Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-16, 19:05   #1891
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Fajne są,takie mięciusie i milusie. Bo te Active to wg mnie są sztywne i takie niemiłe w dotyku,jakbym dziecku tekturę na tyłek zakładała...
No wlasnie,sztywne dosc sa te activ fit.Baby Dry OK,ale jeszcze sprobuje te co mowisz,jakos nie rzucily mi sie w oczy ,je normalnie wszedzie idzie dostac,np w Asdzie?

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

Postanowiłam że coś Wam wszystkim pokaże a nie tylko w klubie ale proszę się nie śmiać

http://moja-slonecznakuchnia.blogspot.com/

i najlepsze jest to że co raz bardziej mnie to wciąga
Fajny blog kulinarny

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Gosia i natka A ja z kolei nie jestem zbytnio zadowolona z Pampers Baby Dry, i kupa i siku czesto nam przelatuja, a pilnuje aby pielucha byla dobrze zalozona. Mysle ze moze u nas sa one za luzne w nozkach... ale na brzuszku sa ok. 2.byly za male. Zamierzam inne poprobowac jak te sie skoncza.
Mysle, ze z pieluchami trzeba poprobowac bo nie kazdemu pasuja te same. Ale to by trzeba co rozmiar probowac, czyli u nas co miesiac
To moze u was za luzne wlasnie,Eryk ma nozki juz jak dwa serdelki,wiec nie ma opcji,by tamtedy cos wylecialo
E no,mysle,ze te trojki beda na dluzej niz na miesiac,im dziecko starsze tym wolniej rosnie.
Stary 2012-06-16, 19:19   #1892
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:

Nowaken tu nie ma nic do smiacia, wlasnie wczoraj podziwialam
Szkoda, ze nie mozesz sie podzielic tymi pysznosciami... ten deserek zjadlabym.

Ostatnio 2 razy snilo mi sie pole truskawkowe, nie zeby mi sie tak bardzo ich chcialo, chyba przez to ze ciagle o nich ktos tu pisze
Dziękuję no u mnie największym maniakiem truskawek jest Antek a do końca pierwszego roku życia nie tknął truskawek a jak mu się dawało to pluł nimi na całego.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
N

Fajny blog kulinarny
Dziękuje

Ania zasypia

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 19:32   #1893
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
EMigra z tym lizakiem masz racje, ze nie powinnno sie za wczesnie przyzwyczajac do slodkiego, ale z drugiej strony i mleczko i herbatki które czesto podajemy chyab tez sa slodkie, wiec juz sama nie wiem. Oczywiscie mały nie zjada całego lizaka ,tylko daje mu liznac ze 3 razy
ale to troche inny cukier
dla mnie akurat lizaki, cukierki takie te twarde i tym podobne to sama chemia i ja tego raczej dawac nie bede, no moze w minimalnych ilosciach. Mysle ze juz lepsza dobra czekolada, czy batonik. No ale wszystko w swoim czasie
Cytat:
A i odradzam zakup Pampers Active Fit. Lipa jak nie wiem... O ile siku trzymają,to przy grubszej sprawie wszystko wyłazi I takim oto sposobem co tylko kupa jest to i zmianę garderoby trzeba uskuteczniać... I jak ta głupia kupiłam jeszcze 1 opak trójek i jedno czwórek.. Ale chyba je sprzedam...I wrócę do naszym zdaniem najlepszych-Simply Dry
mi tez aktiv fit nie podpasowaly.... a simoly dry uwazam ok ale i tak lepsze dla nas sa baby dry
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

a powiedzcie mi są może próbki mm? bo my szukalismy odpowiedniego mm dla Filipa to po tym szukaniu mam w domu puszkę bebilon HA i karton Humany plus dopiero za 3 podejsciem udało sie dopasowac Hipp comfort combiotic ale jakby nie to nie wiem miałabym chyba jeszcze kilka rozpoczetych opakowan które na nic mi sie nie przydadzą chyba że kawe sobie będę zabielac
w sklepach nie ma ale u nas np na stronie producenta mozna zamowic tu masz z humana http://www.humana.de/de/nc/kontakt/probenbestellung/ to sa saszetki chyba na porcje 180 ml wody ale wiadomo ze dziecko nie musi calego zjesc.
Cytat:
A moja Ania kończy dzisiaj 2 miesiące
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Mój Filip też
gratulujemy

moja Jula nas dzisiaj wykonczy. Biedna chyba jednak zabkuje bo jadla tylko jak posmarowalam dziasla zelem przed 17 pojechalam sama na zakupy meza zostawilam z mala, pojechalam do reala i pozniej zadzwonilam do niego jak sobie radza to mowil ze mala strasznie marudzi, placze itp ale zebym poszla jeszcze na solarke jak chce, no chcialam i poszlam, mialam wyrzuty sumienia ale nie wiem kiedy mi sie nast. razem trafi chwila 'wolnosci' a dzisiaj wyjatkowo tego potrzebowalam po tych statnich marudnych dniach ... czuje sie troche jak wyrodna matka, ale przynajmniej wrocilam z nowa energia i zapasem cierpliwosci ..
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 19:40   #1894
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

moja Jula nas dzisiaj wykonczy. Biedna chyba jednak zabkuje bo jadla tylko jak posmarowalam dziasla zelem przed 17 pojechalam sama na zakupy meza zostawilam z mala, pojechalam do reala i pozniej zadzwonilam do niego jak sobie radza to mowil ze mala strasznie marudzi, placze itp ale zebym poszla jeszcze na solarke jak chce, no chcialam i poszlam, mialam wyrzuty sumienia ale nie wiem kiedy mi sie nast. razem trafi chwila 'wolnosci' a dzisiaj wyjatkowo tego potrzebowalam po tych statnich marudnych dniach ... czuje sie troche jak wyrodna matka, ale przynajmniej wrocilam z nowa energia i zapasem cierpliwosci ..
Nie miej wyrzutów sumienia Tobie się też coś należy na ząbkowanie dobre jest tantum verde polecił mi to jeden z pediatrów i u Antka tylko to stosowałam

Stary 2012-06-16, 19:44   #1895
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Nie miej wyrzutów sumienia Tobie się też coś należy na ząbkowanie dobre jest tantum verde polecił mi to jeden z pediatrów i u Antka tylko to stosowałam
a to nie na gardlo jest? tutaj tego nie ma ale brat moglby mi przywiezc, bo za tydzien chrzest i przyjezdza z pl ... jak to stosowac i ile razy dziennie mozna?
teraz jak ja przed 19 karmilam to chyba z 3-4 razy jej dziasla smarowalam zelem dentinox i dopiero jadla, jak przestawal dzialac to placz i wypluwanie smoczka, posmarowalam i ladnie pila... ech. ale pod palcem jeszcze nic nie czuc i dziasla moim zdaniem nie sa spuchniete...
3270g, 47 cm
Stary 2012-06-16, 19:50   #1896
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
a to nie na gardlo jest? tutaj tego nie ma ale brat moglby mi przywiezc, bo za tydzien chrzest i przyjezdza z pl ... jak to stosowac i ile razy dziennie mozna?
teraz jak ja przed 19 karmilam to chyba z 3-4 razy jej dziasla smarowalam zelem dentinox i dopiero jadla, jak przestawal dzialac to placz i wypluwanie smoczka, posmarowalam i ladnie pila... ech. ale pod palcem jeszcze nic nie czuc i dziasla moim zdaniem nie sa spuchniete...
Mi wtedy pediatra powiedział że to działa kojąco na dziąsła tak jak na gardło 3 razy dziennie stosowałam po dwa psiki. Antek do dzisiaj uwielbia tantum verde a wtedy jak juz szłam psikać to otwierał dziubek

Stary 2012-06-16, 20:03   #1897
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Te skarpetki popularne.Tez je mamy
Na pierwszej stronie mamy napisane co i jak z dostepem do maila
Tez zazdroszcze tym co maja ladna pogode
Mysle ze nie masz sie czym martwic.Ma jeszcze na to czas :ehem
No to fakt z tą popularnością skarpetek.Zaraz zajrze na pierwszą strone
No witam w klubie zazdroszczących pogody.
Ja chyba też obstawiam 2:1

Cytat:
Gratuluje 2 miesiąca życia Ani

Cytat:
Postanowiłam że coś Wam wszystkim pokaże a nie tylko w klubie ale proszę się nie śmiać

O ja fajny blog

Cytat:
U mnie tez pogoda butelkowa... :/
Tylko butelki brak hahahha
Ostatnio 2 razy snilo mi sie pole truskawkowe, nie zeby mi sie tak bardzo ich chcialo, chyba przez to ze ciagle o nich ktos tu pisze
Dobre określenie Oj,ja to bym sobie zjadła pyszne polskie truskawki,już niedługo

Cytat:
Uu bidulka Nie miej wyrzutów,fajnie że mogłaś sobie skorzystać z wolnej chwili i zrobić cos dla siebie Niech tatusiek też się pomęczy

balbinko20,pisałam już wcześniej wiem co przechodzisz,bo też mały miał katar.Dawałam mu calpol,nososal do nosa i olejkiem karvol skraplałam mu pieluche,na którą spał.Przeszło mu po tygodniu jakoś,ale bałam się bo mały też kaszlał,ale na szczęście płuca miał czyste.
wiem,też że często kłaść na brzuszku na nogi i się dziecku oklepuje po plecach,by te gluty zaprzeproszeniem niżej nie leciały.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

A tak pozatym,bo mały zasnął,ja się wykąpałam i leżymy sobie obydwoje w łózku.
Zabrałam się za porządki i znalazłam jeszcze vauchery na pieluchy,chusteczki,na płyn do płukania comfort i dentol,na dozownik nie dotykalski na mydło.
Jeszcze musze przeglądnąć katalogi Bounty i może jeszcze coś znajde.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:17   #1898
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Rybka powiem Ci,że nie tylko takie kwiatki znalazłam w tej "gazecie"... Jacyś dziennikarze z bożej łaski tam piszą.. od składniowych błędów aż się roi dosłownie..
a co do tekstów to i tak mistrzynią na naszym wątku jest Konia Ile razy już przez nią płakałam Ale dziękuję za komplement no i fakt szczyl jestem jeszcze,ale przez Młodego bardzo się już staro czuje...

Nowaken super blog Ja też mam swojego od niedawna,ale zaniedbany jest.Pochwalę się dopiero jak go ogarnę

Wkurzyłam się chyba zrezygnowali z transmisji meczu w ang TV Bo właśnie zaczął się mecz krykieta. Angole grają i pewnie dlatego.. a ja się już przygotowałam: ciasto upiekłam, piwo schłodziłam, czipsy kupiłam... i psu na kapelusz taka robota była.. Niby na "meczykach" mają go też pokazać.Ale pewnie ludu tyle tam będzie,że się do końca meczu by buforowało się.. to pooglądane kuźwa mać...

Karinio Tomek właśnie kupił jakieś psikadło z Calpola,ale dam je dopiero na noc... Na razie wciaga Olbasa... no i Młody też kaszle,ale lekarz badał go wczoraj i stwierdził,że płuca są czyste..

Emigra Ty się nie przejmuj że dziecko zostawiłaś na chwilkę. Przecież samo nie było, tylko z tatą.. Nie jesteś robotem,że możesz cały czas tylko przy dziecku siedzieć. Odpoczynek Ci naprawdę był potrzebny,szczególnie po tym,co teraz przechodzisz z Julką...

A dziewczyny se snami to i tak nie przebijecie mojego Tż. Wiecie,że mu się ostatnio śniło,że w jakimś starym cadilacu jeździł kret w noktowizorach a obok niego siedział... Prince polo! Tak,ten batonik był taki wielki,że wyglądał jak pasażer Głodny chyba był i przez to mu się tak majaczyło

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2012-06-16 o 20:27
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:20   #1899
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]Postanowiłam że coś Wam wszystkim pokaże a nie tylko w klubie ale proszę się nie śmiać

Ja na pewno nie będę się śmiać tylko powitam w klubie i również mogę zaprosić w moje skromne progi http://zchatynakoncuwsi.blogspot.com/ i proszę się nie śmiać

Tylko, że mi ostatnio brakuje czasu, a mam troche przepisow i zdjec w zanadrzu ... zmobilizowałaś mnie trochę może się wezmę za aktualizację
Stary 2012-06-16, 20:35   #1900
Karinio
Zakorzenienie

Moniq, za ten rosół z kluskami lanymi uwielbiam,smak mojego dzieciństwa Zawsze u babci i dziadka jadłam,a tu ostatni raz jadłam pare miesięcy temu

balbinko,to dobrze że mu dajecie to co dajecie i przede wszystkim że płuca a czsyte

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

I pasta jajeczna,też uwielbiam ze szczypiorkiem i truskawkowe serniczki
Musze sobie zapisać blogi

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Ok,młodzieniec się obudził i ide zrobić mleko i głodomorre nakarmić
Stary 2012-06-16, 20:57   #1901
rybka13
Zakorzenienie

karinio Ty w Uk mieszkasz?

balbinka rzeczywiscie sen z prince polo bije wszystkich na glowe

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-06-16 o 20:58
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 20:59   #1902
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wtedy pediatra powiedział że to działa kojąco na dziąsła tak jak na gardło 3 razy dziennie stosowałam po dwa psiki. Antek do dzisiaj uwielbia tantum verde a wtedy jak juz szłam psikać to otwierał dziubek
to chyba sprobuje ... a to takie zwykle, a nie jakies specjalne dla dzieci nie? tzn te co mozna tez w ciazy stosowac?
3270g, 47 cm
Stary 2012-06-16, 21:02   #1903
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

Gratuluje 2 miesiąca życia Ani

O ja fajny blog

Cytat:

Nowaken super blog Ja też mam swojego od niedawna,ale zaniedbany jest.Pochwalę się dopiero jak go ogarnę
Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Ja na pewno nie będę się śmiać tylko powitam w klubie i również mogę zaprosić w moje skromne progi http://zchatynakoncuwsi.blogspot.com/ i proszę się nie śmiać

Tylko, że mi ostatnio brakuje czasu, a mam troche przepisow i zdjec w zanadrzu ... zmobilizowałaś mnie trochę może się wezmę za aktualizację
Dziękuję Wam wszystkim za fajnie że nie jestem sama

Cytat:
to chyba sprobuje ... a to takie zwykle, a nie jakies specjalne dla dzieci nie? tzn te co mozna tez w ciazy stosowac?
Tak Kochana takie najzwyklejsze

Mecz sie zaczął a mój tż jeszcze w robocie a juz jechał do domu tylko go zawrócili

Stary 2012-06-16, 21:05   #1904
tynka88
Zadomowienie

Natka o tej ospie bede pamietac do konca zycia, fizycznie czuje sie juz w miare ok, ale mam takie paskudne ślady i blizny po odpadnietych strupkach, ze naprawde byly chwile ze nie moglam na siebie patrzec.Staram sie myslec ,ze to z czasem moze troche zniknie ,zblednie i nie przejmowac zbytnio, zawsze mialam kompleksy i walczylam z nimi, nawet mi sie udalo i polubiłam siebie i podobalam sie sobie, a teraz z tymi plamkami na calym ciele nie czuje sie za dobrze,.

Cziqa, ale ladne ubranko mam twoj synek

Balbinka mój Mateuszek tez nie przekreca sie na boczek, ale za to tak jak Ewelinka Karolci podnosi sie calym cialem i główka , jakby do siedzenia.

CO do meczu to ja mysle ze POlacy niestety przegraja

Mnie udało sie na szybko posprzatac, ale mialam takie przyspieszenie ,bo MAteuszek siedzial w bujaczku i tylko czekalam ,az zacznie marudzic, na szczescie chyba podobal mu sie widok matki sprzatajacej w ekspresowym tempie. TRoche sie pogrilowalismy i narazie dziecko spi jak zabite, wiec nie wiem jak bedzie z kapiela

Nowaken bede zagladac bardzo ciekawy blog

Moniq ,ale pysznosci dziewczyny to która jeszcze prowadzi bloga? przyznac sie?)

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 21:08   #1905
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
karinio Ty w Uk mieszkasz?
balbinka rzeczywiscie sen z prince polo bije wszystkich na glowe
Tak mieszkam w kraju u Eli
Chyba przeoczyłam posta o śnie.
Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim za fajnie że nie jestem sama
Mecz sie zaczął a mój tż jeszcze w robocie a juz jechał do domu tylko go zawrócili
Prosze
Ups,to się nazywa peszek. Pewnie wkurzony,co??Czy nie??
Stary 2012-06-16, 21:13   #1906
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

No wiesz Ty co nie mogą przegrać. Ja sie sprawdzi to co powiedziałaś to nie wiem

Dziękuję no to ładny temat wywołałam.

A moja Ania się przebudziła oczy ma jak 5 zł ale leży spokojnie w swoim łóżeczku więc mamusia siedzi na wizazu

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Tak mieszkam w kraju u Eli
Chyba przeoczyłam posta o śnie.

Prosze
Ups,to się nazywa peszek. Pewnie wkurzony,co??Czy nie??
Nie wiem czy wkurzony ale jak będę słyszała hamowanie z piskiem opon to będzie oznaczało że wrócił

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Szłam od Ani i spojrzałam w okno i widziałam szybko jadący samochód rozwożący pizzę jakoś szybki jechał jak nigdy. A na ulicach jest tak pusto że szok

Stary 2012-06-16, 21:17   #1907
Karinio
Zakorzenienie

tynka,ja myśle że po jakimś x czasie Ci blizny zejdą.
My też dzisiaj wykorzystaliśmy chwile czasu,jak mały spał i zrobiliśmy porzadek,bo nazbierało się troche rzeczy np: do wywalenia.
Stary 2012-06-16, 21:17   #1908
tynka88
Zadomowienie

mysle ze przegraja, bo maja pecha , oby nie

KArinio , nie pozostaje mi nic innego jak w to wierzyc, wiem ze na to potrzeba czasu i powoli sie oswajam z ta mysla ale uwierzcie mi ( wiem ze to moze egoistyczne i niedojrzale ), ale ja tak sie tym przejelam ,tym ze te blizny mi zostana ,ze ryczalam przez 2 tygodnie, nie moglam jesc, nie moglam spac, budzilam sie z bolem brzucha i mdlosciami, na szczescie dziecko daje mi sile i jak patrze na siebie i mysle sobie jak strasznie wygladam, to zaraz sobie mowie ze Mateuszek mnie potrzebuje i ze nie moge sie użalac nad soba, bo mogla sie ta moja choroba gorzej skonczyc, bo powiklania po ospie u doroslych sa straszne i Bogu dzieki mały nie zachorowal ,ani moj TZ.

Ja posprzatalam, ale nie do konca tak jakbym chciala, posprzatam pewnie tak po swojemuu dopiero na chrzciny

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-06-16 o 21:25
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 21:25   #1909
Karinio
Zakorzenienie

nowaken,to pewnie twój tż też będzie tak szybko śmigał do domu jak dostawca pizzy.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Mały zjadł i męczy gąsienice
Stary 2012-06-16, 21:25   #1910
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
nowaken,to pewnie twój tż też będzie tak szybko śmigał do domu jak dostawca pizzy.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Mały zjadł i męczy gąsienice

Stary 2012-06-16, 21:38   #1911
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:

tynka,o kurcze aż tak przeżywałaś to dobrze,że ani dziecko ani tz się nie zarazili.
Stary 2012-06-16, 21:46   #1912
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
dla Ani i Filipka Cziqua

Cytat:

A dziewczyny se snami to i tak nie przebijecie mojego Tż. Wiecie,że mu się ostatnio śniło,że w jakimś starym cadilacu jeździł kret w noktowizorach a obok niego siedział... Prince polo! Tak,ten batonik był taki wielki,że wyglądał jak pasażer Głodny chyba był i przez to mu się tak majaczyło
za to że pierwszy raz w życiu poryczałam się ze śmiechu

Dziewczyny Oskar dziś przeszedł samego siebie. Najpierw nocka nawet Ok karmienie o 19.30 potem o 1.30 i o 4.30 o 5 już się wiercił że chce spać z matką w łożu a ojciec niech do roboty pomyka na pampki zarobić o 7 była pobudka - pogadaliśmy sobie i potem marudzenie po 9 zasnął i spał do 12.15 byliśmy w tym czasie na chwile na spacerze ale taki ukrop że nie dało się wytrzymać.
I Oskar od tej 12.15 do 21 miał tylko 3 drzemki 10 minutowe czy wasze dzieci też mają taką długą aktywność??
O 19 kąpiel i cyc gdzie potem wszystko zostało zwrócone na matkę podłogę i siebie. I o 20.30 Oskar znów głodny więc karmienie i po 21 zasnął nareszcie.

I szczerze to wymęczył mnie dziś bo wiekszość czasu od tej 12 do 21 to był płacz marudzenie i rączki, gdzie ręce wchodzą mi już do du... kręgosłup zaraz rozprysnie się w drobny mak i ogólnie czuje się jak wyje**** koń po westernie.

co do meczu obstawiam 1:0 dla Nas lub remis
Stary 2012-06-16, 22:02   #1913
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
dla Ani i Filipka Cziqua

za to że pierwszy raz w życiu poryczałam się ze śmiechu

Dziewczyny Oskar dziś przeszedł samego siebie. Najpierw nocka nawet Ok karmienie o 19.30 potem o 1.30 i o 4.30 o 5 już się wiercił że chce spać z matką w łożu a ojciec niech do roboty pomyka na pampki zarobić o 7 była pobudka - pogadaliśmy sobie i potem marudzenie po 9 zasnął i spał do 12.15 byliśmy w tym czasie na chwile na spacerze ale taki ukrop że nie dało się wytrzymać.
I Oskar od tej 12.15 do 21 miał tylko 3 drzemki 10 minutowe czy wasze dzieci też mają taką długą aktywność??
O 19 kąpiel i cyc gdzie potem wszystko zostało zwrócone na matkę podłogę i siebie. I o 20.30 Oskar znów głodny więc karmienie i po 21 zasnął nareszcie.

I szczerze to wymęczył mnie dziś bo wiekszość czasu od tej 12 do 21 to był płacz marudzenie i rączki, gdzie ręce wchodzą mi już do du... kręgosłup zaraz rozprysnie się w drobny mak i ogólnie czuje się jak wyje**** koń po westernie.

co do meczu obstawiam 1:0 dla Nas lub remis
No zdarza się już teraz dłuższa aktywność ja wtedy mówię że Ania śpi jak zając

A weszłam do sypialni a Ania rączki w buzi i cała ośliniona

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Dobra Mamuśki znikam bo dzisiaj chyba ja mam dyżur w nocy dobranoc

Stary 2012-06-16, 22:10   #1914
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
aaalegna Twoj Sebus mnie zauroczyl, moze byc moim zieciem...?

Zazdroszcze ze wasze dzieci maja takie dlugie kudelki, mojej nic prawie nie urosly. Maly lysolek z niej, dobrze ze sie chociaz nie wytarly te co ma z tylu
nie ma sprawy ja nie mam nic przeciwko Seba też przyłysawy więc będzia para małych łysolków
Stary 2012-06-16, 22:15   #1915
Nikii89
Zakorzenienie

Dobra laski ja zmykam spać bo jak posiedzę dłużej to spację będę miała na czole
Życzę przespanych nocek

No i już Czesi wygrywają
Stary 2012-06-16, 22:17   #1916
aalegna
Wtajemniczenie

nadrabiałam was jednym okiem a drugim mecz oglądam i właśnie nam wbili gola

konia zdrówka życze bo doczytalam że cie rozłożyło

a my dziś pojechaliśmy na zakupy do galerii na wyprzedaże i zabraliśmy po raz pierwszy Sebe ze soba i się spisał znakomicie przespał 3 godz a ja sie obkupiłam w końcu w luźne bluzki i tuniki żeby zakrywać ten mój wielgachny brzuchol
ok uciekam dalej na mecz
Stary 2012-06-16, 22:33   #1917
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

No to :papa: awansie... Już nawet nie mam ochoty ogladać jak dostajemy w du.psko. Ano-wiedziałam,że tak będzie... Już wiem dlaczego nie lubię nogi....

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 23:02   #1918
mag_99
Rozeznanie

ech no i po meczu d*pa jak zawsze

czyta ten wątek-aferę i w sumie nie wiem o co chodzi

ciągle coś o tym kolczykowaniu i sadzaniu
ja też mam swoje zdanie na ten temat - nie podoba mi się to, ale to nie zmienia faktu, że nie jeżdżę po mamach, które tak robią, jak dla mnie to ich sprawa

Filip też się rwie do siadania jak siedzi przodem do świata, ale ja go ani nie podciągam ani nie zachęcam do tego aby to robił, jak będzie chciał to usiądzie jak nie to nie, ma jeszcze na to kupę czasu, jak dotąd udało mu się raz czy dwa podciągnąć

kolczyki mi się w ogóle nie podobają u takich małych dziewczynek, ale może ktoś ma inne poczucie piękna i to jego sprawa, a afera że to boli to gruba przesada - mnie przekłuwanie uszu nie bolało

i w sumie to też chyba jestem "patologiczną" matką bo zostawiam dziecko samo sobie w leżaczku, na macie albo pod karuzelą i to do czasu aż się nie znudzi - czasami 5 min a czasami pół godziny, ale przecież też muszę się umyć, ubrać, zjeść śniadanie czy ugotować obiad i tak poświęcam mojemu dziecku bardzo dużo uwagi - szczególnie ostatnio kiedy chce aby z nim ciągle gadać i się nim zajmować

-------------------------------------------------------------------------

a tak w ogóle to Filip jednak miał skok rozwojowy jak tak marudził niedawno (ten około 12-14 tyg.) bo nauczył się ostatnio: śmiać na głos, przekręcać się na boczek z plecków (czekamy z przekręcaniem się na brzuszek) i bawić się zabawkami, już nie daję mu zabawek i gryzaków tylko je pokazuję a on je sobie bierze sam, nawet polubił leżaczek przez to, bo tak się w nim złościł, a ostatnio tak bije rączkami zabawki, że aż wszystko się trzęsie i grucha, udaje mu się nawet ściągnąć niektóre zabawki i lądują w buzi

i teraz się zastanawiam czy nie zostanę posądzona o to, że to patologia, że dziecko uderza rączką o zabawki i ładuje je do buzi bo to przecież mu szkodzi

a jeżeli chodzi o patent na leżaczek, bo któraś z dziewczyn mówiła, że jest beee ja go stawiam w oknie (dokładnie w drzwiach balkonowych) i Filip ogląda sobie przejeżdżające auta, machające się listki drzew, biegające dzieci, czy powiewające rozwieszone na euro flagi

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 23:06   #1919
88natka
Zadomowienie

Cytat:
dla Filipka

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Super takie hobby, mi się bardzo podoba i czekam na kolejne przepisy. Będe próbowała co za smakolyki nam prezentujesz
Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

O ja jakie zdjęcia aż ma ochotę się to wszystko zjeść. Nie radzę oglądać jak się jest głodnym i nie ma większych zapasów w domu robisz świetne zdjęcia. No i też będzie trzeba próbować.
Cytat:
Natka o tej ospie bede pamietac do konca zycia, fizycznie czuje sie juz w miare ok, ale mam takie paskudne ślady i blizny po odpadnietych strupkach, ze naprawde byly chwile ze nie moglam na siebie patrzec.Staram sie myslec ,ze to z czasem moze troche zniknie ,zblednie i nie przejmowac zbytnio, zawsze mialam kompleksy i walczylam z nimi, nawet mi sie udalo i polubiłam siebie i podobalam sie sobie, a teraz z tymi plamkami na calym ciele nie czuje sie za dobrze,.

Cziqa, ale ladne ubranko mam twoj synek

Balbinka mój Mateuszek tez nie przekreca sie na boczek, ale za to tak jak Ewelinka Karolci podnosi sie calym cialem i główka , jakby do siedzenia.

Mnie udało sie na szybko posprzatac, ale mialam takie przyspieszenie ,bo MAteuszek siedzial w bujaczku i tylko czekalam ,az zacznie marudzic, na szczescie chyba podobal mu sie widok matki sprzatajacej w ekspresowym tempie. TRoche sie pogrilowalismy i narazie dziecko spi jak zabite, wiec nie wiem jak bedzie z kapiela

Współczuję może poszukaj na necie jakiegoś kremu na blizny po ospie. Napewno zejdą i tak jesteś super laską

Buuuuu przegraliśmy do ostatniej minuty w nich wierzyłam a tu nici z naszego awansu. No i Rosja przegrała z Grecją

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 23:11   #1920
Roksape
Zadomowienie

Zawiodłam się ;(
Przegraliśmy!! A tyle mieliśmy szans na gole... ehhh.

dziewczyny super blogi kulinarne! A Ty Moniqw robisz zdjęcia jak profesjonalistka!

No i macie smaczne i co najważniejsze! Proste przepisy

Wasze dzieci śpią mało a moja śpi bardzo ładnie. Bawi się w dzień ok, 2h i idzie spać na prawie 3 i tak w dzień jest ciągle, a nocą ma troszke dłuższe przerwy. Dzisiaj tylko jak się przebudziła o 4 rano i zobaczyła, że jest jasno to pewnie pomyślała, że dzień się zaczął i ppora wstawać. Także dziś wyjatkowo nie dała się wyspać, chociaż chciałąm ją wziąść na łóżko i nic z tego Może moja tak ładnie w dzień śpi bo ją kołyszę

Mi też włosy lecieć zaczynają, ale to zapewne początek tego łysienia. Niestety

A chciałam włosy pomalować bo mam swoje naturalne, dałam im odpocząć by się zregenerowały. No ale nie pomaluję bo tylko wzmożę to wypadanie.
Chrzcimy Basię 1 lipca, jak mi nikt nie odmówi to wyjdie 36 osób, a jak odpadną Ci których nie jestem pewna to i tak mam pewnych osób 32. A w sumie z mojej strony mogła bym parę osób doprosić, bo rodzinę oboje z TŻ mamy dużą, ale jakoś tak się składa, że bardziej jesteśmy zżyci z rodziną TŻ.

Czytałam te patologię na odchowalni. W sumie sama pani założycielka powinna sobie puknąć w głowę, bo skoro twierdzili tam, że mamy siedzące na wizażu zaniedbują swoje dzieci, to w sumie sama jest patologiczną matką, bo sowje dziecko także zaniedbała. Cóż za inteligencja hi hi

W każdym razie Witam serdecznie nowe mamy, które do nas dołączyły

A ja dziś zrobiłam sernik na zimno z truskawkami. W sumie od początku tygodnia to już 3 truskawkowe ciasto, mąż zadowolony jak nie wiem Chciałam zrobić dżem ale mam za mało swoich truskawek.

No i wiecie co jeszcze. Mieszkam na wsi, ale strach się bać puszczać małe dziecko na podwórko. Dzisiaj mąż zabił zaskrońca bo myślał, że to żmija. Teściowa w ogródku plewiła i też się na tą zarazę natknęła. A TŻ od ostatnich upałów do dziś zabił już takie 3. Masakra jakaś, aż się boję na ogród wyjść żeby to spotkać.....
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości