|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
ja coś chora jestem , karat mi z nosa leci, osłabiona jestem.
no ale staram się unikać tabletek, czasem paracetamol wezmę jak już strasznie mi źle, a tak to cytrynki i miody i domowe, babcine sposoby na przeziębienie. |
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie mogłabym tak mieszkać ...
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
Monini jak nie dostanę do jutra @ to będę jutro testować. Termin @ miałam na wczoraj, ale zdaję sobie sprawę z tego, że mogło się poprzesuwać.
Czuję się bardzo dziwnie, niby jak na @, ale nigdy nie miałam aż takich objawów na kilka dni przed. Nie wiem, może sobie to wmawiam, ale same wiecie jak jest ![]() Od poniedziałku ciągną mnie jajniki i boli w krzyżu, od wczoraj jest mi niedobrze. Dziś kupiłam sobie mój ulubiony sok marchwiowy i mnie od niego odrzuca. Codziennie popołudniu walczę ze snem i wiecznie jest mi zimno... Nie wytrzymam chyba i kupię dziś w końcu ten test i jutro rano zrobię jak @ nie przyjdzie. Ja też należę do grona tych "starszych". W grudniu kończę 29 lat
|
|
|
|
#2855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyczuwam tutaj ciąże 3mam kciuki za 2 kreski!U mnie w tym roku, jesienią stuknie 24 latka... jejuuu jak ten czas mi zleciał Dziś mam wolne i tak sobie leniuchuję z rana, wczoraj miałam lekkie spięcie z Tż ale dziś już jest ok... My się na sie nie potrafimy długo gniewać... no chyba że chodzi o coś poważniejszego ![]() Wczoraj jak szłam do pracy to cały St.Rynek był oblegany przez Chorwatów, ledwo co się przeciskałam przez nich ![]() Po drodzę zakupiłam sobie jeszcze krótkie jeansowe spodenki, wiec jestem zadowolona, tym bardziej że już na nie polowałam od dłuższego czasu ![]() A co do pazurków.. to lubię ale krótkie Chodzę do znajomej która kładzie mi żel na naturalną płytkę paznokcia.. i zawsze zaznaczam żeby mi je spiłowała bo już są za długie... jakoś mi te długie pazury przeszkadzają (chociaż ona mówi,że wcale nie są takie długie... no ale dla mnie już są ZA długie) Hehe.No i jeszcze dodam,że się dziś nie wyspałam... bo od rana jacyś faceci obudzili mnie dzwonkiem bo sprawdzali instalację w domu, wrrr.... Idę myć zaraz naczynia.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-06-15 o 10:55 |
|||
|
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
Obyś miała rację, choć jakoś nie wierzę w powodzenie w pierwszym cyklu. Tym bardziej, że przez 6 lat stosowaliśmy jedynie stosunek przerywany, a jak wiadomo to żadna metoda...
Ale jak zobaczę 2 kreski to chyba się poryczę z radości.
|
|
|
|
#2857 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie wszystkie starajace sie i juz mamusie!!!
![]() My z mezem staramy sie jak na razie od 3 miesiecy i jak na razie nic... Prawde mowiac myslalam wczesniej, wrecz zakladalam, ze zajscie w ciaze jest bardzo proste, niby "chop" i juz! A tu sie okazuje, ze wcale tak nie jest... Teraz przy ostatnim cyklu przesledzilam dokladnie moje dni plodne, dzien owulacji etc i starlismy sie w tych dniach... Zobaczymy czy bedziemy miec szczescie!! Jestem pelna optymizmu!!![]() Po ilu dniach od zaplodnienia juz mozna zrobic test, najwrazliwsze testy po ilu dniach moga wykryc podwyzszony hormon hCG..?? Prawde mowiac przeczytalam, ze najlepiej poczekac na miesiaczke, ale to jeszcze dosc daleko (z 10-12 dni (). Chyba powinnam uzbroic sie w cierpliwosc, ale to nie takie proste..To w takim razie ja tez do nich naleze... juz sa skonczone 28 na koncie..
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak Cię czytam ... i jeszcze bardziej się nakręcam .. Jajniki mnie napieprzają ciągle .. niby w każdym cyklu je czuję ale w tym wyjątkowo mocno. Nastawiam się więc niestety na torbiele a z drugiej strony taka głupia nadzieja no ..Dziś też mi jest zimno mimo, że ja w sweterku a wszyscy w krótkich rękawach .. tempka mi skoczyła o parę kresek od wczoraj, jest ok tydzień od terminu, który mi wyglądał na owu. No i dziś jem sobie kanapki rano, dokładnie takie same jak wczoraj (tyle, że na chlebie a nie bułce) i coś mi nie podchodziły ... Jak to człowiek sobie lubi powkręcać
|
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mój piewszy cykl starań i nie mam jeszcze doświadczenia w diagnozowaniu objawów. Czuję się inaczej niż zwykle, ale może po prostu jestem mega zestresowana. ![]() Zatestuję jutro, ale czy coś już z tego wyjdzie to nie wiem. Możliwe, że jeszcze nie termin @, bo zgłupiałam jeśli chodzi o termin owu. |
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już się nauczyłam, żeby się nie nakręcać, ale czasem to silniejsze ode mnie
|
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
A ja durna przewertowałam dziś cały wątek "Pierwsze objawy ciąży"...
|
|
|
|
#2862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Znowu wróciłam zmęczona.. jeju ta szkola to jakas tragedia, korytarze strasznie wąskie, 100 osób czeka na jeden wykład na dodatek u nas nie ma okien
Cytat:
![]() Cytat:
szczególnie to zimno, które było uciążliwe jak byłam w ciąży... No testuj rano i daj nam znać, chociaż ja i tak już swoje wiem Jeszcze mi sie nie zdarzyło źle wywróżyć ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za potwierdzenie dobrej nowiny.a jesli o dalszy teks,to oj tam,wszystkie jestesmy mlode
|
|
|
|
|
#2864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
My mieszkamy z teściami. My na górze, teściowie na dole. Wynajmować nic nie chcemy bo będziemy budować swój domek i póki co oszczędzamy, więc nie ma sensu ładować pieniędzy do cudzej kieszeni. Generalnie dogadujemy się dobrze, tesciowa w ogóle się nie wtrąca, tylko teść taki trochę wścibski, ale jak do nas idzie to już od dołu woła
Boi się nas zastać w intymnej sytuacji, a jak idzie na górę i woła "uwaga idę!" to ja za każdym razem specjalnie głośno do mojego męża "wciągaj bokserki " Niech wie, że potrzebujemy prywatności :P
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście już się zagrzałam i mi nie zimno ![]() No ale wiecie ... to wszystko może być od torbieli i tyle. A tempka mogła urosnąć z niewyspania właśnie. Wot i cały problem, że wszystko jest dwuznaczne.
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
no tak moja mama też jak wchodzi to mowi "uwaga wchodze majtki na dupe", a jaka była zdziwiona jak jej ostatnio kazałam czekać za drzwiami, po chwili powiedziałam "wejdź" a jej tak głupio było ale jej mowie stojąc kolo szafy "nie seks, poprostu się przebierałam " no bo taka była prawda
![]() My będziemy wynajmować, ale to dlatego ze nie predko bedziemy miec okazje na jakies kredyt czy cokolwiek.. w Twojej sytuacji napewno lepiej jest pomieszkać u rodziców i zbierać pieniążki a nie dawać obcym ludziom ![]() Marudex teraz to sobie dopiero wkręcasz Mi było zimno itd. mimo ze mialam trobiel i ciaze Teraz została sama torbiel i widzisz jakos objawy znikneły
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-06-15 o 15:17 |
|
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
Marudex, a Ty kiedy testujesz?
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj przestań, bo zaraz sobie wmówię coś i znów będzie buba jak @ przyjdzie ![]() Hmm ja dopiero za tydzień, dlatego tak sceptycznie podchodzę do moich "objawów". Za wcześnie są. Jajniki bolą praktycznie od owu, ale u mnie to norma akurat. Tylko teraz są bardziej upierdliwe niż zwykle. Albo mi się tylko tak wydaje ...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 |
|
Raczkowanie
|
tak juz sie chwalicie to ja tez sie pochwale
22 lata ech chyba nie wyganiacie gowniar![]() co? powiem szczerze, ze ja w ogole nie czuje roznic wieku na tym forum. Powiem wiecej! bardzo lubie tu byc, wczytywac sie w zycie kazdej z nas, przezywac to z wami i pisac do was:d czasem sie pozalic![]() Milego popoludnia!
|
|
|
|
#2871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i męża
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, już wiem co mi tak nie smakuje dziś ... mak na chlebie
![]() Właśnie sobie zrobiłam kanapkę .. bo mnie już przed@-owy syndrom żarłoka dopadł.
|
#2873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
O rany dziewczyny, no teraz to już mnie nakręciłyście konkretnie. Jak się jutro rozczaruję to będzie na was
![]() ![]() Marudex, oskrob mak i wcinaj dalej Do testowania jeszcze tydzień to musisz się uzbroić w cierpliwość.
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Heh zjadłam ten mak z premedytacją, żeby obczaić co z nim nie tak .. i nadal nie wiem. Niedobry i tyle.
Chlebuś wczorajszy, więc świeży, z dobrej piekarni, mój ulubiony. Muszę spytać TŻta czy coś czuje nie tak
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam do domku już. Pojawię się dopiero jutro, żeby się z Wami podzielić wiadomościami. Oby dobrymi
|
|
|
|
#2877 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale sobie dziś spaliłam kark i ramiona ! Na imprezie z wolontariatu byłam- buźki dzieciakom malowałam- ale pogoda taka głupia była. Raz słońce, to zdejmuje sweter, zaraz pochmurnie to z powrotem sweter na siebie... ech. Dziś w nocy obudził mnie ból jajników, aż nospę wzięłam i jakoś w kłębek się zwinęłam- ale już 2 cykl tak mam więc martwię się, że endometrioza powróciła
Jeszcze w zeszłym tyg to się łudziłam, że to może fasolka... Dobrze, że w ten weekend mam ostatni zjazd w szkole. Jeszcze tylko miesięczne praktyki i do września spokój.Ja kochane 9 czerwca 23 latka skończyłam
|
|
#2878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może,może.. ale ja tak szybkim przelotem przeleciałam przez Rynek![]() Za to jutro mamy zamiar z Tż wbić się na strefę na meczyk... o ile Nam się uda
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
O widze że młodsze też się pojawiają więc jest pól na pół
![]() Cytat:
Dlatego to forum jest takie fajne ![]() Tylko przykro mi Magda że mimo młodego wieku zycie juz nas tak doswiadczyło gdzie 80% w naszym wieku nawet nie mysli o dzieciach.. no, ale co nas nie zebije to nas wzmocni! Jednak czuje że ja już zawsze bede miec swoją przeszłość (nawet ten slub ktory na szczęscie nie doszedł do skutku), poprostu czuje sie doroslej niz moje rowiesniczki i rzadko z którą mam jakieś większe tematy do rozmowy. Wierze ze musze swoje przejść, żeby już niedługo cieszyć się samym szczęściem
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
Mam taki problem. Otóż dwa dni przed okresem kochalam się z TZ. Wszystko bylo ok. Po pierwszym orgazmie odpoczelismy, umylismy rece i TZ wytarl mokrego z nasienia czlonka. Postanwilismy, ze zrnbimy petting. TZ zalozyl na odwrot gumke. Pozniej zrobil to poprawnie i wytarlismy to w posciel. Nie wszedl we mnie, ale troche síe pocieral. Dwa dni pozniej dostalam okres (rowno w 28 dzien, zazwyczaj mam w 29. Trwal 6 dni, nie byl za obfity). Okres dostalam 29 maja. Mam ciagle schizy, ze jesem w ciazy☠☠nie mam zadnych objawow. Mialam tylko objawy charakterystycznd dla owulacji. Od 3 dni boli mnie zoladek, bylam u lekarza i to wrzody. Dzis trobhe boli mnie w dole brzucha i czasem jajniki, pojawil sie bialy sluz. Czy mam powody do zmartwien ? Poradzcie cos☠
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

Przed 30tka to chce miec dwojke 

za potwierdzenie dobrej nowiny.
gdzie 80% w naszym wieku nawet nie mysli o dzieciach.. no, ale co nas nie zebije to nas wzmocni!