Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 13:56   #2041
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
my mieszkamy przy moich rodzicach ( dom bliźniak - gdzie można swobodnie przechodzić między pokojami w obu domach )
Na początku wiadomo musieliśmy się dotrzeć ale teraz jest całkiem dobrze na pewno bardzo nam pomagają np teraz jak musiałam leżeć. Wojtuś jest bardzo przywiązany do dziatków.

Jak urodził się Wojtuś nie wiedziałam gdzie ręce włożyć i bywało, że jadłam śniadanie jak ktoś przyszedł np o 14 - 15 więc pomoc mamy nieoceniona!!! zwłaszcza przy obiadkach w wychowanie się nie wtrącają a wręcz chwalą, że dobrze wychowujemy młodego.
To masz super rodziców
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:57   #2042
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
spokojnie kochana a co się stało? i dlaczego na klubie
na klubie bo to sie na forum nie nadaje, zbanowaliby mnie od razu chyba za ilość przekleństw.. no i o sytuacji finansowej też nie chcę zbytnio nawijać tu.

Naskrobałam.... zajrzyjcie. Tylko sie nie przeraźcie..

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:58   #2043
marti86
Zakorzenienie

dzieki dziewczynki

Przepraszam ze ja dzis tak egoistycznie az mi glupio ale nie mam nastroju i jakis mam zly dzien wogole(

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:59   #2044
weronika23
Zakorzenienie

mi wydaje sie ze duzo zalezy od organizacji dla mnie najgorszy byl pierwszy tydz gpotowalam tylko dla siebie i tz wtedy pralam sprztalam i sama zajmowalam sie mala i zawsze mialam czas na internet czy nawet spanie w dzien
ale pierwsze co zrobilam jak przyjechalam do domu to poszlam pranie zawiesic i 3 dni pobytu w domu bylam na zakupach takze samemu da sie ogarnac spokojnie
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:01   #2045
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczynki

Przepraszam ze ja dzis tak egoistycznie az mi glupio ale nie mam nastroju i jakis mam zly dzien wogole(
oh przestan ...
Ciesze sie, że to nic poważnego, mam nadzieje, że po nospie przejdzie Ci

Stary 2012-06-14, 14:04   #2046
marti86
Zakorzenienie

oczywiscie pzeoralam interenetowe fora...bo wszedzie pisza ze dopiero po 20tc a jednak dziewczyny maja wczesniej.takze sie nie przerazic jak Wam zamoast brzuszka kamien sie zrobi i bedzie Wam brakowalo przy tym powietrza-to skurcze przepowiadajace

Stary 2012-06-14, 14:05   #2047
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Ale leje

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

wiecie jak mi szybko teraz włosy rosną na nogach i tam.... normalnie koszmar, mogłabym się golić 2 razy dziennie
To podobno jest na chłopaka
Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Witam z ranka

Dziewczyny przez te Wasze IDEALNE figury to ja wpadam w kompleksy!!!!
A tak na poważnie to takie laski jesteście,że szczęka opada
Ja też mam wielki kompleks jak patrze na wasze figury...
Masakra, to ja taka nalana kluska jestem przy Was

Matko ale u nas koszmarna pogoda... Spałabym
Stary 2012-06-14, 14:06   #2048
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Cytat:
Wcale nie egoistycznie! Egoistycznie by było, gdybyś siedziała cicho i nic nie mówiła co u Ciebie, bo przecież my się tu wszystkie martwimy!

Mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy po tej nospie!

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-06-14 o 14:09
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:07   #2049
DeKajka
Zakorzenienie

Micia - niezła wiązanka , nie da sie ukryć . Ale wcale Ci sie nie dziwie . tez bym sie zdenerwowala.. no ale spokojnie kochana, spokojnie

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:09   #2050
agasobo
Zadomowienie

judka: za wizytę

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość

Taaa, skąd ja to znam. Na widok pająka doznają paraliżu - nie mogę się ruszyć, tylko zaczynam wyć
ja to mam przez moją mamę, bo zawsze jak widziała pająka to krzyczała i mi się udzieliło

Cytat:
"Niech Pani maluje tak ładnie, póki Pani dosięga...Gdybym miał wszystkie pacjentki tak zadbane, to żona by mi kazała gabinet zamknąć "
dobry

Cytat:
Pisałyście dziewczyny o chrzcinach...My jeszcze w sumie nic nie planowaliśmy, ale wydaje mi się, że Mąż będzie naciskał, aby były jak najszybciej (i wiem, że teściowej też na tym bardzo zależy). Także pewnie koniec stycznia, początek lutego, jeśli się urodzi w terminie. Wcześniej się nie zgodzę, żeby niespełna miesięczne dziecko godzinę w zimnym kościele trzymać, to nawet nie ma co, choćby nie wiem jak się teściowa upierała

my byśmy chcieli na Wielkanoc zrobić
żeby tylko była ładna pogoda

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Która koszulke wybrac na dzien ojca??

http://allegro.pl/koszulka-dla-taty-...412392706.html

wzór nr1 albo 2

http://allegro.pl/xl-koszulka-dzien-...395287068.html

kod 303 albo 304

http://allegro.pl/smieszne-koszulki-...389179203.html

TT2 albo TT4

tyle ich jest i nie wiem na co sie zdecydowac a czas nagli
mi się podoba ta z Heinekenem
byłam kiedyś w Amsterdamie w muzeum Heinekena i było wypaśnie podobne jest do tego w Żywcu, tylko.... z 10 razy większe

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Ja wierzę dla mojego TŻ, jak mówi, że pięknie wyglądam, bo teraz mam pełniejsze kształty niż przed ciążą
Zobaczymy jak będzie pod koniec ciąży, może też będę się awanturować
mój mi wczoraj powiedział, że będzie mu brzuszka brakowało jak mały się urodzi, to go postraszyłam, że mogę taki na stałe zahodować
Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny 3majcie kciuki bo jade do lekarza, tak mnie boli ten brzuch ze nie moge wytrzymac... mam nadzieje ze mnie przyjmnie...

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:10   #2051
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzialam mu a on zapytal ktory tydzien i powiedzial ze mam brac nospe 3xdziennie ale ze moze byc tak ze moze nie byc pozniej potrzeby.jak mi nie pomoze to mam dzwonic jeszcze raz.teraz jak wariatka co chwile sie dotykam-macica wiadomo twardsza jest i juz na sile zaczynam sie doszukiwac-wiem jedno noc dzis nie robie
Marti dobrze, że zadzoniłaś ! Leż i odpoczywaj dużo !!!

Edzia- z tymi kleszczami teraz to nie żarty. Dobrze, że szybciutko zareagowałaś ! Musisz obserwowac to miejsce aby się zaczerwienienie nie robiło !

Dziewczyny.. jestem na zwolnieniu, a od miesiaca mamy w pracy nowego szefa.. nie znam go a on mnie.. dzisiaj mam ostatni dzień L4 i oczywiście zamierzałam jutro wziac na kolejny miesiąc. Mój mąż powiedział w kadrach, że od jutra będę dalej na L4. No i natrafił na nowego szefa (pracujemy razem z mężem) i wypytywał się o mnie..czy zamierzam wrócic itd.. no i powiedział, że chce ze mną porozmawiac i jak będę się dobrze czuła to mam dac znac kiedy. No i oczywiście chciałam to odłożyc..no, ale po rozmowie z mężem doszłam do wniosku, że lepiej nie zwlakac i jutro zaniosę zwolnienie i zostanę na rozmowie z nim.. boję się trochę.. co powinnam mu powiedziec ? Pomocy ...

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:10   #2052
weronika23
Zakorzenienie

martii bredzie dobrze a my jestesmy po to zebys sie wyzalila
Stary 2012-06-14, 14:10   #2053
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie pzeoralam interenetowe fora...bo wszedzie pisza ze dopiero po 20tc a jednak dziewczyny maja wczesniej.takze sie nie przerazic jak Wam zamoast brzuszka kamien sie zrobi i bedzie Wam brakowalo przy tym powietrza-to skurcze przepowiadajace
ale przepowiadajace co ? porod ? i one moga pojawic sie po 20 tyg ? Bo u mnie dzisiaj tez cos sie dzieje , to znaczy boli tak od srodka promieniujac na kregoslup i brzuch tez mam troche twardy .. wzielam nospe i magnez .teraz czekam ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-14, 14:11   #2054
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
zgadza się tylko uważaj, bo jak nie przejdą albo będą się nasilać, to trzeba je wyciszyć lekami lub kroplówką, zależy od twojego lekarza, jakby coś to pytaj, bo przerobiłam ten temat na własnej skórze a właściwie brzuchu...
Stary 2012-06-14, 14:12   #2055
weronika23
Zakorzenienie

powiedz w prost ze do konca bedziesz na l4 bo sie zle czujesz a co do powrotu ja bym powiedziala ze bede chciala ale nie jestem w stanie powiedziec co zycie pokaze za te miesiace bo to kupa czasu
Stary 2012-06-14, 14:13   #2056
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Micia - niezła wiązanka , nie da sie ukryć . Ale wcale Ci sie nie dziwie . tez bym sie zdenerwowala.. no ale spokojnie kochana, spokojnie

Stary 2012-06-14, 14:14   #2057
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
jeszcze nie, bo nie chce oglądać usg dopochwowego. pójdzie jak już bede mieć tylko przez brzuch
moj raz byl przy drugim synku i niestety trafil jeszcze na dopochwowe bo tu w de dlugo robia a teraz moze pojdzie ze mna na te dokladne do szpitala 27.06 to zobaczy pierwszy raz bliźniaki nasze
Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
hejo kobietki;]
nie wiem czy poruszałyście juz ten temat...
Mam problem z LIBIDO ;/
chyba jest rowne 0;(
Kocham mojego męża i lubie sie poprzytulac,
ale do czegoś więcej musze sie zmuszac dlaczego tak mam?
jest mi straszanie głupio a za razem przykro bo widze jak sie stara
i jaki jest czuly a mnie to odraza;( juz nie wiem co mam robic...
mi na poczatku ciazy sie nic nie chcialo a teraz jak sie chce to niemozemy i znow klapa :P to sie mezus nacierpi
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja tez spalam dzis do 10ej to l4 mnei rozleniwia na maxa
ja tez bym chetnie polezala ale u mnie czy l4 czy nie to i tak trza sie obuma bąblami zająć

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

-----

Dziewczyny jak robicie fasolkę po bretońsku?

Mi zawsze jakaś taka nie za bardzo smaczna wychodzi.
smaze miesko na ciemno,podlewam wodą, i dusze,wkrajam kielobaske,wrzucam fasolki z puszki juz miekkie i dodaje wegete do smaku,duzo zageszczacza do sosu ciemnego i przecieru
Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro zaczynam 14tc, czy to możliwe abym czuła już dzidzię ?
chyba za wczas bo jak ja poszlam w 15 tyg i powiedzialam ze wydaje mi sie ze czuje ruchy a to moja 3 ciaza to lekarz powiedzial ze na pewno to ruchy jelit

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
mi wydaje sie ze duzo zalezy od organizacji dla mnie najgorszy byl pierwszy tydz gpotowalam tylko dla siebie i tz wtedy pralam sprztalam i sama zajmowalam sie mala i zawsze mialam czas na internet czy nawet spanie w dzien
ale pierwsze co zrobilam jak przyjechalam do domu to poszlam pranie zawiesic i 3 dni pobytu w domu bylam na zakupach takze samemu da sie ogarnac spokojnie
ja sie boje jak to bedzie z 4 ale z 2 daje sobie dobrze rade,jeszcze pracowalam caly czas a obiad,posprzatane i uprane jest zawsze chociaz czasem ledwo chodze przez te wymioty
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:17   #2058
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

No nie nadrobię, nie!

IDe się walnąć do łóżeczka.
Dziewczyny podziwiam Was, że jesteście w ciąży i macie biegające dzieci w domu. Dla takiego malucha to 100% uwagi, a ja nawet nie jestem w stanie poświecić wizażowi 20% PODZIWIAM WAS!
Muminek, podaje Ci reke kochana, ja dziś tez spotkanie z kibelkiem miałam
Stary 2012-06-14, 14:19   #2059
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, co to za głupotki wypisujesz? Każdy ma czasem gorszy dzień i potrzebuje się wyżalić, a od czego my jesteśmy?

Cytat:
Wcale nie egoistycznie! Egoistycznie by było, gdybyś siedziała cicho i nic nie mówiła co u Ciebie, bo przecież my się tu wszystkie martwimy!
Zgadzam się!

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
mój mi wczoraj powiedział, że będzie mu brzuszka brakowało jak mały się urodzi, to go postraszyłam, że mogę taki na stałe zahodować

W sumie to nie jest takie śmieszne, jak byliśmy na tej poradni we wtorek, to wspominałam, że była z nami jeszcze jedna para, która ślubuje w ten sam dzień co my. No i własnie oni mówili, że mają sąsiadkę, znajomą, która co rok jest w ciąży. Ma 28 lat i piątkę dzieci, a dzóste w drodze. To jest przecież jakaś masakra. Nie dość, że bieda, aż piszczy u nich to jeszcze przecież jej organizm nie zdąży dojść do siebie a tu znowu ciąża i poród. W głowie się nie mieści.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. jestem na zwolnieniu, a od miesiaca mamy w pracy nowego szefa.. nie znam go a on mnie.. dzisiaj mam ostatni dzień L4 i oczywiście zamierzałam jutro wziac na kolejny miesiąc. Mój mąż powiedział w kadrach, że od jutra będę dalej na L4. No i natrafił na nowego szefa (pracujemy razem z mężem) i wypytywał się o mnie..czy zamierzam wrócic itd.. no i powiedział, że chce ze mną porozmawiac i jak będę się dobrze czuła to mam dac znac kiedy. No i oczywiście chciałam to odłożyc..no, ale po rozmowie z mężem doszłam do wniosku, że lepiej nie zwlakac i jutro zaniosę zwolnienie i zostanę na rozmowie z nim.. boję się trochę.. co powinnam mu powiedziec ? Pomocy ...
Masz rację, spotkaj się z nim, porozmawiaj i będziesz miała z głowy.
A co powiedzieć? hmm- prawdę. Że jak na razie źle znosisz ciążę, i że nie dasz rady pracować, ale jak lepiej się poczujesz to nie wykluczasz powrotu i tyle.
Przecież i tak nie może Cię teraz zwolnić i jak jest mądry to zrozumie
Stary 2012-06-14, 14:23   #2060
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
co rok jest w ciąży. Ma 28 lat i piątkę dzieci, a dzóste w drodze. To jest przecież jakaś masakra. Nie dość, że bieda, aż piszczy u nich to jeszcze przecież jej organizm nie zdąży dojść do siebie a tu znowu ciąża i poród. W głowie się nie mieści.
Bo tak Bóg nakazał

Stary 2012-06-14, 14:23   #2061
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
zgadza się tylko uważaj, bo jak nie przejdą albo będą się nasilać, to trzeba je wyciszyć lekami lub kroplówką, zależy od twojego lekarza, jakby coś to pytaj, bo przerobiłam ten temat na własnej skórze a właściwie brzuchu...
ok dziekuje

Cytat:
Marti dobrze, że zadzoniłaś ! Leż i odpoczywaj dużo !!!

Edzia- z tymi kleszczami teraz to nie żarty. Dobrze, że szybciutko zareagowałaś ! Musisz obserwowac to miejsce aby się zaczerwienienie nie robiło !

podzielam opinie Weroniki.powiedz ze zle sie czujesz, ze napina Ci sie brzuch, ze wymiotujesz, zdarza Ci sie zaslabnac etc

Cytat:
ale przepowiadajace co ? porod ? i one moga pojawic sie po 20 tyg ? Bo u mnie dzisiaj tez cos sie dzieje , to znaczy boli tak od srodka promieniujac na kregoslup i brzuch tez mam troche twardy .. wzielam nospe i magnez .teraz czekam ..
macica zaczyna cwiczyc na dlugo przed nim.ale te skurcze sa bezbolesne-tylko nieprzyjemne.

a boli Was jak dotykacie brzuch??

Stary 2012-06-14, 14:24   #2062
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za rady ! Macie rację musze byc otwrta i nie kręcic.. szczerze powiedziec co i jak.. nie wykluczam powrotu do pracy.. lubilam tam chodzic mimo ciężkiej sytuacji w ostatnich miesiącach..zobaczymy jak po obronie będę się czuła i w lipcu może wrócę na trochę..

Chciałabym poznac nowego szefa..zresztą doszły mnie słuchy, ze chcą mnie przenieśc na inne stanowisko ( o niebo lepsze) więc może o tym również chce porozmawiac..

Wiem, że nie powinnam się stresowac, bo maluszek to czuje..ale jakoś czuje takie napięcie..tłumaczę sobie, że przecież to tylko człowiek a nie jakis potwór

Stary 2012-06-14, 14:25   #2063
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczynki

Bardzo dobrze, że o tym piszesz. Ja również nie miałabym humoru w takiej sytuacji. Ale wszystko będzie dobrze

Cytat:
Dzięki za informacje

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

smaze miesko na ciemno,podlewam wodą, i dusze,wkrajam kielobaske,wrzucam fasolki z puszki juz miekkie i dodaje wegete do smaku,duzo zageszczacza do sosu ciemnego i przecieru
Dzięki za przepis
A zagęszczacz to jakiś gotowy czy chodzi o mąkę?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:26   #2064
agasobo
Zadomowienie

dziewczynki, ale macie śliczne brzuszki , a te figury....

Cytat:
ja tez spalam dzis do 10ej to l4 mnei rozleniwia na maxa
aaale zazdroszczę... ja na l4 idę od lipca, ale znając życie to pewnie do końca będę musiała pracować kilka dni w tygodniu

Cytat:
Dzisiaj zauwazylam nowy rodzaj ruchow .. oprocz kopniakow pojawilo sie takie jakby falowanie , jaby cos mi sie rzucalo w brzuchu .. . Mały coraz bardziej szaleje
dla maluszka mój tż jak ucho przykłada, to mówi, że mi cały czas coś bulgocze

Cytat:
To tak jak ja .. pierwsza ciaza i tez w 16 t. poczulam maluszka ..
i ja w 16stym

Cytat:
tekst mojego tż :dzisiaj jesteś jakaś taka...aktywna

Cytat:
zabijcie mnie(( mam lenia giganta na nic nie mam sily ani checi
pomogło?

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=GFF5x...eature=related

Nie mialam okazji ogladac na zywo ale teraz sobie wlaczylam .. aż ciarki mnie przeszły po plecach ..

I musze przyznac że niezłe ciasteczko z niego
a już myślałam, że wstawiłaś krocze ruskiego trenera

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:27   #2065
DeKajka
Zakorzenienie

TŻet za godzine przyjdzie a ja od rana tylko leże i leżę .. ide sie wykąpac , ogarnac siebie i mieszkanie bo teraz to obraz nedzy i rozpaczy ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-14, 14:29   #2066
marti86
Zakorzenienie

Sola mam pyszny przepis na fasolke

Fasole gotowac z duza iloscia tartej marchwi (az gesto bedzie od niej)do tego podsmazam kielbaske z cebula(ale cebuli nie duzo zeby nie blo goryczki w przeciwienstwie do kielbasy-ja uwielbiam jak jest jej duzo)dodaje listeklaurowy, sol, koncentrat pomidorowy i smietane do smaku.przyprawiam przyprawa do dan z fasoli prymatu i odrobina magi wychodzi naprawde pycha!!a zeby fasola szybciej sie gotowala to kilka godzin przed zalej ja wrzatkiem i przykryj-2x szybciej sie pozniej gotuje

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

aha i zageszczam maka oczywiscie

Stary 2012-06-14, 14:30   #2067
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym poznac nowego szefa..zresztą doszły mnie słuchy, ze chcą mnie przenieśc na inne stanowisko ( o niebo lepsze) więc może o tym również chce porozmawiac..

Wiem, że nie powinnam się stresowac, bo maluszek to czuje..ale jakoś czuje takie napięcie..tłumaczę sobie, że przecież to tylko człowiek a nie jakis potwór
To super by było, gdyby Cię jednak przenieśli

Wiem, ze to łatwo mówić nie stresuj się, ale wiem po sobie, jak miał do nas do biura przyjechać nowy dyrektor to też był stres: o czym będzie chciał porozmawiać? Czy mu się spodobamy? Czy będzie równie dobry jak poprzedni dyrektor?
Zazwyczaj to co nowe wzbudza jakiś niepokój, bo nie wiadomo czego się spodziewać
Ale myśl pozytywnie, to pomaga i dzidzia na pewno będzie Cię wspierała!
Stary 2012-06-14, 14:30   #2068
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za rady ! Macie rację musze byc otwrta i nie kręcic.. szczerze powiedziec co i jak.. nie wykluczam powrotu do pracy.. lubilam tam chodzic mimo ciężkiej sytuacji w ostatnich miesiącach..zobaczymy jak po obronie będę się czuła i w lipcu może wrócę na trochę..

Powiem Ci, że u mnie w pracy była taka sytuacja, że dziewczyna była w ciąży i chodziła na L4. Szefowa ją wezwała, a chodziło po prostu o taką deklarację kiedy wróci, żeby mogła zatrudnić kogoś na zastępstwo, bo tak to nie wiedziała czy dziewczyna wróci przed porodem czy nie i czy może kogoś zatrudnić na zastępstwo.

marti86 - dziękuję za przepis

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2012-06-14 o 14:31
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:31   #2069
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
To super by było, gdyby Cię jednak przenieśli

Wiem, ze to łatwo mówić nie stresuj się, ale wiem po sobie, jak miał do nas do biura przyjechać nowy dyrektor to też był stres: o czym będzie chciał porozmawiać? Czy mu się spodobamy? Czy będzie równie dobry jak poprzedni dyrektor?
Zazwyczaj to co nowe wzbudza jakiś niepokój, bo nie wiadomo czego się spodziewać
Ale myśl pozytywnie, to pomaga i dzidzia na pewno będzie Cię wspierała!
Zresztą on powiedział do mojego męża, że mam przyjśc jak będę sie lepiej czuła i mam się nie denerowac..na spokojnie, bo on chce tylko mnie poznac i porozmawiac..

Sola- własnie ja siedziałam w sekretariacie i oprócz jego obsługi miałam jeszcze inne obowiazki. No, ale one średnio mi lezały.. Taki kogel-mogel z nich był.. No i słyszałam, ze szukają na sekretarkę kogoś.. ja takiego stanowiska nie miałam, bo moje stanowisko to inspektor. Dzisiaj mój mąż dowiedział się od ksiegowej, ze ona chce mnie do księgowości, bo od 1 czerwca odeszła druga ksiegowa. Tak wiec zobaczymy po jutrzejszej rozmowie..

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-06-14 o 15:00
Stary 2012-06-14, 14:32   #2070
marti86
Zakorzenienie

a i koncentratu nie zaluj bo daje fajny posmak-jak za duzo dodasz mozna zneutralizowac smietana i cukrem (koncentrat jak dla mnie pudliszki nr 1 innego nie zuywam )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości