|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Dzień dobry
![]() U nas dziś koszmarna nocka i to druga z rzędu. Maja budziła się co chwilkę z płaczem. Chyba ostatnia czwórka znowu się wyżyna bo mała kropeczka się już przebiła i chyba dalej wychodzi. Cytat:
Cytat:
![]() klaski : teraz jak się rozbryka to będziesz musiała za nią wszędzie biegać.Cytat:
Ja mam jednego chrześniaka u mojego brata a tż parkę. Cytat:
Maja właśnie zasnęła a ja postanowiłam nie kłaść się z nią tylko posiedzieć na kompie. Muszę poszukać jakiegoś przepisu na tort bo tż ma w sobotę urodziny i chce mu zrobić. A może któraś z Was ma ciekawy przepis? Za oknem paskudna pogoda także dzisiejszy dzień spędzimy w domu
|
|
|
#362 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
moja mała tylko 8 dni młodsza od Remika a ma dopiero 8 ząbków, no i dopiero 2 dni temu postawila swoje pierwsze kroczki (no i narazie na tym sie skonczylo bo juz nie chce narazie ćwiczyc tych kroczkow...)Ja rowniez po cichutku gratuluje i zycze zdrówka!!! PS.czy wy przed okresem macie tak ze puchnie Wam jak balon brzuch i zjadacie wiecej? bo ja mam brzuch jak balon i ciagle jjem, tak mialam przed ciaza, potem to zaniklo a teraz znow tak mam... musze zaczac cwiczyc zeby nie przytyc za bardzo przez to obzarstwo...
Nasza księżniczka Edytowane przez mik23 Czas edycji: 2012-06-05 o 11:49 |
|
|
|
|
|
#363 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dziś u nas od rana pada nie wiem kiedy my wreszcie pójdziemy na normalny spacer, bo od paru dni to tylko takie króciótkie wyjścia, albo wcale się nie da.Jutro wybieramy się znów do przychodni, bo w niedzielę pogorszyło się Dawidowi z oczami, od poniedziałku znów jest coraz lepiej, ale to już 8 dzień na tych kroplach z antybiotykiem. W poniedziałek miał być szczepiony, ale pewnie nam to przesuną. Cytat:
na poprawiny go co najwyżej zabierzemyCytat:
![]() brawa dla Adriano za postępy w chodzeniu ![]() Cytat:
potem dopiero inne polecenia załapałCytat:
zdecydowany rekordzista z niegogratuluję ciąży a tak zapytam z ciekawości, czy kolejny dzidziuś planowany? Cytat:
bierze mokrą chusteczkę i wyciera szafki nocne, misie, poduszkę, lustro w korytarzu itp. ![]() jak widzi na stole jakieś okruszki to łapie za szczotkę, ładuje ją na stół i z niego zmiata ![]() mój też już lodów próbował, jak kupuję gałkowe to tak jak marta biorę mu samego wafla i trochę swoich lodów nakładam, ale i takie zwykłe już lizał
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-06-05 o 11:59 |
|||||
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
Doktorka kazała dawać Remikowi galaretki bo ma bardzo miękkie paznokietki. No więc zaczęłam robić, cudowałam różne smaki z owocami a on zje kilka łyżeczek i wypluwa.
Blondynka w końcu wpadła na pomysł i płynna galaretkę przelała do butelki i dałam mu do picia - jak na razie działa - ciągnie flache ze hej ![]() No właśnie - flache ale z kubka z a nic nie chce pić ![]() Mik - może zrób sobie tak na wszelki wypadek teścik? Bo może teraz tez tak masz ciążowo? :p Kasiuni_a - dzidziuś planowany ![]() nie chcieliśmy za dużej różnicy między maluchami a 2 lata to w sam raz
Remik - 21.04.2011 Edytowane przez becherovka 3 Czas edycji: 2012-06-05 o 12:07 |
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed @ zjadłabym konia z kopytami, jestem nerwowa, wywalają mi pryszcze
|
|
|
#366 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
@ pewnie w piątek przyjdzie albo jakoś tak ![]() Cytat:
my mamy dziś szczepienie na ospę ![]() u nas jest skomplikowana sytuacja z tym weselem. też myślałam że Mateusz zostanie z ciocią a my pojedziemy ale okazało się że oni na wakacje jadą i nie wiedzą czy wrócą do tego czasu. ponadto to wesele jest 100km w jedną stronę a młodzi bardzo chcą żebyśmy byli na poprawinach z Mateuszem więc gdybyśmy Matiego zostawili w domu to następnego dnia znów musielibyśmy te 100km w jedną stronę robić a to już nam się średnio uśmiecha. i chyba najłatwiej będzie nam zabrać Matiego ze sobą. o 20 pójdzie normalnie spać i będziemy się zmieniać z dziadkami i ciociami w pilnowaniu tak to wygląda na dzień dzisiejszy. do wesela jeszcze prawie 3m-ce więc może coś innego wymyślimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Kasiunia biedny Dawidek z tymi oczkami. Już myślałam, że jest lepiej a tu klops
Życzę Wam aby szybko to minęło. Cytat:
Dziś ja robię makaron z serem. Szkoda tylko, że wczoraj zjedliśmy truskawki
|
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
QUOTE=becherovka 3;34519249]
Mik - może zrób sobie tak na wszelki wypadek teścik? Bo może teraz tez tak masz ciążowo? :p [/QUOTE] niee, nwet tak nie mów, my planujemy ale jeszcze nie teraz, teraz to ja mam inne plany, Boze no i teraz bede siedziala i myslala ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- noo jakies pocieszenie, bo myslalam ze ja tylko tak mam.... no ale i tak pewnie teraz bede myslec i sie zastanawiac...bo na serio narazie 2 malucha nie moge miec...
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
Ooooooo..
![]() a która mamusia też się spodziewa?
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Kwartalinka
![]() No i co zrobiłam ten makaron z serem i moja księżniczka zjadłą dosłownie 3 kawałki i zaczęła wypluwać
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dawid wie że trzeba mamie pomagać, będzie dobrym mężem dla przyszłej synowej Kurcze, wyobrażacie sobie siebie jako tesciowe??? |
||
|
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
ja ostatnio sobie siebie wyobrazilam w takiej roli
, bo bylysmy na spacerze i synek kolezanki-starszy od mojej małej o miesiac- przynosil mi kwiatki- smialysmy sie ze wie jak zapunktowac u tesciowej Tak sobie mysle ze chyba mi bedzie latwiej kiedys byc tesciowa dla mojego zięcia- mam córkę a podobno mamy, ktore mają synów są- ze sie tak wyraze- troszkę bardziej zazdrosne![]() , ale tak tylko słyszalam....
|
|
#373 | ||||
|
Raczkowanie
|
hejo
u mnie dziś kolejne spotkanie z położną posłuchałam trochę maluszka i poplotkowałam z kobietkami pośmiałyśmy się też z położną z mojego porodu do tej pory sądziłam, że mój poród nie był aktywny bo cały przesiedziałam na łóżku ale moja położna mnie uświadomiła, że co prawda z łóżka nie zeszłam ale to co ja tam wyczyniałam (skakanie, kołysanie itp.) z pewnością było aktywnością ![]() aż się dziwiła, że łóżko to przetrwało Łucja została z tatą, a jak wróciłam to przybiegła się przywitać i przytulić do mamy zupełnie inaczej wraca się do domu jak czeka w nim maluch ![]() Cytat:
![]() a brzuch w 18 tygodniu to chyba nic zadziwiającego podoba mi się określenie mojej ginekolog: kobieta w ciąży nie tyje tylko przybiera na wadze ![]() dla Dawidka za picie z kubeczkaCytat:
ale jakoś pooooowoli nam to idzie ta od x-landera w sumie fajna ale coraz cięższa mi się wydaje Cytat:
![]() dla synka za umiejętności i ząbkiCytat:
oby oczka wyzdrowiały jak najszybciej ![]() i jak po szczepieniu? oj ciekawe jaka będę
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2012-06-05 o 22:40 |
||||
|
|
|
|
#374 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
a co tu takie pustki od rana? ![]() my już po Knillu, Mati śpi a matka ma chwilę dla siebie nie wiem czy pamiętacie ale czekamy na buty z Ośrodka dla Mateusza. no i dziś w końcu przyszły, po 2,5m-cach ale okazało się że Młodemu noga urosła i buty są za małe dzisiaj w końcu udało mi się kupić tabletki ze skrzypem takie które kiedyś brałam i były skuteczne. wszędzie ich szukałam po aptekach i dziś udało mi się w końcu je dorwać ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() aż tak daleko w przyszłość nie wybiegam, hehe ![]() a tak na serio to sobie nie wyobrażam i jaka ja stara wtedy będę, o mamusiuCytat:
moja jest ciężka bardzo, stoi na dole cały czas bo nie dałabym rady wnieść na 3piętro. jedno co mi się w niej podoba to to że jest zwrotna, lekko się ją prowadzi mimo że ciężka a reszta to masakra ooo i jeszcze torba mi się podoba od tego wózka ![]() a po szczepieniu ok. Mateusz nawet się nie zorientował że został ukłuty reakcji poszczepiennej też nie ma na razie tfu, tfu
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2012-06-06 o 11:46 |
||
|
|
|
|
#375 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzięki za zainteresowanie oczkami Dawida Cytat:
niezależnie czy przed, czy po, czy w czasie okresu, do tego pryszcze mi ostatnio wywaliło i mam opryszczkę okres właśnie wczoraj dostałam Cytat:
u nas o tyle latwiej, że wesele u męża kolegi, więc tylko my idziemy, a dziadkowie mogą się Dawidem zajmować w tym czasie, ale jeżdżenia też mamy sporo, bo najpierw 100km zawieźć Dawida, potem stamtąd do pana młodego 60km (mój mąż świadkiem więc musimy), potem 80km do panny młodej, rano po weselu do rodziców też z 80km, po południu znów na poprawiny i powrót już mi się nie chcę jak o tym pomyślę, jak to moja fryzura i make up przetrwają ![]() Cytat:
jaką teściową?? Dawidek się przecież z mamusią ożeni ![]() Cytat:
![]() a Mateusz musi w tych ortopedycznych chodzić? teraz chyba kupowałaś mu normalne sandałki? ja jeszcze niedawno mówiłam, że chcemy małą różnicę między dziećmi, tak 2-3 lata, ale teraz nie tylko nie mamy warunków ale też przestaliśmy chcieć jest nam dobrze tak jak jesti oby się żadna reakcja nie pojawiła
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-06-06 o 12:22 |
||||
|
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
podejrzewam, że gdybym miała syna to tez bym tak mówilaNatomiast moj tż, zakochany po uszy w swojej córeczce-księżniczce, powiedzial ostatnio ze jak Karina przyprowadzi kiedys do domu swojego chłopaka i pójdą do pokoju, to bedzie jak Pawlak z "Nie ma mocnych" i zdejmie drzwi z pokoju i powie ze straszna duchota, albo bedzie smarowal zawiasy, co by wszystko miał pod kontrolą ![]() ps. nam tez jest dobrze narazie we trójkę i nie trza psuć
Nasza księżniczka Edytowane przez mik23 Czas edycji: 2012-06-06 o 14:03 |
|
|
|
|
#377 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś miałam odwiedziny moich rodziców. Dzięki czemu mogłam wyrwać się na miasto i pozałatwiać swoje sprawy. Maja dostała od dziadków stoliczek edukacyjny (mam nadzieję, że ją zainteresuje) a ja dostałam śliczną pościel ![]() Jutro tż ma wolne więc planujemy wyjazd na basen bo już dawno nie byliśmy. Jestem ciekawa jak Maja teraz zareaguje. Cytat:
![]() No tylko ciekawe czy Dawidek jest tego zdania co mamusia z żeniaczką? My też chcieliśmy różnicę 2-3 lat ale teraz to już raczej zdanie zostało zmienione i poczekamy jeszcze.
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
becherovka
gratuluję decyzji i trzymam kciuki za betę |
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Ahtaga
jak jest chłodno, tak poniżej 14 C albo wieje to zakładam ja osobiscie jestem zmarzluch i wydaje mi sie, ze małej zimno ![]() na słońce chusteczka albo kapelusik obowiazkowo i krem z filtrem ![]() dzisiaj rano było u nas 12 C: Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2017-10-02 o 08:53 |
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudna Zosia
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam bete - wyszło 75,75 i..... zgłupiałam do reszty
zaczęłam grzebać w necie jakie są normy bo nie pamiętam!! a panienka u której odbierałam wynik stwierdziła ze to bardzo niski wynik i albo to baaaardzo wczesna ciąża albo coś jest nie tak ja oczywiście wpadłam w panikę i zamiast iść z synkiem na spacer po mieście to zrobiłam mu rajd nie z tej ziemi żeby jak najszybciej dostać się do samochodu i pojechać do TZ-ta ale jak teraz patrzę to są dwie różne tabelki na przyrost i wychodzi mi albo 4-5 tydzień albo 1-2 masakra w poniedziałek zrobię jeszcze raz a we wtorek idę do gina i niestety to samo co z Remikiem -cukier mi świruje więc bez insuliny się raczej nie obejdzie ;( aaaaa.... ![]() zajrzeliśmy dziś z Remikiem do mnie do pracy - furorę zrobił mały podrywacz - wszystkie ciocie jego, wyżarł im paluszki i truskawki a najbardziej się śmiałam jak mój szef łaził za nami i całował Remika po rękach z tekstami " jaki on śliczny, jaki fajny"...
Remik - 21.04.2011 Edytowane przez becherovka 3 Czas edycji: 2012-06-06 o 20:44 |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Becherovka nie denerwuj się na zapas
Chwile grozy za Tobą, trzeba myśleć pozytywnie.Właśnie kończy mi się ostatni dzień wolnego Ja chciałabym być dobrą teściową! Ale jak przyszła synowa okaże się być zołzą to nic nie poradzę na swój straszny charakter
|
|
#384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 ale co strona i laboratorium to inne wskaźniki w tym co ja robiłam 4-5 tydz 1500-23000 więc bądź tu mądry i pisz wiersze
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
tajka
kazdy ma jakies zboczenia ![]() becherovka a kiedy mialas ostatnia @ ? |
|
|
|
|
#386 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zabki i GratulacjeWyslij mi na priva dane to dopisz cie do listy Cytat:
![]() Cytat:
Eeeee, tam Ciaza jest na bank, wiec tylko teraz czekac na mdlosci trzeba Nie stresuj sie, bo fasolce zaszkodzisz![]() Bry wieczor ![]() U nas wszystko powoli wychodzi na prosta, tzn. Ninek mniej kaszle, nie ma juz zielonych gilow i goraczki, innych reakcji poszczepiennych rowniez nie widze, wiec jest dobrze ![]() Ja sie przygotowuje w pracy do przyszlotygodniowej wyprzedazy letniej, wiec mam co robic a w domu obiecalam sobie jutro zabrac sie za pokoj Nina i swoja szafe, bo o pomste do Nieba wola, taki tam bu...del ![]() zobaczymy, co mi sie uda zrobic ![]() Jutro moj syncio juz 13 miesiecy konczy a ja tylko sie zastanawiam, kiedy i jakim sposobem te dni tak mijaja ![]() A w piatek... EURO!!!! Oglada ktoras? Ja to tylko na swiatowke i euro poluje, bo takto to nudy sa Sie bedzie dzialo Bede leciec na zlamanie karku z pracy, zeby te 30 minut koncowki chociaz obejrzec
|
|
|
#387 | ||||
|
Raczkowanie
|
hej
u mnie dziś kryzys jakiś babsztyl mnie zdenerwował o 8 rano i już mi taki stan pozostał na resztę dnia nic nie pomogła kawa, deser, spacer tak sobie myślałam czemu się człowiek takimi głupotami przejmuje ale nic mądrego nie wymyśliłam i cały dzień był do d... Cytat:
a co do szczepienia to super i niech tak już zostanie ![]() Cytat:
ciekawe czy to alergia na pyłki ![]() Cytat:
![]() dawno jej nie widziałam Cytat:
robię tylko test, jak wychodzi pozytywny to umawiam się na wizytę tak żeby był 7-8 tydzień i wszystko już widać a co do bety to właśnie czytałam w necie, że takie są różnice w normach i nie wiadomo jak ją interpretować idę spać kobietki bo padam już dziś mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie dużo lepszy dobranoc
|
|
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam ciężką spacerówę i cały rok trzymam ją w samochodzie ![]() właśnie spakowałam rzeczy i jadę na dłuuuugi weekend do rodziców z Oliwią. Jeny, pakunki jak na cały miesiąc. pa,pa wszystkim
|
|
|
#389 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Chłopy na spacerze, ja dopijam kawę a potem chyba jeszcze drugą zrobię, bo w nocy tak mnie głowa bolała, że nie mogłam spać. Lewe oczko Dawida już normalne, ale prawe jeszcze zaczerwienione, a nawet po tych nowych kroplach jakby gorzej Jutro na kontrolę, a jak pediatra nic sensowanego nie wymyśli to pójziemy chyba okulisty.Cytat:
a najlepiej to iść jak najszybciej do gina i on powinien rozwiać Twoje wątpliwości a kiedy miałaś ostatnią @? Cytat:
ja to w ogóle kibol byłam straszny przez lata całe, ale ostatnio rodzina, praca itp. więc się uspokoiło to wszystko, a ja bardziej innymi sportami niż piłką się zainteresowałamczasem się śmieję, że przedłużyłam wychowawczy żeby jeszcze EURO i Igrzyska obejrzeć w spokoju ![]() no i ja od 14 lat kibicuję Włochom ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
Remik dziś zaszalał na całego - spał do 9;30 !!!!!!!!
normalnie wstaje koło 7 - chyba wyczuł że dziś wolne i dał rodzicom pospać ![]() chłopaki poszły na spacer a ja się biorę za sprzątanie bo jutro mamy gości - znajomych z uczelni - nie chce mi się ale cóż... Ostatnią @ miałam 06.05 czyli mam 33 dc dopiero. Ale zawsze miałam między 28-30 a poza tym to beta jest jednak za wysokie jak na nic (ależ gramatyczne zdanie mi wyszło )ale ponieważ staramy się od kilku miesięcy to ja robiłam test już w niedziele ![]() ehhh... świruje i tyle - w poniedziałek wszystko się wyjaśni ale jestem baaaaardzo dobrej myśli
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

klaski :

nie wiem kiedy my wreszcie pójdziemy na normalny spacer, bo od paru dni to tylko takie króciótkie wyjścia, albo wcale się nie da.
cieszę się z tego wesela tym bardziej że będzie w moje urodziny 
:brzydal :
zdecydowany rekordzista z niego

Oglada ktoras? Ja to tylko na swiatowke i euro poluje, bo takto to nudy sa