|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
boję się, że nie dam rady ;/ I że faktycznie trochę mogłam jeszcze zaczekać z rok-dwa;/ No ale cóż
|
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
a miałam duże wycieki... od 6 miesiąca, a tu w 9 cisza... |
|
|
|
|
#1504 |
|
Rozeznanie
|
kism - wszystkiego naj!!
ladybird i justys - gratulacje!! stokroteczko co u ciebie? widze ze wiekszosc dzieciakow nie lubi spac we wlasnych lozeczkach. u nas tak samo. jak tylko marta zasnie przy cycu i probujemy ja przelozyc do lozeczka to zaczyna sie wszystko od nowa. budzi sie i placze... a przyrzekalam wczesniej ze nie bedzie z nami spala... tylko ze w nocy potrzeba naprawde duzo sily zeby sie tak uprzec i przekladac ja tam 100razy.poki co zasypia z nami na poduszce do karmienia (!!), nastawiam budzik i za pol godz jak juz mocno spi to maz przenosi ja do lozczka. ludzie.... jak to wszystko musi byc zaplanowane... ciezko ja przechytrzyc tylko jak juz usniemy to na pewno nie jest to bezpieczne. boje sie ze oberwie od nas z lokcia ![]() dziewczyny co czujecie podczas karmienia? ja takie dziwne ciagniecie - czasem nawet w drugiej piersi!, mrowienie i jeszcze czasem swedzi mnie piers! tez tak macie? |
|
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
ech ja już u siebie posprzątałam i teraz tak podziwiam
|
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Bodajże teściowa do ciebie idzie
![]() Jesli chodzi o spanie to mój spi tylko i wyłącznie w łózeczku swoim |
|
|
|
#1508 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Jak u Was waga po? u mnie zlecialo 13kg i stop a i tak jem monotonnie. Mała ma boleści nawet po jabłku już mam dosyć upasłam się wciązy teraz diety nie moge i to mnie doprowadzi do deprechy
|
#1509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam, że chodzi o włosy dziecka! ach, to czytanie ze zrozumieniem
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
Kotku Michałek chodzi teraz do przedszkola?
|
|
|
|
#1511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży poczułam nagłą namiętność do zieleni. Co było dziwne, bo nigdy nie lubiłam tego koloru. Będąc u siostry na chrzcinach małej (to w ogóle był pierwszy dzień mojej ostatniej OM - znak od Boga??? ) wzięłam pudełko zielonej farby, bo im zostało po malowaniu... Na pokój komputerowy (domniemany Piotrusia teraz) miało być... ![]() Cytat:
![]() Ja mogę. Pewnie łatwiej niż u mnie... Jak zdjęłam firanki to dopiero widzę jak mi niektóre rośliny się popuszczały... Pędy pełzną po troczkach od rolet, poobwijały je... No bo wszystkie rośliny w dużym są do przesadzenia, chłopaki nie chciały mi doniczek przywieźć i drabinek a sama takiej ilości nie chciałam nosić. Eh... Będę miała robotę...
Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-06-14 o 11:36 |
||
|
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wolę się kopnąć w tyłek i sama posprzątać niż żeby to miała teściowa zrobić. dobra sprzątać trza, bo kto wie co sobie pomyśli jak zobaczy bałagan u mnie też 13kg poszło. czekam aż będę mogła wrócić do biegania to kg polecą :P |
||
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż dzwoni co chwila i pyta czy coś się dzieje...
Nic wielkiego się nie dzieje, mały bryka, fajnie się rusza. |
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jednak rezygnujemy z położnej...mam tylko nadzieję, że w miarę świadoma będę podczas skurczy i będę wiedziała na co się godzić a na co nie pożyjemy, zobaczymy ![]() co do zielonego też mam hopla na jego punkcie ostatnio...wózek z zielonym, wanienka zielona, kocyk zielony, pieluchy flanelowe - zielone ![]() rany ile ja bym dała, żeby dzisiaj akcja cała się zaczęła... już mam nawet plan - urodziłabym w nocy, jutro M wziąłby wolne, później dwa dni weekendu na luzie a potem 2 dni urlopu okolicznościowego...potem on wraca do pracy a za to wpadłaby moja siostra na dwa dni i ciocia....a mama w następnym tygodniu - przyjamniej jakaś równowaga by była, bo 2 tygodni z samą mamą chyba nie dam rady ![]() Córka wyłaź!! nie psuj matce planu
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, szaleje z dziadkami
po przeprowadzce pójdzie od września już do nowej szkoły albo przed przeprowadzką, oczywiście, jeżeli się nie wyrobimy![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- No właśnie dokładnie tak sobie pomyślałam
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-14 o 11:53 |
|
|
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
Mąż wczoraj chciał pomóc w wyganianiu malucha... i trochę na przytulanki mu się zebrało ale powiedziałam, że nie, że ja nie chcę jeszcze dziecka... chłop zwariował i nie wiedział co ma ze mną zrobić ;(
ja też do dnia wybierania wózka nie lubiłam seledynowego.. a teraz praktycznie wszystko takie będzie - wózek, pościel, przewijak, ręcznik tylko ubranek nie mam seledynowych... a białe i niebieskie ;( i tak muszę do pepco, sama nie pójdę ale jak znajdę okazję oto się tam zapuszczę jeszcze zostało kupić tylko jakieś kosmetyki i inne drobiazgi do pielęgnacji... ale nie wiem co będzie potrzebne ;( no i pieluchy... stopy mi puchną, aż bolą czasem ;( |
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem!
Ciociu Gabi bardzo proszę o wsparcie i poważną rozmowę z moją Córką... ostatnio udało Ci się wynegocjować akcję porodową - może u mnie też się uda
|
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
He he mąż zdał na 100%
no to jeszcze tylko praktyczny egzamin
|
|
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Noc przespana, nie licząc dwóch pobudek na karmienie i przewijanie ![]() Za to rano Hania spać nie chciała Po porannej toalecie nie spała od 9 do 12 W tym czasie trzy razy cyc i rozglądanie się, łkanie. Teraz zasnęła na brzuszku mamusi więc siedzę i się nie ruszam ![]() Pierwszy dzień jesteśmy z Hanią same w domu. P wróci z pracy ok. 13tej. edit. zostaje do 14tej, bo jest dużo roboty ![]() _millena, Diego już się chyba przyzwyczaił do nowej sytuacji. Na początku był smutny, ale teraz jest już ok. Przychodzi do Hani, wącha Ją, czasami poliże Uważam tylko, żeby nie wszedł na Nią z tej "miłości", bo jest trzy razy od Niej większy.Hanię obsypało na buźce Ma kolonie ropnych krostek ![]() Gratulacje dla nowo rozpakowanych Mam!
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-06-14 o 12:42 |
|
|
|
#1520 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszmy się tym co mamy ![]() Cytat:
Ale trzeba dużo samozaparcia.Nie powiem, czasami w dzień zasypia na kanapie czy siedzi u mnie na rękach, ale noce tylko i wyłącznie u siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Woda morska do nosa. Coś do smarowania pupy i sól fizjologiczna. I tyle, nic więcej nie używamy. ![]() A, dziewczyny, zapytajcie u siebie w aptekach o sól fizjologiczną o infuzji w opakowaniu 500 ml. Bo z tymi ampułkami to się zarżnąć można przecież. Ja kupiłam za 4 zł i leję sobie ile chcę.Tylko nie w każdej aptece mają i nie wszędzie chcą sprzedać, ale warto popytać ![]()
|
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż stwierdził, że najlepiej jakby mały się urodził w weekend, to by sobie wszystko zorganizował. Znaczy mąż nie mały by się organizował. Cytat:
Mojemu przytulanki jakoś nie w głowie...
|
||
|
|
|
#1523 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=_agata;34701924]
A ja odkładam do upadłego, chcę nauczyć dziecko, że śpi sięe w łóżeczku. I póki co nieźle nam idzie Ale trzeba dużo samozaparcia.Nie powiem, czasami w dzień zasypia na kanapie czy siedzi u mnie na rękach, ale noce tylko i wyłącznie u siebie ![]() To prawda trzeba dużo samozaparcia ja też stara się żeby spał w łóżeczku choć jak miał mocnijsze wzdęcia to sporo w wózku. Staś lubi jak są wertepy a na kostce brukowej to odrazu na dworze usypia tak samo w samochodzie kilka minut jazdy i już śpi.
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama wada raczej nie, jak nie miałaś nigdy, nie masz żadnych zmian na siatkówce i ciśnienie oka w normie to cc ci nie "grozi" ![]() ja mam -5dpt, choć astygmatyzmu nie mam, u okulistki byłam do oka światełkiem zajrzała, ciśnienie zmierzyła i orzekła, że siatkówka gładziutka, ciśnienie w normie - żadnych przeciwwskazań nie mam
|
|
#1526 |
|
Raczkowanie
|
witajcie.ja urodzilam 21.05.2012 t coreczke Lenka
3760 gram, 56 cm sn
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie bola bardzo brodawy ( az mam samoistne przeprosty ) przy pierwszych łykach, podobno dobrze go dostawiam, tylko w pierwszych tygodniach tak moze byc. a potem czuje takie lekkie niebolesne ciagniecie, ale tylko w jednej ppiersi. czasem jak chodze to mi taki prad przez brodawy przechodzi. cos jakby dreszcze.
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję!!!
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
Gratulacje!!! |
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dalej niż w lesie z tym sprzątaniem....
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Chyba niepotrzebnie wzięłam się za przecieranie liści kwiatów, trochę się z tym schodzi...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

boję się, nie tyle porodu a tego co będzie później... ;(
boję się, że nie dam rady ;/ I że faktycznie trochę mogłam jeszcze zaczekać z rok-dwa;/ No ale cóż