Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 14:19   #2881
mmmmmm
Zakorzenienie

Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)

dub

Edytowane przez mmmmmm
Czas edycji: 2012-06-15 o 14:22
mmmmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 14:20   #2882
2016070953
Konto usunięte

bo nie lubie jak mi sie daje do zrozumienia, tak cięzko powiedzieć "nie chce o tym gadać' ???

6m wmawiam sobie bo skoro cos sie słyszy sto razy to się w to w końcu uwierzy :/

a co do Krakowa, to tez sa tu takie osoby, w innych miastach pewnie też kolega z Gdańska na takie baby mówi "poduszkowce" - bo siedza w oknach z łokciami opartymi na poduszce"

Edytowane przez 2016070953
Czas edycji: 2012-06-15 o 14:21
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 14:22   #2883
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Ale ktoś coś takiego pisał?
Dziewczyny pisały wyżej.

Mnie ciekawiło, co ta Amerykanka robi w Polsce, która nie wydaje mi się wcale atrakcyjnym krajem dla osoby z Zachodu ani pod względem naukowym, ani kulturowym, ani socjalnym.
Cytat:
Dla mnie gorsze jest mówienie wszystkiego co najgorsze o swoim kraju i patrzenie na inne przez różowe okulary. Bo tu jest to siamto, owamto, wścibscy, złowrodzy ludzie itd. A w innych krajach tego nie ma?
nie znoszę jak ktoś generalizuje i mówi, że w Polsce ludzie są tacy i tacy a gdzieś indziej 100 razy lepsi. Nie, wszedzie są dobrzy i źle. A że w różnych proporcjach to już od wielu czynników zależy.
Jeśli pijesz do mnie, to mnie kompletnie nie zrozumiałaś.
Stary 2012-06-15, 14:25   #2884
cholernarejestracja
Copyraptor

Malla, to chyba nie zrozumiałam, sorry
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 14:26   #2885
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisały wyżej.

Mnie ciekawiło, co ta Amerykanka robi w Polsce, która nie wydaje mi się wcale atrakcyjnym krajem dla osoby z Zachodu ani pod względem naukowym, ani kulturowym, ani socjalnym.

Jeśli pijesz do mnie, to mnie kompletnie nie zrozumiałaś.
Nie piję do Ciebie. Napisałaś, że nie lubisz utopijnego patrzenia na własny kraj. Zgadzam się. Ale na drugim końcu szali jest coś co dla mnie jest gorsze
Stary 2012-06-15, 14:30   #2886
cholernarejestracja
Copyraptor

Hard, to ty powinnaś się dostosować do kulturowo przyjętych wzorców, a nie oczekiwać, że wszyscy inni dostosują się do Ciebie

W naszej kulturze zwyczajnie niekulturalne jest powiedzenie "daj mi wreszcie spokój, akurat Tobie nie chcę o tym mówić".
I tak samo niekulturalne jest natrętne dopytywanie się o, zmyślony przykład, chorobę jakiejś osoby, kiedy widzisz, że ta Ci odpowiada półsłówkami, niekonkretnie i usiłuje zmienić temat.

Poduszkowce świetne

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2012-06-15 o 14:31
Stary 2012-06-15, 14:38   #2887
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że chociaż wiesz, jak wyglądają nasi co przystojniejsi piłkarze
Tak? Wiem?
Nie wiedziałam, że wiem albo nie załapałam aluzji
Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Cholerko każdy z nas ma jakaś cechę która drażni innych, z reguły sie nie widzi swoich złych cech. a jeżeli chodzi o dawanie do zrozumienia na forum - cóż za dużo jest czasem pisania żeby komuś coś wyjaśnić - i żeby było jasne tyczy się to ogólnie wypowiedzi na forach. Poza tym nie cierpie zawoalowanego dawania do zrozumienia, drażni mnie coś takiego. Ja jak mi cos nie pasuje to od razu mówie że nie chce o czymś gadać. I widzę bardzo dużo belek w swoich oczach.

a lektury szkolne - Nad niemnem było okropne, Lala, i trylogia też
Ja też. Dlatego uchodzę tutaj za tą, co wpada i Cię opierdala
A przecież to nie jest zła cecha.

O taaak. Lalki i Trylogii też nie przeczytałam
Ludzi bezdomnych próbowałam zmęczyć, ale w trakcie poległam.
Cytat:
bo nie lubie jak mi sie daje do zrozumienia, tak cięzko powiedzieć "nie chce o tym gadać' ???
Trzy

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Poduszkowce świetne
Ja bym pomyślała w pierwszej chwili, że chodzi o rozległe gabaryty owych pań

Edytowane przez Lenkapuma
Czas edycji: 2012-06-15 o 14:33
Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 14:38   #2888
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
dub
dubstep!
umc umc umc
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 14:39   #2889
Malla
Nie depcze krokusów

Cholera - kiedy bierzesz kotka!
Cytat:
Nie piję do Ciebie. Napisałaś, że nie lubisz utopijnego patrzenia na własny kraj. Zgadzam się. Ale na drugim końcu szali jest coś co dla mnie jest gorsze
Tak, ten drugi koniec jest znacznie gorszy I dla tych ludzi, i dla ich otoczenia. Mówi się, że Polacy na wszystko narzekają, ale przecież wszędzie tak jest. Wszędzie znajdą się narzekacze, bo nigdzie nie jest idealnie.

Mój brat w Anglii jest uważany za wesołka, bo na nic nie narzeka. Często go ludzie pytają, co bierze A on tylko docenia to co ma.

Strasznie mnie zastanawia, co wywołuje w ludziach zainteresowanie przeprowadzką z Zachodu do Polski. Uważam, że u nas mają gorsze warunki rozwoju i niższą stopę życiową.

W czasie masowej emigracji na Wyspy słyszałam często, że uciekają z naszego zapyziałego kraju, by wieść godne życie. Nie uważam, by moje życie było niegodne Nie mam domu, nie podróżuję, nie mam markowych ciuchów, ale po prostu tego nie potrzebuję.
Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Tak? Wiem?
Nie wiedziałam, że wiem albo nie załapałam aluzji
Jak mogłaś to przeoczyć? Cały internet jest napakowany Lewandowskim z uniesioną koszulką! Po jednym meczu nasi piłkarze stali się obiektem marzeń połowy Polek Nie ma godziny, by na Facebooku nie pojawiła się w Aktualnościach notka o którymś z nich.
Stary 2012-06-15, 14:52   #2890
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Mam nową współlokatorkę - wydaje się bardzo sympatyczna Słabo mówi po polsku, ale widać, że się stara. Hm, to jakaś dziwna właściwość, bo wszystkie moje najfajniejsze współlokatorki słabo mówiły po polsku...
no cóż obyście się dogadały, a dziewczyna polski pewnie szybko poprawi

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
A podgląda jak się malujesz? Bo ostatnio zaważyłam, że jedni faceci bardzo lubią podglądać jak się dziewczyna maluje a drugim to..zwisa
ja bym się głupio czuła, strasznie nie lubię jak ktoś patrzy jak się maluję

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
kolejny "euro-dzień":
Włochy- Chorwacja 1:1- mecz słaby, niezbyt ciekawy, specjalnie się nie popisali
Hiszpania- Irlandia 4:0- piękno futbolu w całej rozciągłości! mecz rewelacyjny. Hiszpanie już w 4minucie strzelili gola, bramki były piękne, chociaż 4-ta strzelona w końcówce meczu to czysta finezja. Aż było mi szkoda Irlandczyków i chciałam żeby na "otarcie łez" strzelili chociaż 1 honorową. Ale jak oni walczyli! nie odpuścili do samego końca chociaż sprawa była przegrana. A kibice jak ktoś nie znał wyniku mógłby pomyśleć, że zieloni wygrali- ostatnie 10-15 min to nieprzerwany doping. nawet już po meczu udało im się przekrzyczeć Hiszpanów! wielki ukłon w ich stronę i aż pozazdrościć.
ad. Włochy-Chorwacja - byłam na zajęciach do 19, dobrze że mecz był nudny
ad. Hiszpania-Irlandia - też irlandzcy kibice mnie zachwycili

Cytat:
Brrr... Wesele Wyspiańskiego pamiętam jak przez mgłę. Lektura nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Jakaś taka schizowa była. Można mnie było tytułować per mol książkowy, ale pewnych lektur nie zdzierżyłam (Wesele, Chłopi, Nad Niemnem).Wychodzi na to, że słaba ze mnie patriotka
moja mama średnio co kilka miesięcy wypomina mi, że nie przeczytałam Potopu ale w sumie wiele lektur u mnie w liceum było traktowanych po macoszemu, kiedy miałam przeczytać 1000-stronicową powieść, skoro poświęcaliśmy na nią 3 (!) lekcje, a potem przechodziliśmy do kolejnej 500-stronicowej, a za kilka dni do kolejnej?

lubię czytać, ale przyznam szczerze, że w wielu wypadkach trudno mi się przekonać do tzw. klasyki. gdzieś słyszałam, że klasykę literatury każdy zna, nikt nie czytał, może co w tym jest

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 14:53   #2891
torbydka
Raczkowanie

To tylko ja się wyłamię, pisząc, że szkolne lektury do pozytywizmu włącznie były w porządku? Za to wymiękłam przy Szewcach, Gombrowiczu, Kuncewiczowej i nadinterpretowałam Szymborską :P

Obejrzałam filmik z ostatnich czterech minut. Irlandzcy kibice są świetni! A melodia skojarzyła mi się z naszym hymnem siatkówki.

Edytowane przez torbydka
Czas edycji: 2012-06-15 o 14:56
torbydka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 14:54   #2892
2016070953
Konto usunięte

Cholerko wystarczy powiedzieć "nie chce o tym mówić" dla mnie to nie jest niekulturalne, dużo osób używa takiego sformułowania.
Ja się cały czas dostosowuję. a naszej kulturze jest jeszcze wiele rzeczy do których wiele z ans się nie stosuje i tyle.
Lenka ty w ogóle jesteś osobą bezpośrednią i mówiącą wprost, czasem tylko zbyt dosadnie a ludzi bezdomnych jednym tchem przeczytałam, super ksiązka.

Edytowane przez 2016070953
Czas edycji: 2012-06-15 o 14:55
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 14:58   #2893
cholernarejestracja
Copyraptor

Malla, dopiero tydzień temu otworzyły oczka jak wam mówiłam, że znalazłam, to one miały dwa czy trzy dni
Stary 2012-06-15, 15:01   #2894
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ad. Włochy-Chorwacja - byłam na zajęciach do 19, dobrze że mecz był nudny
ad. Hiszpania-Irlandia - też irlandzcy kibice mnie zachwycili
Kotek Mistrzyni był warty opuszczenia tych wydarzeń
Cytat:
lubię czytać, ale przyznam szczerze, że w wielu wypadkach trudno mi się przekonać do tzw. klasyki. gdzieś słyszałam, że klasykę literatury każdy zna, nikt nie czytał, może co w tym jest
Z tego co pamiętam, przeczytałam wszystkie lektury obowiązkowe i większość nieobowiązkowych.
W zasadzie to nie wiem, po co
Cytat:
Malla, dopiero tydzień temu otworzyły oczka jak wam mówiłam, że znalazłam, to one miały dwa czy trzy dni
Niuniusie

Idzie któraś dziś na jogę do Meli Melo?
Stary 2012-06-15, 15:07   #2895
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Cholerko wystarczy powiedzieć "nie chce o tym mówić" dla mnie to nie jest niekulturalne, dużo osób używa takiego sformułowania.
Ja się cały czas dostosowuję. a naszej kulturze jest jeszcze wiele rzeczy do których wiele z ans się nie stosuje i tyle.
Lenka ty w ogóle jesteś osobą bezpośrednią i mówiącą wprost, czasem tylko zbyt dosadnie a ludzi bezdomnych jednym tchem przeczytałam, super ksiązka.
No dobrze, ale ludzie już i tak czują się niekomfortowo, bo nie wyłapujesz oznak, że nie chcą o tym mówić. Jasne, w końcu prosto z mostu walną "nie chcę o tym mówić", ale i tak będą zirytowani, bo od dobrych pięciu minut dają Ci to do zrozumienia, a ty zupełnie tego nie zauważasz i drążysz dalej.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Mam nową kartę do aparatu
Stary 2012-06-15, 15:08   #2896
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Brrr... Wesele Wyspiańskiego pamiętam jak przez mgłę. Lektura nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Jakaś taka schizowa była. Można mnie było tytułować per mol książkowy, ale pewnych lektur nie zdzierżyłam (Wesele, Chłopi, Nad Niemnem).Wychodzi na to, że słaba ze mnie patriotka
Chłopi łyknęłam od razu cztery tomy

Cytat:
Cholerko każdy z nas ma jakaś cechę która drażni innych, z reguły sie nie widzi swoich złych cech. a jeżeli chodzi o dawanie do zrozumienia na forum - cóż za dużo jest czasem pisania żeby komuś coś wyjaśnić - i żeby było jasne tyczy się to ogólnie wypowiedzi na forach. Poza tym nie cierpie zawoalowanego dawania do zrozumienia, drażni mnie coś takiego. Ja jak mi cos nie pasuje to od razu mówie że nie chce o czymś gadać. I widzę bardzo dużo belek w swoich oczach.

a lektury szkolne - Nad niemnem było okropne, Lala, i trylogia też
Lalka - fu.
Ale Twoją wypowiedź odebrałam tak samo jak Cholerka (zresztą nie pierwszy raz - o czym już Ci kiedyś pisałam )

Cytat:
a co do Krakowa, to tez sa tu takie osoby, w innych miastach pewnie też kolega z Gdańska na takie baby mówi "poduszkowce" - bo siedza w oknach z łokciami opartymi na poduszce"
Sąsiedzki monitoring

Cytat:

O taaak. Lalki i Trylogii też nie przeczytałam
Ludzi bezdomnych próbowałam zmęczyć, ale w trakcie poległam.
Trzy razy zasnęłam czytając Konrada Wallenroda (jedno popołudnie).
A z Trylogią czekam na wakacje żeby zrobić powtórkę

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 15:21   #2897
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mogłaś to przeoczyć? Cały internet jest napakowany Lewandowskim z uniesioną koszulką! Po jednym meczu nasi piłkarze stali się obiektem marzeń połowy Polek Nie ma godziny, by na Facebooku nie pojawiła się w Aktualnościach notka o którymś z nich.
Eeee? To ja poproszę o linka do tego zdjęcia. Chcę być na czasie!
Cytat:
Napisane przez torbydka Pokaż wiadomość
To tylko ja się wyłamię, pisząc, że szkolne lektury do pozytywizmu włącznie były w porządku? Za to wymiękłam przy Szewcach, Gombrowiczu, Kuncewiczowej i nadinterpretowałam Szymborską :P
Szewcy - done!
Gombrowicz - done!
Cytat:
No dobrze, ale ludzie już i tak czują się niekomfortowo, bo nie wyłapujesz oznak, że nie chcą o tym mówić. Jasne, w końcu prosto z mostu walną "nie chcę o tym mówić", ale i tak będą zirytowani, bo od dobrych pięciu minut dają Ci to do zrozumienia, a ty zupełnie tego nie zauważasz i drążysz dalej.

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Trzy razy zasnęłam czytając Konrada Wallenroda (jedno popołudnie).
Wallenroda łyknęłam bez problemu.

Stary 2012-06-15, 15:24   #2898
Malla
Nie depcze krokusów

Lenka http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...xTMMC_oKZy9X7w
Stary 2012-06-15, 15:31   #2899

Cytat:
Prawdopodobnie przyjechała odwiedzić kraj pochodzenia Nie zostaje tu na zawsze, ponieważ studiuje w Stanach
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 15:33   #2900
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie przyjechała odwiedzić kraj pochodzenia Nie zostaje tu na zawsze, ponieważ studiuje w Stanach
O to mi chodziło, dzięki I jak wrażenia? Dopiero przyjechała czy jest tu już od jakiegoś czasu?
Stary 2012-06-15, 15:37   #2901
francuski pocalunek
Zadomowienie

Dziewczyny wrocilam z zakupow ciuszkowych,dostalam od cioci 100 zl na urodziny i kupilam sobie za nie spodenki ---63 zl dalam, cygaretki w szarym kolorze z czarnym paseczkiem.W Camaieu .I nie mam wyrzutow sumienia chociaz zamartwiam sie stale naszymi finansami.Ale w sumie to darowane pieniazki t o juz nic sobie nie kupic???Powiedzcie miz e dobrze z robilam zwlaszcza ze nie ma m ani jednych letnich spodni.

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 15:41   #2902
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Hm hm hm.... nie najgorszy

Stary 2012-06-15, 15:42   #2903
kasiencja
Pani Buka

Frapo, jasne - upały idą, przeciez nie będziesz się gotować w długich spodniach

Stary 2012-06-15, 15:44   #2904
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrocilam z zakupow ciuszkowych,dostalam od cioci 100 zl na urodziny i kupilam sobie za nie spodenki ---63 zl dalam, cygaretki w szarym kolorze z czarnym paseczkiem.W Camaieu .I nie mam wyrzutow sumienia chociaz zamartwiam sie stale naszymi finansami.Ale w sumie to darowane pieniazki t o juz nic sobie nie kupic???Powiedzcie miz e dobrze z robilam zwlaszcza ze nie ma m ani jednych letnich spodni.
Bardzo dobrze! Będziesz w czym miała pójśc na rozmowę kwalifikacyjną
Stary 2012-06-15, 15:47   #2905
francuski pocalunek
Zadomowienie

kasiencja, nicRu dzieki Dziewczyny oczywiscie siedzialam teraz i myslalam czy aby ja dobrze zrobilam Jeszcze wracajac w dobrym nastroju spotkalam sasiedke i rozmawialamz nia chwile, mowie ze mam ciagle l4 i ze szukam nowej pracy bo do tamtej nie mam po co wracac to stwierdzila"gdzie Ty dziecko prace teraz znjadziesz" czym mi tylko humor popsula doszczetnie.

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

KLIK
Stary 2012-06-15, 16:17   #2906
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
Powiedzcie miz e dobrze z robilam zwlaszcza ze nie ma m ani jednych letnich spodni.
Jasne, że dobrze zrobiłaś i to jeszcze w okazyjnej cenie!
Stary 2012-06-15, 16:35   #2907
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:
Jasne, że dobrze zrobiłaś i to jeszcze w okazyjnej cenie!
Dzieki przymierzylam je wlasnie do szpilek i sie zakochalam w tym fasonie

KLIK
Stary 2012-06-15, 16:54   #2908
kasiencja
Pani Buka

hm kurde, to są jednak długie spodnie widać jak się znam na modzie
pomyliło mi się z takimi spodenkami do kolan, nie wiem jak to-to się nazywa....

swoją drogą, przeraża mnie szczegółowe nazewnictwo modowe każdy rodzaj butów, spodni czy innej części garderoby musi mieć swoją nazwę ostatnio probowałam dojść do tego, czym są właściwie wszędzie ostatnio promowane "chinosy" i czym to się różni od "materiałowych spodni"

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-06-15 o 16:55
Stary 2012-06-15, 16:55   #2909
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
nooooooo i to jest odpowiednia postawa!!!!!
Co z tego, skoro nikt nie chce ze mną iść?

Cytat:
hm kurde, to są jednak długie spodnie widać jak się znam na modzie
pomyliło mi się z takimi spodenkami do kolan, nie wiem jak to-to się nazywa....
Bermudy?
Stary 2012-06-15, 17:09   #2910
kasiencja
Pani Buka

Zielona - tak, chyba
a co do strefy czy innego zbiorowego oglądania - ja dziś muszę ponegocjować z TŻ. chociaż obawiam się, że mi nic nie powie, bo on jutro od rana do wieczora ma zajęcia i "nie wie, może na bieżąco ktoś coś zorganizuje i gdzieś pójdziemy razem, a może się wszyscy rozejdą do domów" no kurde, naprawdę nie można czegoś wcześniej ustalić?
jak mi będzie tak marudził i nic nie zaproponuje to pójdę sama... tzn z Wami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości