Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 10:09   #2851
OneMoreDress
Zakorzenienie

Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
OMD ja żałuje że też nie przyjęłam takiego samego założenia jakie Ty już przyjęłaś co do praktyk
Ja byłam już ostrzegana, że niestety w większości prowadzący praktyk nie ułatwiają życia Zależy jeszcze od typu prowadzącego czyli od tego ile kasy woła...:/ Ja się zastanawiam nad grupowymi praktykami organizowanymi przez IGN z Katowic-znasz może kogoś kto u nich robi?

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
2. a tam, z dwoma dziewczynami mieszka to by się nauczył takich podstawowych podstaw
A podgląda jak się malujesz? Bo ostatnio zaważyłam, że jedni faceci bardzo lubią podglądać jak się dziewczyna maluje a drugim to..zwisa

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Ja na poniedziałek na piwko
Gratulacje. Koniec z wymówkami, że się uczysz
No ale oprócz sesji mam jeszcze trochę 'pisania' Jednak poniedziałek baaaardzo chętnie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Mam nową współlokatorkę - wydaje się bardzo sympatyczna Słabo mówi po polsku, ale widać, że się stara. Hm, to jakaś dziwna właściwość, bo wszystkie moje najfajniejsze współlokatorki słabo mówiły po polsku...
O a skąd jest?
Stary 2012-06-15, 10:22   #2852

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość

O a skąd jest?
Ze Stanów. Odnoszę wrażenie, że jej mama jest Polką (bo wczoraj była z nią), ale ona mieszka w USA.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:26   #2853
Malla
Nie depcze krokusów

Co robi wolna Amerykanka w zacofanej Polsce?

Mistrzyni - taka będzie kicia jak podrośnie
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1339747534
Stary 2012-06-15, 10:30   #2854
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Ze Stanów. Odnoszę wrażenie, że jej mama jest Polką (bo wczoraj była z nią), ale ona mieszka w USA.
Ale fajnie! Rozgadajcie się-ona będzie miała okazję poćwiczyć polski a ty angielski
Stary 2012-06-15, 10:37   #2855
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Mistrzyni - taka będzie kicia jak podrośnie
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1339747534

Mall, wiele osób z zagranicy docenia nasz kraj W mojej poprzedniej firmie był pełen przekrój, nawet Brazylia i Australia Wszyscy zostali w Polsce
Stary 2012-06-15, 10:38   #2856
2016070953
Konto usunięte

OMD nie znam kurcze żadne praktyki nie są fajne, grupowe są jakie są, rózne opinie mają, indywidualne u RzM w sensie że u niego pracujesz tez lipa bo nie pokaże ci wszystkich operatów, szkoda gadać.
Jak tak dalej pójdzie to nie będę RzM tylko tej kasy żal, bo bym sobie mogła za nia pojechac np. na zajefajną wycieczke na Bliski Wschód
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:41   #2857
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli jej mama rzeczywiście pochodzi z Polski to myślę, że jest zachwycona naszym krajem Wszystkich Amerykanów polskiego pochodzenia, jakich poznałam w USA, ciągnęło w jakiś sposób do Polski...zaś Stany uważali za bardzo płytki i głupiutki kraj

Cytat:
OMD nie znam kurcze żadne praktyki nie są fajne, grupowe są jakie są, rózne opinie mają, indywidualne u RzM w sensie że u niego pracujesz tez lipa bo nie pokaże ci wszystkich operatów, szkoda gadać.
Jak tak dalej pójdzie to nie będę RzM tylko tej kasy żal, bo bym sobie mogła za nia pojechac np. na zajefajną wycieczke na Bliski Wschód
Oj poradzisz sobie. To były dopiero Twoje pierwsze operaty, na dodatek sama znalazłaś błędy więc jest ok. Musisz dużo przysiąść nad testami i zadaniami i jakoś to się będzie toczyć....
Stary 2012-06-15, 11:18   #2858
gg22
Zakorzenienie

kolejny "euro-dzień":
Włochy- Chorwacja 1:1- mecz słaby, niezbyt ciekawy, specjalnie się nie popisali
Hiszpania- Irlandia 4:0- piękno futbolu w całej rozciągłości! mecz rewelacyjny. Hiszpanie już w 4minucie strzelili gola, bramki były piękne, chociaż 4-ta strzelona w końcówce meczu to czysta finezja. Aż było mi szkoda Irlandczyków i chciałam żeby na "otarcie łez" strzelili chociaż 1 honorową. Ale jak oni walczyli! nie odpuścili do samego końca chociaż sprawa była przegrana. A kibice jak ktoś nie znał wyniku mógłby pomyśleć, że zieloni wygrali- ostatnie 10-15 min to nieprzerwany doping. nawet już po meczu udało im się przekrzyczeć Hiszpanów! wielki ukłon w ich stronę i aż pozazdrościć.

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
gg22 Mam płytkę z Ewą Ch. i nagrywarkę też więc jak coś to mogę przegrać
ooo byłabym Ci bardzo wdzięczna

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
UWAGA! Właśnie postanowiłam sobie, że do końca lipca nie dam się Wam namówić na żadne nowe, cudowne kosmetyki! Najpierw zużyję te co już mam, a trochę zapasów z Wami zrobiłam. Będę kupować tylko te najpotrzebniejsze, które mi się skończą. Żadnych kolejnych super-hiper masek itp.
Pilnujcie mnie Bo będzie ciężko nie ulec Waszym zachwytom nad kosmetykami
tiiiiaaaa. każda z nas już tego próbowała i

Cytat:
aha i wcale mnie nie pociesza fakt że byki w operatach wykryłam teraz a nie zrobiła tego komisja w Warszawie
ale cóż, wiem przynajmniej że praktyki to żyła złota dla partaczy
eee ale powinnaś być z siebie zadowolona, że to TY to wykryłaś! Ty która jesteś na praktykach, a nie ci, którzy siedzą w tym od lat.
brawo

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
1. kup sobie, kup!
ja do swoich od roku kupuję wkladki bo są jakiś rozmiar za duże i kłapią mi za bardzo... gdzie kupię tanio?

2. . a tak, u Ciebie to normalne mam jeszcze Twoje ZSK, wiesz?
3. czyli Twój TV odbiera z Twojej osobistej anteny?

4. mnie póki co najbardziej odpowiada Wonder z Oriflame - daje taki "czysty" efekt, świetnie rozdziela każdą rzęsę, nie osypuje się. brakuje mi w nim tylko efektu zagęszczenia. w tym lepszy jest Collosal chociażby, ale jakoś mimo wszystko wolę małe, silikonowe szczoteczki.
1. wkładki do butów? np. w deichmannie ale są kiepskiej jakości; w okóle praktycznie w każdym obuwniczym, u szewca też się zdarzają.
ja jednak polecam z scholla- nie dość, że są wytrzymałe, to z prawdziwej skóry, to jeszcze można sobie poprawić to i owo w stopie jak ma się problem. moje są nie do zdarcia a chodzę w nich codziennie

2. oj tam, wczoraj byłam o 17 yyy nie wiedziałam, nie pamiętałam pewnie uda mi się podejść dopiero w niedzielę albo po weekdzie

3. uhmmmm chyba ją widziałaś nie? niepozorny drucik na kabelku. trochę mi tvp1 śnieży ale piłkę widzę

4. miałam 1 z Ori, już nie pamiętam jaki, ale w ogóle mi nie pasował. fajnie rozczesywał, ale nic poza tym. tyle że ja lubię efekt teatralnych rzęs- może go kiedyś osiągnę

Cytat:
Jasne, odsyp do woreczka a ja później przesypię sobie do jakiegoś pudełeczka Przydałoby się jakieś spotkanie zorganizować...

DZIEWCZYNY, KTÓRAŚ CHĘTNA NA WSPÓLNY MECZ W SOBOTĘ? LUB PIWKO W PONIEDZIAŁEK?
chorego się pytasz? ja na mecz idę, na spotkanie też jestem chętna, ale nie mogłaby to być środa? w poniedziałek zupełnie nie mogę, a poza tym o 20.45 jest mecz, a w środę jest dzień przerwy.
proszę, proszę!!!!!

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
I co się tak drzesz? na stadionie jesteś czy jak?

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Dobra, postanowione. Która idzie w sobotę do strefy kibica? Sesję mogę zaliczyć we wrześniu, a euro w Polsce jest raz na milion lat.
nooooooo i to jest odpowiednia postawa!!!!!

a jakie jaja- w piątek (mecz Polska: Grecja o 18:00+ otwarcie Euro) kolega, który jest wolontariuszem i jest mega w to wkręcony miał egzamin o 17:45!!!!!! jak dla mnie to ewidentny przykład złośliwości

Cytat:
Ja na poniedziałek na piwko
Gratulacje. Koniec z wymówkami, że się uczysz
ooo to to

Cytat:
Mam nową współlokatorkę - wydaje się bardzo sympatyczna Słabo mówi po polsku, ale widać, że się stara. Hm, to jakaś dziwna właściwość, bo wszystkie moje najfajniejsze współlokatorki słabo mówiły po polsku...
może to taka prawidłowość- im mniej mówi tym fajniejsza?

Hiper
- jak tam drinkowanie i charmsy? ale świnka z Ciebie wiesz? przyznaj się, że nie chciałaś się dzielić drinem i dlatego to sama rozkładałaś
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 11:21   #2859
2016070953
Konto usunięte

wiem OMD że muszę przysiąść nad testami i zadaniami, ale żeby je zacząć to muszę choć raz przeczytać ustawy i książki :/
o zadaniach póki co pojęcia zielonego nie mam
Stary 2012-06-15, 11:27   #2860
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość

Hiper
- jak tam drinkowanie i charmsy? ale świnka z Ciebie wiesz? przyznaj się, że nie chciałaś się dzielić drinem i dlatego to sama rozkładałaś
Pfff, miałam się dzielić Malibu z sokiem kokosowo-ananasowym? No way
A tak serio to wcale nie było to takie trudne
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 11:32   #2861
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo. Nie widzę sensu malowania tej części oka i ładowania sobie kosmetyku do worka spojówkowego, ale trzeba przyznać, że przez chwilkę jakoś to wygląda.
Ja tam nie maluję, bo boję się potem to demakijażować .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 11:56   #2862
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:

mmmm, zamówiłaś mi te kremy? Ani widu ani słychu Cię tutaj, nie wiem na czym stoję. Gdzie jakieś dane do przelewu?
zamówiłam i nawet wczoraj przyszły
Już do Ciebie piszę, wybacz

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34724058]Pfff, miałam się dzielić Malibu z sokiem kokosowo-ananasowym? No way
A tak serio to wcale nie było to takie trudne [/QUOTE]
malibu
Stary 2012-06-15, 12:03   #2863
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Mall, wiele osób z zagranicy docenia nasz kraj W mojej poprzedniej firmie był pełen przekrój, nawet Brazylia i Australia Wszyscy zostali w Polsce
Za co docenia? Mniej syfu w jedzeniu, ale jeśli kupi się na targu, a nie w supermarkecie? Czyste powietrze pod warunkiem, że nie mieszka się w mieście?

Bo co innego? Marne zarobki ledwo pozwalające na utrzymanie jednego dziecka? Traktowanie jak bydło w ośrodkach zdrowia? Wyższe ceny nieruchomości niż nad Morzem Śródziemnym? Polityków nie robiących kompletnie nic? Chamskich i niedomytych ludzi śmierdzących w tramwaju? Wysokie bezrobocie? Średniowieczną mentalność? Starą aparaturę hamującą rozwój uniwersytetów? Fałszywy katolicyzm? Projekt wprowadzenia podatku za bezdzietność? Autostrady wolnego ruchu? Skandalicznie drogie paliwo? Że tylko zimno i pada, i zimno, i pada, a lato nie jest gorące ?

Nie widzę przewagi naszego kraju nad innymi. Kraj jak wiele innych, ma zakątki piękne, ma zakątki zasyfione, znajdzie się tu równie dużo miłych ludzi jak gdzie indziej, a niektórzy nawet są bogaci, jak dobrze wykombinują. Z zachodu bym tu nie przyjechała Na wycieczkę z ciekawości albo roczną wymianę studencką tak, ale nie przeprowadziłabym się tu na stałe z cywilizowanego kraju Jak stracę pracę, to pewnie spakuję walizki i wyjadę tam, gdzie nie będę musiała wybierać, czy kupić leki dla siebie, czy nakarmić dziecko.

