|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |||
|
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() E no,mysle,ze te trojki beda na dluzej niz na miesiac,im dziecko starsze tym wolniej rosnie.
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Ania zasypia
|
|
|
|
|
#1893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie akurat lizaki, cukierki takie te twarde i tym podobne to sama chemia i ja tego raczej dawac nie bede, no moze w minimalnych ilosciach. Mysle ze juz lepsza dobra czekolada, czy batonik. No ale wszystko w swoim czasie Cytat:
![]() Cytat:
gratulujemy moja Jula nas dzisiaj wykonczy. Biedna chyba jednak zabkuje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak ja przed 19 karmilam to chyba z 3-4 razy jej dziasla smarowalam zelem dentinox i dopiero jadla, jak przestawal dzialac to placz i wypluwanie smoczka, posmarowalam i ladnie pila... ech. ale pod palcem jeszcze nic nie czuc i dziasla moim zdaniem nie sa spuchniete...
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1897 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No witam w klubie zazdroszczących pogody. ![]() Ja chyba też obstawiam 2:1 ![]() Gratuluje 2 miesiąca życia Ani ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niech tatusiek też się pomęczy ![]() balbinko20,pisałam już wcześniej wiem co przechodzisz,bo też mały miał katar.Dawałam mu calpol,nososal do nosa i olejkiem karvol skraplałam mu pieluche,na którą spał.Przeszło mu po tygodniu jakoś,ale bałam się bo mały też kaszlał,ale na szczęście płuca miał czyste. wiem,też że często kłaść na brzuszku na nogi i się dziecku oklepuje po plecach,by te gluty zaprzeproszeniem niżej nie leciały. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- A tak pozatym,bo mały zasnął,ja się wykąpałam i leżymy sobie obydwoje w łózku. ![]() Zabrałam się za porządki i znalazłam jeszcze vauchery na pieluchy,chusteczki,na płyn do płukania comfort i dentol,na dozownik nie dotykalski na mydło.Jeszcze musze przeglądnąć katalogi Bounty i może jeszcze coś znajde. |
||||
|
|
|
#1898 |
|
Rozeznanie
|
Rybka powiem Ci,że nie tylko takie kwiatki znalazłam w tej "gazecie"... Jacyś dziennikarze z bożej łaski tam piszą.. od składniowych błędów aż się roi dosłownie..
a co do tekstów to i tak mistrzynią na naszym wątku jest Konia Ile razy już przez nią płakałamNowaken super blog Ja też mam swojego od niedawna,ale zaniedbany jest.Pochwalę się dopiero jak go ogarnę![]() Wkurzyłam się Karinio Tomek właśnie kupił jakieś psikadło z Calpola,ale dam je dopiero na noc... Na razie wciaga Olbasa... no i Młody też kaszle,ale lekarz badał go wczoraj i stwierdził,że płuca są czyste..Emigra Ty się nie przejmuj że dziecko zostawiłaś na chwilkę. Przecież samo nie było, tylko z tatą.. Nie jesteś robotem,że możesz cały czas tylko przy dziecku siedzieć. Odpoczynek Ci naprawdę był potrzebny,szczególnie po tym,co teraz przechodzisz z Julką... A dziewczyny se snami to i tak nie przebijecie mojego Tż. Wiecie,że mu się ostatnio śniło,że w jakimś starym cadilacu jeździł kret w noktowizorach a obok niego siedział... Prince polo! Tak,ten batonik był taki wielki,że wyglądał jak pasażer Głodny chyba był i przez to mu się tak majaczyło
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-06-16 o 20:27 |
|
|
|
#1899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na pewno nie będę się śmiać tylko powitam w klubie i również mogę zaprosić w moje skromne progi http://zchatynakoncuwsi.blogspot.com/ i proszę się nie śmiać ![]() Tylko, że mi ostatnio brakuje czasu, a mam troche przepisow i zdjec w zanadrzu ... zmobilizowałaś mnie trochę może się wezmę za aktualizację
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Moniq,
za ten rosół z kluskami lanymi uwielbiam,smak mojego dzieciństwa Zawsze u babci i dziadka jadłam,a tu ostatni raz jadłam pare miesięcy temu ![]() balbinko,to dobrze że mu dajecie to co dajecie i przede wszystkim że płuca a czsyte ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- I pasta jajeczna,też uwielbiam ze szczypiorkiem i truskawkowe serniczki ![]() Musze sobie zapisać blogi ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Ok,młodzieniec się obudził i ide zrobić mleko i głodomorre nakarmić
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
karinio Ty w Uk mieszkasz?
balbinka rzeczywiscie sen z prince polo bije wszystkich na glowe
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-06-16 o 20:58 |
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba sprobuje ... a to takie zwykle, a nie jakies specjalne dla dzieci nie? tzn te co mozna tez w ciazy stosowac?
|
|
|
#1903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie że nie jestem sama ![]() Cytat:
![]() Mecz sie zaczął a mój tż jeszcze w robocie a juz jechał do domu tylko go zawrócili |
|||
|
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
Natka o tej ospie bede pamietac do konca zycia, fizycznie czuje sie juz w miare ok, ale mam takie paskudne ślady i blizny po odpadnietych strupkach, ze naprawde byly chwile ze nie moglam na siebie patrzec.Staram sie myslec ,ze to z czasem moze troche zniknie ,zblednie i nie przejmowac zbytnio, zawsze mialam kompleksy i walczylam z nimi, nawet mi sie udalo i polubiłam siebie i podobalam sie sobie, a teraz z tymi plamkami na calym ciele nie czuje sie za dobrze,.
Cziqa, ale ladne ubranko mam twoj synek ![]() Balbinka mój Mateuszek tez nie przekreca sie na boczek, ale za to tak jak Ewelinka Karolci podnosi sie calym cialem i główka , jakby do siedzenia. CO do meczu to ja mysle ze POlacy niestety przegraja ![]() Mnie udało sie na szybko posprzatac, ale mialam takie przyspieszenie ,bo MAteuszek siedzial w bujaczku i tylko czekalam ,az zacznie marudzic, na szczescie chyba podobal mu sie widok matki sprzatajacej w ekspresowym tempie. TRoche sie pogrilowalismy i narazie dziecko spi jak zabite, wiec nie wiem jak bedzie z kapiela ![]() Nowaken bede zagladac ![]() Moniq ,ale pysznosci dziewczyny to która jeszcze prowadzi bloga? przyznac sie? )
|
#1905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba przeoczyłam posta o śnie. Cytat:
![]() Ups,to się nazywa peszek. Pewnie wkurzony,co??Czy nie??
|
||
|
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogą przegrać. Ja sie sprawdzi to co powiedziałaś to nie wiem ![]() Dziękuję no to ładny temat wywołałam. ![]() A moja Ania się przebudziła oczy ma jak 5 zł ale leży spokojnie w swoim łóżeczku więc mamusia siedzi na wizazu ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Szłam od Ani i spojrzałam w okno i widziałam szybko jadący samochód rozwożący pizzę jakoś szybki jechał
|
||
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
tynka,ja myśle że po jakimś x czasie Ci blizny zejdą.
![]() My też dzisiaj wykorzystaliśmy chwile czasu,jak mały spał i zrobiliśmy porzadek,bo nazbierało się troche rzeczy np: do wywalenia. |
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
mysle ze przegraja, bo maja pecha , oby nie
![]() KArinio , nie pozostaje mi nic innego jak w to wierzyc, wiem ze na to potrzeba czasu i powoli sie oswajam z ta mysla ale uwierzcie mi ( wiem ze to moze egoistyczne i niedojrzale ), ale ja tak sie tym przejelam ,tym ze te blizny mi zostana ,ze ryczalam przez 2 tygodnie, nie moglam jesc, nie moglam spac, budzilam sie z bolem brzucha i mdlosciami, na szczescie dziecko daje mi sile i jak patrze na siebie i mysle sobie jak strasznie wygladam, to zaraz sobie mowie ze Mateuszek mnie potrzebuje i ze nie moge sie użalac nad soba, bo mogla sie ta moja choroba gorzej skonczyc, bo powiklania po ospie u doroslych sa straszne i Bogu dzieki mały nie zachorowal ,ani moj TZ.Ja posprzatalam, ale nie do konca tak jakbym chciala, posprzatam pewnie tak po swojemuu dopiero na chrzciny
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-06-16 o 21:25 |
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
nowaken,to pewnie twój tż też będzie tak szybko śmigał do domu jak dostawca pizzy.
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Mały zjadł i męczy gąsienice
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to że pierwszy raz w życiu poryczałam się ze śmiechu Dziewczyny Oskar dziś przeszedł samego siebie. Najpierw nocka nawet Ok karmienie o 19.30 potem o 1.30 i o 4.30 o 5 już się wiercił że chce spać z matką w łożu a ojciec niech do roboty pomyka na pampki zarobić o 7 była pobudka - pogadaliśmy sobie i potem marudzenie po 9 zasnął i spał do 12.15 byliśmy w tym czasie na chwile na spacerze ale taki ukrop że nie dało się wytrzymać.I Oskar od tej 12.15 do 21 miał tylko 3 drzemki 10 minutowe O 19 kąpiel i cyc gdzie potem wszystko zostało zwrócone na matkę podłogę i siebie. I o 20.30 Oskar znów głodny więc karmienie i po 21 zasnął nareszcie. I szczerze to wymęczył mnie dziś bo wiekszość czasu od tej 12 do 21 to był płacz marudzenie i rączki, gdzie ręce wchodzą mi już do du... kręgosłup zaraz rozprysnie się w drobny mak i ogólnie czuje się jak wyje**** koń po westernie. co do meczu obstawiam 1:0 dla Nas lub remis |
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A weszłam do sypialni a Ania rączki w buzi i cała ośliniona ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Dobra Mamuśki znikam bo dzisiaj chyba ja mam dyżur w nocy dobranoc
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie mam nic przeciwko Seba też przyłysawy więc będzia para małych łysolków
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra laski ja zmykam spać bo jak posiedzę dłużej to spację będę miała na czole
Życzę przespanych nocek ![]() No i już Czesi wygrywają
|
|
|
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrabiałam was jednym okiem a drugim mecz oglądam i właśnie nam wbili gola
konia zdrówka życze bo doczytalam że cie rozłożyło ![]() a my dziś pojechaliśmy na zakupy do galerii na wyprzedaże i zabraliśmy po raz pierwszy Sebe ze soba i się spisał znakomicie przespał 3 godz a ja sie obkupiłam w końcu w luźne bluzki i tuniki żeby zakrywać ten mój wielgachny brzuchol ![]() ok uciekam dalej na mecz
|
#1917 |
|
Rozeznanie
|
No to :papa: awansie... Już nawet nie mam ochoty ogladać jak dostajemy w du.psko. Ano-wiedziałam,że tak będzie... Już wiem dlaczego nie lubię nogi....
|
#1918 |
|
Rozeznanie
|
ech no i po meczu d*pa jak zawsze
![]() czyta ten wątek-aferę i w sumie nie wiem o co chodzi ![]() ciągle coś o tym kolczykowaniu i sadzaniu ja też mam swoje zdanie na ten temat - nie podoba mi się to, ale to nie zmienia faktu, że nie jeżdżę po mamach, które tak robią, jak dla mnie to ich sprawa Filip też się rwie do siadania jak siedzi przodem do świata, ale ja go ani nie podciągam ani nie zachęcam do tego aby to robił, jak będzie chciał to usiądzie jak nie to nie, ma jeszcze na to kupę czasu, jak dotąd udało mu się raz czy dwa podciągnąć kolczyki mi się w ogóle nie podobają u takich małych dziewczynek, ale może ktoś ma inne poczucie piękna i to jego sprawa, a afera że to boli to gruba przesada - mnie przekłuwanie uszu nie bolało ![]() i w sumie to też chyba jestem "patologiczną" matką bo zostawiam dziecko samo sobie w leżaczku, na macie albo pod karuzelą i to do czasu aż się nie znudzi - czasami 5 min a czasami pół godziny, ale przecież też muszę się umyć, ubrać, zjeść śniadanie czy ugotować obiad i tak poświęcam mojemu dziecku bardzo dużo uwagi - szczególnie ostatnio kiedy chce aby z nim ciągle gadać i się nim zajmować ------------------------------------------------------------------------- a tak w ogóle to Filip jednak miał skok rozwojowy jak tak marudził niedawno (ten około 12-14 tyg.) bo nauczył się ostatnio: śmiać na głos, przekręcać się na boczek z plecków (czekamy z przekręcaniem się na brzuszek) i bawić się zabawkami, już nie daję mu zabawek i gryzaków tylko je pokazuję a on je sobie bierze sam, nawet polubił leżaczek przez to, bo tak się w nim złościł, a ostatnio tak bije rączkami zabawki, że aż wszystko się trzęsie i grucha, udaje mu się nawet ściągnąć niektóre zabawki i lądują w buzi i teraz się zastanawiam czy nie zostanę posądzona o to, że to patologia, że dziecko uderza rączką o zabawki i ładuje je do buzi bo to przecież mu szkodzi ![]() ![]() a jeżeli chodzi o patent na leżaczek, bo któraś z dziewczyn mówiła, że jest beee ja go stawiam w oknie (dokładnie w drzwiach balkonowych) i Filip ogląda sobie przejeżdżające auta, machające się listki drzew, biegające dzieci, czy powiewające rozwieszone na euro flagi
|
|
|
|
#1919 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
robisz świetne zdjęcia. No i też będzie trzeba próbować. Cytat:
Buuuuu przegraliśmy do ostatniej minuty w nich wierzyłam a tu nici z naszego awansu. No i Rosja przegrała z Grecją
|
|||
|
|
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
Zawiodłam się ;(
Przegraliśmy!! A tyle mieliśmy szans na gole... ehhh. dziewczyny super blogi kulinarne! A Ty Moniqw robisz zdjęcia jak profesjonalistka! No i macie smaczne i co najważniejsze! Proste przepisy ![]() Wasze dzieci śpią mało a moja śpi bardzo ładnie. Bawi się w dzień ok, 2h i idzie spać na prawie 3 i tak w dzień jest ciągle, a nocą ma troszke dłuższe przerwy. Dzisiaj tylko jak się przebudziła o 4 rano i zobaczyła, że jest jasno to pewnie pomyślała, że dzień się zaczął i ppora wstawać. Także dziś wyjatkowo nie dała się wyspać, chociaż chciałąm ją wziąść na łóżko i nic z tego Mi też włosy lecieć zaczynają, ale to zapewne początek tego łysienia. Niestety A chciałam włosy pomalować bo mam swoje naturalne, dałam im odpocząć by się zregenerowały. No ale nie pomaluję bo tylko wzmożę to wypadanie. Chrzcimy Basię 1 lipca, jak mi nikt nie odmówi to wyjdie 36 osób, a jak odpadną Ci których nie jestem pewna to i tak mam pewnych osób 32. A w sumie z mojej strony mogła bym parę osób doprosić, bo rodzinę oboje z TŻ mamy dużą, ale jakoś tak się składa, że bardziej jesteśmy zżyci z rodziną TŻ. Czytałam te patologię na odchowalni. W sumie sama pani założycielka powinna sobie puknąć w głowę, bo skoro twierdzili tam, że mamy siedzące na wizażu zaniedbują swoje dzieci, to w sumie sama jest patologiczną matką, bo sowje dziecko także zaniedbała. Cóż za inteligencja hi hi W każdym razie Witam serdecznie nowe mamy, które do nas dołączyły A ja dziś zrobiłam sernik na zimno z truskawkami. W sumie od początku tygodnia to już 3 truskawkowe ciasto, mąż zadowolony jak nie wiem Chciałam zrobić dżem ale mam za mało swoich truskawek.No i wiecie co jeszcze. Mieszkam na wsi, ale strach się bać puszczać małe dziecko na podwórko. Dzisiaj mąż zabił zaskrońca bo myślał, że to żmija. Teściowa w ogródku plewiła i też się na tą zarazę natknęła. A TŻ od ostatnich upałów do dziś zabił już takie 3. Masakra jakaś, aż się boję na ogród wyjść żeby to spotkać.....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

ale proszę się nie śmiać 

witam w klubie zazdroszczących pogody. 

uwielbiam,smak mojego dzieciństwa