Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź 2011! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł
Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 2 7,14%
Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują 1 3,57%
Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek 14 50,00%
Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy 2 7,14%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek 4 14,29%
Mamy wrześniowo październikowe 2011 5 17,86%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 15:01   #1771
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

A co robisz na obiadek?? Ja powoli przestaje wierzyć w moje zdolności kulinarne jak mała wszystkim gardzi :/

Powodzenia ze sprzedażą na all wystawianie aukcji jak dla mnie trwa długo ale jak już coś się sprzeda to jest radocha, no i parę groszy wpadnie

A wózek.. narazie wygrywam aukcję bo ktoś licytował tylko do wysokości mojej kwoty max ale aukcja jest do 22 prawie więc jeszcze wszystko się może zdarzyć a jak jednak wygram to też jakoś to przyjmę tylko będę musiała pchnąć w świat obecne maserati mojej małej a za to wybitnie mi się nie chce brać

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 15:05   #1772
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź

Gotuję pomidorową, bo to jedyny pewny obiad, cała reszta to loteria, w której głównie przegrywam ja.

ja nic nigdy na all nie sprzedałam, ale jest taka opcja kup teraz i to mnie bardziej interesuje niż licytowanie, ale zobaczę czy uda mi się to wszystko uruchomić wieczorem

to trzymam kciuki by wyszło tak byś była zadowolona z wózka
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 15:09   #1773
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

JA chyba nagotuje pomidorowej 20 słoiczków i będę małej dawała aż jej się znudzi bo tez tylko to chce

Na all kilka rzeczy sprzedałam i mimo iż nie byłam przekonana licytacje lepiej wychodzą niż kup teraz więc może to przemyśl

a za kciuki dziękuję, każde rozwiązanie będzie dobre

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-15, 15:12   #1774
mama zosi
Zakorzenienie

czyli co, z licytacji udało Ci się uzyskać lepszą kwotę? czy też za pomocą kup teraz nie za bardzo się sprzedawało? bo ja jestem zupełnie zielona w tym temacie, sama nigdy nie licytowałam, zawsze korzystam z kup teraz

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

pomidorowa rządzi
Stary 2012-06-15, 15:25   #1775
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Swoje aukcje wystawiałam tylko na licytację, niby można dodać kup teraz ale nie wiedziałam jak to zrobic ale z wyników byłam bardzo zadowolona bardziej niż oczekiwałam sama długo kupowałam przez kup teraz, obecnie bawię się w licytacje. Np przy wyborze wózka kilka 'kup teraz' obserwuję i widze że żadna aukja się nie sprzedała a licytacje wózków nawet od 1zł dochodzą do ciekawych kwot.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Mam jeszcze do sprzedania laktator i chustę (która u nas zupełnie się nie przydała) i też wystawię na licytację, oczywiście już obserwuje jak te rzeczy się sprzedają

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-15, 15:29   #1776
mama zosi
Zakorzenienie

ja mam laktator, chyba leżaczek (ale jeszcze się waham) i pełno nie noszonych rzeczy z mojej szafy i chyba zabiorę sie za sprzedawanie rzeczy po Zo, dużo nowych nie noszonych bo były nie trafione z rozmiarem niestety, jak kombinezon na zimę ze Smyka, który zimą był o wiele za duży, a na następną będzie o wiele za mały
Stary 2012-06-15, 15:33   #1777
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Jaki laktator? Jak dobra firma to próbowałabym licytacji Leżaczek na bank wystawiłabym na licytacji (ja małej na licytacji kupiłam używkę) powinien mieć wzięcie. A co do ciuchów to nie wiem, ja na all nie kupuję. Może pojedyncze sztuki na kup teraz albo zrób pakę i na licytację też wrzuć. Albo zrób ja uważasz, ja zawsze mogę się mylić

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-15, 15:36   #1778
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Jaki laktator? Jak dobra firma to próbowałabym licytacji Leżaczek na bank wystawiłabym na licytacji (ja małej na licytacji kupiłam używkę) powinien mieć wzięcie. A co do ciuchów to nie wiem, ja na all nie kupuję. Może pojedyncze sztuki na kup teraz albo zrób pakę i na licytację też wrzuć. Albo zrób ja uważasz, ja zawsze mogę się mylić
elektroniczny aventa, żadne tam łał, ale nie używam i się kurzy
a co do ubrań to przemyśle jeszcze jak to sprzedać
za to mój leżaczek po wypraniu wygląda jak nowy z kartonu wyciągnięty, więc powinien się sprzedać za rozsądną cenę
Stary 2012-06-15, 15:43   #1779
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Ja mam tommee tippee też elektroniczny, wrzuce na licytację i niech sie dzieje wola nieba zawsze możesz ustawić kwotę minimalną w razie czego

Leżaczek masz bardzo ładny, też myślę że ładnie pójdzie

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Mała sie obudziła, obiad akt II

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-15, 15:44   #1780
mama zosi
Zakorzenienie

Powodzenia!
Stary 2012-06-15, 16:05   #1781
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

action failed! ale ja z tych wrednych matek jestem, co to nie dadzą nic w zamian bo już cholery dostaje. Mała od 6 godzin nic nie jadła

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-15, 16:11   #1782
mama zosi
Zakorzenienie

oj, skąd ja to znam

ale ja daję Zo zawsze coś w zamian choć z reguły też wzgardzi!

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Zo teraz ze trzy godziny pośpi jak nic, bo wie że jak się obudzi to czeka ją obiad!
Stary 2012-06-15, 16:15   #1783
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Ja już mam dość gotowania codziennie nowej zupki i wylewania wszystkiego do zlewu

Mała się wyspała i teraz się bawi w najleopsze

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2012-06-15, 16:26   #1784
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez Wuwka Pokaż wiadomość
MoniaZ da się żyć z jednym kluczem - przez 2 lata tak funkcjonowaliśmy poza tym zawsze można dorobić ale to czasami duży koszt (u nas tak)

No chyba dorobimy ale najgorsze jest to ze T nawet nie wie gdzie mu przepadl

Cytat:
Nasz leżaczek służy jedynie do wspinania się na niego, odkąd mała zaczęła raczkować nie ma opcji żeby w nim usiadła :/

Nie wiem czy to Cię pocieszy ale u nas dzis też foch na obiad jest zawsze żółtko mała lubiła i jadła bez niczego dziś nie, zupkę jarzynową zrobiłam zmiksowałam grudkowato blee, poprawiłam na papkę też feee, ostatecznie mała została eksmitowana do łóżeczka i zasnęła, dodam tylko że jadła o 10 mleko więc powinna być głodna
U nas lezaczek sluzy do karmienia w salonie... jesli np chce zobaczyc cos w TV
a w krzeselku karmimy sie w jadalni.... wiec i to i to jest nam potrzebne..

Mamo Zo czy Twoja Zosia nic nie je ?? Pytam z ciekawosci bo piszesz ze gardzi obiadkami... a co deserkami, jogurtami ???

Irmith nie przejmuj sie ze Martusia lubi tylko pomodorowke... dawaj jej codziennie jesli nie chce nic innego.... zobaczysz ze potem juz nie bedzie chciala
Maluszki tak maja ze potrafia jedna potrawe wcinac przez pare tyg .... a potem im przechodzi...
Stary 2012-06-15, 16:32   #1785
mama zosi
Zakorzenienie

Monia, ranking jedzeniowy Zośki przedstawia się tak:

1. cycek

2. obiad (tu niezawodna jak dotąd pomidorówka, reszta to róznie)

3. deser z hippa z malinami lub deser gerbera z twarożkiem
4. makaron

i na tym koniec aktualnie
Stary 2012-06-15, 17:28   #1786
Sharifa
Rozeznanie

Wrocilam do wirtualnego swiata! A juz mialam czarne wizje... jejku jaka roznica jak net ladnie smiga. Chyba jestem uzalezniona :P

Cytat:
Ja już mam dość gotowania codziennie nowej zupki i wylewania wszystkiego do zlewu

Mała się wyspała i teraz się bawi w najleopsze
Dlatego poszlam na latwizne i daje z mlekiem z butelki A wlasnie, tak sie zaaferowalam, ze net znowu dziala, ze zapomnialabym, ze jakas przegryzke trzeba by dziecku dac
Stary 2012-06-15, 17:56   #1787
agnyska81
Zakorzenienie

Hejo
Mały Ben już lepszy, za to ja chora na maksa Czyli to nie ząbkowanie, bo u mnie już na to za późno. Noc dzisiejsza super przespana Oby dziś było tak samo, bo M w nocy nie będzie, a ja jestem zupełna dętka.
Dziękuję za kciuki

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 19:04   #1788
agus1978
Wtajemniczenie

witam popołudniowo!u lekarza z małą byłyśmy i młoda waży 10190 i ma 75cm (wg mnie ciut więcej ale tak wyszło pielęgniarce)
zdrowa i mam zielone światło na próbowanie zmiany mleka...i teraz mam dylemat, na jakie zmienićdzieciaczki na festynie mi ładnie zatańczyły, dziecię me było grzeczne, zrobiło furorę wśród dzieciaków, wszystkie ją chciały wozić
moja mama zrobila dziś racuchy na obiad i dałam młodej skosztować..oj jak jej smakowało
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ja własnie wypsztykałam się z kieszonkowego, ale spełniałam jedno z moich marzeń, piszę na biało żeby nie zapeszyć, bo paczuszka jeszcze do mnie nie dotarła, a leci aż z australii

to jak już dostaniesz to się pochwal coś to sobie sprezentowała
Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Wuwka, ta metoda może nie jest do końca zła, ale ja jak widzę, że mojej Zo jest źle to lecę i robię wszystko by nie płakała. Może to źle, może jej wynagradzam to, że ma tylko mnie. Ale inaczej nie potrafię.

Łe, jednak podły nastrój mam dziś
każdy ma jakąś tam wizję macierzyństwa i każdy wychowuje po swojemu i każda mama wie co jest dla jej dzieciątka najlepsze...
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Michasia skupia sie na chodzeniu to na raczki czasu nie ma a moja glownie siedzi to i probuje co tam raczkami mozna robic.
pewnie tak....
Cytat:
Muszę Wam coś powiedzieć: mój mąż zabiera mnie dzisiaj wieczorem na koncert Sylwii Grzeszczak

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A moj TZ zgubil wczoraj zapasowy klucz do auta
ou współczucia...
Cytat:
Moje dziecko właśnie samo wyszło z leżaczka Czy to już pora się z nim rozstać? Jak jest u Was?
dla Zosi..u nas leżaczek sie przydaje, jak muszę coś zrobić w kuchni, wtedy ją do niego wsadzam, choć teraz to on służy jej jako zabawka...i wieczorem po kąpieli ją wsadzam, daję koło mojej mamy i mogę spokojnie posprzątac, umyc się czy przygotowac jej mleko...ale jak wychodzi z niego to chyba czas się rozstać...
Cytat:

ja nic nigdy na all nie sprzedałam, ale jest taka opcja kup teraz i to mnie bardziej interesuje niż licytowanie, ale zobaczę czy uda mi się to wszystko uruchomić wieczorem
ja wystawiając daję opcję licytacji i kup teraz... na licytacji można zarobić czasem więcej niz na kup teraz....
Cytat:
Monia, ranking jedzeniowy Zośki przedstawia się tak:

1. cycek

2. obiad (tu niezawodna jak dotąd pomidorówka, reszta to róznie)

3. deser z hippa z malinami lub deser gerbera z twarożkiem
4. makaron

i na tym koniec aktualnie
czyli coś tam zjada..
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hejo
Mały Ben już lepszy, za to ja chora na maksa Czyli to nie ząbkowanie, bo u mnie już na to za późno. Noc dzisiejsza super przespana Oby dziś było tak samo, bo M w nocy nie będzie, a ja jestem zupełna dętka.
Dziękuję za kciuki
za szybkie zdróweczko
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:13   #1789
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dobry wieczor
Stary 2012-06-15, 20:20   #1790
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dobry wieczor
dobry

młoda wykąpana, pojedzona i mamy akcję "zasypianie" ale jak narazie to stoi w łóżeczku i się patrzy spod oka, jak jem kolację
Stary 2012-06-15, 20:26   #1791
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę Wam coś powiedzieć: mój mąż zabiera mnie dzisiaj wieczorem na koncert Sylwii Grzeszczak
Romantycznie bardzo milo z jego strony

Cytat:
Moje dziecko właśnie samo wyszło z leżaczka Czy to już pora się z nim rozstać? Jak jest u Was?
Co Ty dajesz?

Cytat:
Nasz leżaczek służy jedynie do wspinania się na niego, odkąd mała zaczęła raczkować nie ma opcji żeby w nim usiadła :/

Nie wiem czy to Cię pocieszy ale u nas dzis też foch na obiad jest zawsze żółtko mała lubiła i jadła bez niczego dziś nie, zupkę jarzynową zrobiłam zmiksowałam grudkowato blee, poprawiłam na papkę też feee, ostatecznie mała została eksmitowana do łóżeczka i zasnęła, dodam tylko że jadła o 10 mleko więc powinna być głodna
Kurcze, w takim razie zycze mnostwo, mnostwo apetytu

Cytat:
A co robisz na obiadek?? Ja powoli przestaje wierzyć w moje zdolności kulinarne jak mała wszystkim gardzi :/

Powodzenia ze sprzedażą na all wystawianie aukcji jak dla mnie trwa długo ale jak już coś się sprzeda to jest radocha, no i parę groszy wpadnie

A wózek.. narazie wygrywam aukcję bo ktoś licytował tylko do wysokości mojej kwoty max ale aukcja jest do 22 prawie więc jeszcze wszystko się może zdarzyć a jak jednak wygram to też jakoś to przyjmę tylko będę musiała pchnąć w świat obecne maserati mojej małej a za to wybitnie mi się nie chce brać
Ale nadal trzymac za niewygrana?
Stary 2012-06-15, 20:41   #1792
agus1978
Wtajemniczenie

ufff..nastala cisza za moimi plecami...oby tak do rana..
Stary 2012-06-15, 20:50   #1793
Ellabailasola
Raczkowanie

Witam sie juz z domku

Uff...dotarlismy...nawet nie bylo az tak strasznie. Dwie dluzsze przerwy i jakos poszlo Majka malo spala, troche pohisteryzowala, Ale w sumie dzielna byla dziewuszka.
Fajnie byc w domku

Lulla uwazaj na eBay. Ja jestem totalna ebay i amazon- maniaczka. Co troche przychodza paczuszki. Juz wyrzucam do kosza puste opakowania zanim wroci TZ z pracy, bo sie juz podsmiewa i dogryza...Nalog gorszy niz wizaz

Wuwka gratuluje wytrwalosci i sily przy zastosowaniu Tracy Fogg. Jak dziala, to super! Ja jestem za slaba na takie metody. Fakt faktem- rodzic musi byc w 100% przekonany, ze chce. Ja niestety nie jestem...i chyba tym sposobem nigdy nie przestane karmic piersia, bo to tez podobnie Jak u cotki jedyny sposob na zasniecie wieczorne...

Mamo zo, a mozna cie nazywac po imieniu??
To tak na marginesie...a chcialam o niejedzeniu. Maja praktycznie w dalszym ciagu jest tylko na piersi. Obiadki- czasem zje pol malego sloiczka, czasem z 1/3 Banana. Pozatym nie chce nic....no moze chlebka kawalek, makaron, itp
Hmmm...z tego Co sie tutaj dowiedzialam ( czy tak jest-zdania pewnie podzielone) do roku piers wystarcza w zupelnosci. A wszystko inne- Jak sie uda to ok, Jak nie, to swiat sie nie zawali. Slyszalam, zeby dziecko zavhecac i dawac do raczki, z " naszego stolu", pozwalac probowac... Jak dzieciaczek bedzie gotowy- zacznie jesc.Hmm....sama tez juz nie wiem co i jak...acha, tutaj tez nie ma ekspozycji na Gluten, podawania zoltka itp...
I badz tu czlowieku madrym
Mysle, ze Jak sie bedzie odstawiac od piersi, to beda musialy jesc inne rzeczy tylko sama nie mam pomyslu Jak to zrobic

Buaaaaa, Ale wywodzisko...
Stary 2012-06-15, 21:01   #1794
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Witam sie juz z domku

Uff...dotarlismy...nawet nie bylo az tak strasznie. Dwie dluzsze przerwy i jakos poszlo Majka malo spala, troche pohisteryzowala, Ale w sumie dzielna byla dziewuszka.
Fajnie byc w domku
hej
hmmm...z tego Co sie tutaj dowiedzialam ( czy tak jest-zdania pewnie podzielone) do roku piers wystarcza w zupelnosci. A wszystko inne- Jak sie uda to ok, Jak nie, to swiat sie nie zawali. Slyszalam, zeby dziecko zavhecac i dawac do raczki, z " naszego stolu", pozwalac probowac... Jak dzieciaczek bedzie gotowy- zacznie jesc.Hmm....sama tez juz nie wiem co i jak...acha, tutaj tez nie ma ekspozycji na Gluten, podawania zoltka itp...
Mysle, ze Jak sie bedzie odstawiac od piersi, to beda musialy jesc inne rzeczy tylko sama nie mam pomyslu Jak to zrobic

też to gdzieś wyczytałam,że niby pierś do roku wystarcza, ale z drugiej strony wydaje mi się, że im wcześniej się dziecko i jego organizm przyzwyczaja do innych produktów tym lepiej...ja ot czasem młodej namieszam w ciagu dnia ale jak narazie to tfu tfu jest ok.ale nie doradzę ci, jak sie odstawia bo moje dziecie na butli od małego jest, ale koleżanka opowiadała, ze jak chciała odstawic starszą córkę to powiedziala jej, ze cycusie są chore i muszą wyzdrowieć, a jak sie jej w nocy budziła to dawała jej wodę do picia...
Stary 2012-06-15, 21:06   #1795
aa2
Zakorzenienie

heja dotarłam i ja
wybaczcie ze cytowac nei bede , ale przeczytałam wszytko tylko nie chce mi sie wracac i cytowac wybaczycie?
miałam rano popisac ale przez to spanie do 12 co mnie sama zadziwiło nei ogarnełam wszytkiego hehe musiałam sie wyrobićna 14 z obiadem, ubraniem i nakarmieniam młodego i wyszykowaniem siebie a potem do szefowej wypełniac dokumenty i uwaga od 1 lipca bede mamą pracująca

z tego co pamiętam
Justynko (chyba moge tak? wole to niż nick bo lepiej mi si episze) my z lezaczka korzystamy juz mało, mam taki ze jak mały zacznie siedziec to niby tez mozę z niego korzyustac , ale szczerze? to wątpie czy bedzie chciał, teraz czesciej służy nam on jako zabawka do której dobiera sie młody
Sharifa ciesze sie że masz neta no i gratki za pomysłowośc w karmieniu
Lu jak wizyta u mamy?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:08   #1796
mama zosi
Zakorzenienie

Ella, no pewnie że możesz po imieniu

z tego co się orientuje to WHO zaleca na samej piersi do 6 miesiąca, a potem rozszerza się dietę. Ja zaczęłam rozszerzać w 5 miesiącu, gdyż lekarz uznał, że dziecko za mało przybiera na wadze i kazał wprowadzić stałe pokarmy. Bywało u nas z jedzeniem już lepiej, a ostatnio to jakiś dramat jest. I nie jest to kwestia zębów moim zdaniem, ona najzwyczajniej nie lubi jeść, bo nawet nie spróbuje, nie weźmie do buzi tylko ryczy i histeryzuje, a jak widzi butelkę z mlekiem to już w ogóle spazmy. A jak po walce z nią długiej w końcu da sobie coś do buzi włożyć to robi zdziwioną minę i czasem i pół porcji zje deseru czy kaszy.
Stary 2012-06-15, 21:08   #1797
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja dotarłam i ja
wybaczcie ze cytowac nei bede , ale przeczytałam wszytko tylko nie chce mi sie wracac i cytowac wybaczycie?
wybaczymy
miałam rano popisac ale przez to spanie do 12 co mnie sama zadziwiło nei ogarnełam wszytkiego hehe musiałam sie wyrobićna 14 z obiadem, ubraniem i nakarmieniam młodego i wyszykowaniem siebie a potem do szefowej wypełniac dokumenty i uwaga od 1 lipca bede mamą pracująca
no to gratkiza pracę
Stary 2012-06-15, 21:10   #1798
mama zosi
Zakorzenienie

Asia, brawa! obyś była z pracy zadowolona! zwłaszcza z przelewu na koniec miesiąca
Stary 2012-06-15, 21:12   #1799
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja dotarłam i ja

z tego co pamiętam
Justynko (chyba moge tak? wole to niż nick bo lepiej mi si episze) my z lezaczka korzystamy juz mało, mam taki ze jak mały zacznie siedziec to niby tez mozę z niego korzyustac , ale szczerze? to wątpie czy bedzie chciał, teraz czesciej służy nam on jako zabawka do której dobiera sie młody
Sharifa ciesze sie że masz neta no i gratki za pomysłowośc w karmieniu
Lu jak wizyta u mamy?

si wybaczymy Ci brak cytowania

spanie do 12 ??? Normalnie nie pisz tu takich rzeczy

za nowa prace

Mamo ZO juz kiedys mialam Cie zapytac czy mozna Ci pisac po imieniu ale dziewczyny wyprzedzily
Jakos byloby lepiej , nie

A mam wyniki koopy.... i wszystko ok,nie ma pasozytow. Lekarka dzwonila i powiedziala ze z wynikow krwi Olivka ma alergie pokarmowa. Ma przekroczony 3-krotnie ige ( czy jak to tam nazywaja ) No i mamy zrobic testy ... a teraz nie wiem co mam wyeliminowac z jej diety.....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-06-15 o 21:13
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:12   #1800
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Witam sie juz z domku

Fajnie byc w domku

Lulla uwazaj na eBay. Ja jestem totalna ebay i amazon- maniaczka. Co troche przychodza paczuszki. Juz wyrzucam do kosza puste opakowania zanim wroci TZ z pracy, bo sie juz podsmiewa i dogryza...Nalog gorszy niz wizaz

Wuwka gratuluje wytrwalosci i sily przy zastosowaniu Tracy Fogg. Jak dziala, to super! Ja jestem za slaba na takie metody. Fakt faktem- rodzic musi byc w 100% przekonany, ze chce. Ja niestety nie jestem...i chyba tym sposobem nigdy nie przestane karmic piersia, bo to tez podobnie Jak u cotki jedyny sposob na zasniecie wieczorne...

Mamo zo, a mozna cie nazywac po imieniu??
To tak na marginesie...a chcialam o niejedzeniu. Maja praktycznie w dalszym ciagu jest tylko na piersi. Obiadki- czasem zje pol malego sloiczka, czasem z 1/3 Banana. Pozatym nie chce nic....no moze chlebka kawalek, makaron, itp
Hmmm...z tego Co sie tutaj dowiedzialam ( czy tak jest-zdania pewnie podzielone) do roku piers wystarcza w zupelnosci. A wszystko inne- Jak sie uda to ok, Jak nie, to swiat sie nie zawali. Slyszalam, zeby dziecko zavhecac i dawac do raczki, z " naszego stolu", pozwalac probowac... Jak dzieciaczek bedzie gotowy- zacznie jesc.Hmm....sama tez juz nie wiem co i jak...acha, tutaj tez nie ma ekspozycji na Gluten, podawania zoltka itp...

kochana jak pierś wystarcza to chyb anie musisz sie przejmowac skoro przybiera na wadze itd to znaczy ze służy i to najważniejsze
Ja małemu pierwsza marchewkę podałam jak miał skończone 3,5 miesiaca, może i mogłam poczekać do tych skończonych 4 ale przeciwskazań od pediatry nie dostałam(była poinformowana) było to w sumei tak bardziej na spróbowanie niz karmienie, ale w sumei nei żałuje
no a po 4 miechu zaczęliśmy wprowadzać reszte i teraz sukcesywnie coś nowego dostanie z naszego obiadu tez dostaje coś pokosztowac itd, jak byłam na ostatnim szczepieniu to gadałam tez z pediatra i powiedziała ze jak mały je i ma chęć to żeby dawać i uwaga może zaskoczy to kogos powiedziała ze nawet to ze czasem dostanie coś odrobine przyprawionego(między innymi sól) to nic złego mu sie nei stanie
Jakoś mega nei szleje bo nadal mu robi etakie pod niego , ale daje tez pokosztowac inne rzeczy

myśle że po prostu wszytko w granicach rozsądku i umiaru nie zaszkodzi, a jak u was mleczko z piersi wystarcza to na plus bo przecie wiadomo ze najlepszejsze
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości