Groupon.pl korzystacie? - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 09:09   #1231
maruda80
Zakorzenienie

Dot.: Groupon.pl korzystacie?

Cytat:
Napisane przez Milik Pokaż wiadomość
Ja lubię bardzo korzystać z serwisu Groupon, jak i innych zniżkowych stron, jak np. gruper

Codziennie sprawdzam promocje, ale w ostatnim czasie nie ma nic ciekawego Już mi się za bardzo nie chce wchodzić na te strony:P
Zauważyłam że o ile na samym początku oferty były bardzo atrakcyjne - teraz to zwykłe naciąganie - wystarczy poszperać po sieci (serwisy aukcyjne, normalne oferty salonów- dużo taniej niż w Groupnie itp.)

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 10:01   #1232
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Zauważyłam że o ile na samym początku oferty były bardzo atrakcyjne - teraz to zwykłe naciąganie - wystarczy poszperać po sieci (serwisy aukcyjne, normalne oferty salonów- dużo taniej niż w Groupnie itp.)
Zgadzam się, szczególnie naciągają na sprzedaży różych towarów, usługach związanych z samochodami. Te ceny przed przeceną to są całkiem z kosmosu. Zwykle po przecenie jest dalej drożej niż w innych miejscach. I to sporo. Niedawno widziałam komplet biżuteri - niby o wartości 300zł, po obniżce za 100. A w innym sklepie internetowym był po 68 w regularnej cenie
Kosmetyczne, fryzjerskie zabiegi zdarzają się faktycznie taniej, ale nie zawsze są wykonywane tak jak pełnopłatne, więc też lipa.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 10:20   #1233
Rajni
Zadomowienie

Mam problem z łódzką restauracją. Wykupiłam sobie grupon na kolację dla dwóch osób, którą trzeba wcześniej zarezerwować. Dzwonie i dzwonie (przez kilka dni z rzędu o różnych porach dnia) na podany w gruponie numer, ale nikt nie raczy odebrać. Zadzwoniłam w końcu pod numer restauracji, bo ten podany w gruponie najprawdopodobniej został założony na potrzeby gruponu i dowiedziałam się od kelnerki, że ona nie przyjmuje rezerwacji, nic na ten temat nie wie, osobiście też nie można przyjść do restauracji i się umówić. Rezerwacji można dokonać tylko przez numer podany na gruponie, jedna upoważniona osoba się tym zajmuje, kelnerka nie chciała mi powiedzieć czy jest to właścicielka, czy inna pracownica.

Czuje się oszukana przez tą restaurację i najchętniej obsmarowałabym ją na każdym możliwym portalu gastronomicznym oraz na ich facebooku.

Czy mogę w takiej sytuacji wystąpić o zwrot pieniędzy do gruponu?
Rajni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 10:22   #1234
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rajni Pokaż wiadomość
Mam problem z łódzką restauracją. Wykupiłam sobie grupon na kolację dla dwóch osób, którą trzeba wcześniej zarezerwować. Dzwonie i dzwonie (przez kilka dni z rzędu o różnych porach dnia) na podany w gruponie numer, ale nikt nie raczy odebrać. Zadzwoniłam w końcu pod numer restauracji, bo ten podany w gruponie najprawdopodobniej został założony na potrzeby gruponu i dowiedziałam się od kelnerki, że ona nie przyjmuje rezerwacji, nic na ten temat nie wie, osobiście też nie można przyjść do restauracji i się umówić. Rezerwacji można dokonać tylko przez numer podany na gruponie, jedna upoważniona osoba się tym zajmuje, kelnerka nie chciała mi powiedzieć czy jest to właścicielka, czy inna pracownica.

Czuje się oszukana przez tą restaurację i najchętniej obsmarowałabym ją na każdym możliwym portalu gastronomicznym oraz na ich facebooku.

Czy mogę w takiej sytuacji wystąpić o zwrot pieniędzy do gruponu?
Tak.
Napisz do grupona - do 10 dni masz prawo wycofać się z umowy.
Przedstaw im całą sytuację- albo powinni ci zwrócić koszty, albo będą starali się wyjaśnić całą sytuację.

Stary 2012-06-15, 10:36   #1235
Rajni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Tak.
Napisz do grupona - do 10 dni masz prawo wycofać się z umowy.
Przedstaw im całą sytuację- albo powinni ci zwrócić koszty, albo będą starali się wyjaśnić całą sytuację.
Od zawarcia umowy minęło już 10 dni. Mogę dochodzić zwrotu pieniędzy w drodze reklamacji?

Po tym co dowiedziałam się od pracownicy restauracji nie mam już ochoty tam iść. Wygląda to tak jakby sprzedali za dużą ilość gruponów i nie byli wstanie obsłużyć tylu klientów.
Ta pracownica zasugerowała mi także, że wydaje jej się że nie robią już rezerwacji na terminy objęte gruponem, tylko późniejsze. Zastanawiam się czy możliwa jest realizacja gruponu po terminie jego ważności przy uprzedniej rezerwacji? I co jeśli w takim przypadku restauracja nie wywiąże się z umowy?
Stary 2012-06-15, 10:41   #1236
maruda80
Zakorzenienie

W takim razie opisz całą sytuację - powinni ci zwrócić kasę.
Raz tam miałam że nie chciano mnie zapisać na fitness -nie było wolnych terminów (dzwoniłam kilka dni od wykupienia oferty- wtedy dopiero ktoś łaskawie odebrał tel.) . Kazali dzwonić po wakacjach zapewniając że kupon będzie jeszcze ważny. Dzwonię - a tu właściciel się zmienił i NIE ma opcji zrealizowania kuponu. Opisałam całą sprawę, grupon bardzo niechętnie ale w końcu po długiej wymianie zdań - zwrócił mi poniesione koszty.

Od tamtego czasu nie korzystam z ofert i portali "pseudo" zniżkowych. Skutecznie się wyleczyłam.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-06-15 o 10:43
Stary 2012-06-15, 10:46   #1237
Rajni
Zadomowienie

Tak zrobię napiszę do grupona z reklamacją.
Dzięki.
Stary 2012-06-15, 10:53   #1238
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Tak zrobię napiszę do grupona z reklamacją.
Dzięki.
a jeśli nie odpiszą Ci po 24h to zadzwoń.
Mnie kiedyś po długim okresie oczekiwania na zwrot powiedzieli że nie dostali maila.
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 11:06   #1239
Rajni
Zadomowienie

Jeszcze mam pytanie czysto techniczne. W gruponie zwracają pieniądze na konto, czy zostaje u nich do wykorzystania na inną usługę?
Stary 2012-06-15, 11:06   #1240
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze mam pytanie czysto techniczne. W gruponie zwracają pieniądze na konto, czy zostaje u nich do wykorzystania na inną usługę?
Mi zwrócono na konto.

Stary 2012-06-15, 11:09   #1241
Rajni
Zadomowienie

Myślicie, że po uznaniu reklamacji i zwrocie pieniędzy mogę wystawić im opinię na portalach gastronomicznych, żeby przestrzec innych potencjalnych klientów tej restauracji?
Stary 2012-06-15, 11:21   #1242
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Myślicie, że po uznaniu reklamacji i zwrocie pieniędzy mogę wystawić im opinię na portalach gastronomicznych, żeby przestrzec innych potencjalnych klientów tej restauracji?
myślę że ich postępowanie (marketingowcy, dyrektorzy) którzy zrobili sobie takim działaniem antyreklamę nie mają nic wspólnego z kuchnią bądź obsługą/kucharzami którzy tam pracują.
Jedzenie może być świetne ale nieudolne działania marketingowe to już inna sprawa, więc myślę że nie warto wystawiać im negatywnej oceny skoro nie zjadło się tam ani jednego dania
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 11:37   #1243
Rajni
Zadomowienie

Ale ja nie zamierzam opisywać ich kuchni, skoro nie dostąpiłam zaszczytu jej spróbowania tylko sytuację z gruponem
Stary 2012-06-15, 18:05   #1244
Annabel89
Zakorzenienie

właśnie zastanawiam się nad kupnem kuponu na kurs
http://www.groupon.pl/oferty/warszaw...ty-Art/6921299
Jak sądzicie, warto?

Annabel89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 19:01   #1245
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie zwrócili na grupona, do wykorzystania na ich stronie. Reklamowałam przez telefon na infolinii grupona, a usługę
kupiłam chyba dwa miesiące przed złożeniem reklamacji.
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 19:31   #1246
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
Mnie zwrócili na grupona, do wykorzystania na ich stronie. Reklamowałam przez telefon na infolinii grupona, a usługę
kupiłam chyba dwa miesiące przed złożeniem reklamacji.
Ja też telefoniznie składam reklamacje. Zaproponowali mi zwrot na groupona, ale napisałam,z e che na konto, wiec się na to godzili. reklamowalam kilka m-cy po zakupie
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-21, 23:06   #1247
Dusiia
Zadomowienie

dziewczyny co o tym sadzicie
http://travel.groupon.pl/d-7153877-W...e-Wladyslawowo

moja mama sie tym zainteresowala ale boje sie ze to jakies naciaganie i w efekcie skonczy w namiocie z platnym kiblem :P
Stary 2012-06-22, 00:04   #1248
Selene _
Raczkowanie

Korzystałam już z wielu usług w ramach groupona (restauracje, kosmetyczka, siłownia, kurs tańca itp.) i generalnie jestem zadowolona , nie mam póki co jakichś złych doświadczeń ani nie czulam się jak klient gorszej kategorii (jak to czasem się zdarza przy tego typu ofertach). No może tylko w przypadku kosmetyczek w jednym przypadku miałam wrażenie, że oczyszczanie było zrobione po łepkach i trwało 2 razy krócej niż normalnie, więc pewnie nie bylo zbyt dokładne.

Zastanawiam się, jakie macie doświadczenia z grouponami typu travel - myślę nad jakimś grouponem wakacyjnym do Pragi (dosyć często się zdarzają) lub do Berlina. Czy ktoś się naciął przy tego typu ofertach?
Ja byłam już raz na weekend w hostelu w Berlinie - i tylko tu mogę mieć jakieś "ale" - bo niezbyt dobrze zostało to wszystko zorganizowane, w ofercie był zapewniony pokój z łazienką, tymczasem
na miejscu okazało się, że wszystkie pokoje z łazienką zostały już wydane i został tylko pokój ze wspólnym kibelkiem na korytarzu. (Dobrze, że w ogóle jakiś był, gorzej jakbyśmy zostali na lodzie i nic tylko nocować na dworcu ). Ale nie było źle - hostel dosyć ładny, dało się przeżyć.

A czy któraś z Was korzystała z groupona na makijaż permanentny? też często się pojawiają i chętnie bym wykupiła, gdybym miała pewność, że makijaż zostanie wykonany w sposób profesjonalny i w pełni bezpieczny (a trochę się obawiam, że z groupona mogą to traktować z lekką olewką i nie przykładać się tak bardzo jak w przypadku "normalnych", czyt. pełnopłatnych wizyt).
Selene _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 19:34   #1249
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selene _ Pokaż wiadomość

A czy któraś z Was korzystała z groupona na makijaż permanentny? też często się pojawiają i chętnie bym wykupiła, gdybym miała pewność, że makijaż zostanie wykonany w sposób profesjonalny i w pełni bezpieczny (a trochę się obawiam, że z groupona mogą to traktować z lekką olewką i nie przykładać się tak bardzo jak w przypadku "normalnych", czyt. pełnopłatnych wizyt).
Witaj.Ja tydzień temu poddałam się zabiegowi wykonania kreski powieki górnej właśnie na jednym z zakupów grupowych (konkretnie MyDeal) Szczerze mówiąc nie sądziłam że zostanę tak fajnie potraktowana a kreska została zrobiona świetnie (metoda piórkowa) W piątek idę na korektę- bo jest w cenie kuponu. Wszystko zależy od gabinetu i linergistki, trzeba wcześniej sprawdzić gabinet tj strona , FB, itp .Ja siedziałam długo na wątku o permanentnym gdzie osoba ktora ma gabinet w ktorym robiłam kreskę aktywnie się udziela- i dlatego się zdecydowałam że sobie zafunduje tą przyjemność
Tak że polecam- ale przy zachowaniu ostrożności- tj wcześniejszy dokładny wywiad miejsca
Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 17:38   #1250
2016070150903
Konto usunięte

oddam kod o wartości 20zł na dowolny zakup na Grouponie, ważny jedynie do dziś. nie jestem pewna, czy zadziała na innym koncie niż moje, ale warto spróbować. widziałam, że np. we Wrocławiu jest oferta do Subway za 19zł- wychodziłaby wtedy za darmo, bo nie dochodzą koszty przesyłki. jest też kilka innych na 19/29zł, wtedy z kuponem wyjdą groszowe sprawy.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 21:07   #1251
monisia104
Wtajemniczenie

ja chętnie skorzystam z kodu, jeśli nadal aktualne
mam też swój i mogłabym mając 2 kupić coś fajniejszego )
when the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight
monisia104 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 22:17   #1252
Dotka90
Zakorzenienie

:
Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
oddam kod o wartości 20zł na dowolny zakup na Grouponie, ważny jedynie do dziś. nie jestem pewna, czy zadziała na innym koncie niż moje, ale warto spróbować. widziałam, że np. we Wrocławiu jest oferta do Subway za 19zł- wychodziłaby wtedy za darmo, bo nie dochodzą koszty przesyłki. jest też kilka innych na 19/29zł, wtedy z kuponem wyjdą groszowe sprawy.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 22:25   #1253
2016070150903
Konto usunięte

moniusiu, niestety już nieaktualne.
Dotko?
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 22:28   #1254
monisia104
Wtajemniczenie

szkoda

Dotko, do północy jeszcze czas...
when the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight
monisia104 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 23:11   #1255
Sumi
Zadomowienie

ja sobie wzięłam za darmo z groupona bon do subwaya i idziemy tam z TŻtem jutro na śniadanie
Stary 2012-07-02, 11:30   #1256
dudki3
BAN stały

GG do dudki3

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Zgadzam się, szczególnie naciągają na sprzedaży różych towarów, usługach związanych z samochodami. Te ceny przed przeceną to są całkiem z kosmosu. Zwykle po przecenie jest dalej drożej niż w innych miejscach. I to sporo. Niedawno widziałam komplet biżuteri - niby o wartości 300zł, po obniżce za 100. A w innym sklepie internetowym był po 68 w regularnej cenie
Kosmetyczne, fryzjerskie zabiegi zdarzają się faktycznie taniej, ale nie zawsze są wykonywane tak jak pełnopłatne, więc też lipa.

Ja też się nacięłam na usługi gruponowe dotyczące mycia samochodu
FAktycznie, może i nie doczytałam ale kupując mycie z zewnątrz i wewnątrz nie pomyślałam, że cena nie obejmuje mycia plastikowych elementów. Trzeba by było dopłacić tyle żeby cena wyszła jak przed obniżką.

Sporo korzystałam z tego typu ofert. Ostatnio chyba z serwisu MyDeal byłam we Władysławie. Jak opisali tak było. Udane 5 dni - bo na tyle pojechaliśmy z dziećmi. Myślę że i bez Gruponu warto by tam było pojechać. Jeśli ktoś jest zainteresowany to info na priv bo nie wiem czy można tak reklamę na forum słać

Zdaża się jednak jakaś fajna
dudki3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-02, 13:00   #1257
barszka
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy któraś z was korzystała z usług meganadruki.pl? Na citeamie jest kupon na koszulkę z własnym nadrukiem za 12 zł i mnie kusi Mam nadzieję, że wysyłają na terenie całej Polski i że gotowa koszulka jest ładnie wykonana. Znacie może tą stronę?
barszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-15, 15:54   #1258
fiorella22
Zadomowienie

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/3081/ustron?...0xYM0dQNHhBUT0

zna może ktoś tą ofertę? albo korzystałyście z niej? nie wykupiłam jeszcze tej oferty, ale dzwonilam do tego hotelu, ale nie odbierają.... podejrzane

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-29, 06:42   #1259
Darianna25
Zakorzenienie

Ja ostatnio skorzystalam z oferty na zabiegi pielęgnacyjne w OrganicSPA w Sosnowcu.http://organic-spa.pl/main_1024.php
Groupon był za 100zł i mogło sie wybrac zabiegi za 300zł, wszystko w jednym dniu.
Zrobiłam sobie
paznokcie hybrydowe,
komplet henna
mikrodermabrazje
pedicure
Nie poczulam sie wcale jak klient groupona a z mikrodermabrazji jestem najbardziej zadowolona.
POLECAM

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 05:39   #1260
withi_as
Zakorzenienie

Hej. Jestem ciekawa czy któraś z Was korzystała z depilacji laserowej Light Sheer (ew. Duet), wystawionej na groupon'ie? Sama trafiłam na ofertę, związaną z salonem BOSTON CLININC w Warszawie - 299zł za 10 zabiegów - brzmi kusząco. Znacie ten salon?

I jeszcze mam jedno pytanie - nigdy nie kupowałam nic w ten sposób. Rozumiem że po zrobieniu przelewu za zakupiony groupon, dostanę coś na maila, co muszę wydrukować? Nie zauważyłyście, że ludzie w salonach/restauracjach czy innych usługach, nie przykładają się zbyt dobrze do kupionego przez kogoś w ten sposób, np zabiegu?

PS: Tu ten groupon: http://www.groupon.pl/deals/warszawa..._0_0_212&a=397

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2012-07-30 o 06:33
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości