|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Gratulacje!!! ale nam się dzieciaczki hurtowo posypały!!![]() Mój uważa, ze najlepiej się robi bez pampersa - tzn. dokładnie w czasie kiedy zabiorę mu spod pupy jednego, a jeszcze nie włożę drugiego
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
A i muszę się pochwalić że dzisiaj odblokował mi się ten zastój w piersi co męcze się z nim już tydzień
|
|
|
|
#1473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1474 | ||
|
Zadomowienie
|
kism -
100 lat!!! Cytat:
dużo zdrówka Cytat:
|
||
|
|
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przedwczoraj idę z Filipem z przedszkola on mówi że go brzuszek boli,więc się pytam dlaczego a ten do mnie że "ma alergie na drzewa" Albo że remis w meczu polska coś tam był całkiem przypadkowo Wczoraj oglądam film i była scena taka uczuciowa,mówił babie że ją kocha a Filip "że to urocze" Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-14 o 10:04 |
|
|
|
|
#1476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm... nie ma na początku odnośników do opisów porodów chciałam poczytać póki dziecię śpi
|
|
|
|
|
#1478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mi dzisiaj Wojtek postękiwał w nocy, Michał się obudził i pyta, co się dzieje Wojtusiowi. Mówię, że może go brzuszek troszkę boli, więc mu masuję, a Michał na to - "ale przecież mocno beknął po jedzeniu, odbiło mu się, to nie powinien go boleć" - z miną lekarza pediatry na obchodzie ach te nasze dzieciaki
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-14 o 10:08 |
|
|
|
|
#1479 |
|
Wtajemniczenie
|
W sobotę prostowałam włosy i mówię mu,że po to żeby być ładna.Wracając ze spaceru złapał nas deszcz,byłam cała mokra a Filip orzekł że już ładna nie jestem
|
|
|
|
#1480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to witam!
![]() My po ciężkiej nocy... Położyłam się z tymi skurczami, zaczęły być co 8 minut i jakoś niedobrze mi było, więc wstałam, zrobiłam herbatkę i tak siedziałam do 1.30. Wszystko przeszło, spać mi się diabelnie już chciało, więc się położyłam. To czekanie wykończy... Najgorzej, że nie wiem czy to już czy nie. Dziś się biorę za poważne sprzątanie i niech to się zacznie wszystko, bo mam dosyć... Moje kocię siedziało ze mną w nocy i patrzyło dziwnie z pytaniem w oczach: "co się dzieje"... Taka podenerwowana jest trochę, widać, że zdaje sobie sprawę z tego, że coś jest na rzeczy, ale biduś nie wie co... Wczoraj to już nawet do łazienki za mną chodziła... Stokroteczka póki co się nie odzywała do mnie... Mam nadzieję, że już odpoczywa po porodzie i że wszystko dobrze...
|
|
|
|
#1482 | ||
|
Zadomowienie
|
dosc sympatyczna noc
![]() ale B byl bardzo grzeczny ![]() Cytat:
KISM STOOOOOOOOOO LAT , DUZO RADOSCI I USMIECHU!!! Cytat:
a sika sie najlepiej na mame
|
||
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Kism, urodzinki masz? Wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń i dużo miłości!!!
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Biorę się za zmianę firanek w dużym, okna nie umyję, bo za dużo kwiatków do ściągnięcia z 5m, ale powieszę świeże firaneczki. Zresztą boję się myć okna, bo ciągle te zawroty głowy mi się zdarzają...
|
|
|
|
#1484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
własnie ciekawe co u stokroteczki ![]() Cytat:
![]() a moja śpi dalej od 7 a mój lewy cyc domaga się opróżnienia, twardy z jednej strony jak kamień w ogóle to wydaje mi się, że w prawej piersi mam więcej mleka niż w lewej choć przystawiam po równo z obu...czy to możliwe?
|
||
|
|
|
#1485 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję rozpakowań.
Ja wczoraj na zakupach uświadomiłam sobie, że nie jestem gotowa na dziecko, że nie dam sobie rady... i między łóżeczkami-pościelami itp zrobiło mi się strasznie smutno gdy dzieć mnie kopnął boję się, nie tyle porodu a tego co będzie później... ;(Też nie wybrałam się do okulisty, może jeszcze zdążę.. szkoda, że nie mam własnego zaufanego bardziej... i chyba astygmatyzm i okolice -3 nie dają możliwości cc ? Mój gin też nie wysłał mnie do okulisty, ani o wadę nie zapytał... a ja w okularach chodzę Za to wybraliśmy łóżeczko, materacyk gryczany - tzn taki wybrał mąż i pościel beżowo-seledynową -uroczą, przewijak, wanienkę i trochę ubranek część z tych rzeczy mają nam przywieźć do domu razem z wózkiem bo nie wszystko da się do naszego autka zapakować ;( ogólnie walczę z rodzinnymi zabobonami, żeby przynosić wszystko do domu jak już urodzę... bo przecież za 2tyg mam termin... a nie chcę, żeby się sami motali ![]() jeszcze nieszczęsne siostry męża wymyśliły, że każda chce coś kupić dla dziecka... i taki organizer na łóżeczko do przewijania mi się marzy.... niestety w tym sklepie gdzie byliśmy nie mieli ;( i chyba poszukam w innym
|
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
Justys, Diablica, Ladybird gratuluje
![]() Kism sto lat Nie wiem o co chodzi ale mam mój dzień jak wypije 60 ml mm to śpi 4h a po moim to śpi ostatnio 1,5 h. niedojada czy mleko mam mało wartościowe?
|
#1487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kims, Andzya wszystkiego dobrego. dla Andzyi troche spóznione. begie ja tez brałam zelazo. małej nic nie było po nim. przed 8 mała spała to pomyślalam, że też sie zdrzemnę... wrrr teraz czuje sie rozbita. |
|
|
|
|
#1490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeśli któreś z dzieci ma problem z ropiejącymi oczami, to gorąco zachęcam do przemycia swoim pokarmem. U nas po dwóch przemyciach jak ręką odjął
![]() Moje dziecko znowu się najadło, beknął, poprzeciągał się, pierdnął i śpi. A rano myślałam, że mi się mózg zlasuje od tych melodyjek na macie edukacyjnej. Przez godzinę w koło to samo. Ale Maciek szczęśliwy więc jakoś to zniosłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Diablica - gratuluję szkoda, że skończyło się cesarką, ale cóż... tak widocznie było lepiej.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kąpiemy w kranówce. Jeśli dziecko nie ma problemów skórnych to nie ma potrzeby kąpać w przegotowanej ![]() Kąpiemy w łazience, a od razu po kąpieli idziemy do wywietrzonej sypialni. Okrywam Maćka kocykiem, łącznie z włosami.
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
mleko matki jest szybciej trawione, to dlatego. zawsze na cycu bedzie spal krocej. chociaz jak ja swojego karmie ponad godzine to pospi sobie ze 3 godziny, ale to tylko w nocy, kiedy mleko jest bardziej kaloryczne. w dzien budzi sie co 1,5 do 2h. czasem jak jestem juz zmeczona to dostaje butle.
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
my kąpiemy w kranówie. potem obwijamy MAlwinkę ręcznikiem , widać jej tylko buźkę. i lecimy do pokoju. tam wycieramy to co nie wytarte do końca, zakładamy czapeczkę, oliwkuję lub kremuję z małym masażykiem i obieranie i cyc
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- musze małą odstawić do łózeczka i ogarnąć, bo przyjdzie teściowa na kawę. miała dzisiaj z małą zostać gdy miałam mieć korki, ale odwołane. wiec żeby nie było, że się z mała nie widzi czy co. tylko sama mogłaby też zadzwonić, czy przyjść do małej.... |
|
|
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
mnie sie pytali o wszystko oprocz pytan dotyczacych naciecia krocza. zapytali o oksy, o to czy zgadzam sie na przebicie pecherza (bo byl tez taki pomysł w miedzyczasie). o krocze polozna nie pytala, ale ja jej wczesniej powiedzialam, ze jej ufam i niech robi co trzeba.
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, nasze życie się zmieni, może nie będzie łatwo, ale damy radę, bo zwyczajnie musimy. Ja też mam fazy na zieleń i seledyn. Zapasową pościel kupiłam w beżu i żółtą, ale głupia kupiłam na 120 cm a kołdrę mam 130... Trochę ciasne, bo już mierzyłam. Teraz zastanawiam się co tu zrobić i muszę sprawdzić jaką pościel mam u rodziców, bo może te zapasowe komplety zawiozę tam, a do domu kupię większe... Dostać się do firanek graniczy z cudem. Pocieszający jest fakt, że coś się chyba zaczęło dziać powoli... |
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Taca trzymam kciuki!!!
a co do zielonego i seledynowego to u nas tak samoistnie wyszło z odcieniami zieleni. dostaliśmy pościel zieloną. tapeta z akcentami zielonymi, meble. zasłonkę już wybierałam specjalnie
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanie dotyczące karmienia.
Jak przechowujecie pokarm w lodówce, to do spożytkowania wyjmując jak to podgrzewacie? W ogóle jak ciepłe powinno być mleczko? Znaczy o naturalny pytam, bo na modyfikowanym jest instrukcja obsługi... ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- A próbujecie na ręce? Bo mi się tak wydaje, że optymalna temperatura to temperatura ciała? |
|
|
|
#1497 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Ja smaruję przede wszystkim buzię, a także te części ciała, które wystają spod ubrania, a nawet trochę pod ubraniem, gdyby się np. rękawek zawinął. ![]() [QUOTE=anulka4771;34698025 na okna nadal nie patrzę Przez moje powoli nic nie widać, więc po co paczeć ![]() Cytat:
Cytat:
Oczywiście, że w świeżą pieluchę najlepiej ![]() Cytat:
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zauważyłam, że z tej drugiej mojej piersi znowu zaczęło lepiej lecieć te mleko... a kupy najlepiej się właśnie robi w czystą pieluchę, tak zaraz po założeniu, albo na przewijak gdy wymieniam pieluchy
|
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
a my za tydzień robimy chrzciny. I chcę coś z włosami zrobić, tylko nie wiem co. wymagają się podcięcia trochę no... i kolorek sobie zrobię a co. taki to będzie mój prezent na urodziny od siebie :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

ale nam się dzieciaczki hurtowo posypały!!

dużo zdrówka 
chciałam poczytać póki dziecię śpi

boję się, nie tyle porodu a tego co będzie później... ;(
za dobre wyniki krwi.