|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() ![]() Poza tym podziwiam moje dziecko za to JAK je ![]() ![]()
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
zostało mi jeszcze kilka stron czytania, ale już dzisiaj nie dam rady.
Jutro jedziemy na weekend do teściów więc może tam skorzystam z neta skoro babcia cały czas z wnuczkiem by siedziała ![]() Dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
oczy mojej Ewelinki są jak lustro
![]() Załącznik 4727825
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-07-30 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Jolka, ja próbowałam kilka razy. Ciekawość to raz a dwa, sprawdzałam czy ma dobrą temperaturę, nie ufałam nadgarstkom
![]() Poza tym to przecież produkt mojego własnego organizmu, którym żywię istotę, która ze mnie wyszła. To, że jest słodkie to mało powiedziane. Jakby ktoś na litr mleka wsypał szklankę cukru ![]()
#1686 | ||
Zakorzenienie
|
![]() u nas nocka spokojna chociaż po drugim karmieniu dostałam zawrotu głowy przy wstawaniu po każdym wypadnięciu smoczka że wzięłam Anię do łóżka i spała z nami ![]() Za oknem mam słoneczko może dzisiaj wyjdziemy ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
Ja też chodzę na spacery niezależnie od temperatury chyba że pada tak jak wczoraj to nie ma możliwości wyjść. Co do ubierania ja słyszałam że takie małe dziecko powinno mieć jedną warstwę wiecej niż dorosły, ale ja zawsze dzieciaki ubieram na cebulkę że w razie czego mogę im coś zdjąć a jak jest ciepło a gdzieś jedziemy zawsze w torbę zabieram coś z długim rękawem i nie raz już nam tyłek mój sposób uratował. ![]() ![]() Zdrówka Konia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Moja mama nadal jest u nas więc nie siedzę na necie i raczej już Was nie nadrobię bo jest tego z 20 stron ![]() Mama duzo mi pomaga i bardzo się cieszę że tu jest bo mąż pracuje codziennie od 15-2 a że pogoda ost była brzydka to trzeba było siedzieć w domu i chyba sama bym zwariowała, zwłaszcza jak Madzia marudziła momentami. Dziś robi się już ładnie i na pewno wyjdziemy na spacer ![]() Z mojej Madzi jest niezły kibic, jak tylko leci mecz to tak się patrzy w TV i nie może oczu oderwać ![]() ![]() Mam nadzieję że wszystkie dzieciaczki są zdrowe. Buziaczki i miłego dnia dla wszystkich ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Widzę że poruszany jest temat czapek, ja też rzadko zakładam Madzi czapkę bo ona ich nie lubi, no chyba że jest bardzo zimno, a tak to nie bo przecież w gondolce jest aż za ciepło. No i też nie ubieram jej za grubo bo ona zaraz płacze przeraźliwie jak jej jest gorąco, zawsze sprawdzam kark czy nie jest jej za zimno. Czytałam gdzieś że takie dziecko lepiej radzi sobie z wychłodzeniem niż z przegrzaniem.
#1688 |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Nie wyspalam sie.A za oknem taka pogoda,ze najchetniej wrocilabym do lozka.Zimno,szaro,leje deszcz.A czeka mnie wyprawa z wozkiem z Wiki do szkoly,pol godz w jedna strone i popoludniu jeszcze odebrac ja musze.Nie podoba mi sie to ![]()
#1689 |
Wtajemniczenie
|
U nas za oknem słoneczko
![]() ![]() ![]() Moja gwiazdeczka się obudziła o 6, pojadła i przy butelce zasnęła i śpi dalej ![]() Natkulec Gabi też jest kibicem, aczkolwiek jak wczoraj siedziała sobie w bujaczku i się bawiła, ja prasowałam obok niej i telewizor był włączony i leciał mecz to zasnęła... ![]() ![]() ![]() Ja czapeczkę zakładam taką cienką bawełnianą jak wychodzimy :P Choć słyszałam że to typowo polskie przyzwyczajenie i nigdzie indziej nie praktykowane :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Wtajemniczenie
|
Moja babcia jak zobaczy że choćby fragment uszka wystaje Gabi spod czapki to zawału chce dostać
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tiaaa wypiłam herbatę i poszłam spać. Odnośnie kilogramów (tych 3) które zalegają ... zrobiłam wczoraj lazanie i najadłam się jak bąk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja córka od wczoraj wieczorem polubiła smoczek ale tylko wieczorem rano ma odruch wymiotny jak próbuje podać ![]()
![]() |
#1694 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Wiedzialam, ze bedzie co nadrabiac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do jedzenia to Jula ma identycznie od kilku dni ... teraz pisalam z kolezanka i ona twierdzi ze juz zabki nam sie zaczynaja... sama nie wiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- my mialysmy wczora popoludnie masakre - mala nie chciala jesc a plakala z glodu i tak od 18 do 22, ja juz jak wrak chodzilam ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Raczkowanie
|
Moje dziecko śpi od 3 godzin,aż byłam zajrzeć czy oddycha
![]()
#1696 |
Zakorzenienie
|
Ja czytam i aż mi szczęka opada
DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ŻE TRAFIŁAM NA NORMALNY WĄTEK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ja tak na szybko , bo sprzątać muszę ![]() ja tamte wątek zaczęłam czytać i się poddałam, szkoda czasu ![]() ![]() Moniq a np takie zdjęcie jak w avatarze to jak się robi? wiem durne pytanie, ale pytam o parametry, przesłona i migawka .... Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-15 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Gang Iren
|
Wrocilam ze szkoly,na szczescie jak wyszlismy to przestalo padac i wyglada na to,ze sie wypogodzi,zrobilo sie duzo cieplej.Ale jak wiadomo nie ma sie co nastawiac,bo angielska pogoda jest zmienna
![]() Cytat:
Ja staram sie zeby Eryk mial jak najmniejszy kontakt z TV.Nigdy nie jest tak,zeby w niego patrzyl,ale czasem sie zdarza,ze jest w tym samym pokoju,w ktorym jest wlaczony telewizor. Ja z reguly zakladam czapeczke,ale przez ostatnie 2 miesiace tylko tydzien bylo cieplo,a tak to jest od 8 do 16 stopni max i wiatr wieje.Jak jest cieplo i leciutki wietrzyk lub brak wiatru to nie zakladam mu czapki.Ale tu w Anglii nic dziwnego jak np noworodek albo male niemowle przy np 13 stopniach jest w samym pajacu bez czapki ![]()
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
nie wytrzymalam i musialam sie tam odezwac no
![]() samo zalozenie tego watku bylo prowokacja jak dla mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie wszystko tak samo ![]() Tynka Kaja czkawkę też jeszcze często miewa.. Ale zauważyłam, że u nas najcześciej jednak jak chłodniej się zrobi. Co do czapy to ja czasem zakładałam - jak wieje, żeby uszu nie przewiało. Zawsze się o to boję, bo sama miałam często zapalenie ucha i zatok.. Nikki mi też kiedyś nadżerkę "zdiagnozowano", potem nagle Jej nie było.. Chyba czasem co poniektórzy lekarze mają za dużą wyobraźnię, i widzą za dużo, żeby zarobic ![]() Nikki, na pewno wszystko jest ok, jeśli nawet masz a lekarz nie kazał nic z tym robic. Wszystko zależy od tego jak jest duża, jeśli nie kazał nic robic, to znaczy że masz niewielką ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-15 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie że prowokacja emigra
![]() Gosia ja też jakoś specjalnie nie sadzam Gabi przed TV ale jest tak ze mamy jeden pokój na razie i często jest tv włączony i czasem się zdarzy ze się na niego zapatrzy jak się bawi na macie, foteliku czy na rękach. I nie ma się co dziwić, kolorowo tam i przyciąga to wzrok małej na tej samej zasadzie jak światełka na macie na przykłąd ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konia z tego co kojarzę i pamiętam to trzeba ustawic niską liczbę przysłony, wtedy tło jest rozmyte (jeśli o to chodzi). Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-15 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Wtajemniczenie
|
lena_mi na ogólnym mama z klasą wątek patologie wizażowej odchowalni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
moj w dzien nie spi nawet dwoch godzin ciurkiem
![]() matka moja dzwonila z teoria ze mam za malo pokarmu skoro maly budzi sie na jedzenie w nocy i w dzien potrafi co godzina jesc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Nie no wiadomo,ze czasem nie ma wyjscia i dziecko jest wiekszosc czasu w tym samym pomieszczeniu co telewizor,jak Wiki byla malutka tez mielismy tylko jeden pokoj.Chodzilo mi o to,ze jak telewizor takim malym dzieciaczkom robi wode z mozgu,za wiele obrazow sie tam przesuwa,dziecko nie nadaza za tym,wiec lepiej starac sie,zeby dziecko nie patrzylo w niego.Dzieci do drugiego roku zycia nie powinny ogladac telewizji.
![]() |
#1707 |
Rozeznanie
|
Hej..
No nie... Dziewczyny wiecie,jest jedna rada,żeby ustrzec się przed takimi atakami-KLUB.I to prywatny. Tam nikt nie będzie nas obserwował a potem wysnuwał wniosków na temat sposobu wychowywania naszych dzieci... Wiecie wg mnie to jest podłe. Bo czyta najpierw po cichaczu,wybiera to co się jej "podoba" (czyt. nadaje się do założenia wątku zaczepno-obronnego) i potem obgaduje i wyśmiewa niczego niepodejrzewające mamy... Czemu nie miała na tyle odwagi,żeby zwrócić uwagę bezpośrednio tym osobom? Takie pokątne gadanie rodem z podstawówki,ehhh....
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Moja Hania dziś przechodzi samą siebie... wszystko Jej nie pasuje... na rekach nie, w łóżeczku nie, na łóżku nie, w wózku też nie... do chusty też nie dała się dziś włożyć ![]() W nocy ładnie spała - o 19karmienie, pobudka o 2.30 i 6.30 (a bałam się,że mam za mało pokarmu - widocznie jej wystarcza) Potem jadła jeszcze o 8, 9.15 i 10.15 w między czasie po półgodzinnym usypianiu zapadła w dziesięciominutową drzemkę z przerwą na 2 minuty płaczu i teraz po 45minutowym usypianiu zasnęła przed chwilą... oczywiście zanim zasnęła zrobiła taką akcję wyjcową, że normalnie bałam się, że w końcu nie złapie oddechu... Nie wiem czy coś Ją boli czy po prostu ma gorszy dzień, ale już nie mam siły... A jeszcze mój Mąż dziś wyjechał i wróci dopiero w niedzielę, a jutro na wieczór mi sie teściowie zapowiedzieli ![]() ![]() I jak Im Marcin powiedział, że lepiej, żeby przyjechali w niedzielę, to się teściowa prawie obraziła... No i mieliśmy zaplanowane chrzciny na 24czerwca, ale okazało się, że teściowie wyjeżdżają na wakacje akurat wtedy i musimy chcrzciny przełożyć ![]() Ehhh... przepraszam, ale musiałam to z siebie wyrzucić.... A tak odnośnie tamtego wątku o patologiach, to też czytałam i się załamałam.... jak można tak ludzi niesprawiedliwie oceniać??/ Emigra, a Ty tam uważaj, bo i Ty dostaniesz ostrzeżenie jak mamusie styczniowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej Mamusie!
Od 2 dni przeczesuję net i książki, w poszukiwaniu odpowiedzi, kiedy zacząć rozszerzać dietę niemowlaczkom na piersi??? Mam istny mętlik w głowie! Planowałam zacząć robić to od 7 mieś. a tu zewsząd wszyscy zaczęli mi udzielać dobrych rad, że jak to, co tak późno?! Dziecko rośnie, potrzebuje witaminek, jabłuszko, marchewka takie rzeczy już TERAZ powinnam wprowadzać! Moja siostra starsza wręcz się ze mną pokłuciła, że nic w tym kierunku nie robię. Boona wprowadziła chyba już w 4 czy po 4 mieś. stałe pokarmy, a jej synek był na piersi ogólnie ponad 1,5 roku. Gdy jej wyjaśniłam, żekieruję się zaleceniami lekarza, to ona mi na to, że jej pediatra kazała wprowadzać właśnie w tym okresie ( siostra mieszka w Niemczech), i żebym nie słuchała tutejszych. No, z pediatrą akurat nie mam styczności, bo albo położna, albo GP, ale GP nic na razie nie mówiła... Wg dawnych wytycznych, dietę można było rozszerzać zarówno dzieciom piersiowym i butelkowym właśnie po 4 mieś. od 2003 chyba się zmieniły zalecenia. Tj dzieci butelkowe nadal od 4 mieś. dzieci cycowe od 7... I tu pytanie do doświadczonych forumowych mam. Jeżeli piszą, że układ pokarmowy niemowlaczka jest niedojrzały i wczesne rozszerzanie diety jest dla niego zagrożeniem, to czemu można wystawiać na nie dzieci butelkowe???? Zalecenia się zmieniają z dekady na dekadę! Nie mam parcia na wczesne rozszerzanie diety, jak mówiłam, chciałam zaczekać do 7 mieś z tym, ale teraz już nie wiem co robić, bo chciałabym żeby Matyldzie nie wyrządzić krzywdy przypadkiem...I do tego wyczytałam, że gluten powinno się wprowadzać po 1/2 łyżeczki już od 5 mieś.... Co Wam kochane radzili pediatrzy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no to dostane ostrzezenie - trudno ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.