|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Cytat:
z jednej strony sie ciesze a z drugiej jestem przerazona, bo musze od nowa sie wbić w rytm![]() co do kasy to no powiem wam ze podstawa jest git ale jak uda mi si epremie wyrabiac to juz w ogóle bede zachwycona ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, no to w sumie jedno zmartwienie z głowy! A alergie pokarmowe możesz prócz testów sama próbować badać. Zrezygnuj z czegoś na jakiś czas i jak zobaczysz że Olivce się poprawia, to może znajdziesz winowajcę w ten sposób. A nie kojarzysz od czego zaczął się ten dziwny katar?
|
|
|
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-06-15 o 21:24 |
|
|
|
|
#1805 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana mnie dokladnie to samo lekarka powiedziala jak Olivka miala skonczone 4 msce... Ze mleczko jest najwazniejsze w diecie maluszka do skonczenia roczku.... Moja nie jest jakos przekonana do jedzenia obiadkow... fakt , ze sie martwie ale w zamian daje jej mleko ... dzisiaj np wypila 3 butle w ciagu dnia.... jesli ona jest szczesliwa to i ja... ![]() Mam cicha nadzieje, ze jak juz skonczy roczek to bedzie wiecej chciala jesc doroslego jedzonka ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Cytat:
Kurcze szczerze to nie wiem wiem tylko, ze bylismy na morzem w niedziele a we wtorek byl mega katar..... Zawsze na sniadanie dostaje jogurt, owsianke, ryz na mleku ..... z obiadem to roznie...
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Monia to może zacznij od odstawienia jogurtu na początek, może jest uczulona na nabiał?
|
|
|
|
#1807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze jest to, ze jak bylam w grudniu w pl to lekarka stwierdzila skaze a jak przyjechalam do uk to lekarka kazala wrocic do normalnego mleka. W sumie skora byla ladna... ALe Olivka ma ponoc lekka egzeme i tez niby trzeba uwzac z pokarmami ale co i jak juz nie powiedziala. No nic w pon bede sie umawiala na wizyte do ang niech daja skierowanie na te testy bo nie mam zamiaru znowu placic Tylko co ja mam jej dac na sniadanko w takim razie Justynko
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Kaszki? z dodatkiem owoców? U mnie się to do niedawna sprawdzało Moniczko
|
|
|
|
#1809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).Cytat:
Mamo Zo, Justynko, współczuję tego niejedzenia Zosi. Ja mam jakąś obsesję na temat jedzenia ponieważ mój mały po urodzeniu nic nie jadł i spadala mu waga przez co przetrzymali nas w szpitalu. Teraz futruję go jak gęś do uboju bo mam obsesję że jak nie będzie jadł to znowu trafimy do szpitala. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- ja polecam Sinlac, jest pyszny i bardzo pożywny. teraz myślę żeby na jego bazie robic inne kaszki (bezmleczne) czy koktajle.
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Klion, ja powoli wpadam w jakąś fazę, że ona głodna musi być skoro nie je, i niedługo będę jej największym koszmarem jak zacznę ją po domu z łyżeczką ganiać, a tak powoli to u nas wygląda
|
|
|
|
#1812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarka mi mowila ze przekroczone jest 3-krotnie a ponoc norma to 15 ( mam nadzieje, ze dobrze ja zrozumialam) Ja nie mam pojecia na co ma alergie ![]() Justynko z kaszkami to roznie bywa.... musi byc ze mna TZ zeby zjadla ( i to tez roznie bywa ) bo wtedy on ma swoja miske i udajemy ze jej daje swoje jedzonko a ona buzke otwiera ![]() Sprobuje jutro na sniadanie ![]() Agus sa u nas te mleczka tez na recepte.... zobacze co lekarka zadecyduje jak jej pokaze wyniki . No i musze sprobowac dac jej chlebek z wedlinka.... tylko nie wiem jak to ona pogryzie
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko bez zębów radziło sobie z kromeczkami, także Olivka na pewno da radę.
|
|
|
|
#1814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co![]() Czyli usmiechnieci, wypoczeci, Majeczka zadowolona-czego chciec wiecej? co do karmienia-widocznie wystarcza Twoja piers i to najwazniejsze nie jestem absolutnie ekspertka od spraw cycorkowych ale super ze jeszcze karmisz probowac dawac cokolwiek mozesz, jasne, ale bardziej w ramach sprobowania nowosci niz typowego karmienia skoro cycorek wystarcza![]() Cytat:
gratulacje moja mamo pracującaDzieki, dobrze, mozna powiedziec ze miedzy mna a siostra iskry lecialy z predkoscia światła ![]() Cytat:
|
|
|
#1815 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, do niedawna zjadała chętnie bułkę, ale już jej się odwidziało. Makaron bardzo smakuje, ale zje dwie rurki i na tym koniec więc to żaden posiłek. Jabłka nie lubi od zawsze, a z bananem sobie nie radzi i od razu ląduje na podłodze. Kupię jutro brokuła, marchewki i co tam jeszcze mi wpadnie w oko, ugotuje i jej dam, niech się bawi.
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Lu no czas leci do przodu i to bardzo) jeszcze niedawno łaziłysmy z brzuchami, potem porody, pierwsze usmiechy, karmienie a teraz wstawanie, raczkowanie itd itd szok
człowiek po dzieciach widzi jak sie starzeje ja za chwile tez okrągła cyferka i nie wiem kiedy to zleciało....
|
|
|
|
#1818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, żeby sie udało...ja to sie ciesze, że młoda w miare wszystkożerna jest.... Cytat:
mykam juz na dzis..spanie mi sie włączyło więc slodkich i kolorowych maminki |
||
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas tak szybko leci, za chwile maluszki juz nie beda maluszkami, beda sie zmianialy, a my bedziemy tylko stare
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co? prawde mowie nieeee nie, my bedziemy nosily w brzuszkach nastepne dzidzi![]() Chyba ze marzy sie Tobie taka imprezka czyli my jako emerytki z balkonikami, czad
|
|
|
#1822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No wlasnie to mleko krowie jest w tych sloiczkach ... tzn ten ryz na mleku, owsianka .... moze i faktycznie od tego ![]() Agus milej nocki ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
taaa czas leci.... a potem nasze dzieci beda wizazowac
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-06-15 o 22:38 |
|||
|
|
|
#1823 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bylam niedawno odwiedzicie kumpelke. Jej maly ma 4,5 miesiaca i tak szeroko buzie otwieral i tak szybko lykalJak go karmila, ze prawie nie nadazala podawac! A ja nie moglam wyjsc z podziwu i mnie zzeralo z zazdrosci ![]() Mamy niejadkow- musimy probowac, kiedys Nas dzieciaki zaskocza Cytat:
![]() Taaaa, dzis w drodze ogladalam z nudow fotki, ktore mam w komorce. Odkrylam takie ze szpitala jeszcze i lezka mi sie w oku zakrecila... ![]() Monia widzisz? Juz do przodu idzie Po troszku. Niedlugo napewno odkryjecie powod alergii i bedzie juz tylko lepiej ![]() A tak z innej beczki Monia-Ale Ten swiat jest maly Chyba mamy wspolna znajoma na fb. Tzn. Ona (tez Monika, moja kuzynka " piata woda po kisielu")kiedys wstawila Fotke z dziecieciem o imieniu Oliwia. I mieszka w Londynie...i tak skojarzylam, ze to Ty mozesz byc Mama tej slicznej Oliweczki... Sorki, ze tak z tym tu wyskakuje, ale sama sie zdziwilam
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ona ma meza Alexa ??? ![]() Tak Monia jest moja najlepsza przyjaciolka... znamy sie od zerowki ![]() Byla u mnie kiedys i cyknelam jej fotke z Olivka a ona sobie wrzucila na fb.... ale super. Mamy ze soba kontakt a w next weekend mam do niej jechac.Ale sie zdziwi
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-06-15 o 22:45 |
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
To się zgadałyście hi hi
|
|
|
|
#1826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Emerytki z balkonikami, heh A dzieci nasze beda mowic, ze sie starym matkom na starosc w glowach poprzewracalo... A tak serio- czas za szybko ucieka....
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedys mówiłam ze chce dwójke, a teraz mój maz o tym czesciej wspomina m,az mówi ze trzeba siostre mu zrobić a ja sie smieje ze nei jestem przekonana ze on chce konkurencje
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
ja na temat kolejnych dzieci mam takie zdanie, że moja Zośka jest całym moim światem i jakby mi się życie nie ułożyło, spasuje na jednym
|
|
|
|
#1830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

obyś była z pracy zadowolona! zwłaszcza z przelewu na koniec miesiąca 
z jednej strony sie ciesze a z drugiej jestem przerazona, bo musze od nowa sie wbić w rytm
ale jak uda mi si epremie wyrabiac to juz w ogóle bede zachwycona 

gratulacje moja mamo pracująca
, żeby sie udało...ja to sie ciesze, że młoda w miare wszystkożerna jest....