|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
na klubie bo to sie na forum nie nadaje, zbanowaliby mnie od razu chyba za ilość przekleństw.. no i o sytuacji finansowej też nie chcę zbytnio nawijać tu.
Naskrobałam.... zajrzyjcie. Tylko sie nie przeraźcie..
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki
![]() Przepraszam ze ja dzis tak egoistycznie az mi glupio ale nie mam nastroju i jakis mam zly dzien wogole (
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
mi wydaje sie ze duzo zalezy od organizacji dla mnie najgorszy byl pierwszy tydz gpotowalam tylko dla siebie i tz wtedy pralam sprztalam i sama zajmowalam sie mala i zawsze mialam czas na internet
czy nawet spanie w dzien ale pierwsze co zrobilam jak przyjechalam do domu to poszlam pranie zawiesic i 3 dni pobytu w domu bylam na zakupach takze samemu da sie ogarnac spokojnie |
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciesze sie, że to nic poważnego, mam nadzieje, że po nospie przejdzie Ci
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie pzeoralam interenetowe fora...bo wszedzie pisza ze dopiero po 20tc a jednak dziewczyny maja wczesniej.takze sie nie przerazic jak Wam zamoast brzuszka kamien sie zrobi i bedzie Wam brakowalo przy tym powietrza-to skurcze przepowiadajace
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Masakra, to ja taka nalana kluska jestem przy Was ![]() Matko ale u nas koszmarna pogoda... Spałabym
|
||
|
|
|
#2048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy po tej nospie!
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-06-14 o 14:09 |
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Micia - niezła wiązanka , nie da sie ukryć . Ale wcale Ci sie nie dziwie . tez bym sie zdenerwowala.. no ale spokojnie kochana, spokojnie
|
#2050 | ||||||
|
Zadomowienie
|
judka:
za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my byśmy chcieli na Wielkanoc zrobić żeby tylko była ładna pogoda ![]() Cytat:
byłam kiedyś w Amsterdamie w muzeum Heinekena i było wypaśnie podobne jest do tego w Żywcu, tylko.... z 10 razy większe ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edzia- z tymi kleszczami teraz to nie żarty. Dobrze, że szybciutko zareagowałaś ! Musisz obserwowac to miejsce aby się zaczerwienienie nie robiło ! Dziewczyny.. jestem na zwolnieniu, a od miesiaca mamy w pracy nowego szefa.. nie znam go a on mnie.. dzisiaj mam ostatni dzień L4 i oczywiście zamierzałam jutro wziac na kolejny miesiąc. Mój mąż powiedział w kadrach, że od jutra będę dalej na L4. No i natrafił na nowego szefa (pracujemy razem z mężem) i wypytywał się o mnie..czy zamierzam wrócic itd.. no i powiedział, że chce ze mną porozmawiac i jak będę się dobrze czuła to mam dac znac kiedy. No i oczywiście chciałam to odłożyc..no, ale po rozmowie z mężem doszłam do wniosku, że lepiej nie zwlakac i jutro zaniosę zwolnienie i zostanę na rozmowie z nim.. boję się trochę.. co powinnam mu powiedziec ? Pomocy ...
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
martii bredzie dobrze a my jestesmy po to zebys sie wyzalila
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i one moga pojawic sie po 20 tyg ? Bo u mnie dzisiaj tez cos sie dzieje , to znaczy boli tak od srodka promieniujac na kregoslup i brzuch tez mam troche twardy .. wzielam nospe i magnez .teraz czekam ..
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właściwie brzuchu...
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
powiedz w prost ze do konca bedziesz na l4 bo sie zle czujesz a co do powrotu ja bym powiedziala ze bede chciala ale nie jestem w stanie powiedziec co zycie pokaze za te miesiace bo to kupa czasu
|
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2057 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez bym chetnie polezala ale u mnie czy l4 czy nie to i tak trza sie obuma bąblami zająć Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
No nie nadrobię, nie!
![]() IDe się walnąć do łóżeczka. Dziewczyny podziwiam Was, że jesteście w ciąży i macie biegające dzieci w domu. Dla takiego malucha to 100% uwagi, a ja nawet nie jestem w stanie poświecić wizażowi 20% Muminek, podaje Ci reke kochana, ja dziś tez spotkanie z kibelkiem miałam |
|
|
|
#2059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sumie to nie jest takie śmieszne, jak byliśmy na tej poradni we wtorek, to wspominałam, że była z nami jeszcze jedna para, która ślubuje w ten sam dzień co my. No i własnie oni mówili, że mają sąsiadkę, znajomą, która co rok jest w ciąży. Ma 28 lat i piątkę dzieci, a dzóste w drodze. To jest przecież jakaś masakra. Nie dość, że bieda, aż piszczy u nich to jeszcze przecież jej organizm nie zdąży dojść do siebie a tu znowu ciąża i poród. W głowie się nie mieści. Cytat:
A co powiedzieć? hmm- prawdę. Że jak na razie źle znosisz ciążę, i że nie dasz rady pracować, ale jak lepiej się poczujesz to nie wykluczasz powrotu i tyle. Przecież i tak nie może Cię teraz zwolnić i jak jest mądry to zrozumie |
||||
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a boli Was jak dotykacie brzuch?? |
|||
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za rady ! Macie rację musze byc otwrta i nie kręcic.. szczerze powiedziec co i jak.. nie wykluczam powrotu do pracy.. lubilam tam chodzic mimo ciężkiej sytuacji w ostatnich miesiącach..zobaczymy jak po obronie będę się czuła i w lipcu może wrócę na trochę..
Chciałabym poznac nowego szefa..zresztą doszły mnie słuchy, ze chcą mnie przenieśc na inne stanowisko ( o niebo lepsze) więc może o tym również chce porozmawiac.. Wiem, że nie powinnam się stresowac, bo maluszek to czuje..ale jakoś czuje takie napięcie..tłumaczę sobie, że przecież to tylko człowiek a nie jakis potwór
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A zagęszczacz to jakiś gotowy czy chodzi o mąkę? |
|||
|
|
|
#2064 | ||
|
Zadomowienie
|
dziewczynki, ale macie śliczne brzuszki
![]() aaale zazdroszczę... ja na l4 idę od lipca, ale znając życie to pewnie do końca będę musiała pracować kilka dni w tygodniu ![]() Cytat:
dla maluszka mój tż jak ucho przykłada, to mówi, że mi cały czas coś bulgocze i ja w 16stym ![]() ![]() Cytat:
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
TŻet za godzine przyjdzie a ja od rana tylko leże i leżę .. ide sie wykąpac , ogarnac siebie i mieszkanie bo teraz to obraz nedzy i rozpaczy ..
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Sola mam pyszny przepis na fasolke
Fasole gotowac z duza iloscia tartej marchwi (az gesto bedzie od niej)do tego podsmazam kielbaske z cebula(ale cebuli nie duzo zeby nie blo goryczki w przeciwienstwie do kielbasy-ja uwielbiam jak jest jej duzo)dodaje listeklaurowy, sol, koncentrat pomidorowy i smietane do smaku.przyprawiam przyprawa do dan z fasoli prymatu i odrobina magi wychodzi naprawde pycha!!a zeby fasola szybciej sie gotowala to kilka godzin przed zalej ja wrzatkiem i przykryj-2x szybciej sie pozniej gotuje ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- aha i zageszczam maka oczywiscie
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze to łatwo mówić nie stresuj się, ale wiem po sobie, jak miał do nas do biura przyjechać nowy dyrektor to też był stres: o czym będzie chciał porozmawiać? Czy mu się spodobamy? Czy będzie równie dobry jak poprzedni dyrektor? Zazwyczaj to co nowe wzbudza jakiś niepokój, bo nie wiadomo czego się spodziewać ![]() Ale myśl pozytywnie, to pomaga i dzidzia na pewno będzie Cię wspierała!
|
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marti86 - dziękuję za przepis
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-06-14 o 14:31 |
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sola- własnie ja siedziałam w sekretariacie i oprócz jego obsługi miałam jeszcze inne obowiazki. No, ale one średnio mi lezały.. Taki kogel-mogel z nich był.. No i słyszałam, ze szukają na sekretarkę kogoś.. ja takiego stanowiska nie miałam, bo moje stanowisko to inspektor. Dzisiaj mój mąż dowiedział się od ksiegowej, ze ona chce mnie do księgowości, bo od 1 czerwca odeszła druga ksiegowa. Tak wiec zobaczymy po jutrzejszej rozmowie..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-06-14 o 15:00 |
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
a i koncentratu nie zaluj bo daje fajny posmak-jak za duzo dodasz mozna zneutralizowac smietana i cukrem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

ale nie mam nastroju i jakis mam zly dzien wogole
czy nawet spanie w dzien 

za wizytę 

i one moga pojawic sie po 20 tyg ? Bo u mnie dzisiaj tez cos sie dzieje , to znaczy boli tak od srodka promieniujac na kregoslup i brzuch tez mam troche twardy .. wzielam nospe i magnez .teraz czekam ..
a właściwie brzuchu...
Adam 18.11.2012