|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Cytat:
moja koleżanka bliska i teściowa. Obie przestały to stosować (jedna schudła 10 kg, druga coś około 15). Po powrocie do normalnego jedzenia obie przytyły okoo 1-2kg
|
|
|
|
|
#4622 |
|
<3 <3 <3
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Dunkan hmmm tez na tej diecie byłam, a teraz nie moge patrzeć na serki wiejskie fuuj... Strasznie wyniszczająca dieta, a jak się przerwie to efekt jojo murowany... Szczerze nikomu nie polecam...
|
|
|
|
#4623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak wygląda, jeśli w ogóle nie ćwiczy... Tyle skóry...Nie mam weny do uczenia się. Za godzinę mam koło, ale w sumie i tak zaliczę ten przedmiot A na miejscu prowadzącej zrobiłabym nam jakieś proste kolokwium, w końcu to ostatnie na tych studiach
|
||
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja szwagierka też teraz schudła sporo na Dukanie. Ale nie ćwiczy i wygląda okropnie Skóra taka naciągnięta bleee. Ciekawa jestem kiedy wróci do starej wagi, bo to typ człowieka, który za chwilę znów zacznie normalnie ŻREĆ - bo ona nie miała w zwyczaju jeść, tylko właśnie ŻREĆ
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Rozeznanie
|
Fakt, była bardzo otyła, ale moim zdaniem powinna wziąć pod uwage to, że u takich osób pierwsze co spada to ilośc wody w organizmie. To nie ma za wiele wspólnego ze spalaniem tkantki tłuszczowej ... Póki co jej nerki działają, ale z tym, co założyła to musiałaby byc na tej diecie jeszcze przez ponad rok bo tam w którejś fazie przypada 10 dni na każdy utracony kilogram
Co do ćwiczeń to wlicza w to szybki spacer i jeździ na rowerze stacjonarnym. Wątpię, że to pomoże jej skórze ... ale trudno, wmówiła sobie i nikt jej tego z głowy nie wybije. Edytowane przez littlemary Czas edycji: 2012-06-14 o 12:31 |
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale stosują do teraz jeden dzień białkowy w tygodniu?>
|
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mamy tytuł nowego wątku?
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Też myślę o Dukanie, patrząz na efekty. No ale boję się, że odbiję mi się to na zdrowiu
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
a no własnie
![]() ja byłam na Dukanie miesiac wiec sie nie wypowiadam
|
|
|
|
#4631 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o utratę kilku kilogramów to spoko bo to nie będzie długi okres czasu. Ale czasami nawet kilka dni może się odbić negatywnie na stanie zdrowia ...
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mówię co jadłam. Nie było samych białkowych dni, absolutnie. Zawsze jadłam dużo warzyw i owoców. Dużo nabiału, ajjek, wędlin i mięsa innego. Jadłam każde mięso nie tylko kurę i indyka. Piłam dużo wody, jadłąm te otręby, ale nie codziennie. Moze z 2 razy w tyg. Wszelakie serki miały do 7% - 10% tłuszczu a nie tak jak na dukanie 3%. Smażyłam jak było trzeba na oliwie z oliwek. Nie jadłam chleba. Później nie przytyłam. |
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na prawdę to ciężko wytrzymać na tej diecie, bo ile można jeść serki. Jest mnóstwo przepisów na jakieś prawie-normalne jedzenie, ale nie oszukujmy się, chlebek z otrębów smakuje jak trociny a nie jak normalny pyszny chleb...
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Mell powiedz mi ile Ty schudłaś, bo ostatnio się odchudzałaś I co robiłaś i w jakim czasie
|
|
|
|
|
#4635 |
|
Rozeznanie
|
Ano mieszkam, ale ja się nie cieszę z wyjazdu bo mój TŻ zostaje tutaj
Idziesz na magisterkę gdzies bliżej siebie?
|
|
|
|
#4636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Uff, trening zaliczony, pierwszy dzień z głowy. Ciężko mi było wrócić do treningów po 2 miesiącach przerwy, ale pierwsze koty za płoty, odżyłam
![]() Cytat:
![]() suknia piękna! Zwróciłam na nią uwagę jakiś czas temu ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, mam taki pomysł - może będziemy się tutaj ze sobą codziennie dzieliły przepisem / pomysłem na coś zdrowego, co właśnie danego dnia zjadłyśmy? Tak żeby na bieżąco inspirować siebie nawzajem. Co Wy na to?
|
||
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gad się ukrywał i musiałam 1,5 roku dojeżdżać na randki
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem za a nawet przeciw
|
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja oprócz zdrowych posiłków będę jeść normalne jedzonko, tylko w mneijszych ilościach ![]() Tak jak dziś będzie Chłopski garnek A na kolacje ciemny chlebek z jajkiem na twardo
|
|
|
|
|
#4640 |
|
<3 <3 <3
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam fajnych niskokalorycznych przepisów
![]() I znalazłam kilka moim zdaniem dobrych ![]() http://www.gotujmy.pl/salatka-z-kurc...sy,152604.html http://www.gotujmy.pl/warzywa-na-par...sy,142007.html http://www.gotujmy.pl/pomidory-zapie...sy,134209.html |
|
|
|
#4642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i cieszę się razem z Tobą, będziecie bliżej siebie ![]() A ja dzisiaj na śniadanie jadłam płatki owsiane z odrobiną błonnika, mielonymi migdałami (jedna łyżka) rodzynkami i truskawkami. Czasami ubogacam tę wersję w biały ser lub serek wiejski, ale dzisiaj akurat zabrakło. Nie idę na sushi bo leje niesamowicie ;( Niestety, wyjście z domu mnie nie ominie bo mam trzy lekcje angielskiego na mieście ;( Edytowane przez littlemary Czas edycji: 2012-06-14 o 12:56 |
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Lasagne
Składniki: 4 naleśniki 0,5 kg mięsa mielonego 1 puszka pomidorów bez skórki 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 duża cebula 1 łyżka mąki sól, pieprz oregano, bazylia, lubczyk papryka słodka i ostra Cebulę drobno posiekać i przesmażyć delikatnie na wodzie, ja smażyłam na oleju. Dodać mięso i smażyć do zarumienienia. Dodać pomidory, przecier i przyprawy. W razie gdyby mięso było suche, dodać trochę przegotowanej wody(ważne, żeby sosu nie było za dużo, bo nasiąkną nim za bardzo naleśniki). Na dno naczynia ułożyć naleśnika, złożonego na 3, na to położyć mięso. Ponownie naleśnik-mięso-ser. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 20-25min. Podawać gorące! Smacznego! Jest to lekko zmodyfikowany pzrepis dukanowki w tamtym przepisie smażysz na wodzie, i robi sie jeszcze taki biały beszamel który mnie nie smakuje, no i ser zółty też byłby zabroniony.nizej daje przepis na naleśniki ![]() jajka 1 łyżka skrobii / mąki kukurydzianej pół szklanki mleka szczypta soli Ostrzegam, naleśniki są bradzo kruche ale w lasagne idealnie pasują, wszytsko się ze sobą skleja super
Edytowane przez myszka 1234567 Czas edycji: 2012-06-14 o 12:57 |
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja czasu ani pieniędzy na gotowanie dwóch obiadów nie mam, a TŻ dietetycznymi nie mogę katować, bo on ma przytyć, a nie chudnąc
|
|
|
|
|
#4645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. wczoraj na kolację jadłam tosty zapiekane z żółtym serem i nie mam z tego powodu wyrzutów. Ale jednak staram się, żeby chociaż połowa mojego menu była zdrowa i niskokaloryczna. Pomysł wziął się stąd, że często brakuje mi pomysłów Takie wzajemne inspirowanie się jest bardzo skuteczne, przynajmniej dla mnie ![]() Cytat:
Kocham sałatki z kurczakiem Polecam Wam przepyszną która składa się z: ryżu dzikiego & parboiled (są gotowe mieszanki, np. marki Kupiec, do kupienia w każdym markecie), kawałków usmażonego kurczaka, kawałków ananasa z puszki, kukurydzy, uprażonego na suchej patelni sezamu i 2-3 łyżek majonezu (lubię kielecki, ma wyrazisty smak). Pycha
|
||
|
|
|
#4646 |
|
Rozeznanie
|
A to mój przepis z wczoraj:
Naleśnik z nadzieniem: - por - ser pleśniowy - wędlina (tu dowolne modyfikacje, może być mięso z kurczaka) - pieczarki Z boku wiosenna sałatka z nowalijek + kiełki. Do tego domowy sos czosnkowy na jogurcie naturalnym z odrobiną sera feta dla zaostrzenia smaku. |
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro na obiad miała pizza... I nie wiem jak to TŻowi powiedzieć... Chyba, że faktycznie zjem, tylko jeden kawałek
![]() Warzywa na patelnię bym zjadła
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet nie bezdie jadł przecież samych warzyw:P
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Rozeznanie
|
Jak teraz każda wrzuci przepis to będę taka głodna, że pewnie ledwo się powstrzymam od rzucenia się na cokolwiek
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.smaczny.pl/przepis,kurcza...dowej_glazurze to coś dla mnie
I do tego ryż, ogórek kiszony i obiad gotowy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

Oczywiście nie przyjmuje do wiadomości, że to niekoniecznie jest zdrowe ...
moja koleżanka bliska i teściowa. Obie przestały to stosować (jedna schudła 10 kg, druga coś około 15). Po powrocie do normalnego jedzenia obie przytyły okoo 1-2kg 
To moje dwa ostatnie tygodnie w Toruniu, a zapowiadają się koszmarnie :/
Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak wygląda, jeśli w ogóle nie ćwiczy... Tyle skóry...
A na miejscu prowadzącej zrobiłabym nam jakieś proste kolokwium, w końcu to ostatnie na tych studiach 

klik!
Gad się ukrywał i musiałam 1,5 roku dojeżdżać na randki
Kocham sałatki z kurczakiem