|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Cytat:
Ale zobaczymy czy ja sobe z tym poradzę w praktyce No niby wyższe wykształcenie mam , doświadczenie życiowe z racji wieku też i zawsze wydawało mi się że niegłupia jestem, ale czasami czuję się jak totalny matoł Jakieś zaćienie mózgu mam po ciąży i nie chce minąć za nic...
|
|
#4082 | |
|
Zadomowienie
|
witojcie
mała na macie dokazuje, a ja z babcią się kawkujemy - piekna pogoda się dzisiaj zapowiada, więc kolo 10ej wybywamy na spacer (przy okazji zahaczymy o Real) mam nadzieję że u Was też słoneczko dopisze i nie bedzie dużo do nadrabiania ![]() Cytat:
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem, a w zasadzie to calkiem czesto musze długo szukać swoich szarych komórek...mam wrazenie ze wygineły jak dinozaury... gdyby tż mi nie pokazal to też bym nie wiedziała jak to robic
|
|
|
|
|
#4084 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo babcia chce mi taki kupić nie dobry? ![]() Cytat:
ja mam jednegochrześniaka i zawsze coś mu biorę jak do niego jadę... ale już ma 14lat... to chyba kasę mu zacznę dawać bo na słodycze to za dużyy się robi...a prezenty to znowu drogie- bo ja się z nim widuję tak 1x na 2 tyg. ok........ ![]() łał... ale mądra dziewczynka- wie sama co i jak ![]() Dominej o Kasia mnie wyprzedziłą ![]() witamy z rańca... ciekawe jaka będzie pogoda? bo jak patrzę przez lewe ramię to chmurzyska granatowe a jak przez prawe to słońce świeci ![]() młody ma drzemkę poranną -standardzik... powiem wam szczerze, że nie wiem jak już wyrabiać? albo młodemu daje jeść albo go usypiam albo na spacer lecimy albo zabawa ze mną w przewroty albo frida albo przewijanie aLBO PIĆ ALBO DESEREK I TAK W KÓŁKO kiedy mam znaleźć czas na posprzątanie mieszkania albo pomalowanie paznokci?...hmmm.. no może w sumie teraz bym mogła ale teraz znowu wizaz tez od życia coś mi się należy
|
||
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
NIKA u nas podobnie
![]() OLI gdzie Ty mieszkasz, że masz piękną pogodę? u mnie leje jak z cebra
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliveira
jeszcze nie miałam przyjemności z białymi / ale w sp są w promo... ja jadę na zielonych(bo tańsze od białych- w realu promo na nich ejst od wczoraj ale tżta nie mogę zmotywować żeby tam pojechał), dadach i babydreamach.... zamiennie zalezy na któe jest aktualnie promocja ![]() wczoraj był mecz czy przedwczoraj? i komenatator ciagle "Oliveira" i "Oliveira"- zakochał sie w Tobie czy jak?
|
|
|
|
#4087 |
|
Rozeznanie
|
my mamy dwa zeby, a dwa sa na wylocie, tj. widac koronki zabków ale dziasła nie przebiły. ja zaczynam podejrzewac zmiane mleka z 1 na 2 przechodzimy, karmienie przed snem jest masakra, drze sie ze szok. butelki/smoczki zmienialam i nic
|
#4088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem to bym chcila tzta zostawić tak chociaz na pól dnia zmałym, by zobaczyl ze matka nie siedzi cały czas i nie pachnie tylko biega sie za tym dzieckiem i ciągle coś jak mowisz. ale co sie odwlecze to nie uciecze
|
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
zmysl moj tez mial focha na mleko 2, minelo
Oli mialam probki bialych, ale jak dla mnie to smierdzialy (moze tylko tak trafilam). Uzywam dady, toujours albo babydream, zalezy gdzie akurat mam blizej kupic. A pampki uzywam, jak akutar tescie przyjezdzaja, bo zawsze cos tam przywioza. Tylko jak dla mnie- uzywalam juz wszystkich rodzajow oprocz pomaranczowych- to naj naj naj ze wszystkich pieluch sa pampersy baby dry ale walnelam wypracowanie ![]() lece, bo mlody klepie mi po stole i wola 'bzyyym, hyhym' papa, do wieczorka (jak mnie prasowanie nie rozlozy na lopatki
|
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
hmmm my tez przeszlismi wieczorem na 2 juz, ciekawe czy to u nas ma cos wspolnego z tym spaniem
|
|
|
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
u nas przy przechodzeniu na 2 też były mega problemy
w ogóle mam wątpliwości czy 2 mu służy, bo mamy delikatny wysyp
|
|
#4092 | |
|
Wtajemniczenie
|
przybij pionę
![]() lece fridować się, bo młody już wstał ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
tzta przyeszedł wczoraj z textem że jest mega zmęczony i walnął się spać o 17tej- no myślałam ze mnie coś strzeli...myślałam ze go nakarmimy razem(synka ) ze wykąpiemy- że pójde pod prysznic a on go rpzypilnuje... a on poszedł spać a jak ja już uśpiłam młodego to wstał na mecz- no normalnie spałować
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Rozeznanie
|
to moze faktycznie jest cos z tym mlekiem 2??
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
Jak my przechodziliśy na 2 to też - nie spała prawie w wogóle, nie jadła prawie w ogóle i myślałam, że oszaleję.... Ogólnie odkąd jesteśm na 2 to wydaje mi się że ono jej mniej smakuje - mleka z butelki (ja robie lekko zagęszczone kleikiem ryżowym) to pije tyle co nic - np. po nocy 50ml. Dopiero jak dosypie więcej kleiku, albo manny - to taka gęstą papę łyżeczką je chętniej....
|
#4095 | |
|
Zadomowienie
|
Lubin DLS - zapraszam na spacerek
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|
#4096 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie powoli przymierzam do zakupy pampkow na wakacje i nie wiem jakie kupic, mam pol paczki dady 3, ale nie starczy jak kupie cala pake 3 to nie zdaze zuzyc, a 4 moga byc za duze. Hm... to dopiero problemy ![]() Agnieszka karmicie sie dalej BLW? Mala mi wczoraj wladnie zjadla jedna sliwke i morele tym sposobem. dzis zaczelam ja kaszka karmic lyzeczka i byl foch. Wyrywala mi i jeczala, ze juz nie chce, wiec pozwolilam sobie raczka kaszke zjadac, na poczatku fajnie, wysysala paluszki, ale potem wlozyla sobie kaszke do oka, zaczela rozcierac. Nie wspominam juz nic o tym jak wygladala ono, miseczka i krzeselka. Czy przy tym blw mozna karmic czasem lyzeczka? czy jak juz dziecko zakosztuje wolnosci to sie nie da? W ogole moze ja dziwna jestem, ale teraz lubie jak sie Kasia budzi w nocy na karmienie, w dzien nie ma czasu sie do mnie dlugo przytulac, a w nocy taka zaspana jets slodka i moge ja tulic ile chce ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- My teraz kaszke na noc robimy na nutramigenie pol na pol z moim mlekiem i wg mnie 2 jest zdecydowanie smaczniejsza niz 1, duzo slodsza i to chyba we wszystkich mlekach powinno tak byc? |
|||
|
|
|
#4097 |
|
Wtajemniczenie
|
a co to BLW?
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(mam nadzieję że nie z powodu jakichś niebezpiecznych związków ) ale są bardzo delikatne i super chłonne (ta siateczka jest rewelacyjna) dostalismy kiedyś od gości żółte "dwójki" i czekałam z niecierpliwością az się skończą - z białymi nie maja szans po prostu uwazam że te pare groszy taniej na sztuce nie specjalnie wplynie na zawartośc mojego portfela - a często to jest tylko pozorna oszczędnośc bo te tańsze pieluchy częściej trzeba zmieniać i suma sumarum wychodzi nawet drożej
|
|
#4099 |
|
Rozeznanie
|
BLW po polsku bobas lubi wybór, że dziecko samo je. Dajesz ugotowane kawałki różnych warzyw i sobie raczka zjada, albo że kaszkę spija sobie z rączek. O ile ta pierwsze rzecz to jest jeszcze do przejscia to ta kaszka troche mnie przerazila, ze tak codziennie ma sobie ja "jesc"
http://babyledweaning.pl/ Edytowane przez Aniolina Czas edycji: 2012-06-15 o 09:10 |
|
|
|
#4100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- ooo ja nosze mlodego najczesciej tylem do siebie. A jak z noszeniem na biodrze? zle? ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() dziwne jak na faceta... mam nadzieje, ze dalej doczytam o niespodziewanym tiru riru ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() wielofunkcyjne urzadzenie najswietniejsze na swiecie ponoc to Thermomox cena -> ok 3000zł ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
"o ktorej chodziles spac za niemowlaka?" "no co Ty to tak jak ja!"---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() tak was czytam i czytam i normalnie tragedia...wczoraj dałyście popis... nie wiem dlaczego, ale znikły mi wszystkie poklikane cytaty ![]() wczoraj byłam u mamci, pogoda tragiczna, ale jakoś zleciało dopołudnie. później pojechaliśmy z tż po wykładzinę i pigmenty do sypialni. już prawie ze wszysk jest. miało być tak pięknie a wyszło na "dobra jest'...trudno... waszym dzieciaczkom pocą się stópki? mojej Tusi pocą się tak, że w południe jak nosi skarpeteczki, to już czuć, do tego ma wilgotne stópki...a wieczorem prawie że lepkie - chociaż zależy to od dnia... nie wiem czy to normalne, czy powinnam zrobić jakieś badania? chyba w przyszłym tyg wybiorę się do naszego "mądrego" pediatry... |
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
płatki zalać gorąca wodą,przykryć,potem dodaję fruktozy,kakao wedla,słonecznik,dynię,ro dzynki.i się najadam przynajmniej na 3-4 godziny i to coś ciepłego a nie kanapki Jagooda-tak to i my z młodą ćiwczymy Pokszyfka-mojej straaaasnzie się pocą stopy.nie nosimy skarpetek mojemu dziecku wróciła mowa!!!znowóż gada:dadadadadda no i zmieniłam pieluchę i coś czuję,że mała narobiła-od zawsze stolca oddawała w czyściutką pieluszę dopiero co zmienioną
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-06-15 o 09:18 |
|
|
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
doszlam do wniosku, ze to BLW bedzie u nas korzystne, bo ja mam obsesje kontrolowania tego co moje dziecko je i ile. I bardzo sie denerwuje, jak ona nie chce jesc. Tak poczytalam i chyba jednak nie moge dawac kaszki lyzeczka niestety ;/
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstaje 7,30-8,00 bawi sie, o 10-11 idzie spac na ok 1,5-2h, pózniej na 1h przed 16 i juz |
|
|
|
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
szalu nie robily a wychodza drozej od Active Baby a Active Baby to dla nas ideal, Huggies sztywne byly, a Dada w srodku mokra byla po kazdym siurku i byl krzyk. Tzn po kazdorazowym oddaniem moczu gromadzila sie w niej wilgosc co powodowalo niezadowolenie i mojego pierworodnego---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- u nas przechodzenie na mleko 2 tez bylo dziewne ale zacyznalismy do dodawania 1miarki do mleka 1, potem 2miarki, 3,4,5,6 i 7 tydzien ponad to trwalo
|
||
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Qrcze tyle się napisałam i nie przeszło
Więc teraz w skrócie, bo Michał już marudzi,e głodny. Olka, bardzo Ci dziękuję, na wvku tak to ja z zeszłego roku ![]() Mam robot wielofunkcyjny. Kanwood multipro. Robi zupy krem, soki, koktaile, kruszy lody, i jeszcze trche rzeczy, ale tż to obsługuje więc ja więcej nie wiem. Szkoda że jeszcze nie sprząta Położę młodego, i nadrobię co u Was. |
|
|
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
u nas przejście z mleka 1 na 2 było takie,że jak skonczyło się nr 1 to daliśmy nr 2-czyli bez problemu.nawet nie myśłłam by dodawac do mleka 1 mlko 2
![]() tzn raz tak zrobiłam bo mi zabrakło
|
#4109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
thx poczytam zaraz o tym Cytat:
a ile wasze dzieci jedza? te na cycu?? bo nadal 1/4 słoiczka małego zjada... nie wiem woli cyc niz z łyzeczki kaszki,owoce..... 7ma rano cyc 10ta troche owoc+kaaszaka owsiana 11-12ta cyc 14ta troche zupki chrupek kuku,troche cyca 18ta kaszka jaglana z jabłuskiem/bananem 20ta cyc i piciu-woda gł. pomiędzy, w sumie czasami czesciej cyc bo my na życzenie się karmimy no i w nocy jeszcze ciągnie cyca ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Olusia i jak podałas mlenio?
|
||
|
|
|
#4110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio strzeliłam mojemu propozycję, że on bedzie sie małym zajmował przez 8 godzin i ma to robić sam...on zaraz przerażenie w oczach gdzie chce jechać mówi, że nigdzie będę z nim ale poprostu nie będę nic robić tzn posprzatam sobie poprasuje ale nic przy małym......a szczerze powinien zostać samiuśki z dzieckiem jeszcze do tego posprzątać....no ale wredna nie będę no i ma do wybroru pierwszą albo drugą zmiane hehhe bo w nocy Miko śpi to sie nie liczy na koło 4 i tak mu cycka nieda.....niby sie zgodził a co z tego wyjdzie.....bo mam wrażenie, że jemu czasami sie wydaje co to jest dzieckiem sie zająć przecież to nie praca....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

nie wiem czy dość jasno to napisałam
Jakieś zaćienie mózgu mam po ciąży i nie chce minąć za nic...

kiedy mam znaleźć czas na posprzątanie mieszkania albo pomalowanie paznokci?...hmmm.. no może w sumie teraz bym mogła
ale w sp są w promo... ja jadę na zielonych(bo tańsze od białych- w realu promo na nich ejst od wczoraj ale tżta nie mogę zmotywować żeby tam pojechał), dadach i babydreamach.... zamiennie zalezy na któe jest aktualnie promocja 

w ogóle mam wątpliwości czy 2 mu służy, bo mamy delikatny wysyp

spałować
wołam tz. pod wspólny prosznic, on nie może gra... wychodzę otulona w wode, reakcji brak

zasneła jak aniołek przy cycu