|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Gratulacje!!!
|
#1532 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() loksa gratuluje |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jem tak rygorystycznie, ze szok :P musze sgubic jeszcze 15 zeby dojsc do swojej wagi![]() jednak potrzeba jeszcze troche ruchu.... No ale maly jak daje popalic to nie mysle o cwiczeniach tylko o spaniu :P choc rozwazam podawanie malemu mm i chodzenie z 2 razy w tyg na areobik. Tylko nie wiem czy dam rade bo piersi mega bola;/ Gratulacje dla nowych mamusiek )!
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-14 o 14:04 |
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Jest mi strasznie gorąco... Ufff... Pootwierałam okna jak mąż przyjdzie to będzie zamykał.
Skurczy brak. Zmęczyłam się...
|
|
|
|
#1535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ból ten największy już mi minął, ale pamiętam go doskonale- masakra Czułam kłucie nawet w palcach u stóp, jak Mała się zasysała. Teraz czasami czuję lekki ból, mrowienie, ale do zniesienia Również lepiej karmi mi się z prawej piersi Mała najedzona, poszła spać P wrócił z pracy W niedzielę, albo sobotę mamy mieć sesję Hani. Nie wiem, jak to wyjdzie z tymi Jej pryszczami Najwyżej się przypudruje ![]() loksa, gratuluje! |
|
|
|
|
#1536 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie było źle Cytat:
ja przez swoje też nie paczę ![]() Cytat:
ale koloru nie robię na pewno, ostatnio lubię swój Cytat:
Cytat:
wymiary identyczne jak u mojej Antosi niunia - Malwinka jest już po usg bioderek co nie? powiedz czy to w szpitalu robią? i czy długo trzeba czekać na to? do kogo dzwonić? |
|||||
|
|
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
Loksa gratuluję
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulaccje
|
|
|
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
gratulacje
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- [QUOTE=Tacca;34694822]Kawał Stasia już!!! Ale Wasze maluchy szybko rosną... ![]() [QUOTE=anulka4771;34696877] kawał chłopa już.begie13 to należą się brawa Dzięki tak w ogóle to muszę Wam wrzucić aktualne zdjęcie Stasia tylko muszę je zrzucić na komputer.
Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-06-14 o 15:40 |
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podlinkujcie proszę jeśli kupowałyście pościel na zmianę na all... Nie wiem u kogo kupić a nie chcę u tej samej babki co kupowałam, bo nie ma innych wzorów...
|
|
|
|
#1541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój to potrafi trzy pampersy załatwić w ciągu jednego karmienia bo on dosłownie je i robi kupę ale przecież z kupą nie będzie jadł i trzeba mu zmienić pampersa potem dojada to co mu kupa przerwała czasem jeszcze walnie i na koniec trzeba jeszcze raz zmienić.
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
Na wstępie gratulacje dla rozpakowanych mamuś ![]() I trzymam kciuki za te nadal oczekujące ![]() My 5 czerwca wyszliśmy ze szpitala, bo jeszcze robili małemu badania, ale wątkowe kciuki podziałały i wygląda na to, że wirus nie przeniknął przez łożysko czekamy jeszcze na wynik jednego badania, ale te najważniejsze czyli usg główki, okulistę i badania słuchu oraz krwi mamy szczęśliwie za sobą W ogóle w szpitalu siedziałam już od 27 pojechałam z akcją skurczową po czym pani położna tak mnie zdenerwowała, że aż z tego wszystkiego skurcze ustały Powiem Wam, że ten poród mocno zweryfikował moje pojęcie na temat bólu i jak pierwsze dziecko urodziłam bez jednego dźwięku tak tym razem przez 4 godziny kiedy młody pomimo rozwarcia nie chciał zejść do kanału rodnego wyłam jak dzikie zwierzę, pół szpitala mnie słyszało a jak w końcu zdecydował się zejść to myślałam, że zwieje z tego łóżka i prawie położną skopałam. Z tego bólu tak się sprężyłam, że młody w 10min był na świecie Ale za to jak położyli mi Leonka na brzuchu, takiego cieplutkiego uczucie nie do opisaniaPrzy pierwszym porodzie w ogóle nie czułam tego jak młoda schodziła ani bólu przy parciu. Ale paradoksalnie ten poród mimo, że dużo cięższy będę wspominała dużo lepiej dzięki temu, że personel traktował mnie po ludzku ![]() Miałam czyszczenie macicy w narkozie a nie tak jak ostatnim razem na żywca. Nie zostałam nacięta, leciuteńko popękałam dzięki czemu 2 godziny po porodzie siedziałam po turecku i młodego karmiłam ![]() Niestety praktycznie od pierwszego dnia zmagamy się z bólami brzuszka, ale i tak Leonek jest grzeczny pierwsze dni w domu to spał po 3-4 godziny jadł i dalej do spania także póki co to jestem w głębokim szoku, że mając takie dziecko można swobodnie wyjść do toalety bo Julka to 1 rok życia na rękach spędziła. Co u Was pomaga na kolki? Nam lekarz kazał podawać espumisan, używamy jeszcze tego katetera rektalnego(a kiedyś się z tego śmiałam ) herbatkę na brzuszek no i ja piję do tego mięte 2 razy dziennie![]() Niestety dalej męczymy się z pępkiem, bo posłuchałam położnej w szpitalu żeby stosować suchą pielęgnację no i teraz mam jadzi się to nam i w ogóle Przemywamy spirytusem teraz.Czy maluszek którejś z Was miał zaklejany pępuszek plastrem? Bo my mamy się zgłosić na zaklejenie jak już kikut odpadnie
|
|
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
Leonek
|
|
|
|
#1544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Begie Usg robia na Bibliotecznej 17. Asa med czy cos takiego. My czekalismy 2i pol tygodnia na termin
|
|
|
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodki
Jeśli chodzi o kolki to ja się sporo naczytałam na temat tych wszystkich kropli.I tak jak zachwalają SabSimplex tak samo zachwalają Bobotic.Jest tylko jedno ale dawkują je tak samo jak SS czyli 15 kropli przed każdym posiłkiem lub w jego trakcie.SS ma dużą dawkę tego simeticonu żeby było tak samo inne kropli też tyle podają.Przeczytałam opinie na temat jednych i drugich,oczywiście jednym pomogły te krople innym inne krople.Ja osobiście kupiłam Bobotic ale dałam narazie 4krople i tak będe je dawkować,bo u mnie nie ma jakiejś tragedi i sama nie wiem czy ma kolki.jak nie będzie rezultatu podawać będe 15kropli co posiłek i obserować. Choć nie na wszystkie dzieci są sposoby inne poprostu muszą to przejść. Wklejam opinie jednego Pana: Witam. Sprowadziłem z Niemiec krople na wzdęcia Sap Simplex, z uwagi na kolki mojego 1 miesięcznego synka. Rzeczywiście krople znacznie złagodziły przebieg kolki i teraz mój synek między godz. 18.00 a 20.00 tylko troszkę marudzi. Na efekt czekałem 4 dni. Lek naprawdę się sprawdza, ale chciałem się podzielić z Wami innym spostrzeżeniem. Sprowadziłem 1 buteleczkę leku z Niemiec Sab, który kosztował 9euro za buteleczkę 30ml + koszty przesyłki. Gdy zobaczyłem, że lek działa poprosiłem, aby moja znajoma przesłała mi z Niemiec kolejne butelki leku. Mogła mi przesłać jednorazowo tylko 2 buteleczki, bo jest zakaz przesyłania leków z Niemiec, dlatego większe paczki są sprawdzane. Zanim doszły do mnie te 2 buteleczki Sapu minęło 6 dni. Wtedy aby pomóc synkowi w kolce postanowiłem kupić jakiś zamiennik. W pierwszej kolejności kupiłem z żoną Espumisan w kroplach 24zł za 30ml, jednak nie zdziałał za wiele. Następnie kupiłem Bobotic, za który zapłaciłem w aptece 13zł za 30ml. Moja żona jest farmaceutką i przestudiowaliśmy składy tych leków. Sab Simplex 69,19 mg/ml Simeticonu, Espumisan 40 mg/ml Simeticonu oraz Bobotic 66,66 mg/ml Simeticonu. W moim mniemaniu i mojej żony lek Sab Simplex jest tak skuteczny ponieważ jego dawkowanie jest bardzo wysokie, w porównaniu z pozostałymi lekami, bo aż po 15 kropelek przed każdym karmieniem ( mój synek ssie mleko z piersi około 7-8 razy na dobę więc podaję mu 105 - 120 kropli na dobę Sab Simplex), gdzie np Espumisan w początkowych miesiącach życia podaje się 4 razy na dobę po 10 kropelek, a Bobotic 4 razy na dobę po 8 kropelek. Moj syZ tego wynika, że dawka Simeticonu podawana w polskich odpowiednikach jest kilkukrotnie mniejsza niż przy Sap Simplex. Idąc tym tropem i w porozumieniu z żoną ( farmaceutką ) wiedząc, że substancja czynna w 3 w/w lekach jest całkowicie wydalana z organizmu, postanowiłem lek Bobotic o podobnym stężeniu substancji czynnej takiej jak w Sap Simplex podawać też w takiej dawce. czyli podaję do chwili obecnej lek Bobotic też po 15 kropelek przed każdym karmieniem.... Efekt taki sam jak przy Sap Simplex, mam z głowy kolki, a przynajmniej mają bardzo łagodny przebieg ))))). Myślę, że Espumisan też by działał, ale żeby Simeticonu było tyle w dawce co w Sap Simplex, czy Boboticu trzeba by było podawać go w ilości około 25 kropli przed każdym posiłkiem. Wybrałem Bobotic, który mogę kupić w każdej aptece i kosztuje zaledwie 13 zł. Może skorzystacie z tego co napisałem, bo jak w przypadku mojego synka jesteśmy bardzo zadowoleni i przy okazji możemy znacznie zaoszczędzić na lekach dla małego. Oczywiście jeżeli Sap Simplex byłby lepszy od Boboticu, to bym się nawet nie zastanawiał i dalej go sprowadzał z Niemiec, ale nie ma takiej konieczności bo Bobotic ma podobne działanie, oczywiście jeżeli podaje się go w zbliżonej dawce do Sap Simplex. Pozdrawiam
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-14 o 16:13 |
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Karozka słodki Leonek
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- przychodnia San-med |
|
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no popatrz, a u mnie w szpitalu położna od razu zapowiedziała: "Zadnej tzw. "suchej pielęgnacji". Plastrów nie miałam, przy Michale też nie. Po co plaster???
|
|
#1549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() te kolki to jedna wielka zagadka. |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam tylko nadzieję trafić do sali porodowej z wanną, nie z prysznicem ![]() a zielone - my prawie wszystko mamy zielone łóżeczko i prześcieradełka, i przybornik, i matę edukacyjną, chustę i flanelowe pieluszki, nożyczki do paznokci i ręczniczki kąpielowe tylko ciuszki białe i błękitne głównie ![]() brawo ![]() gratulacje! ![]() Karozka, fajny chłopak ![]() Millena, jeśli w ciągu doby nie urodzę ( ) to mam szansę dotrzeć jeszcze jutro do ZUSu dam znać, jeśli się czegoś dowiem w interesującej nas sprawie. Chyba, że może Ty już coś wiesz?
|
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodki chłopiec! |
|
|
|
|
#1553 |
|
Rozeznanie
|
wiesz co na stronie gdzie ja kupowałam pisze żeby nie częściej niż co 4 godziny i ja się tego trzymam
Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-06-14 o 17:07 |
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Stokroteczki!
"Paulinka urodziła się dziś o 13.30. 3170g i 54cm. Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Miałam pewne kłopoty, ale opiszę potem. Poród sn." Gratuluję!!! |
|
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
Bry
My już z Adasiem w domku jutro spróbuję Was nadrobić. Mały jest bardzo grzeczny, je i śpi więc nie powinno być problemu.
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
Te krostki mojej Hani mnie przerażają
Najwięcej ma w okolicach oczu. Mam nadzieję, że Ją to nie swędzi Jak jutro będzie ich jeszcze więcej, to chyba zwariuję ![]() Moje Serduszko kochane... Wasze dzieciaczki też mają krostki? |
|
|
|
#1558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- zimno mi. i mam smaki, sama nie wiem na co... coś słodkiego bym zjadła... |
||
|
|
|
#1559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
oooo a dzisiaj dostałam list z urzędu miasta, że przydzielono Malwince nr pesel
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

3760 gram, 56 cm sn

a i tak jem monotonnie. Mała ma boleści nawet po jabłku
)!
Najwyżej się przypudruje 
wymiary identyczne jak u mojej Antosi 

a jak w końcu zdecydował się zejść to myślałam, że zwieje z tego łóżka i prawie położną skopałam. Z tego bólu tak się sprężyłam, że młody w 10min był na świecie
Przemywamy spirytusem teraz.