Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 23:01   #1831
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ale jestem wkurzona
Właśnie mój Mąz zadzwonił i powiedział, że teściowie będą jutro przed południem.... Normalnie pierwotna wersja była, że w niedzielę przyjadą, potem ze w sobotę wieczorem a teraz że przed południem Nie dość, że mi Hania ostatnio marudkuje, to mi się teściowie zwalą na głowę i będę miała 3niemowlaki do opieki
Bo przecież trzeba będzie coś na obiad zrobić i jakąś kolację wymyśleć... a jeszcze mojego Męża nie ma cały weekend... no i mi powiedział, żebym nabrała do tego dystansu...ciekawe jaki On będzie miał dystans jak Go zostawię na tydzień z Małą i niech sobie ma dystans... i jeszcze Mu mojej rodziny naspraszam i znajomych... bo na niedzielę się z kolegą umówił....
Oj wspolczuje Wiem o czym mowisz,bo mialam serie gosci i to przez kilka tygodni.

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Niuńka zjadła 210 i śpi pobudka dopiero o 8 rano
Ale ci fajnie,tez tak chce
Stary 2012-06-15, 23:08   #1832
kumkura
Rozeznanie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

hej, nadrobiłam Was, choć było ciężko
Też natknęłam się na patologiczny temat i ...jakoś trudno mi to skomentować..z kilkoma racjami się zgadzam, ale nie wydaje mi się, żeby to był powód do oczerniania matek w takim dziwnym wątku...każda z nas ma swoje i tylko swoje racje i już. Nie wierzę, że są jakieś "niepatologiczne"matki:br zydal: Jednego nie znoszę- przegrzewania dzieci...jak widzę pozapinane gondole i poprzykrywane niemowlęta zimowymi kocami w letnia porę, to mnie jasny szlag trafia I tych śmiesznych ubranek typu "garniturek do chrztu" +lakierki Żal...ale nie zakładam specjalnego wątku, żeby obwieścić światu swoich opinii- piszę je w naszym wątku, bo wiem, że nawet jeśli któraś ma odmienne zdanie, moje potraktuje z szacunkiem no
U nas kolejna porcja mm z kleikiem kuku na noc. Toleruje dobrze Dosypuję pól miarki.
Dziś kupiłam nowe butle i smoczki dla młodej. Do tej pory miała Dr Brownsa. Teraz Avent. Bez problemu je przyjęła- smoczki są całkiem podobne. Do mleka z kleikiem musi być ten trójprzepływowy, inaczej baaardzo słabo leci i np. wczoraj i ja i Aga dostawałyśmy szału
Poza tym dalej karmimy się też cycem. Trochę w nocy, nad ranem i w ciągu dnia. Aga już ładnie wygląda, nabrała ciała, co mnie niezmiernie cieszy, bo przecież długo dochodziła do siebie po szpitalu...
Tyle na dziś, zmykam lulu, dobranoc, mamuśki
Stary 2012-06-15, 23:46   #1833
Karinio
Zakorzenienie

Młody śpi,tzn zasnął niedawno po ostatnim karmieniu i moge zjeść kolacje
i rozwiesić pranie Iiii nadrobić co nieco
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 00:24   #1834
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

A mój maruda dopiero zasnął!!! Myślałam,że się A wiecie co go uspokoiło? Głos Tż. Gadali sobie przez telefon Bo T ma nockę niestety. Gugali z 5min i ja patrzę a Julek ma mętny wzrok, i widzę, że chwilka moment a go złamie Czy już Wam pisałam,że nie ogarniam mojego syna?

U nas dziś było w końcu w miarę pogodnie-tzn nie płakałabym jakby wiało ciut słabiej. Więc wykorzystalismy moment i poszliśmy na długaśny spacerek... Lekarz kazał go dotleniać mimo choroby,więc tak robię.. I jak na razie to widzę,że mu i kaszel się zmniejszył, i mniej pociągający jest. Tylko matka z ćpikiem do pasa po mieście ganiała

Monia pytałaś o to USG. U nas to było robione ze względu na moje kłopoty z bioderkami w niemowlęctwie. Miałam zwichnięty staw biodrowy i do dziś kuleję z tego powodu. Więc uprosiłam o to badanie lekarza jak oglądał Julka zaraz po porodzie. I już myślalam, że o tym zapomnieli,ale z 2tyg temu pismo przyszło

Flow kurcze,biedny Morfik.. Pewnie bidulek jeść nie może przez to cholerstwo... Dopiero teraz odczytałam,ale Aguśka Ci dobrze powiedziała z tym Aphtinem. No i wiesz jak nie będzie skutkować-choć nie powinno- to zostają jeszcze siuśki. Jego oczywiście. Ja tak młodemu profilaktycznie robię 2-3razy w tyg i odpukać na razie nie mamy problemów.

A nie chwaliłam się jaką du.pę urżnęłam.. Kupiłam młodemu nowy korek ,bo tego zajechał. I nie sprawdziłam jaki on jest. Po otwarciu okazało się,że nie ma tego uchwytu czy rączki! Taki łysy jest,nie ma nawet za co złapać. No i malutki w cholerę. Julek go całego do buzi mieści A na opakowaniu jak zwykle wołami pisze,zeby nie panikować,bo one są tak skonstruowane,że dziecko nie łyknie go... No,bo uwierzę Nie łyknie,ale buzie sobie może porysować nieźle. Wzięłam dziadostwo,bo Aventu były takie krowice wielkie tylko ( 12-18 m-cy) i stwierdziłam,że dziecku by się szeroki uśmiech mógł od nich zrobić

Wracam nadrabiać

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2012-06-16 o 00:25
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 02:07   #1835
rybka13
Zakorzenienie

oto ja nocny marek najlepiej sie nadrabia watek noca, bo nic nie przybywa
koniakonia i balbinka duzo zdrowka dla was, i dla Julka

MoniaHan to znaczy, ze przyzwyczajanie do smoka/butli nic nie daje, bo dziecku w kazdym momencie moze sie odmienic Tez myslalam o tym co bedzie jak przestane karmic piersia, ale moze tak jak mowi Gosia-od razu kubeczek z dziobkiem

ewelajna ja nie wiem kiedy zaczne podawac jakies stale pokarmy. Wiem, ze tutaj zalecaja od skonczonego 6. miesiaca. Na razie nawet o tym nie mysle, ale pod koniec lipca lecimy do Polski, corcia bedzie miala skonczone 4msc, ja jakis czas tam zostane, wiec pewnie tam poszerze diete, moze jak bedzie miala jakies 5msc Mama mnie do niczego nie namawia, mowi mi tylko jak bylo kiedys i dodaje, ze teraz sa inne zalecenia i metody wychowawcze, wiec mam robic jak uwazam za sluszne, ale ona wychowala kilkoro dzieci, wiec jej ufam. Tyle ze jestem tu i stosuje sie do tutejszych zalecen, bo w razie gdyby cos sie dzialo, zebym nie miala przypalu w przychodni, ze chce byc od nich madrzejsza...
Mysle tylko, ze 7.miesiac to troszke pozno, bo jesli zalecaja od 6 miesiaca, to czemu chcesz czekac dluzej? Matylda tez chce miec cos od zycia haha

Gosia, ale bedziesz miala zahartowanego synka Ja sie boje tej angielskiej pogody, jak jest deszcz albo silny wiatr to nie wychodze z corcia. I przyznaje sie, ze prawie zawsze zakladam malej czapeczke, jestem jednak wychowana po polsku... hihi ;p Ale maz jest jeszcze bardziej przewrazliwiony na punkcie uszek i nie mam wyjscia Oczywiscie jak byly u nas upaly, to malutka w samych bodach byla w wozku, zeby nie bylo... ;p

Moja corcia lubi TV i przyznaje, ze czasem troche oglada... Lubi byc noszona na rekach, wiec jak ja nosze to sobie ogladam zazwyczaj tvn, wiec i ona oglada jakies W11 czy Trudne sprawy... ot samo zycie haha

W lezaczku boje sie ja zostawiac sama, bo chce wstawac, wiec jak wychodze z pokoju to na macie ja zostawiam lub w kolysce.

Ide spac, bo dziwny humor mi sie zalacza. Poza tym nie dlugo chyba karmienie, moze jeszcze zmruze oko do tego czasu.
Ale mala duzo baczkow wypuscila na pokoj
Buzki
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 07:58   #1836
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry!!!
A co Wy tak przy sobocie leniuchujecie??
Ja musiałam wstać, żeby się ogarnąć, bo jestem sama w domku i Hania jeszcze zasnęła po karmieniu o 6.30... więc korzystam, bo jak teściowie przyjadą to pewnie się będę miała totalnie na nic czasu a już napewno nie dla siebie i nie na wizaż...
Bo Oni to się mogą Małą zająć jak śpi albo się śmieje
No cóż... w sumie to nie mojego Męża wina, bo jak im powiedział, że lepiej, żeby przyjechali w niedzielę (nawet i przed południem, a ON wraca ok14) to się teściowa bardzo oburzyła... bo Oni mi przecież pomogą...ciekawe w czym
Ale już kończę te żale... i nastawiam się pozytywnie zaraz zacznę sobie powtarzać: "Lubię moich teściów... Lubię moich teściów...", "Chętnie się dziś z nimi spotkam...Chętnie się dziś z nimi spotkam...Chętnie się dziś z nimi spotkam..." - to drugie zdecydowanie dłużej będę musiała powtarzać, żeby w to uwierzyć
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 08:49   #1837
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja daje polizac Mateuszkowi lizaka jak jem, nic mu se nie dzieje, widac ze jest zaciekawiony nowym smakiem.
chodzi o to zeby nie przyzwyczajac niepotrzebnie do slodyczy, bo wyrabia sie w dziecku niezdrowy nawyk....

dzien dobry nasza nocka masakra, zjadla o 22, potem obudzila sie o 2.30 (juz ladnie przesypiala do tej 4-5...no i byla akcja smoczek. Mysle ze dlatego te spalysmy u meza mamy tydzien zeby mala przyzwyczaic, bo jak przyjedzie moj brat to musze im salon odstapic. Zaraz ide na jakies zakupy choc pogoda jest masakra
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 09:01   #1838
koniakonia
Zakorzenienie

Hej,

ja tak na szybko , mam zapalenie oskrzeli, dostałam antybiot do brania, może wywołać uczulenie u dziecka ( czasami, ale może), wydaję mi się ( bo bo wiadomo ,ze jakieś tam krostki miała na buźce czasem) że coś Jej wychodzi....

i teraz pytanie....czy Któraś z Was przechodziła na mm "na ostro"? czyli tak bez mieszania ze swoim i jak to zniosły dzieci....no jestem w kropce , bo leczyc sie musze , zapalenie jest dość ostre , boję się zapalenia płuc

Na ten tydzień dałabym Małej mm , a ściagałabym cyc i bym wylewała...nie wiem co począć?

ps. chyba uczulenie na coś powinno wychodzic na całym ciele ? tzn nie tylko na twarzy ...miała Któraś z Was uczulenie na antybiotyk ?

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-06-16 o 09:06
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 09:08   #1839
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Dzisiaj nocka kiepska,czeste karmienia po kilka lyczkow.
Zaczelam czytac w koncu "Jezyk niemowlat".Lepiej pozno niz wcale

Pogoda znowu nie fajna,a nas czeka dlugi spacer do polskiej szkoly.

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Gosia, ale bedziesz miala zahartowanego synka Ja sie boje tej angielskiej pogody, jak jest deszcz albo silny wiatr to nie wychodze z corcia. I przyznaje sie, ze prawie zawsze zakladam malej czapeczke, jestem jednak wychowana po polsku... hihi ;p Ale maz jest jeszcze bardziej przewrazliwiony na punkcie uszek i nie mam wyjscia Oczywiscie jak byly u nas upaly, to malutka w samych bodach byla w wozku, zeby nie bylo... ;p

Moja corcia lubi TV i przyznaje, ze czasem troche oglada... Lubi byc noszona na rekach, wiec jak ja nosze to sobie ogladam zazwyczaj tvn, wiec i ona oglada jakies W11 czy Trudne sprawy... ot samo zycie haha
Ja to bym nie wyszla pewnie z wlasnej woli,bo lalo i wialo strasznie,ale musialam isc po Wiki do szkoly.A Mlody byl dobrze schowany pod moja peleryna i osloniety parasolem.Nie skarzyl sie-spal cala droge

Co do TV to w przyszlosci bedziesz mogla porozmawiac z corcia na rozne tematy,jakas wiedza jej zostanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
chodzi o to zeby nie przyzwyczajac niepotrzebnie do slodyczy, bo wyrabia sie w dziecku niezdrowy nawyk....
Ja uwazam,ze taki maluszek jest za maly na lizaki czy slodycze.Ale jak Eryk bedzie starszy to dam mu czasem cos slodkiego(dziecinstwo bez slodyczy?Eee...czegos by brakowalo )wiec w sumie ten nawyk i tak mu sie wyrobi,prawda?
Stary 2012-06-16, 09:13   #1840
DIDA22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej,

ja tak na szybko , mam zapalenie oskrzeli, dostałam antybiot do brania
3maj się ciepło, ja Ci nie pomogę koleżanka mówiła, a jej dziecię prawie od samego początku na mm, że córka na to Bebilon w płynie lepiej reagowała, niż na proszkowe, generalnie dziecko raczej będzie miało rewoltę brzuszkową, koleżanka córce przy mm dawała zapobiegawczo sab simplex i podobno dobrze reagowała.

Kuruj się bidulko
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 09:21   #1841
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Hej,

ja tak na szybko , mam zapalenie oskrzeli, dostałam antybiot do brania, może wywołać uczulenie u dziecka ( czasami, ale może), wydaję mi się ( bo bo wiadomo ,ze jakieś tam krostki miała na buźce czasem) że coś Jej wychodzi....

i teraz pytanie....czy Któraś z Was przechodziła na mm "na ostro"? czyli tak bez mieszania ze swoim i jak to zniosły dzieci....no jestem w kropce , bo leczyc sie musze , zapalenie jest dość ostre , boję się zapalenia płuc

Na ten tydzień dałabym Małej mm , a ściagałabym cyc i bym wylewała...nie wiem co począć?

ps. chyba uczulenie na coś powinno wychodzic na całym ciele ? tzn nie tylko na twarzy ...miała Któraś z Was uczulenie na antybiotyk ?
Konia, ja jako dziecko miałam uczulenie na antybiotyk... i na twarzy prawie nie było śladu, a całe ciało na początku było a takich czerwonych plamach a potem się te plamy zamieniły w wysypkę i wtedy dopieero pojawiła się wysypka na twarzy...

To ja Ci życzę szybkiego powrotu do zdrowia...będzie dobrze

Edytowane przez gkatarzynka
Czas edycji: 2012-06-16 o 09:23
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 09:34   #1842
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
3maj się ciepło, ja Ci nie pomogę koleżanka mówiła, a jej dziecię prawie od samego początku na mm, że córka na to Bebilon w płynie lepiej reagowała, niż na proszkowe, generalnie dziecko raczej będzie miało rewoltę brzuszkową, koleżanka córce przy mm dawała zapobiegawczo sab simplex i podobno dobrze reagowała.

Kuruj się bidulko
No właśnie tej rewolty się boję, teraz tak patrzę na tą buźkę i w sumie to chyba nie jest nic więcej niż miała, tylko ja teraz się doszukuję czegoś, a leżała na brzuchu to się zmęczyla ćwiczeniami, zgrzała to jej zaczerwieniło się to co miała ( jakieś potóweczki itp.).

Postanowiłam karmić, mm tż już przywiózł, Bebilon 1, jeśli coś wysypie "bez dopatrywanie się " ze mojej strony , to podamy mm , bo zmieniać mój antybiot będzie bez sensu , znów Ją narażać ?

A już wiemy chyba skąd to przyszło do nas....byl mecz w piątek , bylo dziecko przedszkolne ( wczoraj jego tata mówił ze mały jest chory) , Nina z nim się bawiła,ale ma tylko katar, a mnie siekło, bo osłabiona jestem przez inną dolegliwość....koleżankę, która była w gościach i bawiła się z przedszkolakiem też siekło i jest na l4

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Konia, ja jako dziecko miałam uczulenie na antybiotyk... i na twarzy prawie nie było śladu, a całe ciało na początku było a takich czerwonych plamach a potem się te plamy zamieniły w wysypkę i wtedy dopieero pojawiła się wysypka na twarzy...

To ja Ci życzę szybkiego powrotu do zdrowia...będzie dobrze
Już jest lepiej , a wzięłam tylko 3 tablety, mam też syrop na gorączkę dla karmiących ( pyrosol)

Też właśnie myślę,że to by wysypało bardziej i inaczej by to wyglądało, też miałam jako dziecko wysypkę od leku i to było na brzuchu i wygladało inaczej ...

do spowiedzi się nie dostaliśmy ,bo wczoraj sluchali do 12 dzisiaj musimy iść
zaraz też muszę na 30 minut wyskoczyć do sklepów

I dziękuję

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-06-16 o 09:58
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 10:08   #1843
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Hej,

Oj Koniu,wspolczuje ci bardzo!
Nigdy nie widzialam uczulenia na antybotyk.
Na mm przeszlam u Wiki bez mieszania z mlekiem,ale ona miala juz 9 miesiecy,wiec to chyba nic nie daje,ale nic jej nie bylo.
Stary 2012-06-16, 10:13   #1844
joanaros
Zakorzenienie

Witam
Wykończy mnie to dziecko. Cały dzień jest ok, bawi się itp a po kapaniu i jedzeniu, kiedy widzę że zaczyna przysypiac jest wrzask. Niczym nie da się jej uspokoić. Wczoraj było koszmarnie. Krzyk trwał 45 minut jestem załamana
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 10:17   #1845
MoniaHan
Wtajemniczenie

Konia wracaj szybko do zdrowia!!
co do mm, to ja tez Hani dawalam, ale tylko 1-2x dziennie jak mialam kryzys laktacyjny, nic jej nie bylo. ale nie mam pojecia jaka reakcja bylaby gdyby tylko na mm byla. co do uczulenia na antybiotyk, nie wiem nic na ten temat.

Karolca super ze Ewelinka tez Ci tak ladnie wczoraj zasnela.

Balbinka faktycznie Wasz Julek to niezly agent jest

gkatarzynka powodzenia dzis z tesciami, moze mantra (nie wiem czy tak sie to nazywa) ''lubie tesciow'' cos pomoze

w ogole to dzien dobry
u nas piekna pogoda, na spacer po lakach trza sie wybrac tylko niech Hanka sie najpier obudzi
noc....wow u nas, musze pochwalic swoje dziecko: jak zasnela w lozeczku sama o 21 to sie obudzila o 2, wzielam ja na lozko na lezaco zjadla z dwoch cycow az brzuszek duzy sie sie zrobil, jak przestala ssac, to ja ja do lozeczka, spala do 4:30 niezbyt dlugo jak na tyle mleka co wypila.wiec ja znow podkarmilam, ale tylko chyba o ciumkanie jej chodzilo, wiec ja znow do lozeczka a ona sobie cos tam mamrotala i troche bzziiii bzzziii bylo, mi sie nie chcialo nad lozeczkiem okolo 5 rano wisiec (patologiczna matka ze mnie, i sie polozylam do lozka a Hania po 5 min sama w lozeczku zasnela i sie obudzila o 7, pogadala sobie tam sama wzielam ja do lozka, podkarmilam troche, sama poszlam sobie sniadanie zrobic, zjadlam a Hania mnie obserwowala i smiala sie jak lyzeczka w miseczke stukalam, troche pomarudzila - dalam cyca i spi obok mnie na lozku.

a Tz z racji ze ostro duma nad biznesem jaki by to zalozyc i jak cos mu zaswita w glowie to wtedy wbiega jak slon na gore do sypialni i na caly glos : Monia ...juz wiem!!!!Monia a moze to, a tamto!!!! i wiem co jeszcze mozna zalozyc....., juz go opiep...lam kilka razy bo akurat Hanka usypiala.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 10:21   #1846
Karinio
Zakorzenienie

Wkońcu wczoraj nienadrobiłam,bo jeeszcze coś musiałam proobić i zeszło chwile.a potem poszłam spać.U nas nocka to standart,mały ją przesypia całą noc Teraz zjadł znowu i fika i piszczy,albo bardziej miauczy.
Ad wczorajszego dnia,to z pamięci napisze,że ciesze się ze pudełko się podobało,noi dziękuje za przywitanie
Stary 2012-06-16, 10:26   #1847
gosica502
Wtajemniczenie

Konia zapalenie oskrzeli? Współczuję Ci strasznie :/ I to jeszcze zaraz przed chrzcinami :/ Może Kajulka nie dostanie tego uczulenia i mm nie będzie konieczne. Oby. Zdrowiej szybko kochana

Joanaros kurczę to co się dzieje? Od dawna tak córcia ma?

U nas spokój Chociaż o dziwo pierwszy raz chyba od miesiąca Gabi się w nocy obudziła na jedzonko. I na pewno była głodna bo się smokiem nie dała zbyć. CIekawe czy się znów na nocne budzenie przestawi czy to takie jednorazowe

A pogoda dziś jest śliczna
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 10:34   #1848
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Hej,

Życzę zdrówka Konia ja przechodziłam z dnia na dzień na mm i moje dzieci dobrze to tolerowały myślę że możesz dać bez problemu.

A tak w ogóle to dzień dobry nocka chyba spokojna bo dzisiaj rządził tż a ja spałam jak zabita a rano zostaliśmy obudzeni przed 9 przez Antka krzyczącego "wstawać lenie bo 18 stopni jest na dworze" i cóż było robić musieliśmy wstać. Oj nie pamiętam kiedy w sobotę spałam tak długo

Miłego dnia życzę

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Witam
Wykończy mnie to dziecko. Cały dzień jest ok, bawi się itp a po kapaniu i jedzeniu, kiedy widzę że zaczyna przysypiac jest wrzask. Niczym nie da się jej uspokoić. Wczoraj było koszmarnie. Krzyk trwał 45 minut jestem załamana
Moim zdaniem kolki a dawałaś jakieś kropelki ??

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 10:35   #1849
Karinio
Zakorzenienie

konia,ja również Ci współczuje choroby i szybkiego powrotu do zdrowia życze.

A u mnie niby ładna pogoda,ale jest wietrznie. :/
Stary 2012-06-16, 10:39   #1850
joanaros
Zakorzenienie

Ma 3,5 miesiąca. Od 3 dni tak jest. Po kąpieli je, tule ja, odkładam do łóżeczka jest ok. Widzę że zaczyna trzeć oczy i jest wrzask. Pręży się. Brałam na ręce, dawałam cyca, kładłam na wersalkę, przykładam ciepłą pieluchę, kropelki daję i nic. Wczoraj zasnęła na moich rękach ale ja wykończona byłam. Kolek nie miała wcześniej. Nic nie jadłam takiego i nie wiem czemu tak się dzieje
Do tej pory usypiała ładnie w łóżeczku sama

Edytowane przez joanaros
Czas edycji: 2012-06-16 o 10:40
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 10:53   #1851
MoniqW
Raczkowanie

A ja próbowałam swoje mleko, jest smaczne. Gdzies czytałam ze warto znac smak mleka zeby wyczuc gdy się zepsuje. A ze ja mam troche zamrozonego swojego pokarmu zawsze probuje przed podaniem

Mi tesciowa też próbowała "przemówić do rozsądku" - "bo ona zakładała czapeczki takie cienkie bawełaniane...". Ale stanowczo dałam jej do zrozumienia, że Ja nie będę w lecie dziecku czapki zakładać i odpuściła. Jak jest chlodniej to jest i czapeczka ! A uszy chyba chorują od nie leczonego kataru

Cytat:
A ja do tego jeszcze dodam, że nie jestem zwolenniczka dawania dziecku niczego co było w moich ustach.

Cytat:

Konia ja od paru dni daje mm wieczorami bo mam mało pokarmu. Różnie czasami meiszam ze sciagnietym w nocy. Wtedy dolewam wody i dosypuje mm bo to mleko jest jak woda, takie pierwsze ktore sicagam zeby mi piersi nie rozerwało. Ale dawałam też z samą wodą i nie zauważyłam żadnej zmiany. Tyle tylko ze ja daje tylko raz dziennie. A ha i daje NAN 1 Pro.

Co do uczulenia to tez szukałam troche informacji odnosnie truskawek. I uczulenie zazwyczaj zaczyna sie na twarzy później może roznosić się plecki, brzuszek. Oby Was to omineło a tobie życzę dużo zdrówka.

lena_mi ze mnie taki specjalista jak przysłowie mówi ...

Edytowane przez MoniqW
Czas edycji: 2012-06-16 o 10:58
MoniqW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 11:50   #1852
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witam
Cytat:
Ma 3,5 miesiąca. Od 3 dni tak jest. Po kąpieli je, tule ja, odkładam do łóżeczka jest ok. Widzę że zaczyna trzeć oczy i jest wrzask. Pręży się. Brałam na ręce, dawałam cyca, kładłam na wersalkę, przykładam ciepłą pieluchę, kropelki daję i nic. Wczoraj zasnęła na moich rękach ale ja wykończona byłam. Kolek nie miała wcześniej. Nic nie jadłam takiego i nie wiem czemu tak się dzieje

A moze skok rozwojowy,bo to ten czas w sumie?
Ja nie sadze zeby byla to kolka,bo ona trwa dluzej i raczej u mlodszych dzieci jest.

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
A ja do tego jeszcze dodam, że nie jestem zwolenniczka dawania dziecku niczego co było w moich ustach.
I ja tez tego nie lubie.Jak widze,ze ktos podnosi smoczek,oblizuje go (czyszczac niby w ten sposob) i podaje dziecku to sie we mnie gotuje.A wiem,ze jest to bardzo czeste niestety.
Stary 2012-06-16, 12:32   #1853
karolca
Zakorzenienie

Emigra, widziałam jak Julka podnosi główkę. Moja Ewelinka też tak dźwiga swój największy ciężar Dziś jak leżała u mnie na nogach to odpychała się nawet łokciami aby być w pozycji siedzącej
No i odkryła swoje stopy Dwa dni temu w wanience, aż się zdziwiła. Potem ruszała paluszkami i była jeszcze bardziej zdziwiona.
Dziś założyłam jej skarpetki z pomarańczowym kotem. Nic nie było takie ciekawe jak podnoszenie wysoko nóżek i oglądanie skarpetek

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 12:55   #1854
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

witam, u nas karmienie znow o 12 i o 3 w nocy cos sie odmienilo mojemu dziecku bo nie dawno spal do 5 rano ale dzis spal od 7 do 11

ja czapeczke zakladam w cieple dni jak wyjmuje z wozka tylko a w chlodne w dni w gondoli jest w czapeczce
Stary 2012-06-16, 12:57   #1855
tikki85
Zakorzenienie

Karolca jaki av .

Nie mam dziś czasu, bo jutro chrzciny .

Pozdrawiam Was gorąco i wysyłam do Polski słońce i +10st więcej, żeby Wam ciepło było a mi trochę chłodniej!
Stary 2012-06-16, 13:21   #1856
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Karolca jaki av .

Pozdrawiam Was gorąco i wysyłam do Polski słońce i +10st więcej, żeby Wam ciepło było a mi trochę chłodniej!
To przyjemnosci Gosiu!Zeby wszystko udalo sie wspaniale

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Bylam na mailu!
Emigra ale Julcia jest silna,ze tak sama glowke podnosi,wow!
Karolca cudowne minki Ewelinki
Cziqua slicznosci twoj Filipek,a ten pan to to ciacho tak?Nie w moim typie
Stary 2012-06-16, 13:31   #1857
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

Koniakonia nic na ten temat nie wiem, ale zadna z dziewczyn tutaj chyba nie mieszala mleka swojego z mm jak dokarmiala i chyba bylo O.K.
Zdrowiej szybko

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
w ogole to dzien dobry
u nas piekna pogoda, na spacer po lakach trza sie wybrac tylko niech Hanka sie najpier obudzi
noc....wow u nas, musze pochwalic swoje dziecko: jak zasnela w lozeczku sama o 21 to sie obudzila o 2, wzielam ja na lozko na lezaco zjadla z dwoch cycow az brzuszek duzy sie sie zrobil, jak przestala ssac, to ja ja do lozeczka, spala do 4:30 niezbyt dlugo jak na tyle mleka co wypila.wiec ja znow podkarmilam, ale tylko chyba o ciumkanie jej chodzilo, wiec ja znow do lozeczka a ona sobie cos tam mamrotala i troche bzziiii bzzziii bylo, mi sie nie chcialo nad lozeczkiem okolo 5 rano wisiec (patologiczna matka ze mnie, i sie polozylam do lozka a Hania po 5 min sama w lozeczku zasnela i sie obudzila o 7, pogadala sobie tam sama wzielam ja do lozka, podkarmilam troche, sama poszlam sobie sniadanie zrobic, zjadlam a Hania mnie obserwowala i smiala sie jak lyzeczka w miseczke stukalam, troche pomarudzila - dalam cyca i spi obok mnie na lozku.

a Tz z racji ze ostro duma nad biznesem jaki by to zalozyc i jak cos mu zaswita w glowie to wtedy wbiega jak slon na gore do sypialni i na caly glos : Monia ...juz wiem!!!!Monia a moze to, a tamto!!!! i wiem co jeszcze mozna zalozyc....., juz go opiep...lam kilka razy bo akurat Hanka usypiala.
Monia masz z tymi pomyslami meza Pamietam jak kiedys pisalas jaki on ma slomiany zapal do wszystkiego, najbardziej mi zapadlo w pamieci jego gotowanie Ale moze wyjdzie jakis biznes, trzymam kciuki

Cytat:
No wlasnie moze to skok? Joanaros a nie chcialabys wtedy spac z malutka? Moze lepiej by zasypiala i przesypiala nocke. Potem znow byscie wrocily do lozeczka...

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Karolca jaki av .

Wez i w nasza strone sypnij troche promieni slonca
U nas nieciekawa pogoda :/

hej hej hello
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:50   #1858
88natka
Zadomowienie

Konia wracaj szybko do zdrowia moja od urodzenia jest na mm, więc nie pomogę ale ja używam cow and gate to jest odpowiednik bebilon.
Tiki udanych chrzcin
U nas nocka super mała od 21 do 7.30 spała, zjadła i spała do10. Pośmiała się iprzed chwilą zasnęła. Dostałam rano 2 okres i boli mnie brzuch. Nie wiem kto wymyślił okres..

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:56   #1859
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja uwazam,ze taki maluszek jest za maly na lizaki czy slodycze.Ale jak Eryk bedzie starszy to dam mu czasem cos slodkiego(dziecinstwo bez slodyczy?Eee...czegos by brakowalo )wiec w sumie ten nawyk i tak mu sie wyrobi,prawda?
no tak, wyrobi...
ja pewnie tez bede dawac slodycze ale bez przesady - nie chce zeby moje dziecko zamiast obiadu jadlo tabliczke czekolady w wieku 6 miesiecy powiedzmy wszystko wiec z glowa
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Emigra, widziałam jak Julka podnosi główkę. Moja Ewelinka też tak dźwiga swój największy ciężar Dziś jak leżała u mnie na nogach to odpychała się nawet łokciami aby być w pozycji siedzącej
No i odkryła swoje stopy Dwa dni temu w wanience, aż się zdziwiła. Potem ruszała paluszkami i była jeszcze bardziej zdziwiona.
Dziś założyłam jej skarpetki z pomarańczowym kotem. Nic nie było takie ciekawe jak podnoszenie wysoko nóżek i oglądanie skarpetek
Fajnie, Jula stop jeszcze nie odkryla choc dawalam jej gole do lapek i tez byla zdziwiona Jula ciagle by chciala siedziec, jak tylko lapie ja za przedramiona to sie dzwiga i nawet jak sie podciagnie do siadu to glowa jej sie prawie nie kiwa cos czuje ze szybko zacznie siadac.

Poki co dzien mam zrypany, mala od rana ciagle marudzi, placze i widze ze chce jesc ale nie je juz wymiekam.... dalam ja o 12 mezowi do uspania - 5 minut i spala pospala h obudzila sie glodna to dalam butle i znowu troche zjadla i cyrk wszystko byloby ok gdyby jadla sobie mniej ale nie wiem o co chodzi ze placze ze glodna a jesc nie moze, wyprowadza mnie to juz z rownowagi i zaczyna mi sily i cierpliwosci brakowac nawet nie wiem ktory to juz dzien z kolei tak jest ....

Konia, Kaja juz ma 3 miechy skonczone wiec mniejsze prawdopodobienstwo rewolucji brzuszkowych moim zdaniem, na Twoim miejscu zrobilabym zwyczajnie mleko rzadsze (jak np kaza dac 150 ml wody i 5 miarek mieszanki to ja dalabym 160 ml wody i 5 miarek) Dzieki temu uchronisz ja od zaparcia, bo wiadomo ze mleko mamy jest rzadsze.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 14:03   #1860
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Konia wracaj szybko do zdrowia moja od urodzenia jest na mm, więc nie pomogę ale ja używam cow and gate to jest odpowiednik bebilon.
Tiki udanych chrzcin
U nas nocka super mała od 21 do 7.30 spała, zjadła i spała do10. Pośmiała się iprzed chwilą zasnęła. Dostałam rano 2 okres i boli mnie brzuch. Nie wiem kto wymyślił okres..

A z ciekawosci wiesz moze czego odpowiednikiem jest aptamil?Bo kolezanka takim karmi i mowi ze podobno najlepsze mleko,ale w sumie nie zaglebialam sie w temat,bo poki co nas nie dotyczy.

Cytat:
no tak, wyrobi...
ja pewnie tez bede dawac slodycze ale bez przesady - nie chce zeby moje dziecko zamiast obiadu jadlo tabliczke czekolady w wieku 6 miesiecy powiedzmy wszystko wiec z glowa
.
No no,wiadomo.Moja Wiki ma zakodowane to,ze slodycze je sie dopiero po normalnym posilku.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości