Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 16:30   #1681
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Gabi trzymam kciuki za psa :-*

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 16:42   #1682
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Maz sie boi tej zmiany 360 stopni i mysli,ze jak wroci raz kiedys do domu to bede wisiala na sznurze

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Gabi trzymam kciuki za psa :-*
Dzięki
Zaraz powinni wrócić.

Ale się nawpierdzielałam ciastek. Mama P przywiozła pyszne ciasteczka francuskie z serem i różą

Czytałam właśnie o tym odciągaczu katarku, co się podpina do odkurzacza i jest tam napisane, że stosuje się go od 1 miesiąca życia dziecka. Dlaczego lekarka kazała nam teraz tego używać??????

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-06-15 o 16:44
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 16:44   #1683
kapukat
Zakorzenienie

kilka razy już próbowałam i za każdym razem coś się dzieje więc tak co pamiętam na szybko

Wy martwicie się o dzieci poza brzuchem - a ja cieszę się, że już nie jest w brzuchu i że mogę sprawdzić co z nim jak mam taką ochotę. Chyba wyrodna jestem

co do wagi - wiem że piszecie to żeby pocieszyć nas - ale ja jestem czystym przykładem na to że o wagę trzeba się martwić, ćwiczę codziennie, jem żałośnie, bo Adasia wszystko uczula - i Waga jak stanęła tak się nie rusza. A mnie krew zalewa, na ilość ubrań których nie mogę założyć, na wygląd mojego ciała po porodzie i ukrywam się przed lustrami i znajomymi którzy wiedzą jak wyglądałam przed porodem.... nie wierzę już w bajki typu - dieta, ćwiczenia, karmienie piersią przywróci Ci wagę. Ale się nie poddaję

Co do siusiaków - ja za radą Kism i filmiku który tutaj był odciągam napletek i myję przy każdej kąpieli, wolę czyścić niż potem latać po szpitalach - bo z tego co czytałam, dziewczyny które stosowały się do dobrych rad polożnych "niedotykać" kończyły z malcami w szpitalu na zabiegach - więc jak najbardziej czyścić. Tylko delikatnie

Wasze dzieciaczki są przesłodkie

My byliśmy z Adamem ostanio w szpitalu na ponownych badaniach bo były jakieś problemy z krwią - na szczęście wszystko ok. Mój syn waży 6.200 i mierzy 60 cm": rośnie mi klocek.

a jak ja? mi leci od 3 dni krew z nosa, jestem zmęczona śpię może ze 2 h przez całą noc i ledwo widzę na oczy. Ale już niebawem przyjeżdza moja mama

Timii - jak tam spacery? bo u nas pogoda totalnie do bani!
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 16:55   #1684
ania_85
Rozeznanie

Jezeli chodzi o nepletek to ja sie nie wypowiadam, bo moj ma rozszczepienie napletka i nie wiem jak wyglada normalny-mini-penis Bedzie "operowany" ok pierwszego roku zycia. jestem troche zla,bo jestem tak do niczego,ze bez mega dawki hormonow (progesteron) nie donosilabym ciazy no i przez te hormony taka wada u mojego synka akurat wystapila. Przeze mnie bedzie niedlugo cierpial
Swoja droga juz nie moge sie doczekac jak juz bedzie takim 4 miesiecznym slodziakiem.

Kapukat cieszy mnie Twoje nastawienie na pewno niedlugo osiagniesz zamierzony cel ehhh ja tez spie po 2,3 godz - maz zadowolony dzwoni do mnie czy nie wpadne do jego znajomych z malym - dopiero od rana udalo mi sie go uspic, a wczesniej spal od 6:30 do 9,w nocy nie bo nie chcialam go polozyc na brzuchu,no i wygral...ale przynajmniej pospalam chwile..no i dzwoni i zadowolony pyta,ale sie na nim wyrzylam

Kism - spoznione ale szczere zyczenia!!!! Spelnienia marzen
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:04   #1685
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Juz prawie wszystkie sie rozpakowalysmy super. Co do slowa super... Moj synek jak odbeknie krzycze super, brawo... Do tego uwielbia jak mu spiewam piosenke jingle bells w wersji lalala lalala lalalalala.... (ucisza sie od razu!)Wychodze z klatki,maly sie obudzil no i ja lece - lalala lalala lalalalala zanurzona w gondoli wciskajaca mu smoczek, obracam sie a tam sasiad szczerze usmiechniety. Z reszta dzisiaj cala noc byla z jingle bells moze slyszal to zza sciany Kolezanka powiedziala mi ze za 4 miesiace nawet nie zauwaze,ze spiewam na miescie Rozbawil mnie moj maz,jak spiewalam mu o 1 w nocy,ten sie przebudzil i leci ze mna mhh mhh mhhhhyy

ehh moj synek dalej marudny...chyba ten jego skok 5 tyg nadal trwa, do tego chce spac tylko na brzuchu...:/ jak na swoje tygodnie bardzo ladnie trzyma glowe i jak chce obrocic glowe lezac na brzuchu to wychodzi mu idealnie,a jak cos mu nie pasuje to glosno daje o tym znac - do dzisiaj bylam spokojna - kolezanka powiedziala mi,ze dzisiaj wlasnie tak 4tygodniowa dziewczynka udusila sie we snie,kurde nie wybaczylabym sobie,ale ten terrorysta nie chce inaczej:/ Musze z nim siedziec i probowac plecki i tyle najwyzej umre ze zmeczenia

Najbardziej ciesze sie z tego,ze moj glupkowaty humor mi wrocil, do tego zamiast plakac przez depresje placze ze smiechu. Maz sie boi tej zmiany 360 stopni i mysli,ze jak wroci raz kiedys do domu to bede wisiala na sznurze

Ania - ja śpiewam Lulajże Jezuniu - a R puka się w głowę i mówi, że dziecko znienawidzi kolendy - a ja że tylko to umiem to kazał mi się kołysanki nauczyć
co do dziecka na brzuszku - Adaś leży non stop jeśli ktoś przy nim jest albo może go sprawdzić, nigdy nie kładziemy go na brzuchu w nocy - chociaż wiem, że mógłby pewnie przespać przynajmniej z pół nocy - ale ja na samą myśl że nie zareagowałabym gdyby nagle nie potrafił złapać oddechu nie jestem w stanie zmrużyć oka - więc kładę go na plecy i oczywiście kolki dają znac o sobie...ach
Cytat:
Jezeli chodzi o nepletek to ja sie nie wypowiadam, bo moj ma rozszczepienie napletka i nie wiem jak wyglada normalny-mini-penis Bedzie "operowany" ok pierwszego roku zycia. jestem troche zla,bo jestem tak do niczego,ze bez mega dawki hormonow (progesteron) nie donosilabym ciazy no i przez te hormony taka wada u mojego synka akurat wystapila. Przeze mnie bedzie niedlugo cierpial
Swoja droga juz nie moge sie doczekac jak juz bedzie takim 4 miesiecznym slodziakiem.

Kapukat cieszy mnie Twoje nastawienie na pewno niedlugo osiagniesz zamierzony cel ehhh ja tez spie po 2,3 godz - maz zadowolony dzwoni do mnie czy nie wpadne do jego znajomych z malym - dopiero od rana udalo mi sie go uspic, a wczesniej spal od 6:30 do 9,w nocy nie bo nie chcialam go polozyc na brzuchu,no i wygral...ale przynajmniej pospalam chwile..no i dzwoni i zadowolony pyta,ale sie na nim wyrzylam

oj to nawet nie mów jak ja się na R za takie teksty wyżywam, może pójdziemy na mecz - tak tak pójdziemy tylko że Adaś jakby ojciec nie zauważył od 20 ma kolki i co ja będę z gołym cycem przy facetach siedzieć? i ani ja nie obejrzę meczu ani nie będę miała komfortu ... pomysły facetów

Kism - ja też ja też, spóźnione bo się ogarnąć nie mogę - oby Twoje życie było miodem i mlekiem płynące

Edytowane przez kapukat
Czas edycji: 2012-06-15 o 17:05
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:13   #1686
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

tak woglole jak to jest z tym lezeniem na brzuchu? moj byl kladziony odkad pepek odpadl, wczesniej jako tako lezal a teraz pare sek i sie przekreca na plecy;/
no i w nocy sie boje, ze spadnie z lozka
codziennie rano juz sie smieje super uczucie
i dzis takie dziwne dzwieki wydawal, nie wiem czy to nie to gaworzenie :P
Leon jest boskiSzymon nie cierpi leżeć na brzuchu.
Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
A miałam Wam opisać dziewczynę, z którą byłam na sali.

My już co najmiej od miesiaca spakowane, wyprawki mamy gotowe, a ze mna na sali laska, która rodzi "niespodziewanie" (tak powiedziała) w 42 tyg - wody odeszły jej "na miescie" wiec przywiozła ją karetka, nie miała ze sobą zadnych rzeczy, czekała az jej maz przywiezie, no dla mnie logiczne, że torba powinna czekac w domu gotowa, a u nich nie, maz pakował co popadnie, przywiózl jej 3 pary sodni i jakies t-shirty, zero srodków toaletowych, zadnych majtek, podpasek, nic!!! Dla dzieciaczka tez nic No ale jej to wogóle nie przeszkadzało, lezała bez majtek ze szpitalna podpaska w tych spodniach "bojówkach" i luzzik przez 3 dni zebów nie umyła ani razu, włosy nie uczesane, ale do pyskowania i psioczenia na połozne była pierwsza. Mówię wam w życiu czegos takiego nie widziałam

Co dziwne jak odwiedziła ją mama to wyglądała na czystą, zadbaną kobietę.

Lekarz mówi jej na obchodzie, zeby poszła do położnych po glukoze dla małego, bo widać że trzeba go dopoić, no i co ona na to - nie idzie, jak jej nie przyniosą to ona nie będzie sama chodzić no i ostatecznie dzieciak dostał gorączki, waga mu spadła i jak ja wychodziłam to oni musieli jeszcze zostać w szpitalu

Rózni są ludzie, ale takie spotkanie było dla mnie odrobinę szokujące
Niezle,całkiem niespodziewanie zaczęła rodzić
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Agatka Leoś tak zerka za Tobą chyba?
Nie on zerka za cycem
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

anulka dziekujemy dla Was tez wszystkiego naj! jestem w szoku ze o nas pamietalas ciezko mi sie odpisuje. czytam was z ipoda regularnie i potem z laptopa odp co pamietam ale o cytowaniu nie ma mowy. ale jak zobaczylam ze o nas pamietalas to od razu musialam sie przelaczyc

jeszcze raz wszystkiego naj dla was i rodzinki kism we 3 rozpakowalysmy sie tego samego dnia

gabi - moja marusia tez miala te krostki, wygladaly okropnie, az jej zdjec zadnych nie robilam. cale powieki jej najpierw wysypalo, pozniej nosek. teraz juz troszke poginely a czasem jeszcze pojawiaja sie na policzkach. pediatra pow ze to tradzik wiec jestem spokojna.
Bo ja pamiętam że my we trzy urodziłyśmyChoć ja pierwsza
Cytat:

Aniu ale dzięki tym wszystkim lekom masz tego małego mężczyznę przy sobie

My po spacerku.chciałam usmażyć frytki a ja głupia nie kupiłam oleju ale w takim razie usmarze talarki na patelni.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:15   #1687
centipede
Zadomowienie

Miss jeszcze raz dziękuję
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jeszcze pies nam się rozchorował Leży właśnie pod kroplówką u weterynarza P jest razem z nim, a ja z Hanią w domu....czekamy....
Trzymamy kciuki!

Agatko super zdjęcia! Widzę, że leżaczek-bujaczek w użyciu Lepiej już troszkę u Was ze sprawami brzuszkowymi?

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja sądzę że jak wymyślili takie coś to nie powinno szkodzić,moje krople dostaje i śpi od 21 do 4-5 rano
oooo to pośpisz
Cytat:
Czesc Dziewczyny

Juz prawie wszystkie sie rozpakowalysmy super. Co do slowa super... Moj synek jak odbeknie krzycze super, brawo... Do tego uwielbia jak mu spiewam piosenke jingle bells w wersji lalala lalala lalalalala.... (ucisza sie od razu!)Wychodze z klatki,maly sie obudzil no i ja lece - lalala lalala lalalalala zanurzona w gondoli wciskajaca mu smoczek, obracam sie a tam sasiad szczerze usmiechniety. Z reszta dzisiaj cala noc byla z jingle bells moze slyszal to zza sciany Kolezanka powiedziala mi ze za 4 miesiace nawet nie zauwaze,ze spiewam na miescie Rozbawil mnie moj maz,jak spiewalam mu o 1 w nocy,ten sie przebudzil i leci ze mna mhh mhh mhhhhyy

ehh moj synek dalej marudny...chyba ten jego skok 5 tyg nadal trwa, do tego chce spac tylko na brzuchu...:/ jak na swoje tygodnie bardzo ladnie trzyma glowe i jak chce obrocic glowe lezac na brzuchu to wychodzi mu idealnie,a jak cos mu nie pasuje to glosno daje o tym znac - do dzisiaj bylam spokojna - kolezanka powiedziala mi,ze dzisiaj wlasnie tak 4tygodniowa dziewczynka udusila sie we snie,kurde nie wybaczylabym sobie,ale ten terrorysta nie chce inaczej:/ Musze z nim siedziec i probowac plecki i tyle najwyzej umre ze zmeczenia

Najbardziej ciesze sie z tego,ze moj glupkowaty humor mi wrocil, do tego zamiast plakac przez depresje placze ze smiechu. Maz sie boi tej zmiany 360 stopni i mysli,ze jak wroci raz kiedys do domu to bede wisiala na sznurze
Ania jesteś niesamowita
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
kilka razy już próbowałam i za każdym razem coś się dzieje więc tak co pamiętam na szybko

Wy martwicie się o dzieci poza brzuchem - a ja cieszę się, że już nie jest w brzuchu i że mogę sprawdzić co z nim jak mam taką ochotę. Chyba wyrodna jestem

co do wagi - wiem że piszecie to żeby pocieszyć nas - ale ja jestem czystym przykładem na to że o wagę trzeba się martwić, ćwiczę codziennie, jem żałośnie, bo Adasia wszystko uczula - i Waga jak stanęła tak się nie rusza. A mnie krew zalewa, na ilość ubrań których nie mogę założyć, na wygląd mojego ciała po porodzie i ukrywam się przed lustrami i znajomymi którzy wiedzą jak wyglądałam przed porodem.... nie wierzę już w bajki typu - dieta, ćwiczenia, karmienie piersią przywróci Ci wagę. Ale się nie poddaję

Co do siusiaków - ja za radą Kism i filmiku który tutaj był odciągam napletek i myję przy każdej kąpieli, wolę czyścić niż potem latać po szpitalach - bo z tego co czytałam, dziewczyny które stosowały się do dobrych rad polożnych "niedotykać" kończyły z malcami w szpitalu na zabiegach - więc jak najbardziej czyścić. Tylko delikatnie

Wasze dzieciaczki są przesłodkie

My byliśmy z Adamem ostanio w szpitalu na ponownych badaniach bo były jakieś problemy z krwią - na szczęście wszystko ok. Mój syn waży 6.200 i mierzy 60 cm": rośnie mi klocek.

a jak ja? mi leci od 3 dni krew z nosa, jestem zmęczona śpię może ze 2 h przez całą noc i ledwo widzę na oczy. Ale już niebawem przyjeżdza moja mama

Timii - jak tam spacery? bo u nas pogoda totalnie do bani!
Kapukat mam nadzieję, że już wkrótce waga ruszy w dół i odzyskasz dobre samopoczucie Na długo mama przyjeżdża?
Stary 2012-06-15, 17:18   #1688
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:

A czemu przez hormony? Ja też brałam na podtrzymanie 3 miesiące. To powoduje jakieś wady u dzieci?? O co chodzi??
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:24   #1689
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
oj to nawet nie mów jak ja się na R za takie teksty wyżywam, może pójdziemy na mecz - tak tak pójdziemy tylko że Adaś jakby ojciec nie zauważył od 20 ma kolki i co ja będę z gołym cycem przy facetach siedzieć? i ani ja nie obejrzę meczu ani nie będę miała komfortu ... pomysły facetów
ehh:/
co do kolendy...wszystkie ruchy dozwolone ja z moim mowimy,ze jak w grudniu uslyszymy jingle bells to pojda hafty Z drugiej strony, w grudniu to juz beda spore chlopaki,jak dozyjemy to bedzie sukces

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
A czemu przez hormony? Ja też brałam na podtrzymanie 3 miesiące. To powoduje jakieś wady u dzieci?? O co chodzi??

ehhhh wiedzialam ze zaczna sie pytania
ja bralam przez cala ciaze i to duza dawke dupaston razy 3, taki dlugi okres stosowania wlasnie dupastonu moze to spowodowac.. uprzedzam pytanie - luteinka tego nie spowoduje i krotkotrwale branie czyli np 3 miechy tez
Stary 2012-06-15, 17:32   #1690
inwytka
Raczkowanie

Gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam! jak już mało zostało dziewczyn do rozpakowania. Następna część już chyba będzie w odchowalni
Podczytuję regularnie, ale nie mam czasu pisać, bo od dwóch dni walczymy o kupkę jak nic się nie ruszy do wieczora, to jedziemy do pediatry, bo już nie mam siły próbowaliśmy wszystkiego, masażu, herbatek z rumianku i koperku, kładliśmy na brzuszku. Masakra
A z pozytywnych rzeczy, to moja dziecinka zaczęła się już śmiać i trzyma głowę sama już przez dłuższą chwilę. Ani się obejrzę, a zacznie mi raczkować

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:38   #1691
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Karozka co do zaklejania pępka to nam lekarka tez o tym mówiła bo mały ma wystający i aby nie zrobiła mu się przepuklina ale ja za plastry podziękuję bo weź potem oderwij ten plaster takiemu maluchowi ja mam taki ala guziczek na gumce i więcej trzeba na brzuszku kłaść bo chyba z tymi plastrami chodziło o wystający pepek? bo jeśli nie to nie mam pojęcia po co
Mieliśmy plastry na przepuklinę. Odklejają się bardzo łatwo. Smaruje się oliwką, jak już chcemy zdjąć, co jakiś czas dosmarowywałam od spodu i z zewnątrz, w miarę, jak się odklejał i po pewnym czasie odkleja się sam - wystarczy zdjąć palcami. A naprawdę są skuteczne. Na pewno niemiłe podczas zakładania - dziecku mocno się ściąga powłoki brzuszne, ale nie zauważyłam, żeby jakoś szczególnie małego potem to ruszało, a nas to uratowało przed szpitalem.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
Opis porodu

W poniedziałek 11.06. obudziłam się o 4ej nad ranem do toalety. Światła nie zapalałam, bo nie chciałam się rozbudzić. No i miałam dziwne uczucie, ze wody mi wypłynęły. Gdyby odeszły mi w łóżku czy na podłogę to bym wiedziała na 100%, że to one...no ale po zapaleniu światła stwierdziłam że odszedł też czop.
No ale wróciłam do łóżka i zaczęłam mierzyć skurcze, które zaczęły się pojawiać, najpierw co 8 min, potem już trochę mniej regularnie co 11, co 4 min.
Wzięłam prysznic i usiadłam na brzegu łóżka licząc te skurcze. Mąż się przebudził, oznajmiłam mu, że chyba wygrał wycieczkę do szpitala. On oczy jak 5 zł, wyskoczył jak oparzony, gdzie normalnie 5 budzików nie jest w stanie go obudzić. No i poczekałam do 7ej, w międzyczasie jak byłam w toalecie to znów trochę tych wód wyleciało, wiec juz raczej byłam pewna, że to one.
Zadzwoniłam o 7ej do położnej, z którą byłam umówiona (koleżanka mojej mamy) , że chcę zdać jej raport a ona taka spanikowana i mówi, ze co za pech, bo ona jest w krakowie...
No ale było mi już obojętne, powiedziała, że zadzwoni do koleżanki i żebym jechała do szpitala.
Pojechaliśmy przed 8mą, szybko mnie przyjęli, podczas badania wody chlusnęly na lekarza no i poszłam na porodowkę prosto. Rozwarcie było na 3 cm.
Na poródówce zrobili mi ktg, skurcze były trochę nieregularne, więc łaziłam z kąta w kąt.
Mój M też wszedł i tak sobie łaziliśmy oboje.
Skurcze zaczęły się nasilać, parę razy wchodziłam pod prysznic, bo on jeszcze w miarę mi pomagał.
Potem przyszedł mój lekarz (pierwszy dzień po urlopie), zaproponował żebym wzięła ten gaz znieczulający, trochę się bałam, że będzie mnie po nim mdliło, ale w tym bólu zaryzykowałam i nudności żadnych nie bylo na szczęście.
W międzyczasie zadzwonila ta moja położna, że ona już wróciła do mojego miasta i ta położna, która była ze mną powiedziała, że jak się pospieszy to zdąży na poród.
No i jak miałam już bóle parte to ona wpadła na porodowkę, szybko założyła rękawiczi, fartuch i we dwie pomagały mi urodzić Adasia. Z 10 min od jej przyjścia Adaś był na świecie.
Rzucili mi go na koszule, coś powiedziałam, że to niemożliwe, że on wyszedł i zabrali do ważenia, mycia itp.
M poszedł za nim co by wysiłek nie poszedl na marne i nam go nie podmienili.
No i potem na salę mi go przynieśli, od razu skumał o co chodzi z jedzeniem, wczoraj tak śmiesznie mnie złapał za stanik zebym chyba mu nie uciekła z tą piersią.
W ogóle to chyba najgrzeczniejsze dziecko na oddziale było, jadł i spał. Dzisiaj była pierwsza noc w domu, M spodziewał się, że nie prześpi minuty a w trójkę wstaliśmy o 7:30
W nocy był przebierany przez M 2 razy, ja karmiłam co 3 godziny i cały czas spał.
Myślałam, ze dłużej będę dochodzić do siebie, ale nie jest źle jak na 4 dzień po porodzie, chodzę normalnie, na tyłku mogę usiąść.

Potem zamieszczę jakieś zdjęcie małego

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-15 o 17:40
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:42   #1692
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
ja bralam przez cala ciaze i to duza dawke dupaston razy 3, taki dlugi okres stosowania wlasnie dupastonu moze to spowodowac.. uprzedzam pytanie - luteinka tego nie spowoduje i krotkotrwale branie czyli np 3 miechy tez
a to dobrze, ja stosowałam Duphaston przez miesiąc, ale nie dawał rezultatów, więc zapisano mi luteinę
Stary 2012-06-15, 17:44   #1693
ania_85
Rozeznanie

Anulka wiem,ale czepiam sie swojej beznadziejnosci Do tego boje sie.,ze jak jakas kiedys panna bedzie chciala mu sie dobrac do gaci,to ten bedzie opornie unikal tamatu albo przez to bedzie cichy,wstydliwy i zamkniety w sobie mam nadzieje,ze tak mu to zoperuja,ze nawet nie bedzie wiedzial,ze cos jest nie tak
Stary 2012-06-15, 17:46   #1694
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

centipede dziekujemy u nas duzo lepiej odkad odgazowujemy malego i odkad moze polezec na lezaczku musze tylko zrobic zapas baterii
No i ma czopki uspokajajace, kropelki i syrop eh, faszerujemy go porzadnie.
Moze niedlugo miesnie sie wycwicza dziecku i sam bedzie potrafil sie wypierdziec.

ale u mnie zimno w domu, siedze w skarpetkach... chyba malego dzis nie bede sama kapala tylko obmyje wacikiem.... od jutra ma byc cieplo mam ochote jechac nad wode!
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:56   #1695
ania_85
Rozeznanie

moj po Lefaxie wali cichacze i co jakis czas czuje smrodzik chociaz bylabym spokojniejsza jakbym co jakis czas slyszala glosnego pierda, mowie mu - zrob tak jak tata!
Stary 2012-06-15, 18:02   #1696
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Anulka wiem,ale czepiam sie swojej beznadziejnosci Do tego boje sie.,ze jak jakas kiedys panna bedzie chciala mu sie dobrac do gaci,to ten bedzie opornie unikal tamatu albo przez to bedzie cichy,wstydliwy i zamkniety w sobie mam nadzieje,ze tak mu to zoperuja,ze nawet nie bedzie wiedzial,ze cos jest nie tak
Matka będzie się wszystkim przejmować.Trzeba być dobrej mysli,że tak mu to zrobią że on tego nie odczuję,że nie będzie miał problemów w kontaktach z dziewczynami.

Oglądałam dzisiaj bluzki na allegro no i wiadomo prezentują je dziewczyny a Filip tak zerka i mówi "ale laska"i jeszcze dodał że "dla niego będę zawsze laska" kochany tata powinien się od niego uczyć.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-15 o 18:04
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 18:31   #1697
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Ja mam mały problem z nawałem mlecznym, który jakos nie chce minąc. Szczególnie w jednej piersi (bo narazie karmie dwoma ) ale nawał robi sie w jednej. Dziś w nocy nie mogłam znaleźc laktatora, myślałam że już nie wytrzymam, ale udało się! Mam nadzieję, że karmienie sie ustabilizuje i mój biust zacznie normalnie wyglądać, bo narazie przypominam Pamelę Anderson i mi z tym bardzo dziwnie, bo normalnie nosze skromne B

Na koniec pochwalę się moimi pociechami Gabrysia na pierwszym spacerku i dumny starszy braciszek
Jakie masz cudowne dzieciaki!

CO do laktacji, to na pewno się ustabilizuje. Trzeba czasu.
Mnie póki co prawy cyc napełnia się w tempie ekspresowym, a lewy zawsze, nawet przy długiej przerwie, pozostaje bardziej miękki

Cytat:
ja tam kalafior jadłam, nie było jakiś problemów :P
Ja dziś wpierdzieliłam pół kalafiora. :Torba: Ale moje dziecię problemów brzuszkowych nie ma, więc sobie pozwalam

Cytat:
dziewczyny macie jakiś pomysł na prezent na Dzień Ojca? ja dostałam ramkę ze zdjęciem moim i Malwinki
O rany, dzień ojca! Trzeba się będzie zmóżdżyć i coś staremu kupić

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość

tak woglole jak to jest z tym lezeniem na brzuchu? moj byl kladziony odkad pepek odpadl, wczesniej jako tako lezal a teraz pare sek i sie przekreca na plecy;/
no i w nocy sie boje, ze spadnie z lozka
codziennie rano juz sie smieje super uczucie
i dzis takie dziwne dzwieki wydawal, nie wiem czy to nie to gaworzenie :P
Na gaworzenie jeszcze za wcześnie. Teraz to jest głużenie
Ale miło posłuchać, prawda?

Cytat:
I ja tak czuję, że chyba jutrzejszego meczu mi nie pozwoli obejrzeć...
Buziaki!
Będziecie się drzeć razem z kibicami

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
u mnie dziś z 5 kup, w tym 2 stęple

mam pytanie, cycek mnie dziś parzył od 4:30 do prawie 7 rano. zaczeło sie po karmieniu. szału już dostaję, mama moja mówi, że mi się pewnie zastój robi, mi się wydaje, że mały źle łapie. karmię w ten sposób, jedno karmienie jedna pierś, mama radzi, że to co mały nie doje mam odciągnąć, już zgłupiałam. chyba nie mam aż tyle pokarmu żebym musiała odciągać. a tak w ogóle jaka jest objętość mleka w jeden piersi,? ja góra kiedyś ściągnełam 100 ml jednorazowo, chyba więcej się nie da?
U nas właściwie co karmienie to kupa Rzadko jest zmiana pieluchy bez kupy

Nie odciągaj, bo laktacja ma być dostosowana o potrzeb dziecka, a jak będziesz odciągać to będziesz miała nadprodukcję.
Jaka objętość mleka... nie ma reguły. Ja z jednego odciągnęłam 160 ml a jeszcze leciało tylko mnie się nie chciało drugiego kubeczka podłączać

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Czytałam właśnie o tym odciągaczu katarku, co się podpina do odkurzacza i jest tam napisane, że stosuje się go od 1 miesiąca życia dziecka. Dlaczego lekarka kazała nam teraz tego używać??????
A nie lepiej Fridę? Mnie by się nie chciało po odkurzacz chodzić.
A przy Fridzie to sobie ciągnę wedlug potrzeb...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 18:42   #1698
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Oglądałam dzisiaj bluzki na allegro no i wiadomo prezentują je dziewczyny a Filip tak zerka i mówi "ale laska"i jeszcze dodał że "dla niego będę zawsze laska" kochany tata powinien się od niego uczyć.
jakiego słodziaka masz w domu...no nie mogę

nie sądziłam, że to powiem ale powoli zaczynam mieć dosyć ciąży (i tak długo wytrzymałam - marudzę od dwóch dni) od 5 dni dostaję po szyjce, ledwo można to wytrzymać...mała już taka mała nie jest i boję się że będzie wielkim klocem jak zdecyduje się ten brzuch opuścić...jutro mam termin i ginka kazała zjawić się w szpitalu - kontrolnie ciekawe co mnie czeka w tym szpitalu...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 18:50   #1699
aga_bre
Rozeznanie

Doczytałam tylko część. Więc poodpowiadam tylko na to co zdąrzyłam, bo Mały ssak już się wierci i zaraz będzie płacz i zgrzytanie zębów.

czy Wasze dzieci się drą jak je przebieracie???

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
dzisiaj byla położna środowiskowa. fajna babka, ale .. mam mieszane uczucia. szczegolnie odnosnie diety. w zasadzie z tego co mówiła, to powinnam jeść chleb z masłem no bo tak :
- jesli mleko, to tylko do południa i przegotowane , bo podgrzane z kartonu lub zimne do kawy (oczywiscie zbożowej) będzie nieodpowiednie
- zupę pomidorową z dzisiaj kazała wylać lub oddać męzowi w całości
- jabłka tylko gotowane i na pewno bez skórki (wcinałam całe jabłka)
- zupy kleikowate - tj zagęszczone ryżem, makaronem lub kaszą
- mięso bezdyskusyjnie gotowane lub duszone
- odstawić całkowicie ser zółty
- zero soków
- no i wszystko to co juz wiemy , zero słodyczy, zero warzyw z rodziny kapustnych, nic wzdymającego , kwaśnego
- jeśli będę mieć JA wzdęcia, mam wziać espumisan.

a poza tym to kazała odciągać skórkę na siusiaku, ona twierdzi że to nie napletek tylko... ujście cewki moczowej, które mały ma zatkane.... i kazała podciągać skórkę do góry podczas kąpieli....
sama nie wiem
co myślicie???

poza tym powiedziała że Borys ma ładną główkę, wygląda jakby byla po cesarskim cięciu, a nie po porodzie naturalnym. nie miała wagi, ale mówi, że na jej oko to juz jest cięzszy niż 3500g i że taki okrągły, widać że nie jest głodzony - ja nie wiem gdzie ona bywa i kto głodzi dzieci
kazała go dokarmiać jednak, bo jak zobaczyła, że on cały czas na cycu u mnie , siedziała dość długo, a on wciaż na cycu, co go odstawiłam to szukał dalej. zmacała cyce, powiedziała, ze faktycznie jakieś za miękkie. ścisneła, pokarm był... ale powiedziała, że skoro nie chce spać zbyt długo , bo np dzisiaj mialam go na cycu dosłownie od 9tej do 14tej, to mam go dokarmiać, bo te moje cycki nawet nie zdaza naprodukować nowego pokarmu jak on tak będzie wiecznie wisiał.

no i mam pytanie do mam dokarmiających i na butli - w jaki sposob sterylizujecie butelki ?
Ja zalewam wrzątkiem a czasami wygotowuję. Zupę pomidorową jadam i nic malemu nie jest.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
w poniedzialek idziemy do pediatry to sie dowiem wszystkiego w kwestii napletka, nie wydaje mi sie zeby Borys miał zawężone ujście cewki... ale ja sie na tym nie znam.
co do karmienia piersią, nie wiem , mialam wrazenie, ze ona mnie namawia na karmienie, mowila ze synek pięknie sie dosysa, ze super ze tak kocha piers ( no ja nie wiem czy tak super, bo żywcem nie mogę nic zrobić poza wyjmowaniem raz jednego raz drugiego cyca, wczoraj oproznił je do ostatniej kropli, a i tak go trzeba było zapchać jeszcze butlą... ), tylko wciaż mówiła, że on jest jeszcze malutki i ze trzeba przynajmniej do miesiąca uważać bardzo na jedzenie, bo przecież to taka kruszynka i że ona by nie ryzykowała, wiec wzbudziła we mnie znów uczucie wyrodnej matki, która to sie nie przejmuje ze zupa pomidorowa lub 1szt ptasiego mleczka może zaszkodzić dziecku jak jej powiedziałam, ze walnełam sobie rano po karmieniu kawę rozpuszczalną z mlekiem, bo mnie tak łeb naparzał, że nawet paracetamol nie pomagał, to tak popatrzyła na mnie szerokimi oczami ze zdziwieniem , a potem zakazała pić kawę.
No i ja sobie tak pomysllaam, ze moze faktycznie, raz ze kawa z rana, dwa ta zupa pomidorowa, to i dziecko wczoraj do poludnia faktycznie bylo inne. w zasadzie to caly dzien bylo męczące. nie zasnał mi od 9 do 14 , potem popoludnie też było mega marudne, aż do kąpieli, po kąpieli padł , w nocy wstał koło 3ciej , tż go nakarmił z butli bo ja powiedziałam, ze nie dam rady sie podnieśc po całym dniu na wysokich obrotach , potem wstał po 5tej , nakarmiłam z cyca i wlasnie spi, ale oczywiscie w lozku... bo w lozeczku się kręcił i kwękał.
Mikołaj na szczęście sypia w swoim łóżeczku.

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

tak, wczoraj w tej sprawie byłam u pediatry, powiedziała że to trądzik niemowlęcy i sam minie, na szczęście to nie skaza. Musimy zagęszczać mleko nutritonem, bo mała jak uleje (rzadko to się zdarza) to nie umie sobie z tym poradzić i zaczyna się krztusić i dusić, aby nie doprowadzać do takiej sytuacji musimy mleczko zagęszczać.
Dzisiaj idę na USG brzuszka (aby wykluczyć refluks) i bioderek, mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Będę musiał małej zrobić badanie moczu, dziewczyny jak ja mam ten mocz złapać???
W aptekach są specjalne woreczki.
Stary 2012-06-15, 19:00   #1700
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie on zerka za cycem

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Będziecie się drzeć razem z kibicami
Dopiero będzie doping...

Czuję się fatalnie, w sumie nic nie boli a jestem porozbijana, mdli mnie i w ogóle do niczego się nie nadaję... Nie mam siły nawet ręki podnieść...

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

nie sądziłam, że to powiem ale powoli zaczynam mieć dosyć ciąży (i tak długo wytrzymałam - marudzę od dwóch dni) od 5 dni dostaję po szyjce, ledwo można to wytrzymać...mała już taka mała nie jest i boję się że będzie wielkim klocem jak zdecyduje się ten brzuch opuścić...jutro mam termin i ginka kazała zjawić się w szpitalu - kontrolnie ciekawe co mnie czeka w tym szpitalu...
Trzymam kciuki, żeby się zaczęło.
Stary 2012-06-15, 19:31   #1701
kism
Wtajemniczenie

Dziękujemy bardzo ja i Kajuś za wszystkie miesięcznicowe życzenia!
Rzeczywiście, jak mogłam zapomnieć o mojej imienniczce
Timii, buziaczek i wszystkiego naj dla Martusi

Cytat:
Cytat:
Kism - ja też ja też, spóźnione bo się ogarnąć nie mogę - oby Twoje życie było miodem i mlekiem płynące
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
kism spóźnione ale szczere wszystkiego naj naj
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Kism wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Dziękuję, Kochane!

kapukat, ależ już duży chłopak z Adasia Cieszę się, że wyniki w porządku!

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeden cycek mi zmalał Mam mleko, ale jest o co najmniej rozmiar (jak nie dwa) mniejszy od drugiego!? To się ureguluje czy jak? Bo póki co w staniku z jednej strony mam luz, a z drugiej napompowany aż miło. Zmalał ten z którego przez 2 tygodnie tylko odciągałam, bo mały miał problem ze złapaniem sutka, teraz już umie i doi z dwóch z czego ten "odciągany" to taki flaczek. Myślicie, że jak będę go przystawiała to laktacja mi tam się poprawi i cycek nabierze rozmiaru?
Tak myślę Jak najbardziej przystawiaj konsekwentnie do obydwóch piersi na zmianę.

Widzę, że zaczęły się rozmowy o pielęgnacji miejsc intymnych dziewczynek. Do niedawna pisałyście najczęściej, że z chłopcami trudniej. Ja tam jednak wcale tak nie uważam U chłopców przynajmniej można przy zmywaniu kupy wywijać w każdą stronę bez obawy o infekcje. A z siusiakami nie taki diabeł straszny My na razie przez pierwszy miesiąc co parę dni tylko delikatnie odsuwaliśmy skórkę i tatuś mył, jak tam jakaś maź się zbierała (to on siłą rzeczy jest specjalistą od siusiaka ). Teraz już pewnie zaczniemy częstsze odciąganie, tzn. np. jedno pociągnięcie do oporu po kąpieli.

Jeszcze mi się przypomniało, że nie napisałam Wam o moim szpitalnym jedzeniu. Byłam zaszokowana w szpitalu, że jest 5 posiłków dziennie! Jeszcze o tym w szpitalu nie słyszałam. Ba, w tym samym szpitalu 6 lat temu tego nie było. Więc nawet nie musiał mnie prawie tż dokarmiać Tylko wiadomo kolacja wcześnie i wieczorami byłam już głodna, więc mi tż przynosił jakąś bułkę czy drożdżówkę

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-06-15 o 19:32
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 19:32   #1702
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Moj sie drze jak sie go przebiera
ale to darcie do nic w porownaniu jak sie drze podczasczyszczenia nosa
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:15   #1703
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Jeszcze mi się przypomniało, że nie napisałam Wam o moim szpitalnym jedzeniu. Byłam zaszokowana w szpitalu, że jest 5 posiłków dziennie! Jeszcze o tym w szpitalu nie słyszałam. Ba, w tym samym szpitalu 6 lat temu tego nie było. Więc nawet nie musiał mnie prawie tż dokarmiać Tylko wiadomo kolacja wcześnie i wieczorami byłam już głodna, więc mi tż przynosił jakąś bułkę czy drożdżówkę
A u nas w szpitali tylko 3 posiłki- śniadanie 8:00, obiad o13;00 i kolacja o 17;00. Jak dla mnie to za mało;/ musiałam dojadać
Stary 2012-06-15, 20:42   #1704
Timii
Rozeznanie

kapukat - my dzis na spacerze nie bylysmy bo po prostu sie nie da! co za pogoda wczoraj poszlam ale balam sie o martusie bo az mnie ucho kuło jak wrocilam do domu od tego cholernego wiatru masakra jakas

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

tak, wczoraj w tej sprawie byłam u pediatry, powiedziała że to trądzik niemowlęcy i sam minie, na szczęście to nie skaza. Musimy zagęszczać mleko nutritonem, bo mała jak uleje (rzadko to się zdarza) to nie umie sobie z tym poradzić i zaczyna się krztusić i dusić, aby nie doprowadzać do takiej sytuacji musimy mleczko zagęszczać.
Dzisiaj idę na USG brzuszka (aby wykluczyć refluks) i bioderek, mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Dziewczyny, które już urodziły, jak u was z włosami, pytam ponieważ wszyscy mówili, że po porodzie włosy wypadają garściami i są słabe, a u mnie wręcz przeciwnie, nigdy nie miałam tak gęstych i lśniących włosów, przy myciu czy czesaniu ani włoska nie gubię. Mam nadzieję, że tak już zostanie?
mi wlosy juz bardziej wypadaja niz w ciazy ale tragedii jeszcze nie ma

libetrla jak usg ma wykluczyc refluks? moja marcia tez ma zdiagnozowany refluks ale pediatra nic o usg nie mowila

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość

Jedyne co mnie dobija, to moja waga... sytuacja się powtarza, nie chudnę, w ubrania się nie mieszczę, źle się z tym czuję... na szczęście u nas ciągle pada i nie wychodzę z domu, ale długo nie uda mi się siedzieć w ukryciu.
mnie tez waga dobija, glowa do gory! nie jestes sama

Cytat:
opanowałam do perfekcji noszenie Szymona na ramieniu i zajmowanie się Filipem,wczoraj np wycierałam Filipowi plecy a on reszte,ubierałam trzymajac Szymona na ramieniu inaczej by się darł,po kąpieli strasznie krzyczy bez mamy
laski jak wy to robicie??!! ja sie zawsze boje jak trzymam mala na rekach i cos robie ze odchyli glowke do tylu i jej sie krzywda stanie
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:59   #1705
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby się zaczęło.
ja za Ciebie też trzymam może razem urodzimy?
chociaż Ty masz więcej "objawów" niż ja...ja to po cichu liczę na to, że raz dwa wody mi odejdą i akcja się zacznie

co do samopoczucia połóż się i odpoczywaj...może to taka cisza przed burzą?
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:22   #1706
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Libretko a jak u Was wygląda ten trądzik? Mam nadzieję, że u nas to to samo Kiedyś przeczytałam na innym forum, że jak położysz Dzieciątko na zimnym przewijaku to od razu zrobi siusiu, może spróbuj?
to są takie białe krostki podskórne i jak się dobrze przyjrzeć to mają taką dziurkę na końcu, jak zaskórniki tylko białe.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

libetrla jak usg ma wykluczyc refluks? moja marcia tez ma zdiagnozowany refluks ale pediatra nic o usg nie mowila
mała miała robione USG brzuszka i refluks został wykluczony.
Bioderka są na "granicy", tak to określił lekarz, więc musimy szeroko pieluchować i za 2 miesiące kontrola.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:31   #1707
śliweńka
Zakorzenienie

moje dziecko się drze jak przebieram jak głodna

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:54   #1708
niunia32
Zakorzenienie

moja też się drze przy przebieraniu jak jest głodna

a dzisiaj nie wiem co jej jest. długo wisiała przy cycku. w łóżeczku ryk, na rękach ok, choć i czasem ryk. nie wiem czy ona głodna czy ją coś boli. czy po prostu chce czuć że jesteśmy. własnie lezy w mężem w łóżku i jest spokój póki co

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-15, 21:58   #1709
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
ehh:/
Ja brałam duphaston od pierwszego dnia, kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Na początku brałam dużo, bo nawet 8 tabletek na dzień. Później miałam dawkę 2 tabletki na dzień, a jak brzuch bolał, to brałam 3 na dzień. Odstawiłam duphaston dopiero tydzień przed porodem
Ciekawe jak to rzeczywiście jest z jego szkodliwością A kto Ci powiedział, że to przez duphaston?

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

czy Wasze dzieci się drą jak je przebieracie???
Jak Hania jest głodna, to krzyczy przy przebieraniu, przewijaniu, ogólnie krzyczy

Teraz używamy Fridy, ale przy takim katarku, to czasami nie wystarczy. Chociaż ostatnio jest lepiej, bo nauczyliśmy się jej używać. Jesteśmy bardziej odważni w ciągnięciu i opracowaliśmy sobie odpowiednią technikę Każdy ma swoją. Ja pociągam kilkakrotnie w szybkim tempie, a mój P raz, a porządnie

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-06-15 o 22:00
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 22:23   #1710
niunia32
Zakorzenienie

i to jednak brzuszek.
leży z podniesionymi nóżkami, mąż jej masuje brzuszek i teraz jej lepiej się zrobiło i drzemie

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości