|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy
Cytat:
![]() vacancy czekaj spokojnie,2 dni spóźnienia to jeszcze nie koniec świata.i nie wmawiaj sobie objawów ciąży,bo one tak szybko się nie pojawiają.może leki/choroba/stres spowodowały opóźnienie.weź gorącą kąpiel,wyluzuj i poczekaj na rodzinę. Ja już drugi cykl mam piersi napuchnięte i powiększone to co w takim razie jestem w 2 miesiącu?
Edytowane przez OoDestinyoO Czas edycji: 2012-06-15 o 18:30 |
|
|
|
|
#4652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4653 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
Częste siusianie to nie musi być tylko zapalenie pęcherza, ja często sikam jak mam 'normalną' infekcje. A nawet jak mam zapalenie pęcherza (albo czegośtam) i nic mnie nie piecze ani nic tylko sikam co 15 minut. I może dlatego Ci się opóźnia?
Co do stanika to ciesz się, że urosły! ja byłam dziś właśnie w sklepie z brafittingiem i zamiast 70D mam.. 65E Była któraś z was kiedyś? Warto, kobietki potrafią dobrać stanik, pokazać jak się zakłada i układa (chociaż to na początku dziwne jak ktoś Ci mierzy piersi i nimi trzęsie żeby się ułożyły ). Teraz to mogę się wypinać
|
|
|
|
#4655 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie nie powinnam. Jutro zrobie test. Czy wykonany 6 tygodni po, bede mogla uznac juz w pelni wiarygodny?
Bo juz sama nie wiem, jeden robilam po 3 tygodniach, 2 po 4 tyg PO. I jutro mam zamiar zrobic kolejny 6 tygodni PO. Wiem, schizuje strasznie, nie bijcie
|
|
|
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No przestań i co miesiąc będziesz robić testy?a że niby te ala objawy to sobie wmawiasz,uspokoisz się i poczekasz a okres przyjdzie sam.
|
|
|
|
|
#4657 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vacancy, wrzuć na luz - mój ulubiony argument - pogoda - chociażby ona moze wpłynąć na obsuwy, także jakieś stresy, egzaminy a także stres ciążowy!!! więc naprawdę najlepiej zrobisz jak się odstresujesz. Jak ma Cię to uspokoić, to kup sobie ten test, ale ja podobnie jak Destiny wolałabym za to poszaleć kalorycznie ![]() maya89 ja strasznie bym chciała pójść do brafiterki, ale zawsze coś wypada i się nie mogę zebrać. Tym bardziej, że staniki w specjalistycznych sklepach są trochę drogie... Ale ponoć lepiej mieć jeden porządny, dobrze dobrany stanik niż 10 tanich. I że dobrze dobrany biustonosz może zdziałać większe cuda niz push-up z targu (w to akurat trudno mu uwierzyć, bo moje piersi są bardzo symbolicznej wielkości i wątpię czy cokolwiek może im pomóc) ( . )( . )
|
|
#4660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A u mnie na razie spokój, ani nie ma seksu( sesja, stres i problemy żołądkowe TŻ-eta się do tego przyczyniają) a jestem dopiero po okresie.Więc nie schizuje
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też spokojny miesiąc. Kochaliśmy się w dni "okołopłodne", ale owulację spędziłam samotnie, nic się nie zsunęło, nie pękło, więc jestem wyjątkowo spokojna
w sumie w tym tygodniu spodziewam się już wujaszka, o czym wiedzą chyba wszyscy na których odreagowuję mój pms
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Raczkowanie
|
Ach! ..ku mojemu zdziwieniu jestem z 3- 4 dni przed okresem i wlasnie dzisiaj cos mi sie pojawilo a`la okres, wiec mysle, ze dopiero tam sie cos ruszylo i sie to wszystko rozkreci. Juz jestem bardziej spokojna
Wy tez sie doczekacie... Widzicie jak to jest: u mnie 3- 4 dni przed, a u niektorych bedzie 3-4 dni po. Glowa do gory! |
|
|
|
#4665 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam, ale myśle, że dosyć tego i ktoś Ci musi przemówić do rozsądku:P Wontrubka - co do braffitingu, to prawda, staniki w sklepach są dość drogie - 100zł i wyżej (przymierzałam wczoraj taki za 219zł i był piękny, no ale bez przesady..), ale wczoraj złapałam super za 89zł Trzeba szukać. I na prawdę dobry stanik czyni cuda! Zwłaszcza, jak masz mniejsze piersi, babka pokaże Ci jak wszystko zebrać (nawet z pleców ) i upchać, potrząść i nagle będziesz miała o rozmiar większe!Katja_24 - ale mierzyłaś się kiedyś dokładnie i dobierasz pod rozmiar? najczęściej kobiety mają za szeroko dobrany obwód, bo stanik powinien podtrzymywać piersi w obwodzie a nie na ramiączkach dlatego musi być dopasowany. Jest taka strona stanikowa mapa świata i tam możecie sprawdzić wszystkie sprawdzone sklepy. |
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, pod biustem mam chyba 68 cm, a w 85 czy 86 i kupuje 65D. To chyb odpowiedni rozmiar?
|
#4668 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuszki!
Potrzebuje chłodnej, złej logiki bo schizuję strasznie. Współżyłam z Tż w przedostatni dzień miesiączki (więc upławów tyle co kot napłakał). Jest pewność, ze się nic nie zsunęło, szczelna prezerwatywa, Tż skończył na zewnątrz. Miałam objawy pms, ale panikuje że nie ma już 4 dni(cykl 26-30). Ostatnio miałam sporo stresów więc to tez mogło się przyczynić. Zimnej logiki!
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do mnie @ przyszedł Też jakieś 4 dni spóźnienia.
Edytowane przez Mariatta Czas edycji: 2012-06-17 o 09:22 |
|
|
|
|
#4670 |
|
Raczkowanie
|
Katja_24 - według ''teorii' od obwodu odejmujesz 5cm i zaniżasz do dołu czyli powinnaś mieć 60D. Ale tak na prawdę jeżeli ''pozbierasz wszystko'' co masz na plecach (brzmi to dziwnie, ale tak się robi
) to może na prawdę masz 60DD albo 60E.. Nie wiem, bo nie jestem specjalistką, ja oddałam się w ręce tych kobitek i z 70D mam 65DD lub 65E Może poszukaj sobie sklepu, poprzymierzaj staniki i sprawdzisz jaki masz rozmiar, a potem już kupisz sobie je przez neta. Valpurga - nic się nie zsunęło, nic nie pękło, plemniki nie przenikają przez lateks, a do tego twój TŻ. skończył na zewnątrz (to jak mógł Cię zapłodnić??:P), do tego sama mówisz, że miałaś sporo stresów - tu masz odpowiedź
|
|
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
Valpurga nie jesteś w ciąży! w Twoim przypadku musiałby to być mały teriminator albo Jezus (niepokalane poczęcie)
Mariatta, Ciekawe jak tam u Vacancy... myślę kochana, że przez to Twoje już trwające 3 miesiąc chyba napięcie "ciążowe" ten okres tak Ci się spóźnia. Po raz kolejny powiem - idź do ginekologa, po skierowanie na test ciążowy z krwi. On się nie myli i jego negatywny wynik pozwoli Ci odetchnąć! (chyba że uznasz, że pani laborantka źle pobrała krew taka drobna złośliwość ). Ale z tym testem to poważnie, bo zadręczysz się dziewczyno! maya89, powiem Ci że kiedyś podjęłam próbę zakupu dobrego stanika, ale chyba pomyliłam esotique z dobrym sklepem wydane 6 dych i jakoś tak zachwycona nie jestem. Ale za "pierwszy milion" na pewno wybiorę się do profesjonalnej brafiterki, bo to ponoć nawet biustu (jak maly by nie był) szkoda, gniotąc go całe życie w push-upach ...
Zacznij. Reszta pójdzie łatwo Edytowane przez wontrubka Czas edycji: 2012-06-17 o 09:57 |
|
|
|
#4672 |
|
Raczkowanie
|
i podobno źle dobrany stanik (ugniatający, wżynający się) może powodować bóle głowy i inne rzeczy
Także ja polecam, ale właśnie te prawdziwe sklepy z brafittingiem (szukajcie na biuściatej mapie świata - nie chce spamować linkiem) i czytajcie komentarze sklepów.I jeżeli macie mniejsze piersi to po prostu dzwońcie/wysyłajcie maile, bo często te sklepy dbają o większe numery, ale niektóre o te drobne też, trzeba pytać No i jak wiesz jaki jest twój rozmiar to można sobie zamawiać staniki przez neta, zawsze taniej. Albo iść do sklepu, poprzymierzać i nic nie kupować, też sposób
|
|
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
Wontrubka Ty jesteś z okolic lublina da? Bo wiem że jakiś czas temu w sklepie w Plazie ( tym takim koło CCC) mozna było się umówić z brafiterką - czy jakimiś przeszkolonymi w tym celu kobietami. I może spróbuj tam? A co do esotique kiedyś to była fajna firma, ale teraz te staniki są kiepskiej jakości dlatego wolę Kingę (droższa, ale naprawdę dobra i ładnie leży)
|
|
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kinga jest dobra bo ja mam3/4 staników z tej firmy i mi nawet fiszbina i piersi są po nich jakieś okrąglejsze(jak się go ściągą to biust ma taki ładny kształt) nigdy nie wyszła, a jeszcze AVA jest dobra.
|
|
|
|
|
#4676 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec na razie nie planuje zmieniac garderoby Zaczynalam od standardowego 75b, potem 70c, i takich mam kilka, a teraz juz tylko 65d
|
|
#4678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale faktycznie w tym miesiacu dalam czadu ze stresem i to w nadmiarze wydaje mi sie..
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Rozeznanie
|
Nawet jeżeli opóźnienie jest spowodowane mega stresem to i tak nie będzie ono trwało w nieskończoność. Lada moment się wszystko wyjaśni. Zrobiłaś testy i co? Mowią, że w ciązy nie jesteś. Poza tym, dziewczyno, miałaś okres!
|
|
|
|
#4680 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pogoda udana,towarzystwo też.. tym razem postawilismy na Zachodnie. ooo to jak będziesz we wrześniu to daj znać wcześniej ! ![]() Cytat:
mnie też! Nie wiem co mnie napadło,krzycze,wrzeszcze .. z TŻem pokłócona i z mojej strony,nawaliłam.. ale oczywiście pierwsza ręki nie wyciągne.. ech nie lubię siebie i swojego charakteru.. Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

ja byłam dziś właśnie w sklepie z brafittingiem i zamiast 70D mam.. 65E
Była któraś z was kiedyś? Warto, kobietki potrafią dobrać stanik, pokazać jak się zakłada i układa (chociaż to na początku dziwne jak ktoś Ci mierzy piersi i nimi trzęsie żeby się ułożyły
Bo juz sama nie wiem, jeden robilam po 3 tygodniach, 2 po 4 tyg PO. I jutro mam zamiar zrobic kolejny 6 tygodni PO.

Ogólnie przytyłam już ze 3 kilo, piersi mnie bolą