|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Groupon.pl korzystacie?
Zauważyłam że o ile na samym początku oferty były bardzo atrakcyjne - teraz to zwykłe naciąganie - wystarczy poszperać po sieci (serwisy aukcyjne, normalne oferty salonów- dużo taniej niż w Groupnie itp.)
|
|
#1232 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Kosmetyczne, fryzjerskie zabiegi zdarzają się faktycznie taniej, ale nie zawsze są wykonywane tak jak pełnopłatne, więc też lipa. |
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Mam problem z łódzką restauracją. Wykupiłam sobie grupon na kolację dla dwóch osób, którą trzeba wcześniej zarezerwować. Dzwonie i dzwonie (przez kilka dni z rzędu o różnych porach dnia) na podany w gruponie numer, ale nikt nie raczy odebrać. Zadzwoniłam w końcu pod numer restauracji, bo ten podany w gruponie najprawdopodobniej został założony na potrzeby gruponu i dowiedziałam się od kelnerki, że ona nie przyjmuje rezerwacji, nic na ten temat nie wie, osobiście też nie można przyjść do restauracji i się umówić. Rezerwacji można dokonać tylko przez numer podany na gruponie, jedna upoważniona osoba się tym zajmuje, kelnerka nie chciała mi powiedzieć czy jest to właścicielka, czy inna pracownica.
Czuje się oszukana przez tą restaurację i najchętniej obsmarowałabym ją na każdym możliwym portalu gastronomicznym oraz na ich facebooku. Czy mogę w takiej sytuacji wystąpić o zwrot pieniędzy do gruponu? |
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz do grupona - do 10 dni masz prawo wycofać się z umowy. Przedstaw im całą sytuację- albo powinni ci zwrócić koszty, albo będą starali się wyjaśnić całą sytuację.
|
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po tym co dowiedziałam się od pracownicy restauracji nie mam już ochoty tam iść. Wygląda to tak jakby sprzedali za dużą ilość gruponów i nie byli wstanie obsłużyć tylu klientów. Ta pracownica zasugerowała mi także, że wydaje jej się że nie robią już rezerwacji na terminy objęte gruponem, tylko późniejsze. Zastanawiam się czy możliwa jest realizacja gruponu po terminie jego ważności przy uprzedniej rezerwacji? I co jeśli w takim przypadku restauracja nie wywiąże się z umowy? |
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie opisz całą sytuację - powinni ci zwrócić kasę.
Raz tam miałam że nie chciano mnie zapisać na fitness -nie było wolnych terminów (dzwoniłam kilka dni od wykupienia oferty- wtedy dopiero ktoś łaskawie odebrał tel.) . Kazali dzwonić po wakacjach zapewniając że kupon będzie jeszcze ważny. Dzwonię - a tu właściciel się zmienił i NIE ma opcji zrealizowania kuponu. Opisałam całą sprawę, grupon bardzo niechętnie ale w końcu po długiej wymianie zdań - zwrócił mi poniesione koszty. Od tamtego czasu nie korzystam z ofert i portali "pseudo" zniżkowych. Skutecznie się wyleczyłam.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-06-15 o 10:43 |
|
|
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Tak zrobię napiszę do grupona z reklamacją.
Dzięki. |
|
|
|
|
#1238 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze mam pytanie czysto techniczne. W gruponie zwracają pieniądze na konto, czy zostaje u nich do wykorzystania na inną usługę?
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zwrócono na konto.
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Myślicie, że po uznaniu reklamacji i zwrocie pieniędzy mogę wystawić im opinię na portalach gastronomicznych, żeby przestrzec innych potencjalnych klientów tej restauracji?
|
|
|
|
|
#1242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedzenie może być świetne ale nieudolne działania marketingowe to już inna sprawa, więc myślę że nie warto wystawiać im negatywnej oceny skoro nie zjadło się tam ani jednego dania |
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja nie zamierzam opisywać ich kuchni, skoro nie dostąpiłam zaszczytu jej spróbowania tylko sytuację z gruponem
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zastanawiam się nad kupnem kuponu na kurs
http://www.groupon.pl/oferty/warszaw...ty-Art/6921299 Jak sądzicie, warto?
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupiłam chyba dwa miesiące przed złożeniem reklamacji. |
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też telefoniznie składam reklamacje. Zaproponowali mi zwrot na groupona, ale napisałam,z e che na konto, wiec się na to godzili. reklamowalam kilka m-cy po zakupie
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny co o tym sadzicie
http://travel.groupon.pl/d-7153877-W...e-Wladyslawowo moja mama sie tym zainteresowala ale boje sie ze to jakies naciaganie i w efekcie skonczy w namiocie z platnym kiblem :P
|
|
|
#1248 |
|
Raczkowanie
|
Korzystałam już z wielu usług w ramach groupona (restauracje, kosmetyczka, siłownia, kurs tańca itp.) i generalnie jestem zadowolona
Zastanawiam się, jakie macie doświadczenia z grouponami typu travel - myślę nad jakimś grouponem wakacyjnym do Pragi (dosyć często się zdarzają) lub do Berlina. Czy ktoś się naciął przy tego typu ofertach? Ja byłam już raz na weekend w hostelu w Berlinie - i tylko tu mogę mieć jakieś "ale" - bo niezbyt dobrze zostało to wszystko zorganizowane, w ofercie był zapewniony pokój z łazienką, tymczasem na miejscu okazało się, że wszystkie pokoje z łazienką zostały już wydane i został tylko pokój ze wspólnym kibelkiem na korytarzu. (Dobrze, że w ogóle jakiś był, gorzej jakbyśmy zostali na lodzie i nic tylko nocować na dworcu ). Ale nie było źle - hostel dosyć ładny, dało się przeżyć.A czy któraś z Was korzystała z groupona na makijaż permanentny? też często się pojawiają i chętnie bym wykupiła, gdybym miała pewność, że makijaż zostanie wykonany w sposób profesjonalny i w pełni bezpieczny (a trochę się obawiam, że z groupona mogą to traktować z lekką olewką i nie przykładać się tak bardzo jak w przypadku "normalnych", czyt. pełnopłatnych wizyt). |
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak że polecam- ale przy zachowaniu ostrożności- tj wcześniejszy dokładny wywiad miejsca |
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Konto usunięte
|
oddam kod o wartości 20zł na dowolny zakup na Grouponie, ważny jedynie do dziś. nie jestem pewna, czy zadziała na innym koncie niż moje, ale warto spróbować. widziałam, że np. we Wrocławiu jest oferta do Subway za 19zł- wychodziłaby wtedy za darmo, bo nie dochodzą koszty przesyłki. jest też kilka innych na 19/29zł, wtedy z kuponem wyjdą groszowe sprawy.
|
|
|
|
|
#1251 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chętnie skorzystam z kodu, jeśli nadal aktualne
mam też swój i mogłabym mając 2 kupić coś fajniejszego )
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Konto usunięte
|
moniusiu, niestety już nieaktualne.
Dotko?
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda
![]() Dotko, do północy jeszcze czas...
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
|
|
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
ja sobie wzięłam za darmo z groupona bon do subwaya i idziemy tam z TŻtem jutro na śniadanie
|
|
#1256 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja też się nacięłam na usługi gruponowe dotyczące mycia samochodu ![]() FAktycznie, może i nie doczytałam ale kupując mycie z zewnątrz i wewnątrz nie pomyślałam, że cena nie obejmuje mycia plastikowych elementów. Trzeba by było dopłacić tyle żeby cena wyszła jak przed obniżką. Sporo korzystałam z tego typu ofert. Ostatnio chyba z serwisu MyDeal byłam we Władysławie. Jak opisali tak było. Udane 5 dni - bo na tyle pojechaliśmy z dziećmi. Myślę że i bez Gruponu warto by tam było pojechać. Jeśli ktoś jest zainteresowany to info na priv bo nie wiem czy można tak reklamę na forum słać Zdaża się jednak jakaś fajna |
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy któraś z was korzystała z usług meganadruki.pl? Na citeamie jest kupon na koszulkę z własnym nadrukiem za 12 zł i mnie kusi
Mam nadzieję, że wysyłają na terenie całej Polski i że gotowa koszulka jest ładnie wykonana. Znacie może tą stronę?
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/3081/ustron?...0xYM0dQNHhBUT0
zna może ktoś tą ofertę? albo korzystałyście z niej? nie wykupiłam jeszcze tej oferty, ale dzwonilam do tego hotelu, ale nie odbierają.... podejrzane
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio skorzystalam z oferty na zabiegi pielęgnacyjne w OrganicSPA w Sosnowcu.http://organic-spa.pl/main_1024.php
Groupon był za 100zł i mogło sie wybrac zabiegi za 300zł, wszystko w jednym dniu. Zrobiłam sobie paznokcie hybrydowe, komplet henna mikrodermabrazje pedicure Nie poczulam sie wcale jak klient groupona a z mikrodermabrazji jestem najbardziej zadowolona. POLECAM |
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Jestem ciekawa czy któraś z Was korzystała z depilacji laserowej Light Sheer (ew. Duet), wystawionej na groupon'ie? Sama trafiłam na ofertę, związaną z salonem BOSTON CLININC w Warszawie - 299zł za 10 zabiegów - brzmi kusząco. Znacie ten salon?
I jeszcze mam jedno pytanie - nigdy nie kupowałam nic w ten sposób. Rozumiem że po zrobieniu przelewu za zakupiony groupon, dostanę coś na maila, co muszę wydrukować? Nie zauważyłyście, że ludzie w salonach/restauracjach czy innych usługach, nie przykładają się zbyt dobrze do kupionego przez kogoś w ten sposób, np zabiegu? PS: Tu ten groupon: http://www.groupon.pl/deals/warszawa..._0_0_212&a=397 Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2012-07-30 o 06:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

Już mi się za bardzo nie chce wchodzić na te strony:P

-> 60 kg
(Dobrze, że w ogóle jakiś był, gorzej jakbyśmy zostali na lodzie i nic tylko nocować na dworcu
). Ale nie było źle - hostel dosyć ładny, dało się przeżyć.