W Dzień Dziecka byłam na kinderbalu i podpytałam, ile kosztuje utrzymanie dziecka - pieluchy 200 zł miesięcznie, komplet szczepień 3500 zł, mleko dla alergików 30 zł co 4 dni (czyli ponad 200 zł/mc). Mój brat wychowuje w Anglii 4 dzieci z 1 pensji. Starszy syn był już na wycieczce szkolnej w Paryżu, Rzymie i Wenecji, niedługo jedzie do Ziemi Świętej, a gdy mieszkał w Polsce, rodzinna wyprawa na weekend do Krakowa kosztowała połowę pensji.
Cytat:
Jeżeli jej mama rzeczywiście pochodzi z Polski to myślę, że jest zachwycona naszym krajem Wszystkich Amerykanów polskiego pochodzenia, jakich poznałam w USA, ciągnęło w jakiś sposób do Polski...zaś Stany uważali za bardzo płytki i głupiutki kraj
Niestety nasz kraj też do tego dąży Niepokojąco mało czasu minęło od rozpowszechnienia telewizji i internetu do zidiocenia współczesnych dzieciaków. Dzieci w wieku komunijnym bardziej są zainteresowane wgapianiem się w komputer niż jazdą na rowerze.

Kocham swój kraj i jak miałam okazję wyemigrować, to nie chciałam tego robić, ale nie uważam go za lepszego niż inne
Cytat:
Hard, głowa do góry, wielu podobnych Tobie jest w identycznej sytuacji. Nie poddawaj się, a uda Ci się Przecież nie jesteś głupia ani leniwa, poświęcasz temu wiele czasu i pary z mózgu. To że znajdujesz błędy świadczy źle o sprawdzających, ale bardzo dobrze o Twojej wiedzy Nawet jeśli nie uda się za pierwszym razem, to powinno za drugim, wierzę w Ciebie
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ja tam nie maluję, bo boję się potem to demakijażować .
Zaręczam, że do tego czasu nie będzie co demakijażować
Stary 2012-06-15, 12:05   #2864
gg22
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34724058]Pfff, miałam się dzielić Malibu z sokiem kokosowo-ananasowym? No way
A tak serio to wcale nie było to takie trudne [/QUOTE]
całe szczęście, że się nie fatygowałam do Ciebie
było to jakoś porządnie popakowane, oznaczone że tak szybko Ci poszło?
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 12:21   #2865
2016070953
Konto usunięte

Dziękuje Malla za słowa wsparcia cieszę się że ktoś we mnie wierzy

znajdywanie błędów nie świadczy o mojej wiedzy bo są to byki z katalogu "kopiuj wklej" więc raczej te błędy świadczą o mojej chaotyczności i braku spostrzegawczości.

a co do Polski - masz racje- mnie dodatkowo wkurza małomiasteczkowość objawiająca się tym że wiele osób się przejmuje tym co ludzie powiedzą, lubi wiedzieć co u innych,tak chamsko wiedzieć, itp. Zaściankowość też mnie wkurza i obłuda skrajna.
Stary 2012-06-15, 12:23   #2866
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
było to jakoś porządnie popakowane, oznaczone że tak szybko Ci poszło?
nie
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 12:50   #2867
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:

a co do Polski - masz racje- mnie dodatkowo wkurza małomiasteczkowość objawiająca się tym że wiele osób się przejmuje tym co ludzie powiedzą, lubi wiedzieć co u innych,tak chamsko wiedzieć, itp. Zaściankowość też mnie wkurza i obłuda skrajna.
Czemu wkurza Cię to, że ktoś się przejmuje co inni powiedzą? Jak chce to niech się przejmuje. Przecież Ciebie to nie krzywdzi

Poza tym to wszystko co wymieniłaś jest też w innych krajach. Nie ma utopii.
Stary 2012-06-15, 13:05   #2868
2016070953
Konto usunięte

krzywdzi mnie to bo akurat miedzy tymi osobami jest moja matka ale jej temat już był wałkowany 100 razy
i to sie tyczy mnie - bo co inni powiedzą że mam tkaie a nie inne ciuchy nie mam faceta itp i to że NIE umie zrozumieć tego że wcale nie czuje się jako gorsza bo jestem sama,.
i jest małomiasteczkowa a to zła cecha :P

i ja naprawdę nie lubię jak ktoś zaczyna mi wmawiać że jest mi źle

Edytowane przez 2016070953
Czas edycji: 2012-06-15 o 13:08
Stary 2012-06-15, 13:32   #2869
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
a co do Polski - masz racje- mnie dodatkowo wkurza małomiasteczkowość objawiająca się tym że wiele osób (...) lubi wiedzieć co u innych,tak chamsko wiedzieć,
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:41   #2870
2016070953
Konto usunięte

cholerko , chodziło mi o to że wiele osób szczególnie w mniejszych miasteczkach lubi się chamsko wypytywac, wysiadywac w oknie, podłazić pod kościół jak ktos ślub bierze i potem obgadywac w chamski sposób Bo ważne jest to co u kryśki spod 4 czy Zenka spod 7 i gadki typu "ona chudo pewnie choro", "una grubo pewnie w ciąży" blech
Stary 2012-06-15, 13:41   #2871
Ineso
Matka Smoka

Cholerko - czy ja z Tobą rozmawiałam kiedyś o gmach/cukierkach z ksylitolem?
Bo własnie odkryłam gumy w Aldim.

Koleżanka mi wczoraj kupiła ten krem do rąk w Rossie - tym obok Bagateli, ok. godz. 17.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:47   #2872
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Może doprecyzuj o co Ci chodzi?

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:51   #2873
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Poza tym to wszystko co wymieniłaś jest też w innych krajach. Nie ma utopii.
Właśnie dlatego nie rozumiem tekstu o uwielbieniu naszego kraju. Może to po prostu taka moda
Stary 2012-06-15, 13:52   #2874
2016070953
Konto usunięte

Malla, problem wychwalania polskości był chyba poruszany w Weselu Wyspańskiego :P pamiętam z liceum jeszcze.
Stary 2012-06-15, 13:58   #2875
Lenkapuma
Zakorzenienie

Brrr... Wesele Wyspiańskiego pamiętam jak przez mgłę. Lektura nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Jakaś taka schizowa była. Można mnie było tytułować per mol książkowy, ale pewnych lektur nie zdzierżyłam (Wesele, Chłopi, Nad Niemnem).Wychodzi na to, że słaba ze mnie patriotka

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 14:00   #2876
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Może doprecyzuj o co Ci chodzi?
Cytat:
cholerko , chodziło mi o to że wiele osób szczególnie w mniejszych miasteczkach lubi się chamsko wypytywac, wysiadywac w oknie, podłazić pod kościół jak ktos ślub bierze i potem obgadywac w chamski sposób Bo ważne jest to co u kryśki spod 4 czy Zenka spod 7 i gadki typu "ona chudo pewnie choro", "una grubo pewnie w ciąży" blech
Hard, a mnie chodziło o to, że drzazgę w oku sąsiada, a belki w swoim nie...ta cecha którą wymieniłaś to często też TWOJA cecha. Bardzo często drążysz temat i wypytujesz mimo, że Twój rozmówca wyraźnie daje do zrozumienia, że nie ma już ochoty na dany temat rozmawiać

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Cholerko - czy ja z Tobą rozmawiałam kiedyś o gmach/cukierkach z ksylitolem?
Bo własnie odkryłam gumy w Aldim.

Koleżanka mi wczoraj kupiła ten krem do rąk w Rossie - tym obok Bagateli, ok. godz. 17.
Chyba nie, nie mam szału na ksylitol

Wczoraj byłam na starym kleparzu i kupiłam pyszne, miodowe landrynki. Co prawda ze składu wynika, że koło miodu nawet nie leżały, ale są mniam

I, Malla, zastanów się. Myślisz, że Amerykanie mają taką utopijną wizję swojego kraju, jak my sądzimy? Pewnie Amerykanin by powiedział "nie rozumiem, co Polacy widzą w tej Ameryce, poziom kształcenia jest żenujący, wykształcenie dziecka na dobrym uniwersytecie przekracza możliwości 95% przeciętnych rodzin, większe jest prawdopodobieństwo że umrzesz zastrzelony w wojnie gangów niż we własnym łóżku, jedzenie jest niezdrowe i naszpikowane syropem kukurydzianym, transport publiczny jest szokująco drogi, w miastach jest hałas, dym, smród i przestępczość, otyłość jest wszędzie i a ekonomia leży, co z tego, że z jednej pensji można wyżywić dziecko i utrzymać rodzinę, jeżeli nie ma pracodawcy który by Cię przyjął, co oni tu widzą? Jest okropnie! W dodatku jeżeli nie masz ubezpieczenia z pracy to jeżeli zachorujesz na serce, to prawdopodobnie będziesz na leczenie musiał zadłużyć się ty, Twoja rodzina i Twoje dzieci."

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2012-06-15 o 14:05
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 14:08   #2877
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Brrr... Wesele Wyspiańskiego pamiętam jak przez mgłę. Lektura nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Jakaś taka schizowa była. Można mnie było tytułować per mol książkowy, ale pewnych lektur nie zdzierżyłam (Wesele, Chłopi, Nad Niemnem).Wychodzi na to, że słaba ze mnie patriotka
Dobrze, że chociaż wiesz, jak wyglądają nasi co przystojniejsi piłkarze
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
I, Malla, zastanów się. Myślisz, że Amerykanie mają taką utopijną wizję swojego kraju, jak my sądzimy?
Nie zrozumiałaś mnie, napisałam coś zupełnie przeciwnego.
Stary 2012-06-15, 14:08   #2878
2016070953
Konto usunięte

Cholerko każdy z nas ma jakaś cechę która drażni innych, z reguły sie nie widzi swoich złych cech. a jeżeli chodzi o dawanie do zrozumienia na forum - cóż za dużo jest czasem pisania żeby komuś coś wyjaśnić - i żeby było jasne tyczy się to ogólnie wypowiedzi na forach. Poza tym nie cierpie zawoalowanego dawania do zrozumienia, drażni mnie coś takiego. Ja jak mi cos nie pasuje to od razu mówie że nie chce o czymś gadać. I widzę bardzo dużo belek w swoich oczach.

a lektury szkolne - Nad niemnem było okropne, Lala, i trylogia też
Stary 2012-06-15, 14:13   #2879
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
krzywdzi mnie to bo akurat miedzy tymi osobami jest moja matka ale jej temat już był wałkowany 100 razy
i to sie tyczy mnie - bo co inni powiedzą że mam tkaie a nie inne ciuchy nie mam faceta itp i to że NIE umie zrozumieć tego że wcale nie czuje się jako gorsza bo jestem sama,.
i jest małomiasteczkowa a to zła cecha :P

i ja naprawdę nie lubię jak ktoś zaczyna mi wmawiać że jest mi źle
sama sobie wmawiasz

Cytat:
ja takie osoby spotkałam też w Krakowie i myślę, że za granicą też istnieją

Cytat:
Właśnie dlatego nie rozumiem tekstu o uwielbieniu naszego kraju. Może to po prostu taka moda
Ale ktoś coś takiego pisał? Dla mnie gorsze jest mówienie wszystkiego co najgorsze o swoim kraju i patrzenie na inne przez różowe okulary. Bo tu jest to siamto, owamto, wścibscy, złowrodzy ludzie itd. A w innych krajach tego nie ma?
nie znoszę jak ktoś generalizuje i mówi, że w Polsce ludzie są tacy i tacy a gdzieś indziej 100 razy lepsi. Nie, wszedzie są dobrzy i źle. A że w różnych proporcjach to już od wielu czynników zależy.
Stary 2012-06-15, 14:14   #2880
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Cholerko każdy z nas ma jakaś cechę która drażni innych, z reguły sie nie widzi swoich złych cech. a jeżeli chodzi o dawanie do zrozumienia na forum - cóż za dużo jest czasem pisania żeby komuś coś wyjaśnić - i żeby było jasne tyczy się to ogólnie wypowiedzi na forach. Poza tym nie cierpie zawoalowanego dawania do zrozumienia, drażni mnie coś takiego. Ja jak mi cos nie pasuje to od razu mówie że nie chce o czymś gadać. I widzę bardzo dużo belek w swoich oczach.
Tylko, gdy Tobie daje się to do zrozumienia, to nie dostrzegasz .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości