Zapuszczanie włosów część II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 08:48   #241
xhooker
Przyczajenie

Dot.: Zapuszczanie włosów część II

Przyłączam się! Jeszcze w marcu miałam takie piekne długie (za piersi) włosy.. ale coś mi strzeliło do łba i zafarbowałam sobie je na czarno... byłam załamana efektem dlatego postnowiłam je.. rozjaśnić! Sama w domu! A potem trzy razy nakładałam farbę Palette.. Efektem była wizyta u fryzjerki, która ścięła mi z 10 cm włosów... ;(
Na dzień dzisiejszy: od 2 dni piję drożdże i siemię lniane + maska BioVax z proteinami mlecznymi i maska z Joanny "Apteczka Babuni(?)" i profesjonalny szampon z kreatyną.. mam nadzieję, że włosy mi urosną 2 cm na miesiąc..
xhooker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:17   #242
201607111945
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez albin Pokaż wiadomość
Jaka ja byłam kiedyś głupia, prostowałam często włosy bez żadnego zabezpieczenia, podcinałam sama tępymi nożyczkami i nie byłam u fryzjera chyba 2 lata I jeszcze do dziś mam przez to problemy z włosami ale już są coraz lepsze
a ten szampon domywa Ci też oleje? moje włosy po szamponach Garniera o wiele szybciej się przetłuszczały
201607111945 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 16:01   #243
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyCornelia Pokaż wiadomość
a ten szampon domywa Ci też oleje? moje włosy po szamponach Garniera o wiele szybciej się przetłuszczały
Oleje domywa jak najbardziej, ale ostatnio szybko mi się przetłuszczają włosy i dopiero teraz zdałam sobie sprawę, że to może być spowodowane tym szamponem.. Kupiłam sobie dzisiaj szampon 'Z apteczki babuni' Joanny i zobaczymy czy nadal będą się przetłuszczać

Edytowane przez albin
Czas edycji: 2012-06-14 o 16:02
albin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:08   #244
201607111945
Konto usunięte

miałam ten z apteczki babuni, obłędny zapach , choć teraz preferuję ziołowe (właśnie z Barwy między innymi jak dziewczyny polecały), albo Syoss bez silikonów. Garnier też ładnie pachniał, ale na drugi dzień miałam już tłuste strąki a naprawdę za wiele od szamponu nie wymagam
Stary 2012-06-14, 17:10   #245
severalflames
Raczkowanie

Mi do zmywania olejów najlepiej sprawdza się ten szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ow-wlosow.html
severalflames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:38   #246
albin
Rozeznanie

Jestem ciekawa jak się sprawdzi szampon z apteczki babuni A używałyście może odżywki również z apteczki babuni?
Stary 2012-06-14, 17:45   #247
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez albin Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa jak się sprawdzi szampon z apteczki babuni A używałyście może odżywki również z apteczki babuni?
mówisz o tej serii z miodem i mlekiem? ja aktualnie mam szampon, używam od czasu do czasu (regularnie wolę szampony bez SLS), a odżywkę miałam kiedyś- na mnie wrażenia nie zrobiła, ale tak w ogóle jeszcze nie poznałam odżywki b/s dającej ekstra rezultaty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 17:54   #248
201607111945
Konto usunięte

mi bez spłukiwania pasowały Hegron i joanna naturia, kurczę też chciałam wypróbować odżywkę `z apteczki babuni` a nigdzie nie mogę jej u siebie dostać ;/
Stary 2012-06-14, 18:05   #249
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyCornelia Pokaż wiadomość
mi bez spłukiwania pasowały Hegron i joanna naturia, kurczę też chciałam wypróbować odżywkę `z apteczki babuni` a nigdzie nie mogę jej u siebie dostać ;/
ja z joanny naturii miałam błękitną z rumiankiem a teraz mam żółtą z miodem i cytryną- też chyba szału nie robi, nakładam z przyzwyczajenia oraz dla pięknego zapachu

tę odżywkę z apteczki babuni chyba widywałam w tesco i naturze, to może tam poszukaj
Stary 2012-06-14, 18:28   #250
201607111945
Konto usunięte

w moim mieście nie ma Tesco a w Naturze kiedyś były, od kilku miesięcy ich nie widzę, może Twoje włosy nie potrzebują odżywek b/s ? ja właśnie tej z rumiankiem używam do stylizacji i świetnie się sprawdza ale niczego innego w sumie od niej nie wymagam
Stary 2012-06-14, 20:52   #251
severalflames
Raczkowanie

U mnie właśnie też nigdzie nie ma. Ani w Rossmanie (chociaż kiedyś właśnie tam go kupowałam)ani w Naturze. Ale jest w takim małym kosmetycznym sklepiku, może właśnie w takich miejscach poszukajcie.
severalflames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 21:01   #252
dzynek24
Przyczajenie

GG do dzynek24

Również się przyłączam :-) i dołączam zdjęcie :-)

ostatni raz byłam u fryzjera 9.04.2011, równo miesiąc później zdecydowałam się na zapuszczanie :-) Od tamtej pory ani razu nie byłam u fryzjera :-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled 1.jpg (29,9 KB, 132 załadowań)
dzynek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 21:03   #253
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez dzynek24 Pokaż wiadomość
Również się przyłączam i dołączam zdjęcie

ostatni raz byłam u fryzjera 9.04.2011, równo miesiąc później zdecydowałam się na zapuszczanie Od tamtej pory ani razu nie byłam u fryzjera
piękne włosy

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 21:06   #254
dzynek24
Przyczajenie

GG do dzynek24

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
piękne włosy
dziękuję, staram się ;-)
Stary 2012-06-14, 21:07   #255
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
dziękuję, staram się ;-)
A jak o nie dbasz? Masz grzywkę?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 22:03   #256
dzynek24
Przyczajenie

GG do dzynek24

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
A jak o nie dbasz? Masz grzywkę?

Nie mam grzywki Właśnie wtedy kiedy postanowiłam zapuszczac zapuściłam i grzywkę

Szampon: Ziaja figa, do włosów normalnych (mimo, że mam przetłuszczające się) - ten szampon sprawił, że mogę je myc co 2-3 dzień - wcześniej myłam codziennie Jeżeli zauważę, że wypadają bardziej niż normalnie używam 1 dużej butelki szamponu Joanna Rzepa- zielony. Taka kuracja
AHA! i Nigdy nie używałam 2 butelek Ziaji pod rząd, co drugą butelkę używam innego - do przetestowania - aktualnie Babydream z Rossmanna

Odżywka: Alterra granat i aloes na zmianę z odżywką z ISANY z olejkiem Babassu

Do ochrony przed temperaturą: Marion, mgiełka chroniąca przed wysoką temperaturą (czerwona buteleczka)

Maska: Ziaja intensywne wygładzenie do włosów niesfornych (nakładam tylko na włosy) na zmianę z Pilomax henna WAX regenerująca (nakładam na skórę głowy i na włosy). Przynajmniej raz w tygodniu, reklamówka na głowę, na to ręcznik i tak godzinę sobie siedze

Nie prostuje włosów i baaaardzo rzadko suszę . Myję je co 2-3 dzień. Nie używam produktów do stylizacji. Kolor naturalny. Szczokuję włosy Tangle Teezer. Nie chodzę spac z mokrymi włosami. Jeżeli związuję włosy używam gumek bez metalowych łączeń

Uff Wszystko
Stary 2012-06-14, 22:38   #257
201607111945
Konto usunięte

Cytat:
Nie mam grzywki Właśnie wtedy kiedy postanowiłam zapuszczac zapuściłam i grzywkę

Szampon: Ziaja figa, do włosów normalnych (mimo, że mam przetłuszczające się) - ten szampon sprawił, że mogę je myc co 2-3 dzień - wcześniej myłam codziennie Jeżeli zauważę, że wypadają bardziej niż normalnie używam 1 dużej butelki szamponu Joanna Rzepa- zielony. Taka kuracja
AHA! i Nigdy nie używałam 2 butelek Ziaji pod rząd, co drugą butelkę używam innego - do przetestowania - aktualnie Babydream z Rossmanna

Odżywka: Alterra granat i aloes na zmianę z odżywką z ISANY z olejkiem Babassu

Do ochrony przed temperaturą: Marion, mgiełka chroniąca przed wysoką temperaturą (czerwona buteleczka)

Maska: Ziaja intensywne wygładzenie do włosów niesfornych (nakładam tylko na włosy) na zmianę z Pilomax henna WAX regenerująca (nakładam na skórę głowy i na włosy). Przynajmniej raz w tygodniu, reklamówka na głowę, na to ręcznik i tak godzinę sobie siedze

Nie prostuje włosów i baaaardzo rzadko suszę . Myję je co 2-3 dzień. Nie używam produktów do stylizacji. Kolor naturalny. Szczokuję włosy Tangle Teezer. Nie chodzę spac z mokrymi włosami. Jeżeli związuję włosy używam gumek bez metalowych łączeń

Uff Wszystko
Aż chce się patrzeć na tak niesamowicie zadbane włosy
a nie olejujesz? do jakiej długości dążysz?
Stary 2012-06-15, 15:26   #258
mmartynka8d
Przyczajenie

Przyłączam się, ponieważ też zapuszczam włosy, chociaz dzisiaj obcięłam 4cm końcówek. Były strasznie zniszczone, łamały się, wiec efektów wzrostu nie bylo wiadac. Włosy mam przetłuszczające się, muszę myc codziennie. Na końcach a nawet całej długości są poniszczone i porozdwajane!! ;((Od 2 tygodni wcieram w skórę głowy wodę brzozową (zużyłam już półtora opakowania). Dzisiaj kupiłam dodatkowo wodę pokrzywową, zastanawialam się nad wcierką z Joanny, ale nie mogłam jej u siiebie w mieście dostać. Raz w tygodniu nakładam maseczkę z waxa oraz czasem nakładam na 15-20minut przed myciem nafyę kosmetyczna z firmy Anna z olejkiem rycynowym. Wydaje mi się, że ta kuracja wzmocni moje włosy, a przede wszystkim przyśpieszy ich porost!! Bo już po około 2 tygodniach widzę efekty, przede wszystkim wypada mi mniej włosów i wzmocniły się, o przyśpieszeniu wzrostu na tym etapie trudno się wypowiadać.
mmartynka8d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 15:41   #259
Tasiax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewull Pokaż wiadomość
Ja też! Choć moim ulubionym z Barw Ziołowych jest z pokrzywą. Przetestowałam już chyba wszystkie, jak dla mnie to najlepsze szampony, prosty skład, bez silikonów, dobrze się pieni, a przy tym śmiesznie niska cena.
Też je bardzo lubię I na dodatek dokładnie zmywają mi oleje Zawsze kupuję za ok. 3.80 to naprawdę mało. Choć teraz w sumie zastanawiam się nad wypróbowaniem szamponu z Apteczki babuni.

K.
Tasiax jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 15:45   #260
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

u mnie wcierkę z Joanny Rzepy można dostać w Naturze

wczoraj dostałam kosmetyki z ZSK, zrobiłam od razu serum z elastyną i keratyną- śmierdzi strasznie, ale za to włosy dziś po nim (i po olejku granatowym z alterry, masce alterry z granatem) super
Stary 2012-06-15, 16:10   #261
brzydkie
Rozeznanie

dziewczyny ja jestem załamana mimo staran nie moge sobie poradzic ze swoimi wklosami ,rosna strasznie marnie ,o ile w ogole rosna .Moze sie krusza,od 3 lat mam do ramion.I nie moge zapuscic wiecej nie podoba mi sie moja fryzura i zle sie w niej czuje.Chyba dopne na wakacje clipy (nie chce stalych metod bo niszcza ponoc wlosy)...zanim moje nie odrosna,zeby znow poczuc dlugie wlosy ktore noslam niemalze cale zycie.

Miala ktoras z Was przedluzane ?

ja juz nie wierze.....ze kiedy kolwiek mi urosna.. a przez prostowanie ..je dojechalam.A byly dlugie i grube.

JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE.....

Edytowane przez brzydkie
Czas edycji: 2012-06-15 o 16:13
brzydkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 16:19   #262
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

brzydkie, jak dbasz o włosy? ja też kiedyś miałam taki problem, że się kruszyły i wcale nie rosły- jednak odkąd dbam o nie problem zniknął i włosy ruszyły, obecnie mają ok 48 cm długości- dążę do 60
Stary 2012-06-15, 16:27   #263
brzydkie
Rozeznanie

no.. ostatnio to mam duzo spraw na glowie i fakt prawie nic nie robie z nimi.Ale mialam np pol roku co w ogole nie prostowalam ,co 2 dzien wax na godzine,jedwab,rozne odzywki..raczej bez silikonow itp.Staram sie ograniczac prostownice,nie susze juz w ogole.
Moze za czesto je czesze i spie w mokrych.To ze zlych nawykow.
ja juz nie mam cierpliowosci.Brałam 120 tabletek vitapilu,bralam belisse tez wiele meisiecy..
ze 2 lata temu stosowalam nafte ,zoltko i olejek recynowy.
Fakt odzyły..ale sa nadal krotkie
nawet wcierki stosowalam...duzo rzeczy.
Teraz mysle o olejku kokoswym i prostowaniu keratynowym odzywia i prostuje wlosy.Moze bym w ogole nie prostowala.

Juz sama nie wiem..Moze kupie te clipy bo juz nie mam sily.

a Ty co zaczelas uzywac? jak dlugo nie rosly Ci wlosy?

zazdroszcze wam tego ze Wam rosna moglabym czekac rok gdtyby rezultat byl pewny ale z moimi wlosami nic nie wiadomo

JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE.....
brzydkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 16:39   #264
kinpatsu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brzydkie Pokaż wiadomość
no.. ostatnio to mam duzo spraw na glowie i fakt prawie nic nie robie z nimi.Ale mialam np pol roku co w ogole nie prostowalam ,co 2 dzien wax na godzine,jedwab,rozne odzywki..raczej bez silikonow itp.Staram sie ograniczac prostownice,nie susze juz w ogole.
Moze za czesto je czesze i spie w mokrych.To ze zlych nawykow.
ja juz nie mam cierpliowosci.Brałam 120 tabletek vitapilu,bralam belisse tez wiele meisiecy..
ze 2 lata temu stosowalam nafte ,zoltko i olejek recynowy.
Fakt odzyły..ale sa nadal krotkie
nawet wcierki stosowalam...duzo rzeczy.
Teraz mysle o olejku kokoswym i prostowaniu keratynowym odzywia i prostuje wlosy.Moze bym w ogole nie prostowala.

Juz sama nie wiem..Moze kupie te clipy bo juz nie mam sily.

a Ty co zaczelas uzywac? jak dlugo nie rosly Ci wlosy?

zazdroszcze wam tego ze Wam rosna moglabym czekac rok gdtyby rezultat byl pewny ale z moimi wlosami nic nie wiadomo
Farbujesz? Jak wygląda Twoja dieta, co jesz? Włosy Ci się kruszą na długości czy także wypadają? Jeśli tak, to może masz jakieś niedobory? Warto zbadać krew. To wszystko ma znaczenie

JESTEŚMY ZE SOBĄ...
VIKINGS WE LOVE
kinpatsu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 18:30   #265
Sylweczka91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maleoreggaerockers Pokaż wiadomość
od 3tyg łykam tabletki ze skrzypem jakie wcierki mogą być dobre? cz jakies 2tyg robie maseczke z olejkiem rycynowym i żołtkiem

ja polecam kuracje wzmacniajaca z Joanny Rzepa
Stosowałam już Radical, seboradin<wcierki> lecz ta wcierka zrobila na mnie najwieksze wrazenie dzialanie i cena duzo korzystniejsze niz...seboradin i radical moim zdaniem

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

aa i mam pytanie do innych włosomaniaczek.. : > zastanawiam się nad zaczęciem picia drożdży lecz..mam tylko jedną wątpliwość czy one nie zwiększają apetytu ; >? bo ja ciągle pracuję nad sylwetką ; >
Sylweczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 18:48   #266
Madzia411
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylweczka91 Pokaż wiadomość

aa i mam pytanie do innych włosomaniaczek.. : > zastanawiam się nad zaczęciem picia drożdży lecz..mam tylko jedną wątpliwość czy one nie zwiększają apetytu ; >? bo ja ciągle pracuję nad sylwetką ; >

Czytałam na internecie, że picie drożdży zmniejsza apetyt i przede wszystkim ochotę na słodycze. I powiem Ci, że ja gdy piłam nie zauważyłam wzmożonego apetytu i zresztą po wypiciu tego niezbyt smacznego napoju nie miałam na nic wiecej ochoty

Madzia411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:17   #267
karoooooola
Przyczajenie

A ja teraz używam szamponu brzozowego EVA
karoooooola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 21:09   #268
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

skoro mówimy o szamponach - ja tam uwielbiam bambino dla dzieci teraz niestety mam johnson's baby - pomyłka mamy ;p

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

zwierzęta to nie zabawki!!!

koty najcudowniejsze na świecie
TVD, Gossip Girl, PLL
donimica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:21   #269
albin
Rozeznanie

A na moje włosy z kolei szampony dla dzieci nie były najlepsze, straszny puch mi się robił po nich i ciężko się rozczesywały, dlatego musiałam zrezygnować z nich
Stary 2012-06-15, 22:11   #270
Sylweczka91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez donimica Pokaż wiadomość
skoro mówimy o szamponach - ja tam uwielbiam bambino dla dzieci teraz niestety mam johnson's baby - pomyłka mamy ;p

ja z kolei ostatnimi czasy uwielbiam balsam do kapieli fur mama ! super jest ; ))

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia411 Pokaż wiadomość
Czytałam na internecie, że picie drożdży zmniejsza apetyt i przede wszystkim ochotę na słodycze. I powiem Ci, że ja gdy piłam nie zauważyłam wzmożonego apetytu i zresztą po wypiciu tego niezbyt smacznego napoju nie miałam na nic wiecej ochoty

hmm..wiec moze nie zaszkodzi sprobowac )
Sylweczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości