Wrześniówki cz. II - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 21:15   #1711
kasiamniam
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniówki cz. II

Cytat:
Napisane przez paula2909 Pokaż wiadomość
tablice w załączeniu, a co to za metoda doczepiania? nie wygląda sztucznie?
ladne

nie bo to sa naturalne wlosy i jesli sie dobierze kolor to nic nie widac sztucznego, mialam juz nieraz takie clipy (sa to wlosy na spinkach) jak mialam kiedys czarne wlosy i swietnie wygladaly
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:16   #1712
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Paulinko welon mam od krawcowej w sumie nawet ten co na zdjęciu będzie tylko jeszcze jakieś świecidełka na nim będą
Stary 2012-06-15, 21:35   #1713
paula2909
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
ladne

nie bo to sa naturalne wlosy i jesli sie dobierze kolor to nic nie widac sztucznego, mialam juz nieraz takie clipy (sa to wlosy na spinkach) jak mialam kiedys czarne wlosy i swietnie wygladaly
jutro porozmawiam z moja fryzjerką co myśli na ten temat, chociaż ja osobiście się pewnie nie zdecyduje, chcę być naturalna - jak się uda to tipsów też nie będę robiła.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Paulinko welon mam od krawcowej w sumie nawet ten co na zdjęciu będzie tylko jeszcze jakieś świecidełka na nim będą
ja też welon chyba będę szyła- wychodzi dużo taniej, a ja chcę długi welon minimum 3 metrowy, krawcowa powiedziała mi ok. 200 zł za niego a w salonie cena zaczyna się od 400- 500 zł

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Kobietki spadam się kapać i do poniedziałku, zdam wam relację jak było na weselichu. Miłego weekendu Wam życzę. Pa

paula2909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:50   #1714
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Paulinko albo może poszukaj sobie na allegro czasem można tanio długi zdobyć
Ja też kiedyś myślałam o długim welonie ale będę mieć tren więc odpada długi welon ponieważ by się gryzło już to

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

zobacz sobie np . http://moda.allegro.pl/welon-dlugi-7...380872824.html
http://moda.allegro.pl/atelier-dlugi...374455416.html
http://moda.allegro.pl/welon-slubny-...398824172.html
http://moda.allegro.pl/welon-hiszpan...368162540.html
Stary 2012-06-15, 21:53   #1715
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

słyszałam ze kilka dziewczyn kupiło na allegro i były zadowolone ale zdarzały się też kiepskie oferty - chyba tiul był jakiś nie-bardzo.. tak więc trzeba uważać
ja mam sukienkę z trenem i welon jest krótki. W ogóle się zastanawiałam czy z welonem czy nie..i nie wiem.. do sukienki pasuje welon
eh..trudne te wybory.
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 23:39   #1716
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny super zestawionka

Jak tak was czytam to czuje że macie wszystko zaplanowane a ja jestem w czarnej d... Chyba też taką listę zrobię

kochana ja chce mieć podobna fryzurkę. Wkleję Ci kilka zdjęć. A mogłabyś wkleić to z dolnego zdjęcia w rogu? Może wezmę też do fryzjerki żeby wiedziała co i jak

a w ogóle to ja nie umiem robić takich zestawień

My kupilismy wczoraj garnitur i buty dla TŻ na poprawiny . Jak kupi koszulę to będę szukać sukienki (żebyśmy mniej więcej pasowali). W ogóle to strasznie mi sie poodba w tych garniturach.. Żeby mnie nie przyćmił...

Dobra jadę z listą

Mamy:

-godz.w kościele
-sala
-fotograf
-samochód
-większość gości zaproszona
-świadek wybrany
-suknia + buty + bolerko wybrane + welon wybrany + kolczyki + bielizna (no chyba już jestem ubrana )
- garnitur dla TŻ na dwa dni + buty na poprawiny
-wódka
-obrączki

Zostało
-zaprosić pozostałych gości + gości na slub
-nauki
-odebrać akt chrztu tż i dokumenty z Urzędu
-wybrać tort i zamówić paczki
-sukienka na poprawiny + dodatki
-autokar dla gości
-spowiedź i zapowiedzi
-wystrój kościoła + sali + bukiet
-umówić się na make up i fryzurę (u kuzynki TŻ w salonie już wstępnie wspominałam)
-dla TŻ - koszulex2, mucha, buty 1dzień
-wino i piwo
-wydrukowac winietki
-manu na sali
-wybrać świadkową
-menu
-piosenka na pierwszy taniec
-podziękowania dla rodziców

No i teraz to się załamałam ile jeszcze do załatwienia a ślub już za 78dni . Do tego na pewno o czymś zapomniałam co? Dziewczyny czy ja się wyrobię?
za zestawienie wyrobisz się wszystkie się wyrobimy
napiszesz mi gdzie kupowaliście wódkę?

ja byłam dziś w kwiaciarni i tak się wkurzyłam że szok. Nie dość że okazało się, że Pani nie jest w stanie zrobić mi takiego bukietu jaki chce (ma jego zdjęcie na swojej stronie internetowej, najpierw powiedziała że nie wie jak go zrobić, po czym stwierdziła, że jest sztuczny ) to na dodatek zwyzywała mnie że tak wcześnie chcę załatwiać bukiet, skoro mogę zrobić to tydzień przed ślubem... myślałam że jej walne...
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 09:58   #1717
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dorka co do welony to już chyba od Ciebie zależy czy go chcesz czy nie
Czy dobrze się w nim czujesz czy nie

Karolcia jestem w szoku co to jest za traktowanie klienta !
Stary 2012-06-16, 10:11   #1718
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
śliczny makijaż na pierwszym zdjęciu
Ale chciała bym mieć takie długie włosy...ale pewnie już mi się do takiej długości nie uda dojść
Ja też zapuszczam.. ale nie wiem co z tego będzie. Ślubujemy tego samego dnia Tylko ja o 16

Cytat:
moja koleżanka szyła u tej Twojej Pani krawcowej i miała prześliczną suknie i myślę, że Twoja też będzie dopracowana. Ja tęsknię za swoja bo już nie pamiętam jak wygląda, a nie mam fotek bo nie pozwolono, a przymiarka dopiero w połowie lipca

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Iwonka co do makijażu to wg. mnie na ślub musi być wyrazisty, a Twój jest śliczny, mimo iż nie lubuję się w niebieskich kolorach.
A co do makijażu, to jutro będzie mnie malowała koleżanka, która będzie mnie malowała na mój ślub i już się nie mogę doczekać, a mam wymagającą buzie ale po kilku zabiegach poprawiła się nieziemsko, bo nie mam już takich przebarwień i nie mam już takiej podrażnionej buźki i to dzięki mojej Asi
kochana zobaczysz że nim się obejrzysz będziesz mieć swoja suknie! A nie wiesz jaka to jest kolekcja i model? Żebyśmy na modelce zobaczyły?

Cytat:
my tez dostalismy naklejki a jakie zamawialas tablice? my mamy jedna z napisem a jedna ze zdjeciem ale to pokazywalam w zestawieniu

ja dopiero z pracy wrocilam ledwo zyje :/

ja bede miala wloski doczepiane clip in wlasnie mi dzis przyszly idealny kolor mimo ze ja mam pasemka to trafilam w dziesiatke
też myślałam żeby doczepić. Powiedz mi na czym to polega i gdzie kupiłaś te włoski?

Karolcia my mielismy po znajomości wódkę. Znajomy brata TŻ ma sklep i koncesje i nam załatwił. ale w hurtowniach w czewie slyszalam ze zubrówka jest w podobnej cenie.. Chyba 17zł. W realu często też są promocje

Dziewczyny wklejam makijaż jaki chciałabym miec. Do klubu chciałam wkleić moje zdjęcie ale nie wiem jak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg efe7d3ac0000ec904db06cb6.jpg (21,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img96390.fryzury-dlugie.1411280.jpg (16,6 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez qmpela86
Czas edycji: 2012-06-16 o 10:23
qmpela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 10:33   #1719
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

ja byłam dziś w kwiaciarni i tak się wkurzyłam że szok. Nie dość że okazało się, że Pani nie jest w stanie zrobić mi takiego bukietu jaki chce (ma jego zdjęcie na swojej stronie internetowej, najpierw powiedziała że nie wie jak go zrobić, po czym stwierdziła, że jest sztuczny ) to na dodatek zwyzywała mnie że tak wcześnie chcę załatwiać bukiet, skoro mogę zrobić to tydzień przed ślubem... myślałam że jej walne...
he co za baba ja bym juz do niej nie poszla, wogole co za podejscie do klienta???

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

też myślałam żeby doczepić. Powiedz mi na czym to polega i gdzie kupiłaś te włoski?
ja kupowalam na allegro tutaj http://allegro.pl/wlosy-doczepiane-c...401153795.html i jestem bardzo zadowolona tam masz instrukcje to sobie popatrz na czym to polega

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2012-06-16 o 10:37
Stary 2012-06-16, 12:42   #1720
Madziuniusia
Zakorzenienie

hej mój TŻ prawie już ubrany brakuje jeszcze tylko kamizeli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (156,2 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-06-16, 14:16   #1721
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
hej mój TŻ prawie już ubrany brakuje jeszcze tylko kamizeli
ulala

my za godzinke idziemy po koszule i krawat dla mojego Tz-ta
Stary 2012-06-17, 00:59   #1722
small_
Raczkowanie

Dziewczyny 2 dni mnie nie było i prawie 3 strony do nadrobienia.. szalejecie
za zestawienia, aż mnie natchnęłyście żeby zrobić u siebie takie zestawienie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam
ladne

też kupiłam bo mimo mojego hodowania to moje własne nadal są za krótkie (chyba jak na złość zaczęły wolniej rosnąć) , ogółem fajna sprawa tylko u mnie problem z doborem koloru do moich rudości więc zamówiłam włosy naturalne blond i (glupia) za radą pani ze sklepu ufarbowałam tą sama farbą którą zwykle sobie farbuje i niestety wyszły za ciemne ( nie wiem jakim cudem bo jedyną możliwością był po prostu bardziej intensywny rudy a one zrobiły się prawie brązowe ) teraz myślę co tu z nimi zrobić, liczę na jakąś magię ze strony fryzjerki

Ogółem u mnie owocny weekend przyszła paczka z tubami z płatkami róż i organzą, obrączki odebrane (ale niestety musze reklamować facet uszkodził podczas grawerowania co zauważyliśmy dopiero w domu przy świetle dziennym niech spróbuje tylko się wykręcić to ), samochód zamówiony, kwiaty z kwiaciarką obgadane ( o zgrozo za samą moją wiązankę zażyczyła sobie 250 zł a dla świadkowych bukieciki na rękę po 70, z tego wszystkiego o butonierki zapomniałam zapytać) W poniedzialek idziemy do USC i spisać protokół.

wrzucam i moje zestawienie, w prawdzie nie na 1oo dni przed a na 83

ZAŁATWIONE:
- kościół
- sala
- zespół
- fotograf
- kamerzysta
- suknia (szyje się)
- fryzjer
- kosmetyczka
- buty
-obrączki
-zaproszenia (zamówione)
-wódka
-papier do druku winietek kupiony + mini podziękowania dla gości
-dekoracja samochodu
- samochód (chrysler c 300)

DO ZAŁATWIENIA
- szampan, wino i kolorowe alkohole
- rozwieźć zaproszenia
- kwiaty (wybrane, zamówić)
- zapowiedzi
- USC i protokół
- spowiedzi
- zrobić księgę gości
-zrobić pudełko na koperty
- zrobić fotoksiążki na podziękowanie dla rodziców
- piosenka na pierwszy taniec (chociaż mam wątpliwości czy jesteśmy w stanie wybrac cokolwiek )
-wydrukować winietki

DLA PMki
- biżuteria (wlasciwie to można potraktować już jako załatwione dzis jak buszowałam z TŻ po sklepach i po raz kolejny zaczęłam oglądać biżu, z obawy że w końcu coś kupię przyznał się że już mi kupił w prezencie na moje nadchodzące urodziny tą która tak mi się spodobała ale uwazałam że jest za droga - swoją drogą chyba oszalał ale taki kochany ) no ale pisze tu bo fizycznie jej jeszcze nie posiadam
- stroik do włosów
-bielizna
-podwiązka
- umówić się na próbny makijaż i fryzurę
-sukienka i buty na poprawiny
-welon, bolerko

DLA TŻ
- garnitur
-koszula
-krawat
-bielizna
- zamówić buty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0141.jpg (105,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (25,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-05-25-175.jpg (68,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki.jpg (77,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bizu.jpg (25,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1289510241_137064403_1-Zdjecia--Przewozy-do-slubu-Chrysler-300C-1289510241.jpg (29,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2460_0.jpg (26,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0782.jpg (104,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (20,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0234.jpg (157,0 KB, 17 załadowań)

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę

Edytowane przez small_
Czas edycji: 2012-06-17 o 01:04
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 10:55   #1723
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny 2 dni mnie nie było i prawie 3 strony do nadrobienia.. szalejecie
Ja też nie miałam ostatnio czasu żeby się udzielać na bieżąco, patrzę dzisiaj a tu tyle stron... Czytam =)

za wszystkie zestawienia

Tak widzę że ja jestem daleko w tyle. W wolnej chwili zrobię swoje.
Dziewczyny a wiecie jak zrobić żeby takie zestawienie pojawiło się tak jakby na innej stronie, a link do niego w stopce/opisie? Bo gdzieś kiedyś takie widziałam i zawsze byłoby pod ręką
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-17, 20:50   #1724
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

small_
za zestawienie sporo załatwiłaś.
Śliczna suknia i bukiet Fryzurka tez bardzo ładna.
Obrączki kiepsko widać..
dawaj znać jak dalej z postępami,
My roznosimy w dalszym ciągu zaproszenia na szczęście już większość rozdana i na razie o dziwo nie usłyszeliśmy żadnej odmowy - zaczynam się bać że będzie więcej osób niż planowaliśmy ze przyjdzie..
w najbliższych planach do załatwienia: obrączki i rozejrzeć się za garniturem dla TŻ żeby się ogólnie zorientował co chce i w czym mu dobrze

(t)asia
niestety nie pomogę - nie wiem jak coś takiego zrobić
Stary 2012-06-17, 22:42   #1725
Blacky
Zadomowienie

ji
Cytat:
Blacky może zależy od miasta i hurtowni ponieważ my sprawdzaliśmy ceny alkoholi w markecie i w hurtowni byśmy mieli taniej od 1-5 zł zależy od wódki
5zł różnicy przy 100-200 butelkach i bez koncesji? To jakaś superaśna hurtownia!

Cytat:
pieknie!!

To ja wklejam moje zestawienie choc juz dawno minelo 100 dni tylko suknia bedzie cos na ten wzor ale nie ta sama
Pięknie! Ale pawie pióra są bardzo drogie, nie nabijają Ci jakoś strasznie kosztów dekoracji?

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A my dziś mamy 100dniówkę
Super zestawienie!

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale ma świetna nowinę dzisiaj dostałam telefon od pani z sali że jeżeli połowe kasy za wesele wpłaci się jakos w czerwcu to zejdzie nam z ceny nawet 20% super
Cytat:
W sumie fajnie, ale jak to ja bym od razu podejrzewała dlaczego tak robi bo jak by nie było to 20% to dużo, a może jej kasa jest teraz potrzebna na coś innego.
Ja to doświadczeniem życiowym we wszystkim się doszukuje podstępu, więc nie słuchaj mnie.
To samo pomyślałam - że może sala ma problemy finansowe.

Cytat:
ja też welon chyba będę szyła- wychodzi dużo taniej, a ja chcę długi welon minimum 3 metrowy, krawcowa powiedziała mi ok. 200 zł za niego a w salonie cena zaczyna się od 400- 500 zł
Na Allegro 300cm - 50zł. Bardzo polecam PracowniaIgiełka.

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
wrzucam i moje zestawienie, w prawdzie nie na 1oo dni przed a na 83
Śliczna suknia!

A my wczoraj cały dzień rozdawaliśmy zaproszenia,. Dalej jestem padnięta. A jeszcze tyle przed nami. Chcę się koniecznie wyrobić do końca czerwca, maksymalnie do 7 lipca.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Tak widzę że ja jestem daleko w tyle. W wolnej chwili zrobię swoje.
Dziewczyny a wiecie jak zrobić żeby takie zestawienie pojawiło się tak jakby na innej stronie, a link do niego w stopce/opisie? Bo gdzieś kiedyś takie widziałam i zawsze byłoby pod ręką
Musisz napisać post, a potem w podpisie dać link do tego konkretnego posta.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-17, 22:47   #1726
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość

Pięknie! Ale pawie pióra są bardzo drogie, nie nabijają Ci jakoś strasznie kosztów dekoracji?

znalazlam fajna i niedroga dekoratorke ktora mi zrobi po bardzo niskich cenach bo bede jej pierwsza klientka ktora chciala piora ))))
Stary 2012-06-17, 22:50   #1727
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
znalazlam fajna i niedroga dekoratorke ktora mi zrobi po bardzo niskich cenach bo bede jej pierwsza klientka ktora chciala piora ))))
O! To wspaniale Ci się udało!

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-06-18, 08:43   #1728
paula2909
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------
A masz może linka do ich aukcji, bo nie mogę znaleźć, zamawiałaś coś od nich, bo opinie są tak różne o welonach z all. Ale za 50 zł mogła bym zaryzykować

Byłam na weselisku w wekend było super, ale na sali to było chyba z 35 stopni i niestety ślisko. Ale ogólnie fajnie. I już się nie mogę doczekać następnego weseliska ( to już będzie 4 wesele w tym roku) w sierpniu i później nasze 01.09
Dzisiaj z TŻ musimy nadrobić rozdawanie zaproszeń po pracy, bo jesteśmy w tyle.

Stary 2012-06-18, 09:44   #1729
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Blacky normalna hurtownia ale u nas to w większości tam ludzie na wesela wszystko biorą io znajomy nawet umawiał się z nimi , że jak mu zostanie to spokojnie może zwrócić część wódki
Nam Pani liczyła chyba na 200 butelek i mówię zależy od czasu bo ceny się zmieniają i od wódki np . krupnik taniej 2.19 , soplica 1 zł ,sarmata 5 zł , sobieski 4 zł . Sprawdzaliśmy ceny w kauflandzie przed wyjazdem do hurtowni , żeby wiedzieć jak się opłaca .

I ja chyba też będę szukać jakiegoś welonu chciałam jakiś inny nie cały gładki ale delikatny ponieważ krawcowa ma tylko z lamówką welony z tego co wiem a jakoś średnio jestem przekonana do tej lamówki .

Paulinko
czekamy za zdjęciami

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Dziewczyny a tak z ciekawości zapytam ile staracie się rozdać zaproszeń na dzień ?
Bo u nas w grę wchodzą tylko weekendy i czasem np . tylko niedzielę ponieważ TŻ na 3 zmiany pracuję i nie wiem czy jakoś wyjątkowo powinniśmy się sprężać czy nie .
Bo w sumie mamy 5 dalszych wyjazdów a tak to wszystko raczej w okolicy .
Wczoraj daliśmy 2 zaproszenia w niedziele planujemy 4 zaproszenia a może nawet 5 .
Stary 2012-06-18, 11:04   #1730
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny a tak z ciekawości zapytam ile staracie się rozdać zaproszeń na dzień ?
Bo u nas w grę wchodzą tylko weekendy i czasem np . tylko niedzielę ponieważ TŻ na 3 zmiany pracuję i nie wiem czy jakoś wyjątkowo powinniśmy się sprężać czy nie .
Bo w sumie mamy 5 dalszych wyjazdów a tak to wszystko raczej w okolicy .
Wczoraj daliśmy 2 zaproszenia w niedziele planujemy 4 zaproszenia a może nawet 5 .
Ja na wyjeździe weekendowym z zaproszeniami jednego dnia dałam 5 a drugiego 3 ale wtedy jeszcze do domu musieliśmy wrócić - tak 3,4 powinniście dać radę to zależy od rodziny - u nas nie można tak wejść i wyjść bo każdy zaprasza i cisto i herbatka i pogaduchy i nas przetrzymują żeby nie wychodzić jeszcze bo rzadko wpadamy więc jak jesteśmy to żebyśmy posiedzieli trochę..
my liczyliśmy tak po 2 godziny na jedno wejście, bo krócej to się nie da.
I przyznam szczerze ze po kilku dniach takich odwiedzin byłam padnięta - ale w tydzień rozdaliśmy 19 zaproszeń ( był wtedy trzydniowy weekend) i musieliśmy wyrobić się w tym czasie.. teraz mamy wolniejsze tempo ale zostali ludzie z tego miasta w którym mieszkamy więc powoli 2,3 zaproszenia tygodniowo dajemy
Stary 2012-06-18, 11:16   #1731
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dorka dzięki za info
No my wiadomo , że też posiedzimy ale właśnie tu w okolicy tak max te 2 godzinki planujemy no a te dalsze wyjazdy to już wiadomo , że dłużej .
Jeden wyjazd mamy to sama droga w jedną stronę zajmie nam z 3-4 h to już cały dzień wiadomo . no i mówię mamy takich 5 wyjazdów gdzie ten jeden jest najdalej i cały dzień nam zejdzie i jeszcze z tych dalszych 3 razy do łodzi jedziemy i planujemy po 2-3 zaproszenia dawać wtedy bo akurat tam już nie wypada wpaść na godzinkę czy dwie .
No i Lipcu TŻ ma mieć dłuższy urlop to nawet w tedy może damy radę w okolicy kilka rozdać tym bardziej , że chcę do połowy sierpnia rozdać wszystkie zaproszenia . Na początku troszkę się przeraziłam 80 zaproszeń czy zdążymy ale wszytsko sobie rozpisaliśmy no i mamy dużo miejsc gdzie w domu są do rozdania 2-4 zaproszenia więc jestem dobrej myśli.
Troszkę stresuję się wizytami u TŻ rodziny część osób znam i np . bardzo lubię ale są też osoby z którymi w życiu nie rozmawiałam i mam nadzieję , że jakoś to sprawnie tam pójdzie .
W ogóle jak zapraszacie ? Wstajecie i tak oficjalnie ? i co mówicie bo też tak się zastanawiam czy dobrze zapraszamy czy może jednak źle
Stary 2012-06-18, 11:36   #1732
ewula87
Rozeznanie

Cytat:

A możesz podać link? zamawiałaś od nich? Bardzo mi zależy, żeby ten materiał z którego jest uszyty welon nie był sztywny
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 11:40   #1733
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

my już całej rodzince TŻ rozdaliśmy - cześć osób poznałam dopiero i było bardzo miło
teraz najbardziej się boje jechać do mojej chrzestnej bo nie widziałam jej od WIELU lat a TŻ też jej nie znam i może być sztywno.
A co mówię - różnie, to zależy u kogo jestem przeważnie po prostu wyjmuję zaproszenie jak już wszyscy są w pokoju ( bo przeważnie jak tylko wjedziemy to cześć osób ucieka do kuchni żeby poprzynosić różności) mówię że serdecznie zapraszamy na wesele
wczoraj do cioci powiedziałam : że nie wpraszałam się do niej bezinteresownie i chciałabym ją serdecznie zaprosić na ślub
ja zaproszenia daje na stojąco a to czy osoba przyjmująca wstaje to zależy już od niej
i przeważnie daje zaproszenie na ręce Pani domu
Stary 2012-06-18, 11:47   #1734
Blacky
Zadomowienie

http://allegro.pl/welon-slubny-dlugi...363021973.html

Zapłaciłam trochę drożej, bo poprosiłam, żeby mi lamówką obszyły (+40zł). Bez problemu. Chciałam grzebyk przyszyty w środku (żeby welon miał dwie warstwy) - bez problemu. W weekend postaram się wrzucić zdjęcia.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

My w sobotę byliśmy w 4 domach i to jest według mnie maksimum. 3 kawy, 2 herbaty, 2 obiady i tona ciasta.

Teraz będziemy raczej rozdawać wieczorami po pracy M. - po jednym domu. My też wstajemy jak dajemy - tak jest chyba grzeczniej. Zwykle przed obiadem/kawą, żeby ta formalna część była z głowy.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-06-18, 12:06   #1735
Garadiela
Zadomowienie

Ja dzisiaj mam szalony dzien
Jade za chwile mierzyc kiecke,pozniej obraczki zamowic,moze sie uda od razu zaproszenia kupic ew zamowic...I ksiadz na wieczor w gratisie
Szalenstwo.
Auto sie szuka Chlopaki z forum VW probuja mi znalezc wymarzone
Juz mam kilka fajnych propozycji

https://wizaz.pl/Mikroreklama
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 13:05   #1736
upadly_aniol00
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
może głupie pytania zadaję ale mówię dopiero zaczynamy zapraszać i sama nie wiem do końca czy dobrze robię ale jak widać chyba jednak tak
My też wstajemy i też daję Pani domu tylko , że my dajemy tak w połowie spotkania jak pogadamy ale może jednak lepiej od razu dać jak wszyscy się zbiorą w pokoju
Stary 2012-06-18, 14:16   #1737
kasiamniam
Wtajemniczenie

My juz mamy zaproszenia z glowy, jak rozdawalismy to oczywiscie tez na stojaco mowilismy ze zapraszamy na slub i wesele choc juz wszyscy wiedzieli po co do nich przyszlismy wiec nie bylo zadnego zaskoczenia :P
Stary 2012-06-18, 16:39   #1738
paula2909
Raczkowanie

Cytat:
http://allegro.pl/welon-slubny-dlugi...363021973.html

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

To poczekam na Twoje fotki, ale już widzę, że to nie jest taki welon jaki chcę po wymiarach, bo ja chcę żeby był cięty z koła tzn. żeby szerokość była też ok.300 cm wtedy pięknie się układa i do tego chcę drugi krótki na zmianę.
A co do roznoszenia zaproszeń to dzisiaj zaczynamy od nowa roznoszenie bo dwa tyg zrobiliśmy sobie przerwę.

Stary 2012-06-18, 20:47   #1739
small_
Raczkowanie

Zazdroszczę wam że już część zaproszeń rozniesiona, my na razie czekamy aż przyjdą, mam nadzieję że w piątek już będą i w weekend zaczniemy prosić, planujemy 3-4 miejsca w ciągu dnia (chociaż pewnie to optymistyczne założenie) na szczęście dużo osób mieszka 'grupami' więc wyjazd w jedno miejsce to jakieś 3-5 zaproszeń z głowy.
A powiedzcie, prosicie z rodzicami? Czy sami?
Bo mój tata wymyślił sobie że będzie z nami jeździć (babcia mu powiedziala że tak trzeba- tradycja itp itd) co niestety tylko spowolni proces bo on pracuje w soboty, więc zostają tylko niedziele ;/

U nas dziś znowu intesywnie: USC załatwiony, protokół spisany, zapowiedzi zamówione, obrączki oddane do reklamacji, krawat dla TŻ zamówiony i kupiona część wina i powiem Wam że padam ze zmęczenia naprawdę trzeba było się za tym nalatać
jutro ruszam po resztę wina i szampana

Cytat:
Napisane przez Dorka__00
small_
za zestawienie sporo załatwiłaś.
Śliczna suknia i bukiet Fryzurka tez bardzo ładna.
Obrączki kiepsko widać..
dawaj znać jak dalej z postępami,
My roznosimy w dalszym ciągu zaproszenia na szczęście już większość rozdana i na razie o dziwo nie usłyszeliśmy żadnej odmowy - zaczynam się bać że będzie więcej osób niż planowaliśmy ze przyjdzie..
w najbliższych planach do załatwienia: obrączki i rozejrzeć się za garniturem dla TŻ żeby się ogólnie zorientował co chce i w czym mu dobrze
faktycznie kiepsko widać.. wrzuciłam przez pomyłkę nie to zdjęcie.. wrzucam drugie (też chyba nie najlepsze ale na prawdę starałam się jakoś dobrze uchwycić i nie wychodziło) ogółem takie zwykłe klasyczne z białego złota 4 mm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0778.jpg (54,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0783.jpg (49,6 KB, 18 załadowań)

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:05   #1740
upadly_aniol00
Zakorzenienie

small no faktycznie miałaś dziś bardzo intensywny dzień !
Bardzo ładne obrączki też kiedyś chciałam klasyczną do póki nie zobaczyłam innych w których się zakochałam

Ja dziś byłam w salonie kosmetycznym i zamówiłam sobie pazurki hybrydowe na 21 września na godzinę 14 nie chciałam tak z rana ponieważ wiadomo , że dzień przed też będzie zabiegany i stresujący troszkę mam nadzieję , że ładne będą pazurki ponieważ już mi szkoda kasy na próbne i nie chcę ich tak niszczyć .

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości