"Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 11:07   #451
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
aga - a co ja mam powiedzieć. Oliwia cały czas miała 2 ząbki dopiero w ostatnich 2 tygodniach doszły trzy nowe więc ma AŻ 5 a coś czuję że to nie koniec.

Ale mnie mecz wciągnął............ dobrze grali.
no wiadomo że nie koniec 5 zębów mieć nie będzie

a mnie wciągnął ale moim zdaniem nie grali tak dobrze niestety w drugiej połowie dopiero coś tam ruszyło

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość

My mamy z Ninkiem tydzien wypadkow, az sie boje dni kolejnych...
ojej biedny

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
muszę nadrobić kilka dni i tak:

Remiś ma już 17 zębów w tym jeden nadprogramowy. U góry po lewej stronie ma 5 zębów. Wygląda to tak jakby miał jeden więcej między kłem a czwórką.
super że beta wzrosła

ojej dziwne z tym zębem...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 12:01   #452
marta_27
Zadomowienie

Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011

dzień dobry
my już po spacerku i zajęciach z Knilla. Mati śpi więc w końcu mam chwilę
naskrobałam wczoraj wielkiego posta i mi go zeżarło gdzieś a teraz nie pamiętam co odpisywałam i muszę jeszcze raz nadrabiać

no to idę czytać. aaaa pokażę Wam jeszcze jak Mati czyta rodzicom bajeczkę
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej
pojechaliśmy na wieś i w niedzielę znów oczy zaczerwienione, więc znów krople w ruch
chyba musimy do alergologa iść, albo okulisty będziemy w środę na szczepieniu to zapytam co dalej

taaak już bym musiała w ciążę zachodzić, a obecnie to jakiś kosmos dla mnie jeszcze mnie wczoraj szwagierka zniechęciła, a ona ma córkę troszkę ponad 2 lata i 5 tygodniowego synka

u nas nocnik był w użyciu ze 2 tygodnie i teraz już ze 3 miesiące nie używany leży w szafie dotarło do mnie że to bez sensu w tym momencie
faktycznie wygląda na to że to zaczerwienienie alergiczne jest

no dokładnie dla mnie też to abstrakcja jakaś. dopiero co jedno dziecko się pojawiło a już miałoby być drugie jakoś za szybko tak, heh

ja miałam zacząć nocnikowanie teraz jakoś, ale to nie ma najmniejszego sensu. Mateusz w żaden sposób nie sygnalizuje że chce siku czy kupę. jedynie wstrząsa się jak siku zrobi. a z gównem w pampku pewnie z pół dnia mógłby łazić i jemu by to nie przeszkadzało

Cytat:
a wieczorem tż zauważył, że Oliwce przebiła się lewa dwójka.
Mamy już 5 ząbków
za ząbka

Cytat:
Napisane przez mik23 Pokaż wiadomość
po szczepieniu ufff
moja mała dzielna królewna tylko zakwiliła przy wkłóciu i znow dostala naklejke "wzorowa pacjentka" i wychodzila z gabinetu z uśmiechem
Idę powariowac z tym moim maluchem.
miłego dnia dla Was wszystkich
super że dzielnie zniosła szczepienie

Cytat:
Dawi też z lovi 360 pić nie umie stoi w szafce w komplecie innymi wynalazkami
nasz Lovi też stoi w szafce. Mateusz pił z niego ładnie jak miał 8-9m-c a teraz nie umie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
zamowiłam sobie nowe nosidło Mei Tei, bo ze starego marsupi wyrosła, a dźwigać ją już nie daję rady.,..
ja czasem jeszcze chustuję ale wytrzymuje góra 30min z moim klockiem na klacie muszę nauczyć się wiązać na plecach

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Leoś nauczył się chyba mówić "nie ma", dzisiaj poprowsiłam go żeby ze mną poszukał jego szczoteczki do zębów. Schyliłam się, żeby zajrzeć pod fotel, on za chwilę zrobił to samo i powiedział "nie ma" A i jeszcze jak mu daję nie to co chce, to mówi "nie to" Na kaszkę zaczął wołać kaka, ale tak samo też nazywa kota Czasami jeszcze mówi "tać"- czyli dać A cycy to już do pefrekcji... No to się pochwaliłam Coraz bardziej się rozpływam nad tym moim dzieckiem
dla Leosia
ale wygadany chłopak ci rośnie. w szoku jestem ile on mówi
Mati gada dużo ale po chińsku. ostatnio hitem jest "kadzium bejum" podczas czytania książki. ale co to znaczy to ja nie mam pojęcia

Cytat:

właśnie mi ten Avent też ,,popuszcza" muszę zmienić na inny
my mamy nad morze 240 km
nasz Avent po 12m-cu ten z miękkim ustnikiem przeciekał
teraz mamy ten po 18m-cu sportowy i nie cieknie. ale co z tego jak Mateusz go odkręcić jakimś cudem potrafi wczoraj mu dałam w lumpie żeby się napił, odwróciłam się na chwilę a on zdążył zalać pół sklepu, siebie i wózek

Cytat:
Dzień dobry
w poniedziałek zrobiłam znowu beta hcg i wyszło 225 czyli wzrosło
wczoraj byłam u gina i ta mówi, że na razie trudno coś wyczuć bo jest bardzo wcześnie. kazała za 10 dni powtórzyć beta i za 2 tyg się zgłosić.
I w ogóle zdziwiona że ja już u niej - no ale co ja poradzę jak mi cukier skoczył do góry??
Jak to usłyszała to od razu skierowanie do diabetologa i zaraz będę dzwonić żeby się umówić na wizytę.

Remiś ma już 17 zębów w tym jeden nadprogramowy. U góry po lewej stronie ma 5 zębów. Wygląda to tak jakby miał jeden więcej między kłem a czwórką.
dobrze że beta rośnie. musisz się w cierpliwość uzbroić

17???o matko

no i się obudził łobuziak. miłego dnia

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 12:15   #453
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cześć

U nas od rana leje, na chwilkę dosłownie się przejaśnia i znów ulewa. Musieliśmy niestety w taką pogodę iść piechotą na szczepienie (meningokoki), ale Dawid lubi pod tą folią jeździć, a ja wzięłam wielki parasol i jakoś było.
Na szczepieniu zapłakał tylko chwilkę, a raczej to krzyk był, bo musiałam go mocno przytrzymać a on tego nie lubi. Poza tym jak zawsze wszędzie właził i zaglądał, cały personel zaczepiał i roznosił ulotki
Waży 9720g mój szczuplaczek, ale cały czas przybiera, więc jest ok. Kolejne szczepienie w październiku, chyba że na ospę się zdecydujemy jak pójdzie do żłobka.

Cytat:
Leoś nauczył się chyba mówić "nie ma", dzisiaj poprowsiłam go żeby ze mną poszukał jego szczoteczki do zębów. Schyliłam się, żeby zajrzeć pod fotel, on za chwilę zrobił to samo i powiedział "nie ma" A i jeszcze jak mu daję nie to co chce, to mówi "nie to" Na kaszkę zaczął wołać kaka, ale tak samo też nazywa kota Czasami jeszcze mówi "tać"- czyli dać A cycy to już do pefrekcji... No to się pochwaliłam Coraz bardziej się rozpływam nad tym moim dzieckiem

Dawid tak właśnie zagląda pod meble, za zasłony, do misek i garnków itp. rozkłada rączki i mówi "nie ma" jak coś chce to pokazuje i mówi "to", jak biorę złą rzecz to zaraz jest "nie", a jak zapytam które to odpowiada "tam", jak ktoś zapuka to woła "kto to" albo sam w coś puka, mówi "pupu" i odpowiada sobie "kto to"
w ogóle wydaje mi się, że sporo próbuje mówić, ale tylko my go rozumiemy

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
kasiunia a gdzie kupiłaś doidy? myślałam kiedyś o nim ale potem kupiłam niekapek po 12 m-cu życia z Aventa i jest beznadziejny bo mi się leje z niego czasem.
olsza ja kupowałam przez internet na stronie doidycup.pl jak był dzień darmowej dostawy
stacjonarnie u nas nigdzie nie widziałam, ale też nie rozglądałam się specjalnie za tym

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Jak czytam o ząbkach niektórych maluchów, to aż mi dziwnie, że my dopiero 10 jak 11 to pewnie zaraz dołączy 12 do pary
no to u nas dopiero 8, ale mnie tam się nie spieszy

Cytat:
My mamy z Ninkiem tydzien wypadkow, az sie boje dni kolejnych...
Wczoraj spadl mi z lozka na podloge z kafelkow, wiec ma wielkiego guza na glowce a dzis... nawet nie wiem jak do tego doszlo bo bylam odwrocona tylem i nie widzialam dokladnie... Wkladalam ubrania do pralki a Nino bawil sie koszem na brudna bielizne (taki elastyczny worek mamy na drutach, leciutki) gdy nagle uslyszalam okropny placz i Ninek przytulal buzke do podlogi...
Rozcial sobie okropnie dziaselko, krew byla wszedzie, warga mu spuchla, plakal okropnie i nie moglam go uspokoic przez dobre 20 minut... W koncu jakos udalo mi sie przygotowac butle i za nia zlapal i tak jedzacego zanioslam na gore, zmienilam pieluszke i przebralam i w mgnieniu oka zasnal, cale szczescie nie placzac juz tak przerazliwie...
Ciekawe jak jutro bedzie wygladal moj maly wypadkowicz

Ech... A jeszcze sam nie chodzi, co t bedzie wtedy????
biedny Nino ale na pewno dziąsełko szybko się zagoi
u nas w piątek był dzień wypadków, najpier z samego rana uderzył się o kant stołu i ma do tej pory rankę na skroni, potem chciał wejść z łóżka na parapet i zleciał na podłogę nabijając sobie jednocześnie guza na głowie i siniaka na czole, potem wyrżnął jak długi na gazecie i do samego wieczora jakoś ciągle się potykał albo na coś wpadał

Cytat:
Dzień dobry
w poniedziałek zrobiłam znowu beta hcg i wyszło 225 czyli wzrosło
wczoraj byłam u gina i ta mówi, że na razie trudno coś wyczuć bo jest bardzo wcześnie. kazała za 10 dni powtórzyć beta i za 2 tyg się zgłosić.
I w ogóle zdziwiona że ja już u niej - no ale co ja poradzę jak mi cukier skoczył do góry??
Jak to usłyszała to od razu skierowanie do diabetologa i zaraz będę dzwonić żeby się umówić na wizytę.

super, że beta wzrosła teraz pozostaje czekać w niecierpliwości te 2 tyg. na potwierdzenie przez lekarza

jejku cały czas jestem pod wrażeniem ile Remik ma zębów

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
zaraz obejrze z dźwiękiem, bo jak Dawid zasypiał to nie chciałam mu przeszkadzać, ale widzę że książki ponadjaane na brzegach jak u nas

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 12:18   #454
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Mati gada dużo ale po chińsku. ostatnio hitem jest "kadzium bejum" podczas czytania książki. ale co to znaczy to ja nie mam pojęcia
NO to się uśmiałam Fajnie wyrazy czasami dzieci tworzą
becherovka za betę Wygląda na to, że wszystko ok I wow 17 zębów....szybkie te Wasze dzieciaczki!
kasiuni_a to u nas jest bardzo podobnie. No jeszcze nie mówi Leoś "kto tam" Widzę, że też się zdecydowałaś na meningokoki My jeszcze będziemy mieć drugą dawkę na ospę wietrzną i Hexę w lipcu i chyba póki co z głowy szczepienia.
Leoś został chyba dzisiaj posiadaczem 7 zęba i czekamy na 8. Wczoraj bardzo płakał wieczorem, w nocy co chwilę się budził z płaczem i dzisiaj rano też mocno płakał po przebudzeniu. Dopiero posmarowałam mu dziąsło Dentinoxem i włączyłam bajeczki i humor mu się poprawił. Jak wczoraj pięknie zjadł śniadanie i obiad, tak jak nigdy, to dzisiaj nie je nic. Tylko cycek. No i poszedł wyjątkowo spać przed 12. Widać, że go męczy dziąsło.

Właśnie jest u nas burza. Dobrze, że akurat z wyjściem się wyrobiliśmy, bo było gorąco i słonecznie. Byliśmy dzisiaj u sąsiadki-"ciotki" w ogrodzie. Wypicie kawy, czy herbaty to mission impossible...pot mnie zlał, tyle się nalatałam za małym.

A i mam pytanie , czy włączacie swoim dzieciom bajki? Mój parę razy zobaczył i teraz sam siada na kanapie, bierze pilota i mi pokazuje, żeby mu włączyć....jak włączę inny program to nie ogląda, ale jak baby.tv to jak zahipnotyzowany....nie wiem czy dobrze zrobiłam pokazując mu, ale też dzięki temu mam chwilkę, żeby coś przyrządzić do jedzenia np.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2012-06-13 o 12:21
Tity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 12:22   #455
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a mnie wciągnął ale moim zdaniem nie grali tak dobrze niestety w drugiej połowie dopiero coś tam ruszyło
moim zdaniem też bez rewelacji, momentami grali nieźle, ale ogólnie to bez pomysłu, za wolno i nikt nie chciał wziąć na siebie ciężaru gry

Cytat:
ja miałam zacząć nocnikowanie teraz jakoś, ale to nie ma najmniejszego sensu. Mateusz w żaden sposób nie sygnalizuje że chce siku czy kupę. jedynie wstrząsa się jak siku zrobi. a z gównem w pampku pewnie z pół dnia mógłby łazić i jemu by to nie przeszkadzało

ja to nawet nie wiem kiedy siku jest nie zauważyłam do tej pory żeby jakoś to sygnalizował, a kupa to co dzień o innej porze, a jak już zacznie się skupiać, to go przecież nie będę na nocnik wlokła

"kadzium bejum" dobre ciekawe co to znaczy?

Cytat:
kasiuni_a to u nas jest bardzo podobnie. No jeszcze nie mówi Leoś "kto tam" Widzę, że też się zdecydowałaś na meningokoki My jeszcze będziemy mieć drugą dawkę na ospę wietrzną i Hexę w lipcu i chyba póki co z głowy szczepienia.
Leoś został chyba dzisiaj posiadaczem 7 zęba i czekamy na 8.

A i mam pytanie , czy włączacie swoim dzieciom bajki? Mój parę razy zobaczył i teraz sam siada na kanapie, bierze pilota i mi pokazuje, żeby mu włączyć....jak włączę inny program to nie ogląda, ale jak baby.tv to jak zahipnotyzowany....nie wiem czy dobrze zrobiłam pokazując mu, ale też dzięki temu mam chwilkę, żeby coś przyrządzić do jedzenia np.
zdecydowaliśmy się, zwłaszcza że u nas za darmo
z kolejne ząbki
Dawid bajek nie ogląda, ja mu nie włączam, a on też wcale nie jest telewizorem zainteresowany jak my coś oglądamy

Idę Młodemu jakąś zupkę nastawić żeby miał gotową jak wstanie i chyba czas na drugą kawę

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2012-06-13 o 12:27
Stary 2012-06-13, 12:38   #456
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Ja czasem włączam mini mini, najbradziej lubi jak są pieosenki a ja już wyczaiłam o której godzinie są bo są zawsze o tej samej porze, uwielbia je i tańczy przy witaminkach, kaczuszkach i ma jeszcze kilka ulubionych, albo włączam jej na laptopie z you tuba te piosenki wtedy siedzi i ma swój układ taneczny, najpierw klaszcze, potem tak ładnie macha rączkami, potem ma taki układ pod paszki ręce składa i jeszcze pare innych.
Na mini mini lubi bajkę z małpką George i bajkę o słoniu Mirabel, wiadomo, że całej nie ogląda tylko jakies 5 min.Włązcam jej np. po kąpieli jak jej zakładam pieluchę piżamkę , smaruje ciałko kremem i czeszę, ona wtedy czasem nei chce wysiedzieć, a tak to mogę to wszytsko spokojnie zrobić.
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 13:39   #457
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, nie boisz się o kręgosłup? Ja już nosidło dawno do szuflady włożyłam, bo plecy wysiadają.
niestety na rękach nie daję rady- po pewnym czasie ręce omdlewają i boję się, że ją upuszczę :/

A Zosia nie chodzi, do tego ma bunt wózkowy :/ można oszaleć

izunia
u nas pobudka o 6.30 to standard
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 14:14   #458
mik23
Rozeznanie

Cytat:
Ja czasem włączam mini mini, najbradziej lubi jak są pieosenki a ja już wyczaiłam o której godzinie są bo są zawsze o tej samej porze, uwielbia je i tańczy przy witaminkach, kaczuszkach i ma jeszcze kilka ulubionych, albo włączam jej na laptopie z you tuba te piosenki wtedy siedzi i ma swój układ taneczny, najpierw klaszcze, potem tak ładnie macha rączkami, potem ma taki układ pod paszki ręce składa i jeszcze pare innych.
Na mini mini lubi bajkę z małpką George i bajkę o słoniu Mirabel, wiadomo, że całej nie ogląda tylko jakies 5 min.Włązcam jej np. po kąpieli jak jej zakładam pieluchę piżamkę , smaruje ciałko kremem i czeszę, ona wtedy czasem nei chce wysiedzieć, a tak to mogę to wszytsko spokojnie zrobić.
ja tez czasem włączam mojej królewnie MiniMini i troszke pooglada i tez lubi opowiesci mamy Mirabel i jeszcze LewRara ... i najbardziej lubi piosenki Cztery słonie albo Kaczuszki Śmiać nam sie chce jak ona gada po swojemu do tych postaci z bajek
Co do mowy to moje dziecko mówi mama tata baba ale jak sama chce bo jak sie ja prosi zeby cos powiedziala to cisza jak makiem zasial, a najwiecej to po swojemu tzn mix chińskiego z koreańskim
PS. myslalam ze dzis na zawal padnę...poszlam na chwile do łazienki wstawic pranie, mała siedziala w pokoju i sie bawila, wychodze z lazienki szukam dziecka po mieszkaniu a jej nigdzie nie ma...świeczki w oczach, serce mi wali jak młot- ja patrze a ona siedzi sobie z psem na balkoniebyly niedomkniete drzwi balkonowe i sobie otworzyla ale najgorsze ze u nas jest dosc wyski prog i spadek miedzy mieszkaniem a balkonem przeciez mogla rozwalic sobie glowe... ale juz przylukałam jak ona sobie radzi z tym progiem i az mi sie wlosy zjezyly na glowie
ps. z aktualnych rzeczy wlasnie rozloczyla tel stacjonarny, siedzi ze sluchawka przy uchu icos gada po swojemu lece papa milego dnia
Stary 2012-06-13, 14:41   #459
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
o lol padłam jaki wygadany aż się mój Oli śmiał oglądaliśmy razem super !

Cytat:

rano jak wstaje a ja chcę jeszcze poleżeć to włączam - sam pokazuje żeby włączyć ale nie interesują go - chodzi o to mu żeby po prostu włączyć... i idzie się bawić ;0

Cytat:
moim zdaniem też bez rewelacji, momentami grali nieźle, ale ogólnie to bez pomysłu, za wolno i nikt nie chciał wziąć na siebie ciężaru gry
o dokładnie dobrze to ujęłaś

lecę się szykować jedziemy do teściów oni zostają z Olim a my idziemy do teatru i spimy u nich potem także pa

Stary 2012-06-13, 21:19   #460
marta_27
Zadomowienie

hej
u nas dziś burza była i niestety zmoczyło nas na spacerze. wróciliśmy do domu po godzinie od wyjścia i siedzieliśmy całe popołudnie w domu bo lało, grzmiało i się błyskało. a Mati siedział w oknie i mówił "ka,ka" na padający deszczyk nie umie "p" powiedzieć więc i na kaczkę i na deszcz jest "ka,ka"

Cytat:
Na szczepieniu zapłakał tylko chwilkę, a raczej to krzyk był, bo musiałam go mocno przytrzymać a on tego nie lubi. Poza tym jak zawsze wszędzie właził i zaglądał, cały personel zaczepiał i roznosił ulotki
Waży 9720g mój szczuplaczek, ale cały czas przybiera, więc jest ok. Kolejne szczepienie w październiku, chyba że na ospę się zdecydujemy jak pójdzie do żłobka.

Dawid tak właśnie zagląda pod meble, za zasłony, do misek i garnków itp. rozkłada rączki i mówi "nie ma" jak coś chce to pokazuje i mówi "to", jak biorę złą rzecz to zaraz jest "nie", a jak zapytam które to odpowiada "tam", jak ktoś zapuka to woła "kto to" albo sam w coś puka, mówi "pupu" i odpowiada sobie "kto to"
w ogóle wydaje mi się, że sporo próbuje mówić, ale tylko my go rozumiemy

zaraz obejrze z dźwiękiem, bo jak Dawid zasypiał to nie chciałam mu przeszkadzać, ale widzę że książki ponadjaane na brzegach jak u nas
za odwagę

faktycznie szczuplaczek z Dawidka, ale najważniejsze że przybiera a Twoje plecy też mają lżej dzięki temu
mnie ostatnio bolą plecy od wchodzenia i schodzenia po kilka razy z tym moim klockiem na 3piętro. waży pewnie teraz z 11,5kg + torba z rzeczami to pewnie z 13,5kg noszę codziennie w te i we wte

ale super już Dawid mówi

książki wszystkie rozwalone. ta na filmiku jest w super stanie bo ma tylko rogi nadgryzione gryzie te książki i zjada papier, nie wiem jak mam go oduczyć tego. wszystko zjada

Cytat:

ja czasem leję ze śmiechu jak on coś mówi

ja nie włączam bo to sensu nie ma, tzn. kilka razy włączyłam ale spojrzał, popatrzył minutę i poszedł dalej się bawić. nie interesuje go oglądanie bajek. jakby mógł to by tylko guziczki włączał przy tv lub pilocie

Cytat:

"kadzium bejum" dobre ciekawe co to znaczy?
może kiedyś się dowiem

Stary 2012-06-13, 21:21   #461
becherovka 3
Raczkowanie

Chwila wytchnienia - Remik zasnął.
Dziś na kolację dostał pastę jajową i zjadł ładnie z chlebkiem i poszedł spać.
Ciekawe czemu parówek nie chce, przecież dużo jadłam w ciąży

Ja idę zaraz zakładać truskawki do słoików na kompoty na zimę bo truskawek mam w cholerę i trochę a tylko 3 małe rządki w ogródku. Aż się boję ile jeszcze będzie jak słońce wyjdzie.

Remik ogląda Disney Junior. Mimo że się na początku zarzekałam że nie będę tv włączać przy dziecku wyszło jak wyszło. Ma swoje bajki ulubione czyli Ul, Myszkę Miki czy Złotą Rączkę. I wszystko gdzie są piosenki to tańczy do nich
Zazwyczaj przy jedzeniu mu włączam bo jakoś tak lepiej mu się dzióbek otwiera jak oczka zajęte

Idę jutro do poradni cukrzycowej bo udało mi się za 18 razem dodzwonić bo chciałam termin wizyty ustalić ale kazali mi od razu przyjść bo mam za wysokie te cukry. Nowy glukometr mam wziąć i prawdopodobnie od razu insulinę mi dadzą.
A niech dają, z Remikiem w ciąży przyzwyczaiłam się do robienia sobie kilku zastrzyków dziennie a przynajmniej będę mieć pewność, że z maleństwem wszystko w porządku i moje cukrowe skoki mu/jej nie szkodzą.

Ufff..... Idę do tych truskawek nieszczęsnych
Stary 2012-06-13, 22:10   #462
mik23
Rozeznanie

Cytat:
Chwila wytchnienia - Remik zasnął.
Dziś na kolację dostał pastę jajową i zjadł ładnie z chlebkiem i poszedł spać.
Ciekawe czemu parówek nie chce, przecież dużo jadłam w ciąży

Ja idę zaraz zakładać truskawki do słoików na kompoty na zimę bo truskawek mam w cholerę i trochę a tylko 3 małe rządki w ogródku. Aż się boję ile jeszcze będzie jak słońce wyjdzie.

Remik ogląda Disney Junior. Mimo że się na początku zarzekałam że nie będę tv włączać przy dziecku wyszło jak wyszło. Ma swoje bajki ulubione czyli Ul, Myszkę Miki czy Złotą Rączkę. I wszystko gdzie są piosenki to tańczy do nich
Zazwyczaj przy jedzeniu mu włączam bo jakoś tak lepiej mu się dzióbek otwiera jak oczka zajęte

Idę jutro do poradni cukrzycowej bo udało mi się za 18 razem dodzwonić bo chciałam termin wizyty ustalić ale kazali mi od razu przyjść bo mam za wysokie te cukry. Nowy glukometr mam wziąć i prawdopodobnie od razu insulinę mi dadzą.
A niech dają, z Remikiem w ciąży przyzwyczaiłam się do robienia sobie kilku zastrzyków dziennie a przynajmniej będę mieć pewność, że z maleństwem wszystko w porządku i moje cukrowe skoki mu/jej nie szkodzą.

Ufff..... Idę do tych truskawek nieszczęsnych
co do parówek- moze sie najadl w brzusiu i narazie ma dosc
Ja tez zarzekałam sie ze nie bede włączac małej zadnych bajek bo to niezdrowo na oczka itd...a jest jak jest... i tak sobie mysle ze nie ma co przed urodzeniem dziecka mowic ze sie nie bedzie robilo tego czy tamtego bo potem roznie wychodzi i zycie weryfikuje plany... Ja np nastawiona bylam na karmienie piersią a wyszlo tak ze karmilam tylko w szpitalu i mała od poczatku na butli... Miałam nie dawac smoczka, a moja królewna bez smoka nie zasnie.... no i o tak o...
PS. życzę Ci duuuzo zdrówka i zeby królewna/królewicz ładnie rosła/rósl w brzusiu. Ide spac bo padam bo dzisiejszym dniu
Stary 2012-06-13, 22:20   #463
marta_27
Zadomowienie

dziewczyny właśnie zostałam ciocią malutkiej Martynki

beherovka współczuję tych truskawekale za to jesienią i zimą będziesz sobie truskawki wcinać

a tych parówek to może Remik nie lubi właśnie dlatego że tyle w ciąży jadłaś?

Stary 2012-06-14, 10:14   #464
Ahtaga
Wtajemniczenie

Hej!

Parówki??? Mój Michał jak zobaczy parówkę to aż się telepie ze szczęścia
Kupuje mu Morlinki tylko że one mają krótki termin ważności, a daję Michałowi parówkę raz w tygodniu, więc nigdy nie nadążam ich zużyć.

A tak wogóle to mój maluch lula właśnie

Kiedyś chwaliłam się, że potrafi pić z rurki, ale teraz już nie chce i pokazuje na butelkę wrr. Od jutra postanowiłam, że przez butelkę tylko mleko, a w ciągu dnia picie tylko z niekapka i już Zawsze bierze jeden łyk i rzuca w kąt...

Ostatnio u nas hitem na drugie śniadanie jest jajecznica z pomidorem. Wcina, aż miło patrzeć. Wczoraj na obiad jadł ze mną makaron z brokułem i sam łapał za widelec, ale niezbyt mógł sobie z nim poradzić, bo za duży był do jego rączki. Muszę kupić mu taki widelczyk prawdziwy, ale z mniejszą rączką. Widziałam gdzieś takie.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 12:11   #465
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cześć
Cały czas leje, masakra aż mnie głowa przez tą pogodę boli, a Młody już przed 10 się pokładał, ale jakoś się zabawiliśmy do 11.30. Noc mieliśmy super, spanie od 20 do 7.10.
Ja zjadam drugie śniadanie, dopijam kawę i wezmę się za sprzątanie, bo mam wszystko z szafek powywlekane.

Cytat:
o lol padłam jaki wygadany aż się mój Oli śmiał oglądaliśmy razem super !
ja też Mateuszka razem z Dawidem oglądałam i musiałam mu potem jeszcze ze 4 razy włączyć, bo taki był zszokowany
i jeszcze odnośnie tego gola, to mi się przypomniało, jak w piątek pojechaliśmy do dziadków i był akurat mecz Polska-Grecja i Tytoń obronił karnego, a ja wtedy wskoczyłam na kanapę i zaczęłam skakać z rękami do góry ( pozostałości ze starych dobrych czasów) a Dawid widząc to wlazł szybko na pufę, ręce podniósł do góry i zaczął skakać wołając "aaaaa"

Cytat:
książki wszystkie rozwalone. ta na filmiku jest w super stanie bo ma tylko rogi nadgryzione gryzie te książki i zjada papier, nie wiem jak mam go oduczyć tego. wszystko zjada
u nas też książki w okropnym stanie, znacznie gorszym niż na tym filmiku teraz już nawet nie gryzie ich tylko od raz próbuje od grzbietu oderwać, więc ja rzadziej mu je daję bo mi szkoda, że takie poniszczone

Cytat:
gratulacje ciociu dużo zdrówka dla mamy i maluszka

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Ostatnio u nas hitem na drugie śniadanie jest jajecznica z pomidorem. Wcina, aż miło patrzeć. Wczoraj na obiad jadł ze mną makaron z brokułem i sam łapał za widelec, ale niezbyt mógł sobie z nim poradzić, bo za duży był do jego rączki. Muszę kupić mu taki widelczyk prawdziwy, ale z mniejszą rączką. Widziałam gdzieś takie.
Dawid je takim widelczykiem deserowym, może spróbujcie na początek

Dziewczyny mam pytanie. Będziemy w tym tygodniu kupować Dawidowi sandały i sporo jest takich bez osłoniętych palców. Zastanawiam się od kiedy takie można dziecku zakładać? Tity Wy kupowaliście takie Leosiowi, jak się sprawdzają? Może jeszcze któraś ma takie?

Mel B 14/14 +

Czas edycji: 2012-06-14 o 12:45
Stary 2012-06-14, 12:45   #466
Eirene1987
Zakorzenienie

hej byliśmy wczoraj w teatrze jak któraś jest z wrocławia to będzie pewnie wiedziała - mayday super -nigdy sie tak nie uśmiałam 2 godziny ryłam aż mnie buzia bolała potem

Cytat:
Ja tez zarzekałam sie ze nie bede włączac małej zadnych bajek bo to niezdrowo na oczka itd...a jest jak jest... i tak sobie mysle ze nie ma co przed urodzeniem dziecka mowic ze sie nie bedzie robilo tego czy tamtego bo potem roznie wychodzi i zycie weryfikuje plany... Ja np nastawiona bylam na karmienie piersią a wyszlo tak ze karmilam tylko w szpitalu i mała od poczatku na butli... Miałam nie dawac smoczka, a moja królewna bez smoka nie zasnie.... no i o tak o...
dokładnie ja się dużo rzeczy zarzekałam a du.pa z tego wyszła nigdy nie mów nigdy

Cytat:
brawo! gratulacje z twojej strony czy tżta?

Cytat:
Hej!

mój uwielbia parówki
a widelczyk mamy taki mały plastikowy i ja mu nabieram daję do ręki a on wkłada sam do buzi

Cytat:

i jeszcze odnośnie tego gola, to mi się przypomniało, jak w piątek pojechaliśmy do dziadków i był akurat mecz Polska-Grecja i Tytoń obronił karnego, a ja wtedy wskoczyłam na kanapę i zaczęłam skakać z rękami do góry ( pozostałości ze starych dobrych czasów) a Dawid widząc to wlazł szybko na pufę, ręce podniósł do góry i zaczął skakać wołając "aaaaa"
haha słodko dzieci naśladują nas

Stary 2012-06-14, 14:01   #467
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Cześć
Cały czas leje, masakra aż mnie głowa przez tą pogodę boli, a Młody już przed 10 się pokładał, ale jakoś się zabawiliśmy do 11.30. Noc mieliśmy super, spanie od 20 do 7.10.
Ja zjadam drugie śniadanie, dopijam kawę i wezmę się za sprzątanie, bo mam wszystko z szafek powywlekane.

ja też Mateuszka razem z Dawidem oglądałam i musiałam mu potem jeszcze ze 4 razy włączyć, bo taki był zszokowany

u nas też książki w okropnym stanie, znacznie gorszym niż na tym filmiku teraz już nawet nie gryzie ich tylko od raz próbuje od grzbietu oderwać, więc ja rzadziej mu je daję bo mi szkoda, że takie poniszczone

Dawid je takim widelczykiem deserowym, może spróbujcie na początek

Dziewczyny mam pytanie. Będziemy w tym tygodniu kupować Dawidowi sandały i sporo jest takich bez osłoniętych palców. Zastanawiam się od kiedy takie można dziecku zakładać? Tity Wy kupowaliście takie Leosiowi, jak się sprawdzają? Może jeszcze któraś ma takie?
My mamy takie sandałki z 5-10-15 bez palców, nie pomyślałam nawet, że od jakiegoś momentu mozna je zakłądać... są ok i dobrze się małej w nich chodzi.
Stary 2012-06-14, 15:01   #468
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Hej!

Kupuje mu Morlinki tylko że one mają krótki termin ważności, a daję Michałowi parówkę raz w tygodniu, więc nigdy nie nadążam ich zużyć.

A tak wogóle to mój maluch lula właśnie

Kiedyś chwaliłam się, że potrafi pić z rurki, ale teraz już nie chce i pokazuje na butelkę wrr. Od jutra postanowiłam, że przez butelkę tylko mleko, a w ciągu dnia picie tylko z niekapka i już Zawsze bierze jeden łyk i rzuca w kąt...

moja jak zobaczy parówki to zaraz je bierze i nie chce oddać do skasowania a potem leci z nimi prosto do domu. Śmiesznie to wygląda
Oliwia pije herbate i nasze napoje przez słomkę, kupiłam 100szt. A sama z niekapka, z butelki nigdy nie piła. Je widelczykiem deserowym, sama nabija i do buzi, za to łyżeczką nie potrafi bo ją obraca do góry brzuchem.
Też muszę się rozejrzeć za kompletem sztućców dla dzieci.

Cytat:

Oliwia chodzi w takich z zakrytą piętą i odsłoniętymi paluszkami i są świetne. Te z odsłoniętymi palcami to chyba nie są wskazane dla dzieci czworakujących ale jak już chodzi to dlaczego nie?

Ty to prawdziwy kibic jesteś.

Hmmm, a ja właśnie czekam z obiadem aż moje śpiochy wstaną.
Oliwia ma drzemkę, tż śpi po nocce.
Naszło mnie na te klopsy co ostatnio pisałyście. Wyglądają smakowicie i jest dużo sosiku.

Pada i pada i pada, po obiedzie pojedziemy do rodziców na kawkę bo co tu robić

marta - gratulacje dla cioci. Ładne imię.
Pocieszny ten twój mały. Oliwia też zaczyna tak gadać i opowiadać coś po swojemu ale jak chcemy nagrać to od razu jest cisza.
Ona nigdy nie gryzła książek ani żadnych zabawek za to jak przyjdzie Zuzia to z zabawek aż kapie ślina a książki muszę chować
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 17:50   #469
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry

Piszę tego posta od rana i napisać nie mogę. Dziś miałam pobudkę o 8.08 normalnie moje dziecie zlitowało się nad mamusią.

Cytat:
tłumaczyłam jej, że mleczka nie ma, że cycuś chory a jak zaglądała pod bluzkę to tak podciągałam cyca że go nie widziała i mówiłam, że nie ma cycy
jak chciała to zabawiałam ją czymś, szłyśmy zrobić coś ciekawego, albo tylko chciała się napić wody lub soczku
w sumie to ona już dużo nie pije bo pomału ,,wysycham" i mnie boli jak ciągnie
Myślę, że piła cyca tyle razy z przyzwyczajenia a nie z potrzeby.
No to fajnie, że tak ładnie Ci zrozumiała. Ja od wczoraj ograniczyłam karmienie piersią. Jak woła am to robię jej butelkę lub daję coś innego do jedzenia. Tylko po tej jelitówce ma słabszy apetyt i dużo jest takich rzeczy, że nie chce jeść a wcześniej wcinała aż miło.

Cytat:
Cześć

U nas od rana leje, na chwilkę dosłownie się przejaśnia i znów ulewa. Musieliśmy niestety w taką pogodę iść piechotą na szczepienie (meningokoki), ale Dawid lubi pod tą folią jeździć, a ja wzięłam wielki parasol i jakoś było.
No to faktycznie szczuplaczek z Dawidka ale jak przybiera to nie masz się czym martwić. Ostatnio byłyśmy z Mają na basenie i przy innych dzieciach z jej 13 kilo wyglądała jak mały słonik.
U nas też padało cały czas ale po południu się rozpogodziło i poszłyśmy na krótki spacerek. Podobno weekend ma być gorący.W niedzielę planujemy rozłożyć małej basenik żeby się popluskała jak będzie ciepło.
Kasiunia my też mamy sandałki z zakrytą piętą i odkrytymi palcami i Maja świetnie w nich chodzi. Nawet lepiej niż w tych zakrytych.

Cytat:
becherovka za betę Wygląda na to, że wszystko ok I wow 17 zębów....szybkie te Wasze dzieciaczki!
Leoś został chyba dzisiaj posiadaczem 7 zęba i czekamy na 8. Wczoraj bardzo płakał wieczorem, w nocy co chwilę się budził z płaczem i dzisiaj rano też mocno płakał po przebudzeniu. Dopiero posmarowałam mu dziąsło Dentinoxem i włączyłam bajeczki i humor mu się poprawił. Jak wczoraj pięknie zjadł śniadanie i obiad, tak jak nigdy, to dzisiaj nie je nic. Tylko cycek. No i poszedł wyjątkowo spać przed 12. Widać, że go męczy dziąsło.

Właśnie jest u nas burza. Dobrze, że akurat z wyjściem się wyrobiliśmy, bo było gorąco i słonecznie. Byliśmy dzisiaj u sąsiadki-"ciotki" w ogrodzie. Wypicie kawy, czy herbaty to mission impossible...pot mnie zlał, tyle się nalatałam za małym.

Gratuluję ząbka Ja Mai włączam czasami ale kompletnie jej nie interesują

Cytat:
A o której lecą te pioseneczki? Może włączę małej i zobaczę czy się spodoba?

Marta gratuluję zostania ciocią klask i: u nas bajki wyglądają podobnie jak u Ciebie. Obgryzanie rogów to hit.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 18:39   #470
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdzają się całkiem dobrze Chociaż do tego naszego modelu mam zastrzeżenie, ale nie z powodu odsłoniętych palców, a zapięcia, bo materiał osłaniający odciska się na nóżce i trzeba luzować buciki.

L
J
Stary 2012-06-14, 20:23   #471
żurawinka
Zakorzenienie

Witamy się wieczornie
i doczytujemy
Cytat:
podejrzewam, że gdybym miała syna to tez bym tak mówila
Natomiast moj tż, zakochany po uszy w swojej córeczce-księżniczce, powiedzial ostatnio ze jak Karina przyprowadzi kiedys do domu swojego chłopaka i pójdą do pokoju, to bedzie jak Pawlak z "Nie ma mocnych" i zdejmie drzwi z pokoju i powie ze straszna duchota, albo bedzie smarowal zawiasy, co by wszystko miał pod kontrolą

ps. nam tez jest dobrze narazie we trójkę i nie trza psuć
Świetne

Cytat:
Hej,
dzieki za odpowiedzi odnośnie czapek. Będę nadal zakładała na bardzo wietrzne dni i na słońce.

Oglądaliśmy mecz, ale Michał nie był nim zbytnio zainteresowany

Ostatnio zauważyłam, że jedynki Michała nie są proste tylko skierowane lekko ku sobie. Zapewne ma tak przez to, że nadal pije z butelki mleko na noc i po przebudzeniu się. Pewnie dlatego ciężko mi go nauczyć picia z niekapka, bo nadal pije to mleko z butelki no i soczki w ciągu dnia. Tylko czasami z niekapka weźmie kilka łyków, ale jak bardzo chce mu się pić to szuka butelki:/

Czy Wasze dzieci nadal piją mleko z butelki?
Tak, mm tylko z butli 200 rano i wieczorem ale czasem nie dojada.
Niekapek słuzy nam do picia wody lub soku.

Cytat:
no to mozemy sobie przybic piatkę, bo mam tak samo chwile posiedzi w wozku i tyle... juz mnie to wnerwia, bo inne dzieci siedza ładnie sobie w wozkach a ta moja krolewna placze, prezy sie wygina, wszyscy sie na nas patrza i w koncu wyjmuje ja i targam na rękach...
Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej

U nas ostatnio ciężkie dni. Maja całymi dniami jest marudna i tylko na rączki by chciała. Jak wyjdziemy na spacer to w wózku wytrzyma max 20 min a później zaczynają się cyrki. Wstawanie, wyginanie, płacz jakby ją ze skóry obdzierali i spacer kończy się tym, że ją wyciągam no i pcham wózek z nią na rękach

Do tego jeszcze całe dnie wisi mi na cyckach. W ciągu godziny potrafi 3 razy wołać "am". Normalnie oszaleję.W nocy pobudki co chwilę i nawet przez sen woła "am"
Dzieciaki chyba bardzo chcą chodzić czemu nie mogą poszalec na nóżkach ?
My wychodzimy tylko na nogach w właśnie, na rękach to ja znoszę z placu zabaw żeby było szybciej.

Zaraz nadrobię resztę

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Część druga
Cytat:
anessa - jak zacznie chodzić to tylko kolana i rączki będą poobcierane od przewracania się i łapania zająców

.
Ja bym powiedziała że tylko lepiej będzie jesli dziecko ruchliwe Rozcięta warga przynajmniej raz w miesiącu, siniaki nawet na policzku itd. Jak biega a głowa sie odwraca np. i bum w meble.

Cytat:
Sama sobie włącza

Cytat:

To tak jak u nas, też kibicowała jak mama, jak krzyczałam i machałam rękami to ona ze mną, wogóle to uwielbia grac w piłkę

My mamy jedne sandałki ale już wyrasta z nich, reszta zakryte.

To ja tez mam pytanie - Wasze dzieci jedza same łyżeczką/widelcem? Bo moja tylko widelcem dla dorosłych, w sumie nie przyszło mi do głowy żeby mały kupić A jak jest z łyżeczką? Czy jest sens skoro zupę i tak rozleje?
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 22:02   #472
Tity
Zakorzenienie

żurwinko u nas kicha z jedzeniem sztućcami. Plastikowym nie da się nadziać, trochę tym dla dorosłych mu się udaje. A z łyżki połowa mu się zawsze wylewa i w związku z tym dzisiaj zupę buraczkową jadł ręką i pił z miski...

L
J
Stary 2012-06-14, 22:34   #473
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość

To ja tez mam pytanie - Wasze dzieci jedza same łyżeczką/widelcem? Bo moja tylko widelcem dla dorosłych, w sumie nie przyszło mi do głowy żeby mały kupić A jak jest z łyżeczką? Czy jest sens skoro zupę i tak rozleje?
tak jak pisałam wyżej, próbuje ale mu nie wychodzi

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Dziewczyny, czy dajecie swoim dzieciom do picia Kubusie?
Ja podaje i rozcieńczam wodą, ale ostatnio Michał dostał plam na buzi i drobniutkich podskórnych krostek na nosku i widzę, że zaczyna się na skroniach. Myślałam, że to po buraku, bo kiedyś miał podobnie, ale wtedy po dwóch dniach smarowania kremem plamki zeszły, a teraz coraz gorzej no i codziennie te soczki pije. Dzisiaj dodatkowo kupa za kupą. Nosek i bródka, aż chropowate z tych krosteczek

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 22:35   #474
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Zaraz chyba cos sobie zrobie...

:

Tak o to sie czuje i tyle mam do powiedzenia na dzien dzisiejszy po tym jak caly dzien odpisywalam, sama sie naprodukowalam i w koncu zacial mi sie internet i wszystko poszloooooooo sie walic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jestem wsciekla

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 23:01   #475
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak pisałam wyżej, próbuje ale mu nie wychodzi

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Ja podaje i rozcieńczam wodą, ale ostatnio Michał dostał plam na buzi i drobniutkich podskórnych krostek na nosku i widzę, że zaczyna się na skroniach. Myślałam, że to po buraku, bo kiedyś miał podobnie, ale wtedy po dwóch dniach smarowania kremem plamki zeszły, a teraz coraz gorzej no i codziennie te soczki pije. Dzisiaj dodatkowo kupa za kupą. Nosek i bródka, aż chropowate z tych krosteczek
Od czasu do czasu, ale też rozcieńczam wodą... Raczej nie mieliśmy żadnej wysypki, może Małemu szkodzi nadmiar jakiegoś składnika? To się tak mówi, ale te soki wiadomo, że nie są do końca idealne..

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 09:13   #476
żurawinka
Zakorzenienie

Hej dziewczęta
Czy tylko ja się dziś czuję jakby mnie traktor rozjechał?
Strasznie kręci mi się w głowie, chodzę jak pijana i nie mam sił i apetetu Nie wiem co się dzieje

Cytat:
Nie, ostatnio jak bylismy w Ikei dali nam soczek ale jakoś skład mnie nie przekonał i wypiłam sama

Cytat:
Zaraz chyba cos sobie zrobie...

:

Tak o to sie czuje i tyle mam do powiedzenia na dzien dzisiejszy po tym jak caly dzien odpisywalam, sama sie naprodukowalam i w koncu zacial mi sie internet i wszystko poszloooooooo sie walic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jestem wsciekla
No juz dobrze dziś napewno lepiej prawda?

Chyba lecę się połozyć, nie do życia jestem...
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 09:27   #477
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Wczoraj po południu się rozpogodziło, zaliczyliśmy długi pobyt na dworze i dziś od rana też już nie pada, a nawet słońce wyszło
Dawid super spał w nocy, nie budził się wcale, ale ja znów wstawałam kilka razy do niego. Nie wiem, czy Wasze dzieci też tak się wiercą w czasie snu? Mój Młody a to w poprzek łóżeczka, a to na kołdrze, a to z nogami na poduszce Co się przebudzę w nocy to on odkryty, więc wstaję go przykryć, a za chwile znów się odkrywa. Od paru nocy to już nawet nie za każdym razem wstaje przykryć My jesteśmy przykryci kołdrami po szyję, a jemu za ciepło pod kocykiem?

olsza, izunia, mordka, Tity, żurawinka dzięki za odpowiedzi na temat sandałków. Zastanawiam się jakie kupić i myślałam, że może jacyś specjaliści podają, że lepiej dla stopy żeby palce były jeszcze osłonięte czy coś Dawid już 2,5 miesiąca chodzi i robi to pewnie, ale wiadomo że czasem o coś się potknie, zahaczy, przewróci i zastanawiam się czy sobie paluszków nie poobdziera? Raczkowanie na dworze mu się nie zdaża, ale właśnie tych poobijanych palców się boję. I czy mu noga nie będzie do przodu leciała. Ale chyba jak buty są dobrze dobrane to nie ma takiej możliwości.

Cytat:
mój Dawid próbuje jeść widelczykiem deserowym, ale nie bardzo jeszcze potrafi sobie nabijać, więc najczęściej ja nabijam a on pakuje do buzi, łyżeczką też chciałby jeść, ale jak nabierze na nią to potem odwraca brzuszkiem do góry i rozlewa, więc czasem trzymam mu rączkę i razem nabieramy i trafiamy do buzi

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny, czy dajecie swoim dzieciom do picia Kubusie?
nie, dostawał rozcieńczony bobofrut, ale przestawiłam go na wodę
ale tak jak agaaga pisze, może coś mu tam nie podpasowało, bo Kubuś to chyba jednak nie sama natura...

Mel B 14/14 +

Czas edycji: 2012-06-15 o 11:12
Stary 2012-06-15, 10:18   #478
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
nie wyspałam się dziś chociaż wstałam po 7. Mateusz coraz częściej ląduje u nas w łóżku a ja jestem po nocy z nim nie do życia
teraz bąbel śpi wymęczony po spacerze i Knillu

Cytat:
Cześć
Cały czas leje, masakra aż mnie głowa przez tą pogodę boli

mnie też boli głowa strasznie przy takiej pogodzie. wczoraj i przedwczoraj to myślałam że padne i Mati jeszcze dawał popalić więc tym bardziej miałam dość

to widzę że Dawid ten typ co Mateusz, jego wszystkie książki porwane i pogryzione. ostatnio już mu nie daję żeby sam oglądał tylko pod nadzorem bo mi żal tych książek

ja właśnie też zastanawiam się nad sandałkami z odkrytymi palcami. boję się że będzie miał palce poobdzierane bo jeszcze zdarzy się jemu przewrócić czy poraczkować kawałek po chodniku

Cytat:
brawo! gratulacje z twojej strony czy tżta?
moja dobra koleżanka urodziła więc tak naprawdę jestem ciocią przyszywaną

Cytat:
moja jak zobaczy parówki to zaraz je bierze i nie chce oddać do skasowania a potem leci z nimi prosto do domu. Śmiesznie to wygląda
Oliwia pije herbate i nasze napoje przez słomkę, kupiłam 100szt. A sama z niekapka, z butelki nigdy nie piła. Je widelczykiem deserowym, sama nabija i do buzi, za to łyżeczką nie potrafi bo ją obraca do góry brzuchem.

marta - gratulacje dla cioci. Ładne imię.
Pocieszny ten twój mały. Oliwia też zaczyna tak gadać i opowiadać coś po swojemu ale jak chcemy nagrać to od razu jest cisza.
Ona nigdy nie gryzła książek ani żadnych zabawek za to jak przyjdzie Zuzia to z zabawek aż kapie ślina a książki muszę chować
hehe, dobra jest z tymi parówkami
Mateusz nie umie przez słomkę pić prędzej wdmuchuje powietrze żeby bulgotało a łyżkę też tak odwraca

no pocieszny tylko łobuz rośnie a myślałam że będę miała grzeczne i spokojne dziecko
zazdroszczę tego że Oliwia nie zjada ci książek. Mateusz wszystko do paszczy ładuje i nie umiem go tego oduczyć

Cytat:
Mateusz je sam widelcem deserowym, chociaż takim normalnym też umie łyżką próbuje ale odwraca ją do góry brzuchem tak jak Oliwka mordki

Cytat:

ja daję tylko soczki z gerbera i bobofruty dla dzieci i rozcieńczone wodą dość mocno leję 50ml soku i jakieś 100-150ml wody

Cytat:
Hej dziewczęta
Czy tylko ja się dziś czuję jakby mnie traktor rozjechał?
Strasznie kręci mi się w głowie, chodzę jak pijana i nie mam sił i apetetu Nie wiem co się dzieje
współczuję ja przez tę pogodę czułam się ostatnie dwa dni podobnie. tylko kurde apetyt mam większy

Cytat:
Nie wiem, czy Wasze dzieci też tak się wiercą w czasie snu? Mój Młody a to w poprzek łóżeczka, a to na kołdrze, a to z nogami na poduszce Co się przebudzę w nocy to on odkryty, więc wstaję go przykryć, a za chwile znów się odkrywa. Od paru nocy to już nawet nie za każdym razem wstaje przykryć My jesteśmy przykryci kołdrami po szyję, a jemu za ciepło pod kocykiem?
jakbym o Mateuszu czytała łazi po całym łóżku przez sen i śpi przykryty tylko przez pierwsze 30min. ja śpię pod pierzyną, przykryta po szyję a ten na k.rękaw i w k.spodenkach bez skarpet i odkryty. po mnie tego nie ma

Stary 2012-06-15, 10:45   #479
coralady
Wtajemniczenie

Witam sie po dłuższej nieobecności i przepraszam,że tak zaczynam ni z gruchy niz pietruchy,ale zanim doczytam to chcicałbym się poradzić.

Moja Lilia to straszny niejadek Nic nie chce jeść,co nie jest słodkie czyli np.kaszka,deserki,jogurty są ok.Z owoców to tylko banan,czasem jabłko,ale razcej sie nim bawi niż je.I chlebek,ale broń Boże nie z masłem,albo z czymkolwiek innym.

Obiadki są be,czasem zje,ale takie papki jak dla niemowlaków,żadnych grudek nie moze być bo pluje.Ja się wykończę Przestałam jej juz gotować bo ciagle wyrzucam jedzenie.I dodam,ze waży tylko 9 kg!

Może jest tutaj podobny niejadek i jego mama mi coś doradzi???
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 11:12   #480
olsza30
Raczkowanie

kasiunia, moje dziecko też tak sie wierci i non stop odkrywa, więc już stwierdziłam, ze widocznie jej za gorąco i tak śpi odkryta, w sumie jak się tak odkryje to się nie pzrebudza, a jak jest okryta to się wierci i odkrywa. Wczesniej ciągle ją przykrywałam, ale teraz to już rzadko, jak się sama rozbudzę. Ona najbardziej lubi spać w poprzek, na kołdrze, albo ostatnio wogóle z pupą w górze zasypia

Moje dziecko nie je sztućcami, kupialm jej plastikowe ale tak jak Tity pisała, nie da się nadziać na widelec, takiego normalnego widelca boje się jej dać, żeby sobie czegoś nim nie zrobiła. Łyżeczką to bardziej jest zabawa niż jedzenie, także obiadem ją karmię, a kanapeczki je rączkami, teraz to wogóle je tak, że zdejmuje wszystko i je osobno.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

cora może spróbuj z obiadków nie drugie dania, tylko same zupy narazie z drobniutko pokrojoną kosteczką i niezbyt gęste, że do nich sie przekona na początek ( zupki jarzynowe z dodatkiem kaszki manny ). Z moją małą miałam tez chwilowy taki problem gdzieś w oklicach 9 miesiąca, tylko sloiki chciała a nic z tego co jej ugotowałam, ale nie dałam za wygraną i codziennie jej gotowałam zupy. Wiadomo, że nie można zagadywać dziecka podczas jedzenia bo ma się skupić nad tym co robi i jeść świadomie, ale ja często biorę książkę, sadzam ją na łóżku wygodnie i czytamy, oglądamy obrazki i jemy- bo czasami nie chce jeść i jakbym jej tak nie zgadała to by nie zjadła.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości