co pisze Ania |
|
|
|
|
#1452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za wyjaśnienie co i jak. Czekam wobec tego, aż to też minie. Pewnie moja anemia też ma na to wpływ. Zakładam, że będzie coraz lepiej, ale kto wie co jeszcze przed nami... Chcę się znowu cieszyć pełną parą z macierzyństwa. Cytat:
Stokroteczko, życzę szybkiego rozwoju akcji. A pisałam, żebyś się nie spieszyła do szpitala. Mogłaś w domu jeszcze trochę wytrzymać. Diablica, gratuluję! Jesteśmy po kąpaniu Hani. Wstyd się przyznać, ale w wanience kąpaliśmy Ją pierwszy raz. Tak, to było codziennie na przewijaku obmywanie całego ciałka. Nawet dobrze nam poszło, ale pod koniec Mała zaczęła marudzić o jedzonko. Kąpiecie dzieciaczki w wodzie z kranu, czy przegotowanej? Długo siedzicie po kąpieli w tym nagrzanym pomieszczeniu? |
||
|
|
|
#1453 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje dla nowych mam! dziewczyny przepraszam ze nie po imieniu do kazdej z osobna ale nie wyrabiam.
stokroteczko - powodzenia! pewnie bedzie po wszystkim szybciej niz sie spodziewasz. obysmy rano mialy dobre wiesci od ciebie ![]() gabi - ja tez sie poce w nocy mimo ze od porodu minely juz ponad 4 tyg. mam nadzieje ze waga troche sie przez to ruszy bo poki co to polecialo mi 12kg a ost 5 nie chce sie nawet ruszyc. czasem pozwalalam sobie na male co nieco w ciazy i teraz chyba musze to odpokutowac. nie wiem jak i kiedy schudne ale narazie trzymam diete i jestem zdesperowana bo chodze wkolko w dresie albo w spodniach ciazowych. w tych sprzed ciazy sie nie mieszcze ![]() jesli chodzi o samopoczucie to ja to samo przechodzilam. pojawialo sie i wracalo ale wkoncu jest lepiej. baby blues cie dopadl. jestes dzielna! trzymaj sie! to minie ![]() millena - my kapiemy marusie codziennie. budzimy ja jesli spi dosc dlugo bo pewnie i tak niedlugo sama by sie obudzila a nie chce jej kapac zbyt pozno wiec nie czekam. no ale wiadomo - kazdy robi jak uwaza ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- my kapiemy w wodzie z kranu, nie przegotowanej. w przegotowanej myje tylko buzke. ![]() pokoju nie podgrzewamy juz do kapieli. podgrzewalismy tylko przez pierwszy tydzien. trudno to zorganizowac bo codziennie kapiel wypada o innych porze a grzanie troche zajmuje czasu... zreszta jest 21st wiec nie ma tragedii ![]() ja juz spadam. odpoczne troszke bo pobudki w nocy nieuniknione
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ach te dzieci![]() ![]() Jam miałam ramę z tego http://www.youtube.com/watch?v=csl28...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=csl28...eature=related
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-06-13 o 22:49 |
|
|
|
|
#1455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie 5 skurcz co 10 minut. Taki sobie niebolesny, troszkę więcej śluzu na wkładce i lekki ból w kręgosłupie. Powoli się kładę, zobaczymy co się będzie działo. Może znowu nic. ![]() Dobrej nocki!
|
||
|
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
Info od justys1358:
Oto Maja,przyszla na swiat o17.30 przez cc,56 cm i 3500 g. Jest slodka i ma dosc mocny placz. Pozdrawiamy ciocie
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-06-14 o 07:30 |
|
|
|
#1457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jej wywołają jak nie będzie postępować... dobranoc ja też idę spać
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Wtajemniczenie
|
stokroteczko, moc kciuków
Zwłaszcza jak malutka wyskoczy po północy, to szczególny buziak ode mnie, bo jutro moje urodziny Ech, trzeba wysłać pw do andzyi, żeby na liście wiek zmieniła ![]() Cytat:
W końcu w tygodniu to ja potem przez cały dzień skaczę przy dziecku Tż zwykle przynajmniej raz w nocy czy nad ranem wstaje przewinąć Kaja. A w weekend czy jak ja jestem jakoś mocno zmęczona, to np. umawiamy się, że on wstaje przez całą noc i mi podstawia pod pierś Kaja Zrobi co ma zrobić i usypia z powrotem. Współczuję osobom, które jak już raz w nocy się obudzą, to nie potrafią zasnąć. Ja nie znam takiego problemu ![]() Czarny może nie, ale taki ciemny Tak, złożyliśmy. Po paru dniach przyszło pismo do domu z łaskawą wieścią, że dostaniemy Wypłaty są raz w miesiącu 20-ego. Może jakbyście jutro złożyli wniosek, to jeszcze by się udało w czerwcu To może sam tż załatwić.
|
|
|
|
|
#1459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc się nie przyznam, ale też upsrawiedliwiam je hormonami i O! PANIE ! też mam nadzieję, że się ich wyzbędę!! raz z tego wszystkiego krzyknełam też do siebie "cholera jasna", mały się co prawda uspokoił na chwilkę, ale tak mi się głupio zrobiło i chyba oblał mnie czerwony rumieniec, bo poty mnie oblały staram sie trzymać jakoś bo wszędzie trąbią , że jesli ja nie bede radosna to moje dziecko też złapie depreche. poza tym baby blues to nic wstydliwego, jesli masz ochote sie wygadać, pisz do woli!! może Ci wtedy ulży, nikt nie będzie Cie tutaj oceniał, pamiętaj !! nikt też chyba nie zrozumie Cie tak jak my zapomnialam zapytać ! Jak Diego zareagował na Hanię !? Zaprzyjaznili sie juz? co do tego spania i jedzenia.... moj usypia dopiero jak mu dam np 30ml butli. smoczkiem nie da się goscia oszukać, bo jak nie leci nic ze smoczka, to sie dosc szybko orientuje i jest jeszcze wiekszy lament. moj nie chce leżeć na brzuchach. denerwuje sie.... myslalam, ze moze u mnie nie chce, przez moje cycowate gory i doliny i mu niewygodnie, ale u tz te nie lubi .... jednak bedziemy go kąpać codziennie, spi jak zabity. mnie się już mleko leje po cycach za przeproszeniem a on śpi i śpi i śpi ..... zastanawiam się czy odciągać ale chyba nie... ( tak tego nie lubię , blee) wyróbowaliśmy dzisiaj metodę na nurka. czyli zanurzonego w wodzie (wiadomo, w granicach rozsądku), z pieluszką na brzuszku. i tak mu się podobało, że się przestał drzeć. gorzej było jak wyjmowaliśmy , do ostatniej napki darł japkę, ale generalnie potem błoga ciszo trwaj wiecznie !!! stokrotko moje nie promieniował do odbytu. moje w ogole były jakieś dziwne, trwały co 3-4 minuty, ale nie bolały. mogłam spokojnie jeszcze poczekać w domu. tyle ze ja przeczekałam jakieś 7 godzin w domu , od 12 w nocy do 7 rano i wydawało mi się, że już koniecznie muszę jechać, bo zaraz urodzę ![]() ok widzę, że się wybrałaś do szpitala , to trzymam kciuki !!! MAMO MAI gratulujemy !!! ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
oczywiscie zarcik. my kapiemy w wodzie z kranu, najpierw kąpalismy sie w lazience, dzisiaj w sypialni bo nie chcielismy sasiadom fundować koncertu podczas meczu ![]() nagrzewamy tylko troszke, nie wiem ile, bo nie mamy termometru. |
||
|
|
|
#1460 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kawał chłopa już.Cytat:
ale mi już przeszło,choć ja czasami pociłam się od gorączki gdy miałam zapalenie piersi.Ja kąpie w wodzie z kranu,nie nagrzewam pomieszczenia,po kąpieli kładę Szymon na trochę pod kołderkę Cytat:
![]() Ladybird miała pisać do mnie ale się nie odezwała jeszcze. Mój M tez śpi ze mną w pokoju i w łóżku.Niech chociaż w weekend odczuje że ma dziecko i słyszy kwękanie ![]() Wstałam o 5.40 nakarmić Szymona,najadł się,kupa i gada do siebie Także dupa ze spania,zresztą postanowiłam się już nie kłaść,bo znowu przysne a będę musiała wstać![]() Stokroteczko powodzenia,mam nadzieję że już jest po. |
||||
|
|
|
#1461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diablica Gratulacje!!! Cytat:
---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- my też śpimy razem. czasem nawet w trójkę (a tak się zapierałam, że mała nie będzie spała w łóżku :P ) Do małej wstajemy na zmianę. Chyba, ze się męzowi bardzo mocno śpi i nie słyszy to nie wstaje. dzisiaj ponoć się Malwina obudziła o 0:30 a zasnęłyśmy dopiero po 3. pojadła, z czystą pieluchą. zasnęła nam w łóżku a w łóżeczku co chwile jakieś stęki, kwiki, wypluwanie i szukanie smoczka. no ja się już wybierałam po taśmę klejącą. |
||
|
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe info od justys1358:
Poki co jest ok.ze mna,troche szwy ciagna,a malutka to cudo,ale daje popalic placzem jak jej cos nie podpasuje,no i nie za bardzo cyca chce,pa |
|
|
|
#1463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dziś na girach od 4, za bardzo mu się nie chciało jeść, w dzień dospał to w nocy buszowanko zamiast lulu. Teraz śpi jak na razie gratki dla rozpakowanych mamuś tak sobie patrze ile dziewczyn będzie jeszcze rodzić i cieszę się, że już jestem po ![]() ![]() pogoda typowo jesienna, deszcz stuka o parapet, głowa mnie 3 dzień boli tacca widze miejsce dla dzidzi już jest, ![]() nic tylko iść rodzić
|
|
|
|
|
#1464 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj maz w ogole nie slyszy jak maly ryczy, ale mamy umowe ze od 4 to on ma dyzur,wiec go budze. w zasadzie sie nie narobi bo tylko mi go przewija i daje do cyca. ale zawsze to cos. Cytat:
zostawic w pamieci tylko te najpiekniejsze chwile . wszystkim nierozpakowanym mamom zycze powodzenia!!! pogoda do dupy... szkoda, bo chcialam mlodego chociaz na taras wystawic na 15 min....nie mowiac o spacerze.... |
||
|
|
|
#1465 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
witam
od 5 nie śpię ale noc spokojna była, Antosia spała 8 godzin!!! chyba lubi burzę chyba wykończyła się wczorajszym dniem bo w ogóle nie spała Cytat:
chociaż mi też powiedzieli, że mam wszystkie rozpuszczalne a parę dziadów zesztywniało i zaczęło wrastać mi w skórę zamiast się rozpuścić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. jeśli tak będzie wyglądać wizyta to fajnie, ja się boję, że będzie TAM grzebać i oglądać szyjkę np 3. buuu... a ja będę to żelazo brać dłuuugo ![]() Cytat:
diablica gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się zdziwiłam, że położna dokładnie przeczytała mój plan Cytat:
![]() powiedzcie mi: 1. jakie ryby można jeść karmiąc piersią i jak przykładowo przyrządzać bo zapomniałam położnej spytać 2. czy kremem na słońce smaruje się dziecku też buzię ( czy na buzię coś innego jest?) i pod ubrankiem? ale okropna pogoda, leje bez opamiętania, ale przynajmniej jest sennie więc może Tosia nie będzie tak dawała czadu ![]() no i P. miał myć okna w tym tygodniu, już to widzę.... ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- co do spania to my też śpimy z małą ( a łóżeczko z fajniusią pościelą stoi nieużywane praktycznie), dobrze jej się z nami śpi, a jak odkładam ją do łóżeczka to stęka i się wierci aż zaczyna nawoływać i wrzeszczy |
||||||||||
|
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogarnęłam mieszkanie,wypiłam kawke muszę jeszcze odkurzyć ale to pózniej bo Szymoniula się obudził bardzo głodny
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- na okna nadal nie patrzę ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Kism kochana |
|
|
|
#1467 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, śnił mi się mój poród
![]() obudziłam sie z całkowicie rozrywającym bólem miednicy, jakby mnie na pal nadziewano. Wczoraj wieczorem też było boleśnie i chyba skurczowo (chociaż w sumie to cholera wie, ale coś tam bolało i to międy kopnięciami małego) i ja już nie wiem, szykuje się ten poród czy nie ![]() planowałam próbować rodzić bez znieczulenia, ale skoro tylko na początku można się na to zdecydować, to chyba strzelę sobie zop-a ![]() Gratulacje dla Justyś! i mam nadzieję, że już dla Stokrotki też ![]() Kism, stoo lat, stooo lat!!!
|
|
|
|
#1468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Diablica, Justyś, gratuluję!!
Cytat:
![]() My kąpiemy w zwykłej kranówie, tylko buźka w przegotowanej. I z łazienki wychodzimy dosyć szybko, bo młody chce jeść przeważnie po kąpaniu. Okrywam go tylko podczas karmienia cienkim kocykiem bawełnianym Cytat:
![]() Ja też nie mam problemu z zasypianiem Czasem nawet kimnę sobie podczas karmienia...A co do spania, my planowaliśmy (pamiętam jeszcze tę dyskusję na wątku ) spać we 3 w łóżku naszym. Ale jednak wygodniej nam jest, jak Antoś śpi w kołysce przysuniętej do łóżka.Fonn, to pewnie lada dzień ![]() A mi się ostatnio śniło, że urodziłam drugiego chłopca. I się strasznie dziwiliśmy jak to możliwe, miesiąc po pierwszym... Poza tym ten młodszy miał już ząbki. I nie miał imienia, nazywaliśmy go "drugi" ![]()
|
||
|
|
|
#1469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kism - Wszystkiego naj, naj, najlepszego!!!
Cytat:
Stokroteczko - mocno trzymam kciuki!!! Cytat:
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-14 o 09:44 |
||
|
|
|
#1470 |
|
Wtajemniczenie
|
"Hej tu Ladybird.Hania jest z nami od wczoraj 13.06 od 21.45.Warzy 2900 i mierzy 53cm.poród naturalny.Było bardzo ciężko ale jesteśmy szczęśliwi.Póki co jest grzeczna.Pozdrawiam rozpakowane i oczekujące"
Gratulacje ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Czy wasze dzieci też uważają że lepiej sra się w czystego pampersa?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

za dobre wyniki krwi.
Jestem po ktg. Skurcze co 5-6 minut. Położna powiedziała "po co Pani przyszła z takimi skurczami jak ma Pani tak blisko" Mam chodzić no to chodzę, Mogę być dostępna na wizazu bo udało mi się złapać jakieś wifi. Niestety pisać nie mogę. Pozdrowienia dla Was".
Przeważnie działa...
I jeszcze okropnie śmierdzą mi skarpetki jak tylko wyjdę gdzieś na chwilę w pełnych butach i je potem ściągnę po powrocie do domu 

ach te dzieci

tzn. beze mnie 
więc się nie przyznam, ale też upsrawiedliwiam je hormonami i O! PANIE ! też mam nadzieję, że się ich wyzbędę!! 
ale mi już przeszło,choć ja czasami pociłam się od gorączki gdy miałam zapalenie piersi.
chyba lubi burzę