![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Przyłączam się!
![]() Na dzień dzisiejszy: od 2 dni piję drożdże i siemię lniane + maska BioVax z proteinami mlecznymi i maska z Joanny "Apteczka Babuni(?)" i profesjonalny szampon z kreatyną.. mam nadzieję, że włosy mi urosną 2 cm na miesiąc.. |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
a ten szampon domywa Ci też oleje? moje włosy po szamponach Garniera o wiele szybciej się przetłuszczały
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez albin Czas edycji: 2012-06-14 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Konto usunięte
|
miałam ten z apteczki babuni, obłędny zapach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Mi do zmywania olejów najlepiej sprawdza się ten szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ow-wlosow.html
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
Jestem ciekawa jak się sprawdzi szampon z apteczki babuni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
mi bez spłukiwania pasowały Hegron i joanna naturia, kurczę też chciałam wypróbować odżywkę `z apteczki babuni` a nigdzie nie mogę jej u siebie dostać ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tę odżywkę z apteczki babuni chyba widywałam w tesco i naturze, to może tam poszukaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Konto usunięte
|
w moim mieście nie ma Tesco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
U mnie właśnie też nigdzie nie ma. Ani w Rossmanie (chociaż kiedyś właśnie tam go kupowałam)ani w Naturze. Ale jest w takim małym kosmetycznym sklepiku, może właśnie w takich miejscach poszukajcie.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
Również się przyłączam :-) i dołączam zdjęcie :-)
ostatni raz byłam u fryzjera 9.04.2011, równo miesiąc później zdecydowałam się na zapuszczanie :-) Od tamtej pory ani razu nie byłam u fryzjera :-) |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
Nie mam grzywki ![]() ![]() Szampon: Ziaja figa, do włosów normalnych (mimo, że mam przetłuszczające się) - ten szampon sprawił, że mogę je myc co 2-3 dzień - wcześniej myłam codziennie ![]() ![]() AHA! i Nigdy nie używałam 2 butelek Ziaji pod rząd, co drugą butelkę używam innego - do przetestowania - aktualnie Babydream z Rossmanna ![]() Odżywka: Alterra granat i aloes na zmianę z odżywką z ISANY z olejkiem Babassu ![]() Do ochrony przed temperaturą: Marion, mgiełka chroniąca przed wysoką temperaturą (czerwona buteleczka) Maska: Ziaja intensywne wygładzenie do włosów niesfornych (nakładam tylko na włosy) na zmianę z Pilomax henna WAX regenerująca (nakładam na skórę głowy i na włosy). Przynajmniej raz w tygodniu, reklamówka na głowę, na to ręcznik i tak godzinę sobie siedze ![]() Nie prostuje włosów i baaaardzo rzadko suszę . Myję je co 2-3 dzień. Nie używam produktów do stylizacji. Kolor naturalny. Szczokuję włosy Tangle Teezer. Nie chodzę spac z mokrymi włosami. Jeżeli związuję włosy używam gumek bez metalowych łączeń ![]() Uff ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a nie olejujesz? do jakiej długości dążysz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
Przyłączam się, ponieważ też zapuszczam włosy, chociaz dzisiaj obcięłam 4cm końcówek. Były strasznie zniszczone, łamały się, wiec efektów wzrostu nie bylo wiadac. Włosy mam przetłuszczające się, muszę myc codziennie. Na końcach a nawet całej długości są poniszczone i porozdwajane!! ;((Od 2 tygodni wcieram w skórę głowy wodę brzozową (zużyłam już półtora opakowania). Dzisiaj kupiłam dodatkowo wodę pokrzywową, zastanawialam się nad wcierką z Joanny, ale nie mogłam jej u siiebie w mieście dostać. Raz w tygodniu nakładam maseczkę z waxa oraz czasem nakładam na 15-20minut przed myciem nafyę kosmetyczna z firmy Anna z olejkiem rycynowym. Wydaje mi się, że ta kuracja wzmocni moje włosy, a przede wszystkim przyśpieszy ich porost!! Bo już po około 2 tygodniach widzę efekty, przede wszystkim wypada mi mniej włosów i wzmocniły się, o przyśpieszeniu wzrostu na tym etapie trudno się wypowiadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
u mnie wcierkę z Joanny Rzepy można dostać w Naturze
![]() wczoraj dostałam kosmetyki z ZSK, zrobiłam od razu serum z elastyną i keratyną- śmierdzi strasznie, ale za to włosy dziś po nim (i po olejku granatowym z alterry, masce alterry z granatem) super ![]()
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ja jestem załamana mimo staran nie moge sobie poradzic ze swoimi wklosami ,rosna strasznie marnie ,o ile w ogole rosna .Moze sie krusza,od 3 lat mam do ramion.I nie moge zapuscic wiecej nie podoba mi sie moja fryzura i zle sie w niej czuje.Chyba dopne na wakacje clipy (nie chce stalych metod bo niszcza ponoc wlosy)...zanim moje nie odrosna,zeby znow poczuc dlugie wlosy ktore noslam niemalze cale zycie.
![]() Miala ktoras z Was przedluzane ? ja juz nie wierze.....ze kiedy kolwiek mi urosna.. a przez prostowanie ..je dojechalam.A byly dlugie i grube. ![]()
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2012-06-15 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
brzydkie, jak dbasz o włosy? ja też kiedyś miałam taki problem, że się kruszyły i wcale nie rosły- jednak odkąd dbam o nie problem zniknął i włosy ruszyły, obecnie mają ok 48 cm długości- dążę do 60
![]()
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
no.. ostatnio to mam duzo spraw na glowie i fakt prawie nic nie robie z nimi.Ale mialam np pol roku co w ogole nie prostowalam ,co 2 dzien wax na godzine,jedwab,rozne odzywki..raczej bez silikonow itp.Staram sie ograniczac prostownice,nie susze juz w ogole.
Moze za czesto je czesze i spie w mokrych.To ze zlych nawykow. ja juz nie mam cierpliowosci.Brałam 120 tabletek vitapilu,bralam belisse tez wiele meisiecy.. ze 2 lata temu stosowalam nafte ,zoltko i olejek recynowy. Fakt odzyły..ale sa nadal krotkie ![]() nawet wcierki stosowalam...duzo rzeczy. Teraz mysle o olejku kokoswym i prostowaniu keratynowym odzywia i prostuje wlosy.Moze bym w ogole nie prostowala. Juz sama nie wiem..Moze kupie te clipy bo juz nie mam sily. a Ty co zaczelas uzywac? jak dlugo nie rosly Ci wlosy? ![]() zazdroszcze wam tego ze Wam rosna ![]() ![]()
#264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja polecam kuracje wzmacniajaca z Joanny Rzepa ![]() Stosowałam już Radical, seboradin<wcierki> lecz ta wcierka zrobila na mnie najwieksze wrazenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- aa i mam pytanie do innych włosomaniaczek.. : > zastanawiam się nad zaczęciem picia drożdży lecz..mam tylko jedną wątpliwość czy one nie zwiększają apetytu ; >? bo ja ciągle pracuję nad sylwetką ; > |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam na internecie, że picie drożdży zmniejsza apetyt i przede wszystkim ochotę na słodycze. I powiem Ci, że ja gdy piłam nie zauważyłam wzmożonego apetytu i zresztą po wypiciu tego niezbyt smacznego napoju nie miałam na nic wiecej ochoty ![]()
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
A ja teraz używam szamponu brzozowego EVA
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
skoro mówimy o szamponach - ja tam uwielbiam bambino dla dzieci
![]()
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
A na moje włosy z kolei szampony dla dzieci nie były najlepsze, straszny puch mi się robił po nich i ciężko się rozczesywały, dlatego musiałam zrezygnować z nich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ja z kolei ostatnimi czasy uwielbiam balsam do kapieli fur mama ! super jest ; )) ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
hmm..wiec moze nie zaszkodzi sprobowac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.