|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Co mnie zdziwiło. Dostałam maila. Od studentki z mojego roku - podpisany imieniem i nazwiskiem. Że jakaś laska z tego samego kierunku, ale INNEJ uczelni, żeby dostać się na praktyki w danej firmie(tu już nazwy nie podała swoją drogą) puszcza się z 60-letnim właścicielem. No kurcze, jej dupa, jej sprawa. A ta dziewczyna jak jej zależy tak bardzo, to może zrobić to samo. Żeby komuś tak żal wiadomo co ściskał . Oczywiście ja takich zachowań nie pochwalam, ale nie wiedziałam, że kogoś to aż tak bardzo oburza, żeby pisać maila do całego roku, podając dane tej dziewczyny i adres jej fejsbuka...
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://forumprawne.org/prawo-nieruch...c-najemcy.html . szczerze, to nie wyobrazam sobie czegos takiego, mieszkalam w roznych miejscach i wlasciciel zawsze wczesniej uprzedzal, ze wpadnie, a do tego dzwonil do drzwi jak zwyczajny gosc. jeden wlasciciel kilka razy otwieral mieszkanie swoim kluczem, ale za nasza zgoda (wyjatkowa sytuacja). zawsze jak szukam mieszkania, to pytam lokatorow o zwyczaje wlascicieli, jak wlasciciel wlazi jak do siebie, rezygnuje od razu Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-06-14 o 18:41 |
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ komuś można życie spierniczyć czymś takim, ja piehdolę ![]() Na pewno ta osoba donosząca siedzi w majtkach tamtej dziewczyny i wie na 100% z kim śpi i dlaczego.
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolega właśnie mi tłumaczył kiedyś, że skoro właściciel wynajmuje same pokoje to ma prawo wejść do mieszkania kiedy mu się podoba. ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Znowu spytałam kolegi, który jest aplikantem i on dalej obstaje przy tym, że skoro właściciel wynajmuje pokoje w mieszkaniu, a nie cało mieszkanie to ma prawo wejść w każdej chwili. Przecież może korzystać z tego pokoju, który jest pusty. A że właściciel wynajmuje pokoje osobno świadczy o tym, że to on szuka wynajmującego, a nie obecnie mieszkający w mieszkaniu lokatorzy. Chyba że jest inaczej i wynajmuje całe mieszkanie to nie może wejść.
|
|
#546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1 pokój jest pusty, bo koleżanka się już wyprowadziła, ale umowę będziemy rozwiązywać dopiero jak wszyscy się wyprowadzą. A nawet gdybyśmy wynajmowali po pokoju, to moim zdaniem takie zachowanie jest po prostu niekulturalne i tyle. To chyba żaden problem zadzwonić i poinformować? Nie wiem, co tacy ludzie chcą udowodnić. Szkoda, ze wprowadzając się o tym nie wiedzieliśmy
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz szukalam pokoju i umowilam sie na rano z pania wlascicielką. okazalo się, ze ona nie uprzedzila lokatorow, oni dopiero wstali, szykowali sie do zajec, zajmowali lazienkę itp. nie dziwie się, ze byli wkurzeni i powiedzieli jej wprost, ze mogla uprzedzic. zaczela sie ostra klotnia, wlascicielka pokazala sie z obrzydliwej strony jako osoba w ogole nie szanujaca ludzi, ktorym wynajmuje pokoje. opadla mi kopara, prawie sie zaczeli wyzywac, cos tam powiedzialam, ze jeszcze sie namysle i zwialamco innego wlasciciel wpadajacy bez zapowiedzi, gdy zepsuje sie cos bardzo waznego, sąsiad z gory zaleje mieszkanie, jest remont a wpadajacy kiedy mu sie chce, myszkujacy i komentujacy, ze kibel nie myty co tydzien
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
Nie rozumiem ludzi, którzy wchodzą do tłocznych/zapchanych środków komunikacji miejskiej jedząc albo pijąc coś co może łatwo sie wylać/wypaść. Nie chodzi mi tutaj o szczelne termokubki, czy szczelnie owiniętą (niezbyt smierdzącą
) kanapkę. Jechałam dzisiaj tramwajem, czytałam książkę, słuchałam muzyki i ogólnie nie zwracałam uwagi na resztę świata (wysiadam na ostatnim przystanku) aż do moich nozdrzy wdarł się zapach kebaba (kebabu?). Patrzę do góry, a nade mną w tłocznym i trzęsącym się na wszystkie strony tramwaju zawisnął facet z kebabem w bułce z dużą ilością sosu (czonkowego I to nie był pierwszy raz, kiedy w tramwaju/autobusie (zapchanym i trzęsąsym się ) spotkałam osobę jedzącą kebaba, tudzież inną trudną do zjedzenia rzecz. Tak samo jest z napojami. Zima, jadę autobusem na uczelnię, ścisk niemożliwy. Do autobusu, na dopych, wciska się dziewczyna z kawą w kubku termicznym w jednej ręce, w drugiej ma komórkę, a w zgięciu przedramienia - dużą torbę. I skończyło się tym, że oblała kilka osób gorącą kawą (na szczęście była zima więc nic im się nie stało) i potem stwierdziła: "O nie! kolejny raz się wylało!". Nosz... jak wiem, że mi kubek termiczny przecieka to go nie zabieram ze sobą do superzatłoczonego autobusu. I oczywiście, jeżeli autobus/tramwaj jest naprawdę pusty to uważam, że mozna w nim jeść/pić, co nam się żywnie podoba. Tak długo, jak nie przeszkadza to współpasażerom (czyli nie kanapka z jajkiem, majonezem i kiełbasą czosnkową - a to było latem w dusznym autobusie) i tak długo, jak nie brudzimy autobusu. |
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#552 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Nawet jeśli wie na 100%... Rozumiem powiedzieć znajomym, komuś w rodzinie, rozumiem żal, że przez takie osoby nie można normalnie dostać się na praktyki... Ale bez przesady...
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę niekomfortowa sytuacja.
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Ani u mnie nie było
za to nauczyciele wf z aspiracjami, by zrobić z nas mistrzów wszystkich sportów (czytaj: wycisk). W technikum... w gimnazjum miałam dobrze, i było gdzie się umyć i wypuszczali nas 15 min przed końcem lekcji.---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Cytat:
zrobiła mi noc kobieta
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Zgodnie z przepisami - nie można . W pojazdach lokalnego transportu zbiorowego oraz na przystankach pasażerom zabrania się : spożywania napojów i artykułów żywnościowych, jeżeli może to spowodować zabrudzenie pozostałych pasażerów, zanieczyszczenie pojazdu lub przystanku . Kierowca ma prawo wyprosić takiego delikwenta .
|
|
|
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, mógłby uprzedzić, ale czy zrobił coś złego, że chce przyjechać do SWOJEGO pokoju?
|
|
#558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Ciri a ten mail był wysłany anonimowo? Bo jak jest jasne kto wysłał, to ja bym się na miejscu tej zniesławionej dziewczyny nie zastanawiała, tylko maszerowała do sądu, nawet jakby to miała byc długa walka o pietruszkę. Bez kitu, przecież to jest tak jakby ktoś stanął na środku uczelni i darł ryja, że X się puszcza z Y. To samo, tylko mailem....
|
|
#560 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() U mnie w szkole nie było pryszniców, a WF mieliśmy w środę rano, a po nim jeszcze pięć lekcji. ![]() Ja zwykle miewałam fajnych właścicieli mieszkań. Nie przychodzili, nie zawracali głowy. Tylko jeden mi się nie udał, strasznie skąpy był, nawet parę złotych z rachunku za gaz próbował wyłudzić. A jak już się prawie wyprowadziłam zamknął mieszkanie od środka i nie chciał oddać reszty rzeczy. |
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie są, bardzo fajne swoją drogą, zamykane na klucz więc wiecie, pełna kulturka i tak dalej.. ale wf mam rano od 7 do 8:50. Lekcja następna zaczyna się o 8:55. W ciągu 5 minut nie da się wykąpać.. To znaczy chłopcy którzy mają na innym sektorze wf, ale tak jakby 'mamy razem wf' to najczęściej biorą prysznic. Ale ich facet wypuszcza jakieś 5/10 minut wcześniej i mogą się spokojnie ogarnąć, a nie do 14 chodzić spoceni. Z tym że też faceci mają krótkie włosy więc nie mają problemu, bo z długimi włosami już problem jest. Niby suszarki są, ale suszenie włosów długo zajmuje.
|
|
|
|
#562 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Tylko że to było o dziewczynie z innej uczelni i nie wiem, czy ona o tym wie.
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wolałabym wziąć szybki prysznic, a włosy umyć w domu
|
|
|
#564 |
|
Konto usunięte
|
A ja dziś miałam na przystanku pełnym ludzi taki widoczek : parka, gruchają sobie, przytulają, spoko. Jednak w pewnym momencie zaczęli się bardzo namiętnie całować, a chłopak zaczął macać dziewczynę po tyłku. Nie wiem, czy to ze mną coś jest nie tak, ale mnie to zniesmacza zwyczajnie.
|
|
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://demotywatory.pl/3831387/Idzcie-byc-szczesliwi
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem, ktoś się słabo czuje, nie miał czasu nic zjeść, to jakąś drożdżówkę, wafelka, cokolwiek sobie przekąsi, żeby się lepiej poczuć i dojedzie na obiad do domu, czy gdzieś tam. Ale jak można z przyjemnością coś wcinać w tramwaju, gdzie żule zostawiają aromat papierochów i denaturatu, ludzie smarkają, plują, nie wiem co jeszcze robią, w lecie śmierdzi nie do zniesienia... Mi się w tramwajach zwykle robi niedobrze, nic bym nie przełknęła, a co dopiero jakiegoś dania, które lubię i jem z przyjemnością (powiedzmy u kogoś kebab, zapiekanka, czy inne takie fast foody), wolałabym je wcinać na ławeczce na świeżym powietrzu.
|
|
#569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak idę z Tż to zwykle takie sytuacje niewybrednie komentuję ![]() Mam w ogóle refleksję z dzisiaj. Nie mogę patrzeć na programy typu talent show, gdzie prowadzący itp. robią z niczego nieświadomych ludzi jeleni na pośmiewisko. Przykład: patrzę na "Mam talent", przychodzi 70-letni dziadek tańczyć. No dobra, wiadomo, że b-boyem to on nie będzie, ale całkiem zgrabnie się ruszał. Podziękowali mu, pochwalili i dobra. A tu wbija prowadzący, że jeszcze raz, że z partnerem, sratatata i się musiał jeszcze raz biedak produkować. A bydło wiwatuje co prawda było to w amerykańskiej edycji, ale u nas jest to samo, np. wpuszczanie oszołomów przed główne jury "You can dance" czy tam kiedyś "Idola". No nie zdzierżam...
|
|
|
#570 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

1 pokój jest pusty, bo koleżanka się już wyprowadziła, ale umowę będziemy rozwiązywać dopiero jak wszyscy się wyprowadzą. 

raz szukalam pokoju i umowilam sie na rano z pania wlascicielką. okazalo się, ze ona nie uprzedzila lokatorow, oni dopiero wstali, szykowali sie do zajec, zajmowali lazienkę itp. nie dziwie się, ze byli wkurzeni i powiedzieli jej wprost, ze mogla uprzedzic. zaczela sie ostra klotnia, wlascicielka pokazala sie z obrzydliwej strony jako osoba w ogole nie szanujaca ludzi, ktorym wynajmuje pokoje. opadla mi kopara, prawie sie zaczeli wyzywac, cos tam powiedzialam, ze jeszcze sie namysle i zwialam

za to nauczyciele wf z aspiracjami, by zrobić z nas mistrzów wszystkich sportów (czytaj: wycisk). W technikum...
zrobiła mi noc kobieta

Owszem, mógłby uprzedzić, ale czy zrobił coś złego, że chce przyjechać do SWOJEGO pokoju?