Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 15:44   #3991
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
dygotka8- tak wiem, ona w ogóle jest mało noszona bo po prostu tego nie lubi. Nasza pani od rehabilitacji jest kierownikiem dziennego oddziału rehabilitacji w szpitalu, ma kilkunastoletnie doświadczenie, jest wykładowcą na kierunku rehabilitacji więc naprawdę czułam że mala jest w dobrych rękach i ufam tej kobiecie.
a możesz na pw napisać mi jak się nazywa ta kobieta?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

pytam o chrześniaków bo ja mam 1,ale jak widać nie jestem dobra matką chrzestną bo nie dzwonię i nie pytam jak się chowa,a ma już parę latek.pewnie jak była młodsza to częściej się odzywałam,a teraz po rpsotu nie mam czasu-zresztą o mojego dziecia nikt nie dzowni i nie pyta-no prócz mojej mamy,cioci,koleżanki.
ogólnie to nikt nie pisze,nie dzowni z pytaniem jak ja się czuję czy młoda itp itd

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 15:50   #3992
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
http://www.mamazone.pl/kalendarz-roz...miesiac-2.aspx
oglądałam to na początku,z racji ze pierwsze dziecko mam i zielona byłam,w niektórych kwestiach nadal jestem
ale okraglutka i spokojniutka ta dziewczynka w 8 miesiacu

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
a Michał wlaśnie dostał prezent od chrzestnej

http://www.zoom360.pl/fajneceny/755.html
w jakim wieku dziec i uzywaja takich rowerkow?
bo moge odkupic taniej taki podobny, tylko chyba bez tego pchacza?

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Mojemu dziecku podoba sie strasznie,jak trykamy sie czolkami i mowie tryk .
u nas to sie nazywa baran baran buc

Cytat:
Napisałam wcześniej posta ok 9-30 ale nie dodał się, myślałam że coś go zjadło, napisałam drugiego- też nie ma. Okazało się że z racji tego że jestem nowym użytkownikiem to mój post musiał najpierw sprawdzić admin . Teraz patrze i już są oba

nettka_ ja próbowałam na brzuchu ale jakoś mi nie szło, no i bolało

muffinka90 - moja też dopiero niedawno zaczęła gaworzyć, mam z niej kupę śmiechu bo rozmawia ze wszystkim, z sufitem, z kwiatkiem, balonem . Wcześniej było tylko "eeeee"
Któraś z Was pisała że ma bardzo ruchliwe dziecko, moja to samo. Przez to wzmożone napięcie oprócz rehabilitacji sporo z nią ćwiczyłam w domu i bardzo często leżała na podłodze. Efekt jest taki że ani minuty nie uleży na plecach, przekręca się ciągle na brzuch. Ciężko ją nawet przebrać, ubrać. Nieraz mi nerwy puszczają szczególnie jak w pieluszce ma "grubszą sprawę" i wierci się tak że nie można jej przebrać nie brudząc wszystkiego wokół.
ja juz sie nauczylam ubierac pieluchy na stojaco, z kupa jest w mare ok, bo nad zlewem sciagam a ona lubi jak jej myje dupke nad zlewem

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
olka-tak
ale co cwiczylyscie w domu?
bbardzo mnie dziwi to,ze kazano wam cwiczyc bo samo patrzenie jak robi to rehabilitant to wg m nie mało
a jak z noszeniem-w jaki sposób nosisz mała na rekach?
a to nie jest tak, ze sie powinno niektore rzeczy w domu powtarzac, zeby uzupelniac rehabilitacje? tzn ja nie wiem tak slyszalam od znajomych, ktorzy chodzili

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
a jak myslicie chrupki kukurydziane też moga mieć takie wlaściwości? bo ja zaczelam ostatni podawac tak po 2-3 dziennie i mam wrazenie że jakby lepiej ta koopa idzie
tak, powinny miec
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 15:56   #3993
wariateczka88
Zadomowienie

dziewczyny doczytam was pozniej
chcialam tylko powiedziec ze moze lepiej nie wojowac z "tamtymi mateczkami idealnymi" z watku wiadomo jakiego,bo z tego co wyczytalam one zgłaszają posty które im się nie podobaja do moderatorów,i tak kilka uzytkowniczek dostalo bany
tak jak goldi chyba napisala,lepiej z nimi nie miec nic wspolnego
to tyle,uciekam
mielgo dnia

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:01   #3994
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
a ja mam dzisiaj mega doła jeszcze do tego sie z tż pożarłam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:01   #3995
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Wróciłam jak nowonarodzona. Byłam na solarce, poziom endorfin 100% w górę polecam.
Nynek śpi, więc mam chwilkę dla siebie
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:02   #3996
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Dla tych co narzekaja na kg niech włączą TVN Style
a co mówią?

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:06   #3997
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Goldi,Princ a wy macie swoich chrześniaków/chrześnice??
Nie dorobiłam sie jeszcze
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:07   #3998
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
a to nie jest tak, ze sie powinno niektore rzeczy w domu powtarzac, zeby uzupelniac rehabilitacje? tzn ja nie wiem tak slyszalam od znajomych, ktorzy chodzili
nie wiem,może.my takich instrukcji nie dostalismy

Stary 2012-06-14, 16:07   #3999
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
chrzestni mojego raczej o nim nie pamietaja
liczylam, ze chrzestny moj kuzyn chociaz maila wysle raz w 1mcu co u chrzesniaka ale nic, cisza. przykro mi troche.
u nas to samo, moj brat (chrzesny) co chwile dzwoni, pyta co u malego, przyjezdza co jakis czas, chociaz ma 500km. A chrzestna nawet jak zdjecia wysle, to nie raczy odpisac, ze dostala no coz, tz mowi, ze wiedzial, ze tak bedzie, ale mamy po 1szt rodzenstwa, ze tak powiem i jak bralam brata, to glupio bylo nie wziac tzta siostry

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:08   #4000
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
na mnie takie programy nie działaja zniechecajaco w kwestii odchudzania mi anoreksja nie grozi bo ja lubie jesc
no dlatego nimi można sobie humor polepszyć, bo nasza sytuacja jest o niebo lepsza niż ich. Nam śmierć nie grozi

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
a co mówią?
o anorektyczkach, w ogóle nie wiem kiedy dokładnie ale będzie program o 8latce, która jest anorektyczką. Jak to zobaczyłam myślałam, że padne do czego to doprowadzi dalej to nie wiem jak już takie młode zaczynają.... to jest chore... a na necie coraz więcej tych stron klubowiczek anorektyczek.
Najgorsze, że do nich nie dochodzi, że są chore. Widzą w lustrze grubą osobę a nie widzą jakie naprawdę są, masakra żal.....
Stary 2012-06-14, 16:09   #4001
princessskaa
Wtajemniczenie

Goldi taki spacer z dawnymi koleżankami fajna sprawa
Stary 2012-06-14, 16:12   #4002
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
pochwale sie ze bylam na 2h spacerze z kolezanka z LO mieszkamy od siebie 7km ale widujemy sie raz na ruski rok.
Fajnie bylo, pochwalila sie ze slub bierze na jesien i zaczeli starac sie o dziecko

Super, zawsze to jakieś "ochamienie".
U mnie wstępnie 30.06. szykuje się spotkanie klasowe z Liceum. Ale z racji tego, że większość z nas ma dzieci organizujemy je właśnie z nimi jednej z domu. Nigdy się nie uwolnie od mojej przylepy
Tz szczęśliwy, bo inaczej - gdyby było w klubie to raczej byśmy się pokłucili, ale bym poszła

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za opinię Taka mi się mądra wydała i taka profesjonalna

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Może i to jest rozwiązanie?
Bo ja to tak w kwestii, że czasami trzeba by dzieciak w miejscu posiedział, jak trzeba obiad wstawić czy cuś

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

No to przykre.. Po co ludzie podejmują się takich zobowiązań skoro nei potrafią się później zachować.. eh Ja sama mam takich chrzestnych...

Dlatego dla niuni chrzestną będzie moja najlepsza przyjaciółka - bo ona nawet jak nie ma okazji to coś małej kupi, dzwoni do nas, pyta kjak mała itd Chrzestny ma 18lat, więc na to nie liczę. Ale innego kandydata nie mamy.

Zamówiliśmy juz salę na przyjęcie z okazji chrzcin - 29 lipca imprezka Jednak po namyśle postawimy na stół w symbolicznej ilości alkohol. Do obiadu na jakiegoś kielicha czy lampke wina pewnie nie będzie brakowało chętnych. Koszt za osobę 60zł, a dzieci małe 50%. Jesteśmy zadowoleni, my we własnym zakresie ciasto i alk. A i blisko kościoła i domku
Super, że już wszystko załatwione. a ksiądz nie robił problemów, że wy po cywilnym ?
Stary 2012-06-14, 16:14   #4003
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
u nas to samo, moj brat (chrzesny) co chwile dzwoni, pyta co u malego, przyjezdza co jakis czas, chociaz ma 500km. A chrzestna nawet jak zdjecia wysle, to nie raczy odpisac, ze dostala no coz, tz mowi, ze wiedzial, ze tak bedzie, ale mamy po 1szt rodzenstwa, ze tak powiem i jak bralam brata, to glupio bylo nie wziac tzta siostry
moj kuzyn ktory jest chrzestnym ma 17lat dopiero, ale strasznie sie cieszyl na bycie chrzestnym. Dzwonil i pytal kiedy chrzest bo on chce. na chrzest przyszedl ze swoja laska nawet i bawil sie sporo z mlodym. Rozumiem go troche, ma laske, jest liceum, do tego w klasie pilkarskiej wiec troche narabane ma w glowce

A chrzestna siora Tz najpierw ciagle wypytywala o mlodego, dzownila ale chyba jej sie znudzilo.

Szkoda, ze mamy do nich 400km tak to moze byloby inaczej.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:15   #4004
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
ale okraglutka i spokojniutka ta dziewczynka w 8 miesiacu

w jakim wieku dziec i uzywaja takich rowerkow?
bo moge odkupic taniej taki podobny, tylko chyba bez tego pchacza?

u nas też

niby od 15mąca, ale jest tam wkładka dla maluchów, więc sądzę, że nie zrobię modemu krzywdy wsadzając go już teraz (no dla nie których może być to patologią )
Stary 2012-06-14, 16:19   #4005
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
no dlatego nimi można sobie humor polepszyć, bo nasza sytuacja jest o niebo lepsza niż ich. Nam śmierć nie grozi

o anorektyczkach, w ogóle nie wiem kiedy dokładnie ale będzie program o 8latce, która jest anorektyczką. Jak to zobaczyłam myślałam, że padne do czego to doprowadzi dalej to nie wiem jak już takie młode zaczynają.... to jest chore... a na necie coraz więcej tych stron klubowiczek anorektyczek.
Najgorsze, że do nich nie dochodzi, że są chore. Widzą w lustrze grubą osobę a nie widzą jakie naprawdę są, masakra żal.....
niestety to powazna choroba ktora tkwi w psychice

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Goldi taki spacer z dawnymi koleżankami fajna sprawa
fajnie bylo ale kompleksow sie nabawilam... kumpela tak sie odwalila na spacer: mini zwiewna spodniczka, dopasowala bluzka, ulozone wlosy, makijaz - fakt ze po spotkaniu od razu jechala na uczelnie ale powiedziala, ze na co dizen tak chodzi
ja co prawda nie bylam w dresie i trampkach, a w rurkach, bluzce i szpilach ale czulam sie przy niej jak kaszalot

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Princ super z tym chrztem! cena calkiem fajna ja sie ciesze, ze mam to za soba jednak pochwal sie w co sie ubierzesz na ta okazje

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:

u mnie tryk baranek tryk
Stary 2012-06-14, 16:25   #4006
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie bylo ale kompleksow sie nabawilam... kumpela tak sie odwalila na spacer: mini zwiewna spodniczka, dopasowala bluzka, ulozone wlosy, makijaz - fakt ze po spotkaniu od razu jechala na uczelnie ale powiedziala, ze na co dizen tak chodzi
ja co prawda nie bylam w dresie i trampkach, a w rurkach, bluzce i szpilach ale czulam sie przy niej jak kaszalot
kiedy ja ostatnio obcas miałam
ja to chodzę byle jak ubrana-chyba muszę jakis obcas wyciagnąc i w nich na spacery chodzić a nie w trampkach

Stary 2012-06-14, 16:26   #4007
olka1610
Rozeznanie

Ja na chrzestnych nie mogę narzekać. Chrzestną jest bratowa tż-ta, interesuje się małą bardzo, chce żeby ją jej podrzucać to się zaopiekuje itp. Praktycznie od niej mamy większość rzeczy dla malej (ubranka, jak była mniejsza to kołyskę fisher price, mnóstwo zabawek itp). Fakt że ona sama ma 3 letnie dziecko i są to rzeczy po jej dziecku ale i tak znam osoby które by się nie podzieliły a ona co ma to się dzieli . Chrzestnym jest mój brat który sam ma córkę dwa miesiące młodszą od mojej (której z kolei ja jestem chrzestną) i też często się widujemy ale mamy taką umowe że nie robimy dzieciakom prezentów dopóki nie zaczną bardziej rozumieć, bo w tej chwili to byłoby to na zasadzie rewanżu oni nam-my im. Uznaliśmy że każdy wie najlepiej co jemu dziecku jest potrzebne.

Natomiast ja mam "wspaniałych" chrzestnych. Chrzestny nie był nawet na moim ślubie( bliska rodzina- brat ojca), nie raczył nawet zadzwonić, napisał tylko smsa . Nie wspomnę już nawet o urodzinach itp. Chrzestna też nie była na ślubie ale jest poważnie chora więc to w pełni rozumiem.

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-06-14 o 17:04
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:38   #4008
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, że już wszystko załatwione. a ksiądz nie robił problemów, że wy po cywilnym ?
Jakis świstek musimy podpisać, że w najblizszym czasie kościelny weźmiemy. Ja mówię, że do 40stki się wyrobimy, chyba
Stary 2012-06-14, 16:40   #4009
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Ja na chrzestnych nie mogę narzekać. Chrzestną jest bratowa tż-ta, interesuje się małą bardzo, chce żeby ją jej podrzucać to się zaopiekuje itp. Praktycznie od niej mamy większość rzeczy dla malej (ubranka, jak była mniejsza to kołyskę fisher price, mnóstwo zabawek itp). Fakt że ona sama ma 3 letnie dziecko i są to rzeczy po jej dziecku ale i tak znam osoby które by się nie podzieliły a ona co ma to się dzieli . Chrzestnym jest mój brat który sam ma córkę dwa miesiące młodszą od mojej (której z kolei ja jestem chrzestną) i też często się widujemy ale mamy taką umowe że nie robimy dzieciakom prezentów dopuki nie zaczną bardziej rozumieć, bo w tej chwili to byłoby to na zasadzie rewanżu oni nam-my im. Uznaliśmy że każdy wie najlepiej co jemu dziecku jest potrzebne.
super taki układ

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:40   #4010
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Princ super z tym chrztem! cena calkiem fajna ja sie ciesze, ze mam to za soba jednak pochwal sie w co sie ubierzesz na ta okazje
teee kaszalot, aby nie przesadzasz?

No pochwale się, jak coś kupie. Ale to w lipcu bedę szukać, bo może mi d.u.p.a urośnie albo zmaleje

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-06-14 o 17:51
Stary 2012-06-14, 16:42   #4011
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Jakis świstek musimy podpisać, że w najblizszym czasie kościelny weźmiemy. Ja mówię, że do 40stki się wyrobimy, chyba
tez to podpisywalismy tyle, ze my wcale zadnego slubu nie mamy trzeba bylo podac powod wiec podalam: nie mam czasu, nam sie nie spieszy - mina ksiedza bezcenna
Stary 2012-06-14, 16:44   #4012
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
tez to podpisywalismy tyle, ze my wcale zadnego slubu nie mamy trzeba bylo podac powod wiec podalam: nie mam czasu, nam sie nie spieszy - mina ksiedza bezcenna
buahahahahaha Wyobrażam sobie
Stary 2012-06-14, 17:08   #4013
olka1610
Rozeznanie

Na tvn w Rozmowach w toku jest o rodzicach którzy biją dzieci. Normalnie jak słucham to agresja się we mnie budzi taka że gdybym spotkała kogoś takiego to nie ręczę za siebie
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:09   #4014
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
a jak myslicie chrupki kukurydziane też moga mieć takie wlaściwości? bo ja zaczelam ostatni podawac tak po 2-3 dziennie i mam wrazenie że jakby lepiej ta koopa idzie
w sumie to nie wiem ale chyba tak

Cytat:
[/COLOR]pytam o chrześniaków bo ja mam 1,ale jak widać nie jestem dobra matką chrzestną bo nie dzwonię i nie pytam jak się chowa,a ma już parę latek.
ja mam 2 chrześniaków - synowie sióstr. I z jedną sis mam super kontakt i co za tym idzie z chrześniakiem też, a z drugą kiepski no i relacje z jej synem też nie należą do najbardziej zażyłych No ale jakieś upominki itp. to dzieciakom daje

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny doczytam was pozniej
chcialam tylko powiedziec ze moze lepiej nie wojowac z "tamtymi mateczkami idealnymi" z watku wiadomo jakiego,bo z tego co wyczytalam one zgłaszają posty które im się nie podobaja do moderatorów,i tak kilka uzytkowniczek dostalo bany
każdy może zgłosić post, który jest niezgodny z regulaminem

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:09   #4015
princessskaa
Wtajemniczenie

Co sądzicie?
http://tablica.pl/oferta/krzeselko-d...8f9108f;r:8;s:

Babka nie chce zejść z ceny, zaproponowałam darmowa przesyłkę. Ale jak patrzyłam w necie to po 270zł takie. To chyba średnio? Czy mam za duże wymagania?
Stary 2012-06-14, 17:15   #4016
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Co sądzicie?

Babka nie chce zejść z ceny, zaproponowałam darmowa przesyłkę. Ale jak patrzyłam w necie to po 270zł takie. To chyba średnio? Czy mam za duże wymagania?
no zbyt wiele z ceny nie zeszla,chyba wolalabym dolozyc te 70 zl i kupic nowe

Kurcze,tez sie zastanawialam nad chrupkami kukurydzianymi,czy by nie pomogly wyjsc koopolowi,przepraszam,sto lcowi
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:16   #4017
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

OMG
Stary 2012-06-14, 17:20   #4018
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

: hahaha:

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:23   #4019
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
niestety to powazna choroba ktora tkwi w psychice

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Ty Kaszalot, puknij się w czułko

A koleżanka to chyba troszkę zarozumiała się zrobiła, nie lubimy już jej, oj nie lubimy

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Co sądzicie?

A czy na tej ceracie w lecie nie będzie jej się dupka pocić ?

Co do ceny, to hmm faktycznie lepiej kupić nowe, dolicz koszt przesyłki i wyjdzie na to samo

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-06-14 o 19:16
Stary 2012-06-14, 17:37   #4020
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A czy na tej ceracie w lecie nie będzie jej się dupka pocić ?
No właśnie nie wiem. A jaki materiał powinien być, żeby się sprawdził w lecie??? One wszystkie nie mają ceratki?

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Kto chce mnie zobaczyć sprzed 7lat w brązie, ze 30kg mniej
to zapraszam:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=622648
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości