|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Mix sałat z biedrony, pomidorki koktajlowe, cycek z kuraka przysmażony na przyprawie knorr'a do kurczaka, grzanki i jeszcze do tego byl sos (2 łyzki majonezu, mozna jogurtu capnąć i pól saszetki koperkowego sosu do sałatek tez knorr'a
|
|
|
|
#3632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
Cytat:
Cytat:
|
|
#3633 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doczytałam że wychodziłyśmy za mąż w jednym roku ![]() Wczoraj Krystkowi stuknęło 11 miesięcy , ma już 6 zębów i od dziś mówi tata oczywiscie jak Tża nie ma w pobliżu a ja odliczam już ygodnie do urlopu , nie bede musiala wstawać o 5 Ale Wam dobrze ![]() Zeberka 24.06 a Ty 30 .06 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja ciocia chłopców urodziła bez problemu a dziewczynka jej zmarła
|
|||
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Amilcia dzięki Kochana
Vaniliova hihi własnie po co czekać jak się wie że to ten/ta jedyny/a
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Amilcia świetnie wyglądacie, ale Mela jest do Ciebie podobna
![]() Vaniliowa my tak szybko ze ślubem nie poszliśmy, ale za to po 2 miesiącach znajomości zamieszkaliśmy razem ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Berbie ja też o tym słyszałam, mojej koleżance też powiedzieli, że # bo prawdopodobnie była dziewczynka, a ma już 3 chłopców
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdy jesteście- wszystkie trzy! Nie mogę się doczekać nowych zdjęć w albumie! Cytat:
Słyszałam o tym o czym BERBIE piszesz i dlatego moje obserwacje ale żadna z naszych dziewczyn nie pisała aby lekarz sugerował, że może rodzić dzieci tylko określonej płci... Sama się zastanawiam jak to jest u mnie...?
|
|
#3637 |
|
Konto usunięte
|
Nie słyszałam o tym, tylko o takim czymś, że niektóre choroby (genetyczne) są uwarunkowane płcią i wtedy jest ryzyko.
I mam do Was 2 pytania odnośnie domu że tak powiem ![]() 1. TŻ miał na meczu koszulkę z flagą Polski, ta flaga jest tak jakby taka gumowa. Nie potrafię tej koszulki doprać ręcznie (jest biała, widać jakieś plamy na niej). Mogę to wrzucić do pralki? http://global.images9.fotosik.pl/2769/4a2449ac18bc53e2.jpg to czerwone to ta guma, boję się to prać :/ Już nie mówiąc o praniu tego z innymi rzeczami... 2. wczoraj wykipiało mi mleko na palnik, nie umiałam tego domyć i zostawiłam już, dzisiaj na tym palniku gotowałam i zostało mi takie zwęglone na górze. Czym to domyć? Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-06-14 o 23:50 |
|
|
|
#3638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2014, bardzo odległy termin, ja bym nie wytrzymała tyle. my od zaręczyn do ślubu czekaliśmy prawie 1,5 roku i dla mnie to było strasznie długo, za długo. Chociaż..byle razem i szczęśliwie, jaka różnica co i kiedy. Cytat:
____________ brzuch mnie boli, kładę się zaraz spać. na szczęście zakończyłam już maraton w pracy i mam bardzo zasłużone 2 całe dni wolnego, jutro będę się obijać (chyba, że coś mi odbije i wezmę się za sprzątanie). Weszłam na wizaż, mąż to zobaczył i mówi: pozdrów dziewczyny i napisz, że o nich pamiętam a potem pyta:ON: co u dziewczyn, o czym piszą? JA: a takie tam, jaki wynik testu, który dzień okresu, jaki śluz.. ON: OK, już nie chcę więcej wiedzieć, to mi wystarczy a, jeszcze napiszę Wam, że zamówiłam sobie bransoletkę i zawieszkę charms - aniołka i przysłali mi nie takiego jakiego zamówiłam. tak czekałam na tą przesyłkę i kicha |
|||
|
|
|
#3639 |
|
MBZ♥
|
dobry wieczór
![]() słyszałam tylko o przypadku, którym pisze Perse:/o chorobach genetycznych uwarunkowanych płcią. co do renty rodzinnej to po zawarciu związku małżeńskiego dalej można ją otrzymywać. Trzeba się uczyć jest jakaś data graniczna jeśli chodzi o wiek chyba 25-26 lat.o winie słyszałam, ale wolę orzechy ![]() Perse u mnie na takie przypalenie pomaga jedynie szorowanie tego metalu cifem i druciakiem:/albo szorstką gąbką. Monika mam nadzieję ze da się odkręcić szybko sprawę z zawieszką ![]() Amilcia pięknie ![]() Zeberko smaka mi narobiłaś i Ty Deli też![]() dopiero wróciliśmy od znajomych, fajnie było, brzucho mnie boli od śmiechu ![]() dobranoc |
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziś jadę do diabetologa, więc proszę o trzymanie kciuków. Wrócę pewnie wieczorem
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
BRY...
Fiolusiek ![]() U mnie w końcu po deszczowym dniu wczorajszym przebija się słonko
|
#3642 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj jeszcze do nocy piekłam te ciastka, dzisiaj wstałam niewyspana :/ I znowu: sprzątanie, praca... I tak do upadłego... A tak inaczej już miało wyglądać moje życie :/ Jedynie to to, że przychodzi do nas kolega wieczorem, będzie pewnie miło. No i weekend w perspektywie, choć sobota do 14 w pracy.
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Znów nie spie o d 6 bo tak mnie gardło piekło zaraz ide na cytologie i wymaz Tata przywiozi mami jakies półwytrawne z Belgii i to pije, bo dla mnie kazde smakuje tak samo, ale własnie kuzynka zawsze jak już to polecała to co Ty z biedronki wiec chyba sobie zakupie jak będe w jej okolicy ![]() Cytat:
Zrobiłam bete w dniu @ to był piątek a wyniki miały być na poniedziałek. Tylko ze w sobote dostałam @ ale była strasznie skąpa i tylko 3 dni (myslalam ze dlatego ze to 1cykl po odstawieniu tabl. anty.) Beta była już dla mnie bez znaczenia, ale po wynik poszłam i wyszło 3 do 2,7-brak ciazy od 16-ciaża. Wiec mysle co to k**wa ma być?! po tygodniu przysłali mi testy ciazowe na nastepny miesiąc z allegro.. ze byly inne niz wczesniej to chcialam jeden wypróbować tak zeby zoabczyć jak sie nim posługuje. a tu mi wyszedł cień cienia.. wiec myslalam ze taki urok tych testow, ale dziewczyny z forum zacheciły mnie zebym na drugi dzien zrobiła drugi i była już troszke ciemniejsza Chyba bardziej zakręconej sytuacji się nie da mieć ![]() Cytat:
![]() I właśnie tak sobie myśle że moja siostra ma córke starszą, potem była w ciazy i czuła że to chłopak zresztą kazdy jakos tak czuł i poroniła.. 3 miesiące pozniej zaszła w ciąże i jest następna dziopka Wiec tez mozliwe ze tak miałaCytat:
Byłam w zwiazku 5 lat ale burzliwym problemowym jednak bardzo sie kochalismy, a slub miał być bo po 5 latach to akurat.. ale jednak sie nie potoczyło tak jak trzeba a teraz jestem w szczesliwym spokojnym i dorosłym związku, którego po 10 miesiącach jestem duzo bardziej pewna niz kiedykolwiek tamtego w ktorym zylam 5 lat...Z moim TŻ mogłabym wziąść ślub dzisiaj, nigdy sie nie spodziewałam że moze byc cos takiego ale jakoś od początku prawie mieszkamy razem, znam jego cechy i wiem że mnie nie skrzywdzi. No ideał mój ![]() Z tym że znamy się od dziecka ![]() No i mamy z TŻ ten sam cel- fasolka A mój były to taki duzy dzieciak, nawet jakby sie zdecydował to musiałabym sie tym dzieckiem sama zajmować. Za to TŻ ma identyczne podejscie jak ja, ze dzieci to cały sens zycia
|
|||
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie raz tak raz tak...ale juz pranie nastawiłam i mam zamiar zrobić kolejne!! Mam nadzieję że padać nie będzie bo mi sie tego uzbierało!!!
LUNAO no to dla Tż za takie podejście do sprawy!!
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
nawet o praniu nie myślę bo mam dwa kosze do prania a do tego jeszcze ręcznie koszule przeprać by się przydało, dopiero u nas jutro ma być pogoda
![]() zmykam już |
|
|
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Piję kawkę i na Ślunsk jadę, zdać tą literaturę diabelską (chociaż czarno to widzę...).
amilcia, pięknie wyglądacie! deli, marsz do lekarza! trzeba zajrzeć co i jak Berbie, też o tym gdzieś słyszałam, w sumie tak z moją mamą było. I ma teraz tylko dwie córki. Co do chorób genetycznych o których pisze Perse to przykład mojej córeczki idealny - miała Zespół Turnera, który dotyka tylko dziewczynki (bezpłodność, niski wzrost...). Lunao, cieszę się, że tak się u Ciebie to wszystko potoczyło. My z TŻtem będziemy świętować w sierpniu nasz 7 rok, miałam niecałe 16 lat jak się poznaliśmy. To on zawsze chciał się zaręczać, brać ślub, mieszkać razem. Ja uciekałam, czasem nawet zagranicę, nie umiałam usiąść na tyłku, aż w końcu doprowadziłam do naszego rozstania. Rozeszliśmy się na 2 miesiące, a biedny TŻ czekał aż mi przejdzie. Wstrętne ze mnie babsko. Ale już jestem grzeczna! BYou, taką normalną rentę można, oczywiście. Niestety nie tą co ja mam. Ja mam przyznaną na warunkach specjalnych - często w ogóle nie podobnych do warunków przyznawania zwykłej renty rodzinnej. Ot, taki kaprys Prezesa ZUSu. fiolusiek,
|
|
|
|
#3648 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Za chwilę jadę do spółdzielni odebrać ostatnie papiery potrzebne do kredytu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaciśnięteU mnie też w końcu przebija się słońce
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rany! ale zazdroszczę Kochana!! ale obyś nie musiała tego sprawdzać i donosić normalnie ciąże!!! Hihi i aż chce się życ prawda??
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() d la tych które ich dziś potrzebująkomu,komu kawy ?? ciężka noc, ciężki weekend, ciężki przyszły tydzień - zbieram siły
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia co się dzieje Kochana??
ja kawkę poproszę ale ok 11 bo to moja pora do picia kawki
|
#3652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ale laski
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za chodzenie się bierze? buziaki dla Krystianka. trzymamy ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- egzaminy? |
||
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
natalia_23 : Zeberka 23 czerwca, Alfa 29 czerwca
eseska: Zeberka 27 czerwca, Alfa 27 czerwca Lucy1111: Zeberka 25 czerwca, Alfa 30 czerwca alonkaoo: Zeberka 28 czerwca, Alfa 26 czerwca Nita6: Zeberka 15 czerwca, Alfa 25 czerwca czarnula 1982: Zeberka 26 czerwca, Alfa 28 czerwca kunegunda.bis: Zeberka 21 czerwca, Alfa 23 czerwca adunia89: Zeberka - 24 czerwca, Alfa 27 czerwca amilcia: Zeberka - 30 czerwca, Alfa 19 czerwca ewel28: Zeberka - 28 czerwca, Alfa 28 czerwca Maga83: Zeberka - 24 czerwca, Alfa 24 czerwca kajaja : Zeberka 23 czerwca, Alfa 28 czerwca anusia1808: Zeberka 17 czerwca, Alfa 22 czerwca black secret : Zeberka 20 czerwca, Alfa 25 czerwca BYou : Zeberka 21 czerwca, Alfa 22 czerwca inutil : Zeberka 23 czerwca, Alfa 16 czerwca bacharybnik : Zeberka 22 czerwca, Alfa 26 czerwca panika: Zeberka 17 czerwca, Alfa 22 czerwca Vaniliowa11: Zeberka 24 czerwca, Alfa 30 czerwca
|
#3654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
stroimy salę na wesele, mąż fotografuje na nim a moja mam całą organizacją od strony kuchni się zajmuje. Ja w poniedziałek i środę mam egzaminy.
|
|
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
zaciśnięteU mnie też od rana pięknie świeci ![]() Cytat:
i teraz jestem w najszczęśliwszym związku, jaki mogłam sobie wyobrazić. Oby tak dalej byłoCytat:
![]() Niech egzaminy szybko i gładko przelecą ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Agatko a jak @? nie ma?
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Maga jak tylko jesteś szczęśliwa to najważniejsze jest!!
U mnie raz słońce raz chmury ale pranie już wisi.... @ nie ma ale głowa mnie boli;/ tempka spadła więc obstawiam jutro najpóźniej zawita chyba że jeszcze dziś ale jeszcze brzuch mnie nie boli.... Natalia no to Kochana dużo sił Ci życzę ![]() i zdanych egzaminów!!
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko
A co robicie z tymi wakacjami?
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie wiem bo mój Tż nie może się zdecydować....jeśli lecieć to zostaje Nam Grecja lub Bułgaria ewentualnie chodzi mi po głowie CYPR....ale bardziej obstawiam że nie lecimy...a Tż się miota i sam nie wie co ma robić...
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
dzeiń dobry
![]() ja już po kawce, wreszcie pogoda się poprawiła i zawitało do nas słonko. może wreszcie wyciągne malucha na króciutki spacer bo od soboty siedzimy w domu. byliśmy wczoraj u kontroli i jest ok, nosek przytkany ale płucka i gardło czyściutkie. także chyba opanowaliśmy wirusa mały znowu nabrał wagi i ma już 4500 - szok! urodził się 3020 i równo miesiąc po taka waga - żarłok mój mały lekarz mówił żeby jeszcze uważać ze spacerkami ale chyba wsadzę go do auta i pojade do dziadków na działke na jakieś pół godzinki chociaż niech się maluch dotleni. Dziewczyny, możecie polecić jakiśdobry nawilżać powietrza? bo muszę się zaopatrzyć bo wydaje mi się że może też go męczyć ten nosek przez suche powietrze. wiec bede wdzięczna za rady
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

to mi przypomnij swoje typowanie 
moja ciocia chłopców urodziła bez problemu a dziewczynka jej zmarła
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla Tż za takie podejście do sprawy!!

rany! ale zazdroszczę Kochana!!