|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
[QUOTE=nikaa2;34720550]
No to trochę nadrobiłam, jeżeli chodzi o pampki to białych uzywamy na noc,w dzień albo pampki zielone, rossmanowe babydreamy.Dady i Huggisy u nas sie nie sprawdziły, bo po 1 siku wszystko wypływało.Mamy od kogos papki pomarańczowe ale od 11 kg takze zobaczymy jak one się sprawdzą. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mój zjada pół małego słoiczka obiadku albo 1/3 duzego więcej nie zje.Jak ja czasem ugotuje zjada ciut wiecej.Za to deserki -cały mały słoiczek pochłonie. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie robie przerw podaję cały czas.Właśnie kończą mi się twist off i musze cos kupić.Jakie masz kropelki.Wygodniejsze są w podawaniu? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja nabial odstawilam calkowicie,ale widzisz zapomnialam ze pieczywo tez powinnam odstawic,albo przynajmniej czytac skald,tez duzo razy testowalam rozne rzeczy,ostatnio to bylo maslo,i mala nie zbyt dobrze zareagowala,nasza lekarka tez namawia mnie zebym dalej karmila piersia,ale ja juz psychicznie nie wyrabiam przez to jakas zgryzliwa sie zrobilam,ciagle sie kloce z tz-em a on sceptycznie podchodzi do tego ze udzielam sie na jakims forum ...
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-06-15 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Raczkowanie
|
My od urodzenia na mm a wit. D dajemy codzienne. Jeden pediatra to nawet 2 krople kazał dawać. A ciemiączko już prawie zarośnięte.
Dobrusia ma 8 miesięcy a ważyok 7500, za to na 75cm długości. Ubrania na 74/80 nosimy....
#4294 | |
Zakorzenienie
|
ja o Cebion multi zapominam :/ Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Muffi a na all lub ebayu nie ma?
I lekcja dla wszystkich mam- jak dziecko ma ukochana zabawke to koniecznie trzeba kupic dubla Moja sonia od malego ma ukochany kocyk, juz wyglada jak bura szmata ale nie chce innego a bez niego nie usnie. Chyba z 6 zastepczych kupilam ale nie ma mowy zeby z nim spala Wariateczko ja sie musialam troche odkupic bo pracowalam jescze przed ciaza z sonia. A potem juz w ciazy wiec mialam mnostwo ciazowych szmatekdo pracy. A z takich elegantszych teraz to mi tyle co nic zostalo bo na codzien w dzinsach latam Zul mnie wk.... Chlopcy mieli swoja rutyne i ladnie chodzili spac o max 20-20.30 a zazwyczaj kolo 19.30 a on iuz imto rozpierd....i jeszcze nie spia
#4296 |
Zadomowienie
|
kurcze a u nas to ciemiączko jakies dużawe
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- DOMI a po co ten cebion??????
#4297 |
Zadomowienie
|
Ja podaje codziennie....no czasami zapomni się
![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No łaaaaa dziekuje za zaproszenie!OlusiaS ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Elf cebion to witaminki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zadomowienie
|
saara_lub,elfik my mamy devikap,jak dla mnie nie sa latwiejsze w podawaniu,mam dawac jedna kropelke,zawsze mi kapnie wiecej,do dziubka nigdy mi sie malej wlac nie udalo,i taka zabawa,kropelka na lyzeczke i do dziubka,a ten devikap w ogole jakos dziwnie pachnie,mala sie krzywi przy nim strasznie
wlasnie nam ostatnio tez lekarka cebion kazala podawac,ale kupilam nie ten multi tylko zwykly,bo w sumie nie wiedzialam jaki ma byc ![]() nettka zapomnialam pogratulowac wagi twojej dzidz ![]() elf cebion to witamina C,a cebion multi to kompelks witaminowy
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-06-15 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie smutaj się ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Zadomowienie
|
Muffinko "przeleciałam" tamten wątek i jest mi przykro, że są osoby którym zależy bardzo na wzniecaniu takich akcji. szkoda, że o tym nie pomyślały jak zaczęły pisać o patologii, że dzięki swojej głupocie zniszczą przyjaźnie które się rodziły właśnie na wątku (tak jak pisałaś większość dziewczyn jest poblokowana).
Napisały raz i wystarczy, a one zrobiły z tego afere, zastanawia mnie jedno te super wszechwiedzące mamy siedzą bardzo czesto na forum, a co z dzieckiem??? Najwidoczniej mają tak genialne, inteligentne dzieci które potrafią same sobą się zająć, tak by super mądre mamusie mogły wypisywać jakieś głupoty na forach. Ehhh żal mi takich ludzi..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-06-15 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zadomowienie
|
u nas w książeczce zdrowia napisane po kazdej konroli ze ciemiaczko wynosi 1/2 na 1/2 cokolwiek to znaczy,bo choc pytalam nikt mi nie wytlumaczyl
![]()
#4305 |
Zakorzenienie
|
Glam, to że raz dzieci pójdą wcześniej spać nie znaczy, że się rozregulują przecież
![]() Muffinka, czytałam ten nasz sąsiedni. Straaasznie mi szkoda tych dziewczyn ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze co do sadzania, to ja się dwójki dzieci dorobiłam i ŻADNE nie siadło tak późno jak w 8 m-cu i to jeszcze z pozycji czworaczej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej co to za misie, bo faktycznie tani nie był ![]() szczególnie życzę Ci aby się znalazł ![]() A mój Michałek wstał z płaczem po 40min od zaśnięcia, pewnie bidulkowi coś się przyśniło ![]() ![]() Polecam WARKE Cytrynowa mniammm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zadomowienie
|
Muffinko ja od nich brałam wózek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Rozeznanie
|
Muffinko mamy takie samo nazwisko!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
Bahamadia Warka Radler 2% - pychaaa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wiem, tylko wlasnie dlatego zdziwilam sie, ze mimo to mozna dawac jej mniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zadomowienie
|
U nas też duże dlatego mam podawać małej 2kropelki i za miesiąc do kontroli ![]() ![]() Paulinka dziękuje za komplementy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż zaglądane na tamten wątek :/ Cytat:
![]() My bylismy na placu zabaw takim zamknięty,l ae się córa wyszalała ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zadomowienie
|
Nettka mi piediatra mówiła, że ciemiączko ma prawo być 2/2cm do 9mca, potem powinno się zmniejszac, do 18mca powinno zarosnąć całkowicie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mi wogóle nic nie piszą jakie wymiary ma ciemiączko ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Rozeznanie
|
Nie pisać mi tu o alkoholu!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Streszczenie dzisiejszego dnia zrób ![]() Nettka, waga Twojej Paulinki słuszna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Rozeznanie
|
hey
ale jestem zmęczona ,ciężki dzionek miałam. Poszukuje jakąś poręczną torbę do wózka -najlepiej z napami żeby przyczepić . 30 jedziemy z małym do Rewala -trochę się obawiam -no ale cóż zobaczymy . kupiłam małemu zabawkę do spacerówki -i jak narazie rewelacja-podoba mu się bardzo- pałakiem wogóle nie chciał się bawić http://www.ceneo.pl/668039 A pałąk muszę sprzedać . Mój Maciuś też czasem tak się wybudza z wrzaskiem ,ale przytule włącze uspokajacz i śpi dalej.
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie sa u nas z tej serii: http://allegro.pl/pozytywka-krolik-2...421065233.html http://allegro.pl/pozytywka-blekitny...421065114.html ten tanszy troche ale mi sie nie podoba http://allegro.pl/nattou-pozytywka-m...361263466.html mol_aa mowisz? ![]() ![]() saaraa przejde sie jutro jeszcze raz, mam nadzieje, ze ktos pomyslal o biednym placzacym za misiem dziecku, a nie zabral dla swojego ![]() dzisiaj juz sie chcialam wracac, ale bylam juz pod domem, mlody darl sie jak opetany, kawalek wrocilam (z malym na reku, druga wciagajac wozek po schodach pod big gore, juz chcialm ten wozek zostawic na dole, ale sie balam, ze ktos zawinie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.