Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 20:40   #4291
saaraa_lub
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

[QUOTE=nikaa2;34720550]
No to trochę nadrobiłam, jeżeli chodzi o pampki to białych uzywamy na noc,w dzień albo pampki zielone, rossmanowe babydreamy.Dady i Huggisy u nas sie nie sprawdziły, bo po 1 siku wszystko wypływało.Mamy od kogos papki pomarańczowe ale od 11 kg takze zobaczymy jak one się sprawdzą.

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

W ogole moze ja dziwna jestem, ale teraz lubie jak sie Kasia budzi w nocy na karmienie, w dzien nie ma czasu sie do mnie dlugo przytulac, a w nocy taka zaspana jets slodka i moge ja tulic ile chce [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------
Uważam,ze nie jesteś dziwnaMam tak samo, co nie znaczy,ze czasem nie narzekam,że fajnie by było się w końcu wyspać

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
waszym dzieciaczkom pocą się stópki?
mojej Tusi pocą się tak, że w południe jak nosi skarpeteczki, to już czuć, do tego ma wilgotne stópki...a wieczorem prawie że lepkie - chociaż zależy to od dnia... nie wiem czy to normalne, czy powinnam zrobić jakieś badania? chyba w przyszłym tyg wybiorę się do naszego "mądrego" pediatry...
Mój się poci bardzo, pod koniec czerwca mamy szczepienie takze zapytam pediatry.Mój tz potliwy ja potliwa takze mozema to po nas,mam nadzieje,ze to nic poważnego.Moja mama mówi,ze ja bedąc dzieckiem tez cała zlana potem wiecznie byłam ale na szczęscie-krzywicy nie mam.

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
jak robicie zupkę to podajecie ze słoiczka czy wykładacie na talerzyk? bo ja gotuję rano i wkładam w słoiczek żeby odgrzać potem w kąpieli wodnej i podawałam ze słoiczka zawsze ale może to kiepski pomysł
Ja zawsze podaje z miseczki, jak dostaje słoiczkowe to pół przkładam i w kąpieli wodnej podgrzewam.
Mój zjada pół małego słoiczka obiadku albo 1/3 duzego więcej nie zje.Jak ja czasem ugotuje zjada ciut wiecej.Za to deserki -cały mały słoiczek pochłonie.

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
.

doradzcie ktora torebka najfajniesza? mam dostac prezent urodzinowy
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...-Bags-692.html
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...-27357331.html
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...-28187318.html
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...S-TD113-J.html
ma byc ladna, praktyczna- zeby mi sie lunch do pracy zmiescil i za ta kase to starczyc na lata
Jak dla mnie nr 3.

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
jeszcze babka u ktorej wynajmujemy mieszkanie co chwile przylatywala,bo mala sie tak darla jak by ja ktos ze skory obdzieral,i wkurzala mnie glupimi komentarzami,niby chce pomoc,nachyla sie nad mala a ta co?patrzy na nia i takim wrzaskiem wybuchnela ze babeczka od razu do siebie uciekla
no tak ja znam to ze spacerów,Mojego w dupke parzy spacerówka jak sie obudzi to wrzask i stają te babiny i sie gapią jakbym dziecku niewiadomo jaką krzywdę zrobiła.

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu Paulinka waży 9700g

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------
Łaaa jaka ładna waga!!!Panienika,ze hoho!

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

pocieszam sie milka karmelowa z orzechami[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------
mmmmmmmm

Cytat:
k

a moje dziecko od razu załapało o co chodzi z łyżeczka,teściowa skomentowala to tak"jak ona ladnie je,jak wie ze do lyzeczki trzeba buzie otwierac,pewnie dlatego ze tak pozno zaczelas ja karmic"
Oj te tesciowe.Moja za to od poczatku co Mały zapłakał to "radziła" dawać butle bo pewnie z głodu.Pisałam juz o tym wcześniej,tż o d 2 m-ca kasze manna dostawał bo się "nie najadał".Jedyna rada oleeejjjj!

Cytat:
a wy robilyscie dziewczyny przerwy w podawaniu wit d3?nam pediatra kazala dawac do roku codziennie,niezaleznie od pogody,najpierw miala twist off a teraz zwykle krople
Ja nie robie przerw podaję cały czas.Właśnie kończą mi się twist off i musze cos kupić.Jakie masz kropelki.Wygodniejsze są w podawaniu?
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:41   #4292
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
W końcu mogę usiąść po całodziennych wojażach - Wrocław zaliczony

Olusia, wariateczko mój zaczął przybierać na wadze odkąd przeszłam na "restrykcyjną" dietę, nie dość że alergik na wszelkiego rodzaju nabiał to jeszcze na gluten. Brzydko mówiąc testowałam na nim co z glutenu go uczula i wyszło, że kajzerki i biały chleb. Ostatnio na ważeniu kontrolnym zszokował mnie bardzo bo przybrał 400g w niecałe 3 tygodnie, gdzie po skońvzonym 3mcu nie zdarzyło mu się ani razu.
Mogę sobie przypiąć metkę z napisem WYRODNA MATKA, bo testowałam na swoim dziecku co moge a czego nie, ale z zaleceń pediatry, która nie kazała mi odstawiać małego od piersi do roku, tak by powoli stopniowo przyzwyczajać go do nowości (z nabiałem możemy spróbować za miesiąc jaka będzie reakcja małego)
Spokojnie, próbujcie, przede wszystkim nie denerwujcie się bo to nic nie da, dziecko od tego nie nabierze masy.
A jeśli dajecie obiadki, to trzeba wykluczyc z posiłków celęcinę, wołowinę, bo zawierają białko
oo to po wrocku sie szwendasz
ja nabial odstawilam calkowicie,ale widzisz zapomnialam ze pieczywo tez powinnam odstawic,albo przynajmniej czytac skald,tez duzo razy testowalam rozne rzeczy,ostatnio to bylo maslo,i mala nie zbyt dobrze zareagowala,nasza lekarka tez namawia mnie zebym dalej karmila piersia,ale ja juz psychicznie nie wyrabiam
przez to jakas zgryzliwa sie zrobilam,ciagle sie kloce z tz-em
a on sceptycznie podchodzi do tego ze udzielam sie na jakims forum ...

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-06-15 o 20:43
wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:42   #4293
dominej
Raczkowanie

Cytat:
wariateczko ja daje 1x tyg, ale my na mm
My od urodzenia na mm a wit. D dajemy codzienne. Jeden pediatra to nawet 2 krople kazał dawać. A ciemiączko już prawie zarośnięte.

Dobrusia ma 8 miesięcy a ważyok 7500, za to na 75cm długości. Ubrania na 74/80 nosimy....

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:43   #4294
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
ja wyrodna patologiczna matka bo często zapominam o tej witaminie...

ja o Cebion multi zapominam :/
Cytat:
http://espa.net.pl/zabawki-pluszaki-...attou/p,242208

znalazlam nasza kaczke, tylko bez pozytywki, chyba ta wersja jest u nas niedostepna. Sorry ze was zameczam, ale naprawde zle sie czuje z tego powodu...
mi się serce kraje, a co dopiero Tobie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:44   #4295
glamourous
Zakorzenienie

Muffi a na all lub ebayu nie ma?
I lekcja dla wszystkich mam- jak dziecko ma ukochana zabawke to koniecznie trzeba kupic dubla

Moja sonia od malego ma ukochany kocyk, juz wyglada jak bura szmata ale nie chce innego a bez niego nie usnie. Chyba z 6 zastepczych kupilam ale nie ma mowy zeby z nim spala

Wariateczko ja sie musialam troche odkupic bo pracowalam jescze przed ciaza z sonia. A potem juz w ciazy wiec mialam mnostwo ciazowych szmatekdo pracy. A z takich elegantszych teraz to mi tyle co nic zostalo bo na codzien w dzinsach latam

Zul mnie wk.... Chlopcy mieli swoja rutyne i ladnie chodzili spac o max 20-20.30 a zazwyczaj kolo 19.30 a on iuz imto rozpierd....i jeszcze nie spia
Stary 2012-06-15, 20:45   #4296
elf27
Zadomowienie

kurcze a u nas to ciemiączko jakies dużawe devicap macie?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

DOMI a po co ten cebion??????
Stary 2012-06-15, 20:45   #4297
nettka_
Zadomowienie

Ja podaje codziennie....no czasami zapomni się

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 20:47   #4298
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
kto by sie tego trzymał przy Polusi karmiłam na żadanie i teraz tez...a nie wyobrażam sobie dziecku, który ma zaschnięte usteczka nie podać na 2 min cyca ( a nie pije innych płynów)...stąd u mnie częste karmienie
Moj pije czasem wode albo herbkę ale i tak potrzebuje czasem sie przyssać na minutkę.I szczerze mówiąc jak czasem rzadziej chce cycha to mi sie robią bolesne guzy w piersi,np. dzisiaj.

Cytat:

znalazlam nasza kaczke, tylko bez pozytywki, chyba ta wersja jest u nas niedostepna. Sorry ze was zameczam, ale naprawde zle sie czuje z tego powodu...
Nie zamęczasz.A tz był w sklepach po drodze?Może ktos znalazł i zostawił.czasem zdarzają sie myślący ludzie

No łaaaaa dziekuje za zaproszenie!OlusiaS
Stary 2012-06-15, 20:48   #4299
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Zul mnie wk.... Chlopcy mieli swoja rutyne i ladnie chodzili spac o max 20-20.30 a zazwyczaj kolo 19.30 a on iuz imto rozpierd....i jeszcze nie spia
to Ty idź zrób spa a on niech ich usypia

Elf cebion to witaminki Polusi też czasem daje, jak nie zapomne :/

Stary 2012-06-15, 20:48   #4300
wariateczka88
Zadomowienie

saara_lub,elfik my mamy devikap,jak dla mnie nie sa latwiejsze w podawaniu,mam dawac jedna kropelke,zawsze mi kapnie wiecej,do dziubka nigdy mi sie malej wlac nie udalo,i taka zabawa,kropelka na lyzeczke i do dziubka,a ten devikap w ogole jakos dziwnie pachnie,mala sie krzywi przy nim strasznie
wlasnie nam ostatnio tez lekarka cebion kazala podawac,ale kupilam nie ten multi tylko zwykly,bo w sumie nie wiedzialam jaki ma byc
nettka zapomnialam pogratulowac wagi twojej dzidz
elf cebion to witamina C,a cebion multi to kompelks witaminowy

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-06-15 o 20:51
Stary 2012-06-15, 20:49   #4301
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

nie smutaj się

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-06-15, 20:50   #4302
mol_aa
Zadomowienie

Muffinko "przeleciałam" tamten wątek i jest mi przykro, że są osoby którym zależy bardzo na wzniecaniu takich akcji. szkoda, że o tym nie pomyślały jak zaczęły pisać o patologii, że dzięki swojej głupocie zniszczą przyjaźnie które się rodziły właśnie na wątku (tak jak pisałaś większość dziewczyn jest poblokowana).
Napisały raz i wystarczy, a one zrobiły z tego afere, zastanawia mnie jedno te super wszechwiedzące mamy siedzą bardzo czesto na forum, a co z dzieckiem??? Najwidoczniej mają tak genialne, inteligentne dzieci które potrafią same sobą się zająć, tak by super mądre mamusie mogły wypisywać jakieś głupoty na forach. Ehhh żal mi takich ludzi.....
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:53   #4303
dominej
Raczkowanie

Cytat:
kurcze a u nas to ciemiączko jakies dużawe devicap macie?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

DOMI a po co ten cebion??????
My też dajemy cebion multi od urodzenia- witaminki

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-06-15 o 20:54
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:54   #4304
wariateczka88
Zadomowienie

u nas w książeczce zdrowia napisane po kazdej konroli ze ciemiaczko wynosi 1/2 na 1/2 cokolwiek to znaczy,bo choc pytalam nikt mi nie wytlumaczyl

Wymianka

Stary 2012-06-15, 20:56   #4305
Seona
Zakorzenienie

Glam, to że raz dzieci pójdą wcześniej spać nie znaczy, że się rozregulują przecież wiem, że to wqrw... ale następnym razem już pójdą spać jak zawsze na pewno.

Muffinka, czytałam ten nasz sąsiedni. Straaasznie mi szkoda tych dziewczyn ta Vixen powinna je przeprosić wątpię, żeby takie zachowanie było jej znane, po tym jak zakładanie butków i kolczykowanie tak strasznie objechała jakby to było przestępstwo!! Ciekawe czy ma jakiekolwiek wyrzuty sumienia czy raczej dumna, że "pomogła" i uświadomiła te patologiczne mamy!! Pisały sobie dziewczyny spokojnie przez tyle miesięcy

A jeszcze co do sadzania, to ja się dwójki dzieci dorobiłam i ŻADNE nie siadło tak późno jak w 8 m-cu i to jeszcze z pozycji czworaczej nie wiem co one mają za dzieci zawsze siadały z leżenia na plecach lub z boku. Do tego zaczynały-uczyły się ok. 4-5 m-ca właśnie i było to właśnie takie "nieudolne" wg nich siedzenie zakończone upadkiem do 7 m-ca opanowały/ opanują tą sztukę prawidłowo.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:57   #4306
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
niestety sie nie znalazl zajde jeszcze jutro do sklepu, do ktorego wstapilam po drodze, moze tam wypadl bo kurcze 100zl (z przesylka) za misia to ja nie dam...

ojej co to za misie, bo faktycznie tani nie był
szczególnie życzę Ci aby się znalazł

A mój Michałek wstał z płaczem po 40min od zaśnięcia, pewnie bidulkowi coś się przyśniło dostał pierś i już śpi

Polecam WARKE Cytrynowa mniammm
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:57   #4307
mol_aa
Zadomowienie

Muffinko ja od nich brałam wózek fakt ceny dość wysokie, ale warte swojej ceny. A oni są z Goleniowa czyli niedaleko Ciebie
Stary 2012-06-15, 20:59   #4308
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie macie wit. D3? bo nas devicap uczula i planuję zmienić tylko nie wiem na co

z bobika
Stary 2012-06-15, 20:59   #4309
saaraa_lub
Rozeznanie

Muffinko mamy takie samo nazwisko!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 21:00   #4310
mol_aa
Zadomowienie

Bahamadia Warka Radler 2% - pychaaa upiłam trochę tżowi
Stary 2012-06-15, 21:01   #4311
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
Baha chodzi o to, że naturlanym źródłem wit. D u człowieka jest jej synteza w skórze pod wpływem słońca - a że zyjemy w klimacie w jakim żyjemy (słońca jest niewystarczajaca ilość) to musimy podawać dzieciom wit D w postaci syntetycznej; a że latem jednak u nas mamy troche tego slońca to zawsze z tego powodu rozpoczynają się dyskusje czy latem podawać czy nie

Tak wiem, tylko wlasnie dlatego zdziwilam sie, ze mimo to mozna dawac jej mniej.
Stary 2012-06-15, 21:02   #4312
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
kurcze a u nas to ciemiączko jakies dużawe

U nas też duże dlatego mam podawać małej 2kropelki i za miesiąc do kontroli A jak nic się nie poprawi to co wtedy?

Paulinka dziękuje za komplementy

Stary 2012-06-15, 21:03   #4313
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
.

Muffinka, czytałam ten nasz sąsiedni. Straaasznie mi szkoda tych dziewczyn ta Vixen powinna je przeprosić wątpię, żeby takie zachowanie było jej znane, po tym jak zakładanie butków i kolczykowanie tak strasznie objechała jakby to było przestępstwo!! Ciekawe czy ma jakiekolwiek wyrzuty sumienia czy raczej dumna, że "pomogła" i uświadomiła te patologiczne mamy!! Pisały sobie dziewczyny spokojnie przez tyle miesięcy
z czworaka to u mnie Polusia zaczela siadac koło 10 miesiąca
aż zaglądane na tamten wątek :/
Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
ojej co to za misie, bo faktycznie tani nie był
szczególnie życzę Ci aby się znalazł

A mój Michałek wstał z płaczem po 40min od zaśnięcia, pewnie bidulkowi coś się przyśniło dostał pierś i już śpi

Polecam WARKE Cytrynowa mniammm
zazdroszcze Warki

My bylismy na placu zabaw takim zamknięty,l ae się córa wyszalała były dzieci w jej wieku, naskakała po piłkach, po trampolinie.. Tz w tym tyg już z 4 raz z nią był. Przyjazna atmosfera, nie trzeba jej przedszkola

Stary 2012-06-15, 21:05   #4314
mol_aa
Zadomowienie

Nettka mi piediatra mówiła, że ciemiączko ma prawo być 2/2cm do 9mca, potem powinno się zmniejszac, do 18mca powinno zarosnąć całkowicie
Stary 2012-06-15, 21:07   #4315
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
u nas w książeczce zdrowia napisane po kazdej konroli ze ciemiaczko wynosi 1/2 na 1/2 cokolwiek to znaczy,bo choc pytalam nikt mi nie wytlumaczyl

mi wogóle nic nie piszą jakie wymiary ma ciemiączko

Stary 2012-06-15, 21:08   #4316
saaraa_lub
Rozeznanie

Nie pisać mi tu o alkoholu! ,już tż z moj a mamą pije gin z tonikiem a mi język do d... ucieka a ja Hubka karmię
Stary 2012-06-15, 21:10   #4317
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Bahamadia Warka Radler 2% - pychaaa upiłam trochę tżowi

mniamniuđne jest to piwko
Stary 2012-06-15, 21:11   #4318
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
z czworaka to u mnie Polusia zaczela siadac koło 10 miesiąca
aż zaglądane na tamten wątek :/
Domi, z czworaków to nawet ja nie usiądę może jakiś jogin by dał radę ale ja nie

Streszczenie dzisiejszego dnia zrób

Nettka, waga Twojej Paulinki słuszna Moja waży 9500 !! ubranka też na 80 już. myślałam, że moja największa, ale nie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:12   #4319
lina84
Rozeznanie

hey
ale jestem zmęczona ,ciężki dzionek miałam.
Poszukuje jakąś poręczną torbę do wózka -najlepiej z napami żeby przyczepić .
30 jedziemy z małym do Rewala -trochę się obawiam -no ale cóż zobaczymy .

kupiłam małemu zabawkę do spacerówki -i jak narazie rewelacja-podoba mu się bardzo- pałakiem wogóle nie chciał się bawić
http://www.ceneo.pl/668039

A pałąk muszę sprzedać .
Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Mój Maciuś też czasem tak się wybudza z wrzaskiem ,ale przytule włącze uspokajacz i śpi dalej.
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:12   #4320
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Muffi a na all lub ebayu nie ma?
I lekcja dla wszystkich mam- jak dziecko ma ukochana zabawke to koniecznie trzeba kupic dubla
niestety ta seria dopiero wchodzi do polski i nie ma naszej kaczuchy, zostanie mi poprosic tesciowa, zeby poszukala w dojczach, bo z tamtad ma, no i pewnie wyjdzie taniej niz u nas, bo sorry, ale stowke za pluszaka to nie na moja kieszen.

takie sa u nas z tej serii:

http://allegro.pl/pozytywka-krolik-2...421065233.html
http://allegro.pl/pozytywka-blekitny...421065114.html

ten tanszy troche ale mi sie nie podoba
http://allegro.pl/nattou-pozytywka-m...361263466.html

mol_aa mowisz? to musze poklikac, moze akurat

saaraa przejde sie jutro jeszcze raz, mam nadzieje, ze ktos pomyslal o biednym placzacym za misiem dziecku, a nie zabral dla swojego

dzisiaj juz sie chcialam wracac, ale bylam juz pod domem, mlody darl sie jak opetany, kawalek wrocilam (z malym na reku, druga wciagajac wozek po schodach pod big gore, juz chcialm ten wozek zostawic na dole, ale sie balam, ze ktos zawinie ) ale nie mialam juz mocy isc znowi taki kawal z malym histerykiem

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości